Ei koskaan edunvalvojaa

eiedunvalvojaa

Muistiliiton sivuilla sanotaan näin: "Muistisairasta suojataan esimerkiksi tilanteessa, jossa hänelle määrätään edunvalvoja."

Tämä ei ole totta, sillä yleiset edunvalvojat eivät "suojaa" valvottavaansa, vaan estävät valvottaviltaan elämästä nauttimisen viimeiset mahdollisuudet estämällä ja hankaloittamalla omien varojen käytön OMAKSI hyväkseen.

Ei koskaan edunvalvojaksi yleistä edunvalvojaa.

22

663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiluottamusta

      Niinpä.Eivätkä ole mitään ilmaisia.Yhtä hyvin joku muu voi ja osaa hoitaa toisten raha-asiat!Meilläpäin tälläinen maistraatin edunvalvoja vei rahat monelta,pikkuhiljaa siirteli omalle tilille ja makseli omat laskunsa toisten tileiltä.Niin ystävällinen ihminen,sosiaalinen ja luottamusta herättävä,eipä ois uskonu!

    • Pahaihminenkö

      Mun olis pitänyt ruveta omaisille edunvalvojaksikin, mutt kaikessa muussakin on ollut niin paljon tekemistä etten ole jaksanut siihen hommaan ruveta. Jos siitä tulee mulle jotain seuraamuksia, niin sitten tulee. Ei yks ihminen pysty ja jaksa kaikkia asioita yksin hoitaa. Mun pari muuta läheistäkään ei ole halukkaita edunvalvojiksi. Kyllä mä tiedän, ett pitäis olla edunvalvonta, mutt kun en jaksa niin en jaksa. Monen vuoden omaishoito on vienyt voimat ja henkinen ja fyysinen kestävyys on nollissa.

    • luonteeltaanhoivaaja

      Ymmärrän hyvin.Eihän se pakko ole jos ei ole voimia.Mun elämäntilanteeseen vain passaa hyvin toisten asioiden hoitaminen,sujuu siinä sivussa,hoidan myös kahta läheistäni.

    • Kantitovatmonet

      Onko varasteleva, uhkaileva ja hyväksikäyttävä omainen, sukulainen, sitten parempi vaihtoehto?

      Edunvalvoja on sentään hommaan valittu ja osoitettu viranhaltija, jonka saa vastuuseen siitä, jos ei taida tai osaa hommaansa. Jostain kummallisesta syystä sukulaisia harvoin halutaan tai vaaditaan oikeuden eteen pahoista teoistaan. Vieras virkaa toimittava sen sijaan on paljon helpompi panna vastuuseen rötöstelystä.

    • gfhshrth

      Parempi, että sukulainen varastaa kuin viranomainen. Eikä viranomaista saa vastuuseen, mutta sukulaisen saa. Siinä se suurin ero!

      • Kuppaatko-omaistasi

        Ettei vain olisi oma lehmä ojassa tuollaisen perättömyyden esittäjällä.


      • Evalvonta-vie-perinnön

        Yleisen edunvalvonnan kustannukset pitäisi kattaa verovaroista, lisäksi jokaisesta maksetusta laskusta kuitit omaisille. Penniäkään ei saisi yleinen edunvalvoja vetää välistä...


    • sjsjrj

      En kuppaa ketään, mutta yritän suojella kansalaisia virkamiesten häikäilemättömiltä rikoksilta. Virkamiehiä kun tosiaan on melko mahdotonta saada vastuuseen tekemisistään.

      • Kaikkeekanssa

        Lukematon määrä ihmisiä, joiden raha-asiat ovat lopullisesti hämärtyneet "edunvalvonnan" myötä. Tilanne on täysin hämärä, jos ei omaisia ole, jotka jotenkin seuraavat tilannetta. Ei ole yhtä, eikä kahta asuntoa, jotka ovat hävinneet, kuin tuhka tuuleen. Muita pienempiä häviämisiä lukuunottamatta!


    • Älkääruvetko

      Älkää ruvetko edes omaishoitajiksi, siitä hommasta ei pääse eroon vaikka kuinka sanoisitte ettette pärjää enää hoidettavan kans. Ja kaikki tarvittava apu pitää ostaa yksityisiltä, koska kaupunki ei enää anna kotihoito-ja kotisairaanhoitoapua. Apua ei kuulema palveluohjaajan mukaan anneta edes silloinkaan, kun hoidettava ei pysty omin voimin kunnolla liikkumaan tai sitä voidaan harkita. Palvelukotipaikkajonoonkaan ei hoidettavaa kuulema saa sillä perusteella ett hoidettava ei pysty omin voimin enää liikkumaan. Mun kohdalla hoidettava painaa yli 85kg ja häntä mun pitäis yksin pystyä nostelemaan sängystä ylös jne... Taitaa tulla siinä tapauksessa minustakin hoidettava, ei mun selkä tule kestämään noin painavan henkilön nostelua, muutenkin on selän kans ollut aina ongelmia. Joten älkää ihmiset ruvetko omaishoitajiksi, menetätte oman terveytenne siinä hommassa. Olkaa kovia yhteiskunnalle, ei tämä yhteiskunta teitäkään auta ja armahda, kun apua pyydätte ja kerjäätte.

    • dfererer

      Ei ikinä edunvalvojaa, olen samaa mieltä. Vanhus voisi vaikka mieluummin polttaa rahansa, kuin antaa omaisuutensa edunvalvojan hallintaan. Kaiken lisäksi edunvalvojiksi, uuden lain myötä, ovat pääseet sukulaiset, ahneet sukulaiset, jotka vievät perinnöt jo etukäteen toisilta. Tämä on koettu omassa elämässä.

      • Eiedunvalvojavielä

        Mua ei ainakaan ahneudesta voi syyttää, ei kummallakaan vanhemmista ole isoja rahoja edes tileillään. Pitänyt tarkkaan miettiä miten selvitä laskuista ja ostaa ruokaa tarjouksista, päiväysvanhoja ostellut. Vaatteita ostanut molemmille, ei siihenkään ole vara paljon pistää. Mun kontolle jää pankkiasioiden setvimiset sitten kun sen aika on. Toisella ei ole uutta tilillä kuin kuukausittain tuleva eläke, hän itse pisti aikoinaan rahansa menemään, ei ole mitään säästänyt. Hyvä etten joudu hänen velkojaan makselemaan kaiken huipuksi, mun tuurilla sekään ei olis mikään ihme. Toinen hoiti raha-asiansa paremmin, sai vähän säästöönkin. Ne rahat menee sitten kuluihin mitä tulee kun lähtö tulee.


    • repem

      Pääsin vuonna 2012 Espoon edunvalvontaan kun lähti lapasesta ,ei ne raha-asiani ollut lähellekkään niin pahoja kun pahimmista päästä vippilainaa ja laskuja aina etiä päin olin silloin vielä työtön.Silloinhan se helvetti alkoi kun kysyi et vaatteisiin rahaa ei ollut oli niin tiukkaa!Minun tilanteeni kuulemma olin köyhä kerrassaan ylitsepääsemätön köyhyysrajan alapuolella tilanne ei ollut varaa mihinkään kumminkin 60€ viikkorahaa ruokaan.Ne kilpailutti edunvalvojia( 2013 heinäkuu pääsin sairaseläkkeelle) ja minä sain yksityisen,olin innoissani kun kaikki meni hyvin ja pystyi kommunikoimaan edunvalvojan kanssa mikä minulle oli määrätty.Olin parikertaa tavannut käyty asioitani läpi tehty suunnitelmia ja minun perintöasioitani(ei ollut kyse mistään isoista perinnöistä)Oli varmaan virhe kehua niitä et hyvin hoidatte asioitani kun sitten alkoi asiani menemään semmoiseksi et kun tiedustelin jotain en saanukkaan vastauksia enää omista asioistani(et saa sekaantuu omiin asioihin)sihteereille soitin ja tiedustelin et miksi tämä minun( hamppi)edunvalvojani ei vastaa minun kysymyksiin sihteeri sanoi edunvalvojani elevan niin kiireinen pyysin soittopyynnön ei onnistumaan Menin sitten paikanpäälle sain sitten tapaamisajan,kun menin sitten tapaamiseen oli tämä sitten niin lipevä et kun ikinä olisi ollut mitään ongelmaa,mut tapaamisen jälkeen varmaan taas ylpeys iski varmaan kun sama homma jatkui ei vastannut kyselyihin.
      Vihelsin pelin poikki halusin lopettaa ton pelleilyn nyt olen puolvuoden joku harjottelu jakso muka. ne maksaa vuokrani ja minä loput laskuni saan loput rahani tililleni.
      Nyt 5 päivä loppiainen enkä ole sairaseläkettäni saanut tililleni kuulemma niillä op pankkiyhteydessä häiriö(minun mielestä paska puhetta)ei osannut sanoa et millon minulla on rahani tililläni et näin hyvin edunvalvonta toimii! Jumalia ne leikkii nöyryys puuttuu kokonaan vaikka me päämiehet maksetaan niiden palkat!!prkl
      Tässä minun tarinani näistä veren imiöistä! (kannattaa välttää niitä)!!

      • Had

        Omat lapset ovat pahipia varkaita.


      • MNBGO

        Eiköhän nämä epäkohdat ole kaikkien tiedossa. Yleinen itsesensuuri vain estää ihmisiä puhumasta asioista ääneen, suoraan ja niiden oikeilla nimillä. Ei haluta kyseenalaistaa viranomaisen virheettömyyttä.


    • rrrrrrrrtttttt

      Jep, varokaa yleisiä edunvalvojia.

      Onneksi kuulemisen jälkeen maistraatti antoi asioiden jatkua ennallaan. Kotisairaanhoito yritti tätä temppua, ei onnistunut!

      Parempi jos läheiset hoitaa asian.

      • Avarra-ajatteluasi

        Läheisiä on moneen junaan. Mihin junaan sinä kuulut? Onko oma varas parempi kuin vieras varas?


    • Aboriginaali
    • oouhhhg

      Meno on kaikenkaikkiaan saatanasta. ...Yhteistä tälle on varastaminen. Se tehdään kun vaan tilaisuus tulee.

    • pahikset

      Pahin edunvalvoja on yhteiskunnan edunvalvoja.
      Ei ne omaisetkaan pulmusia ole.

    • asiatkuntoon

      Vanhuksille ei asiamiestä mutta mamuille on varaa palkata mielinmäärin asiamiehiä papereita pyörittämään , on tämä kumma maa kun ei omista pidetä huolta ,jatkuvasti saa lukea heitteillejätöistä yms. ja taas illalla mediassa todistellaan asiaohjelmissa ihan jotain muuta , joku porukka nyt puhuu palturia ihan tietoisesti kansalle ja väritetään vääränlaista kuvaa tästä "hyvinvointi yhteiskunnasta" .

    • minkälainenpalvelias

      ON KÄSKY ELÄ VARASTA !
      KUKA VARASTTAA / ON KIERO JOUTUU VIIMESELLÄTUOMIOLLA TILILLE.
      joutuu tuliseen järveen kaikki syntiätekevät varkaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe