Autokoulu vs Opetuslupa

JuupasEipäs5

59

2746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ykssyy

      Miksi ette vieläkään suostu ottamaan huomioon sitä, että opl oppilaat ajavat huomattavasti enemmän.?

      • Ihan samat opetusmäärät molemmilla on.

        Minimiopetusmäärällä tulisi B-kortin hinnaksi autokoulussa noin 900€

        Miten lie laskettu opetusluvan hinta kun hinnaksi on saatu 800€


      • Niinsevaanon

        Mitä sillä on väliä jos oppilas ajaa enemmän opetusluvalla ennen ajokoetta? Hinta on kuitenkin 65% halvempi opetusluvalla!


      • lisäämielipiteitä

        kyse nyt oli lähinnä tosta käsittelytaidosta.. Bussissa-nimimerkki näköjään tosiaan luulee, että opl ajavat vain tuon vaaditun määrän. Pää pois perseestä ja myönnä että opl ajavat huomattavasti enemmän. Toivottavasti. Mutta jatkakaa vaan tätä hintojen märehdintää, muutahan täällä ei enään käsitelläkään.


      • lisäämielipiteitä kirjoitti:

        kyse nyt oli lähinnä tosta käsittelytaidosta.. Bussissa-nimimerkki näköjään tosiaan luulee, että opl ajavat vain tuon vaaditun määrän. Pää pois perseestä ja myönnä että opl ajavat huomattavasti enemmän. Toivottavasti. Mutta jatkakaa vaan tätä hintojen märehdintää, muutahan täällä ei enään käsitelläkään.

        Niin? Mikä estää ajamasta enemmän tunteja autokoulussa???

        Aivan!!!!!! Joten odotellaan että eka autokoulu lähtee kilpaan mukaan... Nyt kun teoriatunnitkin saa järjesteää lain mukaan "Muulla vastaavalla keinolla" niin ei tarvita edes kalliita liikehuoneistoja, ja kortin hinnaksi voi muodostua 700-800€


      • veio2

        On tilanteita jossa paljon ajamisesta on vain haittaa.

        MIETTIKÄÄPÄ, täydellinen liikenteen raivopää, jonka kyydissä kaikki, lapsiensa kaveritkin pelkää, alkaa opettamaan opetusluvalla.
        Opettaako hän kuten pitääkin vai opettaako niitä omia periaatteitaan joita on esimerkin kautta tähänkin asti opettanut lapsilleen liikenteessä.?
        Omasta mielestään tuo raivopää toimii liikenteessä oikein siinä missä muut nysväävät. Tuon lapsi saattaa hyvinkin päästä kerralla ajokokeesta läpi kunhan pystyy pidättelemään vääriä taipumuksia kokeen ajan. Entä sen jälkeen.?
        Tuollaisen ihmisen opetuslupahakemus on juuri vireillä.


    • veio1

      Monta asiaa huomioimatta, mitä ei saisi paljastaa.

      1. Oppilaiden lähtötaso
      Kotona ei opeteta niitä jotka ovat syntyneet vähemmillä kuskin geeneillä ja kotonakin taidot vähän niin ja näin. Eli lähtötaso todella alhainen.
      2. Liikenneopet tekevät suhteellisen paljon pimeää tuloa varmistamalla tuttujen oplujen taidot viimeistään ennen koetta.
      3. Moni autokoulun kautta kortin suorittaja on varsin vähän motivoitunut, koska kortti ajetaan kodin painostuksesta tai pakotuksesta.
      4. Moni opetusluvalla opetettavista on sisällä asiassa, esim leikkinyt pienestä asti ruohonleikkureilla ja traktoreilla....päinvastoin kun moni autokouluun menijä lähtee todella alkeista, ei koskaan ole ollut kiinnostunut siitä miten autoa käytetään.
      5. Paljon muutakin sanomatta jää.


      Kuten näillä palstoilla yleensäkin, omiin periaatteisiin ja omaan leipäpuuhun yritetään hakea perusteita tilastoista, yms.
      Enemmän ilmaa saastutetaan opetuslupien kanssa vaikka muuta yritetään todistella, esim hyötyajoopeksella, yms.
      Aloittajan antamia tilastoja, kuten tilastoja yleensäkin, voidaan käytää todistamaan lähes mitä vaan.
      Jokaisen pitäisi ymmärtää, että ammattilainen opettaa paremmin ja tehokkaammin kuin harrastelija. Joka alan opetus vaatii monen vuoden harjaantumisen ennenkuin on pätevä. Pätevän opettajan löytäminen on tietty oma ongelmansa.

      Liikenteemme ongelma on siinä, että kortin saatuaan kuskilta ei vaadita liikenteessä samaa tasoa kuin saadakseen kortin. Siksi kaikenlaiset liikenteemme saastuttajat saavat rauhassa toteuttaa vääriä periaatteitaan.

    • Vertaa

      Opetus autokoulussa Yhteensä 108 021 87 005 72 277 83
        18v_tai_alle 76 105 63 455 53 828 84
        yli_18v 31 916 23 550 18 449 78
        Nainen 42 577 31 816 24 529 77
        Mies 65 444 55 189 47 748 86

      Opetus opetusluvilla Yhteensä 12 081 8 992 6 475 71
      1 opettaja 18v_tai_alle 10 569 7 974 5 837 73
        yli_18v 1 512 1 018 638 62
        Nainen 5 305 3 815 2 613 68
        Mies 6 776 5 177 3 862 74

    • Hevonmuna

      Meillä Oklahomassa (TN) ei ole mitään vitun pakollisia autokouluja, paittes halutessasi. Näkötesti, kirjalliset (yksi A4 paperi, toinen puoli liikennemerkkejä ja toinen kysymyksiä), inssiajo n. 15 minuuttia eikä turhan nillitystä ja kusetuksen yritystä. Hinta koko paskalle n. 48 USD ja kesto n. tunnin verran.

      Olemmeko me suomalaiset todella näin tyhmiä, että tarvitsemme 2000 USD edestä opetusta siirtämään peltikasaa paikasta toiseen?

      Jos olemme, olisiko parempi poistaa itäraja, ja liittyä ex-Neuvostoliittoon?

      • veio1

        Teille Oklahomaankin on levinnyt Äät ja Ööt


      • Hevonmuna

        Ko. veio, katsopa tietokoneestasi Asetukset-osio, sieltä saat vaikka foinikiankieliset kirjainmerkit koneellesi. Miksi en käyttäisi skandeja tänne kirjoittaessani? Vai oletko kehari?
        Sitäpaitsi Ä ja Ö eivät ole erisnimiä, joten ne kirjoitetaan pienellä.

        12 15 = ?


      • veio1
        Hevonmuna kirjoitti:

        Ko. veio, katsopa tietokoneestasi Asetukset-osio, sieltä saat vaikka foinikiankieliset kirjainmerkit koneellesi. Miksi en käyttäisi skandeja tänne kirjoittaessani? Vai oletko kehari?
        Sitäpaitsi Ä ja Ö eivät ole erisnimiä, joten ne kirjoitetaan pienellä.

        12 15 = ?

        Vau


    • epe-

      veio1 voiko lapsella olla taakkana syntyessään huonot kuskin geenit ja tätä eivät perheet uskolla paljastaa.
      Meidän veio on vasta yksi vuotias, mutta ei siitä tule autolla ajajaa, on niin huonot geenit.
      Harvoin viitsii kiroilla, mutta ei vittu veio, jotain rajaa.

      • veio1

        Niin, jäi " " merkit pois geenit sanan ympäriltä. Ajan henki on laittaa kaikki asiat alkon riippuvuudesta - sairauksiin geenien syyksi. Siinä tämä sarkasmi.
        Luepa juttu uudestaan lisäten " " merkit.
        Eikö epe- ole huomannut miten suvun taipumukset kulkevat suvuissa "isältä pojalle".?
        Kuka ei sitä ole huomannut on lähes 100% todennäköisyydellä sukunsa taipumusten sokea vanki ja orja. Jossain iässä yritetään olla jotain muuta kuin vanhemmat ja ajaudutaan idolien matkimiseen yms. luullen päässeen eroon entisestä. Voi voi, sairaus kaiken pohjalla on aivan sama mutta oireilee vain eri tavoin, ettei huomattaisi. Moni vanhempi on ylpeä pystyessään tartuttamaan omaa olemustaan lapsiinsa. Mitä paremmin harjoitellut naamarit sitä voimakkaampi on halu niin tehdä. Sama toteutuu liikenteessä.
        Hieman huolestuttaa. Viimeisen lauseesi tavoin puolustavat liikenteessä väärin toimivat omia vääriä periaatteitaan, lähes poikkeuksetta.


      • epe-

        "Jossain iässä yritetään olla jotain muuta kuin vanhemmat". Eikö se ollutkaan "yritetään matkia vanhempia, jolloin nuo kauheudet tulevat esiin"? Jotenkin vaan muistelin.


      • veio1
        epe- kirjoitti:

        "Jossain iässä yritetään olla jotain muuta kuin vanhemmat". Eikö se ollutkaan "yritetään matkia vanhempia, jolloin nuo kauheudet tulevat esiin"? Jotenkin vaan muistelin.

        Hieman muistelit väärin mutta aika hyvin kuitenkin. Se on myös mahdollista. Jos kasvatus on ollut järjettömän väkivaltaista, joko fyysisesti tai psyykkisesti, ei välttämättä ole muuta mahdollisuutta kuin olla vanhempien kopio, pelko estää kaiken muun.


    • VastuullinenOpluOpe

      Olen vakuuttunut, että omat lapseni saivat vähintään samat eväät ajamiseen opetusluvalla kuin olisivat autokoulussa saaneet. Toki ajotuntejakin oli enemmän kuin autokoulussa mutta myös esim. pimeäajot harjoiteltiin ihan oikeasti liki keskellä yötä kahden auton ja avustajan voimin eikä pelkällä simulaattorilla. Vuosikymmenien ajot autolla ja prätkällä ovat itsellä pohjana mutta olisin kyllä odottanut tilastollista näyttöä autokouluopetuksen korkeammasta tasosta inssiajojen läpäisyissä. Eihän autokoulun tulosta voisi parantaa kuin ajattamalla enemmän - mikä edelleen kiihdyttäisi oppilaskatoa.

      • veio1

        Näillä palstoilla asiat usein ymmärretään tai halutaankin ymmärtää väärin. Opetusluvalla opetuksessa ei sinällään ole mitään vikaa, jos oppilas saa pätevän opetuksen. Ja siinä onkin se ydinkysymys.
        Moni LUULEE olevansa loistava kuski tai ope mutta, ne luulot ei aina kestä päivänvaloa.
        Moni yhden vuoden työkseen opettanut luulee olevansa loistava ope. Muutaman vuoden päästä huomaa olleensa aloittelija ekan vuoden jälkeen. Sillä alalla voi kehittyä jatkuvasti, paitsi ne jotka luulevat olevansa loistavia.
        Toisaalta on totta myös se, että monesti kokeneen open taidoille ei ole siinä mielessä hyötyä, että kaikki oppilaat eivät kehity opetuksen tasolle johtuen omasta soveltumattomuudestaan kuskiksi.
        Toisaalta jonkin verran pätevä opetus on "helmien heittämistä...." myös, koska kortillinen kuski jolla voisi olla jo edellytyksiä kehittyä edelleen, ei koe tarvitsevansa kehitystä tai kokee olevansa jo täydellinen eikä siten ota opetusta vastaan.


    • Kotiope88v

      Mikä vitun veio1 täällä jollain foorumilla kertoo oikean totuuden? Saunan taakke ja homma ratkaistu. Autoilu on helppoa, kun sen oikein oivaltaa, eikä nussi pilkkuja.
      ABCDE-kortillani tiedän vitusti enämpi asioita kuin joku veio1 on koskaan edes kuullutkaan autoilusta. Hevonvitun autokouluopet, mukamas.

      Buaahhaahhaa.

      • lukihäiriökö

        Tarkistappas se ajokorttiluokkasi uudelleen :)


      • Kotiope88v

        Opettele sinä suomen kielioppi. TarkistapPa? ABCDE...FGHIJKLMN.... lukee ajokortissani.


      • 88joopettanutsatoja

        Voi poika kaikki liikeneopettajat on peruuttanut yhdistelmää ennenmän kuin olet ajanut eteenpäin. Tai ajanut mp. Se pilkun nussiminen on tutvojen hommaa.


      • veio1

        Kerroit sen mitä luulet itsestäsi ja kerroit sen että jokin sinua ärsyttää mutta et osannut kertoa mikä. Et siis kertonut yhtään mitään.
        Millä perusteella kuvittelet olevasi hyvä kuski tai tietäväsi "enempi" asioita.?


      • lukihäiriökö
        Kotiope88v kirjoitti:

        Opettele sinä suomen kielioppi. TarkistapPa? ABCDE...FGHIJKLMN.... lukee ajokortissani.

        Tietääkseni tämä on autokoulupalsta, eikä äidinkielen opetusfoorumi.
        Minun ajokortissa lukee A BE CE DE, eli siksi ihmettelin, että miten sinun kortissasi voi lukea ABCDE. Jotenkin kommentillasi paljastit, että sinulla taitaa olla vasta AM120-kortti


      • veio1
        lukihäiriökö kirjoitti:

        Tietääkseni tämä on autokoulupalsta, eikä äidinkielen opetusfoorumi.
        Minun ajokortissa lukee A BE CE DE, eli siksi ihmettelin, että miten sinun kortissasi voi lukea ABCDE. Jotenkin kommentillasi paljastit, että sinulla taitaa olla vasta AM120-kortti

        ABCDE lukee kortissa jolla saat ajaa kaikkia luokkia.


      • veio1

        Mitkä on ne "pilkut" joita jätät noudattamatta.?


      • lukihäiriökö
        veio1 kirjoitti:

        ABCDE lukee kortissa jolla saat ajaa kaikkia luokkia.

        Oletko ihan varma, että ABCDE-kortilla saa ajaa autoa, jonka ajamiseen vaaditaan CE-kortti? DE-kortti antaa kylläkin automaattisesti oikeuden ajaa BE-luokan ajoneuvoja, mutta ei CE-luokan.


      • veio1
        lukihäiriökö kirjoitti:

        Oletko ihan varma, että ABCDE-kortilla saa ajaa autoa, jonka ajamiseen vaaditaan CE-kortti? DE-kortti antaa kylläkin automaattisesti oikeuden ajaa BE-luokan ajoneuvoja, mutta ei CE-luokan.

        Jep, C on kuorma-autot, D on linja-autot, E on ajoneuvoyhdistelmät.


      • lukihäiriökö
        veio1 kirjoitti:

        Jep, C on kuorma-autot, D on linja-autot, E on ajoneuvoyhdistelmät.

        DE-luokan ajokortti oikeuttaa ajamaan linja-autoa perävaunun kanssa, mutta ei kuorma-autoa. Kuorma-autoyhdistelmää saa ajaa CE-luokan ajokortilla. Nämä kortit eivät korvaa toisiaan.


      • veio1
        lukihäiriökö kirjoitti:

        DE-luokan ajokortti oikeuttaa ajamaan linja-autoa perävaunun kanssa, mutta ei kuorma-autoa. Kuorma-autoyhdistelmää saa ajaa CE-luokan ajokortilla. Nämä kortit eivät korvaa toisiaan.

        Ei voi olla D korttia ilman C eetä. Et voi ajaa D korttia ellei ole C pohjalla, etkä voi menettää C korttia menettämättä D eetä.


      • ggggwwww
        lukihäiriökö kirjoitti:

        Tietääkseni tämä on autokoulupalsta, eikä äidinkielen opetusfoorumi.
        Minun ajokortissa lukee A BE CE DE, eli siksi ihmettelin, että miten sinun kortissasi voi lukea ABCDE. Jotenkin kommentillasi paljastit, että sinulla taitaa olla vasta AM120-kortti

        Voi olla ABCDE, jos ei ole ajanut CE- luokkaa, vaan DE- luokan


      • veio4
        ggggwwww kirjoitti:

        Voi olla ABCDE, jos ei ole ajanut CE- luokkaa, vaan DE- luokan

        Puhut nyt ajokorteista jotka on ajettu uuden sääntöjen aikana. Ne varmasti lisäävät liikenneturvallisuutta, kun on oma luokka joka hilavitkuttimen ajamiseen.

        Ennen oli joko A tai AB tai ABC tai ABCD tai ABCDE. Se riittäisi täysin myös tänä päivänä.


    • Kotiope88v

      Mie vedin jo Sotkalla kovat piipussa sillon kun te pellet ette ees tiänneet mikä on pyörä. Nyt leikitte sankarii ja opetatte pikkupoikuleita ja tytteleitä ajelehtimaan autolla.
      Nyt mie verän kovat piippuun haulikos.

      • veio1

        Päättäjät tietävät, että on vielä riittävästi niitä jotka Haukionkala, Mäoonhyväkuski, Haukionkala, Mäoonhyväkuski, Haukionkala, Mäoonhyväkuski........'tasollaan juoksevat eksyksissä, eivät uskalla huomata missä mennään eli eivät ymmärrä vaatia päättäjiltä laatua ja oikeastaan pelkäävät sitä.
        Ongelmakuski ei voi vaatia päättäjiltä laatua, koska silloin tsittaisi omille nilkoilleen eli pyytäisi päättäjiä nousemaan itseään vastaan.
        He ovat päättäjien suosiossa, juoksevat kiltisti ja siksi myös pakolaisia tarvitaan pitämään yllä tuota eksyneiden ihmisten määrää jotka eivät vaadi viisaita päätöksiä.
        Mieti siis kannattaako jatkaa. ...


    • Kotiope88

      Vanha vaaleenpunane pahvikortti jossa on ABCDE. Käy kaikkiin peleihin.

      • veio1

        Jep, mutta se vanhenee jossain vaiheessa eikä uutta vastaavaa, siis vaaleanpunaista saa.


    • Ylpeä_Isä

      Kuusi opetuslupaa on ollut. Eka mukelo kun oli inssissä, niin vartin jälkeen inssi käski ajaa takaisin konttorille ja sanoi että se oli sitten siinä, turha ajaa enempää kun ei ole mitään huomautettavaa. Kiitti vielä erikseen elegantista ratin käsittelystä. Sitten se kääntyi takapenkkiläisen puoleen, siis minun, ja kysyi, minkä liikenteen erikoisalan ammattilainen mahdan olla? Siinä oli sopivasti kiitosta amatöörille.

      Vaikka ammattiopettaja epäilemättä on parempi kuin esimerkisi vanhempi opetuslupaopettajana, niin opetusluvalla ajavilla on muutamia etuja puolellaan:

      1) tuttu opettaja joka tuntee oppilaan luonteen ja hyvät ja huonot puolet valmiiksi. Huonoihin puoliin voi suoraan tarttua eikä tarvitse olla liian hienotunteinen.
      2) ajotunteja tulee paljon ja niitä voi ajaa paljon enemmänkin kuin mitä säännöt sallivat ja mitä voi edes merkata pöytäkirjoihin. Esimerkisi parin tunnin yhtämittaisia mökkireissuja jne. Olen varmaan niitä harvoja ihmisiä, jotka ovat autoa ajessaan ottaneet vartin torkkuja… Oppilaani ajoivat varmaan 80-120 tuntia (oikeaa tuntia, eli noin 200 oppituntia).
      3) opetusta voi antaa ennen opetuslupaa ja milloin vain, kun (tuleva) oppilas on kyydissä: voi siis selittää liikennettä ja ratkaisujaan sekä kaikenlaisia sääntöjä ja liikennemerkkejä tavallisilla ajomatkoilla milloin vain.
      4) Halvempaa kuin autokoulu, eikä kaikkia ajotunteja tarvitse edes laskea opetuskuluksi, kun penska ajaa tavallisia ajoja kuten kauppareissuja jne.

      • Turhaan_ylpeä

        Taidat olla homo?


      • veio1

        Niin, siinä on hyvä esimerkki opetusluvalla opetuksesta. Tosin ihmetyttää tuo ajokokeen pituus, koska sen on kestettävä 45 min taidoista riippumatta.
        1. Yksi ongelma jää usein huomaamatta, lähelle on monesti vaikea nähdä. ADHD lääkäri ei tunnistanut kyseistä tautia omassa lapsessaan.
        2. Paljot ajotunnit tietysti myös saastuttavat mutta onhan ne, toivottavasti, yhteistä laatuaikaa.
        3. Vaikeinta on ehkä saada oppilas poisoppimaan kotonaan opituista vääristä asioista.
        4. Niin, opetuksen ollessa laadukasta, hinta jää jonkin verran alle autokouluhinnan.


      • eleganttiantti

        Eipä ole vielä yli 30v autokoulukokemuksella lopetettu ajokoetta noin lyhyellä ajolla. Ilmeisesti en osaa opettaa, tai minulla on ollut huonoja oppilaita. Onnittelenkin siis teidän täydellistä perhettä, jossa opettaja sekä oppilas ovat aivan eri planeetalta kuin muut.
        Toisaalta voi olla niinkin, että sinä puhut paskaa


      • Ylpeä_Isä_itse
        veio1 kirjoitti:

        Niin, siinä on hyvä esimerkki opetusluvalla opetuksesta. Tosin ihmetyttää tuo ajokokeen pituus, koska sen on kestettävä 45 min taidoista riippumatta.
        1. Yksi ongelma jää usein huomaamatta, lähelle on monesti vaikea nähdä. ADHD lääkäri ei tunnistanut kyseistä tautia omassa lapsessaan.
        2. Paljot ajotunnit tietysti myös saastuttavat mutta onhan ne, toivottavasti, yhteistä laatuaikaa.
        3. Vaikeinta on ehkä saada oppilas poisoppimaan kotonaan opituista vääristä asioista.
        4. Niin, opetuksen ollessa laadukasta, hinta jää jonkin verran alle autokouluhinnan.

        2) Paljot ajotunnit, kuten sanoin, voi ajaa silloin, kun muutenkin ajettaisiin. Eli kauppareissuja, mummolassa käyntejä jne. Ei maksa mitään ylimääräistä.
        3) Kun omaa muksua opettaa "ennakkoon" samoilla tiedoilla ja menetelmillä kun opetusluvankin aikana, ei ole mitään poisopittavaa.


      • Ylpeä_Isä_itse
        eleganttiantti kirjoitti:

        Eipä ole vielä yli 30v autokoulukokemuksella lopetettu ajokoetta noin lyhyellä ajolla. Ilmeisesti en osaa opettaa, tai minulla on ollut huonoja oppilaita. Onnittelenkin siis teidän täydellistä perhettä, jossa opettaja sekä oppilas ovat aivan eri planeetalta kuin muut.
        Toisaalta voi olla niinkin, että sinä puhut paskaa

        Kuten sanoin, opetusluvalla voi ajaa paljon, ja tuttua lasta on helppo opettaa kun homma perheessä toimii. Sellaisiakin perheitä on (vaikka täällä näkyvien ilmeisesti susilasten kirjoittamien kommenttien tasosta voisi muuta päätellä), eikä pitkä Defender myöskään ole hullumpi opetusauto, sillä saa respectiä jopa kolmion kanssa. Konttori oli Suomenoja Espoossa.

        Käännetään vielä veistä se verran haavassa, että kun kävin lupaa varten kovennetuissa kirjallisissa, niin yhtään virhettä ei tullut. Konttorin täti erikseen sanoi, että tätä ei tapahdu kuin muutaman kerran vuodessa. Kyllä minä sitten olen erinomainen, eikös vaan!


      • vitsivitsi
        Ylpeä_Isä_itse kirjoitti:

        Kuten sanoin, opetusluvalla voi ajaa paljon, ja tuttua lasta on helppo opettaa kun homma perheessä toimii. Sellaisiakin perheitä on (vaikka täällä näkyvien ilmeisesti susilasten kirjoittamien kommenttien tasosta voisi muuta päätellä), eikä pitkä Defender myöskään ole hullumpi opetusauto, sillä saa respectiä jopa kolmion kanssa. Konttori oli Suomenoja Espoossa.

        Käännetään vielä veistä se verran haavassa, että kun kävin lupaa varten kovennetuissa kirjallisissa, niin yhtään virhettä ei tullut. Konttorin täti erikseen sanoi, että tätä ei tapahdu kuin muutaman kerran vuodessa. Kyllä minä sitten olen erinomainen, eikös vaan!

        "lupaa varten kovennetuissa kirjallisissa..." hahhahaahaahaahaaahaaa...


      • opelupa

        Aika nokkelasti muotoiltu. Opetuslupakirjallisissa on normaalin kirjallisen lisäksi parikymmentä opetuslupaan liittyvää kysymystä, mutta läpäisyyn sallitaan vain samat virhemäärät kuin normaalissa kirjallisessa inssissä. "Kovennettu kirjallinen", jep jep.


      • veio1
        Ylpeä_Isä_itse kirjoitti:

        2) Paljot ajotunnit, kuten sanoin, voi ajaa silloin, kun muutenkin ajettaisiin. Eli kauppareissuja, mummolassa käyntejä jne. Ei maksa mitään ylimääräistä.
        3) Kun omaa muksua opettaa "ennakkoon" samoilla tiedoilla ja menetelmillä kun opetusluvankin aikana, ei ole mitään poisopittavaa.

        Niin, kuten aiemmin sanoin, nuo on niitä hyviä lähtökohtia. Todellisuudessa tulee harjoitusajoa myös ajokoeseudulla jonkunkin verran.


    • Ylpeä_Isä

      Empuhu paskoo. Miun inssi meni läpi kolmes minnuutis. Polkupyöräinssi. Mie tiijän vittu nää jutut, kato apina.

      • ApartheidGirl

        Vittuun teidän Defenderit, sitä koskaan nähneetkään. Olerre yksinhuoltajasekarotu-mulkunkuulien lihavia kapakkatonninorsuja, joita kukaan valkoinen mies ei pane. Menkää muille palstoille itkemään ongelmianne.


    • veio2

      Näissä asioissa päättäjät katsovat asioita liian kapeasti. Aivan kuten pyöräteitä Stadiin piti väkisin vääntää yleisön painostuksesta ja paikkoihin mihin ne eivät sovi. Liikennesuunnittelussa on outoja ilmiöitä eikä niitä haluta korjata, koska niissä ei liiku ISO RAHA.
      On tilanteita jossa paljon ajamisesta on vain haittaa.

      MIETTIKÄÄPÄ, täydellinen liikenteen raivopää, jonka kyydissä kaikki, lapsiensa kaveritkin pelkää, alkaa opettamaan opetusluvalla.
      Opettaako hän kuten pitääkin vai opettaako niitä omia periaatteitaan joita on esimerkin kautta tähänkin asti opettanut lapsilleen liikenteessä.?
      Omasta mielestään tuo raivopää toimii liikenteessä oikein siinä missä muut nysväävät. Tuon lapsi saattaa hyvinkin päästä kerralla ajokokeesta läpi kunhan pystyy pidättelemään vääriä taipumuksia kokeen ajan. Entä sen jälkeen.?
      Tuollaisen ihmisen opetuslupahakemus on juuri vireillä.

      Liikenteen todellisiin ongelmiin ei haluta puuttua, siinä on asian ydin.

    • veio2

      Maamme liikennepäättäjät painivat aivan väärien asioiden kanssa yrittäessään parantaa liikennettä ja kiillottaa omaa kilpeään mutta itse he eivät ymmärrä olevasa väärällä alalla.

    • TukholmanRekkakurko

      Tuolla joku veio1 kertoi ABCDE -kortin (se vanha pahvikortti) Eestä sen olevan yhdistelmäajoneuvoon. On se sitäkin.
      Se on E erikoisajoneuvokortti, ml ajoneuvoyhdistelmät, mikä tahansa eksoottinen kumipyöräkulkine se onkaan, rekisteröitynä tieliikennekäyttöön. Ja muuallahan saa ajaa vaikka ilman korttia selvin päin. Katso Tieliikennelaki.

      Onko tuo veio1 joku provo tai jotain? Tai muuten vaan avohoitotapaus?

      • Mekaikkisamaamieltä

        Ei ei... tuo BUSSISSA on se avohoitotapaus.. parantumaton kylläkin


      • veio2

        Vai tieliikennelaki.? Mikä kohta.?
        Jospa katsotaan Ajokorttiasetus 5§. Se sanoo samaa kuin pahvinen ajokortti eli "E-luokka on ajoneuvoyhdistelmät jotka eivät kuulu edellä mainittuihin luokkiin".
        Edellä mainitut luokat ovat ABCD.

        Kutsutko provoksi tai avohoitotapaukseksi kaikkia jotka sinun mielestä ovat vain osittain oikeassa tai väärässä.?


    • EemelinSkania

      Nosturiauto, ylilevee tai -pitkä kuljetus, saattoautoo vaativat, muut oudot ja yhdistelmät, niissä on hyvä olla se E. Muuton tulloo vallesmanni sakottaan, oli ajoneuvoluokka mikä tahansa.

      • veio2

        Huh, niiskös luulet.?


    • EemelinSkania

      Naapurin ukko sai vallesmannilt sakon ku ajo tosi levveetä kuormaautoo c-kortil. Siin oli iso kaivuri laval ja sakko pamahti Kitteel. Olis pitänny olla kuulema se e-kortti. Eikä täst oo ku 20 vuatta tai jottain aikoo sitte. Niettä kylä tiäl tiijetää nää e-korttijutut.

      • veio2

        C-luokka. kuorma-autot ja muut ajoneuvot joiden kokonaismassa ylittää 3500 kg, tilaa enintää 8 henkilölle, sekä ajoneuvoyhdistelmät joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja hinattavan ajoneuvon kokonaismassan ollessa enintään 750kg.


    • EemelinSkania

      Elä höpäjä. Tuu kertoon se meijän vallesmannille Kitteelle. Kuspeä se on nii.
      Eikä ollu nosturis kilpii ja Raunoki tais olla kännis ku ajjoi kuormurii. Mut ainaski 50 tonnii se paino.
      E-kortil olis kuulema selvinny iliman sakkoo.

      • SkaaniaEemeli

        Paitti ne romillet ois tullu keppii. Melko lujaa.


      • veio4

        Juu, kyl on niin sekasin maailmat.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe