Muuten oireeton vaan ei tietokoneella

Haluaisinvaantietaa

Onko muilla pysynyt epilepsia oireettomana, mutta "aktivoituu" tietokoneella ollessa? Itselleni vilkkuvat valot (aurinko, kapakka, tv) ei juuri tuota reaktiota, mutta tietokoneella ollessa saan huimaus/humahdus-kohtauksia tai yksittäisiä nykimisiä siellä täällä. Myös oksettaa ja tekee pahaa aika ajoin. Olenkin vähentänyt koneella oloa paljon, mietityttää lähinnä vaan opiskelu kun pitäisi koneella tehdä paljonkin töitä ja kirjoituksia. Mikähän tässä tietokone ruudussa on, saisi varmaan jostain kirkkautta säädettyä. Huomaan myös joskus jääväni tuijottamaan ruutua pitkäksi aikaa ja yhtäkkiä havahdun että mitä hittoa olin tekemässä. Eipä ole neurologi tähän mitään sanonut, käski vain olla pois koneelta ja syödä lääkkeet.
Olen saanut poissaolokohtauksia aikaisemmin.

13

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kdjf84475535353

      Onko kokemuksia?

      • pikkumyy13

        syön itse rivatril 2 mg epilepsia lääkettä tabletti aamuin illoin yksi tabletti. ei minulla ole mitään ongelmia tietokoneen kanssa.


    • keinot

      Mulla oli töissä merkitystä sillä mitä näyttöä käytin. Joissain oli enemmän välkehdintää ja niitä en voinut katsoa pitkään. Myös kirkkautta piti säätää. Samoin näkö piti käydä testauttamassa, sillä huomasin koneen ääressä tihrustavani paljon ja etenkin esim excelien tuijottelu sai aikaan päänsärkyä ja sitä kautta mm. jonkunlaista levottomuutta. Lukulasit sainkin, työskentely helpotti, päänsärky lähti ja joku yhteys sillä oli myös poissaolokohtauksiini kun aivot ei olleet niin "jännittyneessä" tilassa koko ajan. Taukoja pitää myös muistaa pitää ja katsella välillä muualle. Niin ja olen nyt tehnyt toimistoduunia kohta 20v ja 15v epiä takana.

    • Vastausteilletassa

      No kun mietein tuota Rivatriliä että voisko sitä kysyä neurologilta. En ole vain viitsinyt "turhaa vaivata" lääkäriä mutta nyt tulossa esimerkiksi taas kontrolli eeg ja en monesti stressin takia saa nukuttua ennen sitä ja sitten siellä aina näkyy jotain häikkää eli haluaisin mahd. todennäköisen eeg:n... Mutta minulle on unilääkkeeksi määrätty opamoxia ja se vähän auttaa nykinoihin.. mutta eipä paljoa

      • Suositukseni

        Suosittelen kokeilemaan Rivatrilia. Sain itse Vaajasalosta aikanaan, ja mm. kuukautisperäiset kohtaukset loppuivat kokonaan Rivatrililla, kun löytyi sopiva annos. Sen sijaan Rivatrilia edeltänyt Deprakine aiheutti kohtauksia viikoittain.

        Rivatril ei väsytä paljon päiväsaikaan.


    • 8398948348844

      kiitos vastauksesta, täytyykin kysyä seur. lekuri käynnillä. mietityttää vaan et onko bentso kovin järkevä vaihtoehto kun itse hoitoalalla ja vielä toistaseks voinu töitäkin tehdä..meneekö sit ihan "mömmö oloihin" kun sitä ottaa,toki pienellä annoksella varmaan saataisiin jo nykinät kuriin eipä nuo kovin kivoja päivittäin ole kokea.

      • eiväsyttänyt

        "Meneekö sit ihan "mömmö oloihin"", mietit. Rivatril ei väsytä ennen klo 14:ää, silloinkin erittäin vähäisesti karbamatsepiinivalmisteisiin verrattuna. Kun pitää annoksen järkevänä (minulla maksimissaan 2 mg 2 mg aikanaan), ei ollut tokkuraa päivää (opiskelu ja toimisto). Paras Rivatril-neuvonta löytyy KYS:n neurologeilta.


      • Asiaspohdiskellut

        Ahaa! No se on kiva tietää, aikoinaan toi neurotol väsytti tajuttomasti ja nukuin jörkky pitkii unia koko aikaa.. Kuullut olen että rivatril paras nykinöitä estävä lääke ja pitää muitakin kohtauksia loitolla. Saa nähdä mitä lääkettä ne seuraavaksi ehdottavat! Kiitos vastauksesta


      • En suosittelisi kenellekään Rivatril-lääkettä, (bentsodiatsepiini). Itse söin sitä aikanaan useamman vuoden. Lääke on siitä pirullinen, että sen teho laskee ajan myötä, jolloin kroppa vaatii sitä enemmän. Huomaamatta sitä jää lääkkeestä koukkuun aina vaan pahemmin. Jossain vaiheessa, kun päätetään luopua lääkkeestä, tai vaihtaa se johonkin toiseen, ei se onnistukaan noin vain. Itselläni kesti lääkkeen purku vähitellen puolisen vuotta. Tiedän myös epileptikoita, ketkä eivät saa lääkettä puretuksi, vaan ovat ns. koukussa.


      • Vaihtajana
        arpiko kirjoitti:

        En suosittelisi kenellekään Rivatril-lääkettä, (bentsodiatsepiini). Itse söin sitä aikanaan useamman vuoden. Lääke on siitä pirullinen, että sen teho laskee ajan myötä, jolloin kroppa vaatii sitä enemmän. Huomaamatta sitä jää lääkkeestä koukkuun aina vaan pahemmin. Jossain vaiheessa, kun päätetään luopua lääkkeestä, tai vaihtaa se johonkin toiseen, ei se onnistukaan noin vain. Itselläni kesti lääkkeen purku vähitellen puolisen vuotta. Tiedän myös epileptikoita, ketkä eivät saa lääkettä puretuksi, vaan ovat ns. koukussa.

        Epilepsialääkkeet menettävät vuosien saatossa yleensä tehonsa jolloin on vaihdettava toisen nimiseen epilepsialääkkeeseen.


    • salleeni

      Joillekin voi näytön alhainen resoluutio provosoida kohtauksia, ja yllätys, myös tietokoneen tuulettimen hurina. Etenkin, jos vilkkuvalot ei provosoi, voi syytä etsiskellä noisa mainitsemistani. Meillä on kaikki pöytäkoneet vaihdettu läppäreihin, joissa tuuletin ei metelöi vanhojen pöytäkoneitten tapaan. Samoin näissä on resoluutio ilmeisen "vakaa". Tätä en osaa paremmin selittää, mutta muinoin liian matala resoluutio aiheutti oireita.

      • SliippiSliipper

        Tämä on tutumpaa minulle.

        En ole koskaan saanut epilepsiaani aktivoitumaan näytön äärellä, mutta pienen säryn nuo resoluutiot aiheuttaa. En ihmettele, että vanhempi epilepsiaväki tätä sanoo: pahinta tekee vanhat tietokonenäytöt.


    • oookooko

      Sähkämagneettinen kenttä aiheuttaa minulle monenlaisia oireita, kannettavien tietokoneiden tietokoneiden verkko enemmän kuin pöytäkoneen.
      Tulee puutumista, päänsärkyä, vapinaa, pahoinvointia, huimausta, erilaisia kiputiloja, keskittymisvaikeuksia, ym. Eikä johdu lääkkeistä, en käytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe