Paavin mukaan Jeesus epäonnistui ristillä

PaavinTodellisetKasvot

Paavi Francis ilmoitti puheessaan PyhänPatrikin Katedraalissa New Yorkissa että Jeesuksen elämä päättyi epäonnistumiseen; epäonnistumiseen ristillä. Paavi olisi toki voinut lisätä, että vaikka päällisin puolin saattaisi vaikuttaa tältä, kyseessä oli todellisuudessa suurin mahdollinen voitto ja Saatanan tappio. Paavi ei lisännyt mitään, vaan ilmoitti Jeesuksen epäonnistuneen, piste. Vatikaani on vahvistanut puheen ja sen käännöksen.

Ajatuksia? Mielipiteitä? Itse olen sanaton. Kristikunnan "johtaja" ilmoittaa ihmiskunnan lunastuksen olleen epäonnistuminen. Käsittämätöntä.

8

64

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lähdepuuttuu

   Mikä on lähteesi? Annahan ensin koko saarna, että voimme nähdä, mitä hän oikein sanoi. Ilman lähdettä väitteellä ei ole mitään arvoa.

  • eimerkillistä

   Ilmeisesti tarkoitat tätä:

   https://w2.vatican.va/content/francesco/en/homilies/2015/documents/papa-francesco_20150924_usa-omelia-vespri-nyc.html

   Minä en näkisi saarnassa mitään tuollaista.

   "VESPERS WITH PRIESTS AND RELIGIOUS
   HOMILY OF HIS HOLINESS POPE FRANCIS"

   Tilaisuus siis papeille ja sääntökuntalaisille, siis sisäpiirille. Ei siinä missään ilmoiteta lunastuksen epäonnistuneen. Paavi puhuu kuulijakunnan kokemista vaikeuksista ja siitä, että työ/ risti voi joskus INHIMILLISESTI KATSOEN tuntua tappiolta:

   "To see and evaluate things from God’s perspective calls for constant conversion in the first days and years of our vocation and, need I say, it calls for great humility. The cross shows us a different way of measuring success. Ours is to plant the seeds: God sees to the fruits of our labors. And if at times our efforts and works seem to fail and produce no fruit, we need to remember that we are followers of Jesus… and his life, humanly speaking, ended in failure, in the failure of the cross."

   Hän sanoo:
   Siinä sanotaan "inhimillisesti katsoen". Risti on hengellisesti voitto, mutta inhimillisesti häviö, Jeesushan tuomittiin täysin syyttömänä.

   Siis:" Risti näyttää meille erilaisen tavan mitata MENESTYSTÄ. Me kylvämme siemenet, Jumala antaa kasvun työllemme. Ja jos joskus yrityksemme ja työmme tuntuu menevän hukkaan eivätkä tuota hedelmää, meidän täytyy muistaa, että olemme Jeesuksen seuraajia... ja hänen elämänsä seuraajia vaikka ajoittain tekomme vaikuttavat menevän hukkaan.

   Ei tässä mitään outoa ole. "Marttyyrien verestä" syntyy uusia uskovia. Tappioilta vaikuttavista asioista Jumala synnyttää uutta uskonelämää.

   Mikäli Paavi olisi sitä mieltä, että Jeesus epäonnistui, hän lopettaisi messut heti paikalla, sillä jokainen messu nimenomaan todistaa Jeesuksen uhrikuolemasta ja ylösnousemuksesta. Hänen kuulijansa käyvät päivittäin messussa, joten ei tämä asia heille voinut olla mitenkään epäselvä.

  • bjöölhökhökbhö

   Mistä näitä kahjoja piisaa?

   Katolilaisen minua ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä luterilaisten edustajat ovat sanoneet, puhumattakaan siitä, että menisin kirjoittamaan siitä "uutisena" luterilaisten palstalle.

   Näitä information levittäjiä kyllä sitten löytyykin tähän suuntaan. Yleensä lähteenä on iltalehti ja sitten kun kysytään, ne kaivavat esiin Vatikaanin sivun lukematta sitä (tuskin edes osaavat kunnolla englantia)

   Ilmeisesti tällä on jotain tekemistä sen kanssa, että suljetut osastot on tyhjennetty kotihoitoon ja sitten jonnekin näitten raukkojen pitää purkaa pahaa oloaan?

   • Pappi_on_aina_välittäjä

    Nämä ovat niitä, joista Raamattu varoitta, jotka ovat menettäneet järkensä ja joilla on sairaaloinen halu keskustella kaikesta tyhjänpäiväisestä.


   • eiolelut

    Ei ole luterilainen. Hän kävi luterilaisten palstalla ja viettää sapattia lauantaina, joten taitaa olla jonkinlainen adventisti tai messiaaninen, ja valitti samasta asiasta, yritin luterilaisena päinvastoin saada häntä järkiinsä.


   • eiolelut

    Yleensäkin se on niin, että näillä kaikilla palstoilla on joitakin vapaista suunnista, siis luterilaisista katsoen vapaista suunnista. JOs luterilaiset käyvät, eivät käy tappelemassa. Olen nähnyt yhden ainoan tappelevan luterilaisen, ja hän oli vähän sellainen erikoinen persoona.

    Jostain syystä se menee niin, että katolilaiset, ortodoksit ja luterilaiset, kaikki vanhimmat kirkot, niiden jäsenet eivät käy toisille tarjoamassa kristinuskon muotoaan, vaan antavat toisten uskoa miten uskovat. Näissä saattaa esiintyä joitakin harvoja tappelijayksilöitä, mutta he yleensä riitelevät sitten omiensakin kanssa.


  • Vapautuksen_teologia

   Huomaamme että "kansan paavi", sydänten paavi Franciscus jatkaa rohkeiden kannanottojen ja avausten linjaansa. On helpompi samaistua Jeesukseen, joka ei ollut "voittaja" vaan "häviäjä". Olemmehan me enimmäkseen "luusereita" kaikkiin tämän maailman mahtimiehiin ja menestyjiin verrattuna. Jeesus oli yksi meistä, meidän kaikkien Jeesus, niin kuin Franciscus on meidän kaikkien paavi. Jeesus oli ennen kaikkea yhteiskunnallinen uudistaja, tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden julistaja, jonka sortojärjestelmän huipulla olleet vallanpitäjät surmasivat. Siinä Jeesus oli yksi monista, jopa lukemattomista ihmiskunnan historian harmaista sankareista. Jeesus on nostettu esiin, symbolina, mutta hän oli vain yksi miljoonista.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liperi pääsi otsikoihin

   Murha (?) Liperin Onttolassa. Lukekaa itse, jos osaatte. https://yle.fi/a/74-20076779
   Liperi
   79
   4160
  2. Halpa on lapsen henki

   "POHJOIS-KARJALAN käräjäoikeus on antanut torstaina tuomionsa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa koskevasta tapauksesta. Sebast
   Joensuu
   218
   3841
  3. Perhe surma

   Taas tapahtui surma. 37v mies murhasi vaimonsa. Heidän lapset 6 ja 8v eivät olleet teon sattuessa paikalla. Tätä se mata
   Joensuu
   110
   2697
  4. Oho! Pernilla Böckerman ja Riikka-äiti saivat kesämökille öky-yllätyksen -Katso ennen-jälkeen kuvat!

   Oho, aikamoinen öky-yllätys! Kyllä kelpaisi tämä. Tuo mökkiin aivan uutta ilmettä, käytännöllisyyttä ja rentoutumistilaa
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1843
  5. Farmi Suomi: Miina Äkkijyrkkä, 74, murisee ärräpäitä "Perkele, minä olen ammattilainen, minua ei..."

   Tätä odottaessa! Kuvanveistäjä ja kansainvälisesti tunnettu taiteilija Miina Äkkijyrkkä on Farmilla varmasti aikamoinen
   Tv-sarjat
   24
   1323
  6. Tämä on sinulle

   Toivottavasti ajatukseni kantaa perille - Välitän, todellakin välitän🙏💔
   Ikävä
   54
   1192
  7. Onko sulla tiedossa, että

   Tykkääkö se sinun kaivattu sinusta takaisin?
   Ikävä
   79
   1105
  8. Miksi Suomen ongelmat alkoivat Natojäsenyyden myötä?

   Miksi Suomen ongelmat alkoivat Natojäsenyyden myötä? Mitä mieltä olette?
   NATO
   273
   822
  9. Paha mies saatu kuulemma satimeen Suomussalmella

   Paha mies saatu kuulemma satimeen Suomussalmella. Tämmöstä voipi tapahtua, vieläpä jopa nykyaikana. Poliisi sano, että
   Suomussalmi
   10
   812
  10. Huomasin erään asian juuri.

   Sepäs ei sitten enää selittelyjä kaipaakaan. Kiitos, kun estit. Asia on harvinaisen selvä.
   Ikävä
   82
   776
  Aihe