Paavin mukaan Jeesus epäonnistui ristillä

PaavinTodellisetKasvot

Paavi Francis ilmoitti puheessaan PyhänPatrikin Katedraalissa New Yorkissa että Jeesuksen elämä päättyi epäonnistumiseen; epäonnistumiseen ristillä. Paavi olisi toki voinut lisätä, että vaikka päällisin puolin saattaisi vaikuttaa tältä, kyseessä oli todellisuudessa suurin mahdollinen voitto ja Saatanan tappio. Paavi ei lisännyt mitään, vaan ilmoitti Jeesuksen epäonnistuneen, piste. Vatikaani on vahvistanut puheen ja sen käännöksen.

Ajatuksia? Mielipiteitä? Itse olen sanaton. Kristikunnan "johtaja" ilmoittaa ihmiskunnan lunastuksen olleen epäonnistuminen. Käsittämätöntä.

8

75

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lähdepuuttuu

   Mikä on lähteesi? Annahan ensin koko saarna, että voimme nähdä, mitä hän oikein sanoi. Ilman lähdettä väitteellä ei ole mitään arvoa.

  • eimerkillistä

   Ilmeisesti tarkoitat tätä:

   https://w2.vatican.va/content/francesco/en/homilies/2015/documents/papa-francesco_20150924_usa-omelia-vespri-nyc.html

   Minä en näkisi saarnassa mitään tuollaista.

   "VESPERS WITH PRIESTS AND RELIGIOUS
   HOMILY OF HIS HOLINESS POPE FRANCIS"

   Tilaisuus siis papeille ja sääntökuntalaisille, siis sisäpiirille. Ei siinä missään ilmoiteta lunastuksen epäonnistuneen. Paavi puhuu kuulijakunnan kokemista vaikeuksista ja siitä, että työ/ risti voi joskus INHIMILLISESTI KATSOEN tuntua tappiolta:

   "To see and evaluate things from God’s perspective calls for constant conversion in the first days and years of our vocation and, need I say, it calls for great humility. The cross shows us a different way of measuring success. Ours is to plant the seeds: God sees to the fruits of our labors. And if at times our efforts and works seem to fail and produce no fruit, we need to remember that we are followers of Jesus… and his life, humanly speaking, ended in failure, in the failure of the cross."

   Hän sanoo:
   Siinä sanotaan "inhimillisesti katsoen". Risti on hengellisesti voitto, mutta inhimillisesti häviö, Jeesushan tuomittiin täysin syyttömänä.

   Siis:" Risti näyttää meille erilaisen tavan mitata MENESTYSTÄ. Me kylvämme siemenet, Jumala antaa kasvun työllemme. Ja jos joskus yrityksemme ja työmme tuntuu menevän hukkaan eivätkä tuota hedelmää, meidän täytyy muistaa, että olemme Jeesuksen seuraajia... ja hänen elämänsä seuraajia vaikka ajoittain tekomme vaikuttavat menevän hukkaan.

   Ei tässä mitään outoa ole. "Marttyyrien verestä" syntyy uusia uskovia. Tappioilta vaikuttavista asioista Jumala synnyttää uutta uskonelämää.

   Mikäli Paavi olisi sitä mieltä, että Jeesus epäonnistui, hän lopettaisi messut heti paikalla, sillä jokainen messu nimenomaan todistaa Jeesuksen uhrikuolemasta ja ylösnousemuksesta. Hänen kuulijansa käyvät päivittäin messussa, joten ei tämä asia heille voinut olla mitenkään epäselvä.

  • bjöölhökhökbhö

   Mistä näitä kahjoja piisaa?

   Katolilaisen minua ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä luterilaisten edustajat ovat sanoneet, puhumattakaan siitä, että menisin kirjoittamaan siitä "uutisena" luterilaisten palstalle.

   Näitä information levittäjiä kyllä sitten löytyykin tähän suuntaan. Yleensä lähteenä on iltalehti ja sitten kun kysytään, ne kaivavat esiin Vatikaanin sivun lukematta sitä (tuskin edes osaavat kunnolla englantia)

   Ilmeisesti tällä on jotain tekemistä sen kanssa, että suljetut osastot on tyhjennetty kotihoitoon ja sitten jonnekin näitten raukkojen pitää purkaa pahaa oloaan?

   • Pappi_on_aina_välittäjä

    Nämä ovat niitä, joista Raamattu varoitta, jotka ovat menettäneet järkensä ja joilla on sairaaloinen halu keskustella kaikesta tyhjänpäiväisestä.


   • eiolelut

    Ei ole luterilainen. Hän kävi luterilaisten palstalla ja viettää sapattia lauantaina, joten taitaa olla jonkinlainen adventisti tai messiaaninen, ja valitti samasta asiasta, yritin luterilaisena päinvastoin saada häntä järkiinsä.


   • eiolelut

    Yleensäkin se on niin, että näillä kaikilla palstoilla on joitakin vapaista suunnista, siis luterilaisista katsoen vapaista suunnista. JOs luterilaiset käyvät, eivät käy tappelemassa. Olen nähnyt yhden ainoan tappelevan luterilaisen, ja hän oli vähän sellainen erikoinen persoona.

    Jostain syystä se menee niin, että katolilaiset, ortodoksit ja luterilaiset, kaikki vanhimmat kirkot, niiden jäsenet eivät käy toisille tarjoamassa kristinuskon muotoaan, vaan antavat toisten uskoa miten uskovat. Näissä saattaa esiintyä joitakin harvoja tappelijayksilöitä, mutta he yleensä riitelevät sitten omiensakin kanssa.


  • Vapautuksen_teologia

   Huomaamme että "kansan paavi", sydänten paavi Franciscus jatkaa rohkeiden kannanottojen ja avausten linjaansa. On helpompi samaistua Jeesukseen, joka ei ollut "voittaja" vaan "häviäjä". Olemmehan me enimmäkseen "luusereita" kaikkiin tämän maailman mahtimiehiin ja menestyjiin verrattuna. Jeesus oli yksi meistä, meidän kaikkien Jeesus, niin kuin Franciscus on meidän kaikkien paavi. Jeesus oli ennen kaikkea yhteiskunnallinen uudistaja, tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden julistaja, jonka sortojärjestelmän huipulla olleet vallanpitäjät surmasivat. Siinä Jeesus oli yksi monista, jopa lukemattomista ihmiskunnan historian harmaista sankareista. Jeesus on nostettu esiin, symbolina, mutta hän oli vain yksi miljoonista.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-ahon pää petti

   Halla-aho toistaiseksi sairauslomalla. Taisi pää pettää lopullisesti.
   Maailman menoa
   288
   3687
  2. Mikä on kaivattusi etunimen alkukirjain?

   Jos ei tule kirjaintani, aion poistua palstalta vähin äänin. Siksi en voi sanoa omaani.
   Ikävä
   172
   1946
  3. Martina avautuu

   Gekkoselle. Tosi hyvin sanottu: https://gekkonen.net/martina-aitolehti-hannu-pikkarainen-18921/ Näen nyt ekaa kertaa videolla. Aika paljon muistutt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   1937
  4. Jos haluan sut (tai kun)

   ja sinä mut, niin kyllä meidän pitäisi se jotenkin jo toiselle saada varmistettua, ettei kumpikaan luule muuta. Haluan sut.
   Ikävä
   54
   984
  5. Suojatie tappaja iski Karhulassa

   Auton yliajama pyöräilijä kuoli suojatiellä .Tapausta tutkitaan tällä hetkellä törkeänä rattijuopumuksena ja kuolemantuottamuksena.
   Kotka
   20
   906
  6. Koska Martina myöntää, että elämä päin peetä

   Tän naisen elämässä ei huonoja päiviä ole. Miten jollain ihmisellä voi olla kaikki aina hyvin... Yö unetkin on täydellisiä😄. Ei ole muijasta myöntämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   903
  7. 47
   883
  8. Tohtori Jussi Halla-aho sairaslomalla

   Viikon ikävin uutinen oli Suomen suosituimman poliitikon, äänikuningas tohtori Halla-ahon joutuminen sairaslomalle. Peukut pystyyn, että Suomen ykkösp
   Maailman menoa
   22
   876
  9. Martinan tapa ylpeillä kaikella mahdollisella.

   On se kova nainen kehumaan itseään. Jos ei muuta löydy niin ainakin uni on hänellä täydellinen😉 Kaikki on ihanaa, huikeaa, mahtavaa ja onnellinen ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   795
  10. Immuunikato luodaan rokotteella

   injektio sotkee elimistön luonnollisen puolustuksen. Kuka tarvitsee 3n rokotteen? NE MYY NIITÄ KOSKA NIILLÄ ON YLIMÄÄRÄISTÄ VARASTOSSA. Ja eläkeläise
   Maailman menoa
   281
   752
  Aihe