Rahan luonti oikeus perustuslaissa

korko-orja

Yhdysvaltain perustuslakia oli laatimassa joukko miehiä ,joiden mukaan kansakunnan on suojeltava itseään kansainvälisiltä pankkiireilta.

Niinpä ensimmäisen artiklan toisessa osassa todetaan seuraavaa:
"KONGRESSILLA TULEE OLLA VALTA PAINAA RAHAA JA MÄÄRITELLÄ SEN ARVO..."

George Washingtonin hallituksen valtionvarainministeri Alexander Hamilton kuitenkin vesitti tämän periaatteen tekemällä yhteistyötä ulkomaalaisten rahoitusalan jättien kanssa. Hamilton sai heiltä ohjeet perustaa yksityinen liittovaltionpankki ,sekä ottaa korkoraha käyttöön.

Julkisuudessa Hamilton markkinoi ideaansa sanomalla: "Valtionvelka voi olla jopa siunaus kansalle". Hänen mukaansa on vaarallista ,mikäli valtio itse päättää valuuttansa luomisesta.

Yhdysvallat saikin ensimmäisen keskuspankkinsa 1791. Se oli yksityinen ,mutta sille oli myönnetty vain 20 vuoden toimilupa. Yhdysvaltain seitsemäs presidentti Andrew Jackson muistutti ,että perustuslain mukaan VALTIOLLA ON OIKEUS LUODA RAHAA,muttei OIKEUTTA ULKOISTAA RAHANLUONTIA MUILLE. Lupaa ei enää uusittu.

Historioitsija Richard Boesenin mukaan Nathan Rothschild(1777-1836) esitti Yhdysvalloille uhkavaatimuksen : "Mikäli yksityisen keskuspankin toimilupaa ei uusita ,syttyy sota." Rothschild oli perustanut pankin Lontooseen 1806 ja rahoittanut sotia Napoleonia vastaan Englannin keskuspankin kautta.Presidentti Jackson ei säikähtänyt ,vaan totesi,että "Pankkiirit ovat pelkkiä varkaita,jotka tultaisiin tuhoamaan" Hurjistunut Rorhscild antoi käskyn : "Hävyttömiä amerikkalaisia on rangaistava. Amerikasta on tehtävä jälleen siirtokunta."

Britannia pyrki estämään amerikkalaisten kaupankäynnin merillä sekä estämään Amerikan laajenemisen Kanadan alueelle. Presidentti James Madisonilla ei ollut 1812 enää muuta vaihtoehtoa ,kuin antaa kongressille lupa julistaa sota Englantia vastaan. Tavoitteena oli tuhota Yhdysvallat niin perusteellisesti ,että maa ei voisi enää nousta jaloilleen ilman velkaantumista. Iso-Britannia ei kuitenkaan ollut tarpeeksi vahava,jotta se olisi voinut palauttaa vanhat siirtokuntansa hallintaansa. Yhdysvallat ei puolestaan kyennyt miehittämään Kanadaa.


Monet menettivät henkensä ,mutta Rothschildit eivät olleet lopputuloksen tyytyväisiä. Yksityisen keskuspankin toimilupa oltiin uusittu ,mutta se loppui 1836 Andrew Jacksonin presidentti kaudella. Keskuspankki lakkautettiin.

Tästä huolimatta Euroopan pankkiirit ja heidän amerikkalaiset kumppaninsa kykenivät vaikuttamaan voimakkaasti Yhdysvaltojen rahajärjestelmään. Gustavus Myers myöntää kirjassaan "History of the Great American Fortunes"(1910): "Kulissien takana Rothschildit kykenivät kauan vaikuttamaan suoraan Yhdysvaltojen taloudelliseen lainsäädäntöön.Asiakirjat osoittavat ,että he olivat keskuspankin todelliset johtajat."

Jostain syystä amerikkalaisessa valtavirtaisissa historiankirjoissa ei kerrota mitään pankkien roolista Yhdysvaltain ensimmäisessä(1775-83) ja toisessa(1812-14) vapaussodassa.


Vähän on kerrottu myös Abraham Lincolnin korottomasta greenback-seteleistä. Selvitäkseen taloudellisesti Yhdysvaltain sisällissodasta (joka alkoi 12.4.1861) presidentti Lincoln joutui käyttämään hyväkseen kongressin oikeutta LUODA RAHAA. 1862-1864 painettiin 450 miljoonaa korotonta greenback-seteliä. Kun Lincoln tuli uudelleen valituksi ,hän lupasi alkaa taistella pankkiireita vastaan heti sodan päätyttyä.

Tuolloin rahoitusmaailmaa edustanut lordi Goschen kirjoitti The London Times- lehteen: " Jos Lincolnin nykyinen rahapolitiikka vakiinnuttaa asemansa,hallituksesta tulee rahataloudellisesti omavarainen. Valtio ei enää velkaannu.Tämä merkitsee historiallista kukoistuksen aikaa. Mikäli me emme tuhoa Ameriikkaa,Amerikka tulee pian tuhoamaan meidät."(koronkiskurit)


.

13

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkikestetään

      Toivottavasti ei enää koskaan tule aikaa jolloin hallitsijat määrää rahan teosta. Tämä on näet aina päättynyt huonosti. He eivät näet piittaa kansan asioista kuten nytkin EUssa nähdään. Hitler,Lenin ja muut itsevaltiaat käyttivät tylysti kansaa hyväkseen oman vallan lisäämiseksi painokoneilla. Siitä seurasi raju velkaantuminen ja lopulta sodat sotavarustelun seurauksena.
      Raha ei kuulu demokratiaan .Sillä ei voi pelata vailla vakavia seuraksia. Näköjään puolueväet ei tätä käsitä. Nykyinen lama vauraimpana aikana tämän todistaa. Ilman USAn ja EUn järjetöntä elvytystä täällä olisi pusyvä hyvinvointi ja työllisyys. Nyt rahat on kerätty rikkaille ja pelin velat köyhille korkomanipuloinnilla. Koko demokratia on tehty naurualaiseksi . Joillekin tämäkään näköjään ei riitä vaan pitäisi jatkaa olemassaolevan rahan ja omaisuuden tuhoamista elvytyksin ja tukiaisin. Työttömyyden lisääntyminen ei näköjään pelota.
      On täysin typerää vetää keskusteluihin tuhansien vuosien takakaisia kirjoituksia ja ajatuksia. Silloin ei ollut rahaa kuin kuninkailla. Pitäisikö muka palata takaisin feodaaliaikaan ja unohtaa demokratia? Pahinta on puheet valtion rahan luomisesta. Valtio ei tarvitse sinänsä rahapajaa sillä sen tulee tulla toimeen veroilla jolloin ei synny inflaatiota syömään olemassaolevan rahan turmioksi.
      USA on rosvovaltio joka on pelannut rahallaan useat valtiot kyykkyyn. Itsenäisellä valtiolla pitää olla oma raha mutta sen arvoa ei pidä tuhota puolueiden.Siksi tukiaiset ja elvytkset pilaavat talouden velkaa ottamalla.Nykyinen valtion raha on tuhon syy. Jotkut kun uskovat velan olevan rahaa.Koko pankkijärjestelmä on joron jäljillä.

      • korko-orja

        Sä teet melko mielenkiintoisia tulkintoja ? Eikö esim. tuo Lincolnin koroton"green back" dollari toiminut oikein hyvin? Miksi valtion pitää olla velkaa yksityisille pankeille ? Kansainväliset liikepankit rahoittavat sotavarustelua ja sotia.


      • niinkai
        korko-orja kirjoitti:

        Sä teet melko mielenkiintoisia tulkintoja ? Eikö esim. tuo Lincolnin koroton"green back" dollari toiminut oikein hyvin? Miksi valtion pitää olla velkaa yksityisille pankeille ? Kansainväliset liikepankit rahoittavat sotavarustelua ja sotia.

        Tuollainen koroton raha-peli toimii hetken mutta seurauksena on lopuksi suuret ongelmat. Lopputulos riippuu inflaation määrästä. Se syö ihmisten rahat ja tuhoaa koko valtakunnan. Raha on vain maksuväline eikä sillä pidä pelata tai keinotelle. Siksi sen arvo pitää turvata. EU ei ole välittänyt mitään rahan narvosta vaan on kesluspankin toimin sitä tuhonnut järjestälmillesesti. Onhan sen johta italiainen liiramies jolla on kokemusta inflaatiosta.
        Ei valtion tarvitse velkaantua yksityispankeille. Valtiolla on varma tulonlähde:Verot. Miksi velkaantua kun on rahaa mällät'? Velkojen kanssa käy huonosti kun surkeat puolueet ja poliitikot sitä ottavat kansan nimiin.
        Valtion rahoilla sotiin varustaudutaan. Se on osa tätä korruptiota. Ihan sama mistä raha tulee.


      • korko-orja

        Kun rahaa luodaan vain kansan tuottaman arvonlisäyksen verran ,ei inflaatio ole ongelma.

        "Ei valtion tarvitse velkaantua yksityispankeille" Miksi vatiot ovat sitten velkaantuneet yksityispankeille, jotka luovat rahan tyhjästä ja perivät siitä vielä koron? ja miksi sille ei tehdä mitään? Jos puolueista puhutaan ,niin itsenäisyyspuoleesta vähiten vikaa löytyy. Mikään puolue ei ole tärkeä,mutta itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus on ja on ensiarvoisen täkeää keskustella ,niistä asioista jotka tuohon asian tilaan eniten vaikuttaa. Yksi tärkeimmistä on oma rahapolitiikka ja se millaista sen tulisi olla.


    • korko-orja

      "Kun ei tunne historiaa,niin on tuomittu elämään se uudestaan"


      Yhdysvaltojen sisällisodan osapuolet saivat rahoitusta pankkiireilta. Pohjoisvaltioita rahoitti Rothschildit ,joiden välikätenä toimi Amerikassa asunut August Belmont(aikaisemmin Schoenberg). Etelävatioita puolestaan rahoittivat Erlangerin veljekset,jotka puolestaan oli sukua Rothschildeille. Voittipa sodan kumpi osapuoli tahansa,niin pankkiirit tulisivat myös voittamaan.

      Lincolin murhan jälkeen maassa palattiin "normaaliin päiväjärjestykseen" ja rahapoliittisen niukkuuden aikaan. 1866 rahaa oli kierrossa 1,9 miljardia dollaria eli 50,46 dollaria jokaista kansalaista kohden. 1876 määrä oli enää 605 miljoonaa dollaria eli 14,8 dollaria kansalaista kohden.

      Tämä johti yhteensä 56 446 konkurssiin 10 vuodessa sekä 2 miljardin dollrin menetyksiin. 1887 pankkiirit vähensivät rahan määrää entisestään-nyt kansalaisella oli keskimäärin käytössään enää 6,67 dollaria.

      Irlantilaiskirjailija Margit Kennedy totesi kirjassaan "Interest and Inflation Free Money", että korot alkavat nousta aina,kun rahaa ei ole tarpeeksi. Kun rahan kysyntä kasvaa,kasvaa myös sen hinta. Korkeat korot puolestaan merkitsevät konkursseja ja työttömyyden kasvua.

      Amerikkalaisissa koulukirjoissa väitetään ,että oli onni ettei demokraattien ehdokasta William Jennings Bryania valittu presidentiksi 1896. Bryan näet vastusti kultakantaa sekä velkarahaa. Puoluekokouksessa Chicagossa 9.7.1896 pitämässään "Cross of Gold"-nimisessä puheessaan Bryan totesi:

      " KUN PALAUTAMME PERUSTUSLAILLISEN RAHAPOLITIIKKAMME, VOIMME TEHDÄ KAIKKI TARVITTAVAT UUDISTUKSET TÄSSÄ MAASSA. ILMAN RAHAUUDISTUSTA KAIKKI MUUTKIN UUDISTUKSET OVAT MAHDOTTOMIA."

      (Tänä päivänäkin on moilla poliitikoilla epäilemättä hyviäkin aikeita ihmisten elämän parantamiseksi,mutta ne ovat turhia ja valuvat hukkaan ellei perusongelmalle tehdä mitään)

      Bryan hävisi presidentti kilvan ja 17 vuotta myöhemmin 1913 kongressi hyväksyi lakialoitteen ,joka riisti hallituksen oikeuden luoda valuuttaa ja siirsi oikeuden yksityiselle keskuspankille, Federal Reserve Systemille.

      Aloitteen takana oli presidentti Woodrow Wilson. Kongressin Charles A.Lindbergh (lentäjän isä) kommentoi lakia : "Kun presidentti allekirjoittaa sen , rahanlainaajien rikollinen alamaailma laillistetaan lopullisesti. Tämä on vuosisadan karkein rikos. Tilinteon heti koittaa pian."


      .

      • peruskorko

        Ristuksen aikaiset jutut ei kiinnosta. Niistä tekee vain vääriä päätöksiä.Niitten oikomisiin menisi koko elämä. Tässä syy että en lue raamattua enkä romaaneita. Mutta jos ei itse käsitä asioita niin voihan näinkin elää elämänsä onnellisesti tietämättömänä.


      • minä-vaan-kysyn

        Osaatko sanoa millainen siivu on Suomen valtion budjetista pelkkä korko ? Velka ja siitä perittävä korko on merkittävä veroja ja maksuja korottava tekijä. Mihin jumalalliseen oikeuteen perustuu se,että yksityiset liikepankit saavat luoda rahan/velan tyhjästä ja periä siitä vielä korkoa ?


      • pieleenmen
        minä-vaan-kysyn kirjoitti:

        Osaatko sanoa millainen siivu on Suomen valtion budjetista pelkkä korko ? Velka ja siitä perittävä korko on merkittävä veroja ja maksuja korottava tekijä. Mihin jumalalliseen oikeuteen perustuu se,että yksityiset liikepankit saavat luoda rahan/velan tyhjästä ja periä siitä vielä korkoa ?

        Ensinnäkin:Jumalaa ei ole.Sanon tämän siksi ettei kannata perustaa juttujaan olemattomiin asioihin vaikka 80% olisi samaa mieltä. Tämä kun luo eväät jatkuvaan väärinkäsitykseen asioista ja nuo poliitikot ja niiden ystävät käyttävät uskovaisia hyväkseen mistään välittämättä.
        Valtion korko on n pari miljardia mikäli asiat on hoidettu oikein. Nämä paskapuolueet ja niiden ääliövirkamiehet tietysti voi maksaa mitä vain jos niiden johtajat siitä hyötyvät.
        Huomattavaa on että Suomen säästäjät ovat menettäneet ennen EKPn jättielvytystä puolet säästöistään nollakoron takia.Inflaatiota EU on lisännyt tukiaisilla tahallaanja siten tuhonnut säästöt jotka muodostavat talouden perustan. Nyt tuokin nhdään kun ostovoima supistuu rajusti.
        Kysymys rahapolitiikassa on siis rahan vakaudesta eikä rahan luomisesta tai hävittämisestä. IPU taatusti ei voita mitään merkittävää näillä puheilla vaan häviää. Puheet ilmaisesta rahasta ovat lööperiä. EU tämän on todistanut ja kansat kärsii. Miksi muuten IPU puhuu samaa kuin EU on toteuttanut?


      • on-tää-vaikeaa

        Rahan vakaus tulee nimenomaan siitä ,että sen luominen perustuu kokreettiseen työhön eli kansan tuottamaan arvon lisäykseen. Vain sillä keinoin saadaan luotu raha vakaaksi,eikä valtio velkaannu.

        Eikö sinun pitäisi arvostella mielummin hallituspuolueita ,että ne tulisi järkiin ja lopettaisi kansalaisten työn mitätöimisen ? Itsenäisyyspuolueella ei ole valtaa tällähetkellä vaikuttaa asioden tilaan mitenkään,vaikka joidenkin puheista saa toisenlaisen käsityksen.


    • korko-orja

      Ehkä tärkein hahmo Yhdysvaltojen keskuspankin takana oli pankkiiri Paul Warburg,joka oli saapunut Amerikkaan veljensä kanssa Saksasta. Veljeksistä tuli Kuhn,Loeb & Co. -pankin osakkaista . Pankkia johti Jacob Schiff. Warbugit saivat tukea Nelson Aldrichilta.

      1907 pankkiiri J.P.Morgan onnistui käynnistämään rahoituskriisin Yhdysvalloissa . Kriisillä oli tarkoitus" todistaa " kansalle,että Amerikka tarvitsi keskuspankkijärjestelmän.

      Rockefellereille työskennellyt Frank Vaderlip myönsi muistelmissaan: " En liioittele sanoessani ,että salainen kokous Jekyll Island-saarella oli lähtölaukaus FED-keskuspankin perustamiselle."

      Jekyll Islandin kokouksessa 1910 Paul Warburg oli painottanut ,että sanan "keskuspankki" käyttämistä julkisuudessa tulee välttää kaikin tavoin. Päätettiin ,että julkisuussyistä olisi puhuttava "alueellisesta reservijärjestelmästä" (Regional Reserve System)

      Wilsonin valinta presidentiksi varmistettiin kovalla työllä. Rahat vaalitaistoon hän sai rikkailta pankkiireilta,kuten Jacob Schiff,Bernard Baruch,Henry Morgenthau ja Adolph Ochs.

      Keskuspankkilakiesitys tehtiin yö aikaan 22.12.1913,kun suurin osa kongressin komitean jäsenistä oli nukkumassa.Laki runnottiin läpi edustajainhuoneessa ja senaatissa . presidentti Wilson allekirjoitti lain,joka siirsi rahan vallan kongressilta yksityisille pankkiireille.

      Amerikkalaiset olivat neljä kertaa päässeet eroon yksityisestä keskuspankista,mutta viidennellä yrityksellä pankkiirit lopulta voittivat.

      Keskuspankkilaki oli kaikkea muuta kuin demokratian voitto, jollaisena se tahdottiin julkisuudessa kuvata. Paul Warburg alkoi välittömästi työskennellä keskuspankissa,vaikka palkka siellä oli pienempi,kuin hänen entisessä työpaikassa pankkiirina.

      Presidentillä ,kongressilla ja valtionvarainministerillä ei ole lainkaan sananvaltaa sen suhteen ,millaista politiikkaa Yhdysvaltain keskuspankki tekee.

      FED on itse asiassa 13 suuren yksityispankin kartelli.Niistä tärkein on Bank of New York,josta 2007 tuli Bank of New York Mellon. pankin on perustanut Rothschildin perhe sekä Alexander Hamilton.

      Niinpä presidenttti Wilson antoi valtion velan kasvaa miljardista 445 miljardiin. Pian pelkät KOROT olivat kolmanneksi suurin menoerä valtion budjetissa.


      .

    • Varallisuusharha

      ...kullan luonti tyhjästä, sinut huumataan oikean kullan kiillolla , mutta silti saat varojasi vastaan paperin jossa uskotellaan että omistat x määrän kultaa , "kulta" luotiin samanlailla tyhjästä
      Kaiken tavaran ja palvelun hinta joka laskee joka päivä , sen arvo on luotu tyhjästä ( uushankinta.
      Kun joku lainaa sinulle , kukaan ei lainaa lainan vaan koron tai järjestelykulujen toivossa ( tai konkurssimyynnin toivossa).
      Kaiken velan takana on maasta nostettu alkuaineen luoma rikkaus sekä ihmisten tekemä työ josta tekijä ei ole saanut arvonmukaista korvausta. Nämä molemmat löytyvät mm afrikasta, ovat vieläpä veloissa vaikka tekevät ilmaista työtä ja antavat "maansa" raaka aineet "lahjaksi"

    • thihi..hiii

      Rahan lainaajia on ollut ipussakin... XD

      • ei-velkaa

        Rahan lainaus perustuu köyhyyteen ja toisilla ahneuteen. Kun joku lainaa toiselle rahaa niin vaaditaan pitävät vakuudet lainoille. Muutenhan kukaan ei lainaa,lukuunottamatta EKPtä ja rosvoja jotka hyötyvät lainoista siirtämällä takuut koko kansan vastuulle.IPUn pitää ottaa kantaa EKPn toimiin ja puhua suomalaisten elämän puolesta. Nuo USAn touhut ovat turhia seurattavia,eivätkä opeta mitään kansantaloudesta koska USA on perinteinen rosvovaltio ilman sivystyksillistä historiaa.Me ipulaiset halusimme alusta lähtien pitää Suomen erossa EUsta koska EUn johtajat ovat luusereita jotka viis veisaavat kansantaloudesta ja oikeudenmukasisuudesta. Nytkin EKP on 8 vuotta tuhonnut rahaa ja säästöjä biljoonan vuosittain ja työntäneet ahneille ne rahat jotka on rosvottu köyhiltä heidän ymmärtämättä asiaa.Joku ipulainen tuossa edellä tätä keskuspankkirosvoutta puolusteli.Se nyt on täyttä roskaa kun kansa siksi köyhtyy ja saalistayrittäjät siten rikastuvat. Nyt rahat ovat loppuneet ja lama syventynyt kysynnän loppuessa. Ei kai kukaan enää halua lisää mokomaa ilmaista rahan jakoa rystetyillä rahoilla?IPUn johto on pihalla koko taloudesta eikä siihen väki voi luottaa ollenkaan juuri tämän vuoksi. Haluamme elää itsenäisessä valtiossa jossa toimii demokratia ja rahatalous perinteisesti ilman huijareita ja korruptiota.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2612
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2141
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe