RUOTSIDEMOKRAATIT YLISTÄVÄT SOINIA

MUUMAAMANSIKKA

Ruotsidemokraattien johtaja: ”Soinin ulkoministeriys upeaa”
Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini eduskunnan viimeisessä täysistunnossa ennen kesälomia 30.6. Soini on saanut suitsutusta ruotsidemokraattien puheenjohtajalta.
Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini eduskunnan viimeisessä täysistunnossa ennen kesälomia 30.6. Soini on saanut suitsutusta ruotsidemokraattien puheenjohtajalta. (KUVA: Vesa Moilanen)

Julkaistu: 2.7. 9:03
Åkesson hyökkäsi islamisteja vastaan politiikkaviikon puheessaan.
Ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin mielestä on upeaa, että perussuomalaisten puheenjohtajasta Timo Soinista on tullut Suomen ulkoministeri.

Maahanmuuttoskeptisen Tanskan kansanpuolueen ja Suomen perussuomalaisten menestys kevään ja kesän parlamenttivaaleissa oli esillä Åkessonin puheessa Almedalenin politiikkaviikolla Visbyssä.

Åkesson sanoi kepeään sävyyn, ettei itse valitsisi Soinin tavoin ulkoministerin salkkua, jos saisi valita, vaan nimeäisi tehtävään jonkun toisen.

Åkesson hyökkäsi puheessaan voimakkain sanankääntein islamisteja ja näiden tukijoita vastaan. Samassa osiossa hän pyöritteli myös ajatusta, onko islam ideologia vai ei. Hänen mukaansa asiasta on erilaisia näkemyksiä.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maailmamuuttuu

      Tänään ilmestyvässä Metro-lehdessä julkisttiin lehden YouGov-mittauslaitokselta tilaama puoluegallup. Toimittelijoilla meni vetelät housuun ja paniikissa uutinen laitettiin vahingossa verkkoon jo eilen hetkeksi.

      Kyselyn mukaan Ruotsidemokraatit on nyt Ruotsin suurin puolue 25,2%:n kannatuksellaan. Taakse jäävät niin demarit (23,4%) kuin Kokoomuspuoluekin (21%).

      Kyselyyn haastateltiin yhteensä 1.527 henkilöä.

      ”Tämä ei nyt ole mikään jättiyllätys. Ruotsidemokraattien suosion nousu on ollut jo pitkään näkyvillä ollut trendi ja syy siihen on hyvin yksinkertainen”, valtiotieteiden professori Sören Holmberg Göteborgin yliopistosta sanoo.

      Hän selittää kannatuksen nousua sillä, että juuri nyt 46% ruotslaisista pitää pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaa tärkeimpänä poliittisena kysymyksenä juuri nyt.

      ”Myös rikollisuus huolettaa ihmisiä, mikä myös lisää Ruotsidemokraattien kannatusta. Viime viikkoina tästä on ollut paljon puhetta, kun ihmisiä on murhailtu ja sattumuksiin on liittynyt tulijakysymykseen”, Sören Holmberg selittää.

      Politiikan tutkiskelija Stina Morianin mukaan tuore mielipidemittaus on tehty ”erityisten olosuhteiden” vallitessa.

      ”Kysely tehtiin samaan aikaan Västeråsin teknisen vian tapahtumisen kanssa. Tunnelma verkon sosiaalisessa mediassa oli todella kuuma juuri silloin. Minusta tämä on pitkään käydyn keskustelun huipentuna”, Stina Morian sanoo.

      Vain muutama päivä ennen kyselyä Ruotsidemokraatit toteutti kerjäämiseen liittyvän mainoskampanjan Tukholman metrossa. Tämä sai unelmoijat protestoimaan ankarasti puoluetta vastaan – mikä asiantuntijoiden mukaan satoi Ruotsidemokraattien laariin.

      Stina Morianin mielestä ennen muinoin politiikassa olikyse terveydenhoidosta, koulusta tai hoivasta.

      ”Viime vuosina kuvaan on astunut kotouttaminen, maahanmuutto, pakolaiset ja kerjäläiset. Luulen, että monet niputtavat nämä kaikki asiat yhteen. Perinteiset puolueet ovat epäonnistuneet täydellisesti keskustelussa näistä asioissa.

      • petturisoini

        Ruotsissa on sentään puolue, jonka johtajalla on selkärankaa maahanmuuttokysumyksissä.


    • huijaritulosmaasta

      Yli sata somalia saatetaan lempata ulos Norjasta, koska viranomaisten mielestä he ovat juksanneet lähtöpaikkansa turvapaikkaa hakiessaan. Myös heidän Norjassa syntyneet lapset ovat vaarassa saada lähtöpassit.

      ”Olen Mogadishusta. Synnyin ja vartuin siellä sisällissodan aikana, mutta vanhempani tulivat tänne paremman elämän toivossa”, sanoo toimittajien tapaama nuorukainen Oslon Grønlandissa.

      Nuorukainen ystävineen tietää, että kaikki tämän vankkuritarinan kertovat eivät puhu totta. He eivät halua nimiään tai kuviaan julkisuuteen, kun he kertovat tietävänsä monia, jotka ovat päässeet taikaseinän ääreen väärin perustein.

      ”Monet ovat kasvaneet Keniassa, mutta he sanovat tulevansa Somaliasta. Onhan se vähän ikävää, kun ihmiset juksaavat saadakseen oleskeluluvan”.

      Parikymppisistä nuorukaisista koostuva kaveriporukka vahvistaa todeksi vuosikausia somaliympyröissä kiertäneen huhun; että sotaa, vainoa ja sortoa Somaliasta pakenevat ovatkin oikeasti Somalian naapurimaissa notkuvia somaleja.

      Norjan yleisradioyhtiö sai ensimmäiset vinkit asiasta jo vuonna 2011, mistä lähtien toimittajat ovat selvittäneet, onko huhuissa perää.

      Äskettäin heille selvisi, että monet Norjan kansalaisuuden itselleen keplotelleet somalit olivat saaneet postissa kirjeen, missä kerrotaan, että he saattavat menettää Norjan kansalaisuuden. Nyt Ulkomaalaisvirasto vahvistaa, että iso pyörä on pantu pyörimään.

      ”Viimeisen kahden vuoden aikana olemme selvitelleet somaliryhmää, minkä luulimme tulevan Somaliasta. Kävi ilmi, että he eivät suinkaan ole Somaliasta, vaan naapurimaista”, sanoo Ulkomaalaisviraston oleskelulupaosaston päällikkö Karl Erik Sjøholt.

      Kyse on yli sadan hengen ryhmästä, joka on notkunut kymmenestä viiteentoista vuoteen Norjasta. Noin puolella heistä on nyt Norjan kansalaisuus ja muut notkuvat täällä muilla perustein. Yhteistyössä poliisin kanssa Ulkomaalaisvirasto käy läpi tapauksen kerrallaan arvioiden, mikäli kansalaisuuden tai oleskeluluvan peruminen on paikallaan.

      ”Pääsääntöisesti pidämme tapauksia niin törkeinä, että ne johtavat lähtöpasseihin Norjasta”, Sjøholt sanoo.

      Teittekö huolimatonta työtä kun jaoitte heille ensi alkuun oleskeluluvat?

      ”Siinä vaiheessa emme osanneet aavistaa, että käynnissä oli laajamittainen juksaus, tai että tulijat kertoivat satuja”, Sjøholt vastaa.

      Toimittajien käsityksen mukaan hälytyskellot alkoivat ensi kertaa soimaan Poliisin ulkomaalaisyksikössä kesällä 2003. Asyylin vonkaaja lampsi ovesta sisään ja kertoi tulevansa Somaliasta. Ongelma vain oli, ettei mies puhunut sanaakaan somalikieltä. Tulkki ei ymmärtänyt mitään miehen puheesta.

      Epäilykset alkoivat kalvamaan ulkomaalaisasioiden parissa työskentelevien mielissä: Tarkoittiko tämä sitä, että Norja oli jakanut oleskelupia somaleille, jotka ovat syntyneet ja notkuneet koko elämänsä jossain toisessa Afrikan maassa, ja jotka olivat syöttäneet pajunköyttä ja kertoneet tunteikkaita kurpitsavankkuritarinoita hurjasta paosta sotien Somaliasta?

      Kolme vuotta myöhemmin Norja alkoi järjestelmällisesti kielitestaamaan jokaisen tulijan, joka väitti tulevansa Somaliasta. Sjøholtin mukaan tämä johti siihen, että somalien oli vaikeampi päästä taikaseinän ääreen juksaamalla.

      ”Vuoden 2006 jälkeen emme ole kokeneet tätä ongelmaa ajankohtaiseksi, vaikkakin yksittäistapauksia aina löytyy”.

      Mutta koska Ulkomaalaisviraston epäilyt ovat osuneet oikeaan, nyt on aika perehtyä Norjaan 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa saapuneisiin somaleihin.

      Tähän mennessä 12 tapausta on käsitelty loppuun ja ulkomaalaisvirasto on tehnyt päätökset mahdollisista kansalaisuuksien tai oleskelulupien perumisista.

      Tunnettu esimerkki on entinen työväenpuolueen poliitikko Khaled Ahmed. Viime kuussa varmistui, että hänet karkotetaan Norjasta, koska hän oli valehdellut henkilöllisyytensä. Hän ei ollut pakolainen Somaliasta, kuten hän väitti, vaan kotoisin naapurimaa Djiboutista. Norjan viranomaiset totesivat hänen saaneen maan kansalaisuuden juksaamalla ja äskettäin Ahmedin tekemä valitus hylättiin.

      Sjøholtin mukaan tapauksia on luultavasti enemmän kuin nyt havaitut reilut sata. Poliisilta tulee uusia tapauksia viikottain.

      Tämä on iso juttu, mikä on huolestuttavaa”, Ulkomaalaisviraston osastopäällikkö toteaa.

      Millaiset seuraamukset juksanneita odottaa?

      ”Jokainen tapaus on käsiteltävä yksilöllisesti, mutta lähtökohtaisesti kaikki myönnetyt luvat perutaan ja henkilöt karkotetaan ikiajoiksi Norjasta”.

      Voiko heidän perheenjäsenilleen käydä yhtä köpelösti?

      ”Tähän meidän on otettava kantaa tapaus kerrallaan, mutta se on täysin mahdollista. Joissakin tapauksisa näin käy, mutta ei aina”, Sjøholt sanoo.

      Vaikka Ulkomaalaistoimisto voi osoittaa juksauksen tapahtuneeksi, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että perhe karkotetaan maasta, sillä siteitä uuteen kotimaahan on syntynyt ja lapsia on syntynyt ja varttunut Norjassa, jolloin myös humanitääriset syyt saattavat pelastaa karkotukselta.

      ”Meidän on tarkasteltava tätä asiakokonaisuutena.

    • Joku persu täällä kerran mölisi, ettei SD:llä ja Persuilla ole mitään yhteistä - tässä se persuilu taas nähtiin.

      • ValkoinenRintama2015

        Suomen Sisun ja Perussuomalaisten linjan tuleva voitto ei ole suomalainen paikallinen tapahtuma. Ilmiö on yleiseurooppalainen. Kansallismielisyys nousee kaikkialla. Vasemmisto perääntyy ja kärsii tappion toisensa jälkeen. Monikulttuurisuus kirotaan. Maahanmuuttajia vastustetaan. Islamia uskalletaan kritisoida.


      • saatmitätilaat
        ValkoinenRintama2015 kirjoitti:

        Suomen Sisun ja Perussuomalaisten linjan tuleva voitto ei ole suomalainen paikallinen tapahtuma. Ilmiö on yleiseurooppalainen. Kansallismielisyys nousee kaikkialla. Vasemmisto perääntyy ja kärsii tappion toisensa jälkeen. Monikulttuurisuus kirotaan. Maahanmuuttajia vastustetaan. Islamia uskalletaan kritisoida.

        milloin perustetaan ensimmäiset leirit?


    • jörgens

      Nyt kun iso poika on ulkoministeri, niin maahanmuutto on räjähtänyt käsiin.
      Hyvä persut.

    • Hallaahon-äänestäjä46

      KATSO JIMMIE ÅKESSONIN PUHE KOKONAISUUDESSAAN

      DESSA BESTIOLISKA SATANS MÖRDARE ISLAMISTER isis KOHTA 4:50

      Suomen ulkoministeri on tällä hetkellä TIMO SOINI PERUSSUOMALAISISTA (TAPUTUKSIA) KOHTA 10:15

      Kohdassa 13:00 Åkesson kertoo (taputuksia) JATKUVAA KASVUA KANNATUKSESSA, MIELIPIDETIEDUSTELUISSA

      PARAS MAAHANMUUTTOPOLIIKKA JA ÅKESSON LUOTETUIN POLIITIKKO MIESÄÄNESTÄJIEN MUKAAN

      https://www.youtube.com/watch?v=HPo4CuGaNK4

      Jimmie Åkessonin Almedalen-haastattelu nyt yleisradiossa Ruotsin SVT:ssä

      http://www.svtplay.se/video/3050575/debatt/debatt-fran-almedalen-sasong-6-debatt-fran-almedalen-3

    • Soininäänestäjä

      Onnitelut Ruotsindemokraateille puolueenne kannatus nousee koko ajan .olen tosi tyytyväinen .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laaja sähkökatko Sallilan verkossa!

      Mä heräsin yhden maissa UPS:n piipittkseen, koska sähköt poikki ja on edelleen. Odottelin jonkun aikaa ja soitin vikanum
      Loimaa
      35
      1230
    2. KJ Konetimber OY

      Haettu konkurssiin Eläke yhtiö Ilmarisen toimesta.
      Kuhmo
      37
      1065
    3. Millä kirjaimella nimeni alkaa

      Ja montako kirjainta sukunimestäni voi laskea? N to M
      Ikävä
      60
      950
    4. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      173
      904
    5. Ampumisvälikohtauksen syynä kahden eri romanisuvun erimielisyydet

      Ikaalislainen romaniseurue joutui tahtomattaan tulitaisteluun etelä-pohjalaisen romanisuvun kanssa. Tilanne ei ratkennu
      Seinäjoki
      40
      746
    6. Hyviä tehokkaira vinkkejä erittäin pinttuneen wc pytyn puhdistukseen

      Eli semmonen vuokra-asunnon pytty jossa hyvin sitkeään pi ttyny se vesiosa. Kloriittia olen liottanu yön yli ja yleispuh
      Ikävä
      121
      723
    7. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      57
      708
    8. Voiko "miehisen kunnian" käsitteen ohittaa?

      Palstalla kovasti pidetään minua jollain tavoin sairaana, kun puhun miehisestä kunniasta. Voidaanko me siis täysin ohi
      Sinkut
      144
      683
    9. Et uskaltaisi kuitenkaan nähdä enää

      Niin mitäpä sitä enää vatkaamaan.
      Ikävä
      52
      641
    10. Voi että, kaikki on nyt ohi

      Aijon nyt unohtaa kaiken. Morjes. Mieheltä
      Ikävä
      59
      637
    Aihe