Sote sotku Virrat.

Pystykorva

Valoa kansalle kiitos.
Pihalla kuin tampoonin naru koko sotesta, voisiko joku nyt tältä virtain osalta selventää mitä se tarkoittaa ja mitä se on noin valtakunnallisesti verrattuna?
Virtain meininki siis , kun mitä pikaisesti luin Kirtsin kirjoitusta ja vähän kunnanhallituksen touhuista niin emmää tajunnu hölökäsen pöläystä koko jutusta.
Ollaanko tänne nyt sitten jotain brivaatti lääkääkäri toimintaa hommaamassa paikkakunnan omista tohtoreista ja joku oy tai muu oman kylän yrittäjien omistusmuoto?
En tajunnut jotta miksipä ei tehyn lait ja lain alaisuudet toimisi siinä / kin lafkassa?
Liittohan on sitävarten jotta nimenomaan lait ja asetukset neuvotellaan kummallekin osapuolelle sopiviksi, ainakin noin.
Jos virroille yritetään jotain "villiä" omaa vviidakon lakimenetelmää niin mielestäni kuntalaisten ja sairaala alan henkilökunnan ei pidä siihen suostua, muuten ollaan jonkin vuoden kuluttua siinä tilassa että tänne rahdataan taas sitä halvita ja nöyrintä työntekijää mitä esim kokoomus ja muut vastaavat henkilöt koko Suomessa on yrittäneet läpi ajaa mm " Huutavalla työvoima pulalla"medioissa ja kakissa mahdollisissa ja mahdottomissa tilanteissa. Vaalitulos kertookin hyvästä ja onnistuneesta markkinoinnista ja 1/5 miljoonan Suomalaisen työttömyydestä, anteeksi tarkoitin"huutavasta työvoimapulasta!".
Metsäthän vilisee niitä nyt täynnä Thaimaasta ja mistä lie kohta hinkuvinku intiasta niitä sitten raahataankaan, sieltä sitä sairaala henkilökuntaa marja mättään kyljestä noutamaan, "osaavia ja motivoitunutta"! Sehän paikkakunnan yrittäjien motto on ollutkin maahanmuttajille, vai tunkeutujiako ovat. No eipä kunnan vuodeosatot kauaa sairaita katselisi kun puttosharju jo kutsuisi, säästöä sekin.
Sellainen jota myöskään en oikein ymmärtänyt vai kuuluikokaan se asian ytimeen, mutta "työnantajien etuja ajamaan perustettava soten tominta"!
Ööööö? valaiskaa nyt tyhmän mieltä, vai iskikö luki ja muu joku ymmärryspuolelle?
Eikö sairaanhoidon ja ennakoivan toiminnan pitäisi tukea kaikkia ihmisryhmiä, rikkaita , köyhiä, työttömiä, työssäkäyviä, vanhuksia, lapsia? Niin ja sairaita eritoten?
Jos mää nyt sitten oikeen ymmärsin vähänkään niin karmeat ovat näkymät virtain kuntalaisilla, Ameriikan malliin vakuutus ja blatina kortit ym maksuvälineet tarkastetaan ensin ennenkuin mitään päivääkään sanotaan. Pirättele siinä verenvuotoos sitten sen aikaa tai pysyttele henkis kun pumppu on tiltannut heidän tarkastaessa tulos, menos ja vakuutukses.
Liittoja haukutaan että siinä se kaiken pahan a ja o on ja tottahan se onkin.
Työnantaja liitto meinaan, nehän kartellissa pitävät koko suomessa ja sanoisinpa juttu on isompi kuin valtakunnallinen, jopa mailman laajuisesti.
Tunnissa Suomessakin leviää työantajien ajatukset hangosta inariin, kun taas työväestön pikku liitot tappelevat sisäisesti ja sitten keskenään ja lopulta koko juttu menee vuosiksi yhteen jurottamiseen tai haudataan toivottomana.
Pitäisi olla vain kaksi liittoa , työnantajat ja työn tekijät, no ehkä kolmaskin tätä menoa.. työttömät.
Mitään liittoja ei tarvittaisi jos työnantaja puoli olisi fiksua ja inhimillisesti ajattelevaa eikä opporturnisteilla täytettyjä oman edun tavoittelijoita.
Mutta mikä se olikaan villakoiran ydin tässä virtolaisessa paikallis sotessa?
Pelkäänkö turhaan vaiko aiheesta? Mutta ilman liiton suojaa ja lakeja ei virtain terveyshenkilökunnan pidä hommaan alkaa, sen tiedän että sitä liitto vihaa koetaan siellä missä vääryys ihmisyyttä kohtaan muhii. Sitä älkää unohtako.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suuuome.....p

      Erittäin hyvä kirjoitus. Nämä herrat peruspaska ja puu ja putki ajavat tätä asiaa tähän malliin. Pitäkää kiinni oikeuksistanne tai ne ovat iäksi menneet. PS olen jo häipymässä koko kylästä tämä oli ja meni.
      Suomen yrittäjä vastaisin kylä.

    • Pystykorva

      Lisää valoa kiitos.
      Piti sanomani vain vielä et jos virtain kunnanvaltuustossa istuu puolet ja ylikin yrittäjiä ja niiden lähisukua sekä loput myötäilijöitä ei kuulosta hyvältä kunnan ja kansan edun kannalta!
      Meinaten jos tällainen populaatio päättää perustaa jonkun sote oy:n ja vetää sinne omat lait ja laintulkinta mahdollisuutensa sekä estää liitojen suoman suojan ja edun valvonnan alkaa kyllä homma haisemaan aikas pahasti.
      Eikös virroilla olekin jo vuosien aikana eräät metalli ja muovialan yritykset tehneet tempauksia joita on oikeudessakin puitu kun lakeja omaan malliin kirjoiteltu sekä tulkittu?
      Yritetty tehdä ns"villiä sopimus aluetta" jossa vain firmojen lait ja kunnalle tuotetut verorahat antavat puheenvuoron ja päätös vallan.
      Kiinostaisipa tietää paljonko yrittäjien sukulaisia tai perhettä istuu nyt viroissa sairaalanpuolella ja kuinka paljon jatkossa , sekä heille kaavailtu asema siinä "uudistuksessa"?
      Jokainen tavallinen työntekijä ja veronmaksaja voi vain miettiä päässään mitä tämä tavallisille ihmisille tulee merkitsemää tällainen"Villi Pohjola" jossa on omat lait sekä lain alaisuudet työn antajien ja sijoittajien sanelemana.
      Miettikääpä työntekijöiden asemaa sairaala yhteisössä ja sitä kautta mitenkä se vaikuttaa potilashoitoon ja päivittäisiin sairaala rutiineihin.
      En tod ole liito kiihkoilijoita , mutta ymmärrän kyllä missä jamassa Suomi olisi jo nyt ilman liittojen suomaa tukea tavalliselle työssäkävijälle. Tokihan monet liitot ovat jäykkiä ja vanhakantaisija, mutta ajat muutuvat ja liitoille on aina ja tulee olemaan asemansa ja jopa huutava tarve, päivittämistä toki tarvitaan sielläkin.
      Työnantajapuolihan on kiihtyvässä määrin heittänyt lokaa ay:n , liittojen toimintaa vastan ja suuri media suitsii sitä tottakait kun rahan voima puhuu ja on tyhmiä ihmisiä jotka ovat kivittäjiin liittyneet unohtaen samalla mistä hänen työssäkäyvän ihmisen lomat, viik.loppu vapaat , pekkaset ym edut ovatkaan tulleet ja kauanko niitä on jos liitot sammutetaan työntekijöitä suojelemesta?
      Ei maajussin maitokaan tai viljatuotteet ym käy kaupan jos kansalta puuttuu se tärkein, ostovoima ja kauanko tällaineenkaan kunta pihisi enään sen jälkeen tai moni muu kunta?
      Kyllä olisi Keskiselläkin hiljaista. Odotettaisiin vain niitä yhäti pieneneviä sosiaalitukia mitä yhäti pienenevistä verorahoilta saataisiin kaavittua enää kokoon. Pääsisi jonottamaan leipää..
      Kuten sanoin , onhan työnatajillakin liittonsa ja hyvin tuo on tuntunut toimivan tavallista kansaa vastaan.
      Ei kraka ja toimistossa istuskelu vielä herraa tee jollei ole itse yrittäjänä, kannattaisi tämäkin totuus muistaa.
      Renki on renki vaikka puku päällä, ja kravatti kaulassa herran elkein kuinka esiintyisikin.
      Raha tehdään kuitenkin 99% niiden pienten mitättömien ihmisten työllä ja se taas tahtoo unohtua niiltä jotka tästä työstä sen isoimman 99% hyödyn ottavat , eli työnantaja puolelta.
      Kansan äänestys virtain sote sotkuista. Ei yksipuolisia päätöksiä kun ei se tunnu kuntalaisten etuja kerta ajavan.

    • jaduunarinpuolesta

      täyttä asiaa

    • junttanpulla

      Miksi kunta leikkii kuurupiiloa ja yrittää kulisseissa juntata läpi jotain aivan ihmeellistä ilmeisen laittomankin oloista sote touhuaan taas?
      Valtuustossa ei saa olla yrittäjiä eikä heidän sukulaisiaan, tai asiamiehiänsä.
      Tässä tuppukylässä tosin aivan mahdoton yhtälö.
      Miksi persujen lehden (SSS) sivuillakin jaloja ajatuksiansa julkituovat henkilöt myhäilevät nyt tyytyväisinä kuntapäsmäri henkilöiden heidän päähän kohdistavien taputusten vaimentamina?
      Onko virka näin varmistettu kun ammattitaito ei riitä?
      Kunnan yrittäjä isät ovat jo kunnan rahakupin jakaneet keskenänsä monta kertaa ja nyt onkin enää tyhjän kupin nuolemisen aika.
      Melko epätoivoista touhua kun katsoo katumaisemaa, kirpputoreja alkaa olemaan joka liiketilassa. Taitaa alue periskooppikin olla vain oman navan tuijottelua varten kehitetty kuten "Virtain puolestakin", jonka nimi "Omasta puolesta" olisi paremmin asiaa kuvaava. Kukapa täällä enää uskaltaisikaan mitään firmaa perustaa, joku tökkää siihen kuitenkin pian kaivosvaltauksen.
      Ei tullut Talvivaraa, mutta jäteasema tuli.

    • Paskaaaa

      Erikoinen mies tämä peruspaska

    • Ihailija

      Ai kuinka rohkeaa haukkua täällä porukkaa nimettömänä, syävsti ihailen sellaista toimintaa.

      • Ihaaaaiiiiiiii

        Niin näkyy olevan.


      • Sianjalostusyhtiö

        Laitappa nimesi sitten esille


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      132
      2407
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      291
      2312
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      75
      1790
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      119
      1462
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      130
      1309
    6. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1308
    7. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      72
      1040
    8. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      1030
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      47
      925
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      901
    Aihe