Rahan luominen tyhjästä syy talousongelmiin

Näin.rahan.hierarkia

http://www.aamulehti.fi/Talous/1195001619696/artikkeli/rahan luominen tyhjasta syy talousongelmiin nain rahan hierarkia rakentuu.html

Rahan luominen tyhjästä syy talousongelmiin – Näin rahan hierarkia rakentuu
netti_RAHA_pyramidiTALOUS | 11.10.2015 | 08:24 | PÄIVITETTY 08:271

Sari Miettunen

Pankeilta on vietävä oikeus luoda rahaa tyhjästä myöntämällä lainoja. Ainoastaan keskuspankeilla tulisi olla rahanluontioikeus. Muun muassa tällaisia uudistuksia vaatii reformiliike, jolla on jäsenyhdistyksiä 23 länsimaassa.
Meillä kansalaisjärjestön nimi on Suomen Talousdemokratia. Siihen kuuluva Ville Iivarinen on kirjoittanut Raha-nimisen kirjan nykyisen rahajärjestelmän ongelmista ja euromaiden epätoivoisesta kamppailusta.
- On absurdia, että maailman rikkaimmat kansantaloudet ajautuvat yhtä aikaa kohti vararikkoa, Iivarinen sanoo.
- Länsimaissa ei ole pulaa oikeista resursseista, kuten työvoimasta tai raaka-aineista. Yhteiskunta seisoo, koska kirjanpito sanoo, että rahat ovat lopussa. Nykyinen rahajärjestelmä on rakennettu niin, ettei kansantalouden kasvu ole mahdollista ilman velkaa.
Rahareformista on alettu keskustella esimerkiksi Englannissa, Tanskassa ja Hollannissa.
- Islannissa hallitus on jo tilannut raportin rahareformin toteuttamiskelpoisuudesta, kertoo Iivarinen.
Rahan hierarkia on rakennettu velasta, jossa alempi taso velkaantuu ylemmälle tasolle. Katso kuvista, miten hierarkia rakentuu.

4

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kultakantakaan_ei_auta

      Ihan yhtä onnistuneesti saatiin talousongelmia aikaan 1920-luvun lopussa, vaikka oli kultakanta eikä kukaan voinut luoda rahaa ilman kultakatetta. Siitä seurasi "suuri lamakausi".

    • velkajaakodit

      raha on velkaa, ja velka taas tekemätöntä työtä, ja kun siis kaikki yrittävät olla tekemättä mitään ( velka ) homma kaatuu omaan mahdottumuuteensa, kaikki haluavat matkustaa ristiin ,rastiin ja syödä ja juoda ja ajaa uudella autolla ja olla hierottavana, mutta hups, kukas ne työt sitten tekee...…...ja jos joku tekee niin lusmu on siis tuolle tekijälle velkaa järjestelmän kautta ja lopuksi nämä "ilmaistyöläiset " lopettavat työt ja tulee siis taantuma, kaikki rupeavat tekemään omat hommansa itse ja taas talous piristyy.

    • tivolipyörä

      kyseessä ei siis ole rahan luonti tyhjästä ongelma vaan , kukaan ei tee mitään ongelma, se että katselee näyttöä tai juoksee pihalla tai seurustelee vakavia tai syö pullaa palavereissa ei ole työtä se on velkaa ( tekemätöntä työtä ) , aivan sama vaikka taivaasta putoisi jokaiselle 100 kiloa kultaa, kukaan ei saa mitään enempää, kaikelle tulee vain uusi hinta, aivan samoin kun työnantajilta tulee muutema lisäeuro yleiskorotus , niin samat työnantajat laittavat kaikelle uudet hinnat. rahalla ei tee mitään jos ei ole ostettavaa ja jos rahaa on liikaa ,ostettavaa on liian vähän, hinnat nousee , firmat nostavat tasaiseen tuotteiden ja palveluiden hintoja, kun hintoja ei pystytä enempää nostamaan aletaan huonontamaan niiden laatua ( pienempi, heikompi ,kevyempi ,alempilaatuinen materiaali tai korvike ymym ) lopuksi taas yhtälö muuttuu mahdottomaksi , toisella on enempi kuin jaksaa syödä ja tekijä ei jaksa tehdä kun ei saa mitään syötävää.

    • elämisenkoulu

      järjestelmä pyörii nyt niin että koska tekijät ovat tehneet enemmän kuin ovat vaatineet itselleen tehtäväksi on syntynyt mahdollisuus , antaa heti velaksi mitä tahansa, ja koska järjestelmä vaatii uusia uhreja niin niitä tehdään noin 10 vuoden välein hiljentämällä oravanpyörää, lainahanoja sulkemalla joka sulkee talouden jokaista pyörää ja rattaisiin tippuneet ovat maksajia, aivan samoin kuin velkahanojen aukaiui saa talouden virtaavaksi, yleensä vuosikymmenen alussa itketään, puolivälissä avataan velkahanat ja aina vuosikymmenen lopulla taas itketään. rahamiesten parhaat bisnekset tehdään vuosikymmenen alussa ja ne myydään uusille uunoille velaxi järjestelmän kautta puolivälissä , ja siis tämä olematon velkapöly katoaa romahdukseen vuosikymmenen lopulla, mutta otettu velka jää riipaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1930
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1519
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      133
      1323
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      111
      896
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe