Millainen henkilö päättää taloyhtiössäsi?

dagsattfundeera

Taloyhtiöissä on kiinnitettävä huomiota yhtiön asioiden hoitoon ja ketkä niitä hoitaa.
Moni osakas ei ilmeisesti edes välitä vaivautua paikalle ? Sitten ihmetellään kun vastikkeet nousee ja vuokralaiset alkaa muuttamaan pois parempikuntoisiin asuntoihin kohtuullisemmalla vuokralla. He kun saattavat pahimmassa tapauksessa joutua maksumiehiksi ilman että se asumisviihtyvyys mitenkään oleellisesti kohenee.

Vuokria ei voi nostaa turhasta, jos esimerkkinä ulko-ovi vaikkapa rikki, ei tapetoitu vuosiin (viiden vuoden välein olisi asiallista vaihdattaa tapetit) , ilmanvaihdolle ei tehty mitään vuosikausiin, asunto kylmä, putket rikki-- silti saatetaan antaa ihan pokkana vuokralaiselle vuokrankorotus päivän varoitusajalla pelkällä puhelinsoitolla koska asumiskulut ja vastikkeet taas nousee.
Viisaat vuokranantajat tajuavat että vuokrankorotuksesta on tehtävä kirjallinen sopimus ja siihen tulee kirjata vuokrankorotuksen peruste, hyvissä ajoin. Se on fiksua ja vuokralaista kunnioittavaa. Viisaat vuokraisännät huolehtivat että vuokrattu asunto on viihtyisä että vuokralainen pysyy pitkäaikaisena eikä asunto jämähdä tyhjäksi ilman asukkaita.

Yhdellekin vuokralaiselle sanottiin kun hän kertoi repsottavasta tapetista asunnossaan jota ei oltu lupauksen mukaisesti korjattu hänen muuttaessaan sisään :"voithan sinä tapetoida ja maalata täällä mielesi mukaan." Siis hetkinen. Ei vuokralainen omalla kustannuksellaan (vuokran ja asumiskulujen päälle) ole missään nimessä velvollinen sijoittamaan rahojaan maaleihin ja tapetteihin kohentaen toisen omaisuutta -- samaan aikaan kun vuokra nousee, koska on hankittu mm. uusi ruusupensas tai joku hölmö betoniporsas oven pieleen, vaikka asukkaiden asunnot kaipaisivat kohennusta. Tapetti repsottaa edelleen mutta vuokralainen alkoi välittömästi etsimään uutta asuntoa, järkevämmällä vuokranantajalla. Takuuvuokria saatetaan peritä usemmaltakin kuukaudelta "varmuudeksi" etukäteen muttei ajatella että myös vuokranantajana olo ihan oikeasti velvoittaa.

Katsokaa myös te vuokralaiset minne muutatte, kyselkää asumisviihtyvyydestä ja huoltoyhtiön toiminnasta. Niissä saattaa olla suuria eroja. Edellisten vuokralaisten lähtösyistä, jne. Esimerkiksi taloyhtiön puheenjohtaja saattaa olla varsinainen juorukello ja inhottava juuri näille vuokra-asukkaille ja sellaisessa on pieni helvetti asua. Osakas sitten ihmettelee sormi suussa miksi vuokralaiset vaihtuu koko ajan siinä sijoitusasunnossa.

Luitteko varoittavan esimerkin erään taloyhtiön isännöitsijästä?
Tärkeistä kavalluksista tuomittu isännöitsijä ehti harjoittaa rikollista toimintaa vuosien ajan kahdeksassa taloyhtiössä ja yhdessä kiinteistöosakeyhtiössä Helsingissä ja Espoossa. Laadittiin tekaistuja kuitteja luvattomista tilisiirroista ja merkittiin siirrot yhtiöiden kirjanpitoon "muiksi saataviksi". Summat nousivat kymmeniin tuhansiin euroihin. Kun yhtiöissä oli alettu ihmetellä rahojen häviämistä, oli isännöitsijä palauttanut osan summasta takaisin yhtiöille.

Edellä mainitusta isännöitsijä-jutusta voi lukea lisää tarkemmin tästä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100720482153_uu.shtml

Miettikää siis hetkinen omia toimintatapojanne ja taloyhtiönne toimintatapoja , se todellakin kannattaa.

3

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olet-pomo

      isännöitsijä vaikka on renki yrittää ottaa vallan näille kenkää ja järkevät tilalle ei mitään huu haa remontteja joita välistä vetäjät tarjoo

    • Jehb

      Erkki päättää kaikesta täällä meilläpäin.

    • dagsattfundeera

      Uusikaupunkilainen isännöitsijä petti 18 taloyhtiötä ja kuppasi omaan käyttöönsä 700 000 euroa.

      Rikoksissa käytettiin apuna omaa LKV-toimistoaan ja kolmea muuta kiinteistöalan yritystään. Hän väärensi hoidossaan olleiden taloyhtiöiden kirjanpitoa, teki valelaskuja aekä siirsi taloyhtiöiden varoja omaan käyttöönsä eli omille yrityksilleen sekä omille tai perheenjäsentensä pankkitileille.

      "Ennen rikollisen toiminnan paljastumista hän ehti toimia eräissä yhtiöissä isännöitsijänä 15 vuotta."

      Lähde ( Iltalehti Keskiviikko 25.11.2015 klo 07.36 )
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112420720426_uu.shtml

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2850
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2410
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2180
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1992
    5. 167
      1828
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe