Jännittääkö katsastus?

nthtrgrr

Niin jännittääkö se? Annatko mieluummin jonkun muun hoitaa autosi katsastuksen?

12

1505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hekulanmake

      En vie koskaan autoa katsastukseen. Kuinka tyhmä pitää olla että vie auton katsastukseen.

      • gfddgdrg

        Miksi et vie, etkö uskalla?


      • hettulamake

        Siksi koska en ole tyhmä. Eli koska katsastuksesta ole autoilijoille mitään hyötyä.


    • lentäjänpoikanen

      No jotkut vaan hoitaa sen katsastuksen. Toiset rutisee asemalla että millä nyt mennään töihin/mummolaan/mökille/Ikeaan kun kilvet on viety ja leimaa ei heru neljän pikkuvian takia. Pankkiautomaatti tietää ne viat, ja myös hänen isänsä legendaarinen Goldfinger.

    • lsjfklsjfldsj

      Kyllä minua hermostuttaa katsastuksessa kun ei tiedä jos autosta löytyy jotain vikaa mistä ei ole etukäteen tietoinen. Eihän kellään ole niitä testereitä kotona ja huoltokorjaamoilla keskitytään pääasiassa asiakkaan rahastamiseen ja vältellään vaikeita töitä.

    • tietonainen

      Jos olet kiinnostunut tietämään omasta kulkupelistäsi, niin mene ihmeessä katsastukseen mukaan. Voit kysellä katsastajalta juuri sinun autoosi liittyvistä asijoista. Mainostetaan katsastuspaketteja korjaamolta, mutta itse sen palvelun maksat korjaamon hinnoittelulla ilmaista palvelua ei ole olemassa tässä kohtaa.

    • piinallinen_katsastus

      Jännittää ja hermostuttaa niin paljon että ei passaa syödä 24 tuntiin mitään ennen katsastukseen menoa, muuten voi lösähtää paskat housuun jos tulee hylky tai pahimmassa tapauksessa ajokieltoa.

    • Jimnyx

      Jännittäähän se! Mutta tärkeätä on olla cool, ja norkoilla itsevarman ja huolettoman näköisenä hallin kulmassa. Kun auto saa leiman, ei tietenkään pidä hymyillä tai huokaista helpotuksesta, koska laatuauton katsastus on pelkkä harmiton muodollisuus.

      Jos käy käry jostain aivan yllättävästä syystä (viimeksi: taka-akselin oikeanpuoleisen pitkittäistuen takapään puslan pettäminen), on tietysti oltava entistäkin coolimpi. Hiukan voi otsaa rypistää, mutta ei pidä näyttää pettyneeltä eikä neuvottomalta.

    • eläke-ukko

      mitä jännittämistä siinä on. Käytän vuosittain kolme autoa katsastuksessa.
      Kaksi 98 ja yksi 2003. Kaksi meni läpi kiitos maininnoin yhteen piti tehdä noin 600e remonttia.
      Tuskin kukaan kuvittelee ettei romutuspalkkion arvoisissa autoissa pientä laittamista ole.

    • Kotimekaanikko

      Yleensä käyn läpi jarrut ja valot ja kurkistan auton alle sekä korjaan auton mahdolliset viat etukäteen. Ei tarvitse jännittää katsastusta enkä enää nykyään mene katsastusmiehen mukaankaan, kun tiedän kohtalaisella todennäköisyydellä, mikä on tuomio. Hylkyä ei ole tullut ainakaan kymmeneen vuoteen, ei myöskään korjausmääräyksiä ja kaksi autoa katsastutan joka vuosi.
      Jos arkailee päästömittausta, kannattaa tehdä se erikseen korjaamolla. Ei maksa juurikaan enempää eikä tarvitse katsastusmiehen huudattaa konetta, jos on tullut odotusta konttorilla. Samoin saa korjaussuunnitelman saman tien, jos ei mene läpi. Tällä tavalla ei tule koskaan myöskään hylkyä päästöistä.
      Kun pyrkii siihen, että auton viat korjataan sitä mukaa, kun niitä ilmenee, niin ei tarvitse katsastusta jännittää, kunnossa oleva auto kun menee läpi.

    • Kartellitouhuthetiseis

      Ihan turhaa rahanmenoa on katsastaa auto.Muutaman minuutin hommasta peritään päästömittauksen kanssa keskimäärin 75 € eli onhan se melkoista ryöstämistä.Jos alalla olisi todellista kilpailua niin hinnat olisivat jo puolittuneet eli päivänselvää kartelli touhua harrastetetaan katsastusalallakin!

      Itse en ole käyttänyt katsastuksessa autoani 20 vuoteen.

      • sjfsljfiojioirj

        Ensimmäisen autoni ensimmäinen katsastus toukokuussa 1993 maksoi 100mk, eli Suomen Pankin rahanarvokertoimella korjattuna 23,59 euroa, tosin tässä ei ollut pakokaasutestiä eikä varsinkaan OBD testiä mukana. Auto oli vm. -82 Mazda 323 1,3 ja katsastuspäätös hyväksytty.

        Katsastushinnat.fi lajiteltuna halvimman mukaan tällä hetkellä pari A-katsastuksen asemaa näyttää tarjoavan määräaikaiskatsastuksen hinnaksi 19 euroa, seuraavaksi halvin on sitten jo 25 euroa. Nykyään on tietysti sen päälle vielä pakokaasupäästötesti sekä obd testi, tosin jos näistä on huollon todistus muistaakseni alle 3kk vanha niin niitä ei mitata tai ainakaan niistä ei kai veloiteta.

        Viimeisin katsastuskäyntini oli heinäkuussa 2014 hintaan 70e mukaanlukien katsastus, päästötesti ja obd testi, K1 asema ja autona vm. -11 Suzuki Alto ja hyväksytty. Tällainen katsastus olisi vuonna 1993 maksanut hurjat 296,74 markkaa rahanarvokertoimella muutettuna!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8009
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4552
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe