kurdit olleet alunperin juutalaisia?

jännähavainto

Wikipediasta löytyi tieto, jonka mukaan kurdien alkuperää on tutkittu ja tultu siihen tulokseen, että olisivat olleet muinoin alun perin juutalaisia. Kurdeja on paljon pakolaisina ja ovat joutuneet pitkään kärsimään. Kurdeja ovat höykyttäneet milloin Iran, Irak (kaasulla tapettu kurdeja), Turkki,jne. Nyt Syyriassa eivät saa edes edes maan kansalaisuutta tai passia (ovat siis paperittomia). Se hukkunut pikkupoikakin taisi olla kurdi. Juutalaisia tapettiin toisen maailmansodan aikana paljon. Kurdeja on monen maan toimesta viimeisen sadankin vuoden aikana ajettu pakolaisiksi, tapettu,jne. Heillä oli vuoden ajan oma valtio, mutta Iran kukisti sen. Jos he ovat alun perin olleet juutalaisia, niin mitäpä tästä voisikaan ajatella Raamatun tekstejä vasten...?

31

1038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaakobilla oli monta poikaa ja heistä syntyi kansoja.

    • Kuka.mikä.häh

      Juutalainen on se, joka on tänä päivänä juutalainen ja tunnustautuu juutalaiseksi.

      Kaikilla kansoilla on erilaiset taustansa ja esim. suomalaisissa, tietenkin muinaissuomalaisuutensa lisäksi (huom:) SAATTAA olla esim. ruotsalaista, tanskalaista, saksalaista, hollantilaista, virolaista ja venäläistä juurta. Näin on useimmiten rannikkoalueiden läheisyydessä juurensa omaavilla. Hyvin harvalla on myös juutalaisia juuria, mutta näitäkin on joitakin.

      Jos esivanhemmat kuitenkin ovat kääntyneet kristityiksi, voi sanoa, että juurissa on juutalaista, mutta ei tietenkään tänäpäivänä, jollei juutalaiseksi tunnustaudu.

      Kurdit siis eivät ole juutalaisia, vaan kurdeja. Heilläkin mitä ilmeisimmin on useita erilaisia, etnisiä juuria. Venäjällä monilla on sekä slaavilaisia, että juutalaisia juuria. Kun venäläinen, tai saksalainen toimii väärin esim. politiikassa, kummasti heti juuri hänen juutalaisuutensa muistetaan ja aivan erityisesti mainitaan. Aivan kuin ei olisi saksalainen / venäläinen ollenkaan.

      • Juutalaiset ovat lähinnä kurdien ja armenialisten kanssa sukulaisia ja onhan olemassa myös kurdijuutalaisia tai oikeammin Kurdistanin juutalaisia.

        Suomessa sekaverisyys tarkoitti lähinnä venäläisen ratsuväen raiskauksien tuloksia ja heitä on eniten Pohjanmaalla ja Karjalassa.Ruotsinkieliset tosin ovat useinmiten sukua ruotsalaisille ja ohut yläluokka on eniten kansainvälistä.


    • knkbuvyvyvyvtcjvjv

      Jiddis on khasaarien kieli, joka on ottanut kirjaimiston heprean kielestä ja paljon lainasanoja muista kielistä, etenkin saksasta. Termi ”juutalaissaksa” on väärä kuvaus jiddisistä, sillä vaikka jiddis sisältääkin lainasanoja saksasta, se ei ole germaaninen vaan turkkilainen kieli.

      Suuri osa khasaari­väestöstä muutti Länsi-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Nämä ns. askenasim-juutalaiset polveutuvat suoraan khasaareista, ja ns. sefardijuutalaiset osittain Espanjaan muuttaneista khasaareista ja osittain Espanjaan muuttaneista Palestiinan juutalaisista.

      Historiallinen tosiasia on, että khasaareista polveutuu nykyään yli 90 % maailman juutalaisväestöstä. Lisäksi khasaarit ovat sulattaneet suurimman osan sefardijuutalaisista itseensä, joten luontevaa on puhua khasaareista, kun puhutaan siitä kansasta, joka käyttää itsestään ilmaisua ”juutalaiset”.

      Tässä tekstissä käytän ”khasaari” ja ”juutalainen” -sanoja synonyymeinä.

      Tsaarinvalta oli uhka Venäjän khasaareille ja khasaarit olivat uhka tsaarinvallalle. Tsaarit eivät päästäneet khasaareita hallitsemaan kauppaa ja pankkitoimintaa, kuten khasaarit olivat tehneet monissa muissa maissa. Khasaareilla oli rajoitetut alueet, missä he saivat asua.
      khasaarien ja muun väestön välillä oli jatkuvia kahnauksia, jotka johtuivat useimmiten siitä, että khasaarit taitavina keinottelijoina saivat haltuunsa venäläisten maatiloja ja lisäksi he raunioittivat monia tiloja häikäilemättömällä koronkiskonnalla. Usein puhkesi pogromeja – juutalaisvainoja - joissa khasaareja raa’asti surmattiin.

      Khasaariaktivistit ryhtyivät jo varhain käyttämään murhia poliittisessa taistelussaan. Kristityn murhaaminen oli Talmudin mukaan sallittua ja jopa hyvä teko.
      Monet tsaarit joutuivat murhayritysten kohteeksi, mikä lisäsi poliisitoimia khasaareja vastaan.
      Khasaarit onnistuivat murhaamaan tsaari Aleksanteri II:n vuonna 1881.
      Khasaarien johtama sosialistisen vallankumouspuolueen terroristisiipi murhasi vuosien 1901-1906 välillä kuusi ministeriä.
      Tällainen poliittisen väkivallan käyttö oli tuntematonta venäläisille. Se oli puhdas kasaariperinne, joka myöhemmin vallankumouksessa sai hirvittävät mittasuhteet.

      • assddddssss

        Harvoin näkee kirjoitusta jossa melkein joka rivillä on valhe tai virhe.Miten joku onnistuukaan kirjoittamaan tuollaista roskaa.Tuon korjaamiseen asiavirheistä menisi liian paljon aikaa.
        Aloitetaan ensinmäisistä lauseista: Jiddish on kasaarien kieli.Jiddish on juutalaissaksaa jossa on joitakin turkkilaisia sanoja ja slaavilaisia lainoja.


      • Kumoavat.toinentoisensa
        assddddssss kirjoitti:

        Harvoin näkee kirjoitusta jossa melkein joka rivillä on valhe tai virhe.Miten joku onnistuukaan kirjoittamaan tuollaista roskaa.Tuon korjaamiseen asiavirheistä menisi liian paljon aikaa.
        Aloitetaan ensinmäisistä lauseista: Jiddish on kasaarien kieli.Jiddish on juutalaissaksaa jossa on joitakin turkkilaisia sanoja ja slaavilaisia lainoja.

        Joo. Tuossa kohdin itsekin havaitsin, että kirjoittaja ei tunne juutalaisuutta ollenkaan, vaan keksii juttuja omasta päästään.

        Tosin tuo ei ole ainutlaatuista tällä foorumilla.

        Ne, harvat, jotka ovat yrittäneet kirjoittaa täällä aidosta juutalaisuudesta, on yhdessä kristinuskoisten kanssa haukuttu väärennösmessiaanisten taholta molemmat "valheen isän lapsiksi", eli juutalaiset itse on savustettu jo aikaa sitten ulos.

        Itse olen uskoltani mitä olen, mutta tunnen juutalaista elämäntapaa jonkun verran ja yrittänyt tuoda tätä tietoutta esille. Tosin tahattomia virheitä sattuu. Sitten ovat nämä helluntailaiset tekomessiaaniset, jotka valehtelevat ihan valehtelun halusta, levittävät helluntailaista korvausteologiaa, vähääkään piittaamatta tosiasioista.

        Juutalaisuus todellakin on nykyään uskonto. Joidenkin syntyperäisten, sellaisten, joiden juutalaiset juuret ulottuvat n. 150 vuoden taakse, voi olettaa olevan mahd. khasaareja, joissa, ehkä muinaisisraelilaista verta.

        Mm. suomalaiset valhemessiaaniset pyrkivät tekemään liiketoimintaa noilla "veri-dna"-jutuilla, jotka ovat huijausta alusta asti. Ei ole olemassa juutalaista veriryhmää, tai dna'ta, sillä juutalaisuus ei ole enää n. 150 vuoteen ollut senkään vertaa kuin aiemmin, kansa vaan uskonto johon kuuluu erilaisia kansallisuuksia.

        Myös juutalaisuus on antikristillinen uskonto ja kristinusko antijudaistinen, eli molempia ei voi tunnustaa, yhtäaikaa. Antijudaismi on eri asia kuin antisemitismi. Judaismi on juutalainen teologia.


    • jvjvjvjvjcjhchcchj

      Euroopan ja Venäjän khasaarijuutalaiset veivät khasaarikarvalakkinsakin Palestiinaan, vaikka siellä on lämmintä kesät talvet :D

      http://aijaa.com/udR90G
      http://aijaa.com/GvQrOp

      Benjamin Freedman syyttää kirjassaan heimoveljiään khasaarialkuperänsä tahallisesta salaamisesta, jotta nämä saisivat kristityt uskomaan, että heidän alkuperäinen kotimaansa olisi Palestiina, vaikka se todellisuudessa onkin jossain Keski-Aasiassa.

      http://aijaa.com/9TYkHn

      KENRAALI PATTON:

      Minä tunnen sanonnan "Kadonneista Israelin heimoista" sovellettavan heimoihin jotka katosi -- ei siihen juutalaisten heimoon mistä nämä nykyiset huoranpenikat ovat kotoisin, se on kuitenkin minun henkilökohtainen mielipiteeni että tämä on myöskin kadonnut heimo -- kadottanut kaiken säädyllisyytensä.
      http://aijaa.com/xiFpq6
      http://aijaa.com/WJqk6V

      Sattui olemaan Yom Kippur juhla, joten ne kaikki oli kerääntyneet suureen puiseen rakennukseen, jota he kutsuivat synagogaksi.

      Kenraali Eisenhowerin oli määrä pitää puhe heille. Menimme sisään synagogaan, jonne oli kerääntynyt maailman suurin joukko haisevaa ihmiskuntaa, jonka olen koskaan nähnyt.

      Päästyämme noin puoliväliin ylös, tuli kenraalia vastaan päärabbi, jonka päässä oli Englannin Henrik VII tyylinen karvahattu ja päällä voimakkaasti kirjailtu saastainen messupaita.
      http://aijaa.com/R5lKlV

      Haju oli niin hirveä, että melkein pyörryin, ja itse asiassa, vielä kolmen tunnin päästä tämä kuvottava ajatus vaivasi minua, enkä kyennyt syömään lounastani.

      http://gbe.oxfordjournals.org/content/5/1/61/F1.large.jpg

      http://gbe.oxfordjournals.org/content/5/1/61/F2.large.jpg


      Bulan was a Khazar king who led the conversion of the Khazars to Judaism. His name means "elk" in Old Turkic. In modern Turkish, it means The one who finds (Bul an).

      Bulan oli khasaari kuningas, joka käännytti mahtavan khasaarikansan JUUTALAISUUTEEN. Hänen nimensä "BULAN" on vanhaa turkin kieltä ja tarkoittaa hirveä.

      Palestiinaa laittomasti miehittävät "juutalaiset" ovatkin siis itse asiassa sukujuuriltaan turkkilaisia

    • natoyhteydet

      Kurdien juutalaisten ( alkuhebrealaisten ?) selviytyminen USAn hyökkäyksistä
      irakiin selittää amerikan juutalaisten ylimistön tietoisuudesta kurdien taustasta.He ovat amerikan juutalaisten heimoa.Kurdien öljylläkin oli paljon tekemistä USAn suojaamisessa kurdeille. Muslimi-Turkin vihan ymmärtää
      kurdeja vastaan loputtomassa rotusodassa.Länsi hyväksyy ja sietää turkkia
      pelkästään nato-kannaksena suojaamaan israelin taustaa.

    • HebralainenSUOMI

      Ilmankos syyrian "kurdit"haluavat suomeen,onhan suomen pääkaupungin
      "vanhanrahan" väestö myöskin juutalaisista koostunut,ja he tietävät ettei heimoveli jätä heitä köyhyyteen.Heimoveri on paljon vahvempi kuin janoavan
      virkistävä lähdevesi.Valtaosa helsingin "kantaväestön" omistuksissa on
      merkittävät kiinteistöjen hallinnat, sekä osakemarkkinoiden sijoittajat.

    • honhohonooh

      Vai että sen uskonnonkin voi nykyisin nähdä DNA:sta?

      Yllättävää, kerrassaan.

      No arabit ja juutalaiset ovat kylläkin sama kansa DNA:n suhteen ja heprea ja arabian kielet ovat melkein tarkalleen sama kieli.

      • aaasasaaaaaaaaaaaqwz

        Katsos kun juutalaisuus on kaikesta huolimatta etninen uskonto pääosin ja nykyisin siihen voi kääntyä melko turvallisesti myös ulkopuoliset.Ennen oli vaikeampaa ympäristön vastustuksen vuoksi.



      • adddsdsdssss
        kekek-kekek kirjoitti:

        Tutkimusten mukaan sefardi- ja ashkenasijuutalaiset (joita suurin osa nykyjuutalaisista on) on geeneiltään lähempänä mm. sisilialaisia ja kyproslaisia kuin Lähi-Idän arabeja, ja suunnilleen yhtä lähellä kreikkalaisia ja italialaisia kuin arabeja.
        http://dienekes.blogspot.fi/2011/01/genetic-map-of-west-eurasians.html
        http://1.bp.blogspot.com/_Ish7688voT0/TR8ox_MI6qI/AAAAAAAADIE/zEcyBpR0U8s/s1600/MDS1600.png

        Sisiliassa ja Kyproksella on ollut molemmissa suuria juutalaissiirtokuntia.Lähi_idän arabit on liian suuri yleistys koska heitä on sielä erilaisia.Juutalaiset ovat lähempänä palestiinalaisia ja syyrialaisia kuin Saudeja.Jemenin juutalaiset taasen ovat lähempänä Jemenin arabeja.Ei ole mikään yllätys ,että juutalaiset ovat geneettisesti lähimpänä alueensa naapureita.
        Yllätys on se ,että Espanjan miehistÄ 20% omaa juutalaiset juuret-


      • adddsdsdssss kirjoitti:

        Sisiliassa ja Kyproksella on ollut molemmissa suuria juutalaissiirtokuntia.Lähi_idän arabit on liian suuri yleistys koska heitä on sielä erilaisia.Juutalaiset ovat lähempänä palestiinalaisia ja syyrialaisia kuin Saudeja.Jemenin juutalaiset taasen ovat lähempänä Jemenin arabeja.Ei ole mikään yllätys ,että juutalaiset ovat geneettisesti lähimpänä alueensa naapureita.
        Yllätys on se ,että Espanjan miehistÄ 20% omaa juutalaiset juuret-

        >> Yllätys on se ,että Espanjan miehistÄ 20% omaa juutalaiset juuret- <<

        Ei mikään yllätys - inkvisitio vainosi juutalaisia ankarasti, nimenomaan Espanjassa, pakkokäännytti.


      • adddsdsdssss kirjoitti:

        Sisiliassa ja Kyproksella on ollut molemmissa suuria juutalaissiirtokuntia.Lähi_idän arabit on liian suuri yleistys koska heitä on sielä erilaisia.Juutalaiset ovat lähempänä palestiinalaisia ja syyrialaisia kuin Saudeja.Jemenin juutalaiset taasen ovat lähempänä Jemenin arabeja.Ei ole mikään yllätys ,että juutalaiset ovat geneettisesti lähimpänä alueensa naapureita.
        Yllätys on se ,että Espanjan miehistÄ 20% omaa juutalaiset juuret-

        Sitten on toinenkin asia, että Espanjassa foinikialaisilla oli jo varhain runsaasti siirtokuntia. Seemiläinen perinnöllinen aines tätäkään kautta Espanjassa i siis ole mikään yllätys.


    • Tarkoitat kai tätä.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kurdit#Tutkimushistoriaa
      "Vuonna 2001 saksalaiset, israelilaiset ja intialaiset tutkijat yhdessä tekivät läpimurron geneettisessä tutkimuksessa, jossa tutkittiin juutalaisten alkuperä.[11] Tutkimuksen tulosten mukaan kurdit ovat läheisimpiä sukulaisia juutalaisille, ja jopa vielä lähempänä kuin seemiläisiä kieliä puhuvia arabeja tai muita kansoja. Tutkimus yllätti ja mullisti aikaisemmat teoriat ja uskomukset sekä kurdien, että juutalaisten etnisestä alkuperästä ja esihistoriasta. Teoria siitä, että alkuperäiset kurdit olivat juutalaisia vahvistui entisestään."
      Kys. tutkimuksessa on tutkittu lähinnä Y-kromosomia, ja samassa artikkelissa mainitaan muita tutkimuksia joidenka tulokset eivät ole aivan samansuuntaisia:
      http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1626606/posts
      Ja tämä tutkimus jossa juutalaisten perimä on laitettu vähän laajempiin yhteyksiin paljastaa miten heterogeeninen ryhmä juutalaiset ovat (ja tässä kurdeilla ei paljonkaan ole yhteyttä juutalaisiin):
      http://dienekes.blogspot.fi/2011/01/genetic-map-of-west-eurasians.html
      http://1.bp.blogspot.com/_Ish7688voT0/TR8ox_MI6qI/AAAAAAAADIE/zEcyBpR0U8s/s1600/MDS1600.png

    • Ja kun juutalaisuus on uskonto, periaatteessa kuka hyvänsä voi alkaa juutalaiseksi, niin kuin se Teeman Jerusalem-dokumentin irlantilaistaustainen katolinen amerikkalainen, ja sitten olla ortodoksijuutalaisena Israelissa.

    • Israelilaisia.juudasta

      Israelista? Juudasta? Muista kansoista?

    • SuurkhazaariaIsisrael

      Nykyjuutalaiset ovat turkkilaisia, ei siis ihme, kun NATO maa Turkki tukee ISIS-terroristeja syrjäyttämään ISISraelin vihollisen Assadin.

      • Pöh.


    • Anonyymi

      Ei ehkä Juutalaisia vaan mieluumminkin Israelin muiden sukukuntien tai heimojen jälkeläisiä.Heidäthän vietiin pakkosiirtolaisuuteen Mesopotaniaan ja Assyyriaan.Eli toisinsanoen nykyiseen Irakin Kurdistaniin.Tämän jälkeen he vain yksinkertaisesti katosivat ja heistä ei tiedetä mitään.Yksi teoria on se,että heidän keskuudessaan olisi tapahtunut jonkinlainen joukko pako nykyisille Kurdien vuorille ja loput ehkä kuolivat jos eivät sitten paenneet muualle.Israelin alueelle he eivät koskaan palanneet.Juudan kuningaskunnan historia on sitten taas toinen.Heidät vietiin 150 vuotta myöhemmin Babyloniaan eli Baabeliin josta monet sitten myös palasivat.

    • Anonyymi

      Shalom
      Patriarkka Jaakobin GENEETTISET JÄLKELÄISET palaa takaisin Israeliin. Todisteena Raamatun kohtia. Ihmiset eivät tiedä keitä he ovat, mutta YHWH tietää, hän muistaa JÄLKELÄISET aina tuhansiin sukupolviin asti. Kuten on kirjoitettu.

      Suomi24 Helluntalaisuus palstalla on kirjoitettu aloitus niistä 144.000 Israelin kahdestatoista sukukunnasta.
      Siellä on linkit JÄLKELÄISET Raamatun kohtiin. Hyvä on ymmärtää että ei liha ja veri ilmoita ketkä palaa takasin Israeliin vaan Israelin YHWH.

      Kuka vaan on jo tuhansia vuosia sitten voinut kääntyä israelilasten, hebrealaisten, Juudan 2.heimon juutalaisuuteen. Mutta se ei ole koskaan tarkoittanut sitä että he olisi patriarkka Jaakobin geneettisiä JÄLKELÄISIÄ JA SIEMENTÄ (miehen siemennesteestä).

      ps. arabi voi kääntyä juutalaiseksi, arabi muslimi voi kääntyä juutalaiseksi. Mutta hänellä ei välttämättä ole esivanhempana patriarkka Jaakob. Onko kurdien keskuudessa GENEETTISIÄ jälkeläisiä, sen tietää YHWH.

      JÄLKELÄINEN GENEETTISESTI voi olla suorassa isälinjassa, suorassa äitilinjassa, isä äiti sekalinjojen kautta.
      Shalom

      • Anonyymi

        30 luvullakin,
        harrastettiin kovasti,
        rotuoppeja...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        30 luvullakin,
        harrastettiin kovasti,
        rotuoppeja...

        Sinä levität niitä 30-luvun rotuoppeja yhä tänä päivänä. Tässä keskustelussa on kuitenkin kyse täysin eri teemasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä levität niitä 30-luvun rotuoppeja yhä tänä päivänä. Tässä keskustelussa on kuitenkin kyse täysin eri teemasta.

        knessetissä kertoivat olevansa herrarotua,
        muut rodut maanparrannusainetta...


    • Anonyymi

      Olen se viimmeistä edellinen Anonyymi.Rotuopeilla kai tarkoitetaan enemmänkin sitä,että yritetään todistaa,että joku toinen rotu tai kansa on toisen yläpuolella tai alapuolella.Yritetään siis todistaa,että toisen ihmisarvo on vähäisempi tai sitä ei ole ollenkaan.Oma vastaukseni ja samoin varmaan jälkeeni vastanneen kirjoitus voidaan käsittää enemmänkin sukututkimukseen liittyväksi.Monet Suomessakin yrittävät etsiä omasta sukulinjastaan merkkejä esimerkiksi venäläisistä,virolaisista,ruotsalaisista ,romaani,saamelaisista,juutalaisista tai jostain muista sukujuurista.Tällainen henkilö ei voi olla rasisti tai rotuoppeilija.Toisin voi olla henkilö joka haluaa salata sukunsa alkuperän.Ymmärrän tosin,että on maita tai valtioita joissa on pakko salata koska muuten käy huonosti.

    • Anonyymi

      Kurdit eivät ole juutalaisia, mutta kurdeistakin osa on ollut juutalaisia. Nykyään pääosin sunni islam, moni siitä kuitenkin luopumassa ISIS takia.

    • Anonyymi

      Israelissa on arviolta kaksisataatuhatta kurdijuutalaista Iranista ja Irakista. (20000). Heistä suurin osa tuli maahan 1950-luvulla.

      • Anonyymi

        Tarkoitan 200000. Yx nolla putosi pois. Kaksisataatuhatta.


    • Anonyymi

      Kurdit ovat hyviä sotilaita. Yksi kurdi vastaa taistelussa kymmentä turkkilaista.

      • Anonyymi

        ovat vain aina olleet häviäjien puolella,
        että turpaan on tullut...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe