Kumpaanko lienee "helpompi" päästä, Lappi vai JNS

818

Onko opinnoissa näiden välillä mitään eroa "mukavuudessa", sujuvuudessa tai oikeastaan missään? Onko ne ensikertalaisten kiintiöt samankokoisia jokaisessa tiedekunnassa?

16

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfghjk

      Ensikertalaiskiintiö on kaikissa oikeustieteellisissä sama eli 75 %. Opinnot ovat aika lailla samantyyppisiä kaikissa paikoissa. Lapin ja Joensuun ero on ainakin se, että Lapissa ei etäopiskelu taida ollenkaan onnistua. Joensuussa hyväksytään etätenttiminen missä tahansa Suomessa ja muutoinkin suhtautuminen siellä etäopintoihin on myönteistä. Tarjolla on erilaisia kotitenttejä, monimuoto-, verkkokursseja yms. Toki Joensuussakin on opintoja, jotka edellyttävät läsnäoloa paikkakunnalla, mutta myös etäopiskelu ilmeisesti onnistuu, jos elämäntilanne sitä edellyttää.

    • mututuntuma

      Oletan, että Rovaniemelle on helpompaa päästä, koska ainakin tänä vuonna pystyi samalla kokeella hakemaan sekä Turkuun että Joensuuhun.

      • Jsnvaikeampipäästä

        Jostakin muistelen lukeneeni että Jsn pääsi tänä vuonna 10 % pääsykokeisiin osallistuneista ja Roi taisi olla 24 % valittuja pääsykokeissa olleista. Suuruusluokat ainakin oikein. Turkuun ja Helsinkiin on yleensä päässyt n. 15 % pääykokeissa olleista.


      • epäselväkö

        Sitä tarkoitinkin :)


    • Oikikseen2016

      Tämän vuoden Joensuun ja Turun prosentteja vääristää vähän se että sai hakea molempiin, eli käytännössä kaikki jotka hakivat Turkuun hakivat myös Joensuuhun, jolloin hakijamäärä on tosi kova. Joensuu taas aika paljon helpompi verrattuna Turkuun. Joensuuhun viime vuonna kokeeseen osallistuneista pääsi n. 30% kun taas Rovaniemelle 22%.
      http://hae.uef.fi/documents/10184/14514/Yhteishaun tilasto 2014/7f74f38c-abf0-4c1f-a825-1f0d20491a8e

      Eli hakisin varmaan joensuuhun varmuuden vuoksi jos et ole ennen hakenut.

      • ujguii

        Jos ensivuonnakin on mahdollista hakea samalla kertaa sekä turkuun että Joensuuhun, on rovaniemelle helpompi päästä. Ehdottomasti. Tänä vuonna Joensuun ja Turun pisterajoissa oli 3 pisteen ero koepisteillä pääseissä (max 80p.). Eli näillä reunaehdoilla hakisin rovaniemelle


    • lisäävaanviinaa

      Lappiin otetaan 140, Joensuuhun 70 uutta opiskelijaa. Mikäli muistan oikein. Tuo Joensuun sisäänotto on oikeasti tosi pieni. Varsinkin jos ajattelee mutu-tuntumalla, että joku about kolmannes noista paikoista menee kuitenkin (lähiseutujen) lukioiden huippuoppilaille. Edelleen mutuillen se tarkoittaa sitä, että tavishakija kilpailee pääsemisestä sadan tai viidenkymmenen parhaan joukkoon. Aika hitonmoinen ero! Ja tosiaan kiintiöt vielä tähän päälle.

      • oikologi

        Ongelmana tuskin on niinkään ne lukiolaiset, vaan ne tutkinnon vaihtoa yrittävät vanhat HTM-opiskelijat, joilla on kuitenkin jo takana melkoisesti juuri niitä samoja oikeustieteen opintoja, joita uudessakin tutkinnossa opiskellaan.


    • nimimerkkijoo

      Joensuuhun on poikkeuksellisesti otettu vuonna 2014 ja 2015 tuo 70 opiskelijaa kun normaalimäärä on 35. Siksi viime vuonna sisään päässeitä oli tuo 30% kun lisäpaikat tuli vasta sen jälkeen kun hakuaika oli jo päättynyt. Ensi vuonna käytössä on taas ihan normaalit paikkamäärät eli 35 kpl eli tulee olemaan erittäin vaikeaa päästä Joensuuhun.

      • oik.yo2013

        Joensuun normaali paikkamäärä oli 40 ennen tuota lisäystä eli siihen ilmeisesti palataan ensi vuonna. Etu Joensuuhun haettaessa on tosiaan se, että samalla voi hakea myös Turkuun, kun koe on yhteinen. Missään ei ole kuulunut huhuja, että Turun ja Joensuun valintakoeyhteistyöstä oltaisiin luopumassa.


      • joensuunporvari

        Tästähän on ollut käynnissä neuvottelu Helsingin yliopiston kanssa, eli hyvin todennäköisesti Helsinki luopuu osasta paikkoja, jotta Joensuu voisi ylläpitää tuota n. 70 kiintiötä. Vaatii tosin helsingin yliopiston hallituksen hyväksynnän vielä.


      • kriittinenpositivisti
        joensuunporvari kirjoitti:

        Tästähän on ollut käynnissä neuvottelu Helsingin yliopiston kanssa, eli hyvin todennäköisesti Helsinki luopuu osasta paikkoja, jotta Joensuu voisi ylläpitää tuota n. 70 kiintiötä. Vaatii tosin helsingin yliopiston hallituksen hyväksynnän vielä.

        Lähde?


      • joensuunporvari

        HY:n dekaanin blogikirjoitus sekä UEF:n tiedekuntaneuvoston pöytäkirja.


      • lähdekriittisyys
        joensuunporvari kirjoitti:

        HY:n dekaanin blogikirjoitus sekä UEF:n tiedekuntaneuvoston pöytäkirja.

        Linkkien laittaminen lähteisiin ei olisi pahitteeksi.


    • 919

      Kuinka paljon aloituspaikkoja on Joensuussa ensi vuonna?

      • Opiskelupaikka

        40 paikkaa, eli -30 paikaa (70-30=40).
        Lähde: opintopolku.fi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe