Alkoholia alaikäisille

Rysänpäältäkiinni

Salon" Mahlakankareella nainen hankkii lisätuloja välittämällä alkoholia ja tupakkaa alaikäisille.On toiminut jo noin 4-vuotta. Olen itse nähnyt.(pieni harmaa 4-5 ovinen myynti auto) Kahden nuoren äitinä tämä on todellä törkeää ja pöyristytttävää,mielestäni.T.Mari

25

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikko45A

      Edesvastuutonta...Ei järkeä ole suotu tuolle ihmiselle...

      • Sari7070

        Olen samaa mieltä


    • Nimimm

      Jonkinlaista edesvastuuttomuutta ja järjettömyyttä on sekin, että ihminen rikoksen nähdessään kirjoittaa siitä nettiin, eikä ilmoita poliisille. Vieläkö Mari ajatteli toiset neljä vuotta katsellä tuota toimintaa, vai olisiko aika tehdä asialle jotain?

      Lisäksi tämä taitaa olla aivan väärä alue tällaiselle keskustelulle.

      • nikko667

        On väärä alue tälle keskustelulle, tämä alue on ALKOHOLIN TUONTI ja täällä kuuluisi keskustella alkoholin tuomisesta ulkomailta Suomeen. Tämä keskustelu kuuluisi aiheeseen "Yhteiskunta-->Laki ja rikos" tai "Terveys-->Päihteet ja riippuvuudet-->Alkoholi".


      • täismahl

        Mutta jos myytävät alkoholit onkin tuotu Virosta...


    • sinneeitänne

      Kannattas olla yhteydessä poliisiin eikä tänne. Eli soita Salon poliisille ja juttele asiasta hänen kanssaan.

    • Ei_lapsille

      Ei tarvitse edes soittaa, voit antaa tiedot nimettömästi netin kautta, jos ujostuttaa. Trokarit jotka myyvät lapsille pitää saada pois markkinoilta.

    • hipitiheihoihoi

      Ei ne pennut siihen kuole, ette vissiin ikinä itse ole alaikäisenä juoneet tai tupakkaa polttaneet? "Laki on laki", no voi voi, tupakkakin oli vissiin vuoteen 1997 asti 15 vai 16v ikärajalla ja monessa maassa miedoilla alkoholijuomilla ikäraja on 16. Suomen jeesustelijat ja terveysnatsit vaan saaneet aikaan kaikkea hölynpölyä. En sinänsä puolustele tuollaista toimintaa, mutta järjellä saa ajatella ja 8vuotias on eri asia kuin 15vuotias jne...

      • pussi_nukkeja

        No voi voi, rappioräähkillekin "laki löytyy". Hölynpölyä ostarinkulman syrjäytyneeltä, joka on päässyt tietokoneen ääreen. Vain hoitohenkilökunnalla on lupa käyttää konetta, etkö vieläkään muista?


      • Lissut1

        Tuo on paras,mut oikeesti,antakaa lasten kasvaa ensin aikuiseksi.
        Terveisin Lissu T.


    • Jarkko38

      Oli miten hyvänsä,käyttää pieniä ressukoita hyväkseen ja käärii varmaan melkoiset nouto palkkiot,sääliksi käy tuo lasten hyväksi käyttö :( ei tuo ole normaalin sivistyksen piiriin kuuluvaa toimintaa,ilmoitusta vaan kiertoon että moinen loppuisi,terveisin 3-teinin isä.

    • ValeostajaTeinit

      Hankkii todisteita ja tekee rikosilmoituksen. Mahdollisimman pitävät todisteet ja mahdollisimman pikaisesti. Video, nauhoite, setelien sarjanumerot muistiin. Pahoinpitely = alkoholin välittäminen alaikäiselle. Jos on syyllinen, niin sitten Hämeenlinnan naisvankilaan muiden vastaavien seuraan. Tai mieluiten pahempaan seuraan.

      • JykkeF

        Ei tarvitse hankkia yhtään mitään todisteita - annan nimettömän vihjeen ja sillä selvä.


      • käräytä.kaverisi
        JykkeF kirjoitti:

        Ei tarvitse hankkia yhtään mitään todisteita - annan nimettömän vihjeen ja sillä selvä.

        Vanha kunnon "käräytä kaverisi, narauta naapurisi" -mentaliteetti nostaa taas suomalaista päätään.. ;)


      • KukkisB
        käräytä.kaverisi kirjoitti:

        Vanha kunnon "käräytä kaverisi, narauta naapurisi" -mentaliteetti nostaa taas suomalaista päätään.. ;)

        Kaikki rosvot joutavat vankilaan - kulkematta lähtöruudun kautta. Varsinkin alkoholia alaikäisille myyvät Urpot. Käräyttäminen on vähintääkin suositeltavaa tässä tapauksessa.


      • mietijärjellävielä
        KukkisB kirjoitti:

        Kaikki rosvot joutavat vankilaan - kulkematta lähtöruudun kautta. Varsinkin alkoholia alaikäisille myyvät Urpot. Käräyttäminen on vähintääkin suositeltavaa tässä tapauksessa.

        Hyvin moni juo ekaa kertaa alaikäisenä. Jos alkoholin välittämisestä alaikäiselle joutuu USEIN linnaan, eikä selviä sakolla tai ehdollisella, vankilat täyttyy ja luulisi että ihmisten mielikuva vankilasta muuttuu sellaiseksi että "vankila kuuluu normaaliinkin elämään". Ja yhteiskunnan pitäisi kustantaa lisää vankeinhoidon menoja. Ja MINÄ en voisi tavata alkoholin välityksestä kiinni jääneitä ystäviäni. Ei alkoholi aina aiheuta pelkkää harmia, vaan voi olla osa sosiaalistakin elämää, mutta se ei kuitenkaan ole kehittyville aivoille ollenkaan hyväksi, joten SAKKOA VAAN ellei just ole joku taloudellista hyötyä tavoitteleva ammattimainen viinaseppo.


      • Markku10

        Tukka pois ja hoitoon. Lepsuilu ei tosiaankaan auta paatuneiseen käytökseen !!!!!!


    • Espoonulikka

      Jokainen tekee itse oman valintansa, myös siinä tekeekö rikoksia vai ei. Mutta sitä olen miettinyt miksi juuri ammattirikolliset kiistävät rikoksena oikeudessa. Ei rikosuran valinneiden kannattaisi pelätä rangaistuksia.

      Ja joku laittoi täällä niin että "pahoinpitely = alkoholin välittäminen alaikäisille". Eikä ole. Tällainen pitkäaikainen ja ammattimainen välitystoiminta on ns. törkeä alkoholirikos. Mutta jos joku satunnaisesti on hakenut jollekin teinille viikonloppukaljat, kyseessä on vain ns. lievä alkoholirikos. Mutta tämä Salon juttu kuuluu siihen törkeään kategoriaan.

    • Luu_viis

      Mitä mutisette, rikolliset kuuluvat vankilaan. Lapsille ei pidä välittää tupakkaa ja alkoholia - rahan ahneet paskiaiset tekevät mitä tahansa - välittämättä seurauksista millään tavalla. Jos kohdalle osuu, puutun asiaan, en kutsu poliisia, mutta puutun ja myyjä saattaa muistaa tapaamisen hieman pidempäänkin. Eikä olisi ensimmäinen kerta, eräskin narkkari oppi aika nopeasti sen missä ei kannata harjoittaa liiketoimintaa.

      • Luu_kuus

        Luu_viis, miltä tuntuu jos sä joutuisit vankilaan jostain pikkurötöksestä?? Onko vankila kiva vai kurja paikka sun mielestä jos sä aattelet että pikkurikollisetkin kuuluu vankilaan?


    • fogden_i_raseborg

      >Ja joku laittoi täällä niin että "pahoinpitely = alkoholin välittäminen alaikäisille".
      >Eikä ole. Tällainen pitkäaikainen ja ammattimainen välitystoiminta on ns. törkeä >alkoholirikos.
      Niin tietenkin, väkivaltahan on tässä maassa valtiovallan suojeluksessa oleva kansallinen voimavara. Sen sijaan esim. alkoholiveron kiertäminen johtaa julmaan ja epätavalliseen rangaistukseen. Alkoholirikoksesta syyttämällä valtio saanee kallisarvoiset penninkinsä kerättyä kun taas väkivallasta ei samalla tavoin tienaa.

    • nikko667

      Tällä palstalla suurin osa on sitä mieltä että alkoholin suhteen pitäisi olla tosi tiukkoja ja mustavalkoisia. Jos alkoholin suhteen, miksei myös koulukiusaamisen suhteen? Kiusaajat kouluvankilaan niin seuraamukset ovat suhteessa toisiinsa !!!

      • ei_ei

        Kadulle saa paskantaa kun se on niin pieni rikos? Mitä tekemistä koulukiusaamisella on alkoholin myymisen kanssa? Hae uudet lääkkeet - vanhat eivät toimi.

        Se, että alkoholin suhteen ollaa tiukkoja ei pois sulje sitä, että koulukiusaaminen pitää lopettaa - mutta hieman suhteellisuutta kiitos ja käsitellään nämä ihan omina juttuina.


    • la_societa_granata

      Mitalihan tuollaiselle naiselle kuuluisi. Hyvä että joku vielä ottaa nuorten asian omakseen. Omassakin nuoruudessa hakijoiden löytäminen oli työn ja tuskan takana.

    • pöndeeee

      Vieläks tätä hakijatätiä on näkynyt? *Kaveri* tarttis noilla suunnilla hakijaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1253
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1157
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1156
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      601
      1114
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      7
      1027
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      964
    Aihe