Paavin mukaan Jeesus epäonnistui ristillä

PaavinTodellisetKasvot

Paavi Francis ilmoitti puheessaan PyhänPatrikin Katedraalissa New Yorkissa että Jeesuksen elämä päättyi epäonnistumiseen; epäonnistumiseen ristillä. Paavi olisi toki voinut lisätä, että vaikka päällisin puolin saattaisi vaikuttaa tältä, kyseessä oli todellisuudessa suurin mahdollinen voitto ja Saatanan tappio. Paavi ei lisännyt mitään, vaan ilmoitti Jeesuksen epäonnistuneen, piste. Vatikaani on vahvistanut puheen ja sen käännöksen.

Ajatuksia? Mielipiteitä? Itse olen sanaton. Kristikunnan "johtaja" ilmoittaa ihmiskunnan lunastuksen olleen epäonnistuminen. Käsittämätöntä.

8

<50

Vastaukset

 • Mikä on lähteesi? Annahan ensin koko saarna, että voimme nähdä, mitä hän oikein sanoi. Ilman lähdettä väitteellä ei ole mitään arvoa.

 • Ilmeisesti tarkoitat tätä:

  https://w2.vatican.va/content/francesco/en/homilies/2015/documents/papa-francesco_20150924_usa-omelia-vespri-nyc.html

  Minä en näkisi saarnassa mitään tuollaista.

  "VESPERS WITH PRIESTS AND RELIGIOUS
  HOMILY OF HIS HOLINESS POPE FRANCIS"

  Tilaisuus siis papeille ja sääntökuntalaisille, siis sisäpiirille. Ei siinä missään ilmoiteta lunastuksen epäonnistuneen. Paavi puhuu kuulijakunnan kokemista vaikeuksista ja siitä, että työ/ risti voi joskus INHIMILLISESTI KATSOEN tuntua tappiolta:

  "To see and evaluate things from God’s perspective calls for constant conversion in the first days and years of our vocation and, need I say, it calls for great humility. The cross shows us a different way of measuring success. Ours is to plant the seeds: God sees to the fruits of our labors. And if at times our efforts and works seem to fail and produce no fruit, we need to remember that we are followers of Jesus… and his life, humanly speaking, ended in failure, in the failure of the cross."

  Hän sanoo:
  Siinä sanotaan "inhimillisesti katsoen". Risti on hengellisesti voitto, mutta inhimillisesti häviö, Jeesushan tuomittiin täysin syyttömänä.

  Siis:" Risti näyttää meille erilaisen tavan mitata MENESTYSTÄ. Me kylvämme siemenet, Jumala antaa kasvun työllemme. Ja jos joskus yrityksemme ja työmme tuntuu menevän hukkaan eivätkä tuota hedelmää, meidän täytyy muistaa, että olemme Jeesuksen seuraajia... ja hänen elämänsä seuraajia vaikka ajoittain tekomme vaikuttavat menevän hukkaan.

  Ei tässä mitään outoa ole. "Marttyyrien verestä" syntyy uusia uskovia. Tappioilta vaikuttavista asioista Jumala synnyttää uutta uskonelämää.

  Mikäli Paavi olisi sitä mieltä, että Jeesus epäonnistui, hän lopettaisi messut heti paikalla, sillä jokainen messu nimenomaan todistaa Jeesuksen uhrikuolemasta ja ylösnousemuksesta. Hänen kuulijansa käyvät päivittäin messussa, joten ei tämä asia heille voinut olla mitenkään epäselvä.

 • Mistä näitä kahjoja piisaa?

  Katolilaisen minua ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä luterilaisten edustajat ovat sanoneet, puhumattakaan siitä, että menisin kirjoittamaan siitä "uutisena" luterilaisten palstalle.

  Näitä information levittäjiä kyllä sitten löytyykin tähän suuntaan. Yleensä lähteenä on iltalehti ja sitten kun kysytään, ne kaivavat esiin Vatikaanin sivun lukematta sitä (tuskin edes osaavat kunnolla englantia)

  Ilmeisesti tällä on jotain tekemistä sen kanssa, että suljetut osastot on tyhjennetty kotihoitoon ja sitten jonnekin näitten raukkojen pitää purkaa pahaa oloaan?

  • Nämä ovat niitä, joista Raamattu varoitta, jotka ovat menettäneet järkensä ja joilla on sairaaloinen halu keskustella kaikesta tyhjänpäiväisestä.


  • Ei ole luterilainen. Hän kävi luterilaisten palstalla ja viettää sapattia lauantaina, joten taitaa olla jonkinlainen adventisti tai messiaaninen, ja valitti samasta asiasta, yritin luterilaisena päinvastoin saada häntä järkiinsä.


  • Yleensäkin se on niin, että näillä kaikilla palstoilla on joitakin vapaista suunnista, siis luterilaisista katsoen vapaista suunnista. JOs luterilaiset käyvät, eivät käy tappelemassa. Olen nähnyt yhden ainoan tappelevan luterilaisen, ja hän oli vähän sellainen erikoinen persoona.

   Jostain syystä se menee niin, että katolilaiset, ortodoksit ja luterilaiset, kaikki vanhimmat kirkot, niiden jäsenet eivät käy toisille tarjoamassa kristinuskon muotoaan, vaan antavat toisten uskoa miten uskovat. Näissä saattaa esiintyä joitakin harvoja tappelijayksilöitä, mutta he yleensä riitelevät sitten omiensakin kanssa.


 • Huomaamme että "kansan paavi", sydänten paavi Franciscus jatkaa rohkeiden kannanottojen ja avausten linjaansa. On helpompi samaistua Jeesukseen, joka ei ollut "voittaja" vaan "häviäjä". Olemmehan me enimmäkseen "luusereita" kaikkiin tämän maailman mahtimiehiin ja menestyjiin verrattuna. Jeesus oli yksi meistä, meidän kaikkien Jeesus, niin kuin Franciscus on meidän kaikkien paavi. Jeesus oli ennen kaikkea yhteiskunnallinen uudistaja, tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden julistaja, jonka sortojärjestelmän huipulla olleet vallanpitäjät surmasivat. Siinä Jeesus oli yksi monista, jopa lukemattomista ihmiskunnan historian harmaista sankareista. Jeesus on nostettu esiin, symbolina, mutta hän oli vain yksi miljoonista.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.