Alexander Stubb, lue tämä

stubborn

Sinä ja persut käytätte monikulttuurisuus -termiä tarkoittamaan eri asioita.

Sinä puhut kauniista ideologiasta nimeltä monikulttuurisuus, persut puhuvat siitä mitä monikulttuurisuus Suomessa usein käytännössä (valitettavasti) tarkoittaa.

Miksi kohauttaa olkaa vastapuolelle, joka on esittänyt asiallista ja tahallaan ylilyövää kritiikkiä nykyisen tekemällä tehdyn monikulttuurisuuden vaaroista?

Monikulttuurisuus sinänsä on kaunis asia, mutta se ei ole itsetarkoitus. Jokainen maa suosii monikulttuurisuutta jos siitä on etua itselle. Ideologia ilman toimivaa käytäntöä on pelkkää sanahelinää.

Kulttuuriltaan rikasta maata ei synny tekemällä vaan sellainen voi syntyä suotuisissa olosuhteissa. Silloin kun rikkaasta kulttuurista muuttaa vapaaehtoisesti toiseen kulttuuriin joku jolla on halua toista kulttuuria rikastaa.

Harvoin turvapaikan hakijalla on tällaista motiivia. Mitä erilaisemmasta kulttuurista (mitä kauempaa) joku tulee, sitä epätodennäköisempää on, että rikastumista tapahtuu.

Monikulttuurisuus edellyttää, että muualta tullut on kiinnostunut uudesta kulttuurista ja että hänellä on halu antaa jotain ja saada itsekin jotain uutta. Muualta tulleen on kuitenkin aina sopeuduttava elämään uudessa maassa maan tavalla.

Jos tulijalla ei ole hyvä olla uudessa ympäristössä, hänellä ei ole mitään annettavaakaan.

Suomalainen kulttuuri ei ole muotoutunut kansainvälisessä "vuorovaikutuksessa" vaan suomalainen kulttuuri on läpi historian muotoutunut jatkuvassa idän ja lännen puristuksessa.

Monikulttuurisuus on tässä maassa jo historialliselta lähtökohdaltaan eri käsite kuin vaikkapa Englannissa, Ranskassa tai Saksassa.

Suomalainen kulttuuri ei välttämättä muotoudu eikä kehity tasapuolisella tavalla kansainvälisessä vuorovaikutuksessa, sillä Suomi pienempänä kansakuntana on usein se "totteleva" osapuoli...

Sellaisen maan jolla ei ole sanavaltaa kansainvälisessä yhteisössä, pitää jo lähtökohtaisesti tukea omaa kulttuuria ja identiteettiä vahvemmin kuin sellaisen jonka sanalla on lähtökohtaisesti enemmän painoarvoa.

Lainatakseni 13.7.2015 Guardian –lehteä: ”A Europe without Finland is not that hard to imagine. A Europe without Greece would not feel like Europe at all.”

Monikulttuurisuus on siis meille jotain muuta kuin väkirikkaalle kansalle ja siksi toimenpiteetkin on oltava erilaiset.

Kansainvälisyys on läpi historian ollut Suomessa pakollista, mutta kansainvälisyys ei ole itsetarkoitus vaan se mitä sen avulla voi saavuttaa. Omalle vastuulle jää toimenpiteet joilla kansainvälisyys on juuri oman maamme hyvinvointia lisäävä asia.

"Jatkossakaan Suomi ei menesty sisäänpäin kääntymällä, vaan suhtautumalla toisiimme ja ympäröivään maailmaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti."

Terve ennakkoluulo on itsesuojelua. Tyhjän ideologian sijaan sinun on mentävä saman pöydän ääreen persujen kanssa ja kuunneltava mitä sanottavaa heillä on.

"En hyväksy hyökkäyksiä avoimuutta ja demokratiaa vastaan."

Avoimuus ei tarkoita kritiikittömyyttä. Olli Immonen on mielipiteessään avoimempi ja rehellisempi kuin sinä uskallat olla omassasi.

"Sen sijaan vihapuhetta tai ihmisarvon loukkaamista ei mielestäni kenenkään pidä hyväksyä."

Monikulttuurisuuden tuomitseminen sen negatiivisten lieveilmiöitten takia ei ole vihapuhetta.

Sinä julistat ideologiaa, Immonen tuijottaa sen seuraamuksia. Molempien on tavattava toisensa ideologian ja käytännön puolivälissä.

"Suomea ei rakenneta lietsomalla eri ihmisryhmiä toisiaan vastaan."

Valitettavasti Suomea on rakennettu ja muokattu juuri siten siitä asti kun Birger Jarl lähti levittämään monikulttuurisuuttaan pohjoiseen ja itään 13:lla vuosisadalla.

Suomea on rakennettu viimeiset 800 vuotta juurikin lietsomalla ihmisiä toisiaan vastaan ja liian usein laiminlyömällä suomalaisuutta. Sitä tapahtuu vielä tänäkin päivänä.

On naivia kuvitella, että suomalaisella ei olisi suurempi tarve varjella identiteettiään kuin vaikkapa britillä on.

Suomi on Pohjolan ainoa kaksikielinen maa vaikka mitään historiallista perustetta sellaiselle ei ole.

Ihmisten on voitava valita itselleen sopiva monikulttuurisuus ja jos eivät sitä halua, siihenkin on oltava mahdollisuus.

"Enemmän pitäisi pohtia, miten monikulttuurisessa ja kansainvälisessä Suomessa vahvistetaan sosiaalista pääomaa"

Sosiaalinen pääoma ei ole itsetarkoitus vaan vuorovaikutuksen on palveltava molempien osapuolten etua.

"ja jatkuvaa vuoropuhelua ihmisten ja ihmisryhmien välillä siten, että voimme tuntea olevamme samassa veneessä."

Samassa veneessä oleminen ei ole itsetarkoitus, vaan se mitä siinä veneessä tapahtuu.

Sinun on mentävä samaan pöytään persujen kanssa ja kuunneltava mitä heillä on sanottavaa. Kauniit fraasit some:ssa eivät tarkoita yhtään mitään.

Olemme jälleen kerran historiassa siinä tilanteessa - monessakin mielessä - että nyt taas pitäisi osata olla itsekäs.

Jos tämä on sinun mielestäsi valitettavaa, olet kansan kanssa väärässä veneessä.

8

74

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nono

   Vaikka Stubb lukisikin tämän, mitä ei tapahdu, niin hän ei ymmärtäisi lukemaansa. Niin se vain valitettavasti on. Kielipäätä ja maratonkuntoa hänellä on muillekin jakaa, mutta ei lainkaan kaukonäköistä poliittista näkemystä ja viisautta.
   Tekstin kirjoittaja on asiassaan aivan oikeassa. Hänellä itsellään riittäisivät paukut maamme poliittisiin tehtäviin.
   Valitettavasti nykyisillä stubeillamme, jotka meitä yrittävät luotsata, niitä rahkeita ei ole alkuunkaan. Juoksukunnolla ja kielipäällä ei ole vähäisintäkään tekoa suuren poliittisen näkemyksellisen viisauden ja johtajuuden kanssa.
   Kunpa äänestäjäparkamme sen viimeinkin jo hoksaisivat!

  • dzfsdzfdzf

   Monikultturisuudesta ei ole seurannut ikinä yhtään mitään hyvää

   • keemola

    monikulttuurisuus on HANURISTA


  • HyväKirjoitus

   Aloittaja ilmaisi asian erittäin hyvin. Alexander Stubb on Suomen vihollinen ja itsekäs pyrkyri. Stubi ulos ja kauas hallituksesta!!!!!!!!

  • soisoiseli

   Johan oli naurettava aloitus, ja mistään mitään tietämättömän (saman kirjoittajan?) vastaukset siihen päälle.

   Suomi on aina ollut monikulttuurinen. Se oli sitä jo paljon ennen kuin Ruotsin kuningas päätti Pohjanlahden takaisen Itämaan kuuluvan Ruotsiin. Ei ole mitään "alkuperäistä" suomalaista kulttuuria. Missä kohtaa kulttuurivaikutteiden lainaus muilta kansoilta olisi pitänyt lopettaa? Askolan luolamaalauksien aikoihin? Nuorakeramiikkaan? Kun tiedetään täällä asuvan itse asiassa kaksi kansaa (saamelaisten lisäksi), kumpi on se oikea suomalainen? Läntinenkö, kun varsinais-suomalaiset ovat asuneet siellä?

   Pitääkö lakata tervehtimästä kavereita sanomalla moi, kun se on Itämeren alueella keskiajalla yleiskielenä käytettyä alasaksaa eikä suomea? Aika kamalaa monikulttuurista hapatusta. Pitäisikö luopua kristinuskosta ja kääntyä Ukko ylijumalan puoleen - mutta voi kauhistus, Ukko muistuttaa vaajoineen epäilyttävän paljon Zeusta ja Teutatesta ja monia muiden kansojen jumalia.

   Olen hämmentynyt. Menisin perunakellariin viileään rauhaan kokoamaan ajatuksiani, mutta kun siellä on niitä perunoita. Perunat ovat suomalaista kulttuuria tuhoamaan tuotua, Pommerin sodasta tänne ujutettua mokutusta. No, otanpa kupin kahvia ja mietin tätä kaikkea - äst, ai niin. Eihän se kahvikaan...

  • KiitosAloittajalle

   Erittäin hyvä ja järkevä aloitus! Vihdoin puhutaan avoimesti asioista:)

  • VaigeuksienGauttaVoiddo

   Täytyy toivoa että Suomi joutuisi uudelleen sotaan Venäjän kanssa. Rotat hylkäävät uppoavan laivan (kuten nalle.t yms)

  • Ajattele.Suomalaista

   Alexander Stubilla ei ole mitään käsitystä sananvapaudesta, Suomalaisten edusta ja demokratiasta!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TV-lääkäri Pippa Laukka ottaa kantaa kauneusleikkaushuhuihin: "Parikymppisenä olisi ehkä..."

   Pippa Laukka on 51-vuotias ja hyvässä kunnossa. Huhuja Laukan kauneusleikkauksista ja hiuslisäkkeistä on kiirinyt. Laukalla on hyvä vastaus epäilyksii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   6343
  2. Sofian uusi miesseuralainen

   Sofialla uusi miesseuralainen kun Stefan Isben kanssa Hangossa ja heppakisoissa, kukahan hän lienee?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   4236
  3. Hei Ohisalo, poliisi aloittaa yt-neuvottelut

   https://yle.fi/uutiset/3-12117065 Ns. poliisiministeriksi kutsuttavan sisäministerin vihreiden Ohisalon valtakaudella se nyt sitten tapahtui mitä kan
   Maailman menoa
   270
   4018
  4. Päätös epäasiallisesta käytöksestä

   otteita uusimmasta pöytäkirjasta: Judoliiton hallituksen tietoon saatetun ja useiden henkilöiden allekirjoittaman aineiston perusteella hallitus on to
   Judo
   67
   1903
  5. Minä vuonna kohtasit hänet ensimmäisen kerran?

   Oliko kohtaaminen duunissa vai siviilissä? Siinähän ne kysymykset tulivatkin. Olkaa siis hyvät ja vastatkaa. Ps. Rohkeimmat voivat kertoa pituutensa
   Ikävä
   105
   1571
  6. Kävikö Martina Tukholmassa ottamassa botoxia otsaansa

   Viimeisessä story kuvassa näkyy aika selvästi pistoskohdat ja kuhmut, ja leuka on ihan ropollinen, täynnä näppyjä. Kyllä on huono iho, sitäkö se viher
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1375
  7. Steffu köyhtyi 25 000e

   Sentään puolet vähemmän kuin Niko.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   1271
  8. En minä sinua unohda

   Hyvää huomenta naiselle kauneimmalle! 💛
   Ikävä
   64
   1084
  9. Anteeksi kaikki

   Anteeksi etten ollut veroisesi. Anteeksi että rakastuin. Anteeksi että yritin nähdä. Anteeksi että kirjoitin palstalle. Anteeksi että ajattelin sinua.
   Ikävä
   66
   1055
  10. Onko teillä mitään ajatusta miten ajattelitte

   Edetä tai lähestyä ikävöimäänne ihmistä? Vai onko tämä kirjoittaminen se joka tyydyttää kaikki tarpeet? Ei aikomusta lähestyä mitenkään ?
   Ikävä
   68
   954
  Aihe