SINÄKIN selviät!

selvinnyt

Olen toipuva peliriippuvainen ja haluan tuoda toivoa ihmisille, jotka ovat tilanteessa, jossa itse elin n. 25-vuotta.

Olen ollut pelaamatta nyt 1,5-vuotta ja tänään tiedän ja uskon, etten enää pelaa ikinä elämässäni. Tätä ennen pelasinkin n. 25-vuotta enempi vähempi. Pahimmillaan minulla oli ulosotossa pelivelkoja n. 100000(satatuhatta euroa). Olen joutunut pelaamalla tilanteisiin mistä en olisi yksin selvinnyt. Ajoin pelaamisellani itseni niin pohjalle ja syvälle, etten kyennyt enää itse päätäni pintaan nostamaan. Läheiseni nostivat pääni pinnalle ja antoivat vielä yhden mahdollisuuden. Näitä mahdollisuuksia ja yrityksiä lopettaa oli ollut kymmeniä ennen pohjalle joutumista.

Minun tarvitsi nähdä pohja ja kokea oma voimattomuuteni ja kyvyttömyyteni selviämiseen. Kun pääni oli nostettu pintaan oli MINUN tehtävä pitää pää pinnalla ja alkaa kiipeämään syvältä kaivosta ylöspäin, yksi askel kerrallaan. Pään pinnalla pitäminen tarkoittaa tässä tapauksessa päätöstä olla pelaamatta. Seuraava peli painaisi pään lopullisesti pinnan alle. Vertaan usein pelaamista tai valintaa olla pelaamatta samaan kuin katolta hyppäämiseen. En tietenkään kiipeä katolle ja hyppää sieltä alas, koska tiedän että siinä käy huonosta. Yhtälailla en pelaa yhtään peliä enää, koska tiedän että siinä käy huonosti.

Tärkein oivallus minkä olen oppinut peliriippuvuudesta on se, että valinta pelaamisesta on vain MINUN tai sinulle joka tätä luet niin SINUN. Elin vuosia siinä harhassa, että jokin suurempi ja hallitsematon riippuvuus, siis pelit, hallitsevat minua eikä minulla tai minun valinnoilla ole merkitystä. Luulin, että minun kohtaloni on olla peliriippuvuuden riepoteltavana koko elämäni ja joudun kärsimään sen aiheuttamasta tuhosta ja ongelmista.

Mutta näin asia ei ole! MINÄ saan päättää pelaanko vai en. Ja riittävän pohjalla käyneenä minun on helppo valita pelaamattomuus. Päivä kerrallaan korjaan pelaamisella aiheuttamiani vahinkoja ja maksan velkojani ja joku päivä tulee se päivä kun velkaa ei enää ole ja vahingot on korjattu, itse asiassa se päivä on jo suhteellisen lähellä.

Minulla on takana todella vaikea polku pelien kanssa. Jokaisella polku on erilainen eikä niitä kannata verrata, mutta jos sinulla on samanlainen olo kuin minulla oli polun mutkaisimmassa ja mäkisimmässä paikassa, en selviä tästä enkä jaksa tästä eteenpäin niin hengitä syvään, katso eteenpäin ja jatka matkaa. Jaksat kyllä askeleen ja päivän kerrallaan, ole pelaamatta hetki ja päivä kerrallaan niin suurimmatkin ongelmat alkavat selviämään. Älä luovuta vaan taistele polkuasi eteenpäin sillä se polku tulee tasoittumaan ja muuttumaan helpommaksi.

Miksi kannattaa jaksaa pahimmalla hetkellä? En tiedä mikä minut sai jaksamaan, ehkä se että uskoin kaikella olevan joku tarkoitus, uskoin että jonain päivänä voin kokemuksieni ansiosta auttaa muita, jotka ovat tällä hetkellä polkunsa vaikeimmassa ja raskaimmassa kohdassa.

Tänä päivänä olen onnellinen, että olen joutunut käymään läpi kaikki peleistä aiheutuneet vaikeudet, sillä eilisen vaikeudet ovat tämän päivän voimavara.

Muista mitä suuremmissa ongelmissa olet sitä suuremmat voimavarat tulevaisuudessa niistä saat. Muista SINÄKIN selviät ongelmistasi. USKO itseesi, eikä ole pahitteeksi USKOA Jumalaan ja rukoilla voimia jos omat eivät riitä.

Toivottavasti tämä nostaa sinun pääsi pintaan. Loppu onkin sinun käsissäsi, ainakin pelaamisen suhteen.

27

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päähajos

      Kiitos.

      • Päähajos

        Niin ja hienoa positiivisutta tätä nykyä.


    • anninmarkku

      Minä lopetin tänään 15.8.2015 pelaamisen kokonaan.

      • Hähtä

        Positiivisutta sitte sullekkin.


      • Uusi_aika_on_alkanut

        Minä lopetin 31.12.2012. En ole sortunut, enkä koe mielitekoa rahapelaamiseen. Osallistun maksuttomiin nettiarpajaisiin silloin tällöin. Lopetin tietoisesti ajattelemasta pelejä eikä tehnyt edes kipeää. 30 vuoden riippuvuus tuli selätettyä. Elämänlaatu parani huomattavasti. Aikansa kutakin.


    • lupausmjn

      Minäkin olen pelannut paljon, mutta hallitusti. Enimillään mennyt kerralla 400 euroa, mutta yleensä 20-40 euroa. Kultajaska on ollut minulle hyvin koukuttava peli ja siitä oli vaikea päästä eroon. Kuitenkin minäkin 15.8.2015 päätin, että en enää koskaan pelaa ja päätöksen takana pysyn luettuani selviytyneen tarinan.
      Lopettakaa uhkapelit kertaheitolla ja aloittakaa uusi elämä. Sanokaa vaikka joka päivä jollekin tuntemattomalle henkilölle jokin positiivinen kommentti, siitä saa iloa sydämenne ja mieli pysyy hyvänä.

    • Toivotonko

      Kiitos ....yritän selvitä tästä suosta

      • selvinnyt

        Voisinko tarjota auttavan käden, että pääset suolta pois? Ja olen varma ettet ole toivoton!


    • Hei nimimerkki, selvinnyt

      Onneksi olkoon pelittömästä elämästä ja kiitos, kun halusit kertoa täällä tärkeän tarinasi ja tsempata sen avulla muita. Sinusta voisi olla apua jollekulle tukihenkilönä, esimerkiksi. Tai jossain Pelirajat on, ryhmässä. Jos olet kiinnostunut, sinun kannattaa soittaa esim. Peliklinikalle ja kysellä sieltä lisää.

      Tsemppiä edelleen ja hyvää loppukesää,
      Pirkko-pappi

    • Gambler

      Olisin kipeästi tuen tarpeessa ja uskon että paras tuki löytyisi joltain joka on itse käynytläpi tämän helvetin. Olo alkaa olemaan täysin toivoton ja tuntuu ettei kukaan tai mikään voi auttaa.

    • Tarkki

      Omituinen sairaus tämä peliriippuvuus. Se on pikkuhiljaa hiipinyt aivoihini, tai jonnekin, joka sanelee ja patistaa pelikoneiden ääreen, vaikka kuinka tekee päätöksen, että huomenna en mene! Ja kun huominen tulee, mielessä on vain ajatus, minne voisi mennä, missä ei tunnettaisi, tai huomioitaisi, että taas tuo on pelaamassa.. tai ajatus mielessä, mistä on voittanut aiemmin, vaikka huomaan, että ei sillä voitolla niinkään ole väliä, koska yleensä ne kaikki voitot tulee pelattua kuitenkin. Tämä on aikamoinen piina. Pelasin ensin melkein vuoden päivittäin, tajusin, että tämä ei käy ja menin vertaistukiryhmään, jossa kävin muutaman kerran ja sainkin avun. Olin täysin pelaamatta 10 kk, mutta sitten yks kaks kuljin pelisalin ohi ja päätin poiketa.. sillä tiellä ollaan, nyt on neljä kuukautta mennyt, melkein joka päivä ja tuntuu, että summat vaan kasvaa, sekä itseinho! Vertaisryhmään en jaksa, enkä kehtaa mennä. Mielessäni on vaan joka päivä, että huomenna en enää pelaa, mutta vielä se huominen ei ole tullut.

      • Hei Tarkki.

        Ikävä juttu tuo sinun repsahduksesi, mutta se on tosi tavallista. Suurin osa peliriippuvaisista joutuu jossain kohtaa tuohon kurjaan tilanteeseen, jossa olet. Mutta sinä selviät nytkin irti pelaamisesta. Helpommin, jos kaikesta häpeästä huolimatta palaat sinne vertaistukiryhmään. He ovat sinun puolellasi siellä, he tietävät ja tuntevat asian, he tukevat sinua - sen takiahan sinne jokainen menee; saadakseen ja antaakseen vertaisille tukea. Joten mitä nopeammin menet, itseinhosta huolimatta, sen parempi. Itseinhoa ei edes tarvisisi tuntea, kysehän on riippuvuudesta. Tämän repsahduskokemuksen jälkeen olet vahvempi olemaan pelaamatta seuraavalla kerralla. Kun olet kyennyt kerran lopettamaan pelaamisen ja olit pitkään pelaamatta, voit tehdä sen uudelleen ja iloita jokaisesta pelittömästä päivästä.

        Tsemppiä sinulle,
        Pirkko-pappi


    • lavanda

      Kiitos tarinsta ja sain itsenikin uskomaan että ehkä jonain päivänä pääsen irti tästä helvetistä.

    • Pesu

      Kiitos kaikille,
      lopetan pelaamisen nyt 8.11.2015.
      Temppiä kaikille.
      T: Markus

    • emudii

      Minut sai lopettamaan ajatus mielummin elän normaalia elämää kun otan valtavan riskin pilata elämäni. jokaisen peli himosen taka ajatus on saada enemmän rahaa mutta et tarvitse sitä jos et pelaa . jos olet veloissa pelejen takia häviät ne yhtä todennäköisesti kun omasikin.

      • kuunteleva_kirkko

        Hei emudii

        Hienoa, että olet lopettanut pelaamisen. Onneksi olkoon hyvästä päätöksestä. Totta on, että pelaaminen pilaa monen ihmisen ja perheen elämän. Yksi peliongelmaisen tunnusmerkki onkin yritys voittaa takaisin pelaamisen kautta menetetyt rahat. Totta on, ettei niitä rahoja saa koskaan takaisin, päinvastoin velkaantuu lisää.

        Kaikkea hyvää, pelittömään normaaliin elämääsi,
        Pirkko-pappi


    • millipillidilli12

      Lopetin pelaamisen tammikuussa 2015. En muista edes tarkkaa päivää jolloin lopetin, mutta se oli elämäni kirkkain hetki. Ongelmat alkoivat 2012 ja selvisin hetkellisesti pelaamisesta, mutta retkahdin uudestaan 2014 niin pahasti, että olen tällä hetkellä todella velkaantunut ja ulosotto korjaa sadon. Onneksi on työpaikka ja kuukausitulot. Vähällä olen oppinut elämään tässä 11kk ajan ja suurin onnistuminen tässä on TUKI !! ilman sitä en tiedä missä olisin. Kerro ongelmistasi heti, mitä pidemmälle viet pelaamistasti sitä vaikeampaa siitä on päästä yli.

      "Selvinyt" Kirjoituksesi osui niin naulan kantaan ja samaistun siihen täysin. Joka päivä on askel eteenpäin. SYVÄLTÄ SUOSTA NOUSSUT!

      • Hei.

        Hieno juttu, että sinäkin kerroit oman kokemuksesi. Joku saa sinun tarinastasi tukea itselleen. Kerroit repsahduksestasi, se on niin yleistä peliongelmaisille, jotka juuri kamppailevat irti pelaamisesta. Onneksi se repsahduksin on sinun kohdallasi jo historiaa, siis pelillisesti vaikka joudutkin sen vaiheen laskuja maksamaan vielä. Mutta se menee ohi ja tulee päivä, jolloin ne laskut on maksettu ja olet vapaa.

        Hienoa, että sinulla oli ja on tukea. Kaikilla ei ole. Ehkä sinä voit olla jollekulle jonakin päivänä tukena :)

        Kaikkea hyvää ja tsemppiä sinulle,
        Pirkko-pappi


    • anonymous1989

      Aloitin peliautomaattien pelaamisen joskus nuorena teini-ikäisenä. Peliongelmani on aina liittynyt nimenomaan pelikoneisiin. Olen toisinaan kyllä harrastanut vedonlyöntiä, mutta se ei ikinä ollut pakonomaista ja rahamäärä mitä siihen on mennyt on satoja kertoja pienempi kuin mitä pelikoneisiin. Aluksi pelasin isän antamilla viikko- tai kuukausirahoilla. Tuossa vaiheessa pelaaminen oli vielä kohtuullista, ymmärsin että jos pelaan kaiken, jään ilman tupakka-askia tai lauantaikarkkia. Pelaaminen muuttui ongelmaksi lukio-ikäisenä, kun isän kuukausirahan lisäksi tienasin ilta- ja viikonlopputöillä. Mitään pakollisia kuluja ei ollut, joten noin 60 % palkasta meni pelikoneisiin, 40 % tupakkaan, alkoholiin ja ulkona syömiseen. Noina aikoina muuten ei voinut pelata pankkikortilla eikä setelillä ja koneet olivat vähän hitaampia, joten suurten tappioiden eteen joutui tekemään enemmän töitä kuin nykyisin. Vanhempani maksoivat koulukirjat ja vaatteet, vaikka kävin töissä. Kuten kaikki muutkin peliongelmaiset, tein lukemattomia lopettamispäätöksiä. Jossain vaiheessa, muutaman vuoden jälkeen, en ollut enää päivittäistä elämää haittaavassa pelikoukussa. Olin tehnyt joitakin hyviä päätöksiä elämässä, purin energiaa esimerkiksi kirjoittamiseen ja urheiluun. En ollut hakenut ulkopuolista apua peliriippuvuuteeni. Armeijan käyminen myös epäilemättä vaikutti asiaan, sotilaskodissa kun ei ollut pelikoneita. Tätä "melkein raitista" aikaa peliongelmasta kesti useita vuosia; pelasin ehkä 2 kertaa kuukaudessa, mutta totta kai siten, että jos joskus voitin, en pystynyt kontrolloimaan itseäni pelituokion aikana. Eipähän aiheuttanut suuria taloudellisia tai sosiaalisia ongelmia joten asia jäi kytemään.
      Tupakoinnin aloitin 13-vuotiaana viikonloppuperiaatteella, päivittäinen korsteeni minusta tuli nuorena aikuisena. Kaksi ja puoli vuotta sitten lopetin Allen Carr's Easyway to stop smoking-kirjan avulla, enkä ole sen koomin polttanut.

      Mutta takaisin peliongelmaan. Elokuussa 2014 huomasin olevani pahemmassa pelikoukussa kuin koskaan aiemmin. Pelaaminen oli vaivihkaa alkanut keväällä. Syksyn aikana unohtui kokonaan liikunta, eikä enää juurikaan huvittanut sosialisoida. Tavallisesti pelasin muutaman kympin päivässä, pahimpina päivinä 100-150 euroa. Mutta eihän ongelmapelaamisessa ole kyse rahasta. Se on vain tekosyy. Todellinen syy on omien impulssien hallitsemattomuus ja tunteiden pakeneminen. Toisaalta myös suurien tunteiden kokeminen, jos niitä ei muilla elämän alueilla tarpeeksi koe. Minua ei pätkääkään enää harmittanut, jos hävisin 100 euroa päivässä olematta kertaakaan kunnolla voitolla. Mutta sitten jos olin vaikka 60 euroa voitolla ja hävisin ne nopeasti ja vähän päälle, sitten kyllä kismitti. Tämä on käsittääkseni ongelmapelaajalla se kohtalokkain asia kun suuret tunteet vaihtelevat nopeasti. Luulet huomaavasi että voittaminen käy helposti ja nopeasti vaikka todellisuudessa sinulla käy armoton tuuri, jota ei todennäköisesti taas vähään aikaan käy. Ja kun olet koukussa, et ikinä opi. Sinulla ei ole siihen tarpeeksi aikaa, kun impulsiivisuutesi ei hellitä. On vain pakko saada lisää. Lopettamispäätökset kestivät enintään yhden vuorokauden jos sain kehitettyä itselleni tarpeeksi mielekästä tekemistä. Mutta peruskuvio oli se, että illalla olin mielestäni lopettanut, aamulla ensimmäinen asia mitä päätin tehdä uloslähtiessäni, oli mennä pelaamaan. Pankkivelkaa oli siinä vaiheessa pari tuhatta euroa, eli ei mitään mistä ei normaalilla työnteolla selviäisi. Sitten syyskuun lopulla oivalsin kokeilla lopettamiseen samaa menetelmää kuin tupakoinnin lopettamiseen ja kaivoin Allen Carrin kirjan hyllystä. Kirjan lukemisessa meni pari päivää ja nuo päivät pelasin normaalisti, mutta se alkoi tuntua entistäkin pahemmalta. Syyskuun 29. päivä 2015 oli päivä jolloin laitoin viimeisen setelin RAYn koneeseen. 30. päivä olin kuin uusi mies.

      Noin kuukauden ajan jouduin kiinnittämään huomiota impulsseihini ja olin äärimmäisen tarkka tarkkaillessani mieltäni. Pohdin myös paljon erään filosofin näkemystä "sinä et ole mielesi". On helppoa tehdä päätös ongelmapelaamisen lopettamisesta mutta vielä helpompaa on samaistua mieleensä ja seurata orjallisesti haitallisia impulssejaan. Pari viikkoa kesti sitä, että mieleni halusi pelata ja paeta, mutta sisimmissäni en halunnut, ja se vei voiton. Tiesin olevani vapaa.

      Olen ollut raitis peliriippuvainen 2 kuukautta. Pelaaminen käy joskus mielessä jos saan vaihtorahana kolikoita ja kone on vapaana, mutta koska olen raitis, on helppoa todeta järjellä etten yksinkertaisesti voi. Jos laitan euron sisään, se on hellurei menoa taas. Olen ongelmapelaaja lopun ikääni. Peliongelmasta voi raitistua vertaistuella tai omin voimin. Toipumisessa kaikista tärkeintä on mielestäni harrastaa pelaamisen sijaan jotain terveyttä edistävää, energiaa vievää toimintaa, kuten vaikka lukemista tai urheilemista.

      Tsemppiä kaikille.

      • anonymous1989

        Kirjoitusvirhe ! Ei elokuu 2014, vaan 2015


      • pelihimostairti

        Tasan samasta päivästä eli 30.9.2015 oon ollu myös pelaamatta.
        Kaks ekaa viikkoa pahimmat.
        Nytelämä hymyilee.


    • nimimerkitön1990

      Minä lopetan tänään kaiken rahapelin 26.12.2015 ja tulen ylpeänä vuoden päästä tätä tarkistamaan, mies 25w

      • Suossa

        MInä lopetan nyt 27122015. Palaa vuoden päästä asiaan


    • Omanelämänjackpot

      Hei! Huikea teksti joka avasi kyllä viimein silmäni oman riippuvuuteni suhteen. Olen itse 24-vuotias mies joka on kärsinyt noin puolen vuoden ajan peliriippuvuudesta ja olen pystynyt olemaan hetkiä pelaamatta mutta aina jälleen sortunut.

      Olen aina itse ollut säästeliäs ja ahkera tekemään töitä lapsesta asti ja sitä kautta olen vuosien varrella saanut säästettyä hyvin rahaa. Riippuvuus alkoi siitä kun jouduin syksyllä lähtemään ulkopaikkakunnalle työharjoitteluun ja olemaan tyttöystäväni erossa 7 viikkoa ja kaikki alkoi pelikoneista. Ensin satasia sinne ja yhteensä seitsemän viikon aikana sinne menikin kaiken kaikkiaan 3000e....

      Sitten tulin takaisin kotiin, päätin alkaa lyömään vetoa. Ensin pienemmällä panoksella ja sitten isommalla.... Sinne hupeni jälleen tuhansia euroja. Sitten tuli netticasinot jotka antoi alussa reilusti kaiken häviämäni takaisin ja hehkutin tyttöystävälleni vuosipäiväksi tarjoavani voittorahoillani ulkomaan matkan.

      Siitäpä se alamäki sitten alkoi pari viikkoa sitten... Nähtiin pohja, kaverille velkaa 3tonnia ja opintolainaa 3600 mutta viimeisellä 500 eurolla tuli käänne... Nousin 14000 euroon ja mietin että tässä olisi vielä yksi mahdollisuus uuteen elämään. Sitä ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Maksoin toki kaverille velat mutta kun itsellä on niin pirusti yksinäistä aikaa kun tyttökaveri on päivät töissä ja sorruin taas pelaamaan... Siitä ollaan muutamassa päivässä tultu muutama tuhat euroa alaspäin ja himo pelata olisi suuri mutta kun täällä lukee kuinka ihmiset ovat uineet syvällä ja selvinneet niin miksen minäkin voisi. Tilillä on itselläni vielä reilut 5000 euroa ja aspilla onneksi 2000e ja ehdin kuitenkin uuden sohvan ostaa noilla voitetuilla rahoilla että vielä minulla olisi mahdollisuus selvitä ettei noin syviin vesiin itse joutuisi kuin mitä monet täällä ovat kirjoittaneet.

      Tappiota on tullut varmasti yli 10 000 euroa puolen vuoden aikana
      mutta vielä tilillä olisi elämälle pelimerkkejä sen verran että kaikki saataisiin vielä kuntoon. Valmistun koulusta vuoden vaihteelta ja kesätyötkin näillä näkymin alkaisi kuukauden päästä. Minulla on elämässä kuitenkin niin paljon menetettävää että en halua tällaisen pilata sitä. Masennusta varmasti kestää pitkään mutta jokainen pelaamaton päivä luo toivottavasti enemmän uskoa itselleni.

      Minulla on ihana tyttöystävä, kaunis koti ja koiran pentu ja jalkapallojoukkue jota valmennan. Siinä on jo niin paljon hienoa mitä varten minun tulee taistella läpi tämän suon ja kerätä se oman elämäni jackpot!

      Kiitos kaikille jotka olette tänne kirjoittaneet ja toivon kaikille voimia selviytymistaisteluunne.

      Minä lopetin nyt pelaamisen 5.4.2016 ja tämä lupaus jää tänne näkyviin pysyvästi!

      • Omanelämänjackpot

        Hei ja vielä lisäyksenä että jos sinusta tuntuu että olet samoissa ongelmissa kuin minä ja haluat selvitä siitä niin yritetään tehä tästä yhessä helpompaa joten vertaistukea voi hakea sähköpostilla [email protected]


      • Omanelämänjackpot

    • Anonyymi

      Lopetin pelaamisen tänään 29.11.2023 klo 19.00..en pelaa enää ikinä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2204
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      61
      2062
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1961
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1354
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe