Onko sm-liiga mennyttä?

PhallusImpudicus

Sm-liigan muuttaminen kuudentoista joukkueen mammutti sarjaksi, jossa pelaa selaisia pien seuroja kuin koo koo ja ensi kaudella Mikkelin jukurit kertoo sm-liigan urheilullisen tason totaallisesta romahduksesta.
Onko sm-liiga kuoleva sarja? vastaan kysymykseen. On kylmä fakta että tulevaisuudessa sm-liiga ei enää ihmisiä kiinnosta.
Suomen tämän hetken ainoa suur-seura Helsingin jokerit on jo siirtynyt euroopan kovimpaan, monen asiantuntian mielestä jopa maailman ovimaan jääkiekko sarjaan KHl.
Tulevaisuudessa kaikki euroopan suur-seurat tulevat olemaan osa KHllää.
Sm-liiga on jo nyt sarja joka ei ole se kaikkein kova tasoisin urheilullisessa mielessä. Sm-liigan on mennyttä.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjklmn

      On kyllä todella typerää, kun ottivat sinne Kookoon ja Jukuritkin vielä kaiken huipuksi. Sarja pitäisi päinvastoin supistaa maksimissaan 12 joukkueen sarjaksi. Ja sarjan pitäisi olla avoin sarja karsintoineen. Täydeksi pelleilyksi mennyt. En olekaan enää yli viiteen vuoteen käynyt peleissä, koska tappavat sarjan noilla toimillaan tehden siitä täysin epäurheilullisen. Sarja, joka on tulevaisuudessa entistä vaikeampi avata kilpailulle, koska pian on 16 joukkuetta, jolloin mukana on kaikki "varteenotettavat" ja ovet suljetaan lopullisesti. Varsinainen herrakerho siis.

      • ghgfhghf

        Kookoo olisi pitänyt ottaa jo 10 vuotta sitten liigaan, eikä väkisin pitää mestiksessä. Oikeastaan oikeus murha pitää potentiaaline joukkue sm liigan kulta ajan alemmassa sarjassa. Jääkiekko on lamassa ja kookoo otettiin nyt liigaan kun ei ole enää mitään mielenkiintoa koko sarjaan.

        Pitäkää tunkkinne!


    • izönriz

      Minusta on kunnioitettavaa, että ketjun avaaja on onnistunut kirjoittamaan nimimerkkinsä (lat. hajusieni) oikein, ja sen jälkeen tuottamaan itse viestin täynnä vähäjärkijonnesta muistuttavia kirjoitusvirheitä.

      • Pallisti

        Aloittaja kuvaa oivasti jäkistien sielun maisemaa ja ymmärryksen tasoa.


    • juu_juu

      En tiedä miksi, mutta jotenkin tuo pelkästään 12 joukkueen voimin pelattava runkosarja per kausi jääkiekon SM-liigassa olisi tosiaan kiehtova. Jos kaikki joukkueet pelaisivat toisiaan vastaan yhtä monta kertaa kotona ja vieraissa, voisi kahdeksan parasta per kausi päästää pudotuspeleihin ja kahdestoista pelaisi liigakarsinnoissa alemman sarjatason parhaimpien joukkueiden kanssa. Jos taas on kaksi kuuden joukkueen välisarjaa, voisivat molempien välisarjojen neljä parasta edetä kuluvan kauden pudotuspeleihin ja välisarjojensa kuudennet karsisivat siitä, kumpi joutuu kuluvan kauden virallisiin karsintoihin. Toisaalta, onko kahdeksan playoff-joukkuetta per kausi turhan paljon, jos runkosarja pelataan ainoastaan kahdentoista joukkueen voimin? Olisiko parempi päästää runkosarjan voittaja suoraan välieriin ja joukkueet sijoilta 2-7 puolivälieriin? Varmasti toisi runkosarjan voitolle nykyistä selvästi enemmän panosta. Samalla jos on menettänyt mahdollisuutensa runkosarjan voittoon olisi ovi pudotuspeleihin silti vielä avoinna.

    • seinähullu

      Mikäpä siinä, vaikkapa NHL:n ja KHL:n rinnalle saataisiin massiivinen European Hockey League (EHL). Itselläni on ainakin pari mallinetta, miten kyseistä liigaa voitaisiin peluuttaa ja kuinka nämä kolme liigaa voisivat toimia yhdessä.

      MALLI 1:
      EHL kattaa kaksi konferenssia, joissa molemmissa on kaksi divisioonaa. Kukin divisioona kattaa 10 seuraa, joten kumpikin konferenssi kattaa 20 seuraa. Koko EHL:n joukkuemäärä olisi näin 40. Runkosarjassa joukkueet pelaisivat neljä kertaa saman divisioonan joukkueita vastaan, jonka lisäksi muita saman konferenssin joukkueita vastaan pelattaisiin kaksi kertaa. Kun vastakkaisen konferenssin joukkueita vastaan pelataan kerran, saadaan jokaiselle joukkueelle 76 ottelua. Tämän perusteella jokaisen divisioonan neljä parasta etenee kuluvan EHL-kauden pudotuspeleihin.
      Toisaalta runkosarja voitaisiin peluuttaa myös niin, että kukin divisioona kattaisi 8 seuraa. Tällöin joukkueet pelaisivat kuusi kertaa oman divisioonansa joukkueita vastaan ja muita saman konferenssin seuroja vastaan neljä kertaa. Kullekin seuralle näin 74 ottelua. Pudotuspelit pelattaisiin kuitenkin samalla kaavalla.
      Pudotuspeleissä pelattaisiin ottelupareittain neljä kierrosta. Kukin kierros pelattaisiin paras seitsemästä niin, että ottelusarjojen 1., 2., 5. ja 7. ottelut pelataan divisioonissaan paremmin sijoittuneiden joukkueiden kotikentillä. Kolme ensimmäistä kierrosta pelataan konferenssien sisäisesti. Otteluparit määräytyvät divisioonien kesken ristiin kuten jääkiekon MM-kisoissa. Konferenssien finaaleista voittajat etenevät EHL:n finaaliin, josta voittaja etenee seuraavana syksynä järjestettävään jääkiekon World Trophy -turnaukseen.
      Turnauksessa pelataan ottelupareittain kaksi kierrosta. KHL:n ja EHL:n mestarit pelaavat paras kolmesta -tyyliin Euraasian mestaruudesta, jonka voittaja menee NHL-mestarin seuraksi finaaliin. Paras kolmesta -tyylisen finaalin voittaja on sitten seurajoukkuetasolla jääkiekon maailmanmestari. Turnauksen isännyyttä voidaan vuorotella NHL:n, KHL:n ja EHL:n kesken.

      MALLI 2:
      EHL jakautuisi kolmeen alueliigaan, jotka kaikki kattaisivat keskenään yhtä monta jääkiekkoseuraa. Jokaiseen alueliigaan voitaisiin pyrkiä saamaan vähintään 12 joukkuetta. Riippuen joukkuemääristä otteluita voidaan runkosarjassa pelata myös muiden alueliigojen seuroja vastaan, mutta suurin osa kuitenkin oman alueliigojen seuroja vastaan. Jokaisesta alueliigasta pudotuspeleihin, joiden formaatti riippuu joukkuemäärästä.
      Kun jokaisesta alueliigasta on playoff-voittaja selvillä, osallistuvat nämä seurat seuraavana syksynä järjestettävään jääkiekon World Trophy -turnaukseen. Alkusarja pelattaisiin KHL-mestarin kanssa, josta kolme parasta menevät NHL-mestarin seuraksi turnauksen pudotuspeleihin. Ne voittava seura on seurajoukkuetasolla jääkiekon maailmanmestari. Turnauksen isännyyttä voidaan vuorotella NHL:n, KHL:n ja EHL:n kesken.

      Mutta tiedä sitten toteutuisiko kumpikaan noista koskaan. Itselläni ei siis ole mitään väliä, vaikka massiivista EHL:ää ei koskaan tulisikaan. Mutta jos tulisi, tuossa nyt oli joitain ehdotuksia, kuinka sitä liigaa voitaisiin peluuttaa. Ja mikäli kaikki osapuolet saataisiin kiinnostumaan, voitaisiin tuota jääkiekon World Trophy -turnaustakin peluuttaa.

    • rahtunen

      Tiedä häntä. Mutta kun katsoin tänään(kin) urheiluruudun koosteen, niin tuntui kuin olisi nähnyt mestis-koosteen. Jollain tapaa nykyliigan taso muistuttaa mestistä. Sellaista ihme räpellystä ja sohimista. Joukkueet ovat Hifkistä Kookooseen mestistasoa. Sen takia Kookoo pärjääkin, kun vastus ei ole paljoa mestistä kummempaa. Vielä 10 vuotta sitten, liigan taso tuntui näissä koosteissa olevan paljon kovempaa, välillä jopa nhl-tasoa, tai ainakin lähellä sitä. Miettikää nyt, joku Ilkka Pikkarainen on liigan kovatasoisimpia pelaajia nykyään, ei jumalauta. Perrinit yms ovat parhaat päivänsä näyttäneet, nykyään pelkkiä surffaajia, ja silti liigan kärkitasoa. Ei ihme että Kookoo-jengi pärjää, aivan sama ketä ollikaisia tai tahvanaisia siellä luistelee, kunhan luistimennauhat solmia osaa, niin keskitasoa parempia ollaan jo.

      Mutta näin maallikon silmin, 30-vuoden penkkiurheilukokemus siis, tuntuu että liiga näyttää siltä, mitä mestis ja 1-divisioona näytti aikoinaan. Samanlaista hidasta ja voimatonta nykimistä, huonoja syöttöjä ja epämääräistä sohimista. Nykyään jopa KHL näyttää valovuoden kehittyneemmältä peliltä. Vaikka KHL alkukausina ihmettelin, että eihän taso ole sm-liigaa kummempaa. Nykyään on, johtuen juurikin liigan tason laskusta. NHL vs KHL on edelleen sama, kuin on aina ollut. Ruotsin liigasta en tiedä, mutta luulen että se on pysynyt samantasoisena, johtuen Allsvenskanin kohtuullisen kovasta tasosta, ja laajemmasta pelaajamassasta, sekä rahasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe