Potaatin särpimeksi voi tehdä vaikkapa keitinkananmunia tai paistinmakkaraa. Pelkästään potaatin syöminen tuo rajun nälän takaisin aika pian. Jos käyttää kanamunaa, niin joukkoon voi laittaa voita tai muuta kelvollista ravintorasvaa ja ropsauksen suolaa. Makkarapotaattiksilla pelkästään perunoihin voi laittaa nugareen voita, ja sekä potaattikselle, että maggaralle voi ropsaista suolaa maun mukaan.
Vanha klassikko, mutta hieman vaativampi ruokalaji on paistinmakkaraperunat paistinkananmunilla, suolaropseilla, suolakurkkusalaatilla, kurkkusalaatilla ja soijalla. Lisukkeeksi makeaa chilikastiketta. Juomaksi n-kurkiainen suosittaa ES tai RD:n berry pohjaista sarjaa jäätävän kylminä ja mahdollisesti jääpaloilla isossa mukissa.
Potaatin särpimet
21
101
Vastaukset
- idiootin_ruokavinkit
Ropsaise kuule ne suolat persuiksiis.
Voiko enää typerämpiä reseptejä tyrkyttää?
Juomana freesaa tietysti ES. - aikkeapaskaasaalukea
Mitkä vitun potaattikset ja maggarat?
- Perunatjamakkarat
Köyhän täytyy kirjoittaa itse keksimällään murteella,
sillätavoin voi tuoda esiin typeryyttään.
Muuten ei kukaan huomaisi. - NäIkäkurkiainen
Joku päivä sitten n-kurkiainen sattui olemaan aivan ainoalaatuisessa tilanteessa. Nimittän kolmen pippurijuustonmakkaran Suomen viimeisen kappaleen syöjänä (tai ainakin ostajana). Tilaisuus oli juhlava. Lisukkeistoista n-kurkiainen valitsi paahtosipulin, suolakurkkusalaatin ja sinapin valkoisesta sarjasta. 10/10. Todella raikas ja maistuva maggara ja hyvät lisukkeet. Potaattikset olivat tikkupotaattiksia ranskalaisina. Juomana perus cola jäätävän kylmänä. Lisäsuolaropseita ei lisätty. Ketsuppia ei tietenkään missään tapauksessa käytetty.
Uusi erä maggaraa saattaa kuitenkin ehkä olla tulossa.
- perunastahalvalla
Perunan kanssa nyt käy melkein mikä hyvänsä. Perunasta voi tehdä kananmunan kanssa röstiperunoita lettu tai blinipannulla, maistuu jo sellaisenaan tai itse pyydetyn kalan kanssa. Röstiperunoiden lisäksi voi tehdä knöödeleitä, jolloin perunan joukkoon voi laittaa itse poimittuja sieniä ja leipäjonosta hankittua vaaleaa leipää. Perunasta saa hyviä kiusauksia, janssoninkiusausta saa halvalla itse tehden ja kalan voi korvata itse pyydetyllä ja suolatulla särjellä. Perunasta ja ongella pyydetyistä kaloista tulee hyvä kalakeitto.
- NäIkäkurkiainen
Peruna on lisukkeistojen kanssa eräs niistä ruoka-aineista, joita voidaan kutsua klassikoiksi. Hieman vaikea ja hankala valmistaa. Mutta särvinten kanssa tosi jees. Germanialaistyyppinen knöödeli on eräs n-kurkiaisen henk.koht potaattis suosikeista. Ja siihen sopii erilaiset rasvakastikkeet todella hyvin. Mahdollisesti sian poski jne.
- Tää.Oli.Paras
Sian poski *LOL*
- NäIkäkurkiainen
Sianposkikastike on eräs parhaita rasvakastikkeita. Ja sopii hyvin left over tyyppisiin perunapalloihin.
- 511
Uudet perunat syödään ihan sellaisenaan lempeästi keitettyinä. Särvintäkään ei välttämättä ihmeemmin tarvitse. Nokare voita riittää. Itse investoin juuri sillifileisiin. Maistuvat uuden perunan kanssa. Kokeilin tehdä niistä ja valmiista pottusipulisuikaleista myös janssonin kiusauksen. Tuli halvemmaksi kuin varsinaisista janssonin fileistä ja ihan yhtä maukasta. Ja vielä jäi fileitä uuden perunan särpimeksikin.
Mielestäni nuo suikaleet ovat oikein hyvä vaihtoehto perunateatterille. Kilon pussi maksoi 1,35 €. Kun miettii paljonko kuoret painaa ja mikä työ on kuorimisessa ja suikaloimisessa, niin ihan kelpo vaihtoehto. Teinkin kerralla uunissa kaksi kulhollista kinkkukiusausta ja yhden Janssonia. Mukavaa, kun on moneksi päiväksi ruoat valmiina. Etenkin, kun tänäänkin päivä vierähti omaa peruna- ja sipulimaata peraten. Ja tietenkin sähkön kulutuksen kannalta kannattaa tehdä uuniruokia kerralla isompi satsi. Kolmen ison laatikon kustannukset n. 10 € (ilman sähköä), ja niistä me kolme syödään neljä päivää. - NamnamXY
Uudet perunat, lisäksi:
- kananmunakastike
- sipatti
- savukala
- aladoobi
- silli
Lisäksi paljon tuoreita vihanneksia ja tuoretta ruisleipää:)- nevöhöööd
Mikä sipatti?
- silläsipatti
nevöhöööd kirjoitti:
Mikä sipatti?
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2418/Sipatti/
ja vielä noiden knöödeleiden ohjekin
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/21234/Knöödelit/
knöödeihin voi käyttää itse tehtyä hapankaalia, ei ole kallista ruokaa, herkullista! - Herkkuaihana
nevöhöööd kirjoitti:
Mikä sipatti?
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/204806/VANHA KUNNON SIPATTI/
Kinkkukin käy ja makialta maistuu:) - NäIkäkurkiainen
Herkkuaihana kirjoitti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/204806/VANHA KUNNON SIPATTI/
Kinkkukin käy ja makialta maistuu:)N-kurkiainenkin muistaa sipatin. Ei sitä silloin tiennyt, että se oli sen nimistä. Tai nyt ei muista tiesikö sitä, jompikumpi? Mutta hyvää se kyllä oli. Sittenhän alkoi tulla niitä raaste ja salaattipöytiä. Vai oliko se ennemmin? Taisi niiden työmaaleikkeleiden kanssakin olla jotain salaattia olemassa? Saattoi olla, että sen sipatin kanssa juotiin kotikaljaa tai ehkä lurumaitoa jäätävän kylmänä? Ja olisiko silloin syöty enemmän näkkileipää?
- NäIkäkurkiainen
silläsipatti kirjoitti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2418/Sipatti/
ja vielä noiden knöödeleiden ohjekin
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/21234/Knöödelit/
knöödeihin voi käyttää itse tehtyä hapankaalia, ei ole kallista ruokaa, herkullista!Hapankaali on aivan verraton, hyvänmakuinen ja raikas vaihtoehto kaikkiin ruokiin. Hyvät ohjeet. Jotkut, kuten n-kurkiainen ropsauttavat hieman suolaa hapankaalin päälle. Ja nauttivat sen jäätävän kylmän ES juoman tai RD:n berrypohjaisen juomana kanssa.
- petäjäistä
Kuinka monet ovat kokeilleet pettuleipää? Johan vanha kansa tiesi, että puolet petäjäistä. Pettuleipähän on terveellistä suuren kuitupituisuutensa ansiosta.
- pettuleipääsyönnyt
Olen maistanut pettuleipää aikoinan 80-luvulla armeijan messu-osastolla, jossa sai maistella kriisiajan ruokia, yhtenä oli myös tarjolla pettuleipää.
Ei mitään vallan erikoista syötävää, mutta kyllä sitä söi. Olen kyllä perehtynyt pettuleivän raaka-aineen hankintaan, on kohtalaisen vaivaloista, että todella täytyy olla pula ruuasta, että pitää alkaa mäntyjä nilan aikana kaatamaan ja pettuliinoja niistä kiskomaan. Helpommalla kerää pantillisia pulloja ja tölkkejä, joista saaduilla rahoilla voi ostaa sitten valmista leipää. Toinen juttu on sitten, kun sitä leipää ei ole mistä ostaa, silloin voi pettuleipä tulla kyseeseen, siihen tarvitaan jo maailman laajuinen katastrofi esim suuri tulivuorenpurkaus, jolloin viljasadot jäävät muutamana vuotena olemattomiksi, kun auringonvalo ei pääse tuhkapilvien läpi lämmittämään maanpintaa.
Samoilla messuilla oli muuten kokki kolmonen http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=8/40
- siwatsoo
Uusien perunoiden kanssa silliä tai esimerkiksi 2 dl kermaviilipurkkiin mausteeksi vaikkapa tilliä, ruohosipulia, loraus sitruunamehua ja tarvittaessa vielä smetanaa. Ei tarvitse muuta.
Jos perunoita jää yli, niin ne voi seuraavana päivänä paistaa paistinperunoiksi. Niiden kanssa voi syödä esim. makkaraa, paistettua kalaa. Voi tehdä myös pyttipannua johon paistaa lisäksi kananmunaa munakkaana tai omelettinä.
Vanhoille perunoille voi kastikkeeksi tehdä ruskeaa kastiketta (ja siitä esim. jauhelihakastiketta) tai valkokastiketta (kananmunakastike tai kinkkukastike), mutta minusta ne eivät oikein sovi uusien perunoiden kanssa.- NäIkäkurkiainen
Tosi herkullisia vaihtoehtoja. Ostamalla oikein voi ruokaa käyttää siten, että jos sitä jää yli, niin siitä voi valmistaa toisenlaisen aterian. Sitä kutsutaan gastronomiaksi. Gastronimiaa on kahta eri lajia, toinen niukkuuden aikaansaama tapaa ja tarvetta yhdistellä. Sekä ylenpalttisuuden aikaansaamaa kokeilun mahdollisuutta. Sitten on vielä olemassa modernia molekyyligastronomiaa.
Eniten niistä n-kurkiainen, makumaailmansakin puolesta, suosii niukkuuden aikaansaamia kokonaisuuksia, sitten molekyyligastronomiaa ja kolmanneksi ylenpalttisia kokeiluja.
Alelaarit ovat avanneet aivan uuden maailman, jossa erilaiset tuotteet ovat olleet tarjolla sellaiseen hintaan, että osaan niistä on ollut mahdollista investoida. Ja makuja on pitänyt oppia yhdistelemään yllättävilläkin tavoilla. - MB-76
Itsellä on kanssa niukkuuden sanelemaa yleensä tämä ruokapuoli. Kasviksista en kuitenkaan suostu säästämään, eli niitä on aina ja hedelmiä myös, nämähän on terveyden perusta. Kuitenkin päivän ruoasta tulee monipuolinen kun on helmä-marja- ja Jogurttiseos aamulla. Sitten pääruoka johon harvoin panostan lihapuoleen, yleensä halvimmalla lihalla tai makkaralla. Sitten illalla leipää höysteineen ja puuroa. Puuron syön illalla, kun siinä on vähän kaloreita ja yöllä niitä ei tarvitse. Sokeria en syö muuta kuin kaakaon yhteydessä ja kieltäydyn sokerituotteista, kun en ole oppinut syömään niitä ja typerää enää opetella, paitsi hampparilla. Painoindeksi normaalin ylärajalla.
Nyt on se Braunin vatkain ostettu! 40€ löysin tarjouksesta tuurilla. Näitä samoja myydään 60€ yleensä, joka on sähkövatkaimesta jo kova hinta. Valmis perunapuurojauhe on kallista, joten jatkossa voin tehdä itse puuron. Näitä kokkausvälineitä kannattaa ostaa pikkuhiljaa ja näitä saa kirppareiltakin. Itse löysin tosi hyvän Hackman:nin (puukahvalla) yleisveitsen 2€, mutta käytössä loistava! Sitten olen kerännyt kipareilta Kultakeramiikkaa ruoanlaittoon. Tämä on monesti halpaa ja hyvää.
- ohyeah
Sipaattii potaatoille ja avbot
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1633056Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3722087- 411861
Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii431836Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321431Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931221- 541183
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul328985Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles113968Annan meille mahdollisuuden
Olen avoimin mielin ja katson miten asiat etenevät. Mutta tällä kertaa sun on tehtävä eka siirto.Sen jälkeen olen täysil53802