Kreationistin kauhun päivät ? ;)

KATin_haamu

TIETEEN PÄIVÄT Oulun yliopistolla, yleisöluennon aiheita :
1.9.
-YMPÄRISTÖN SATTUMIA
-ÄLYKÄSTÄ ARKEA SATTUMALTA
-MUUTOS JA SATTUMA MAAILMANKAIKKEUDESSA
-SATTUMA JA SUUNNITELTU YMPÄRISTÖMME
2.9.
-SATTUMALTA MINÄ
-SATTUMALTA TERVE
-OPPIMINEN JA SATTUMA
http://www.oulu.fi/sites/default/files/content/Tieteen_päivät_2015_ohjelma.pdf

Lopullisesti kreationistin aivot mennee oikosulkuun alakerran ruokalassa kun hän kaataa ruokaansa punaista kastiketta jonka nimi on "Paholaisen kastiketta". :D

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KATin_haamu

      Sattuman satoa
      kehun saaneen minäkin tänä kesänä.
      Vuoden 1930 ruotsalaisen mutanttitapahtuman, uuden mutanttihernelajikkeen satoa nostelin puutarhasta.
      Taittoydinherne on siitä mukava että sen voi rouskuttaa kuorineen päivineen, koska se on kalvoton. Nam nam.

    • Mitä? Eikö JC olekaan paikalla esittelemässä kreationistista todennäköisyystulkintaansa sekä ojentamassa Oulun yliopiston matematiikan jaostoa siitä, että he ovat opettaneet väärin todennäköisyysteoriaa, sigma-algebraa eivätkä ole ottaneet huomioon käytännön satunnaiskokeiden subjektiivista luonnetta.

      JC olisi voinut hämmästyttää luentoaan seuraavaa yleisöä demonstroimalla, kuinka kolikko kaksi kertaa heitettäessä toisella heitolla sattuu aina sama tulos kuin ensimmäisellä.

      Jos JC olisi ollut paikalla luennoimassa kreationistisesta todennäköisyystulkinnasta olisi kyllä matkustanut Ouluun ehdottomasti. :)

      • Tuo olisi kyllä ehdottomasti ollut näkemisen arvoista. Voin mielessäni kuvitella yleisön hämmästystä kreationistisen matematiikan saavutuksista. Ja jos demonstraatio olisi jostakin syystä hivenen epäonnistunut vaikkapa siten, että ensimmäisellä lantinheitolla olisi tullut kruuna ja toisella klaava, JC olisi tietenkin voinut selittää sen puutteellisilla koejärjestelyillä ja kertoa, että teoriassa tämä toimii aina ja sen jälkeen toistaa koetta kunnes molemmilla lantinheitoilla tulee sama tulos. Esitelmänsä olisi kruunannut se kuinka hän selittäisi päätyneensä siihen kuinka maapallo on vain joitakin satoja tuhansia vuosia vanha ja maailmankaikkeuden keskipiste huolimatta tutkimuksista, jotka osoittavat, ettei niin ole.


    • jyritässämolskis

      Kreationisti kauhistuu vasta sitten kun joku valopää evoluutiobiologi ylittää inhimilliset kyvyt ja todistaa kokeellisesti alkuliemi-abiogeneesin toteutuneen sattumalta, hehe.
      Sitä ennen saavat evobiologit hakata tuon spontaanisynnyn ylittämättömän monimutkaisuuden ongelman jäljittelemisrn kanssa päätään puuhun niin paljon kuin tahtovat, vaikka ikuisesti sillä onhan se täysin mahdottomaksi todettu ja kokeellisesti tutkittu asia että elämän spontaanisynty on aivan liian monimutkainen prosessi toteutuakseen koskaan sattumalta.
      Viimeisen arkun tähän nailaan löi se biologi joka huomasi äskettäin sen että DNA-rihmatiedostoa voidaankin lukea ja että ribosomi lukeekin sitä sujuvasti ymmärtäen kahteen suuntaan.

      On siinä Oulun sattumakokouksella pähkäilemistä, vaikka lyönkin tonnin vetoa siitä ei tuolla kukaan kehtaa hiiskahtaakaan tästä biologian tutkimuksen uusimmasta evoluutioteorian kannalta mitä kiusallisimmasta havainnosta.

      Saa siinä evo-oppineiden suu käydä aivopierugeneraattorina jos joku heistä uskaltaa esittää että alkuliemessä muodostui vähittäin kasautumalla lopulta kahteen suuntaan luettava datatallenne jonka sisältö vastaa tuhatsivuisen rakennusojekirjan datamäärää.

      • se_sivustaseuraaja

        Mikä tämä uudehko tutkimus kahteen suuntaan lukevasta ribosomista on? En ole kuullutkaan. Voisitko laittaa linkin?


      • tieteenharrastaja

        Ei hän voi, koska silloin selviäisi miten hän on tuotakin tutkimustulosta vääristellyt.


      • Jyrbän_Holhooja

        Kovasti sinulla Jyrbä on korvien välissä tyhjää vai onko se peräti umpiluuta kun et huomioi tai muista että pelkästään kemiallisesti abiogeneesi tuottaa pakonomaisesti molekyylejä jotka kopioituvat niin kauan kuin raka-aineita riittää ympäristössä.

        Kemia taitaa olla kaatumaseuroissa visusti vaiettu tieteenhaara....heh heh


      • "...sillä onhan se täysin mahdottomaksi todettu ja kokeellisesti tutkittu asia että elämän spontaanisynty on aivan liian monimutkainen prosessi toteutuakseen koskaan sattumalta."

        Spontaani generaatio on vanhentunut biologinen teoria, mutta sillä ei olekaan mitään tekemistä elämän syntyä tarkoittavan abiogeneesin kanssa. Luonnonlait ja sattuma ovat tuottaneet havaitun kaltaisen elämän tuntemassamme tapauksessa, mutta toisissa satunnaistapauksissa olisi voitu päätyä myös täysin toisenlaisiin tilanteisiin. Abiogeneesia ei ole todettu mahdottomaksi, vaan todellisuudessa siitä ymmärretään koko ajan yhä enemmän. Sinulla ei ikävä kyllä ole tarvittavia eväitä sen ymmärtämiseen.

        "Viimeisen arkun tähän nailaan löi se biologi joka huomasi äskettäin sen että DNA-rihmatiedostoa voidaankin lukea ja että ribosomi lukeekin sitä sujuvasti ymmärtäen kahteen suuntaan."

        Tässä ei nyt ole mitään järkeä. Kun genomitutkimuksessa tunnistetaan geenejä, voidaan kaksinauhaista DNA:ta lukea kumpaankin suuntaan kolmessa eri lukukehyksessä, mutta ribosomit lukevat
        mRNA:n nukleotidiketjua 5´- 3´suuntaan kodoni kodonilta epäsymmetrisyyden vuoksi, eikä entsyymit pysty lukemaan sitä toisinpäin. Sinä raukka sekoilet edelleen sen kanssa, kun joulukuussa 2013 julkaistiin tutkimus "piilotetusta toisesta koodista", jonka ymmärsit täysin väärin. Tein siitä jopa avauksen http://keskustelu.suomi24.fi/t/11919142/osalla-kodoneista-kaksoismerkitys .

        Todellisuudessa tutkimuksessa yllättäen havaittiin, että osalla kodoneista on kaksoismerkitys. ENCODE-projektin tutkijat löysivät "piilotetun" geneettisen koodin, joka voi vastata geenien kontrolloimisesta erillisellä informaatiolla.

        "The UW team discovered that some codons, which they called duons, can have two meanings, one related to protein sequence, and one related to gene control. These two meanings seem to have evolved in concert with each other. The gene control instructions appear to help stabilize certain beneficial features of proteins and how they are made."

        http://phys.org/news/2013-12-scientists-genetic-code.html

        Tämä oli erittäin mielenkiintoinen ja tärkeä löytö, mutta sillä ei ole mitään tekemistä jatkuvasti jauhamasi sonnan kanssa.

        "On siinä Oulun sattumakokouksella pähkäilemistä, vaikka lyönkin tonnin vetoa siitä ei tuolla kukaan kehtaa hiiskahtaakaan tästä biologian tutkimuksen uusimmasta evoluutioteorian kannalta mitä kiusallisimmasta havainnosta."

        Miksi siellä olisi pitänyt keskustella sinun väärinkäsityksistäsi?

        "Saa siinä evo-oppineiden suu käydä aivopierugeneraattorina jos joku heistä uskaltaa esittää että alkuliemessä muodostui vähittäin kasautumalla lopulta kahteen suuntaan luettava datatallenne jonka sisältö vastaa tuhatsivuisen rakennusojekirjan datamäärää."

        Miksi kukaan esittäisi tuollaista? On hyvin epätodennäköistä, että elämä olisi alkanut heti käyttää DNA:ta geneettisen informaation kantajana. Sen sijaan RNA:n kehittyminen TAP:n kaltaisesta molekyylistä kemiallisen evoluution seurauksena on tutkimusten mukaan täysin mahdollista. Ketjun mahdollinen kuvio hyvin pitkälle saattaa olla jo selvillä. Yritä myös ymmärtää mitä tutkijat olettavat syntyneen ja kehittyneen alkuliemessä ja mitä sen jälkeen.

        "Here we experimentally investigate the validity of this assumption by examining the assembly of various biomolecular building blocks from prebiotically plausible intermediates and one-carbon feedstock molecules. We show that precursors of ribonucleotides, amino acids and lipids can all be derived by the reductive homologation of ​hydrogen cyanide and some of its derivatives, and thus that all the cellular subsystems could have arisen simultaneously through common chemistry."

        http://www.nature.com/nchem/journal/v7/n4/full/nchem.2202.html?WT.ec_id=NCHEM-201504

        Yritä myös jo muistaa, että alkeellinen proteiinisynteesi ei tarvitse ribosomeja, vaan aminoasyyli-tRNA syntetaasientsyymi kykeni lukemaan mRNA:n informaation (kemiallisen ”koodin”) ja kiinnittämään siihen aminohappoja.


      • AAAAAHHHHH

        EN YMMÄRRÄ MITÄ PUHUT!!!


      • tieteenharrastaja
        AAAAAHHHHH kirjoitti:

        EN YMMÄRRÄ MITÄ PUHUT!!!

        Ei tarvitse. Sillä tavoinhan on myös helpompaa esittää kaikenlaisia päättömiä väitteitä muka totuuksina noista asioista.


    • jyrithegreat

      KAS, tulihan tämä takaisin. KIITOS VALVOMOLLE SANANVAPSUDEN HETKELLISESTÄ NOUDATTAMISESTA.

    • KATin_haamu

      Oliko tää kadoksissa ?

    • Luomisuskomus

      Ensimmäisessä elollisessa ei tarvinnut olla kuin rihma tai kaksi. Ja sadan sukupolven jälkeen pari lisää luonnonvalinnan valitessa kehittyneemmän.
      Sukupolvien välinen nuutos on täysin mitätön. Satoja miljardeja sukupolvia myöhemmin vasta mutkikkaat ja kaksisuuntaiset. Tätä ei kreationisti suostu päästämään ajatuksiinsa lainkaan koska se tuhoaisi luomis-uskomuksen.

    • selitykset.esiin

      Tiedehän ei omien sanojensa mukaan kumarra ketään, ennenkaikkea se ei kumarra mitään jumalia, ainakin K. Enqvistin mukaan. Minua on kiehtovan jopa luomavan mielenkiintoista, että tieteen keihäänkärki CERN kuitenkin seurustelee (lue huoraa) hindujumala shivan (tuhon jumala ) kanssa, joka yksi miljoonista hindujumalista. Minä en tiedä osaako tiedeuskovaiset tubettaa, mutta tuossa on edellä on kaksi avainsanaa ja minä jään odottamaan tiedeuskovaisten koottuja selityksiä vaikka maailman tappiin.

      • pjpijpin

      • tieteenharrastaja

        Selityksiä saatkin odottaa vaikka maailman tappiin, koska väite, johon niitä odotat, on ihan päätön ja perätön.

        CERN on normaali - joskin juuri nyt maailman suuritehoisin - hiukkaskiihdytin, jonka saavuttamat energiat jäävät kuitenkin pikku tuhnuiksi avaruuden suurimpien räjähdysten (supernova, kaksoisneuronitähtien yhteenajo, tähden putoaminen galaksin keskusaukkoon jne) rinnalla.

        Eikä noiden tosijytkyjenkään ole havattu avaruuteen madonreikiä nävertävän tai yhtä mustaa aukkoa useampaa kerrallaan poikivan.


      • seko-seko-seko

        Väitteesi on sekopäinen. LHC:lla ei ole mitään tekemistä sen enempää hindujumalan kuin Manitounkaan kanssa.


      • joopasen-joopasen-joo
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Selityksiä saatkin odottaa vaikka maailman tappiin, koska väite, johon niitä odotat, on ihan päätön ja perätön.

        CERN on normaali - joskin juuri nyt maailman suuritehoisin - hiukkaskiihdytin, jonka saavuttamat energiat jäävät kuitenkin pikku tuhnuiksi avaruuden suurimpien räjähdysten (supernova, kaksoisneuronitähtien yhteenajo, tähden putoaminen galaksin keskusaukkoon jne) rinnalla.

        Eikä noiden tosijytkyjenkään ole havattu avaruuteen madonreikiä nävertävän tai yhtä mustaa aukkoa useampaa kerrallaan poikivan.

        Itse asiassa ilmakehäämme tulee avaruudesta varmaan pävittäin suurienergisempiä hiukkasia, kuin mitä Cernissä saadaan aikaan. Ei oo mustia aukkoja näkynyt.


    • erttkkl

      Atlantis tuhoutui yli 11000 vuotta sitten ja hyökyaalto tuhosi entisen maailman GroMagnin ihmisineen. Jumala joutui luomaa kaiken uudestaa ja uuden ihmisen HHomo Sapiensin! Liekkö viisaam kuin edeltäj vai tuhoutuneeko atomivoman käytöll niinkuin tuo edellinen. Joku suomalainen nuori nähnyt näyn v. 1972:"Atomivoima tuhoaa ihmiskunan 45 vuodessa" eli vuoteen 2017. Ja ihiistilastoissa tuo vuosi 2017 näkyy jonkilaisena "kaiken loppu!, jonka maininnut Apostoli Pietari kirjeessään. Atomiivoimalat vuotavat assantuntijalausunnon mukaan 85 % neuroneista luontoon, jossa nuo hajoavat 17 minuutissa ionisoiviksi säteilyiksi, jotka tuhoavat biologista elämää. Eliölajien uutissa NÄKYNYT TUO KAIKEN LOPPU LUKUISTEN TUTTUJEN KIN ELIÖLAJIEN VÄHENEMISENÄ PITKÄN AIKAA JA MATEMATIIIKKA-ANALYYSI NÄYTTÄÄ TUON KAIKEN LOPUN OLEVAN TILASTOTIETOJEN VALOSSA VUOSI 2017! Luonnon kehitys eksponentiaalista ja sellaisen käyrän logaritmi on suora, josta voi arvioida tulevan tilanteen, eli loppu nnyttä tulevan v. 2017. Kytäännössä tuo
      tarkoittaa varmaankin, että Jumala jättää jonnekkin pieniä populaatioita, joista voi luoda uudeksi taivaan ja maan.

    • Ellei Jumala olisi luonut maailmankaikkeutta, ei olisi olemassa sattumia, ei sattumalta olevia tieteen päiviä Oulussa, eikä Oulu-nimistä kaupunkiakaan. Näin kreationismi jälleen voittaa evoluution ja maallisen tieteen.
      "Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi Hänen tuntemisensa tuoksun!" (2.Kor.2:14)

      • tieteenharrastaja

        Siis sinun päässäsi:

        "Näin kreationismi jälleen voittaa evoluution ja maallisen tieteen."

        Voitonriemu edes tuolla tavoin ei mielestäni ole kovin kristillinen tunne.


    • KATin_haamu

      "Sattuma" käsitteenä on enempi kreationistin kauhun ytimessä kuin vaikkapa evoluutio. Moni kreationistihan hyväksyy mikroevoluution.
      Sattuma on jotakin semmoista jota kreationistin voi olla hyvin vaikea käsittää, ainakin jos on omaksunut jonkinlaisen deterministisen maailmankuvan jossa Herra ohjaa jokaista atomiakin, niin että mikään ei mene minnekään ilman Herran ohjausta tai tietämistä.

      Käsittämättömyys näkyy siinäkin että todennäköisyyslaskut ja -käsitteet on hälle tavallista vaikeampata omaksua ja ymmärtää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      124
      1826
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1133
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1097
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      915
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      84
      822
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      779
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      724
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      700
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      681
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      666
    Aihe