TÄÄLTÄ OLLAAN TULOSSA HÖLMÖLÄÄN

ONKOPIIKKIAUKI

Täältä tullaan Hölmölä!

11-09-2015 rp-net

Humanitäärisestä Suurvallasta RUOTSISTA on tullut kauttakulkumaa Hölmölään suuntaaville tulijoille. Välttääkseen Tanskan rasistisen ilmapiirin, tulijat saapuvat nyt autolautoilla Rostockista suoraan Trelleborgiin, mistä matka jatkuu kohti pohjoista.

Kaksi poliisia tulee talon kulman takaa ja suuntaa kohti Rostockin laivaterminaalin sisäänkäyntiä, missä suurin osa tulijoista notkuu.

Ryhmä nuorukaisia varoo, etteivät he ole poliisien tielle heidän kävellessään ohi. Ihmiset katsovat ympärilleen ja toisiaan. Nytkö se tapahtuu? Nytkö poliisi pistää stopin heidän reissulleen?

Poliisit menevät odotussalin kahviautomaatille, mutta se on epäkunnossa. Kahvitta jääneet poliisit menevät tiehensä.

Kello neljältä iltapäivällä rautatieasemalta saapuu bussi laivaterminaalille. Linjuri tuo mukanaan ryhmän Ruotsin suuntaan matkaavia tulijoita.

Laitonta liikkumista edistävä saksalainen vapaaehtoistyöntekijä on paikalla kertomassa tulijoille reittivaihtoehdoista. Joko he voivat ottaa lautan suoraan Ruotsiin, tai vaihtoehtoisesti mennä toisella lautalla Tanskan Gedseriin, missä on vaihto Kööpenhaminan kautta Ruotsiin kulkevaan junaan.

Kukaan ei uskalla ottaa riskiä ja matkustaa Tanskaan, vaikka liput olisivat halvemmat, koska heidät voidaan pakottaa hakemaan turvapaikkaa. Tanskan poliisi on kyllä luvannut katsoa läpi sormien reissajien matkaamista, mutta rasististen tanskalaisten lupaukset eivät vakuuta Rostockiin saapuneita tulijoita. Monet heistä ovat joutuneet tekemisiin poliisin kanssa jo Kreikassa ja Unkarissa, eivätkä he enää luota mihinkään lupauksiin.

Vapaaehtoiset maahanmuuttajaystävälliset alkavat jakamaan tulijoita pienempiin ryhmiin ja auttamaan heitä matkalipun ostamisessa lautalle. Tulijoiden tulvan yllyttyä varustamot vähät välittävät määräyksistä ja ovat jo lakanneet vaatimasta matkustajilta passia. Kaikki pääsevät kyytiin.

Puoli tuntia myöhemmin tulee toinen bussi kyydissään aikaisempaa suurempi ryhmä tulijoita.

Mustafa, Ali ja Hassan tulivat tällä bussilla. He ovat serkuksia ja ovat yhdessä ”paenneet” Irakista. Nyt he notkuvat odotussalissa. He onnistuivat kaikki ostamaan liput Trelleborgiin seilaavalle lautalle.

”Tulimme Eurooppaan kuukausi sitten. Nyt haluamme löytää vain töitä jostain. Meillä on sukulaisia Ruotsissa, mutta tahdomme Hölmölään. Luulemme saavamme sieltä töitä”, Mustafa sanoo.

Sitä paitsi irakilaisten korviin on kantautunut huhu, että Ruotsista ei saa enää riittävästi asyylejä. Siksi useimmat Rostockiin asti päässeet kertovat jatkavansa matkaansa kohti Hölmölää. Siellä heille ehkä aukeaa uusi mahdollisuus helpompaan elämään......

”Miten Malmöstä pääsee Hölmölään”, Mustafa kysyy serkuksista parhaiten englantia taitavana.

”Luulen, että kannattaa mennä ensin junalla Tukholmaan ja siitä lautalla yli”, toimittelija auttaa auliisti.

”Okei”, Mustafa vastaa ja alkaa kertomaan Husseinille ja Alille saamaansa vastausta.

Kolmikon lisäksi 71 muuta tulijaa on ostanut lipun samalle lautalle. Seuraavalla lautalla tulijoita on 43. Jotkut ovat onnistuneet varaamaan hytin ja loput makaavat lattioilla tai nukkuvat tuoleissa.

Portaikon alla notkuu joukko nuorukaisia, hekin Irakista lähtöisin. He eivät ole päässeet suihkuun vähään aikaan ja siksi he ruiskuttelevat hajuvettä jalkoihinsa sen jälkeen kun he ovat ottaneet kenkänsä pois.

”Mekin tahdomme Hölmölään. Kieli on hiukan vaikea, mutta luulemme, että siellä meillä on lokoisat olot”, sanoo Hassan Al-Ogaidi-niminen nuorukainen.

”Emme halua rekisteröityä Ruotsissa. Mitä luulette, joudummeko rekisteröitymään?”

Mikään ei ole varmaa, mutta joku oli Maahanmuuttovirastosta kertonut, että Trelleborgissa on vastassa bussit, jotka kuskaavat tulijat samoin tein Malmöhön rekisteröitäviksi.

”Tämä kaveri antoi sormenjälkensä jo Unkarissa. Lähetetäänkö hänet takaisin sinne?”, Hassan Al-Ogaidi kysyy ja osoittaa nuorukaista, joka näyttää hyvin huolestuneelta.

Reissu Ruotsiin sujuu mukavasti eikä Itämeri muuttunut kenenkään haudaksi. Mutta kun lautta lähestyy Trelleborgia, monet alkavat pelkäämään. Viraston bussit ovat aivan laiturissa kiinni odottamassa heitä. Paikalla on myös monta poliisiautoa.

Monet koettavat livistää vastaanottajilta livahtamalla ulos autokannen kautta. Hassan Al-Ogaidi ja hänen kaverinsa Ghassan Karim ja Muhammed Fadel ovat kolme heistä. Kukaan heistä ei onnistu, vaan kaikki joutuivat bussin kyytiin.

Kamalaa.

Mutta kun bussit pääsevät perille viraston tilapäiseen asuntolaan Malmössä, monet hyppäävät bussista ulos ja häipyvät samantien tiehensä.

”Kaikki Ruotsiin tulevat pitää rekisteröidä, mutta emme voi pakottaa ketään mihinkään”, Per Ek Maahanmuuttoviraston lehdistöpäivystyksestä sanoo.

Hassan Al-Ogaidi, Ghassan Karim och Muhammed Fadel menevät läheiselle parkkipaikalle, missä odottelee serkkupoika Marwan Hilal, joka ajaa heidät aina Tukholmaan saakka. Sieltä kolmikko yrittää jatkaa omin konstein meren yli HÖkMÖLÄÄN:

3

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ONKOKASSAJOAUKI

      Unelmoiva kansanosa tanskalaisista on äimän käkenä. Sotaa, vainoa ja sortoa karkuun lähteneet tulijat pakenevat kuin viimeistä päivää Tanskasta, vaikka tarjolla olisi turvapaikka levottomuuksia pakeneville.

      Tanskan TV2 haastatteli moottoritiellä harhailevia tulijoita Tanskan ja Saksan rajalla. Toimittelija kummastelen kysyi yhdeltä nuorukaiselta mitä tämä haluaa.

      Nuorukainen vastasi haluavansa Ruotsiin tai Suomeen

      Toimittelija huomautti, että heillä on edessään 500 kilometrin patikkamatka.

      ”No problem”, nuorukainen vastasi.

      Toiselta nuorukaiselta toimittelija tivasi, miksi he eivät hae asyyliä Tanskasta, täysin turvallisesta maasta?

      ”Tämä on erittäin hyvä kysymys”, nuorukainen vastasi.

      ”Meillä on kaksi syytä. Ensinnäkin, Tanska on puolittanut tulijoiden ”palkan” 5.000 kruunuun. Tärkein syy kuitenkin on, että Suomessa ja muissa maissa suvun saa rahdattua perässä parissa, kolmessa kuukaudessa, kun Tanskassa tähän voi kulua puolikintoista vuotta”.

      Tavatessaan muiden puolueiden johtajia parlamentissa, Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen (V) totesi, ettei hän ymmärrä tätä tilannetta.

      ”Parin viime päivän aikana Tanskaan on saapunut noin 3.200 tulijaa. Heistä 668 on hakenut turvapaikaa”, poliisien toimintaa kehunut pääministeri summasi.

      ”Noudatamme kansainvälisiä velvoitteitamme ja teemme sen tanskalaisella tavalla tarpeetonta voimankäyttöä välttämällä”, Rasmussen sanoi.

    • issisjyrää

      ruotsin pääkaupunki on Infatan jälkeen Kalifat

    • rodunjalostustasuomeen

      Lenkillä ollut nainen riuhtaistiin kesken urheilusuorituksen pusikkoon ja raiskattiin Sundsvallissa Selångersånin varrella lauantai-iltana. Poliisi peräänkuuluttaa havaintoja ja vinkkejä yleisöltä.

      Epäilty raiskaus sattui Åkantenissa joen eteläpuolella puoli kilometriä länteen Sidsjövägenin päässä olevasta liikenneympyrästä heti iltakymmenen jälkeen.

      Järkyttynyt nainen, joka on iältään parikymppinen, kertoi tulleensa vedetyksi kävelytieltä pusikkoon ja raiskatuksi kesken lenkin.

      ”Hänet revittiin pusikkoon, eikä ole epäilystäkään siitä, että tässä on kyse ihan oikeasta raiskauksesta”, Tommy Nygren lääninpoliisista kertoo.

      Mies ei ollut sanonut sanaakaan sattumuksen aikana. Nainen vietiin myöhään lauantai-iltana sairaalaan tutkittavaksi.

      Poliisi etsi suurella porukalla mahdollisia johtolankoja naisen osoittamalta rikospaikalta. Poliisilla oli mukanaan myös erikoiskoulutettu spermakoira. Alue eristettiin ja yön aikana suoritettiin rikospaikkatutkinta.

      ”Olemme tehneet kaikki tehtävissä olevat toimenpiteet välittömästi, mutta valitettavasti sattumukselle ei ole silminnäkijöitä”, Tommy Nygren sanoo.

      Sunnuntaiaamuna poliisista kerrottiin, että silminnäkijöitä ei ole vielä ilmaantunut.

      ”Jatkamme nyt nyt normaalia tutkintaa muun muassa kuulemalla uhria toistamiseen ja varmistamme, ettei mitään ole unohtunut pois”, päivystävä esitutkinnanjohtaja S-O Gustavsson kertoo.

      Nyt poliisi toivoo havaintoja alueella liikkuneilta.

      Epäilty tekijä oli tummaihoinen, noin nelikymppinen, 170-senttinen ja voimakasrakenteinen. Miehen hiukset olivat lyhyet ja hänellä oli myös lyhyt parta. Jalassaan raiskaajalla vaaleansiniset farmarit ja musta takki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe