nivel/jänteen liitoskohtien kipu

vir

En tiedä kuuluuko edes reumatauteihin, mutta onko jollain ollut vastaavaa?
Esim tällä hetkellä kosketusarkana vas jalan pottuvarpaan keskinivel/liitoskohta. Onneksi ei osu astuessa lattiaan mutta sormmella painaessa tekee todella kipeää aivan kuin sähkköisku ja jää jonottamaan. Päkiät arat aamuisin. Jalan ulkoreunalla kantapään "alussa(holvikaaren vastapäätä) on astumisarka kohta ollut jo monta viikkoa.
Vasen. olkapää ollut kuukausia kipeä nyt pari vkoa ollut kipeämpi välillä ei saa tehtyä kiertoliikkeitä. Yöllä herää kovaan särkyyn jos sen päällä on nukkunut tms. Pienikin työntö kädellä saa ollkapään jonottamaan. Nyt säteilee hartioihin ja niskaan asti.
Kämmenissä rystysten kämmenpuolella kovaa särkyä varsinkin rasituksen jälkeen. Kipeiden liitoskohtien viereen kertyy nestettä pusseiksi. Toisessa kädessä keskisormen kämmenen luu/jänne tai mikä nyt onkaan on alkanut lyhentyä. (nousee siin näkyviin kun kämmenen suoristaa)
Voiko tällainen johtua jostain reumasairaudesta vai minkä lääkärin puoleen pitäisi kääntyä. Reumakokeet yms ollut aina ok.
Niin ja välillä on kausia kun aamulla herätessä niska ja yläselkä niin jäykkä ettei päätä saa liikutettua eteenpäin juuri lainkaan. Muutamassa tunnissa helpottuu. Arcoxia on parhaan avun tuohon vaivaan tuonut, muut lääkkeeet ei vaikuta lainkaan. Kolme vuotta sitten kehitti niskaan niin pahan jäykkyyden ettei päätä saanut käännettyä toiseen suuntaan lainkaan röntgeni kertoi että on oiennut kaularanka joka onneksi helpottui fysioterrapeutin käsittelyjen myötä. Hänkin muuten aikoi ottaa yhteyttä johonkin erikoislääkäriin kun ei ollutt vastaavaan törmännyt eikä meinannut helpotusta niskaan saada. Onneksi kuitenkin lopulta aukesi

16

2959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtalotoweri

      Samansuuntaisia kipuja on minullakin. Ei kukaan ole pystynyt/halunnut tehdä diaknoosia.

      Käytätkö statiinilääkkeitä (kolestrolilääkitys) ne aiheuttaa monenlaisia vaivoja. Statiini lääkityksellä tulisi käyttää myös ubikononia Q10.

      Voi olla fibromyalgia tai laajoja muutoksia luustossa (vanheneminen, sairaudet) ym.?.
      Mulla on useampia nivelkulumia ja murtumia niska, rinta, selkä ja lannerangassa, sekä hermovaurio (hermoja poikki) vasemmassa jalassa jote en ihmettele ettei diaknoosia haluta tehdä.

      Säännöllinen fysioterapeutilla käynti auttaa mutta tekee myös kipeäksi parinviikon ajalle.

      Arcoxia käytän itsekin mutta vain tarvittaessa ja puolitan annoksen.

      Kuntoiletko säännöllisesti. Kehon rasittaminen auttaa kipuihin. Kipu voimistuu myös jos on huolta ja stressiä koita päästä huolista ja murheista pois.

      Pidä villavatteita myös kesällä, auttaa kummasti sekin. Ole "sinut" itsesi kanssa.

    • vir

      Kiitos vastauksestasi kohtalotoveri.
      Perussairautena ei muuta kuin keliakia ja se on ollut vuosia hoidossa. Ikää 30 eli sen suhteen en ikääntymisen piikkiin vielä arvaa laittaa. Liikun paljon, hyötyliikuntaa lähinnä, pihatöitä lasten kanssa touhuamista ja kävelylenkkejä koiran kanssa. Ja totta on, liikunta ja liikkuminen helpottaa, mutta esim kkäsien kanssa näpräys vaikkapa rikkaruohojen nyppiminen aiheuttaa särkyä ja nestees kerääntymistä nivelten väliin. (kerää pehmeät näkyvät "pussit" )
      Villavaatteet on ihania, villasukki käytä kun usein.Mutta villapaidan käyttäminen jos esim olkapää on kipeänä ei onnistu. Lisää särkyä sietämättömäksi. Talvellakin voin -30 asteen pakkasessa riisua villapaidan takin alta säryn vuoksi.
      Minulla säryt yhteydessä hormooneihin. N.vkoa ennen kuukautisia alkaa polvitaipeet särkemään ja säryt käsissä olkapäissä jne ovat pahimmat kuukautisia edeltävänä päivänä ja pari ensimmäistä vuotopäivää.
      Raskausajat ovat olleet lähes oireettomia. Ensimmäinen raskausoireenikin oli se ettei tuttua särkyä tullut.

      Koitan pysyä positiivisena enkä edes mieti särkyjä ennen kuin yltyvät pahaksi ja haittaavat arkielämää. Silloin aina tulee mieleen että ehkä olisi lääkäriin hyvä mennä, mutta paremman päivän koittaessa ajattelen eettä kaipa se tästä..
      Eniten nuo lyhentyvät jänteet mietityttää. Jospa ne kuitenkin katkeaa kun tarpeeksi kiristyvät..
      Oikein hyvää kesää sinulle, toivottavasti säryt saavat sinullakin joskus "kasvot" ja saisit jonku sortin diagnoosin.

    • DG-hukassa

      Olisin voinut kirjoittaa täysin saman itsestäni. Mainitsemisesi oireiden lisäksi minulla on kipuja ja jäykkkyyttä pakaralihaksissa ja polvien jänteiden kiinnityskohdissa.

      Itse olen taistellut 8 vuotta asian kanssa ja vieläkin on semmoinen olo ettei oikea sairaus vielä ole löytynyt. Keliakia ja Sjögrenin syndrooma on matkan varrella löytynyt.

      Hoidetaanko sinua tällä hetkellä ja minkä lääkärin toimesta? Olen reumalääkärin hoidossa ja suosittelen sinullekin käyntiä semmoisen luona. Jos ei muuten, niin poissulkemismielessä.

      • vir

        DG hukassa. Kiva kuulla että jollain toisellakin vastaavaa.. Oliko sinullakin siis kämmenen puolella turvotukset? Kävin taannoin osteopaatilla ja hänen mielestään ongelma on nimenomaan nivelten liitoskohdissa ja suositteli menemään fysiatrille. Sinne ajattelin seuraavaksi suunnistaa. Reumalääkärillä kerran kävin muttei uskonut reumaa olevan, koska kaikki verikokeet olivat hyviä. Monet ovat kyllä kertoneet että ovat joutuneet käymään reumalääkärillä useaan otteeseen ennen kuin mitään on löytynyt. Sen vuoksi täällä vähän koitan asiasta kysellä josko jollain vastaavia oireita olisi niin voisi neuvoa mihin kannattaisi suunnistaa, koska olen vähän kyllästynyt ravaamaa turhaan lääkärissä. Esim viimeksi lääkäri laittoi lähetteen reumapolille seurattuaan ensi itse pari kuukautta tilannetta. Puolen vuoden päästä pääsin vihdoin polulle jossa reumalääkäri taputti olkapäitäni ja sanoi ettei reunaa ole. (tuntui ettei ottanut tosissaan eikä vaivautunut mielestäni kunnolla tutkimaan)
        Eikö Sjögren aiheuta nivelkipujakin? Mitä oireita sinulla oli että osattiin epäillä ja päädyttiin diagnoosiin? Onko lääkitystä?
        Jaksamisia!


    • DG-hukassa

      Juu, on kämmennet ja ja myös varpaiden tyvinivelet turvonneet ajoittain. Veriarvot olleet koko ajan hyvät, eli "ei reuma" moodissa. Se on hämännyt koko sairastumiseni ajan ja vieläkin sotkee lääkäriäni tekemästä oikeata johtopäätöstä.

      Sjögren tosiaan aiheuttaa nivel/lihaskipuja muunmuassa. Minun kohdalla piti poissulkea mahdollisia oireiden aiheuttajia ja siinä yhteydessä Sjögren varmistui, eli minulla ei ollut muita tyypilllisiä Sjögrenin oireita (ainakaan selviä).

      Trexan silloin kun on nivelturvotusta ja kortisonia päivittäin tablettina sekä joskus injektiona.

      • Vir

        Voiko Sjögren siis aiheuttaa tällaisia epätyypillisen paikkojen turvotuksia ja kipuja? Oliko siihen jotkut omat testinsä että varmistui vai miten diagnoosiin päädyttiin?
        Itselle kun lääkärit, jokainen, sanoo että näköjään turvotusta, mutta ompa oudossa paikassa. Myös päkiät turpoavat varsinkin rasituksen jälkeen, välillä jopa niin ettei varpaita jalkapohjan puolelta näy. Kun ketään ei tiedä niin ketään ei viitsi edes kommentoida. Ota buranaa on yleisin. Kyllähän sitä buranaa voi syödä, mutta olisi hienoa tietää syy miksi paikat särkevät ja turpoavat.
        Onko sinulla selkäsärkyä?
        Itsellä aikaajoin kausia kun niska/yläselkä aamuisin niin kipeä ja kankea ettei pää taivu eteen ei taakse. Muutaman tunnin päästä helpottaa. Alaselkä myös kipuilee aika ajoin. Pisin aika kun alaselkä kipuillut yhtä mittaa oli 3kk. Silloin tuntui ettei voi eteen lainkaan taivuttaa selkää, kuin joku lähtisi pois paikoiltaan. Siitä siirtyi/seurasi lonkkien bursiitit,jotka ajan kuluessa helpottivat, aika ajoin edelleen vaivaten. Pahinta selälle kova rasitus, esim mattojen puristelu, lapioiminen jne saavat selän todella kipeäksi. Yöllä jos joutuu nousemaan ylös sängystä selän ollessa kipeä ei meinaa liikkeelle päästä. Pari kertaa jopa joutunut lapsille huutamaan jotka yöllä ovat heränneet ettei nyt pääse tulemaan. Ja koittanut raahautua pari metriä takaisin sänkyyn. Tällä hetkellä myös häntäluu kipeä? Muuten ei vaivaa mutta istuminen välillä todella tuskaa, ja ylösnousemisen ja liikkeelle lähtö vasta onkin. Myös onneksi helpottaa nopeasti.
        Tällä hetkellä myös toinen olkapää pahasti vihoittelee, varsinkin yöllä, kun heräilee jatkuvasti sänkyyn. Aamuisin koko käsi onkin usein voimaton. Toisena päivänä ei voi juuri liikuttaa kättä lainkaan, toisena päivänä suht ok.

        Kysyisin vielä että voiko Sjögren olla ilman että kärsii kuivista silmistä suusta, limakalvoistajne? Kun luulin että se on "pää oire" siitä.


    • DG-hukassa

      Sjögren varmistetaan sylkirauhasen koepalalla, ja tulos on aina oikea (kyllä tai ei). Oli minulle ja lääkäreille yllätys että näin oli koska muita oireita ei ollut. Sjögren oireillee monella eri epätyypillisellä tavalla, kivuista, turvotukseen ja väsymykseen jne.. Vähän on suu ja silmät kuivia välillä, tosin on ehkä ollut jo teini-iästä saakka joten sitä ei itse "huomaa".

      Itselläni on samankaltaista kipua ja ongelmaa kuin sinulla. Hiuksien pesu, dödön laittaminen kainaloihin ja paidan riisuminen on pääsääntöisesti kivuliasta. Samoin nukkuminen on helvettiä koska paikat tulevat kipeän jäykäksi, autossa istuminen ja aamun ensimmäiset 10 min. askeleet on kivuliasta.

      Reumalääkärit eivät ole sitä mieltä että kaikki johtuisi Sjögrenistä ja keliakiasta, mutta jotkut lääkärit ovat sanoneet että tämä on semmoinen "reumasekoitus syndrooma" jota ei pysty diagnosoimaan koska lääkeoppi ei "sitä tunnista".

    • vir

      No onneksi kuitenkin olet saanut jotain apua ja olet lääkärin tutkivan silmän alla

      • vir

        Kirjoitin pitkän tarinan äskeisen viestin jatkoksi mutta ei näköjään ottanu.
        Eli kerran vielä koitan.
        Olisin vielä udellut että sattuuko sinulla olemaan vatsan kanssa ongelmia? Itsellä mahakatarri todettiin muutama vuosi sitten tähystyksen yhteydessä. Vatsa myös tulehtunut pari kertaa mutta vain kerran sitä jouduin parntelemaan sairaalaan. Ei johtunut kuulemma vatsakatarrista mutta selvää syytäkään ei löydetty. Myös verenpaineen knssa minulla ongelmia. On niin alhainen että pistää pyörryttämään. Alle 100,on aina yläpaine, joskus jopa 80. Aiheuttaa myös korkeaa sykettä jota myöskin kerran jouduin menemään ensiapuun lääkitsemään, kun leposyke oli 140-150 välillä. Mutta onneksi tosiaan vain kerran. Mietin vain voisiko nämä kaikki oireeni liittyä yhteen vai täysin erillisiä juttuja. Alhainen verenpaine kyllä kulkee suvun mukana. Kiitos kun jaksat vastailla. Mielenkiinnosta kyselen kun ei ennen ole vastaan tullut samoja oireita kantavaa


    • siinähänse

      CRP on jatkuvasti koholla joillakin ihmisryhmillä. Esimerkiksi reumaa sairastavilla se on tavallisesti yli 20 vaikka tauti on rauhallisessa vaiheessa. Samaten elimistön hiljainen tulehdus (mm MBO) nostaa CRP:tä. Tilanne normalisoituu näillä ryhmillä suhteellisen nopeasti kun otetaan ruokavalioon kalaperäistä omega-3 rasvaa.

      Omega-3 on hyvien prostaglandiinien (tulehdusta estävä) esiaste. Omega-3:n käyttäjillä on normaalia heikompi veren hyytymistaipumus, joka ennustaa vähemmän sydän- ja verisuonitauteja kuin muulla väestöllä keskimäärin.

    • niinkaijooVAIEI

      Onko SLE, Dermatomyosiitti ja Uremia poissuljettu ?

    • DG-hukassaa

      Vatsa ei ole parhaimmasta päästä, kun on keliakia ja muutenkin herkkä. Varmaankin joku yhteys saattaa olla, mene ja tiedä. Toivottavasti saat jonkun varmuuden, niin asiaan voi suhtautua jollain tavalla. Valitettavasti voi kestää useita vuosia saada varmuus.

    • Anonyymi

      Minä olen kärsinyt jo useita vuosia juuri jänteiden ja niiden kiinnityskohtien tulehduksista. Tulehduksia on ollut käsissä ja jaloissa hyvin monessa paikassa. Reumalla olen hoidossa, mutta kipeänä saa silti olla. Siellä kun etsitään vain ultralla nesteitä nivelistä ja kun niitä ei ole koskaan ollut, on apukin huonoa. Magneettiin pääseminen ja tulehdusten "todistaminen" on hankalaa. Omakustanteisesti... Kortisonipiikki auttaa jonkin aikaa, mutta sitäkään ei kaikki reumalääkärit pistä, kun ei ole nesteitä. Huoh!! Liikkua ei nytkään kärsi ja yöllä saa heräillä viiltävään liitoskohtien jännekipuun, kun esim. jalka on ollut liian kauan samassa asennossa. Viimeisimpänä on epäilty crestiä, veriarvojen ja valkosormisuuden perusteella, mutta siihenkään nämä jännetulehdukset eivät kuulu.

      Vinkkejä kaivataan siis, jos jollain on vastaavasta kokemuksia!

      • Anonyymi

        Liekö sinulla kuitenkin siis seropositiivinen reuma? Itsellä todettu vastikään tuore reuma. Oireet olivat kovia särkyjä muutaman päivän välein paikkaa vaihtaen, ikävintä leukanivelten kipeät vaiheet. Lääkitys on auttanut niinkin paljon että särkylääkkeitä ei enää juuri mene. Täytyy vain toivoa että veriarvot pysyvät kuosissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liekö sinulla kuitenkin siis seropositiivinen reuma? Itsellä todettu vastikään tuore reuma. Oireet olivat kovia särkyjä muutaman päivän välein paikkaa vaihtaen, ikävintä leukanivelten kipeät vaiheet. Lääkitys on auttanut niinkin paljon että särkylääkkeitä ei enää juuri mene. Täytyy vain toivoa että veriarvot pysyvät kuosissa.

        Sen kun tietäisi! Särkyjä on ajoittain, mutta enemmän on kuitenkin jäykkyyttä ja tulehduksen aiheuttamaa muuta kipua jänteissä.
        Oxiklorin on mennyt muutaman vuoden. Trexania joskus harkittiin, mutta tällä hetkellä lääkäri ei nähnyt sitä tarpeelliseksi, mikä on sinänsä jännää, kun tulehdukset ovat vastaavia kuin aiemminkin... Oxiklorinin hyödystä en tiedä. Tulehduksiin ri ole vaikuttanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen kun tietäisi! Särkyjä on ajoittain, mutta enemmän on kuitenkin jäykkyyttä ja tulehduksen aiheuttamaa muuta kipua jänteissä.
        Oxiklorin on mennyt muutaman vuoden. Trexania joskus harkittiin, mutta tällä hetkellä lääkäri ei nähnyt sitä tarpeelliseksi, mikä on sinänsä jännää, kun tulehdukset ovat vastaavia kuin aiemminkin... Oxiklorinin hyödystä en tiedä. Tulehduksiin ri ole vaikuttanut.

        Millainen on tilanteesi nyt? Tuosta on jo pari vuotta aikaa kun viimeksi kirjoitit, mutta oletko saanut jo selvyyden sairautesi laatuun ja hoitoa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe