Miksi eurosta ei järjestetty kansanäänestystä

Euroon_siirtyminen_oli

kertakaikkisen paha virhe!

Paavo Väyrynen tapasi tiistaina toimittajia Helsingissä ja selosti kansalaisaloitteensa taustaa.

Ks.

http://www.istv.fi/kotimaa/vid-1438655866861.html?pos=nosto-0

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) torjuu kritiikin, että hän toimisi vastoin kansalaisaloitteiden henkeä.

Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eurojäsenyydestä on kerännyt 33500 nimeä. Väyrystä on moitittu julkisuudessa siitä, että politiikan konkari käyttää hyödykseen kansalaisaloitetta oman asiansa ajamiseen.

Väyrysen mielestä hän on europarlamentaarikkona kotimaan politiikan ulkopuolella ja voi siten käyttää kansalaisoikeuksiaan.

–Olisi outoa, jos kansanedustaja tekisi aloitteen, mutta europarlamentaarikolle se on mahdollista, Väyrynen sanoi toimittajille Helsingissä tiistaina.

Väyrysen mielestä euroon liittyminen oli virhe, josta Suomen talous on kärsinyt vastoin asiantuntijoiden arvioita.

Hän ei ole keskustellut aloitteesta pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa, mutta sanoo puhuvansa, kun mahdollisuus siihen tulee.

Mtv 4.8.2015

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vayrynen-seisoo-yha-kansalaisaloitteensa-takana-euroon-liittyminen-oli-virhe/5250538

JK. "Väyrynen: Olin oikeassa"

"- - EU-parlamentin jäsen Paavo Väyrynen ihmettelee, miksi Suomessa ei kuunneltu ”oikeita asiantuntijoita”, kun euroon liittymisestä päätettiin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saa Väyryseltä huutia. Presidentti Martti Ahtisaarta Väyrynen syyttää jopa ”kansan harhaanjohtamisesta”.

Entinen keskustan puheenjohtaja, EU-parlamentin jäsen Paavo Väyrynen (kesk) yllätti kesällä, kun hän alkoi kampanjoida Suomen irrottamiseksi Euroopan talous- ja rahaliitosta ja markan palauttamisesta.

Väyrysen mukaan runsaat 33500 suomalaista on allekirjoittanut hänen kansalaisaloitteensa kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

– Olen ollut vauhtiin tyytyväinen, mutta minusta tuntuu, että varsinkin vanhempi väki on ollut vähän varovaista allekirjoittamaan aloitetta sähköisesti, kun siinä täytyy käyttää pankkitunnuksia, Väyrynen sanoi tiedotustilaisuudessaan Helsingissä tänään.

Paavo Väyrynen esitteli ajatuksiaan Helsingissä tiistaina.

Väyrysen mukaan 90-luvulla tapahtui kohtalokas virhe, kun eurosta ei järjestetty kansanäänestystä.

– Kansanäänestystä ei toimitettu ja kun asiaa käsiteltiin eduskunnassa, niin silloin sille ei annettu edes lakiehdotusta vaan ainoastaan tiedonanto, jonka perusteella päätös sitten tehtiin.

Väyrynen vastusti Suomen liittymistä Euroopan talous- ja rahaliittoon.

Väyrynen oli kutsunut mediaa paikalle Sokos Hotelli Vaakunan 10. kerroksen kabinettiin kuulemaan ajankohtaista euroasiaa. Hän jakoi tilaisuudessa 1997 julkaistua Paneurooppa ja uusidealismi -kirjaansa.

– Siellä se on sanottu, sivulla 107, Väyrynen toisteli ja sanoi olleensa oikeassa euron suhteen jo silloin, kun Suomi oli yhteisvaluuttaan liittymässä.

Kirjassa todetaan mm. seuraavaa: ”Eurooppa ei ole sellainen optimaalinen valuutta-alue, jolle yhden valuutan järjestelmä soveltuisi. Unionin jäsenmaiden taloudellinen rakenne on erilainen; niillä on myös erilainen kehitysvaihe- ja vauhti. Joidenkin kansantalouksien inflaatioherkkyys on suurempi kuin toisten, ja niiden riippuvuus muiden valuuttojen – ennen muuta dollarin – kurssivaihteluista on erilainen. Nykyisessä järjestelmässä valuuttakurssit tarvittaessa joustava, joten pahoja ongelmia ei pääse syntymään. Jos koko EU:n alueella on käytössä vain yksi valuutta, syntyy väistämättä alueellisia kehityseroja.”

Kirjassa Väyrynen myös ennusti, että yhden valuutan järjestelmä johtaa väistämättä kohti liittovaltiota. ”Kun rahapolitiikka on yhteinen, joudutaan muukin keskeinen talouspolitiikka yhdenmukaistamaan ja/tai siirtämään unionille.”

Väyrysen mukaan euroon siirtyminen oli paha virhe, jonka tasavallan presidentti Sauli Niinistökin myöntää. Niinistö toimi 90-luvulla valtiovarainministerinä Paavo Lipposen (sd) hallituksessa, joka vei Suomea kohinalla Euroopan talous- ja rahaliittoon.

– Panin kyllä merkille, että jossain haastattelussa Sauli Niinistö sanoi, että nykytiedoilla hän ei olisi kannattanut yhtenäisvaluuttaa. Minä voin huomauttaa, että nykytiedot olivat 1997 olemassa, että jos oltaisiin vain kuunneltu oikeita asiantuntijoita ja tahoja, niin ei oltaisi tehtyä tuota virhettä, Väyrynen sanoi.

Sauli Niinistö toimi 90-luvulla valtiovarainministerinä Paavo Lipposen hallituksessa, joka vei Suomea kohinalla Euroopan talous- ja rahaliittoon.

Presidentti Martti Ahtisaaren 90-luvun europerusteluja Väyrynen sanoi pitävänsä suorastaan uskomattomina.

– Onhan se uskomatonta, että Ahtisaari sanoi, että tämä on turvallisuuspoliittinen kysymys, että Suomi menee euroon. Roskapuhetta ja kansan harhaanjohtamista! "

IS 4.8.2015

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438656957586.html

Siksikin syytä allekirjoittaa heti

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

10

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pörpötipöö
    • EU_ja_euroalue_ongelma

      Joka tapauksessa veronmaksajat maksavat niin Kreikan kuin Suomenkin kriisin, siis EUron kriisin!

      "Viis hinnasta, Kreikka-draama jatkuu

      Kreikan kolmas "pelastuspaketti" on kuin kaksi edellistä: se paisuttaa Kreikan velkataakkaa ja pahentaa maan talousahdinkoa eikä ratkaise kriisiä. Samoin Suomen Kreikka-riski kasvaa eikä kutistu. Sata miljardia sinne tai tänne, kunhan Kreikka-draama jatkuu.

      Tiistaina näytti yhä varmemmalta, että Kreikka voi piakkoin saada kolmannen suuren "pelastuspaketin". Alustavien arvioiden mukaan Kreikka voi saada lähemmäs sata miljardia euroa pääasiassa Suomen ja muiden eurovaltioiden takaamia uusia tukiluottoja.

      Todennäköisimmin uusi "pelastuspaketti" toimii kuin kaksi edellistäkin: se ei pelasta Kreikkaa tai muitakaan kriisiin osallisia euromaita kriisistä vaan pitkittää ja pahimmillaan jopa pahentaa kriisiä.


      Toki uusikin rahoitusohjelma estää Kreikkaa uhkaavan maksukyvyttömyyden ja Kreikan rahoittajia uhkaavat välittömät luottotappiot. Samalla se kuitenkin ennemmin kasvattaa kuin kutistaa Kreikan ennestäänkin railakkaasti liian raskasta velkataakkaa.

      "Kreikka-kolmonen" lykkää totuuden hetkeä, mutta tuskin estää sitä. Samalla se lykkää mutta ei estä niitä tappioita, joita Suomikin aikanaan joutuu tästä kriisistä ja Kreikan "pelastamisesta" tunnustamaan.

      Tappioiden lykkäämistä – ja paisuttamista – selittänee lähinnä europäättäjien haluttomuus tai kyvyttömyys aiempien virheiden tunnustamiseen. Väliäkö siitä, että näin todennäköisesti kriisin loppulasku paisuu entistä suuremmaksi.

      Veronmaksajat kyllä maksavat, maksoi mitä maksoi.

      Tukiehdot heikentävät taloutta

      Alustavien kaavailujen mukaan Kreikan valtio tarvitsee ja todennäköisesti myös saa ainakin 86 miljardia euroa uusia tukiluottoja. Niiden turvin kriisivaltion on tarkoitus selvitä vanhojen velkojensa lyhennyksistä ja koroista muutama vuosi eteenpäin.

      Osa uusista luotoista varattaneen maan kriisipankkien pääomittamiseen.

      Näillä näkymin valmisteilla oleva kolmas "pelastuspaketti" paisuttaa Kreikalle kriisin mittaan myönnettyjen tukiluottojen kokonaismäärän pitkälle yli 300 miljardiin euroon. Samalla valtion velkaisuuden suhdeluku kohonnee 200 prosenttiin vuotuisen kokonaistuotannon arvosta.

      Lohduttomaan kokonaiskuvaan kuuluu, että uusienkin tukiluottojen ehdot pakottavat Kreikan jatkamaan ja jopa voimistamaan julkisen talouden vyönkiristyksiä – ja osaltaan heikentämään ennestäänkin surkeaan jamaan lamaantunutta taloutta. Rahaliikenteen rajoitukset osaltaan pahentavat talouden ahdinkoa.

      Itsekin Kreikan "pelastustoimiin" tähän asti osallistunut Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on jo varsin avoimestitunnustanut aiempien tukiohjelmien perustuneen keskeisiltä osin tyystin virheelliseen toiveajatteluun Kreikan velkakestävyyden ja talouden pikaisesta kohenemisesta.

      IMF:n taloustutkijat ovat sisäisissä velkakestävyysarvioissaan peittelemättä todenneet, ettei Kreikan valtio selviä veloistaan ilman tuntuvia vanhojen velkojen leikkauksia tai vastaavia helpotuksia. IMF onkin todennut, ettei se voi jatkaa Kreikan rahoittamista ennen kuin maan velkataakka kevenee leikkauksin.

      Tästä huolimatta muut euromaat valmistelevat Kreikan velkamäärän kasvattamista, joten toistaiseksi IMF:n osallistuminen uuteen tukiohjelmaan on epävarmaa.

      Tappioriskit piiloon mutta ei pois

      Saksan, Suomen tai muidenkaan euromaiden päättäjät eivät ole suostuneet keskustelemaan Kreikan velkavastuiden leikkaamisesta, sillä kyse olisi niiden omien saatavien leikkauksista. Tämä taas ei käy euromaiden päättäjille, joiden mukaan vasta tukiluottojen leikkaukset olisivat toisen jäsenmaan kiellettyä rahoitustukea.

      IMF:n esittämät ja Kreikan hallituksen havittelemat velkaleikkaukset ovat useimmissa euromaissa poliittinen kuuma peruna, sillä muiden eurovaltioiden lisäksi Kreikalla ei ole muita huomattavan suuria velkojia jäljellä kuin IMF ja euromaiden keskuspankki EKP. Nekään eivät suostu tinkimään omista saatavistaan, vaan vaativat joka ikisen Kreikalle lainaamansa euron takaisin.


      Käytännössä EKP toimii eurovaltioiden riskillä ja niiden lukuun, joten toki senkin vastaanottamat tappiot koituisivat mutkan kautta eurovaltioiden tappioiksi. Toistaiseksi EKP on silti tinkimättä pitänyt kiinni omista saatavistaan, ja yksi syy "Kreikka-kolmosen" hoppuun onkin lähes koominen:

      Euromaiden pitäisi lainata Kreikalle pian lisää rahaa, jotta tällä olisi varaa maksaa ensi viikon torstaina erääntyvä runsaan kolmen miljardin euron lainaerä EKP:lle. Näin EKP säästyisi luottotappiolta ja todennäköisen tappion riski siirtyisi jopa vuosien ajaksi piiloon eurovaltioiden takausvastuisiin.

      Todennäköisten tappioiden piilottaminen ja lykkääminen on eri asia kuin tappioiden pienentäminen tai varsinkaan niiden pyyhkiminen pois päiviltä.- -"

      http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/08/12/viis-hinnasta-kreikka-draama-jatkuu/201510170/12

      Siksikin!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Tutkittua_tietoa_eurosta

      jolisi tarvittu jo liki parikymmentä vuotta sitten, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan!

      Nyt kun Timo Soini porukoineen on mustanautonkiimassaan tehnyt U-käännöksen euro-orientoitumisissaan, aloite on tosi tarpeeseen!

      Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps) vaatii Kreikan kolmatta tukipakettia koko eduskunnan käsittelyyn.

      - Pelkästään suuren valiokunnan käsittely ei riitä, enkä ymmärrä, miten Suomen kantaa voitaisiin edes muodostaa, jos ei ole tiedossa, mitä IMF (Kansainvälinen valuuttarahasto) aikoo tehdä, Turunen perustelee tiedotteessaan.

      Turunen toteaa myös, että eurojärjestelmään liittyminen on Suomelle sodan jälkeisen historian suurin virhe.

      - Suomi on menettänyt kilpailukykynsä nimenomaan yhteisvaluutan vuoksi. Suomen virhettä liittyä euroon käyttää kilpailijamme tietenkin hyväkseen, Turunen sanoo.

      Turusen mukaan tässä tilanteessa olisi viisainta viheltää peli poikki ja jäädä Kreikan kolmannen tukipaketin ulkopuolelle.

      STT

      Iltalehti 12.8.2015

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081120163168_uu.shtml

      JK.

      "Eurojäsenyydestä 10 prosentin hyvinvointitappio!

      Kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen on turhautunut Suomen keskustelukulttuuriin.

      Kanniaisen johtama 12-jäseninen asiantuntijaryhmä perää avointa keskustelua eurojäsenyyden aiheuttamista haitoista Suomen taloudelle ja tulevaisuudelle.

      Kanniaisen perustama EuroThinkTank-ryhmä julkaisi tänään kirjan: Euron tulevaisuus - Suomen vaihtoehdot.

      - Viime elokuussa valaistuin. Olin niin turhautunut suomalaiseen eurokeskusteluun, että päätin perustaa ryhmän, joka kriittisesti ja analyyttisesti pohtisi, mikä on euron tulevaisuus ja onko Suomen järkeä kuulua euroalueeseen, Kanniainen sanoo Iltalehdelle.

      Tuoreessa euron tulevaisuutta pohtivassa kirjassa todetaan, että rahaliiton jäsenyys on aiheuttanut keskimäärin 10 prosentin hyvinvointitappion euroalueen jäsenmaille. Summa on laskennallinen keskiarvo euromaiden hyvinvointitappiosta, kun niitä on verrattu hypoteettisiin hyvinvointiodotteisiin, jos euroaluetta ei oltaisi perustettu. - -

      - Suomen pitää avoimesti punnita, mikä vaihtoehto on sille paras, jos talouskasvu halutaan säilyttää.

      Kanniainen muistuttaa, että kruunumaa Ruotsi hyötyi omasta valuutastaan vuoden 2009 kysyntäsokin aikana. Kruunu heikkeni 20 prosenttia ja maan vienti elpyi nopeasti. Euron jäsenenä Suomen vientisektorin kustannusrakenteen, esimerkiksi työvoimakustannusten, olisi pitänyt joustaa yhtä reilusti alaspäin, jotta Suomen kilpailukyky olisi säilynyt yhtä hyvänä kuin Ruotsin.

      Kanniaisen mukaan Suomella on kolme tulevaisuusvaihtoehtoa:

      1) Ajopuuvaihtoehdossa Suomi pysyttelisi mukana liittovaltiokehityksessä ja hyväksyisi suurten jäsenmaiden saneleman politiikan. Tämä veisi Suomen pikkuhiljaa osaksi vahvaa liittovaltiota.

      2) Peesausvaihtoehdossa Suomi irtaantuisi liittovaltiokehityksestä ja palaisi yksipuolisesti noudattamaan Maastrichtin sopimusta. Se tarkoittaisi option auki jättämistä mahdolliselle myöhemmälle eurosta eroamiselle. Tähän vaihtoehtoon liittyisi luopuminen pyrkimyksestä kuulua niin sanottuun EU:n ytimeen.

      3) Kolmantena vaihtoehtona nähdään eurosta eroaminen eli fixit. Se ei Kanniaisen asiantuntijaryhmän mukaan johtaisi merkittäviin häiriöihin rahoitusmarkkinoilla. Poliittisesti fixit-vaihtoehto tarkoittaisi päätymistä EU:n ulkokehiin.

      Kanniainen ei halua kertoa, mikä kolmesta vaihtoehdosta on hänen suosikkinsa.

      - Toivoisin, että nyt voisi alkaa avoin keskustelu Suomen tulevaisuudesta.

      KREETA KARVALA

      Iltalehti 7.5.2014

      http://www.iltalehti.fi/talous/2014050718269889_ta.shtml

      Vrt.

      Katso ja muistele!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...

      Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!

      Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:

      Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.

      Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"

      Siksi on tarpeen kuukaudessa jo 34 972 nimeä saanut kansalaisaloite !

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Itsenäisyydestä_on_kyse

      Euroopan Unioni ja ennen muuta EUroalue on muuttunut - ja peräti niin syvällisesti, että viimeistään nyt niiden oikeutus on pantava uuteen pohdintaan!

      "- -Kuusi vuotta kestänyt talouskriisi on muuttanut olennaisesti Euroopan unionia. Kriisitoimilla on ollut syvällisiä vaikutuksia demokratian, oikeusvaltioperiaatteen ja sosiaalisten oikeuksien toteutumiseen EU:ssa.Näin väittävät professori Kaarlo Tuori ja hänen veljenpoikansa, tutkija Klaus Tuori kirjassaan The Eurozone Crisis, A Constitutional Analysis.

      Taloudellista ja oikeudellista analyysia yhdistämällä Tuorit muodostavat kokonaiskuvaa, mitä vaikutuksia talouskriisillä ja sen torjuntatoimilla on ollut unionin oikeudellisiin perusteisiin.

      Kirjan julkistustilaisuudessa torstaina näkemyksiään esittivät kirjoittajien lisäksi komissaari Olli Rehn, EU-tuomioistuimen julkisasiamies Niilo Jääskinen ja professori Sixten Korkman.

      Talousvakauden nimissä lisätty EU-tason kontrolli on kaventanut jäsenvaltioiden finanssi- ja budjettipoliittista autonomiaa. Näin on Kaarlo Tuorin mukaan tapahtunut erityisesti tukipaketteja vastaanottaneissa valtioissa, mutta myös tukipaketteja myöntäneissä valtioissa.

      Ytimessä Euroopan keskuspankki

      Muutoksen ytimessä on Tuorien näkemyksen mukaan Euroopan keskuspankki EKP. Sen rooli on muuttunut olennaisesti kriisin myötä.

      Euroopan keskuspankki EKP perustettiin Maastrichtin sopimuksella teknokraattiseksi asiantuntijaorganisaatioksi. Sen tehtäväksi annettiin hintavakauden ylläpitäminen eli inflaation torjunta.

      Kriisin edetessä EKP:n tehtävät ovat laajentuneet merkittävästi. Talouskriisin torjunta ja taloudellisen vakauden ylläpitäminen sekä talous- ja rahaliiton hajoamisen torjuminen eivät EU:n perussopimuksen mukaan lainkaan kuulu EKP:n tehtäviin.

      – EKP on kriisin myötä ottanut, tai joutunut ottamaan, selvästi suuremman roolin, kuin riippumattomalle asiantuntijaorganisaatiolle kuuluisi, Kaarlo Tuori sanoo.

      Asiantuntijaorganisaationa EKP:n vahva riippumattomuus perustuu Kaarlo Tuorin mukaan siihen, että se ei tee arvovalintoja ja poliittisia päätöksiä. Kuusi vuotta jatkuneen kriisin aikana EKP on kuitenkin entistä enemmän vedetty tekemään poliittisia päätöksiä.

      Sama koskee Kaarlo Tuorin mielestä myös EU-komissiota ja erityisesti talouskomissaari Olli Rehnin johtamaa yksikköä.

      – Kriisipäätöksistä käydään vilkasta talouspoliittista keskustelua. Jo tämä osoittaa, etteivät ratkaisut ole olleet niin vaihtoehdottomia, kuin on väitetty.

      Klaus Tuorin mukaan EKP:n roolin kasvu ja kriisintorjunnassa käytetyt menetelmät juontuvat siitä Maastrichtin sopimuksesta. Sen perusoletukset pettivät, kun kriisi talouskriisi iski Eurooppaan.

      Maastrichtin oletusten perusteella tällaista kriisiä ei pitänyt lainkaan tulla. Kun se kuitenkin tuli, ei ollut menetelmiä sen käsittelemiseksi.

      Rehn: ”Eksistentiaalinen kriisi”

      Komissaari Olli Rehnin näkemys EKP:n roolin muuttumisesta mahtuu EU:n perussopimuksen raameihin. Niin kauan kun EKP suorittaa perustehtäväänsä, hintavakauden ylläpitämistä, mikään ei estä sitä asettamasta myös muita tavoitteita, komisaari järkeilee.

      Muita tehtäviä voivat Rehnin mukaan olla kestävä kasvu, työllisyys ja vakauden ylläpitäminen.

      Rehnin mielestä myös euroalueen hajoamisen estäminen voidaan nähdä hintavakauden turvaamisena.

      Komissaari katsoo, ettei kyseessä ole eurokriisi vaan koko EU:n ”eksistentiaalinen”, olemassaoloon liittyvä kriisi.

      Rehnin mukaan kriisitoimilla on estetty suuri romahdus. Vaikka tie on hidas ja pitkä, se toimii. "

      Kansan Tahto 31.1.2014

      Lähde: http://www.kansantahto.fi/2014/01/talouskriisi-on-muuttanut-euta/

      JK.

      Katso ja muistele vuoden 1998 EMU-keskustelua eduskunnasta!!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...

      Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!

      Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:

      Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.

      Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"

      Siksi on tarpeen

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • pörpötipöö

      Vielä enemmän tarpeen olisivat nämä aloitteet:
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1338
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1406

      Jaa miksikö? No, mainitut aloitteet ajavat Suomen eroa sekä EUsta että eurosta. Valitettavasti Väyrysen kannatusta saanut aloite ei aja kumpaakaan asiaa. Kun tuon Väyrysen aloitteen tekstin lukee kunnolla, siinä ei puhuta sanaakaan EUsta eroamisesta, ja euron RINNALLE halutaan toinen valuutta eli euro jäisi meille edelleen käyttöön. Mitä järkeä? Pahimmassa tapauksessa Suomi voitaisi velvoittaa erilaiset EUn maksut suorittamaan SEKÄ euroissa että kansallisessa valuutassa!
      Jos nyt väen vängällä kuitenkin haluaa allekirjoittaa Väyrysen aloitteen, samalla kirjautumisella käy helposti myös yllämainittujen kahden muun aloitteen allekirjoitus. Ne kun oikeasti haluavat suomalaisten parasta!

    • Pääministeri_Lipposen

      ja kumppaniensa vuonna 1998 härkäpäisesti ajaman jäljiltä Suomi on EU:n ja EUroalueen satimessa - ja kansa saa maksaa viulut ja huilut!

      "Paljon täytyy tapahtua" ja "pessimisti ei pety" ja kaikkea muuta yhtä mitäänsanomatonta saa hokea vielä viikkotolkulla pääministeri Sipilä, näköjään ymmärtämättä juuri mitään siitä, mistä Kreikan, s.o. oikeastaan euron kriisissä, on kysymys!

      Ja valtiovarainministeri Stubb saa viitata ja/tai twiitata vielä kymmeniä kertoa "eurohuippareihinsa" - ja siltikään ei akuutista Kreikan kriisistä tulla selviämään

      ilman velkajärjestelyjä, tehdään ne sitten millä kiertoilmaisulla tahansa.

      Suomen kannalta on peräti murheellista, että SSS-kolmikko on tosiasiallisesti aivan pihalla kaikista keskeisistä poliittisista, kansainvälisistä ja oikeudellisista asioista, joista itse asiassa nyt kansalaisten mieliä kuohuttava Kreikan kuin sen kautta koko euroalueen ongelmllinen tilanne on syntynyt ja johtuu.

      Sen enempää Kreikan ja Suomen kuin euronkaan tilannetta ei yhtään paranna sekään, että entiset valtiovarainministerit Jutta Urpilainen ja Antti Rinne joutuvat tavallaan pakon edessä eli kasvonsa säilyttääkseen liputtamaan Suomen nykykomennon Kreikka-politiikan puolesta...

      .

      KS. "IMF ei osallistu Kreikan pelastuspakettiin, ellei velkoja järjestellä uudelleen"

      Tämä voitaisiin tehdä myöntämällä lyhennysvapaita, pidentämällä maksuaikataulua ja alentamalla korkoja, pääjohtaja Christine Lagarde sanoi Europe 1 -radiokanavalla.

      Pääjohtaja Christine Lagarden mukaan Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ei aio osallistua Kreikan kolmanteen pelastuspakettiin, ellei siihen sisälly Kreikan velkojen uudelleenjärjestely. Lagarde sanoi ranskalaisen Europe 1 -radiokanavan haastattelussa, ettei usko pelastuspaketin olevan toteuttamiskelpoinen ilman velkajärjestelyä.

      Lagarden mukaan tämä voitaisiin tehdä lyhennysvapaiden myöntämisen, maksuaikataulun pidentämisen ja korkojen alentamisen avulla.

      IMF ja Lagarde ovat toistaneet useita kertoja, että Kreikan pelastaminen talouskriisin syövereistä vaatii lainojen järjestelemistä uudelleen."

      Jussi Nurminen

      Yle Uutiset

      Kreikan kriisi 17.7.2015

      http://yle.fi/uutiset/imf_ei_osallistu_kreikan_pelastuspakettiin_ellei_velkoja_jarjestella_uudelleen/8163238

      Ollaan Kreikan tukemisesta - sehän on oikeastaan vain saksalaisten ja ranskalaisten pankkien tukemista ja tosiasiassa Kreikan kansalaisten kurittamista eli epätoivoinen yritys perustaa alunperin epäonnistunut euro - mitä mieltä tahansa, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on vankkoine perusteluineen on tarpeen ja täyttä asiaa!

      Nyt jos koskaan on paikallaan käydä kriittistä keskustelua siitä, mitä euro on merkinnyt euroalueen kansoille kokonaisuudessaan, ennen muuta juuri troikan paraikaa kovasti kurittamalle Kreikalle mutta aivan erityisesti myös Suomelle ja suomalaisille.

      Nyt onkin suomalaisilla mahdollisuus kansalaisaloitteella puolustaa sekä omaa itsenäisyyttään että antaa tukea kaikille itsemääräämisoikeuttaan varjelemaan pyrkiville kansoille!

      Kansalaisaloitteelle on mahdollisuus saada tarvittavat 50.000 allekirjoitusta kokoon varsin lyhyessä ajassa, sillä 25.8.2015 aamupäivään mennessä liki 37300 kansalaista on käynyt allekirjoittamassa aloitteen, joka löytyy osoitteesta

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      Vrt. ”Velkahelpotuksista käydään vielä kova vääntö”

      Toisen lakiuudistuspaketin hyväksyminen Kreikan parlamentissa viime yönä takasi ainakin hetkeksi neuvottelurauhan Kreikan kolmannesta lainaohjelmasta, arvioi Aktian pääekonomisti Anssi Rantala STT:lle.

      Neuvottelujen vaikein osuus tulee Rantalan arvion mukaan olemaan sovun löytäminen Kreikan velkajärjestelyjen mallista. Kreikan velkojat ovat keskenään erimielisiä siitä, tulisiko Kreikan velkataakkaa leikata ja miten se tapahtuisi.

      Rantalan mukaan on kuitenkin välttämätöntä, että Kreikalle myönnetään velkahelpotuksia muodossa tai toisessa. Todennäköistä on, että Kreikan nykyisiä laina-aikoja pidennetään ja uudet lainat myönnetään jo valmiiksi pitkinä, Rantala sanoo.

      – Kreikan velkoja pidennetään todennäköisesti vielä kymmenillä vuosilla.

      Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on vaatinut, että Kreikalle laaditaan velkajärjestelyjä. Muuten valuuttarahasto ei voi katsoa maata kelpoiseksi saamaan lisärahoitusta. Erityisesti Saksa on vastustanut ajatusta velkahelpotusten myöntämisestä Kreikalle. Toisaalta Saksa tahtoo, että IMF on mukana Kreikan kolmannessa lainaohjelmassa, Rantala huomauttaa.

      – Uskon, että ymmärrys on vahvistumassa siitä, että Kreikan velkalastille ja maksurasitukselle on tehtävä jotain. Kun kompromissia haetaan, on kaikkien osapuolten tultava vastaan, ja näin on jo tapahtunutkin.

      On välttämätöntä, että Kreikalle myönnetään velkahelpotuksia muodossa tai toisessa. - -

      http://demokraatti.fi/aanestys-oli-tsiprasille-pieni-voitto-ekonomisti-velkahelpotuksista-kaydaan-viela-kova-vaanto/

    • EUrosta_eroon_ja_tuki

      köyhille ja kurjille, kun SSS-miesten hallitus on entisaikojen SS-miesten tasoinen - ja myös linjoilla!

      Nyt esitetyllä hallitusohjelmalla ollaan ellei ihan kokonaan niin ainakin likellä aitoamerikkalaista law and order -yhteiskuntaa, jonkalaista koto-Suomessa taidetaan tottua kutsumaan tuttavallisesti soppatykkiyhteiskunnaksi.

      Aitoihin SS-aikoihin asia saatettiin luonnehtia sanoin "Millionen stehen hinter mir", ja totta tosiaan miljoonat näyttävät olevan SSS-miestenkin hallituksen takana.

      [ http://www.grg23-alterlaa.ac.at/menschenrechte/heartfield/heartfield.html )

      SSS-porvarihallituskaudesta ei juuri muuta olekaan ennustettavissa kuin
      se, että vaikka sen kaksi edeltäjää olivat tosi kelvottomia, samalle tasolle yltäminen ja päätyminen ei tule Sipilän regimeltä tekemään edes tiukkaa...

      On käsittämätöntä, millaiseen iterointi- & prosessikaaviohöpinään niin viestimet kuin kansa onkin saatu haksahtamaan.

      Häkähän on tunnetusti näkymätöntä, mutta tainnuttavaa. Ehkä siinä on selitystä euforialle, jollaisissa tunnelmissa vielä jonkin aikaa SSS-miehet viisine kiintiönaisineen voivat elää normienpurkuhuumassaan.

      Mutta kyllä kohta tullaan havaitsemaan se, että hallitusta muodostettaessa Smolnassa itseään tyydyttäneellä porukalla on ollut vatulointi- ja jappasteluinnossaan jalat tukevasti ilmassa!

      "Tämän ja tuon kun saisi, kaksi enää neljästä puuttuisi" ja "Vasikkakin pitäisi myydä, kun poikisi lehmä vaan" sopii hyvin kuvaamaan esim.

      taivaallisia työllisyysasteennoston tavoiteasetantoja, joille ei löydy vähimpiäkään toteutumismahdollisuuksia. Paitsi tietenkin niin sanotun working poor -kansanosan erittäin voimaperäisen kasvattamisen kautta, kuten tavallisen rahvaan elinolosuhteista totaalisesti vieraantuneiden poro- ja myös pikkuporvarien pyrkimyksiin toki luontevasti sopiikin.

      Nyky-keskustan yhteiskuntapoliittisia linjanvetoja kummastellessa ei voi muuta kuin päätyä edes yhteen postitiiviseen ajatukseen: sen enempää Santeri Alkion kuin Urho Kekkosenkaan hautoja ei tarvitse jokuseen aikaan kenenkään käydä kuopsuttamasa eikä kuohkeuttamassa, kyllä häkäpönttöinsinööri Sipilän hallituksen aivoituksia seuraamaan joutuessaan Santeri ja Urho ovat taatusti pyörineet kuin väkkärät haudoissaan...

      Jos maassa olisi "politiikan kuluttajansuojalaki" ja sitä vielä valvomassa vähintäänkin kohtuullinen määrä atari-poliiseja (siis vapaana eikä esim. JA:n tapaan Vantaan vankilassa), saatettaisiin hyvinkin nopeasti tulla johtopäätökseen, että aloittelevalle hallitukselle oli turha etsiä mitään avokonttoria. Esim. Meksikossa moisten "jengien" jäsenille löydetään tämän tästä tiloja avolouhoksista, ja siellähän presidentti Niinistökin käväisi keväällä tutustumassa vientimahdollisuuksiin...(Tokko Trio Niskalaukaus oli sentään mukana?)

      Summa summarum: "Ellei paremmasta mitään tiedä, keskinkertainen on hyvää, kurja siedettävää, sietämätön mahdollista ja surkea normaalia."

      [ Henrik Tikkanen (9.9.1924 – 19.5.1984) oli suomalainen kirjailija ja taiteilija.]

      JK 1. Muutamallakin keskustahemmolla on täysi syy tutkailla itseään vaikkapa alta olevista linkeistä:

      "Keskusta teki täyskäännöksen parissa kuukaudessa - tässä selitykset"

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052819770280_uu.shtml

      "Koulutuslupaus jäi pettymykseksi"

      http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2015052819770375_pk.shtml?utm_source=leiki&utm_medium=iltalehti&utm_campaign=kontekstuaalinen&_ga=1.63448047.1324606748.1406360792

      Heitä Sipilän hallitus rankaisee kovimmin - "Pahalta näyttää"

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052819769323_uu.shtml

      "Keskustan puoluesihteeri kehui, että pääministeripuolue jyräsi salkkuja jaettaessa ja hallitusohjelmaa tehtäessä."

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052819764449_uu.shtml

      JK 2. Yksi eduskunnan nuorimmaisista, kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.) siteerasi sentään tolkusti - toki vain ennen vaaleja - Suomenmaata:

      "Arkkipiispa Kari Mäkisen koolle kutsuma asiantuntijatyöryhmä vaatii tulevaan hallitusohjelmaan linjauksia, jotka parantavat köyhimpien kansalaisten asemaa.

      Työryhmän keskeinen viesti on, että jos uusi hallitus tekee leikkauksia, ne eivät saa kohdistua köyhimpiin.

      Mutta esityksessä katsotaan myös kauemmas. Siinä vaaditaan huono-osaisuuden periytymisen pysäyttämistä, kaikkien ihmisarvon takaamista kaikissa olosuhteissa sekä toimia suomalaisten yksinäisyyden vähentämiseksi.

      KIRKKOA, arkkipiispaa ja hänen työryhmäänsä on syytä kiittää. Vähäosaisten puolesta ei pidetä liikaa ääntä. He eivät järjestä lakkoja ja mielenosoituksia. Heillä ei ole tukenaan etujärjestöjä eikä ammattitaitoisia lobbareita.

      "KESKUSTALLA ei pitäisi olla vaikeuksia ymmärtää ja hyväksyä arkkipiispan työryhmän sanomaa. Sehän juuri sitä samaa yhteiskunnallista työtä, mitä Santeri Alkiokin teki muistuttaessaan, että köyhän asiaa ei saa unohtaa."

      http://www.katrikulmuni.fi/blogi/kenen-ehoilla-teemme-politiikkaa/

      Siksikin

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • Kun_paha_päivä_koittaa

      Suomen korjaamiseksi tarvitaan muuta kuin epätoivoista yritystä pelastaa EUroalue - köyhiä, orpoja ja leskiä kurmuuttamalla!

      "EVA-raportti: Liittovaltio on mahdoton - velkajärjestelyiden mahdollistaminen voi pelastaa euron

      Vesa Vihriälän kirjoittamassa raportissa arvioidaan, että euro ei edellytä pelastuakseen liittovaltion rakenteita.

      Taloustieteilijöiden suosiman käsityksen mukaan yhteisvaluutta euro voi pidemmällä tähtäimellä pelastua vain, mikäli sille luodaan yhteisen finanssipolitiikan rakenteet ja siihen sisältyvät tulonsiirrot maista toisiin.

      Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (ETLA) toimitusjohtaja Vesa Vihriälä arvioi, että euro voi menestyä myös siten, että markkinamekanismeille annetaan mahdollisuus toimia.

      "Liittovaltiomainen rakenne, jossa toteutuu laaja finanssipoliittinen yhteisvastuu ja keskeiset finanssipoliittiset päätökset tehdään eurotasolla, on poliittisesti mahdoton näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa", Evan perjantaina julkaisemassa Kun paha päivä koittaa -raportissa todetaan.

      Vihriälä argumentoi, että olemassa olevien liittovaltioiden kuten Yhdysvaltojen ja Saksan sisällä huomattavasti suurempi rooli shokkien tasoittamisessa on luottomarkkinoiden ja pääomamarkkinoiden toiminnassa kuin liittovaltion elvyttävällä finanssipolitiikalla, jossa heikommin kehittyvät alueet saavat enemmän tukea.

      Vihriälä kiinnittää huomiota siihen, että toimivien yksityisten markkinoiden lisäksi Yhdysvalloissa on vahva no bailout -sääntö, joka estää maksuvaikeuksiin joutuneiden osavaltioiden pelastamisen.

      "Onhan perussopimuksen no-bailout-artiklan toimivuuden edellytys se, että maa voi jättää velkansa maksamatta: vain tämän uhan vallitessa velanantajilla on intressi rajoittaa jäsenmaan liiallista velkaantumista, eli vain tällöin tavoiteltu markkinakuri toimii", Vihriälä kirjoittaa.

      Raportissa esitetään mekanismin luomista valtioiden järjestäytyneitä velkajärjestelyitä varten. Pankkien ja valtioiden kohtalonyhteyden katkaisemiseksi tarvitaan raportin mukaan pankkiunionia ja pankkien valtionriskien vähentämistä. Riskinjakoa pitää raportin mukaan kehittää edelleen.

      "Finanssipoliittista riskinjakoa ei tulisi ulottaa katastrofivakuutusta pidemmälle normaalimpien toimeliaisuuserojen tasaamiseen maiden välillä", raportissa kuitenkin todetaan.

      Vihriälä toteaa, että "euroalue on toiminut huonosti" ja että "katastrofin estämiseksi on turvauduttu yhteisvastuuseen tavalla, joka istuu huonosti perussopimuksen henkeen".

      "Konkreettisemmin tarvitaan velkojanvastuuta toteuttava valtioiden velkajärjestelymekanismi samalla kun vahvistetaan pääoma- ja luottomarkkinoiden integraatiota, toteutetaan pankkiunioni kokonaisuudessaan, rajoitetaan pankkien valtioriskejä, lisätään pankkien pääomapuskureita edelleen ja parannetaan kansallisten työmarkkinoiden joustavuutta", Vihriälä kirjoittaa raportissa.

      http://www.verkkouutiset.fi/talous/eva euro fiskaaliunioni-40439

      JK.

      Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien (kuten juuri V. Vihriälä) - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!

      Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!

      Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:

      "tosi kylmää" ja "pimeää"

      olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!

      Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut

      kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä

      Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin

      synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!

      Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä

      duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?

      Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      Perjantaina 4.9.2015 virka-ajan ollessa vielä parhaimmillaan, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt puolessatoista kuukaudessa jo
      39 012 allekirjoitusta...

    • Paljon_enemmän

      kaikenlaista vahinkoa ja kärsimystä Suomen tavalliselle kansalle kuin kuunaan päivänä voivat saada aikaan minkäänlaiset islamistit tai vastaavat ovat aikanaan aikaan saaneet Suomen SSS-kalifaatin ikiomat EU- ja Euro-jihadistiti!

      SSS-hallituksen miesten ja muutamienkin kiintiöbernerien kuin myös presidentti Sauli Niinistön eteen on vielä ennen lumien tuloa saatettava erittäin paljastava muistutus siitä, miksi maa nyt makaa niin kuin makaa!

      Erittäinkin jokaisen demarin ja muunkin porvarin on syytä se katsoa, sillä epäilemättä haluaisivat varmaankin sekä entinen pääministeri Paavo Lipponen että nykyinen presidentti Sauli Niinistö poistattaa sen tavallisen - ja vielä seuraavissakin vaaleissa äänestävän - kansan nähtäviltä?!?

      "Pimeää pelottelua vai valuvikoja? - Katso kiihkeä eurokeskustelu vuodelta 1998

      Pääministeri Paavo Lipponen käytti värikkäitä ilmaisuja eurokeskustelussa huhtikuussa 1998.

      Euroopassa eletään nyt euron piinaviikkoa. Keskustelu käy kiihkeänä siitä, säilyykö euro pystyssä.

      Kiihkeää keskustelu oli myös keväällä 1998, kun Suomen hallitus ja oppositio kävivät nokkapokkaa euron liittymisen puolesta ja vastaan. Äänessä olivat pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok) sekä oppositiojohtaja Esko Aho (kesk).

      - Tämä on pimeää pelottelua. Tämä on pimeää pelottelua. Te maalaatte mörön seinälle ja joudutte sitä vielä sieltä itse pyyhkimään, Lipponen jyrisi oppositiolle.


      [ ks. https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4 ]

      Aho puolestaan syytti hallitusta kansan pelkääjäksi, kun se ei uskaltanut järjestää kansanäänestystä liittymisestä Euroopan talous- ja rahaliittoon EMU:un.

      - Tekeillä olevasta EMU-päätöksestä löytyy samanlaisia valuvikoja kuin rahamarkkinoiden vapauttamisesta ja ECU-kytkennästä, Aho sanoi.

      MTV3:n politiikan toimittaja Matti Maunu epäili äänestyksen jälkeen eduskunnan lopullista tietämystä euroon liittymisestä.

      - Kyllä hämmästyisi pieni kulkija jos tietäisi, kuinka epätietoisia tässä asiassa ollaan. Suomen piti mennä EMU:un korkean koron maana. Nyt näyttää siltä, että eurosta tulee heikko, koska siellä on heikon talouden maita kuten Italia ja Espanja, Maunu arvioi.

      (MTV3)


      Euroon vai ei? Kiihkeää sanavaihtoa 1998

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4


      TALOUS JULKAISTU PÄIVITETTY 12.12.2011
      http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/pimeaa-pelottelua-vai-valuvikoja-katso-kiihkea-eurokeskustelu-vuodelta-1998/2099348

      JK.

      Ja juuri kyseisen videon sanoman vuoksi tarvitaan nyt

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      jotta nykyisen Juha Sipilän, Timo Soinin ja Alexander Stubbin SSS-hallituksen kyseenalainenEU(roalue)linja saadaan kriittiseen arviointiin mahdollisimman pikaisesti!

      Torstaina 24.9.2015 virka-ajan ollessa vielä parhaimmillaan (klo 15.53), europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt runsaassa parissa kuukaudessa jo 43563 allekirjoitusta...

    • Halla-ahon_äänestäjä7

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe