Hidradenitis suppurativa eli hikirauhastulehdus

Avunsaanut

Tästä samasta aiheesta on kyllä useampikin keskustelu jo tehty, mutta ajattelin nyt luoda ihan uuden, kun näyttää olevan nuo muut jo melko vanhoja. Toivottavasti joku tästä sairaudesta kärsivä tänne eksyisikin :)
Täytin juuri vähän aikaa sitten 18 vuotta ja kyseistä sairautta on tullut kannettua noin 5-6 vuotta. Omaksi onneksi koko elämän pysynyt tuo sairaus 1 tasolla ja toistaiseksi sairaus on ollut melko hyvin kurissakin. Vaikka ei sairaus ole horjuttanut elämää radikaalisti, ei voi sanoa, etteikö se vaikuttaisi elämänlaatuun.
Kyllästyin jatkuviin paiseisiin. Näitä paiseita esiintyi nivusissa sekä pakaroiden alla. Kipeyden lisäksi pateista jäi rumia arpia ja pahimmassa tapauksessa iho kuoriutui paiseen päältä pois jättäen paiseen ja siinä olevan ihon paljaaksi. Ne olivat kaikista kipeimpiä. Saan olla onnekas, että vain kerran on täytynyt käydä sairaalassa avaamassa yksi paise. Se ei kuitenkaan koskaan ole täysin parantunut, jolloin paise on pysyvästi siinä tummineen arpineen ja nahka keriytyy paiseen päältä pois tietyin väliajoin.
Paiseiden lisäksi ihossa oli punaisia pilkkuja, ei iha kuten finnejä, muttei ihottumaakaan. Näissä näppylöissä kipeys ei ollut ongelma, vaan kutina ja harvinaisen hirveä ulkonäkö. Myös liikahikoilua esiintyi juurikin nivusissa ja pakaroiden alla.
Saatuani tarpeeksi päätin rueta etsimään tietoa jokaisen ihmisen 24/7 lääkäriltä, googlesta. Suomenkieliset sivustot olivat melko nopeasti käyty läpi, joten eksyin englanninkielisille sivuille. Löysin blogikirjoituksen, jota olen näin jälkikäteenkin yrittänyt etsiä, mutta en ole sitä enää löytänyt. Blogiteksissä kirjoittaja kertoi sairastavansa tätä sairautta ja listasi 17 eri keinoa, joita oli kokeillut taudin selättämiseksi, ja yhden oli nostanut ylitse muiden.
Näin pohjustaakseni mainitsen niille jotka eivät sitä tiedä, HS on autoimmuuni sairaus, eli käytännössä melko mahdoton selättää, ainankin nykyisillä hoitomenetelmillä. Itselleni on kokeiltu ruokavaliomuutosta, antibioottikuuria sekä erilaisia puhdistusaineita ja rasvoja. Mikään ei ole auttanut.
Kyseisen blogin kirjoittaja oli kokeillut kaikki keinot lähtien antibiooteista teepuu öljyyn jne., mutta mikään ei ollut toiminut niinkuin tämä.
T-Cell Therapy. Tämä taisi olla termi jota kirjottaja käytti tekstissä. Käytännössä kyse on tuotteesta, joka vahvistaa immuunijärjestelmää. Tätä on käytetty mm. syöpähoitojen rinnalla, jos olen ymmärtänyt oikein. Itse en tästä sen tarkemmin osaa selittää, tai miten valmiste oikeasti toimii/parantaa, mutta jaan vain kokemukseni :)
Itse olin aluksi hieman epävarma tuotteesta, mutta ajatus "mitä voin tässä hävitä" kävi mielessä, ja päädyin selailemaan valmisteita. En ole varma, mitä tuotetta blogikirjoittaja tarkalleen käytti, mutta itse päädyin tilaamaan iherbistä Enzymatic Therapy Cell Forte Max3 valmisteen. Se sisältää ainostaan erinäisiä luonnon ainesosia, eli kemiallisia lääkeaineita siinä ei ole. Kapseleita pitäisi syödä 2 kpl kaksi kertaa päivässä, vaikkakin maksimaalisen tuloksen saamiseksi niitä voisi purkin kyljen mukaan syödä jopa 16 päivässä (ihmettelen vieläkin). Aloin syömään vain puolet tuosta, eli 2 tablettia päivässä, ja hämmästyin miten nopeasti tuloksia tuli.
Tällä hetkellä olen kokonaa vapaa mistään ihon alaisista paiseista. Uusia ei ole tullut sen jälkeen kun aloin syömään valmistetta, ja silloin olemassa olevat hävisivät. Paise, joka sairaalassa avattiin, vieläkin oireilee, mutta on jo hieman parantumaan päin. Myös punaiset pisteet ihossa ovat hieman helpottaneet ja kokoajan parempaan suuntaan mennään.
Haluan vielä loppuun sanoa, että teksti on 18 vuotiaan tytön juttu, joka on kirjoitettu täysin omasta näkökulmasta. Tietysti tätä ei ole virallisesti testattu, eikä itsellä tietenkään ole tietoa, toimisiko tämä kaikilla. En ole paasamaassa "ihmelääkkeestä", koska tätä ei juuri ole mitenkään todistettu, vain oman kokemuksen kautta. Kuitenkin haluan jakaa tietoni, ja hyvässä lykyssä joku voisi saada avun hätään :)

4

2172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huijtskia

      Ohhoh, taidanpa tilata ja testata ! Paiseiden kanssa (intiimialueella) elämä on helvettiä, joten menetettävää ei ole..

      • Avunsaanut

        Toivottavasti auttaisi! Kenenkään muun en ole kuullut kokeilleen tätä, itseni ja blogikirjoittajan lisäksi, joten olis kiva tietää, toimiiko :)


    • Hss

      Onko tämä valmiste tosiaan auttanut? Itsellä 2 asteen taudinkuva ja kokeilussa seuraavaksi humira. Onko kellään kokemuksia siitä?

    • HSliki10v

      Haluaisin myös kovasti tietää ennen Humiraa, onko joku kokeillut ja onko auttanut..? Olen itsekin kokeillut yhtä sun toista enkä jaksaisi enää kokeilulinjalle itse lähteä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6329
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      188
      3611
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2814
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2519
    6. 288
      2245
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1603
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1439
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe