Kaliningrad

ALERT

http://www.jouko-piho.fi/211357862

Nimimerkin "Nainen Pohjanmaalta" uni syyskuun lopussa 2015

Seisoin ikkunan äärellä kotona ja katselin peltojen halki pimeään metsään päin. Oli ilta tai yö, ainakin oli kovin pimeää. Ilman mitään varoitusta keskellä metsää tapahtui iso räjähdys. Se oli valtava, syttyi iso tulipalo. Otin puhelimen käteeni ja yritin soittaa apua paikalle. Puhuin erään henkilön kanssa, mutta yhteys oli huono. Yhden sanan kuitenkin kuulin selvästi: Kaliningrad. Sanoin unessa kovalla äänellä hämmästyneenä: ”Mitä? Kaliningrad?” Siihen uneni loppui ja heräsin.

12

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KTSEiKirj

      Siunaamme varmuuden vuoksi Kaliningradia!

    • mustahevonen

      Jouko Pihon Sionistiset unelmat eivät toteudu !
      "PALLIT RAATTEENTIELLÄ"
      Ratteentien soturien geenit ovat levinneet jo Suomea ja maailmaa !

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f77390c9-6f9d-40f7-a39e-a9537828f783

      ULKOMAAT

      Ukraina iski väitetysti venäläiseen sota-alukseen Itämerellä

      Serpukhov-alus on ampunut risteilyohjuksia Ukrainan sodassa.

      Serpukhov sisältää häiveteknologiaa ja ohjusjärjestelmän. Arkistokuva vuodelta 2017.

      Mikael Kaivanto

      Tänään klo 20:54

      Venäläinen sota-alus Serpukhov syttyi Itämerelle tuleen, väittää Ukrainan sotilastiedustelu. Ukrainan viranomaiset vahvistivat Kyiv Independentille, että kyseessä on heidän iskunsa alukseen.

      – Venäläinen ohjusalus Serpukhov poistettiin käytöstä tulipalon takia, Ukrainan sotilastiedustelu kirjoittaa Telegrammissa.

      Pienellä, mutta raskaasti aseistetulla ohjusaluksella syttyi tulipalo

      Kaliningradissa, Baltijskin satamassa sunnuntaina.

      Ukrainan nimettömät tiedustelulähteet sanovat, että aluksen viestintä- ja automaattijärjestelmät vahingoittuivat palossa. Alus on asetettu telakalle, ja sen korjauksessa menee pitkään.

      Myös Ukrainan sisäministerin entinen neuvonantaja Anton Heraštšenko levittää X:ssä videota, jonka väitetään olevan kyseisen aluksen tulipalosta. Videossa näkyy, kuinka tuli leimahtaa yhtäkkiä aluksen sisällä. Iltalehti ei ole pystynyt varmistamaan videon aitoutta.


      74-metrinen Buyan-luokan korvetti pystyy operoimaan matalissa rantavesissä. Se ampuu Kalibr-risteilyohjuksia. Ukraina on pystynyt viime aikoina tuottamaan tappioita venäläisaluksille Mustallamerellä. Isku on tiettävästi ensimmäinen, joka tapahtuu Itämerellä.

      Venäjän puolustusministeriö ei ole kommentoinut tapausta.

      https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1777343588323442924?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1777343588323442924|twgr^c7ec9a68d8bf77286d43bd6707e632f382b1e486|twcon^s1_&ref_url=https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f77390c9-6f9d-40f7-a39e-a9537828f783

      ⚡️Serpukhov, a Russian missile ship, has been put out of order by a fire on April 7 in Baltiysk, Kaliningrad region of Russia - Ukrainian Defense Intelligence.

      Serpukhov is a Russian vessel of project 21631 "Buyan-m," launched in 2015.

      Due to the fire inside the missile ship, its communications and automation equipment were completely destroyed.

      Restoring its combat capability will require a long time.

      To be continued, Defense Intelligence wrote.

    • Anonyymi

      Viron yleisradio: Iskander-ohjuksia Kaliningradiin – "Venäjä nostaa panoksia"

      Viron mukaan Venäjä loukkasi maan ilmatilaa perjantaina aamuyöllä. Venäjä on kiistänyt kaikki tiedot ilmatilaloukkauksista.

      7.10.2016 klo 17:39päivitetty 7.10.2016 klo 18:59

      http://yle.fi/uutiset/3-9217583

      Venäjän Itämeren-laivasto on siirtämässä Iskander-M-ohjusjärjestelmää meritse Kaliningradin alueelle, kertoo

      .

      Ohjusjärjestelmää tuodaan Kaliningradiin laivalla Ust-Lugasta läheltä Pietaria. Järjestelmää kuljettavan Ambal-nimisen siviilialuksen odotetaan saapuvan Kaliningradiin tänään perjantaina.

      – Jos tiedot pitävät paikkansa, Venäjä nostaa parhaillaan panoksia, Viron parlamentin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Marko Mihkelson sanoo Ylelle.

      Samaa sanoo Viron puolustusministeri Hannes Hanso:

      – Jos tämä tieto Iskanderien kuljetuksesta pitää paikkansa, tämä on uusi osoitus siitä, että Venäjä haluaa vahvistaa valta-asemaansa Itämerellä eikä aiokaan rakentavasti etsiä ratkaisuja jännitteiseen tilanteeseen, Hanso kommentoi Ylelle.

      Viron ulkoministeriön tietojen mukaan tämä olisi ensimmäinen kerta, kun uudentyyppisiä Iskander-ohjuksia tuodaan Kaliningradiin.

      – Samoin jos tiedot siviilialuksen käytöstä pitävät paikkansa, ohjusjärjestelmän siirto haluttiin salata ja ilmeisesti julkistaa myöhemmin, Mihkelson sanoo.

      ERR:n tietojen mukaan ohjuksia kuljetetaan Anrusstrans-yhtiön Ambal-rahtialuksella. Suomalaisille Ambal, eli tuolloin Railship-alus tuli tutuksi 90-luvulla Hangon ja Travemünden sekä Turun ja Travemünden välisestä liikenteestä.

      Suomalainen Finnlines vuokrasi aluksen 2000-luvulla, jolloin se tunnettiin jonkin aikaa nimillä Finnrunner tai Runner. Alus siirtyi Suomen lipun alle vuonna 2005. Vuonna 2010 se myytiin venäläisomistukseen.

      Ohjusten siirrosta Kaliningradiin kertoi Suomessa ensimmäisenä

      .
      Venäjä loukkasi myös Viron ilmatilaa

      ERR:n mukaan siirto saattaa liittyä venäläisen sotilaskoneen torstaina tekemään ilmatilaloukkaukseen Viron ilmatilassa. Venäjän Su-27-hävittäjä loukkasi Viron ilmatilaa Suomenlahdella lähellä Vaindloon saarta varhain perjantaina, Viron puolustusvoimat kertoi.

      Kahden samanmallisen venäläishävittäjän epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon eteläpuolella eilen torstaina.

      Venäjä kiistää molemmat ilmatilaloukkaukset.

      Venäjän puolustusministeriön mukaan venäläiskoneet lensivät puolueettomalla alueella Suomenlahdella.

      Vastaus Naton ohjuspuolustukselle?

      Kun ERR kysyi Viron puolustusministeriltä Hannes Hansolta, voiko siirrolla olla yhteys Venäjän ilmatilaloukkauksiin Suomessa ja Virossa, Hanso sanoi, ettei tätä mahdollisuutta voi sulkea pois.

      Iskander-ohjusten kantomatka on 500 kilometriä. Ne voivat olla vastaus Puolaan rakennettavalle sotilasliitto Naton ohjuspuolustusjärjestelmälle, Viron parlamentin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Marko Mihkelson arvioi.

      – Meidän on pitänyt olla huolissamme Venäjän toiminnasta jo vuodesta 2008 [Georgian sota] lähtien, Mihkelson sanoi Ylelle perjantaina.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20082644

      Katso suoraa lähetystä: täydellinen auringonpimennys etenee reitillään Pohjois-Amerikassa

      Pohjois-Amerikassa nähtävä pimennys kestää sijainnista riippuen alle minuutista yli neljään minuuttiin.

      TOMI PYY
      18:10

      Päivitetty 22:10

      Jaa
      Osassa Pohjois-Amerikkaa koetaan tänään harvinainen täydellinen auringonpimennys. Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan mukaan täydellisen pimennyksen alueella asuu noin 32 miljoonaa ihmistä, minkä lisäksi Meksikosta Kanadaan ulottuvalle alueelle odotetaan suurta turistiryntäystä.

      Vajaan 200 kilometrin levyinen pimennysalue kulkee Yhdysvalloissa muun muassa Dallasin, Indianapolisin ja Buffalon kaupunkien yli. Esimerkiksi Clevelandissa ja Kanadan Montrealissa koulut suljetaan ennen aikojaan, jotta oppilaat näkisivät pimennyksen.


      Pimennys kestää sijainnista riippuen alle minuutista yli neljään minuuttiin.

      Täydellinen auringonpimennys nähdään seuraavan kerran Pohjois-Amerikassa vuonna 2044.

      Täydellinen auringonpimennys nähdään seuraavan kerran Pohjois-Amerikassa vuonna 2044.

      Tiedeyhteisö odottaa innolla pimennystä
      Nasa kertoo rahoittavansa viittä eri hanketta, joissa tutkitaan auringonpimennyksen vaikutuksia muun muassa Maan ilmakehään ja eläinten käyttäytymiseen.

      Nasalle työskentelevä tutkija ja astrofyysikko Kelly Korreck kertoo, että tutkijat ovat jo pitkään käyttäneet auringonpimennyksiä tieteellisiin tarkoituksiin.

      – Ne ovat auttaneet meitä havaitsemaan ensimmäisen kerran heliumin, antaneet todisteita yleisen suhteellisuusteorian tueksi ja antaneet meille mahdollisuuden ymmärtää paremmin Auringon vaikutusta Maan yläilmakehään, Korreck sanoo.

      Auringonpimennyksen vaikutukset näkyvät myös taloudessa.

      Pimennyksen suorien ja epäsuorien taloudellisten vaikutusten on arvioitu nousevan sen vaikutusalueella jopa miljardeihin dollareihin. Monin paikoin esimerkiksi hotellit on varattu täyteen jo kuukausia sitten.

      Lähteet: AP, AFP, STT

      Lisää: Vain aivan nuorimmat meistä saattavat nähdä Suomen seuraavan täydellisen auringonpimennyksen

    • Anonyymi

      https://www.linnunrata.org/artikkelit/nelja-verikuuta-four-blood-moons.php

      Neljä verikuuta, punaista kuunpimennystä

      Täydelliset kuunpimennykset, jotka tapahtuvat juutalaisen kalenterin juhla-aikoina ovat hyvin harvinaisia.

      Niihin lukeutuvat vuosien 2014-2015 pimennykset.

      Näitä neljän peräkkäisen kuunpimennyksen sarjoja on ollut vain kahdeksan ajanlaskumme alusta ja niitä ei ole tulossa moneen sataan vuoteen.

      Tällainen verikuiden sarja on merkinnyt juutalaisille aina jotakin erityistä.

      Neljä peräkkäistä kuunpimennystä

      Kuten NASA:n (USA:n ilmailu- ja avaruushallinto) kuukalenteri vahvistaa, maailma näkee neljä peräkkäistä täydellistä kuunpimennystä. Tämän sarjan viimeinen pimennys on 28.9.2015
      ja näkyy myös Suomessa ja ennen kaikkea Israelissa.

      Yksittäisiä kuunpimennyksiä tapahtuu melko usein, mutta neljä tällaista pimennystä näin lähellä toisiaan on erittäin harvinaista. Niitä on havaittu vain kolme kertaa aikaisemmin yli 300 vuoteen.

      Mikä voisi olla kuunpimennyksien profeetallinen merkitys? Tässä kirjoituksessa on otteita pastori John Kilpatrikin puheesta Alabaman Mobilessa helmikuussa 2014.

      Puhe on pitkä, koska materiaali on laaja. Se on jotain muuta kuin pelkkä saarna tai opetus. Puheeseen liittyy paljon profeetallista asiaa.

      Näitä harvinaisuuksia on ollut vain kahdeksan ajanlaskumme alusta. Niitä ei ole ollut yhtään 1500 - 1800 -luvuilla.

      Niitä ei ole myöskään tiedossa moneen sataan vuoteen vuoden 2015 jälkeen.

      Tetrad historiassa
      Kun katsot vuosia 1493, 1949 ja 1967, jolloin edellisen kerran oli tedrad, mitä huomaat? Ne ovat olleet vaikeita vuosia juutalaisille. Mutta ne ovat kääntyneet lopuksi siunaukseksi.

      Vuosina 1493 ja 1494 elettiin inkvisition aikaa. Kaikkien juutalaisten piti muuttaa pois Espanjasta, elleivät he kääntyneet katolisiksi. Kolumbus purjehti Amerikkaan. Hänen laivansa rahoittivat juutalaiset liikemiehet ja hänen miehistössään oli juutalaisia. Amerikasta tuli monille juutalaisille uusi kotimaa, jossa he saivat elää vapaasti.

      Vuosina 1949 - 1950 Israelin valtion alku. Vuonna 1948 syntyi Israelin valtio. Kohta kuitenkin arabivaltiot hyökkäsivät Israelin kimppuun. Mutta Israel kesti ja voitti.

      Vuosina 1967 - 1968 oli Kuudenpäivän sota. Seitsemän arabi valtiota hyökkäsi jokaiselta rajalta Israelin kimppuun tavoitteenaan työntää juutalaiset mereen. Sota päättyi ihmeellisesti juutalaisten voittoon, joita oli lukumäärällisesti paljon vihollisia vähemmän. Israelilaiset saivat Jerusalemin takaisin 2000 vuoden jälkeen. Se tapahtui Tetradin aikaan.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/104931-makarov-venaja-voi-tehda-ennakoivan-iskun-lanteen/

      Makarov: Venäjä voi tehdä ennakoivan iskun länteen

      Juhani Putkinen

      3.5.2012

      Venäjän yleisesikunnan päällikkö kenraali Nikolai Makarov kertoi tänään Moskovassa, että Venäjä voi päättää tehdä ennakoivan iskun Eurooppaan suunniteltavaa ohjuspuolustusjärjestelmää vastaan.

      Lähde. https://www.delfi.ee/artikkel/64342969/makarov-venemaa-voib-anda-raketikilbile-ennetava-loogi.d

      Imperialistiselta roistovaltiolta Venäjältä voi hyvinkin odottaa, että se hyökkää läntisten demokratioiden puolustusjärjestelmiä vastaan – ovathan ne haittaamassa Venäjän sotilaallista maailmanvalloitusta.

      On päivänselvää, ettei länsimaat uhkaa Venäjää sotilaallisesti.

      Yhtä päivänselvää on, että imperialistinen roistovaltio Venäjä on suuri sotilaallinen uhka kaikille demokraattisille maille.

      • Anonyymi

        Sunhan piti olla ateisti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe