Pitäisikö Jumalaa taas lepytellä vanhoin konstein?

Maailman tilanne on mikä on ja ei kuulu Jeeusta takaisin vaikka mitä kauheutta tapahtuisi, niin voisiko olla, että Taivaassa on joku vetänyt taas herneen nenään jostain?

Jospa tämä ristijuttu ei toiminutkaan, kun tosiasiahan on, että ei siellä ketään uhrattu.

Jos Jumala oli ikuinen ennen Jeesusta ja on sitä vielä Jeesuksen kuoleman jälkeen, ja Jeesus vieläpä heräsi takaisin kuolleista elämään ikuista elämää Taivaassa, niin mikä sellainen uhraus sitten oli? Jumala eli hetken kuten muut ihmiset ja teloitettiin kuten niin moni muu tällä planeetalla. Uhrausta olisi ollut Jeesuksen jättäminen kuoliaaksi, eikä vetää takaisin Taivaaseen.

Eli jospa Jumala itsekin ymmärsi, että pieleen meni tämäkin juttu, kun eihän uhrausnäytelmä pidä vettä ollenkaan, niin jos meidän pitäisi taas kokeilla uhrata eläimiä kuten aikoinaan, kun se tuntui pitävän Jahven tyytyväisenä.

Jos minä riitelisin naapurini kanssa niin verisesti, että hän vaatisi minua uhraamaan oman lapseni sovitukseksi ja sitten minä ovelana pysäyttäisin lapseni sydämen sepelvaltimoon annettavalla kardioplegialiuoksella (sydänhalvausliuos). Liuos sisältää runsaasti kaliumia, joka solutasolla lamaa sydänlihaksen sähköisen toiminnan täydellisesti, mutta se sisältää runsaasti sydänlihassoluja suojaavia aineosia, joten homma olisi turvallinen lapselleni.

Naapurini toteaisi lapseni kliinisesti kuolleeksi, eli pulssia ei tunnu, sydän on pysähtynyt ja rauha tulisi vihdoin ja sopu olisi taas naapurustossa. Kaikki olisi sovitettu ja rauha maassa, sekä hyvä tahto yms.

Sitten minä hipsisin nopeasti kotiini, lapsi äkkiä takaisin kiinni sydän-keuhkokoneeseen ja sepelvaltimoihin pääsevä hapekas veri huuhtelisi kardioplegialiuoksen pois ja lapseni palaisi takaisin elävien kirjoihin.

Mitäpä tapahtuisi kun naapurini huomaisi, että koko uhraus oli pelkkää huijausta ja lapsi palasi takaisin luokseni?

Kauhea riitahan siitä tulisi, jos huijaus paljastuisi. Eli lapsi pitäisi pitää naapurin katseilta piilossa lopun elämäänsä, jos tämä tekouhraus-lepyttelyn haluaisi toimivan.

Joten jospa Jumala huomasi saman nyt vihdoin, että 2000 vuotta sitten ei ketään uhrattu eikä mitään sovitettu, niin taas on herne väärässä paikassa.

Jospa kokeilisimme polttaa muutaman härän ym, niin jos sen jälkeen alkaisi taas maailmassa mennä paremmin, kun Jumalan viha on lepytetty veren ja palavan lihan tuoksulla, joka toimi aika hyvin aiemmin.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Exap

      "Jospa kokeilisimme polttaa muutaman härän ym, niin jos sen jälkeen alkaisi taas maailmassa mennä paremmin, kun Jumalan viha on lepytetty veren ja palavan lihan tuoksulla, joka toimi aika hyvin aiemmin."
      No, sinun kohdallasi varmasti toimiva keino on tehdä parannus, pyytää syntejä anteeksi ja antaa elämäsi Hänelle. Se on toiminut muillekin, joten voit luottaa siihen että et joudu härkiä uhraamaan.

      • >>> No, sinun kohdallasi varmasti toimiva keino on tehdä parannus, pyytää syntejä anteeksi ja antaa elämäsi Hänelle. >>

        Eihän tuo toimi, joka on historian valossa täysin todennettu.

        Vain jokin aika sitten, ihmisen historian mittakaavassa, lähes koko Eurooppa oli kristitty jokaista sen kansalaista myöten, jotka kaikki olivat nykymittapuun mukaan hurskaaampiakin hurskaampia. Ei ollut televisiota, ei radiota, ei sähköä, ei internetiä, ei nettipornoa, ei juorulehtiä, ei mitään muuta kuin työtä ja jumalaa. Enimmäkseen pelkkää jumalaa.

        Ei löytynyt edes yhtä ateistia, ei agnostikkoa, ei yhtään soraääntä jumalasi kohtaan. Mutta miten se ilmeni?

        Ei mitään eroa nykypäivään. Sotia, nälkää, kärsimystä.

        Joten se ei toiminut, kuten ei toimi nytkään, vaan näyttää siltä, että jumala ei ole meihin mieltynyt, vaan häntä pitäisi taas lepytellä, niin josko se auttaisi.

        Minä en ajattele nyt itsekkäästi omasta navastani tätä asiaa, vaan hieman laajemmassa perspektiivissä.

        Eihän juutalaisetkaan lepytelleet Jahveaan yksilöinä, vaan yhteisönä, eli kun Jahvelle poltettiin pari härkää, Jahve siunasi koko kansaa.

        Tätä tässä ajatellaan, eikä suinkaan yksilön näkökulmasta, eli itsekkäästi.


    • Kiitos.ei

      Muutaman loispastorin joutuisin kuitenkin elättämään, jos liittyisin esim. "jumalan oikeaan jäännösseurakuntaan." En kuitenkaan ole aikonut liittyä mihinkään lahkoon tai kulttiin ja se on vapautta aidoimmillaan.

    • Pussieläin

      Sä olet toisinaan oikeesti hauska, mutta hyvän koomikon erottaa huonosta se että hyvä koomikko kehittää ohjelmistoaan. Saman vitsin toisto alkaa jossain vaiheessa käydä tylsäksi vaikka sen vitsin kuinka upottaisi eri kehystarinaan.

      • bushmanni

        >> Sä olet toisinaan oikeesti hauska, mutta hyvän koomikon erottaa huonosta se että hyvä koomikko kehittää ohjelmistoaan. Saman vitsin toisto alkaa jossain vaiheessa käydä tylsäksi vaikka sen vitsin kuinka upottaisi eri kehystarinaan. >>

        No sitten tarvitaan joku muu kokeilemaan välillä. Tai kenties sellaisia vastauksia "vanhaan vitsiin", joka saa vitsin muuttumaan toiseksi.

        Eli oliko asiaa tai argumenttia ketjun aiheesta?

        Ja täällä on jo yksi kirjoittaja, joka analysoi loistokkaasti toisia kirjoittajia ja heidän mielenliikkeitään, kun ei koskaan keksi edes yhtä lausetta ketjun aiheesta, joten sen tyylin palstan kiintiöpaikka on jo täytetty.


      • OikeusTotuusjaKohtuus

        Kiitos, Bushmanni, kun olet tänne kirjoitellut monen pelastukseksi. On ihan AIVAN paikallaan, että totta kai Hallitsijoita voi ja saa (pitääkin) arvostella siitä, että kun jos vuosisatojen ja -tuhansien aikana tapahtuneet hirveydet tai väärinkäytökset eivät ole loppuneet. Lisäksi jos joilla kuilla on omakojhtaista kokemusta niistä karmeuksista, että on joutunut uhraamisen kohteeksi tai muuten vaan saanut tosi paljon pahaa kohtelua ja osaa heiltä. Silmät auki olen kulkenut, siis ammoisen auki, jo kymmenen vuotta, sitä ennen minäkin uskoinn vielä Jumalaan ja hyvään. Omat kokemukseni (uhraaminen) kuitenkin heti smantien avasi silmäni, ja sieltä asti olen nähnyt koko kaiken kauheuden ja hirveydet.

        Jaka samaa rataa, Bushmanni, niin pelastat oman mielenterveytesi (=silmät auki) ja meidän monen muun elämän IHAN kokonaan. Olet taivaan lahja, pysytään asioissa. Please, pelasta sinä meidät monet vääräuskoisilta Jumalalta ja Jeesuksilta. Kymmenen vuoden uhraaminen ja se meidän raatelu ja shakaaleille& hyeenoille heittely on nyt LOPPU, on PAKKO!


    • Karahti.kiville

      "Jospa kokeilisimme polttaa muutaman härän ym, niin jos sen jälkeen alkaisi taas maailmassa mennä paremmin, kun Jumalan viha on lepytetty veren ja palavan lihan tuoksulla, joka toimi aika hyvin aiemmin."
      Ilmeisesti adventtikirkon suunnitelmissa Suomessa, lähinnä Kopun kartanotiloissa Nummelassa oli aikomus aloittaa eläinuhrit uudestaan, kun sinne puuhattiin talkoovoimin navettakirkkoa? Projekti kariutui ilmeisimmin kuitenkin siihen, että joku tajusi kysyä lainsäätäjien mielipidettä ko. toiminnasta ja kuten tiedämme, eläinten perusteeton teurastus on Suomen lakien mukaan tuomittava eläinrääkkäyksenä ja siitä saattaapi rapsahtaa tekijälle vankeuta. Kukaan pastori ei siis halunnut liata käsiään viattoman lampaan vereen, vaikka muuten kyllä heillä on veren tahrimat kätöset.

    • Lepytys

      Kyllä pitää lepytellä. 1Moos.8:21. Biblia. Ja Herra haisti lepytyshajun, ja sanoi sydämessänsä: en minä silleen enää maata kiroo ihmisten tähden: vaikka ihmisen sydämen aivoitus on paha hamasta lapsuudesta: ja en minä enää lyö kaikkia kuin elävät, niinkuin tehnyt olen.

    • 29292929292929292

      Jos et satu tietämään, niin samankaltaisten kaheleiden toimesta on murhattu miljoonia ihmisiä. Jatkuvasti voi uutisista tai muualta todeta: kidutettu vankeja siellä täällä. Mitä muutakaan tuo on. Kysymys voisi kuulua, josko niitä pitäsi lepytellä "vanhoin konstein"?

    • Jaa-a bushmnni.. ainoa tapa "lepytellä" Jumalaa on, että elät oikeudenmukaisesti ja rakkaudessa .. että rakastat Jumalaa kaikesta sydämestäsi ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.

      Jumalan rakastaminen tarkoittaa, että elät oikeudenmukaisesti ja ilman valhetta ja pahuutta lähimäisen rakastaminen että näet lähimmäisesi perustarpeet yhtä tärkeinä kuin omasi. Lähimmäinen on kuka vain ihminen.

      alex

      • >>> Jaa-a bushmnni.. ainoa tapa "lepytellä" Jumalaa on, että elät oikeudenmukaisesti ja rakkaudessa .. että rakastat Jumalaa kaikesta sydämestäsi ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. >>

        Juu, mutta ei toimi, kuten nykyisyyden vertaaminen tiedettyyn menneisyyteen kertoo. Ei mitään vaikutusta.

        Monissa uskonnoissa on suuntaavana ajatuksena jumalan lepyttely, hänelle uhraaminen, palveleminen oikein, eläminen oikein, jotta vältytään jumalan vihalta ja kostolta.

        Raamatun mukaan härkien ym polttaminen tuntui toimivan hyvin. Siunausta tuli aina kun palavan lihan tuoksu tavoitti Jumalan herkän nenän.

        Nyt olemme siirtyneet härkien polttamisen jälkeiseen aikaan, jolloin Jumalan teatraalisen näytelmän oman poikansa uhraamisesta piti siirtää härkien polttaminen historiaan.

        Mutta kun ei näytä auttavan, koska kun vertaamme sitä aikaa historiassa, jolloin länsimaiset ihmiset eivät muuta tehneetkään kuin rukoilivat, palvoivat ja kunnioittivat Jahvea, tähän nykyiseen aikaan, jolloin Jahven suosio on jyrkässä alamäessä kaikkialla, eikä mikään ole siltikään muuttunut, niin jotain tarttis tehrä.

        Eli härät palamaan on minun vinkkini, koska kyllähän kaikki raamatun keinot kannattaa käydä läpi, jos homma ei tunnu toimivan


      • «Jumalan rakastaminen tarkoittaa, että elät oikeudenmukaisesti ja ilman valhetta ja pahuutta lähimäisen rakastaminen että näet lähimmäisesi perustarpeet yhtä tärkeinä kuin omasi. Lähimmäinen on kuka vain ihminen.»

        Tuo oli kauniisti ja vastaansanomattomasti kirjoitettua etiikkaa. Jos Jumalan rakastamisen määrittelee tuolla tavoin, sen taakse on helppo saada koko joukko ateistejakin.

        Lähimmäisen tarpeiden nostaminen omien tarpeiden kanssa yhtä tärkeiksi on kuitenkin vaikea juttu. Jos ei ensin huolehdi itsestään, ei voi auttaa muitakaan. Mutta se on hienosäätöä eikä takerruta siihen.

        Kokonaan eri juttu on se, pystyykö meistä kukaan täysillä elämään tuon ihanteen mukaisesti. Veikkaan, että mukavuudenhalu ja laiskuus vievät veronsa jokaisella.


      • v.aari kirjoitti:

        «Jumalan rakastaminen tarkoittaa, että elät oikeudenmukaisesti ja ilman valhetta ja pahuutta lähimäisen rakastaminen että näet lähimmäisesi perustarpeet yhtä tärkeinä kuin omasi. Lähimmäinen on kuka vain ihminen.»

        Tuo oli kauniisti ja vastaansanomattomasti kirjoitettua etiikkaa. Jos Jumalan rakastamisen määrittelee tuolla tavoin, sen taakse on helppo saada koko joukko ateistejakin.

        Lähimmäisen tarpeiden nostaminen omien tarpeiden kanssa yhtä tärkeiksi on kuitenkin vaikea juttu. Jos ei ensin huolehdi itsestään, ei voi auttaa muitakaan. Mutta se on hienosäätöä eikä takerruta siihen.

        Kokonaan eri juttu on se, pystyykö meistä kukaan täysillä elämään tuon ihanteen mukaisesti. Veikkaan, että mukavuudenhalu ja laiskuus vievät veronsa jokaisella.

        "Kokonaan eri juttu on se, pystyykö meistä kukaan täysillä elämään tuon ihanteen mukaisesti. Veikkaan, että mukavuudenhalu ja laiskuus vievät veronsa jokaisella."

        Noin se on kuten sanoit. Emme pysty täydelliseen rakkauteen lähimmäistämme kohtaan emmekä ihanteiden mukaiseen elämään täydellisesti. Siksipä kristitty rukoilee Jumalalta anteeksiantoa synneistään eli rakkauden puutteesta myös ja kristityn ainoa kestävä pelastuksen perusta on Kristuksen ristinkuolema ja ylösnousemus, Kristukselta lahjaksi uskon kautta saatava täydellinen vanhurskaus ja pyhyys, jotka ainoastaan kelpaavat ja riittävät pyhän Jumalan edessä tuomiolla.


    • naruhyppy.Bushmannille

      Pitäähän sitä. Iloinen nauraja ottaa viinaa, välittää alaikäisille jne. Sinä voisit hypätä vaikka narua ajankuluksi, niin kyllä se jumala siitä leppyy.
      Kokeilepa, jos se kallonkutistuslääke auttaa tuohon sairauteesi. Siinä leppuu jumala.
      Himan tihruat tieteenkuvalehteä ja kirjoittelet uudelleen.

      • Kysyn.vain

        Oliko sinulla kenties jotain aiheeseen liittyyvää "naruhyppy.Bushmannille", vai piehtaroitko sen pilleripurkkisi kanssa, etkä saa sitä auki? Minkälaisia kokemuksia sinulla "naruhyppy.Bushmannille" on kallonkutistuslääkkeistäsi, kun tunnut olevan niistä niin perillä?


    • naruhyppy.Bushmannille

      Minulta pääsivät kesän aikana lääkkeet tyystin loppumaan ja sen vuoksi olen nyt hukassa ja hyppynarunikin on hävinnyt jonnekkin. Yritän tihrustella Raamatun satukirjaa, mutta eihän siitä ota selvää Erkkikään, vaikken Erkki olekkaan.
      Parempi siis turvautua tiedettyyn ja todistettuun tietein keinoin havainnoituun totuuteen ja jättää Raamatun satukirja lukematta, koska Raamattua lukiessa pää sekoaa ja lääkepurkille on mentävä yhtenään.

    • Palaapalaa

      Savua, palavaa lihaa ja verta. Siitä Jumala tykkää. Mutta possua ei saa olla. Joku raja se on palavassa lihassakin. Nuotiot roihuamaan.

      • Uhraamaan.vain

        Eikä sitä ihmisen polttamistakaan Raamatun jumalat kiellä, kuten varmaan muistatte eräästä Raamatun sadusta.
        Bensa-asemille vain ja letkusta bensaa lettiin ja tulta perään suloiseksi tuoksuksi jumalille. Ei tarvii mennä edes kassan kautta maksamaan löpöään. Tästäkin on nähty monta esimerkkiä.
        Palaneen karitsan lihan ja rasvan tuoksu? Onko se todella suloista? Minä en polta lihaa, vaan annan sen kypsyä miedossa lämmössä meheväksi ja mureaksi. Se on se suloinen tuoksu ja maku.


    • Suloinen.tuoksu
    • Grillataan

      Juhannuksena me Adventtikirkossa aloitamme uuden ajan ja pakanallisia kokkoja polttaessamme pistämme lampaan ja naudan tirisemään samalla. Kosherina tottakai! Jos siitä ei lähde siunauksia maatamme kohtaan tapahtumaan niin ei mistään. Grillikautta odotellessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      304
      1889
    2. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      110
      1765
    3. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      126
      1720
    4. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      73
      1625
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      31
      1567
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      69
      1285
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      89
      1038
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      23
      1035
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      22
      1002
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      100
      948
    Aihe