en usko jumalaan

rrrrrre

En henkilökohtaisesti usko jumalaan en ole ikinä uskonut jumalaan enkä hänen hyvyyteen mielestäni häneen uskominen on kärsimystä sillä Jumalan ja Raamatun mukaan pääsemme taivaaseen jos elämme hyvin Kyllä minusta koko raamatun opit ovat selaiset sinun pitää ensin kärssiä että Jumala huomaa sinut suostuu antamaan sinulle hyvyyttään ja ehkä hyvälä tuurilla pääset joskus tulevaisuudessa taivaan iloihin minusta Jumalan niin sanotut elämän opit ovat aika lailla tuulesta temmattut ne ovat minusta selaiset katsoa saa muta ei koskea ja kun olet kärsinyt tarpeeksi saattaa jumala antaa sinulle mahdollisuuden uuteen huomiseen olen koko ikäni olut sitä mieltä Jumala on tähti niille jotka siihen uskovat minuun eivät hänen opetuksensa tehoa Kyllä varmaan Jumala on hyvä niille jotka ovat hänen uskontonsa ja opetuksessa mukaan elävät en esimerkiksi ymmärrä sitä esimerkiksi rukoilette Jumalalta apua miksi hän ei autta sanotaan Jumalan edessä kaikki ovat samman arvoisia itse en siihen usko itse haluaisin kysyä Jumalalta olisiko hän valmis auttamaan ihmistä joka ei usko hänen olemassa oloon eikä uskontoonsa

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palstan alkusivulla ei sitä näy mainitun, mutta sisältönsä puolesta tämä jumaluus palsta on melko yksimielisesti ajateltu alueeksi jumaluudesta laajemmin. Siis hyvin paljon muuta kuin kristinuskon jumala ja aivan muuta kuin Raamatun jumala.

      VT.n ja myöhemmin Paavalin kuvaama Jumala rakastaa monen tasoisia hierarkioita. Kuitenkin jokaisen on siinä uskonnossa luotava jonkinlainen takinkääntö, milloin sitä Jumalaa pitää pelätä milloin rakastaa joten keskustelu jopa väittely on loputonta. Kun vielä lisätään että jokaisen Kristityn pitää levittää omaa uskoaan jokaiselle joka hetki, on minulle itsestään selvää että ainoa tehtäväni on antaa anteeksi jokaiselle ja varsinkin kaikki ajatukseni jokaisesta.
      Omakohtainen kilvoittelu (takinkäntö) tapahtui silloin kun kukaan kristinuskon opettaja ei pysty ymmärtämään miten on mahdollista että kun yksi erityinen tapetaan niin kaikki pelastuvat ja kuitenkaan kaikki kutsutut eivät kelpaa, ainoastaan valitut.

      Muutama lause kuitenkin UT.sta

      Isä anna anteeksi sillä he eivät tiedä mitä he tekevät
      Jumala on ainoastaan Rakkaus

    • neonvainsanoja

      Monet jotka sanovat etteivät usko Jumalaan, kunnioittavat kuitenkin elämää.
      - käytännössä tuo ylläoleva tarkoittaa sitä, että uskoo kuitenkin Jumalaan. Jumala on joidenkin jumalaan uskovienkin mielestä vain tätä samaa elämää, mitä elämme nyt.

      Toiset uskovat rakkauteen, ja taas ollaan uskomassa Jumalaan, sillä rakkaus = Jumala.

      Käytännössä jos kunnioittaa elämän pyhyyttä ja rakastaa, uskoo Jumalaan. Jumalahan ei ole henkilö vaan rakkaus, niinkuin Raamattukin kertoo.

      Kysyttiin: uskotko Jumalaan? Vastasivat: emme todellakaan!
      Kysyttiin: uskotko rakkauteen? vastasivat: Tottakai.
      - TULOS: rakkaushan on Jumala, siksi uskot Jumalaan.

    • Brina

      Kyllä sinussa usko Jumalaan on, mutta piilevänä, epäilevänä ja kyselevänä. Rippikoulu oli itselleni sellainen elämäni vedenjakaja, uskomuskriisi, joka olisi tehnyt minusta joko ateistin tai "totuuden etsijän". Minusta tuli tuo jälkimmäinen! En väitä, että tähän elämäni ehtooseen mennessä olisin löytänyt Totuuden, mutta ainakin sellaisia osatotuuksia jotka ovat antaneet mielenrauhan, iloa ja tahtoa oppia tuntemaan vieläkin jatkuvasti lisää kaikkea Elämästä eli siis jumaluudesta kokonaisuudessaan; miksi olemme olemassa, mikä on elämän tarkoitus ja mitä tästä kaikesta seuraa.

      Tuossa ylempänä niin "enkelipallo" kuin "neonvainsanoja" vastasivatkin aloittajalle hyvin puolestaan. Laitan tähän alle vain muutamia pointteja siitä mitä Jumala EI OLE tämänhetkisen käsitykseni mukaan (eivät siis ole mitään tyhjentäviä vastauksia!) :

      - Jumala ei ole "olento" eikä "persoona".
      - Jumalalla ei ole yhtä ainoaa poikaa, sillä koko luomakunta on "Jumalan Poika" ja mekin jokaikinen olemme osaltamme niitä!
      - Jumala ei ole hyvä eikä paha. Jumala on kaikkea!
      - Jumala ei ole vain kristinuskon jumala eikä raamatunkaan jumala. Jumala on jotain huomattavasti suurempaa ja enemmän!
      - Jumala ei tuomitse, mutta on asettanut Elämän Lait, jotka ovat ehdottoman tasapuoliset kaikille (mutta niitä on vaikea ymmärtää vain yhden elämän puitteissa).
      - Jumala ei ole aikaan sidottu sillä aika on vain "ajassa elävien" harhaa.
      - Jumala ei ole jossain taivaassa tai tilassa, etäällä muista olevaisista.
      - Mitään ei voi olla Jumalan ulkopuolella, vaikka kuinka uskoisi muuta!
      - Jumala ei kysy keneltäkään mihin uskoo ja miten! Meitä "punnitaan" vain ja ainoastaan rakkautemme määrää eli miten paljon olemme saavuttaneet myötätuntoa, hyväksymistä ja ymmärrystä ja etenkin Rakkautta kaikkea ja kaikkia kohtaan.
      - Jumala ei tuomitse ketään ikuiseen kärsimykseen, vaan kaikki saavat aina uuden mahdollisuuden.
      - Jumala ei "käännä selkäänsä" kenellekään jos sydämessään/sisimmässään pyytää apua omien ongelmiensa selvittämiseen. Apu ei vain aina tule pyytäjän asettamien odotusten mukaisesti, sillä jokainen "vaikeus" on myös tärkeä oppiläksy!
      - Jumala ei ole "puhunut" ainoastaan kauan aikaa sitten vain joillekin juutalaisille profeetoille. Aina on ollut ja on edelleen eri puolilla maapalloa ihmisiä, jotka ovat voineet välittää korkeampaa opetusta henkisiltä olemisen tasoilta, mutta aina vaan siinä mitassa kuin sanoman välittäjät ja kuulijat ovat pystyneet käsittämään. Lopulta jokainen löytää omasta sisimmästään suoran yhteyden omaan Korkeimpaan Itseensä (puhtaaseen jumalalliseen osaansa) jolloin mitään ulkopuolista opetusta ei tarvita!

    • Usko tai uskomattomuus

      Elämä on Jumaluus. Koen olevani olemassa, kokemukseni on jumaluudessa, miten sen sanoisi. Mitään ei ole elämän "ulkopuolella". Minusta se ei ole uskon asia. En voi astua olemiseni ulkopuolelle.

      Jumala puhuu minulle silloin kun oivallan ja ilmennän sitä ikiaikaista totuta joka ei ole äänestyspäätösten ja itsekkäiden eturistiriitojen tuottamaa voiton tavoittelua.

    • rääääö

      Jumala ei ole puhunut minulle ikinä vaikka olen sitä toivonut ja se Jumala rakastaa meitä kaikkia voi kyllä olla mahdollista toivon hän joskus puhuisi minulle haluaisin kysyä häneltä antaako anteeksi niille jotka ovat hänen uskoen tappaneet ja ryöstäneet itse uskon on aikoja jopa jumala sulkee silmänsä meidän ihmisten tekojen takia minusta on aika säälittävää uskoa Jumalaan emme puhu ääneen siitä mitä olemme tehneet hänen nimiinsä minusta ei ole mitään niin säälittävää kirkko ja siihen kuuluva uskonto ja me ihmiset pidämme Jumalan hänen poikansa Jeesuksen tempelinä missä voimme käydä kehumasa sitä kuinka Jeesus kuoli meidän ihmisten syntien tähden en enää usko jumalaan koska olen nähnyt miten teko pyhää se on jos ajatellaan on olemassa saatana ja Jumala minusta saatana ei ole mikään paha piru antaa sen ihminen haluaa mutta sinun tehtävä hänelle joskus vasta palvelus ja näkee hänkin kaiken mitä teemme taas jumala on minusta kyllä hieman enemmän hankalampi sinun pitää ensin kärjätä ruokoila hän suostuu sinua kuuntelemaan kun piru taas käy reilua vaihtokaupaa

      • Älä sekoita kirkkoja tai uskontoja olemassaoloosi. Ne ovat ihmisten tekemiä ei paholaisen eikä jumalan. Ne eivät tehneet sinua eikä sinun tietoisuuttasi.


    • A.3.E.O

      oikea jumaluus löytyy oman pään sisältä...sieltä kun pääset aukomaan ovia niin huomaat kyllä ;) selvitä pääsi sisältö täysin jolloin tietoisuus/valaistuminen on lähellä ja se on jumaluutta ihmisessä. Yhteys kaikkeen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe