Simpsonit vai Futurama?

Aivoetana

Kumpi sarja viihdyttää eniten? Itse olen elämäni aikana nähnyt miltei kaikki Simpsonit-jaksot kahteen kertaan ja Futuramaa aloin katsella silloin kun se tuli ensimmäisen kerran televisiosta. Simpsonien valtti on sen perustuminen nykypäivän todellisuuteen, joten se voi ammentaa tärkeitä ja hauskoja aiheita nykypäivästä. Katsoja samaistuu tähän keltaiseen amerikkalaisperheeseen helpommin kuin ehkä Futuramaan. Mielestäni henkilöt ovat kuitenkin yksiulotteisia ja Homer saa liikaa huomiota osakseen. Sarja on jatkunut liian pitkään ja kärsii epätasaisesta laadusta. Jotkut tuotantokaudet ovat ihan tylsiä, paskoja ja vaivaannuttavia. Muutamat jaksot ovat oivaltavia ja hauskoja parhaimmillaan henkilöhahmoineen (esim. kissamummo)

Futurama sen sijaan on raikkaampi, hyödyntää vahvuuksiaan tehokkaammin, oikeasti toimii ja on mielikuvitusrikkaampi. Sarjan elinkaari on huomattavan lyhyt mutta ei turha. Simpsoneissa dissataan järjestelmällisesti kristittyjä uskovia ja notkutaan baarissa. Simpsoneissa on myös stereotypiat valloillaan kun Futuramassa tapahtuu hahmokehitystä eikä ole yhtä saarnaava aivopesuviihteessään kuin Simpsonit. Futuramassa on robottihuoria ja ihmisistä tehtyjä herkkumainoksia. Futurama on kekseliäämpi eikä ole samanlainen kuin Simpsonit k12 kieroutuneine "kauhu"jaksoineen. Fry on kymmenen kertaa kiinnostavampi perusjätkä kuin Homer perheenisä. Leela on moniulotteisempi naishahmo kuin kotirouva Marge.
Mitä siis sanotte, kumpi sarja TODELLA peittoaa toisen?

3

<50

Vastaukset

 • Futuraman alkutunnarikin on 100x vetävämpi kuin Simpsoneiden ;-)

 • Simpson iskee paremmin.

 • Simpsonit for ever
  Futurama never

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 43
  831
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  88
  700
 3. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  365