TE-toimiston työntekijät on idiootteja

Karenssia_saanut

Olin vähän aikaa työttömänä. Tuli TE-toimistosta monta työtarjousta joihin hain. Sain muuta kautta sovittua työn alkavaksi n. 1,5 kuukauden päästä. Kahteen paikkaan en hakenut koska kulkeminen olisi ollut niihin lähes mahdotonta vaadittuina aikoina ilman autoa. Lisäksi olin jo suullisesti sopinut hyvän työn alkamisesta samoihin aikoihin niiden haettavien paikkojen alkamisen kanssa.

TE-toimistoon ei edes voinut virallisesti ilmoittaa työn saannista yli kuukautta aiemmin, joten olin siihen asti työnhakija riippumatta siitä onko työtä tiedossa vai ei. Joten sain puolitoista kuukautta karenssia koska en tehnyt turhia työhakemuksia, mahdollisesti mennyt turhaan työhaastatteluun, ehkä saanutkin työpaikan, ja ennen työn alkamista olisi vasta pitänyt ilmoittaa etten otakaan työtä koska minulla on jo parempi työpaikka tiedossa.

Onko tässä mitään järkeä?

42

3073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tanttamafia

      Te-toimisto pitäisi lakkauttaa. Siellä pesii ainoastaan elämäänsä kyllästyneet tantat, jotka yrittävät tuhota työttömien ihmisten elämän byrokratiallaan ja auktoriteettinsa väärinkäytöllä. Kokemusta on. Pitäis tehdä kansalaisalote jossa vaaditaan te-tanttojen laittamista karenssiin tästä yhteiskunnasta.

      • Lfvnkfgnk

        Erittäin hyvin sanottu. Te toimisto virkailijoille karenssi.


      • Anonyymi

        Avaaja on hölmö.
        Olisit jatkanut työnhaun näyttelemistä.
        Kaikki keinot välttyä työpaikalta 1,5 kk ajan ovat käytettävissä.


    • kiljusieppo

      Omakohtaisesti TE-keskuksen temppuihin kyllästyneenä, kerroin lääkärille, että jos kyykytys jatkuu ja asunto lähtee, niin hommaan itselleni kortteerin menemällä henkilökohtaisesti paikalle "kertomaan" tuntemuksistani. Tuo siis tarkoittaa jotakin muuta, mutta jääköön lukijan pääteltäväksi. Sitten sossulle lupa, että saa selvittää terveysasioitani ja kas, tuolla lääkärikertomuksessa se nyt on luettavissa ja eteenpäin tiedotettavissa, ettei kannata enää karenssille tätä poikaa pistää. No johan oli toinen ääni kellossa, kun soitteli TE-täti. 3 kertaa karenssilla ollut ilman omaa syytäni, mutta nyt riittänee osaltani.
      En neuvo, enkä kehoita, mutta jokainen saa Suomessa vielä itse päättää, ollako kynnysmattona, vai tasa-arvoisena kansalaisena. Puoli-lailliset keinot on mietittävä, että mitä voi ja mitä ei todellakaan saa sanoa virallisesti. Älkää antako periksi!

    • vaipeilistäkökatsoo

      Sinulla on yksi sääntö, jos haluat nostaa työttömyyskorvauksia: Pitää hakea töitä, jos työkkäri niin määrää (ja muutenkin). Jätit noudattamatta tämän yhden ja ainoan velvollisuuden. Palkitako olisi pitänyt? Hyvä olet keksimään tekosyitä kyllä.

      • sairastatouhua

        "Jätit noudattamatta tämän yhden ja ainoan velvollisuuden. Palkitako olisi pitänyt?"

        Voi pyhä lehmä näitä provoja! Se että te- keskus lähettää työhönosoituksia vaikka työhakijalla on jo työpaikka tiedossa on pelkkää kiusantekoa. Tahallista karenssien tehtailemista kun niitä pitää rangaista joilla menee kaikista huonoiten. Juuri sitä te- keskukset tekevät ja se jaksaa ihmetyttää. Ne alat joissa virkailijalla on ruohonjuuritason valta- asema huono- osaisimpiin vetää puoleensa luonnevikaisia sadisteja. Sääntöjen pilkunnussiminen vain kiusanteon vuoksi tuntuu olevan suomalaisilla verissä. Sääntöjä luetaan kuin piru raamattua ja niitä sovelletaan käytäntöön niin että työtön tukien varassa elää kituuttava ihminen joutuu mahdollisimman vaikeaan tilanteeseen.

        On myös aivan järjetöntä hakea työpaikkoja joihin jo hakiessa tietää ettei voi kyseistä työtä tehdä. Työtä on tunti viikossa kymmenessä eri osoitteessa pitkin suomea matkaa sata kilometria. Minut te- keskus pakotti muutama vuosi sitten kotisiivoustyöhön. Piti siivota pahimmillaan viisi isoa monikerroksista omakotitaloa, aikaa per talo on kaksi tuntia, palkka oli 6€ tunti. Siinä ahertaessa selkä vääränä kollega ilmoitti että siivousfirmalla on käytäntö, että jos töitä tekee kaksi henkilöä palkka menee puoliksi! Kolme euroa tunti. Jipii. Lopetin työn ja sain pitkän karenssin, ja jouduin hankaluuksiin vuokraisäntäni kanssa kun vuokranmaksut viivästyivät. Tästä yhden raadantajakson aiheuttamista seurannaisvaikutuksista taloustilanteeseeni ja koko elämääni selviytymiseen meni kokonainen vuosi koska sattui niin ikävästi että myös toimeentulotukiasioitani hoitava virkailija oli samaa sarjaa. Hän katsoi että minua pitää tämän vuoksi rangaista taloudellisesti kun en suostunut aivan älyvapaaseen työsuhteeseen.

        On kyllä sairata touhua.


      • Anonyymi

        Ettäs kehtaat, häpeä.


    • puretaanbyrokratia

      TE-toimistöjärjestelmää ei tarvita nykylaajuudessaan. Nythän kyse on lähinnä karenssilausuntojen kirjoittamisesta ja kurssihöpöhöpön pyörittämisestä. Perustulo Suomeen ja TE-toimistot voivat sitten keskittyä vain oikeasti työ- ja koulutuspaikkojen välittämiseen ja neuvontaan.

    • Laillistako

      Työkkärissä saa karenssin. Kun ottaa vastaan kunnollisen työn. Pitää jäädä odottamaan työkkäristä niitä turhanpäiväisiä orjahommia ja höpökursseja. Niillä on oikeus pakoittaa työtön aivan vieraalle alallekin. Eli periaatteessa laiskottelusta kotona saa pitää työttömyystukensa.

    • kummaapeliä

      Mitähän, jos olisi pistänyt työhakemukseen tiedon pian alkavasta työstä? Olisiko se tulkittu menettelyksi, jonka takia työ jää saamatta?

    • Ihmettelenma

      Miten niin te-toimistoon ei voi ilmoittaa työn alkamisesta? Ainakin minä ilmoitan "omilla sivuillani" kohdassa lisätietoja, jos tiedän että työt alkaa esim. kuukauden sisällä. Ei ole ollut mitään ongelmaa.

    • LoisetSyö

      Loispummivirkailijat varastavat palkkansa. Heidän ainoa työ on syödä pulla ja järjestellä virkoja toisilleen.

    • feikkoulutus

      TE-toimisto tarjoaa karenssia ja kapulakieltä sekä FEC orjatyötä todellisen työpaikan sijaan.
      On helppoa kyykyttää ,syyttää ja pelotella työttömiä ja muutenkin ahdingossa olevia ihmisiä.
      Tästä asetelmasta turhan moni byrokraatti tuntuu nauttivan.
      Mitä enemmän olen asiaa miettinyt, niin ainoa oikea ratkaisu tämänhetkiseen tilanteeseen olisi kansalaispalkka jolla juuri-ja juuri tulisi toimeen.
      Kaikki turhat TE-toimistot voitaisiin lopettaa sellaisina turhakkeina mitä ne ovat tähänkin asti olleet ja näyttää näille loiseläjille mitä työttömyys todellisuudessa on.

      • Asennekuntoon

        Kansalaispalkka on hyvä asia, kunhan se koskee kaikkia. Myös siis työssäkäyviä. Tekemättä mitään ei kenellekään pidä maksaa siitä; te-toimistot vaativat edes jotain päivärahan vastineeksi.


      • OtaSelvääPerustulosta
        Asennekuntoon kirjoitti:

        Kansalaispalkka on hyvä asia, kunhan se koskee kaikkia. Myös siis työssäkäyviä. Tekemättä mitään ei kenellekään pidä maksaa siitä; te-toimistot vaativat edes jotain päivärahan vastineeksi.

        Tottakai perustulo koskee kaikkia täysi-ikäisiä Suomen kansalaisia, muttei se työissä käyviä kauheasti hyödytä.

        Ei ainakaan jos palkka on vähänkään parempi, koska se perustulohan verotetaan pois kun palkka kasvaa riittävän suureksi.

        EI perustulo mikään lapslisä ole jonka kaikki saa palkan päälle oli palkka sitten mikä tahansa.

        Suuri osa ei näköjään yhtään ymmärrä mistä perustulossa on kyse?


      • OtaSelvääPerustulosta
        Asennekuntoon kirjoitti:

        Kansalaispalkka on hyvä asia, kunhan se koskee kaikkia. Myös siis työssäkäyviä. Tekemättä mitään ei kenellekään pidä maksaa siitä; te-toimistot vaativat edes jotain päivärahan vastineeksi.

        > Tekemättä mitään ei kenellekään pidä maksaa siitä; te-toimistot vaativat edes jotain päivärahan vastineeksi. <

        Perustulon periaate EI ole että sen eteen pitää tehdä jotain työkkärin määräämiä hommia, vaan se että sen avulla voi vaikkapa aloittaa pienyrittäjyyden, kun tietää että jokatapauksessa saa sen n. 500 e/kk perustuloa, eikä putoa täysin tyhjän päälle kuten nyt.


    • Kkkkluuu

      Itse aloitan koulun 12.8 ja se on hyvin te toimiston tiedossa ollut jo pitkään. Silti lähettävät kirjeitä jossa minun pitää hakea 20.8 alkavaan työpaikkaan jonka työnkuvassa lykee että myyjän on tehtävä töitä kaikkina kaupan aukiolo aikana.

      • PamelaTarakka

        Etkö osaa tehdä työpaikkahakemusta vai mikä siinä on ongelma? Jos sinut valitaan työpaikkaan, ilmoitat ennen työn alkamista että olet aloittanut opiskelun 12.8. Ei pitäisi olla liian vaikeaa kenellekään. Voit vielä kysäistä, voitko tehdä siellä töitä viikonloppuina tai joinain iltoina, niin saisit opiskelijan leipää leveämmäksi.


    • Opiskelemaan

      Te-toimiston työntekijät tekevät työtään enkä heitä halua mollata.


      En kyllä ymmärrä itsekään työtarjouksien tyrkyttämistä ja ns. turhien hakemuksien lähettämistä. Saatika esim. tilanteessani silloin, kun on ilmaissut ettei pysty jatkamaan samassa ammatissa (olen työuupumuksesta toipunut ja irtisanouduin vakituisesta kuormittavasta työsuhteesta aiemmin). Edelleen työttömänä ollessa tulee työtarjouksia kyseiseen ammattiin/ työpaikkoihin, vaikka olen kertonut etten halua enää samaan. Mikäli ei ota vastaan työtarjouksia, karenssin pelko. Nyt määräaikaisen (3kk) työsuhteen loppuessa tässä kuussa olen jälleen työtarjouksien saajana. Jotenkin tuntuu hullulta. On jatkettava alalla/ pakotetaan tavallaan.


      Toivottavasti pääsen opiskelemaan uutta ammattia ja pois työvoimatoimiston listoilta. Välillä tuntuu, että on b-luokan kansalainen vaikka kuinka koittaa ajatella toisin. Voimia kaikille eteenpäin!

    • Joku555

      Mulle tuli karenssi vaikka mielestäni oli ihan hyvä syy irtisanoutumiselleni (työpaikka kiusausta, liian suuret työtaakat, eri oikeuksia henkilökunnan kesken jne). 3kk:n karenssi pätkähti. Sinne meni lomarahat ja niillä rahoilla olisi voinut muuttaa muuanne työn perässä. Nyt sitten on tullut ainoastaan 1 työtarjous, johon olisi tarvinnut auton. En edes vastannut koko työtarjoukseen eikä karenssia tullut.
      Mieluummi olisin töissä, mutta minkäs mahdat, kun rahat on lopussa niin ei pääse muuttamaan parempaan paikkaan, jossa olisi ehkä parempi mahdollisuus työllistyä kuin pienessä kylässä.
      Mutta tietystihän heillä on niin hyvät "asiantuntijat" ettei he ota mitään huomioon jos työntekijä irtisanoutuu. Ammatinvalintapsykologikikin tuumasi, että ihan pätevät syyt on ollut, mutta eipähä se siihen mitään vaikuta.

      • Opiskelemaan

        Nimimerkki Joku555.
        Samoja haasteita on myös täällä. Minulla on asunto maaseudulla ja linja-autoliikenne olematon. Autoa minulla ei ole enää. Työtä tarjotaan, mutta miten pääsen? Niin myin autoni työuupumuksesta johtuneen irtisanoutumisen vuoksi. Ei ollut vara pitää toipumisaikana ja työttömänä. Asunnonmyyntiä yritin, ei ostajia.


        Työtarjouksia tulee ja aina eri paikkakunnalle. Ratkaisin kesän ajaksi asian ja muutin työn perässä toiselle paikkakunnalle. Jätin siis oman asuntoni maaseudulle tyhjäksi. Maksan kahdesta asunnosta kulut. Vuokrasin kesän ajaksi edullisen opiskelija-asunnon (solu jossa ei kyllä asu muita) mikä mahdollistaa määräaikaisen 3 kk:n työn.


        Välillä kyllä miettii miten "asiantuntijat" tekevät päätöksiä.


      • Joku555

        Niin. No onneksi itselläni ei ole sentään omaa asuntoa. Vuokralla asun.
        Nyt olen mietiskellyt oppisopimusta entistä enemmän. Tahtois päästä vaa jonnekin ja olla hyödyksi. Tylsää olla vain tekemättä mitään, kun täällä ei edes ole harrastuksille mahdollisuutta eikä ole tuttuja joiden kanssa voisi jotain tehdä.


      • valvonKirjoituksia
        Opiskelemaan kirjoitti:

        Nimimerkki Joku555.
        Samoja haasteita on myös täällä. Minulla on asunto maaseudulla ja linja-autoliikenne olematon. Autoa minulla ei ole enää. Työtä tarjotaan, mutta miten pääsen? Niin myin autoni työuupumuksesta johtuneen irtisanoutumisen vuoksi. Ei ollut vara pitää toipumisaikana ja työttömänä. Asunnonmyyntiä yritin, ei ostajia.


        Työtarjouksia tulee ja aina eri paikkakunnalle. Ratkaisin kesän ajaksi asian ja muutin työn perässä toiselle paikkakunnalle. Jätin siis oman asuntoni maaseudulle tyhjäksi. Maksan kahdesta asunnosta kulut. Vuokrasin kesän ajaksi edullisen opiskelija-asunnon (solu jossa ei kyllä asu muita) mikä mahdollistaa määräaikaisen 3 kk:n työn.


        Välillä kyllä miettii miten "asiantuntijat" tekevät päätöksiä.

        Ööööö.

        Auton saa seisontaan, pois liikennekäytöstä. Sinä aikana ei mene mitään kuluja autosta.

        Mitä kuluja maaseudulla tyhjänä olevasta asunnosta menee? Varsinkaan kesällä...

        Ehkä työttömien panettelijoiden ei kannattaisi kirjoittaa näitä kirjoituksia, joita voi sitten sopivassa tilaisuudessa ottaa esiin ja mustamaalata työttömiä. Aika läpinäkyvää.


      • Huutista9992
        valvonKirjoituksia kirjoitti:

        Ööööö.

        Auton saa seisontaan, pois liikennekäytöstä. Sinä aikana ei mene mitään kuluja autosta.

        Mitä kuluja maaseudulla tyhjänä olevasta asunnosta menee? Varsinkaan kesällä...

        Ehkä työttömien panettelijoiden ei kannattaisi kirjoittaa näitä kirjoituksia, joita voi sitten sopivassa tilaisuudessa ottaa esiin ja mustamaalata työttömiä. Aika läpinäkyvää.

        Juu no ainahan sunlaisia "besserwissereitä", joilla ei ole omakohtaista kokemusta tilanteesta, mutta jotka muka jollain maagisella tavalla tietävät paremmin, ja perusteltu broscience:mäinen vastalause löytyy aina kaikkeen. Reps!


      • valvonKirjoituksia
        Huutista9992 kirjoitti:

        Juu no ainahan sunlaisia "besserwissereitä", joilla ei ole omakohtaista kokemusta tilanteesta, mutta jotka muka jollain maagisella tavalla tietävät paremmin, ja perusteltu broscience:mäinen vastalause löytyy aina kaikkeen. Reps!

        Mahtavaa! Sen sijaan, että olisit vastannut kritiikkiin, rupeatkin sättimään aiheellista kritiikkiä esittänyttä.


      • Opiskelemaan
        valvonKirjoituksia kirjoitti:

        Ööööö.

        Auton saa seisontaan, pois liikennekäytöstä. Sinä aikana ei mene mitään kuluja autosta.

        Mitä kuluja maaseudulla tyhjänä olevasta asunnosta menee? Varsinkaan kesällä...

        Ehkä työttömien panettelijoiden ei kannattaisi kirjoittaa näitä kirjoituksia, joita voi sitten sopivassa tilaisuudessa ottaa esiin ja mustamaalata työttömiä. Aika läpinäkyvää.

        Mietin vastaanko valvonKirjoituksia nimimerkin käyttäjälle. Kommentoin kuitenkin lyhyesti.
        Aina ei tiedetä toistemme tilanteita ja kommenttia tulee herkästi asioiden suhteen. Loukkaaviin kirjoituksiin ei kannata lähteä.


        Auton saa kyllä seisontaan, pois liikennekäytöstä. Siinä olet oikeassa. Myin autoni, jotta sain siitä rahat hoitaa asuntolainaa ja laskuja. Sitä ole ollut vara pitää kuitenkaan ei edes pihassa seisonnassa.
        Niin ja asunnon kulut ovat vastike, rahoitusvastike, sähkölasku, kotivakuutus.... Kyllä tyhjillään olostakin tulee laskuja. Säännöllisesti pitää tulla kotona käymään asunnolla (jotta kaikki on kunnossa) ja nurmikkokin pitää huolehtia. Matkakuluja siitäkin tulee.


        Kaikilla on varmasti omat haasteensa. Pidetään kuitenkin lippu korkealla ja loukkaamatta toisia.


      • Anonyymi
        valvonKirjoituksia kirjoitti:

        Ööööö.

        Auton saa seisontaan, pois liikennekäytöstä. Sinä aikana ei mene mitään kuluja autosta.

        Mitä kuluja maaseudulla tyhjänä olevasta asunnosta menee? Varsinkaan kesällä...

        Ehkä työttömien panettelijoiden ei kannattaisi kirjoittaa näitä kirjoituksia, joita voi sitten sopivassa tilaisuudessa ottaa esiin ja mustamaalata työttömiä. Aika läpinäkyvää.

        No talohan alkaa homehtua jos sitä ei lämmitetä . Vesiputket jääkyu halki. Missä näitä uusavuttomia kasvaa
        Kaupungissa Han ne on opettajina
        Koulusda

        Kerran lapset sano että sun Piipust tulee savua

        Sanoin että Savupiipusta pitää tullakin savua.
        Mitä ne teille koulussa opettaa nuo Kokoomuksen Vihreet opettajat


    • ontämätyömaa

      pian te-keskukset loppuu kun työt sieltä ulkoistetaan... JESS!!! kerrankin jotain hyvää..

      • puuseppäätarvitaan

        Mitä hyvää siitä sitten seuraa? Ihan samaa hyppyyttääkö yksityinen työnvälitys tai kunnan monipalvelukeskus. Ehkä ne tekee sen tehokkaammin ja saatat olla oikeassa, säästyyhän teoriassa tehokkaammalla hyppyytyksellä rahaa.


      • työmaatämäon

        no, vertaa vaikka työvoiman vuokraukseen mikä toimii paljon tehokkaammiin kun te-tantat


    • kutinalle

      Itseasiassa minusta he toimivat varsin lookisesti. Valtion duuneissa ei tartte tehdä hyvää työtä asiakkaan kannalta vaan täyttää oma velvoitteensa. Heillä on velvoite tarjota, sillä ei ole mitään väliä onko se järkevää.
      Tämä on julkisen sektorin ongelma. Säädelty ja vahva AY tukena ettei pystytä ryppyjä oikomaan. Ihan turhaan me nauretaan Kreikalle kun samanlaista on täälläkin.

      Nykyhallitusta väitetään oikeistolaiseksi mitä en kyllä allekirjoita, kommareita koko suomi täynnä. Jos olen väärässä niin oikeiston pyhä tehtävä on nimenomaan purkaa järjetön ylisuuri julkinen.
      Nämä TE keskuksen hypyttämiset on nimenomaan sitä vasemmiston unelmaa jossa yhteiskunta ylihuolehtii kaikesta.

      • puoliarkistonhoitaja

        Eikö työkkärin asiakkaita ole niin työnhakijat kuin työnantajat. Työnantajat tuskin tykkää, jos kaikenlaiset urpot soittelee, kun työkkäri käski. Mutta jos joku hankkii itselleen karenssin sillä, että ei hae työpaikkaa, ei jaksa kirjoittaa hakemusta, sehän ei työnantajaa hetkauta. Tai vaikka jaksaisi vaivautua, hakemuksen voi aina laittaa roskiin tai deletoida.
        Vähän samalla tavalla ymmärrän että jos työkkärin "idiootteja" määrätään tekemään työtarjouksia, niin kai niitä on pakko tehdä. Tarkkuutta vaan odottaisin minäkin.


      • tradenomi_AMK
        puoliarkistonhoitaja kirjoitti:

        Eikö työkkärin asiakkaita ole niin työnhakijat kuin työnantajat. Työnantajat tuskin tykkää, jos kaikenlaiset urpot soittelee, kun työkkäri käski. Mutta jos joku hankkii itselleen karenssin sillä, että ei hae työpaikkaa, ei jaksa kirjoittaa hakemusta, sehän ei työnantajaa hetkauta. Tai vaikka jaksaisi vaivautua, hakemuksen voi aina laittaa roskiin tai deletoida.
        Vähän samalla tavalla ymmärrän että jos työkkärin "idiootteja" määrätään tekemään työtarjouksia, niin kai niitä on pakko tehdä. Tarkkuutta vaan odottaisin minäkin.

        Heh, heh. Tulostavoitteet ne on nykyään julkisellakin puolella. Sitä saa, mitä tilaa.


    • Anonyymi

      Täysin turha koko te toimisto hömppäkursseja ja cv tekoja pakottaa

      • Anonyymi

        CV on olevinaan tärkeää vaikka sillä mitään merkitystä olekkaan kuten käyntikortit aikoinaan...
        Kun kerrot ikäsi CV:n heti alussa loppuu lukeminen siihen ja sen piilotaminen on jopa suurempi rikos työnhaussa, koska luottamus romahtaa kertoimella!...

        CV tietoihin ei saa lisätä mitään terveydellisiä haittoja jotka vaikuttavat kyseiseen työhön, se pitää tulla yllätyksenä työhön hakevalle taholle!!!

        CV kuvat pitää olla mieluiten nuoruudesta kun purjehdit ja vuoristokiipeilit, ei nykyistä hetkeä kun ei selkä kestä mitään ja polvi hajalla!...


    • Anonyymi

      Työhaku tietysti lopetetaan samalla hetkellä kun saa työpaikan joten missä se ongelma? Karenssia ei voi antaa jos töissä ja työnhaku päättynyt...

      Kyllä työnhaun voi keskeyttää ja lopettaa vaikka keskellä yötä eikä tarvitse olla edes työllistetty vaan lopettaa työnhaun ja se on siinä!

    • Työtä voi hakea, vaikka olisi työssäkin. Kaiken ei tarvitse aina mennä työvoimaviranomaisten kautta. Jos siis työ alkaa ahdistamaan, kannattaa hakea jotain muuta työtä jo töissä ollessaan.

      • Anonyymi

        Kyllä sä oot ihan vitun viisas ihminen jumalauta. Koko ajan keksit ihan itse tällaisia suuria viisauksia joita kukaan muu ei ole koskaan tiennyt.

        Valista meitä tyhmiä ja ymmärtämättömiä vielä vähän lisää.


      • Anonyymi

        Anna mä arvaan; rytmimuna on te- toimistovirkailija? Näitä tämmöisiä meillä pitkäaikaistyöttömillä on riesanamme. Te- toimisto, kuntakokeilu, sama se. Aina joku pullanaama selostamassa jotain vähämielistä paskaa. Ja luulee että se on se työtön joka on vajakki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sä oot ihan vitun viisas ihminen jumalauta. Koko ajan keksit ihan itse tällaisia suuria viisauksia joita kukaan muu ei ole koskaan tiennyt.

        Valista meitä tyhmiä ja ymmärtämättömiä vielä vähän lisää.

        se on hyvä vaan että kirjoitetaan teille tyhmille hyviä neuvoja.... ei niistä kannata suuttua vain tyhmät suuttuu tuollaisesta kirjoituksesta.


    • Anonyymi

      Joku kysyi lomittajaksi rouvaa, joka oli tehnyt jotain lomituksia kehitysvammaisten asuntolassa tms. Rouva sanoi, että voi luvata huomisen ja ylihuomisen tulla sijaistamaan, muttei kesällä 4 viikkoa, koska työkkäri voi "määrätä" töihin sitä ennen ja karenssi uhkaa, jos ei mene.

      Ottivat sitten toisen lomittajan. Hän ei ollut TyönEsto-tstossa lainkaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1570
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1039
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      829
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      742
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      699
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    8. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      636
    9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      634
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      605
    Aihe