Herpes vai ei?

Kaskaskas

On nii ärsyttävä tilanne kun ei varmaksi tiedä. Tilanne sellainen että nuorimman lapsen syntymän jälkeen tuli virtsarietulehduksen oireita joihin sain antibiootit. Näitä syötyä alkoi alapäässä kutina joka ei hiivarasvalla mennyt ohi joten menin lääkäriin. Lääkäri antoikin diagnoosiksi herpekseen. Itse shokissa asiasta kun kymmenen vuotta ollut sama mies. Mies sanoi että ei ole pettänyt ja uskoi häntä. Miehellä ei oireita. Oireet hävisi ajan kanssa ja elin siinä uskossa että sairaus nyt on. Sitten tuli uudelleen samat oireet ja kävin työterveydessä jossa sanottiin ettei ole herpes vaan hiiva ja emätintulehdus. Tällöin olin juuri eronnut ja uusi suhde vireillä ja lääkäriin menin että saisin estolääkityksen kun tauti uusi. En saanut estolääkitystä kun ei lääkärin mukaan ole herpes. Tästä aikaa nyt kolme vuotta eikä ole uusinut samaan tapaan. Joskus ollut hiiva oiretta joka mennyt ohi heti kun ottanut suun kautta lääkkeen. Nyt olen sitten ihan ulalla kummasta kyse. Herpes vai hiiva. Tuntuu hankalalta selittää tätä uusille tuttavuuksille kun ei tiedä itsekkään mistä kyse. Terveyskeskus eikä työterveys tee vasta-aine koetta kun herpes niin yleinen ettei koe oikeastaa valaise tilannetta mitenkään. Sanovat vaan että tule näyttämään kun on rakkula niin siitä saa näytteen mutta kun ei tule rakkulaa. Ainoastaan lievää kutinaa välillä. Onko muilla ollut tilannetta jossa ensin sanottu yhtä ja sitten toista?

8

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rennosti-m

      Lääräritkin antavat erilaisia dignooseja ihan vain kokeilumielessä. Ei vitun kutina ole millään tavalla tyypillinen herpeksen oire. Lääkäri vain kokeili sitä mahdollisuutta, koska sienihoito ei tuottanut tulosta.

      Ei ole pienintäkään syytä arvella, että sinulla olisi herpes. Sitä paitsi herpes on niin yleinen, että jos olisi, se ei vaikuttaisi tuohon tai tähän. Jos terveyskeskuksessa tehtäisiin vasta-ainetutkimus, siitä ei paljastuisi, onko herpes huulessa vai vitussa. Koska sinulla ei ole edes rakkuloita, ei tarvitse pidättäytyä seksistä niidenkään ilmaantuessa.

      Typerä lääkäri on nyt asettanut sinut sellaiseen loukkoon, ettei hän itsekään tajua. Hän vain ajattelee, että herpes on maailman tavallisimpia asioita ja olettaa sinunkin näin ajattelevan. Kun hän on puolihuolimattomasti kokeillut herpesmahdollisuutta, hän ei ole lainkaan käsittänyt, että herpes onkin sinulle kauhea sairaus. Mutta eihän se ole. Suurella osalla ihmisiä on herpes sekä ylhäällä että alhaalla, jos on herkkä tartunnalle. Vastapuoli on melkein aina ollut muidenkin kanssa seksuaalikanssakäynnissä ja on jo saanut tartunnan, jos on taipuva saamaan.

      Herpeksen kantaja voi, jos muut syyt eivät ole esteenä, aivan hyvin olla yhdynnässäkin paljaalla vitulla ja paljaalla kyrvällä. Niin naiset kuin miehetkin pitävät sitä ihanimpana. Useimmat, siis USEIMMAT, eivät edes tiedä olevansa herpeksen kantajia.

      En ole kuullutkaan, että suuteleva pari ja suuseksiä harrastavat olisivat panneet väliin muovikalvon. Kuitenkin alapään herpeksestä 20 % on Herpes simplex 1:n aiheuttamia, ja vastaavasti yläpään herpeksesta 20 % on 2-tyypin aiheuttamia. Nehän siis ovat tarttuneet suuseksissä ja suutelussa valtoimenaan. Ainoa keino välttyä herpekseltä ja tartuttamasta sitä, olisi avaruuspuku ja pidättäytyminen kokonaan kanssakäymisestä. Tämäkin vain siinä tapauksessa, ettei ole saanut sitä äidiltään synnytyksessä.

      Olen verrattain laajasti esittänyt asiaa, jotta havaitsisit tilanteesi olevan sama kuin muillakin. Sinulla ei ole mitään herpeksen oireita. Ei suurella osalla muitakaan ihmisiä ole, siitä huolimatta, että heillä saattaa olla piilevä tartunta.

      Siis iloitse ja riemuitse vapautuneesti kaikesta herttaisesta ja suloisesta, mitä seksi voi tuoda. Se on todella ihanaa yhdessäoloa ja sulautumista toiseen. Hyvää syksyä sinulle ja kumppaneillesi. Olet hyvä tyttö! :)

      • edellinen

        En huomannut, että kysyit vielä, onko jollekin sanottu ensin yhtä, sitten toista. Vaimollani oli pitkäaikainen korvatulehdus, jonka takia hän joutui käymään yli kymmenen kertaa lääkärillä. Olivat kuin arpakone. Dignoosit risteilivät, miten sattui. Yksi lääkäri sanoi, että "on aivan tyypillinen liimakorva". Toinen lääkäri sanoi, ettei "missään tapauksessa ole liimakorva". Yksi lääkäri sanoi ihan vieressä ollen: "Kuulettehan te." Toinen ohjasi kuulotutkimuksiin, jossa todettiin, että kuulo oli radikaalisti alentunut, joten korvaklinikka hankki hänelle kuulokojeen. Itse tulehdus poistui puolessa vuodessa, kun oli asetettu tärykalvon läpi hengitysputket, mutta koskaan ei selvinnyt, mikä tulehduksen aiheutti. Huonokuuloisuus kuitenkin jäi.

        Itselläni oli terskassa ja esinahassa jatkuva tulehdus, jonka lääkäri diagnostisoi, tietysti ilman viljelyä, sieni-infektioksi ja määräsi siihen lääkkeet. Kun lääkkeet vain pahensivat tulehdusta, sain sen pois vaihtamalla itse antibakteeriseen voiteeseen. Sitten voikin jo tehdä ympärileikkauksen, jolloin ei enää uusiutunut.

        Ei lääkäreitä pidä ottaa vakavasti, suuri osa on hakuammuntaa ja johtaa väärään hoitoon. Joten et ole taatusti ainoa, jolle on totuutena sanottu, mitä sattuu sillä kerralla tulemaan mieleen. Mutta varmana he esiintyvät, niin kuin entisajan shamaanit, poppamiehet ja kansanparantajat. Se on ikivanha perinne. :)


    • Ehkäkaieo

      Sama tilanne minulla, että varmaksi en tiedä onko herpes vai ei:(

    • eiymmärrä

      Kyllä sanottu on mitä milloinkin. Kävin näyttämässä punoittavaa kohtaa gynellä, ei ainakaan herpes, vain hankauma, sanoi. Toinen gyne sanoi, voi olla herpestäkin, kun sellainen oire. Vasta-aineet vaadin myöhemmin, että tietäisin onko vaiko ei. Ensin negatiivinen tulos herpes 2 osalta, herpes 1 vasta-aineita kyllä. Uudestaan testi parin vuoden kuluttua, herpes 1 ja 2 vasta-aineet koholla. Eikä testien välissä ollut tartuntamahdollisuutta. Luottamus mennyt, ei tiedä mihin uskoa. Jos minulla olisikin ollut tuon ensimmäisen vasta-ainetestin jälkeen suhde, ja olisin luullut verikoetuloksen perusteella, ettei minulla ole sukuelinherpestä, olisin voinut tartuttaa sen. Näin ne taudit leviää, kun ei testitkään ole näköjään varmoja.

      • 9787

        Ei kai ne vasta-aineet voi olla koholla, jollei tartuntaa olisi saanut kehoonsa. Herpes ei koko ajan aiheuta vasta-aineiden nousua. Testit eivät myöskään kerro missä päin sinulla olisi herpes. HSV-2 voi olla muallakin kuin alapäässä ja HSV-1 voi oireilla myös esim. alapäässä.

        Taudit tulevat aina leviämään, koska ihmiset eivät tiedä tautien tarttumistavoista ja yleisyydestä. Suojapukuun käärittynä pitäisi harrastaa seksiä eikä suudellakaan saisi, jos taudeilta tahtoo säästyä varvimmin seksileikeissä. Herpes on valtaosalla ihmisistä ja kaikki eivät tiedä sitä kantavansa.


      • eiymmärrä

        Kyllä vasta-aineet tulevat olemaan aina koholla, jos kerran olet sairastanut herpeksen. Positiivinen vasta-ainetesti viittaa joskus sairastettuun infektioon, vaikkei se juuri sillä hetkellä olisikaan.


    • jokutollo

      Rikomonas teetä tutkimus

    • jeijeijei

      ei tartte olla välttämättä rakkuloita, kutina, kirvely, punoitus voivat jo olla merkkejä alapääherpeksestä ja näin mulle sanottiin. toisilla voi näin lievänä vain oireilla. mee yksityiselle teettään vasta-ainetesti jos tk tai työterveys ei suostu tekemään, jos haluut varmuuden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe