Aihe

Kerrotaanko turvapaikanhakijoille totuutta?

pitkätyöuratakana

Irakilaiset tulevat netistä kerätyn tiedon perusteella toiveikkaana tänne. Facebookin kirjoittajien mukaan Suomessa kaikki saavat talon ja kaikki palvelut ovat ilmaisia. Bussit, junat, ruoka, ym. Kaikki ilmainen, all free!

Kerrotaanko turvapaikkahaun missään vaiheessa totuus, että talon tosiaan saa jokainen, mutta sen eteen pitää olla työ ja tehdä työtä 10-40v palkasta riippuen???

Jaksaako tulija odottaa vai kuvitteleeko lapsenomaisesti tosiaan kaiken olevan ilmaista???

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • klaukkalalainen

   Ei kerrota. Moni ei ole käynyt kouluja eivätkä osaa edes lukea. Mediakritiikkiä ei ole, joten he ovat helppoja saaliita ihmissalakuljettajille. Ei ihme, että majoitus ei kelpaa, kun salakuljettaja näytti kuvaa Sipilän miljoonalukaalista ja blondeista. Pettymys on suuri, kun rahat menivät hukkaan ja majoituksena on patja lattialla vanhassa mielisairaalassa ja nainen on SPR:n tantta.

   • HuononKebabinMaa

    Joukossa on myös korkeasti koulutettua väkeä, mutta monella todella on vääriä odotuksia.

    Yksi oletus monella haastatellulla näytti oleen, että turvapaikka heltiää nopeasti. Keskimääräinen käsittelyaika oli kuitenkin 157 päivää jo ennen ryntäystä, nyt helposti yli vuosi. Tämä aika asutaan helposti vastaanottokeskuksessa, ellei itse pysty löytämään ja kustantamaan muuta paikkaa. Kämppä per turvapaikanhakija ja kaikki pääministerin pihapiirissä ei pidä paikkaansa.

    Moni kiirehti myös jo innoissaan kutsumaan peräänsä myös vanhempansa, vaimonsa ja lapsensa sekä kätevästi isovanhemmat ja serkut lapsenvahdeiksi. Kylmänä suihkuna voi tulla tieto, että Suomessa perheenyhdistämisellä ymmärretään aviopuolisoita lapsineen, aikuisen ihmisen vanhemmat eivät kuulu laskuihin.

    Vastaanottoraha 316,07 euroa kuussa paitsi jos saa ruoat vastaanottoeskuksesta 92,64 euroa, kuulostaa ihan hyvältä Irakin tulotasoon. Vaan kun käy Suomessa ruokakaupassa ja haluaa ehdottomasti valmistaa ruokansa Lähi-idän tyylin ensiluokkaisesta lampaanlihasta ja tutuista välimerellisistä raaka-aineista, niin kukkarolle käy. Eikä kebab ja falafel ole kuin kotona.


   • kansalainenRöykästä

    Sen jälkeen kun Juha Sipilän taustat ja CV:n kopio kiersi irakilaisten facebook-profiilien linkeissä niin turvapaikanhakijoiden joukkoon ilmestyi pelkkiä koneinsinöörejä. Siihen asti tuota ammattikuntaa ei juurikaan ollut. Ehkä sattumaa, ehkä ei.

    Yhtä uskottavia ovat 23- ja 28-vuotiaat kirurgit jotka ovat toimineet pitkään lastensairaaloissa. Ilmeisesti koulutuksessa on erotettu vain pyyhe, puukko ja sapeli, niin nopeasti Irakissa näköjään valmistuu kirurgiksi.

    Varsinkin kun kaikki paperit ovat riekaleina tai useimmiten kateissa. Näyttö on kyllä vakuuttava maahanmuuttohaastattelijana toimivalle mutta kansalaisia tuo ei vakuuta. Ennen meilläkin sentään oli aitoja valelääkäreitä.


   • Hoitajaakotarvitaan

    Eikös nämä juuri pakene niitä jotka amputoivat päitä
    ilman puudutusta?


  • stoorejariittää

   Belgialaisviranomaiset havaitsivat, että osa irakilaishakijoiden tarinoista oli keksittyjä.
   Dirk Van Den Bulck
   Dirk Van Den Bulck

   - Meillä oli muutamia merkkejä siitä, että kaikille Bagdadista tuleville ei ehkä ole tarvetta antaa suojelua. Näimme, että se mitä he kertoivat syyksi suojeluntarpeelle, ei ollut totta. Havaitsimme myös, että Bagdadin tilanne on monimutkainen ja erilainen nyt kuin muutama kuukausi tai vuosi sitten.

   - Osassa anomuksista - ei kaikissa, mutta monissa uusissa hakemuksissa - kerrottiin tarinoita, joissa oli samoja elementtejä tavalla, joka ei ollut uskottavaa.

   Van Den Bulck uskoo, että irakilaisille oli mahdollisesti kerrottu, että jos he menevät Belgiaan tai Suomeen, he saavat turvapaikan lyhyessä ajassa.

   Kun hakemusten käsittely jäädytettiin, yli sata irakilaista pyysi lupaa palata vapaaehtoisesti Belgiasta Bagdadiin.

   - Tämä oli merkillistä, emmekä olleet nähneet sitä koskaan ennen. Yli 140 palasi Irakiin, ja heistä 90 Bagdadiin. He tulivat Eurooppaan luullen saavansa turvapaikan nopeasti. Kun he näkivät, ettei se ole totta, he pitivät parempana palata Bagdadiin.

   Aika turvapaikkahakemuksen jättämisen ja paluupyynnön välillä oli hyvin lyhyt.

   Van Den Bulck ei vielä osaa sanoa, mikä on belgialaisviranomaisten arvio Bagdadin turvallisuustilanteesta. Päätös asiasta tulee parin päivän kuluessa.
   Hussainiyassa, 20 kilometrin päässä Bagdadista, tehtiin tiistaina autopommi-isku, jossa kuoli ainakin 12 ihmistä.
   Hussainiyassa, 20 kilometrin päässä Bagdadista, tehtiin tiistaina autopommi-isku, jossa kuoli ainakin 12 ihmistä. (AP)

   Suomeen on tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä saapunut kaikkiaan noin 17 350 turvapaikanhakijaa. Heistä selvä enemmistö eli 11 898 hakijaa, 69 prosenttia hakijoista, on irakilaisia. Pelkästään syyskuussa 9 101 irakilaista jätti turvapaikkahakemuksen Suomessa.

   Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 82 prosenttia irakilaishakijoista sai myönteisen turvapaikkapäätöksen, kertoo Svenska Yle.

   Suomessakin Maahanmuuttovirasto arvioi paraikaa uudelleen Irakin ja Somalian turvallisuustilannetta, ja näiden maiden kansalaisten hakemukset on jäädytetty.

  • nääs

   Tosiasiassa nämä tulijat saavat kaikki nämä.
   Ei kantasuomalainen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14825
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13448
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9075
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6486
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   237
   3802