Junnukiekon arkipäivää nykysuomessa...lue!

asiil321

Kolmen pojan äitinä olen seurannut kiekkoa läheltä jo pitkään ja olen todennut seuraavaa:

jääkiekkovalmennuksessa ei pitäisi olla yhtään amatööriä valmentamassa. Ja usein siellä sitten on näitä isiä, jotka eivät pysty olemaan hyysäämättä omaa poikaansa.

En ymmärrä, että miksi seurajoukkueet eivät tee mitään vaan antavat tämän homman toimia näin? Eikö seuroilla ole muka palkata kunnon valmentajia? Ei oteta vapaaehtoisia ISIÄ jääkiekkovalmennukseen. Huoltajiksi toki kelpaavat ja joukkuejohtajiksi.

Lopuksi vielä hauska tarina poikani entisestä joukkueesta: siellä valmentaja käyttäytyy kuin rock-tähti. Jos vanhemmat eivät piip hänen piip ja tosiaan rakentavasti ehdottavat jotain, niin jopas jopa. Poika ei pääse pelaamaan. Tästä tulee arvovaltakiista, jonka valmentaja voittaa. Nyt sitten ykkösketjussa on valmentajan oma poika ja kavereiden pojat! Kyseessä on kumminkin lasten harrastus eikä mikään diktatoorinen järjestelmä. Monesti myös seurojen sivuilla painotetaan tätä kasvatuspuolta ja lasten kehittymistä, mutta käytäntö osoittaa, että menee vähän ns. vähemmän reiluksi touhuksi.

Toinen hauska juttu oli kun oltiin kiekkoturnauksessa ja sinne lähtivät kaikki valmentaja- ja huoltajaisät...muiden mukelot saivat päjätä yksin kun reissuun ei ollut tervetulleita muut vanhemmat. No siellä sitten oli päävalmentaja huudellut neuvoja OMALLE POJALLE kun tämä oli kentällä. Ei huudellut muille...

Kolmas hauska juttu oli turnauksesta taas. Siellä joukkueen vastuuhenkilöt olivat kännissä koko reissun. Yksi oli kolme päivää ja toinen onneksi vain yhden...

Että tämä on suomalaista junnujääkiekkoa parhaimmillaan. En väitä, etteikö siellä ole ammattilaisiakin ja fiksuja, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että kyllä homma haisee.

16

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palkkaavaan

      Hei äiti! Ei muuta kuin kuvetta kaivamaan ja palkkaamaan ammattivalmentaja poikasi joukkueelle! Sinulla varmasti on rahaa kun pankin päällä istut.

    • Huoltaja_isi

      Kumma juttu, kun nämä isä-valmentajista nilittävät yleensä valittavat myös eniten kausimaksuista...Ja talkoitahan ei ehditä tekemään koskaan! vaikea yhtälö....

    • xcvcxv

      Kyse on tietysti aina ja iankaikkisesti rahasta...
      Kuvittelen, että tämä alkuperäinen tarina on joltain pieneltä paikkakunnalta. Minun poikani aikoinaan pelasi kuus vuotiaasta aina b- junnuihin asti. Itse toimin ikäryhmän huoltopäälikkönä eli näin tämän pitkän ajanjakson aika läheltä.

      Koska kyseessä oli todella suuri juniori seura, niin tässäkin ikäluokassa oli alussa n. 70 junnua. Kolmella joukkueella mentiin aina d- junnuihin asti. Valmentajia ikä luokassa oli 2 per joukkue 1 maalivahtivalmentaja ja yksi valmennuspäälikkö (vanha liiga pelaaja). Huoltajia 2 per joukkue sitten muut, joukkeenjohtaja jne. Tuommoisen pelaajamäärän kun esim varustaa (paidat, housut, sukat, mv- vehkeet, mailat. kiekot jne) maksaa aika paljon... Jäävuorot... vieraspelimatkat..

      Kausi maksut oli alussa 600 euroa ja D- junnuissa 1200 euroa per pelaaja.
      Joku voi laskea vuosi budjetin ja sitten miettiä paljonko kausimaksut olisi ollut jos valmentajille vielä maksettaisiin palkkaa. Toimihenkilöiden (minun mukaanlukien) palkkio oli puolet kausimaksuista. Kyllä se aika talkoo meininkiä oli. koska lähes joka päivä hallilla piti meikäläisenkin olla. Ei siinä työtunteja laskettu... Harrastusta se oli, enkä palkkaa kaivannut.
      Aina voi vanhempana valittaa ja kokea, että toiset nauttivat jotain etua, kun esim isi on valmentajana, mutta ainakaan minä en todellakaan moista kokenut, päinvastoin... Väliin tuntui, että valmentaja oli huomattavasti kriittisempi omaa poikaa kohden kuin muita

      • Hok1101

        Olen kokenut samaa,että valmentajaiskä on kriittinen omaa poikaa kohtaan.Ongelma on siinä,että siinä piirissä pyörii 10 muutakin vanhempaa
        ja näin ollen peluutus on myös sen mukaista(Epäreilua).30-vuoden kokemus on osoittanut,että vanhempien ei tarvitse olla huolissaan jos naapurin Petteri saa peliaikaa enemmän kuin oma Anssi.Syy tähän on yksinkertaisesti pojan oma halu tulla jääkiekkoilijaksi,
        jos sitä halua ja sitkeyttä ei löydy niin ei sillä ole merkitystä kenen poika olet.
        Vanha sanonta sitä saa mitä tilaa pitää paikkansa.


      • mikäsanonta

        Onko tuo uusi latteus sitten mielestäsi ainut mahdollinen syy kaikille peluutuksen epätasaisuuksille juniorikiekossa?


    • dfsdfdsfhgjhgxcfvcxv

      Pikkukorjaus edelliseen... Meillä oli 4 joukkuetta sarjassa ja harjoitusvuoroissa oli 2 joukkuetta yhtäaikaa... Pelaajia nuorimmissa ikäryhmissä oli toista sataa... En muista kuinka paljon tarkkaan, mutta kauden alussa ostin 200 junnumailaa.
      Meillä jäävuoro maksoi 95 euroa per 50 min. Jäävuoroja oli alussa 4 per viikko ja d- junnuissa 6 per viikko. C:ssä ja B:ssä joka päivä

    • Facil

      Näillä palstoilla paljon parjataan paljon valmentaja-isiä, heidän kykyjään ja kuinka he suosivat omia lapsiaan.
      Jokainen joukkue, seura, valmentaja jne. on tietysti erilainen mutta oman kokemukseni mukaan valmentaja-isä vaati huomattavasti enemmän omalta pojaltaan kuin muilta. Jos oma poika oli samanvertainen jokun toisen kanssa, niin esimerkiksi parhaan pelaajan palkinto menivät kyllä aina tälle toiselle pelaajalle.
      Myöhemmin kuin joukkueeseen tuli palkattu valmentaja, niin joukkueeseen tuli myös selvät valmentajan suosikit. Suosikeiksi valikoitui poikia joiden vanhemmat olivat seuran johtokunnassa, muiden valmentajien poikia tai pojan vanhemmat olivat valmentajan kaverita . Usein nämä "ammattivalmentajat" olivat rajallisella mielensivistyksellä ja sosiaalisilla taidoilla varustettuja entisiä pelaajia, joilla opiskelut olivat jääneet suurinpiirtein peruskoulun tasolle eikä jääkiekkoilijan urakaan ollut kummoinen. Kovaan ääntä ja meteliä osasivat pitää mutta todellinen kommunikointi ja palaajan kokonaisvaltainen ymmärtäminen oli olematonta.

    • Samppa007

      Monenlaista valmentajaa on nähty kolmen pojan harrastaessa ja välillä myös on joukkuetta vaihdettu. Paljon on ollut idiootteja (ei haukkumasana vaan ihan lääketieteellinen termi) ja lajia ymmärtämättömiä tumpeloita. Jos valmentajan oma peliura on jämähtänyt 3 divariin, niin voisiko yksi syy olla että kaveri ei oikeasti ymmärrä mitä kentällä tapahtuu ja ei ymmärrä viisikkopelin lainalaisuuksia. Alkuperäisellä kirjoittajalla on ikävä kokemus isä poika -valmentajasta, mutta itsellä on myös olemassa positiivisia esimerkkejä ja taas ikäviä esimerkkejä palkatuista valmentajista. En halua tukea tällaista mustavalkoista ajattelua.

    • ihmetouhuaon

      Yleensähän nämä kitinät alkavat siitä että oma lapsi ei saa peliaikaa niin paljon kuin poika / vanhemmat kuvittelevat hänen ansaitsevan. Vika ei tietenkään ole koskaan itsessä vaan valmentajassa joka ei pojan piileviä kykyjä havaitse. Osa valittaa siitä että ei pitäisi hyväksyä kenenkään isää valmentamaan vaan pitäisi aina olla ns. ammattivalmentaja, joka ei todellakaan aina ole sen parempi kuin jonkun pelaajan isä.
      Toki jos joku kitisijä haluaa lähteä hakemaan joukkueelleen todellista ammattivalmentajaa niin esimerkiksi vaikkapa Karri Kivi lienee vapaa tällä hetkellä ja varmaan voi valmentaa myös junnuja kun vain hinnasta sovitte. Ja jos Kivi ei sitten miellytä kaikkia niin potkut vaan ja uutta palkkaamaan.......

    • hockeymam_123

      Tän tarinan on pakko olla Tampereelta..

    • 20_vuotta_valmentajana

      Voishan sitä alkaa ammattivalmentajaksi vaikka jollekin E-junnuporukalle jos jollakin on varaa maksaa siitä. Otetaan nyt semmonen 3000 €/kk palkaksi ja siihen sivukulut päälle, tekiskö yhteensä 4500 €/kk? Vuosi maksaisi siten noin 54000 €. Eli jotakuinkin 200 euroa/kk/pelaaja, pelaajamäärästä riippuen...

      • onkohankuitenkaannäin

        Juuri noin! Aina olen ihmetellyt miksi tulee hirveä kitinä isävalkuista kun voi myös palkata ammattivalkun. E junnujen kuukausimaksujen suuruutta en tiedä, mutta hieman vanhemmilla junioreilla kuukausimaksut ovat helposti ainakin 300 euroa joten eihän tuo kuukausimaksu edes tuplaantuisi jos siihen n 200 euroa lisäisi! Eikö se vaikkapa n 500 euron kuukausimaksu olisi halpa hinta siitä että päästäisiin isävalkuista eroon????


      • onpahalpaataas
        onkohankuitenkaannäin kirjoitti:

        Juuri noin! Aina olen ihmetellyt miksi tulee hirveä kitinä isävalkuista kun voi myös palkata ammattivalkun. E junnujen kuukausimaksujen suuruutta en tiedä, mutta hieman vanhemmilla junioreilla kuukausimaksut ovat helposti ainakin 300 euroa joten eihän tuo kuukausimaksu edes tuplaantuisi jos siihen n 200 euroa lisäisi! Eikö se vaikkapa n 500 euron kuukausimaksu olisi halpa hinta siitä että päästäisiin isävalkuista eroon????

        Tuohon voi myös lisätä kitinän siitä että myös muiden toimihenkilöiden pojat ovat aina aaa joukkueessa! Siispä palkataan 2 - 3 ammattivalmentajaa johan saadaan menemään noin 150000 euroa ja jos vaikka joukkueenjohtaja ja huoltajat tyytyisivät hieman pienempään palkkaan ja jos heidän kuluiksi lasketaan vaikkapa 100000 euroa yhteensä, niin eihän se tekisi kuin 250000 euroa eli vuositasolla jos lasketaan 25 pelaajan mukaan niin sehän on vain 10000 euroa per pelaaja eli 833 euroa kuukaudessa ja siihen päällä sitten se vaikkapa 300 euron kuukausimaksu níin ei olle kuin 1133 eurossa kuukaudessa eli vain 13596 euroa vuodessa per pelaaja. Halpaa kuin saippua sanoisi Nalle Wahlroos.


    • Umbrous

      Nyt sitten meidän joukkueen valkkuiskän suurlupausjunnu romahti. Oli joku AAAAAApoika. On varmaan tulevaisuudessa suljetullaosastolla tai narkkaa. Isä julma pipipää. Ja tämä pipipää valmentaa 40 junnua.

      • miksisuostuspipipäähän

        Teidän joukkueella pipipää valmentajana? Miksi sinä olet niin hullu että suostut pelaamaan sellaisessa joukkueessa jossa valmentaja on pipipää? Vaihda joukkuetta
        äkkiä!


    • narsistivalmentajat

      Pipipäisiä narsisseja riittää joka paikassa. Onneksi meillä vanhemmilla on vapaus valita. Vanhemmissa on vikaa jos ei niitä valinnan mahdollisuuksia tajua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe