Mersu jäi kiinni huijauksesta!

HoohohooHahaahah

Mersu jäi kiinni toisesta huijauksesta – 50 % kalliimpi polttoainelasku kuin väitettiin

Päästöhuijauksen vanavedessä Mercedes-Benz on jäänyt kiinni polttoaineenkulutuksensa vähättelystä, kertoo Automotive News Europe.

Brysselissä toimiva Transport & Environment -järjestö on listannut Mercedes-Benzin pahimmaksi huijariksi ilmoitetulla polttoaineenkulutuksella. Daimler-konsernin Mercedes-Benzin automallit käyttävät normaaliajossa 48 prosenttia enemmän polttoainetta kuin mitä ilmoitetaan kulutukseksi. Kulutus ylittää ilmoitetun jopa yli 50 prosentilla uusissa A-, C- ja E-luokan malleissa.

BMW:n 5-sarja ja Peugeot 308 kuluttavat myös hieman vajaat 50 prosenttia enemmän polttoainetta kuin mitä valmistajat ilmoittavat.

Kaikilla valmistajilla todellinen kulutus on keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin ilmoitettu, kun vielä vuonna 2001 vähättelyä oli keskimäärin vain kahdeksan prosenttia.

Valmistajan ilmoituksen ja todellisuuden välinen ero tarkoittaa keskivertoajajalla noin 450 euron lisälaskua vuodessa.

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/mersu-jai-kiinni-toisesta-huijauksesta-50-kalliimpi-polttoainelasku-kuin-vaitettiin-6000333

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BratwurstitPaaliin

      RUAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
      BUAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
      MUAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

      • E-sarjalainen

        Hakeudu hyvä ihminen hoitoon. Toivottavasti itsekin ymmärrät senverran, että sinun ei pitäisi ilman valvontaa liikkua vapaalla jalalla. -Mitä tulee varsinaiseen asiaan, kulutusmittauksethan suoritetaan ns. tilaustöinä autonvalmistajille muutamissa laboratorioissa. Testaukset tehdään tasapuolisuuden vuoksi samanlaisissa olosuhteissa rullien päällä kaikki ylimääräiset sähkölaitteet poiskytkettyinä. Tuloksethan voivat hyvinkin olla totuuden mukaisia, mutta eihän tuolla ole tietenkään mitään tekemistä arkitodellisuuden kanssa. Ei missään tieolosuhteissa päästä lähellekään labratuloksia. -Eli siinä mielessä voidaan kyllä puhua hyvinkin huijauksesta merkistä riippumatta. Joillakin se ero vaan on älyttömän iso todellisuuden suhteen.


    • Olen_tyytyväinen

      Sekalaisen ajon kulutukseni eli kaikkien ajojeni keskikulutus C-sarjalaiseni ensimmäisten kuukausien aikana on ollut vajaat 28 % suurempi kuin ilmoitettu ”yhdistetty kulutus” ja maantiellä olen päässyt lähes täydellä lastilla 86 km/h keskinopeudella kulutuksella, joka on vajaat 20 % suurempi kuin ilmoitettu maantiekulutus. Aivan samankaltaisia eroja kuin edelliselläkin autollani, joka oli toista saksalaismerkkiä.

      Uskoakseen valmistajien ilmoittamia kulutuksia täytyy olla todellinen toiveajattelija, merkistä riippumatta! Arkiliikenne on jotain muuta kuin vakioidut laboratorio-olosuhteet.

      • E220_CDI

        Ei siihen tarvita kuin rauhallinen liikenne ja ennakoiva kuljettaja. En tiedä, minkä maallin Ceetä ajat, mutta juuri tuolla rahtari-80 nopeudella tehtaan säädöissä oleva W204 C menee niin manuaali- kuin automaattivaihteisena suunnilleen maantienormilukemillaan.

        Niitä lukemia ajaa myös monikin ihan oikeasti pitkän aikavälin keskiarvona, jopa Keski-Euroopan meitä selvästi ruuhkaisemmassa liikenteessä.


    • LiikenneRauhoittuu

      Tuon korjaaminen takaisinkutsulla onkin haastellista, jotta katsastuksessa vaadittava tyypitestien mukainen toiminta saavutetaan ilman ajokieltoa. Yksinkertaisimmalta tuntuisi poistaa yksi sylinteri käytöstä, jolloin moottori toimii optimaalisemmalla hyötysuhdealueella suomalaisia ajonopeuksia silmälläpitäen. Voi olla että tämä ei riitä jolloin mahdollisten tärinä- ja tasapainoitusongelmien kompensoimiseksi voi olla parasta poistaa puolet sylintereistä toiminnasta yksinkertaisesti katkaisemalla niiltä ruiskutus ja ohjelmoimalla ECU uudelleen. Tähän riittää yksi takaisinkutsu ja muutaman minuutin piipahdus softapäivityksessä!

      Muistetaan, että Suomen maanteillä 25 hevosvoimaa riittää käytännössä aina moottoritienopeuksiin saakka.

      Mesen omistajilta luonnollisesti kerätään takautuvasti veropetoksella saatu hyöty autoverosta ja vuosittaisista ajoneuvoveroista ja kerrotaan ne Daimlerin yhteystiedot, jota kautta korvausta voi vaatia.

    • GrannyPinewood

      Enpä ole kulutuslukemia kysellyt, kun olen autoni ostanut. Itse olen pitänyt kirjaa kulutuksesta [sikäli kun se koskaan on kiinnostanut] ja en ole jäänyt kiinni itseni huijaamisesta.

      Kulutus on ollut erittäin kohtuullinen, ja mitä sen on väliä paljonko se kuluttaa: polttoainekulut on jokatapauksessa vain pieni osa autoilun kokonaiskustannuksista.

      • E220_CDI

        Polttoainekulut ovat pieni osa kokonaiskustannuksista vain niin huonoilla autoilla, että ne vaihdetaan lyhyen ajomatkan jälkeen. Kulutuksesta tulee merkittävä osa kokonaiskuluja jo muutaman sadan tuhannen kilometrin matkalla, suurista ajomääristä puhumattakaan.


    • Q.-.Q

      "Mersu jäi kiinni toisesta huijauksesta – 50 % kalliimpi polttoainelasku kuin väitettiin"

      Pääkaupunkiseudun ruuhkien perusteella polttoaine on todella halpaa.
      Jos se olisi kallista, niin siellä tulisi vain tuttujen autoja vastaan.................

      • BratwurstitPaaliin

        Sinun tapauksessasi siellä ei tulisi vastaan ketään, kun sosiaalitukiakin ollaan leikkaamassa......


    • E220_CDI

      Onneksi ei ole mikään pakko ajaa kuten keskimäärin kädettömät. Cee meni jopa alle normikulutuksellaan, E menee tasan normiin (kun on webasto eikä lämpöpaikkaa työpaikalla). Tankkauksista laskettuna toki, eikä kojetaulusta katsottuna.

      Mutta jos se valittajia yhtään helpottaa, niin moni tosiaan osaa kuluttaa paljon enemmänkin. Se ei tosin ole auton vika.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe