Alun kuvaus - kaikkien rotujen perimätieto.

Ultra-kreationismi

Ennen kuin Jumala valitsi juutalaiset omaksi kansakseen, oli perimätiedollinen mailman synnyn tieto kaikkien heimojen yhteinen aarre.

Juutalaisten `Beresit käsittelee ensin, ja aidoimmin, maailman synnyn, muut kansat ovat käsitelleet(suusanallisesti) Beresitin tapahtumakulkua - vääristäen sitä - mutta sellaisenaankin se heijastaa alun kertomusta. Mooses kirjoitti - kirjoitti -kirjansa; näin se - tietenkin - on se "originaali".

Raamatun kuvaama "syvyys" muuntui pakanoiden runoudessa persoonalliseksi hirviöksi, josta - halkaisemalla- sitten valmistui erotuksella taivas ja maa.No niin. Mutta ihan ei pidä mitätöidä pakanallistakaan käsittely-tapaa; siinä näkyy ihmisen pelko tunnustaa Luojansa yksinvaltius - sitähän se on tuon nykypäiväisen myytin, kehitys-opinkin, kohdalla. Oikeastaan Herraa pakoileva ihminen ei ole tuossa muuttunut asenteissaan.

Kalevalainen runonlausunta "takoi" ihmisten aivoihin pohjolassakin ihan samaisista,Beresit-perustuksista , lähtevän alun kuvauksen - siinäkin on totuutta(vaikka tosin hyvin/hyvin värittyneesti!)kietoutunut mukaan.

Tiede - tänä päivänä - osoittaa Universumin muodon.

Satutteko tietämään, minkä muotoinen on Universumi?Kaikkeus, joka tuossa muodossaan, hirvittävän kovalla vauhdilla, kiitää ympäröivässä tyhjyydessä?

Se on munan muotoinen -MUNAN!

Nämä saattavat olla yhtymä-kohtia? Kalevalassa kuvattiin munaa.

13

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tieteenharrastaja

      Voisitko esittää tieteellisen lähteen tälle:

      "Tiede - tänä päivänä - osoittaa Universumin muodon. Satutteko tietämään, minkä muotoinen on Universumi?Kaikkeus, joka tuossa muodossaan, hirvittävän kovalla vauhdilla, kiitää ympäröivässä tyhjyydessä? Se on munan muotoinen -MUNAN!"

      Kuulostaa vähän keksimältäsi ufo-jutulta.

      • teeseiska

        Aloitus suolsi tyypillistä sekametelisoppaa jota saa valitettavan usein lukea juuri kiihko-uskovien kirjoituksista. Omia ajatuksia , ontuvaa logiikkaa , fantasiamaailmaa ja silkkaa typeryyttä . Näistä sitten muodostetaan irrationaalisia lauseita jotka paiskataan peräkkäin raiskaten kaikki äidinkielen alkeellisimmatkin perussäännöt. Sitten jäädään hölmönä odottamaan vastauksia ja kommentteja.


      • Ultra-kreationismi

        Tuo munan-muotoisuus on kuulopuheinen asia kohdallani - en pysty osoittamaan mitään näkyvää sinulle.
        p.s. minä en "keksi" mitään ufo-juttuja. Minä kuuntelen ja luen. Muut ovat ne, jotka antavat muotoja asioille. Minä näen itseni jonkinlaiseksi juoksupojaksi näissä asioissa.


      • tieteenharrastaja
        Ultra-kreationismi kirjoitti:

        Tuo munan-muotoisuus on kuulopuheinen asia kohdallani - en pysty osoittamaan mitään näkyvää sinulle.
        p.s. minä en "keksi" mitään ufo-juttuja. Minä kuuntelen ja luen. Muut ovat ne, jotka antavat muotoja asioille. Minä näen itseni jonkinlaiseksi juoksupojaksi näissä asioissa.

        Jos haluat edelleen uskoa munamuotoon, niin peruutapa kutenkin väitteesi sen tieteellisyydestä. Muuten ruoja valehtelet tahallasi.


    • tzorbi

      Ja evokkipöljät ei ymmärrä että aloittaja ei ole mikään kreationisti vaan evokki.

      • Ewokki

        Heh heh. Räkänokkatrolli ei tunnista ehtaa kreanikkiä.


      • Ultra-kreationismi

        Evokki?
        Ei. Olet nyt käsittänyt väärin. Olen ihan sataprosenttisesti luomisuskoinen. Se mitä kirjoitan, lähtee täysillä sisimmästäni! En ole mikään ns. trolli;Ihan pakko tämä on tehdä selväksi!

        Olen huomannut, että rehellinen , kirjallinen puhe mielletään trollaamiseksi. Miksi minun, tai kenenkään, pitäisi yleisillä keskustelukanavilla pitää mukanaan jotain "juonta", eli teeskennellä jotain, mitä ei ole, tai mihin ei usko. Minusta kaikkein surkuteltavinta on tuollaisen henkilön toiminta. Ei keskustelupalstat tarvitse "härnääjiä", siis "härnääjiä" senkaltaisia, jotka eivät edes istu omien kirjoitustensa takana - toki positiivisessa mielessä porvosointi on ihan "jees"; keskustelun synnyttämiseksi on ihan hyvä, että löytyy jotain, mikä ärsyttää, mutta se ei saa olla painavin osa ajatusten vaihtoa, eikä itsetarkoitus.


    • Selvästikin olet itse ajatellut avauksesi omassa pienessä huuhaa-maailmassasi, jossa ei kovin paljon anneta painoarvoa rationaalisuudelle, logiikalle eikä tieteelliselle tiedolle.

    • 194

      ''Tiede - tänä päivänä - osoittaa Universumin muodon.''
      Kuka, milloin?

    • erkkimees

      Tieteen käsitys universumin muodosta on arvailua muutaman eri vaihtoehdon kesken. Lapsena ihmettelin kovasti mihin avaruus päättyy ja mitä sen takana on. Mutta nyt kun tiedämme, että avaruus kaareutuu, ja kun valon nopeus on rajallinen, niin kysymyksestä syntyykin aika jännä juttu.

      • Anonyymi

        "valon nopeus on rajallinen"

        Mutta sillä ei ole esteitä, että se hidastuisi?


    • Selise

      "Ennen kuin Jumala valitsi juutalaiset omaksi kansakseen"

      Ei niitä kukaan valinnut, itse ne itsensä määrittelivät paremmaksi muita. Raamattu on juutalaisten kirjoittama.

      • Anonyymi

        Joo ensimmäisistä tulee viimeisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe