Paavalin naispappeuden kanta on vesitetty

ylifariseus_1

Apostoli Paavalin kantaa naispappeihin yritetään vesittää erilaisin argumentein. Supattelevista naisista yritetään keksiä syitä Paavalin lausuntoihin, ikäänkuin miehiltä puuttuisi samainen taito. 1.Kor. 14:34 sanotaan: Olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnan kokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoon alamaisia, niinkuin lakikin sanoo.
Paavali ei näe Jumalan seurakunnissa sellaista tapaa, että nainen opettaa, eikä sitä löydy vieläkään katolisista kirkoista. Paavalin mukaan Kristuksessa ei ole eroa miehen, vaimon, orjan tai kreikkalaisen välillä, vaan he ovat yhtä Kristuksessa.
Paavalilla oli syynsä selventää asiaa, koska Jeesuksen toiminnan aikana ei evankeliumia julistettu pakanoille. Matt:15:22. mukaan kanaanilainen vaimo tuli Jeesuksen luo ja huusi sanoen: Herra Daavidin Poika armahda minua. Jeesus vastaa: Minua ei ole lähetetty muiden kuin Israelin huoneen kadonneitten lampaiden tykö.
Tämän vuoksi Paavalin oli syytä korostaa, että myöskin pakanoille sukuperästä ja sukupuolesta huolimatta oli annettu palastumisen mahdollisuus, eikä vain valitulle kansalle. Kyse ei ole naisen aseman muutoksesta, vallanalaisuudesta poiketen, vaan evankeliumin julistamisesta myöskin pakanoille.
Huomattava on myöskin se, ettei Paavali maininnut apostoleja mainitun ryhmän mukana, vaan keskittyi pelastukseen, eli niihin, jotka ovat osallisia pelastukseen Kristuksessa.
Niin kauan kuin Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää ja mies vaimon pää, ei naisilla ole oikeutta suorittaa alttaripalvelusta, sillä se on häpeäksi naisille, jo naisellisista syistä.
Apostolit valitsivat miehen Juudaksen tilalle ja perinne jatkuu katolisissa kirkoissa apostolisena seurantona edelleen.
Jos kaikki olisivat pappeja ja apostoleja, niin miksi apostolit valitsivat Juudaksen tilalle toisen apostolin, sillä eihän siihen olisi ollut tarvetta, jos kaikki ovat pappeja ja apostoleja.
Uusi liitto poisti Leeviläiset papit tehtävistään sukuperäisenä valintana, mutta estikö se heitä julistamasta evankeliumia Kristuksesta sen uudessa merkityksessä. Yleinen pappeus (Piet.1.2:9) ei muuta naisen asemaa seurakunnassa, sillä Pietari kehoittaa vaimoja olemaan alamaisia miehilleen. . . Paavali ja Pietari eivät todellakaan puhu muutoksesta naisen asemasta toimia seurakunnassa pappeina, vaan vallanalaisuuden puitteissa toimia seurakunnallisissa palvelutehtävissä.
On mieletöntä opettaa, että kaikki ovat pappeja, sillä mihin perustuu silloin papillinen virka yhteiskunnassa ? Paavalin ensimmäisessä kirjeessä Korintolaisille 12:29 sanotaan: Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja, eivät kaikki profeettoja, eivät kaikki opettajia. Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja.

213

1648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!

      On aivan totta että naisasia on ollut aina kulttuurisidonnainen.
      Mitä pakanallisempi, sen enemmän nainen on alistettu. Isarelinkin aikana naisia ei kelpuutettu edes seurakunnan kokoukseen Paavalina aikoihin ensin. Paavali olisi oitis lynkattu, jos olisi liian roheasti uutta tekevä. Paavalin muutosjohtajuuskin oli taistelua muutosvastarintaa vastaan pois perinteistä ja vanhan liiton ajasta. Jeesus Kristus oli nyt Ylipappi, ei Aaronin jälkeläinen. Koko pappisjärjestelmä oli temppeli-teltta-pyhäkön menoja varten ja kaikki seremonia-juhlamenot, samalla yhteiskunnallisetkin lait päättyivät ristille, koska temppeli-seremoniat viitasivat ja esikuvasivat Jeesusta Kristusta. Tässä pappisjärjestelmässä papin piti olla mies, ja virheetönkin Vääräsäärinen tai kehitysvammainen ei kelvannut ja penis piti olla.
      Erityinen pappeus kuului vain Leevin sukuun ja vain Aaronin jälkeläisille. Nämä miehet toimittivat pyhäkköpalvelusta. Yleinen pappeus kuului sekä miehille että naisille vanhassa- että uudessa liitossakin.
      Vanhassa liitossa ylimmäinen pappeus oli leeviläisten heimossa Aaronin jälkeläisillä ja vain virheettömillä miehillä.Yleinen pappeus oli naisilla ja miehillä.
      Uudessa liitossa yleinen pappeus on miehillä ja naisilla ja Ylipappeus yksin Jeesuksella Kristuksella. (Hebr 8-9 luvut, 1 Piet 2:9, Gal 3:28)
      Naisia ei edes koulutettu, mutta pian heitä toimi lahjoillaan evankeliumin palveluksessa. (Room 16, Apt 18:2-3, Apt 18:24-28) Room 16 luvussa esiintyy nimiluettelossa 10 näista jotka toimivat merkittävissä tehtävissä, jopa apostoleina. Psalmi (huom.VT:n pappisluokankin aikana) kertoo naisista ilosanoman (evankeliumin) tuojina. (Ps 68:12) Raamatun uskonto ei tee erotusta miehen ja naisen välillä. (Gal 3:28)

      Miksi Paavali kehotti naisia olemaan vaiti seurakunnan kokouksissa? (1 kor 14:34-35, 1 Tim 2:11-12)

      On selvää ettei naisen sovi hallita miestään. (Ef 5 :21- 25) Kun naiset pääsivät mukaan kokouksiin, he olivat kouluttamattomia, oppimattomia ja siksi innoissaan. He olivat puheliaita ja pyrkivät ottamaan mahdollisesti heille kuulumattomia vapauksiakin. On tulkittu että naiset olisivat häirinneet kokouksia liialla puheliaisuudellaan. Kun tarkastelemme 1 Kor 14 luvusta 26-40 on siellä kysymys asiayhteydessä kokouksien järjestysasioista, ei siitä kuka saa opettaa ja kuka ei saisi opettaa. Seurakunnassa oli sopimatonta naisten pulista häiriten. (jae 34) Paavali antaa mm.ohjeen että 2-3 voi puhua ja muut arvosteltoot. Ei ollut sopivaa naisten jatkuvat keskustelut kokouksissa vaan kaiken piti tapahtua arvokkaasti ja hyvässä järjestyksessä. (39-40)
      "Israelissa oli siihen aikaan tuomarina naisprofeetta Debora, Lappidotin vaimo." Tuom. 4:4
      Paavalilla oli naisia työtovereina: Fil 4:2-3 mainitsee Euodian ja Syntyken. Paavali sanoo jakeessa kolme naisten taistelleen hänen kanssa evankeliumin puolesta. Room 16:3 Paavali mainitsee työtovereikseen naisia.
      Apostolien teot mainitsee alkuseurakunnan profetian lahjasta;
      "Hänellä oli neljä naimatonta tytärtä joilla oli profetian lahja." Apt 21:9

      Hengelliset kristityt ovat nöyriä ja rakastavia sukupuolesta riippumatta. Evankeliumin virkojen myötä kasvaa aina nöyryys, vastuu, palvelu ja rakkaus. Avioliittiitto, työ ja palvelutehtävät pitää osata eriyttää sopivassa suhteessa kaikessa työ- ja palvelutehtävistä. Naiset evankeliumin työssä ovat kokoaikaisina tavallisesti kokonaan pyhittyneitä evankeliumin asialle. On selvää että perhe ja lapset sitovat naista ajankäytön suhteen että myös emotionaalisesti pieniin lapsiinsa käytännössä enemmän kuin mitä miehellä on mahdollisuutta irroittautua perheestä työhön ja palvelutehtäviin.
      Ylpeästi johtajaksi ryhtyminen on tuhoisaa. Hengellisyydessä ainoa johtaja on Pyhä Henki, eikä kukaan voi siksi antaa ihmisjohtajille sijaa sellaisessa merkityksessä että joku määräisi, käskisi ja alistaisi omantunnon asioita joissa Pyhä Henki vaikuttaa ja toimii kasvattaen, opettaen, nuhdellen ja lohduttaen.


      Pappi ja pastori on ammatti-virka-nimike johon pätevöydytään teologisissa tiedekunnissa sukupuolesta riippumatta. Teologian maisterin paperit pitää lätkäistä pöytään virkaa hakiessa. Adventtikirkolla on erilaisia valtuuksia työntekijöille kotimaassa ja kansainvälisesti. Näissä on sukupuolellakin kyllä vielä merkitystä.


      On kovin uskaliasta kieltää innokasta tekemästä Herran työtä evankeliumin asialla lähimmäisten sielujen pelastamiseksi. (Matt 28:18-20, Mark 16:14-16)

      On naisia jotka hakkaavat miehet mennen tullen evankeliumin palveluksen tehikkuudessa ja osaamisessa. Nainen on tunnollinen ja emotionaalinen tavallisimmmin. Johtajuus ei sovi miehille eikä naisille hengellisessä elämässä.
      Rakkaus, vastuu, asiantuntemus, palvelu, nöyryys, tasa.arvo ovat ehdottomat vaatimukset työn menestykselliseen hoitamiseen.

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

      • tietoa.haluava

        Filippuksella neljä tytärtä, joilla oli profetoimisen lahja. Onko adventisti naisilla nykyään profetoimisen lahjaa, jos on niin mitä ovat profetoineet ? Onko myöskin adventisteilla tätä nykyä naisprofeettoja ilmaantunut sanomineen ?


      • tietoa.haluava kirjoitti:

        Filippuksella neljä tytärtä, joilla oli profetoimisen lahja. Onko adventisti naisilla nykyään profetoimisen lahjaa, jos on niin mitä ovat profetoineet ? Onko myöskin adventisteilla tätä nykyä naisprofeettoja ilmaantunut sanomineen ?

        Hep-

        Kirkossa ei ole globaalillakaan tasolla ainokaistakaan persoonaa ihmisenä jolla olisi 1 Kor 12:10, Apt 21:9 mukainen profetian lahja. Tietoa Jumala on antanut tarpeeseen ajan saatossa ehtona että on halukkaita vastaanottajia. Viileä viimeisien aikojen väki Ilm 3:14-20, on yksilöllisesti pyhittynyttä ja Herralle palavaa sakkia.
        Kaikki tieto mikä tarpeen on annettu jo ajan saatossa.
        Uskonpuhdistuksen asoiden kriittisinä hetkinä kun hengellinen Raamatun Kristus mission uskontoa kaivattiin palavassa uskossa sai Ellen G White (1827-1915) joitakin harvoja sanoja profetian lahjana koskien aikaamme. Hänen useammat sanansa mitä hengellisenä kirjailijana ja hyvänä Raamatun opettajanakin kirjoitti eivät kaikki ole profetian sanoja. Mutta oman aikansa seurakunnnan käytännön asioissa Apt 21:9 tapainen palvelu oli monisanaista myös profetiassa miss/ mrs Whiten palveluna Herralle pyhittyneenä seurakunnan -aikansa seurakunnan tarpeisiin.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Pakkis

        On aivan totta että naisasia on ollut aina kulttuurisidonnainen.

        Mitä pakanallisempi, sen enemmän nainen on alistettu.

        Jahas. nm jarinhotelli ei ole perehtynyt pakanallisiin heimoihin.

        Suosittelen lukemaan
        "Ruth Benedictin teos Kulttuurin muodot on yksi myydyimpiä ja merkittävimpiä antropologian teoksia..."

        Kirja avaa paljon aivosolukkoa muunkaltaiselle ajattelulle :)


      • mustasukkaiset.miehet
        Pakkis kirjoitti:

        On aivan totta että naisasia on ollut aina kulttuurisidonnainen.

        Mitä pakanallisempi, sen enemmän nainen on alistettu.

        Jahas. nm jarinhotelli ei ole perehtynyt pakanallisiin heimoihin.

        Suosittelen lukemaan
        "Ruth Benedictin teos Kulttuurin muodot on yksi myydyimpiä ja merkittävimpiä antropologian teoksia..."

        Kirja avaa paljon aivosolukkoa muunkaltaiselle ajattelulle :)

        Naisten alistamista eniten saa aikaan mustasukkaisuus. Ei se, että mies on pappi.


      • kirkon_valtuuttama_prof
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hep-

        Kirkossa ei ole globaalillakaan tasolla ainokaistakaan persoonaa ihmisenä jolla olisi 1 Kor 12:10, Apt 21:9 mukainen profetian lahja. Tietoa Jumala on antanut tarpeeseen ajan saatossa ehtona että on halukkaita vastaanottajia. Viileä viimeisien aikojen väki Ilm 3:14-20, on yksilöllisesti pyhittynyttä ja Herralle palavaa sakkia.
        Kaikki tieto mikä tarpeen on annettu jo ajan saatossa.
        Uskonpuhdistuksen asoiden kriittisinä hetkinä kun hengellinen Raamatun Kristus mission uskontoa kaivattiin palavassa uskossa sai Ellen G White (1827-1915) joitakin harvoja sanoja profetian lahjana koskien aikaamme. Hänen useammat sanansa mitä hengellisenä kirjailijana ja hyvänä Raamatun opettajanakin kirjoitti eivät kaikki ole profetian sanoja. Mutta oman aikansa seurakunnnan käytännön asioissa Apt 21:9 tapainen palvelu oli monisanaista myös profetiassa miss/ mrs Whiten palveluna Herralle pyhittyneenä seurakunnan -aikansa seurakunnan tarpeisiin.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Ellen White ei koskaan sanonut olevansa profeetta. Hänestä tehtiin sellainen jälkeen päin korottamalla hänet jalustalle. Se oli suuri virhe, joka hidastaa kirkon uudistumista Pyhän hengen kautta, sillä liian moni "pyhän hengen" kautta tehty tulkinta on lyöty lukkoon jo 1800-luvun lopulla hänen tulkitsemanaan.


      • Raamatunnaisia

        Magdalan Maria oli alkuseurakuntien yksi tukipylväistä joten hänen oli olatava naisapostoli ja mahdollisesti ehkä Paavalin kijeessään mainitsema Rooman Maria. Toinen raamatssa mainittu naisapostoli on Paavalin ystavä Junia (Johanna Kuusaan vaimo?) joka oli todistamassa Jeesuksen taivaasen ottamista. Raamatunmukaan apostoleja olisisitäpaitsi yhteensä 84 (12 72). Raamatun erityinen UT opetus on että naisista on tultava miehiä, pääsyääkseen taivaaseen, tarkoittipa se sitten kirjaimellisesti (sukupuolen korjaus ts) tai kuvainnollisesi (tasa-arvoinen).


      • 1234567---
        Raamatunnaisia kirjoitti:

        Magdalan Maria oli alkuseurakuntien yksi tukipylväistä joten hänen oli olatava naisapostoli ja mahdollisesti ehkä Paavalin kijeessään mainitsema Rooman Maria. Toinen raamatssa mainittu naisapostoli on Paavalin ystavä Junia (Johanna Kuusaan vaimo?) joka oli todistamassa Jeesuksen taivaasen ottamista. Raamatunmukaan apostoleja olisisitäpaitsi yhteensä 84 (12 72). Raamatun erityinen UT opetus on että naisista on tultava miehiä, pääsyääkseen taivaaseen, tarkoittipa se sitten kirjaimellisesti (sukupuolen korjaus ts) tai kuvainnollisesi (tasa-arvoinen).

        Pappi/pastori on aina mies, ei koskaan nainen. Maria vei sanaa opetuslapsille, Jeesuksen ylösnousemuksesta, mutta pastorina hän ei toiminut.


      • Papin piti olla mies, ja Leeviläistä heimoa sekä Aaronin jälkeläinen. Papin piti oll avirheetön, vääräsäärinen esim. ei kelvannut papiksi. Pappisjärjestelmä päättyi ristille.
        Varmuuden vuoksi Jumala saattoi hävittää Israelin sukukirjat, kun Jerusalemin roomalaiset hävittivät vuonna 70 jKr, ettei pappien perään enää pääsisi sukukirjoissa. Israelin sukukirjat katosivat 70 jKr.
        Pappien perään ei ole päästy sitten 70 jKr, ja ollut tarpeetonta koska pappisjärjestlemä päättyi ristille.
        Hebrealaiskirje kertoo Ylipapin palveluksesta nyt elävänä taivaallisessa pyhäkössä.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • kaikki.pappeja
        jarinhotelli kirjoitti:

        Papin piti olla mies, ja Leeviläistä heimoa sekä Aaronin jälkeläinen. Papin piti oll avirheetön, vääräsäärinen esim. ei kelvannut papiksi. Pappisjärjestelmä päättyi ristille.
        Varmuuden vuoksi Jumala saattoi hävittää Israelin sukukirjat, kun Jerusalemin roomalaiset hävittivät vuonna 70 jKr, ettei pappien perään enää pääsisi sukukirjoissa. Israelin sukukirjat katosivat 70 jKr.
        Pappien perään ei ole päästy sitten 70 jKr, ja ollut tarpeetonta koska pappisjärjestlemä päättyi ristille.
        Hebrealaiskirje kertoo Ylipapin palveluksesta nyt elävänä taivaallisessa pyhäkössä.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Samoin kymmenysjärjestelmä päättyi.


      • Raamatunnaisia
        1234567--- kirjoitti:

        Pappi/pastori on aina mies, ei koskaan nainen. Maria vei sanaa opetuslapsille, Jeesuksen ylösnousemuksesta, mutta pastorina hän ei toiminut.

        Siihenaikaan ei ollut pappeja eikä pastoreita, oli sanan viejiä, apostoleja, jotka saarnasivat ilosanomaa ja kastoivat Jeesuksen vastaanottaneita opetuslapsiksi Jeesukselle. Magdalan Maria oli oli apostolien apostoli ja yksi varhaisen kirkon tärkeimmistä tukipylväistä. Epäilen että Paavalin Roomalaiskirjeessä mainitsema Rooman Maria on tämä Jeesuksen lähin nainen jolle hän ilmestyi ensinnä ylösnousemuksen jälkeen. Jeesus antoi lähetyskäskyn nimenomaan niille kahdelletoista ja MUILLE PAIKALLA OLLEILLE. Jeesuksella oli yhteensä 84 opetuslasta joihin kuului myös monia seurueen taloudenpidosta huoltapitäviä naisia. Koska siis oli naisapostoleja, voi olla yhtähyvin myös naispappeja ja naispastoreitakin unohtamatta keskiajan paavi Johannaa joka synnytti kesken kulkueen ja erotettiin siksi paavin virasta.


      • Hei126s

        "Minä en salli, että nainen opettaa" niin Raamatussa lukee. Jos me väitetään muuta, sori vain nyt, me itse muokkaamme Raamattua meille sopivaksi ja poimimme meille sopivat otteet Raamatusta. Niin ei pitäisi tehdä, vaan Jumalalta pyytää apua tulkitsemaan Raamattua.


      • MitäSanoiPaavali
        Hei126s kirjoitti:

        "Minä en salli, että nainen opettaa" niin Raamatussa lukee. Jos me väitetään muuta, sori vain nyt, me itse muokkaamme Raamattua meille sopivaksi ja poimimme meille sopivat otteet Raamatusta. Niin ei pitäisi tehdä, vaan Jumalalta pyytää apua tulkitsemaan Raamattua.

        Otit vain raamatusta yhden pienen jakeen pätkän ja irrotit sen pois omasta tekstistään ja muusta UT:n opetuksesta. Raamattu opettaa paljon muutakin kuten että miehen tulee olla naiselle pää kuten Jeesus on Seurakunnan pää. Jeesus ei tullut palveltvaksi vaan palvelemaan ja hän uhrutui rakkaimpiensa tähden. Jeesus oli sulhanen ja seurakunta morsian ja niinkauan kuin sulhanen on talossa ei hääväkikään paastoa. Raamatun UT myös opettaa että naisten on tultava miehen vertaisiksi jotta heille olisi sija taivaanvaltakunnassa. Tuli Jeesus ja uudisti VT naiskuvan, teki naisista miehen vertaisia ja miehistä naisen palvelijoita. Jeesus siis käänsi kaiken nurinkurin. Paavali myös kehottaa naisia profetoimaan ja ja opettamaan seurakunnissa, varsinkin jos nainen on siinä miestä kykenevämpi. Tässä kuitenkin tuo ensimmäisen Timoteuksen kohta (murunen kokonaisuudesta) kahella käännöksellä, muistutan kuitenkin ettei opetus perustu muruihin tai lastunihin vaan kokonaisuuteen:

        1992 1. Tim. 2
        "1 Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, 2 kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti. 3 Tällainen rukous on oikea ja mieluisa Jumalalle, meidän pelastajallemme, 4 joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

        5 Jumala on yksi,
        ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä,
        ihminen Kristus Jeesus.
        6 Hän antoi itsensä lunnaiksi kaikkien puolesta, todistukseksi Jumalan tarkoituksesta, kun oikea aika oli tullut.
        7 Tämän sanoman julistajaksi ja apostoliksi minut on asetettu. Puhun totta, en valehtele. Minut on pantu kansojen opettajaksi, opettamaan niille uskon totuutta.

        8 Tahdon, että kun miehet rukoilevat, he kohottavat kätensä rukoukseen puhtain mielin, ilman vihaa ja ilman epäilyä. 9 Samoin tahdon, että naisten kaunistuksena on hillitty esiintyminen, vaatimattomuus ja säädyllisyys -- eivät tukkalaitteet, kultakorut, helmet tai kalliit vaatteet, 10 vaan hyvät teot, niin kuin sopii naisille, jotka tunnustavat palvelevansa Jumalaa. 11 Naisen tulee kuunnella opetusta, hiljaa ja kuuliaisena. 12 Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti. 13 Ensinhän luotiin Aadam ja sitten Eeva, 14 eikä petetyksi joutunut Aadam, vaan nainen antoi pettää itsensä ja rikkoi käskyn. 15 Lasten synnyttäjänä hän on kuitenkin pelastuva, jos vain pysyy uskossa ja rakkaudessa ja viettää hillittyä, Jumalalle pyhitettyä elämää."

        33/38 1. Tim. 2
        "1. Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, 2. kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa. 3. Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, 4. joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

        5. Sillä yksi on Jumala,
        yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä,
        ihminen Kristus Jeesus,
        6. joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä, josta todistus oli annettava aikanansa,
        7. ja sitä varten minä olen saarnaajaksi ja apostoliksi asetettu - minä puhun totta, en valhettele - pakanain opettajaksi uskossa ja totuudessa.

        8. Minä tahdon siis, että miehet rukoilevat, joka paikassa kohottaen pyhät kädet ilman vihaa ja epäilystä; 9. niin myös, että naiset ovat säädyllisessä puvussa, kaunistavat itseään kainosti ja siveästi, ei palmikoiduilla hiuksilla, ei kullalla, ei helmillä eikä kallisarvoisilla vaatteilla, 10. vaan hyvillä teoilla, niinkuin sopii naisille, jotka tunnustautuvat jumalaapelkääviksi. 11. Oppikoon nainen hiljaisuudessa, kaikin puolin alistuvaisena; 12. mutta minä en salli, että vaimo opettaa, enkä että hän vallitsee miestänsä, vaan eläköön hän hiljaisuudessa. 13. Sillä Aadam luotiin ensin, sitten Eeva; 14. eikä Aadamia petetty, vaan nainen petettiin ja joutui rikkomukseen. 15. Mutta hän on pelastuva lastensynnyttämisen kautta, jos hän pysyy uskossa ja rakkaudessa ja pyhityksessä ynnä siveydessä."


      • KysympähänVain
        Hei126s kirjoitti:

        "Minä en salli, että nainen opettaa" niin Raamatussa lukee. Jos me väitetään muuta, sori vain nyt, me itse muokkaamme Raamattua meille sopivaksi ja poimimme meille sopivat otteet Raamatusta. Niin ei pitäisi tehdä, vaan Jumalalta pyytää apua tulkitsemaan Raamattua.

        Muutes, Paavali kehuu kirjeissään sitä kuinka naiset opettavat ja kehottaa pariin otteeseen naisia saarnaamaan seurakunnassa. Se on ristiriitaista sen suhteen ettei tuonkohdanmukaan salli naisten opetta ja käskee heidän vaieta aeurakunnassa, vai onko tähän jokin muu selitys kuin että asia hyvi hyvin RISTIRIITAINEN eli raamattu olisikin kusetusta?


      • Hei126s kirjoitti:

        "Minä en salli, että nainen opettaa" niin Raamatussa lukee. Jos me väitetään muuta, sori vain nyt, me itse muokkaamme Raamattua meille sopivaksi ja poimimme meille sopivat otteet Raamatusta. Niin ei pitäisi tehdä, vaan Jumalalta pyytää apua tulkitsemaan Raamattua.

        On hienoa että joku ottaa Raamatun sanatarkkaan. Niin pitääkin, mutta pitää myös asia ymmärtää oikein.
        Usein Raamatun asioita tutkittaessa ei riitä pelkkä suomennettu yksittäinen lause, tai yksittäinen jae tulkitsemaan koko asiaa vaan pitää huomioida;

        >> Alkukielen merkitys, ja oman aikansa tapahtumakulttuurin ymmärtäminen asiayhteydessä usein auttaa. Alkukielen termin asiayhteydet voi joskus joutua tutkimaan koko Raamatun osalta että yhden sanan merkitys voisi selvitä.
        Asiayhteyden selvittäminen; Raamatun osaa tai jaetta pitää lukea edestä ja takaakin että ymmärtäisi mihin asiayhteyteen asia kuuluu. On huomioitava lisäksi mitä koko Raamattu samasta asiasta sanoo. <<

        Asiayhteydessä ei voi ajatella että naisten pitäisi laitata suu kiinni evankeliumin opetuksesta. Jos Jumala syrjisi sillä tavalla naisia, ei naisia kirkoissa ja seurakunnissa kävisi olleenkaan juurikaan.

        Naisten syrjiminen on ollut aina pakanakansoihin liittyvä piirre.
        Paavalin ajan seurakunnat eivät olleet suinkaan vapaita kaikesta ympäröivästä tapakulttuuri-vaikutuksesta.

        Jos katsoo Raamatun ajan Jumalan kansankin ajan toimintaa sellaiseen aikaan kun kansa eli hurskaasti, niin naisprofeettoja, ja jopa naistuomareitakin, joka tarkoittaa samaa kuin kansanjohtaja- oli;
        Paavalin aikainen kulttuuri alisti naisen täysin ja siksi heidän käyttökelpoisuutensa oli rajoitettu.
        Naisia ei koulutettu, mutta pian naisia toimi lahjoillaan evankeliumin palveluksessa; Room 16, Apt 18:2-3, Apt 18:24-28. Room 16 luvussa esiintyy nimiluettelossa 10 näista jotka toimivat merkittävissä tehtävissä, jopa apostoleina. Psalmi kertoo naisista ilosanoman (evankeliumin) tuojina; Ps 68:12. Raamatun uskonto ei tee erotusta miehen ja naisen välillä; Gal 3:28; "Yhdentekevää oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa olette kaikki yksi."

        Jumala on käyttänyt naisia erilaisissa tehtävissä. Profetian lahja oli lukuisilla naisilla; 2 Moos 15:20, Tuom 4:4, 2 Kun 22:14, Apt 2:17, 21:9. Paavalin mukaan nainen voisi profetoida ja rukoilla seurakunnassa; 1 Kor 11:5.
        Kaikkina aikoina on ollut myös profetian lahjan saaneita naisia; Luuk 2:36-38, Apt 21:9.

        1 Tim 2:12; "Minä en salli että nainen opettaa;" Miksi Paavali kehotti naisia olemaan vaiti seurakunnan kokouksissa? (1 Kor 14:34-35, 1 Tim 2:11-12)
        On selvää ettei naisen sovi hallita miestään. (Ef 5 :21- 25) Kun naiset pääsivät mukaan kokouksiin, he olivat kouluttamattomia, oppimattomia ja siksi innoissaan. Naiset olivat innokkaita oppimaan, ja pyrkivät ottamaan mahdollisesti heille kuulumattomia vapauksiakin. On tulkittu että naiset olisivat häirinneet kokouksia liialla erimielisyydellä.
        Kun tarkastelemme 1 Kor 14:26-40; on asiayhteydessä kysymys asiayhteydessä kokouksien järjestysasioista. Kysymys ei ole siitä kuka saa opettaa ja kuka ei saisi opettaa. Seurakunnassa oli sopimatonta käyttäytyä häiritsevästi; jae 34. Paavali antaa mm.ohjeen että 2-3 voi puhua ja muut arvosteltoot. Jatkuvat ristiriidat eivät olleet sopivia ja kaiken piti tapahtua arvokkaasti ja hyvässä järjestyksessä; 39-40.
        Paavali myös ilmeisesti varoi tarpeettomasti loukkaamasta ihmisiä jotka elivät sen ajan naista alistavassa juutalaisessa ja kreikkalaisessa kultuurissa. Kristilliseen seurakuntaan liitettyinä naiset saivat samoja armolahjoja kuin miehetkin sen mukaan sitten kun oppivat. Se on todiste Jumalan hyväksymisestä naiset työhönsä.

        Se että joidenkin on hankalaa käsittää naisia yhtä lailla innokkaina evankeliumin asioilla kuin miehiä eivät ole koskaan itse tehneet käytännön lähetykseen liittyvää työtä/ palvelua. Evankeliumin parissa aktiivisesti toimivilla ihmisillä ei ole aikaa miettiä sukupuolijakoon liittyvää- evankeliumin työ ja kiireys ja tärkeys on tärkein asia. Omat haasteelliset tavoitteet Matt 28:18-20 missiossa auttaa ymmärtämään asiaa ettei pissavehkeitä- tai avioliiton naaras- uros asioita voi ajatella evankeliumin työssä. Naiset itse tietävät rajoittuneisuutensa perheasioiden vuoksi, kun synnyttävät- ovat pakosta enemmän sidoksissa lapsiinsa. Evankeliumin työhön aktiivisesti pyhittyneeet naiset ovat vapaita paljosta perheen sidonnaisuuksista.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • kirkon_valtuuttama_prof kirjoitti:

        Ellen White ei koskaan sanonut olevansa profeetta. Hänestä tehtiin sellainen jälkeen päin korottamalla hänet jalustalle. Se oli suuri virhe, joka hidastaa kirkon uudistumista Pyhän hengen kautta, sillä liian moni "pyhän hengen" kautta tehty tulkinta on lyöty lukkoon jo 1800-luvun lopulla hänen tulkitsemanaan.

        Hei-

        Minä käytän ilmaisua palveli myös profetian lahjalla; 1 Kor 12:10, Apt 21:9; -en ole koskaan käyttänyt termiä "profeetta," koska sellainen synnyttää ihmisissä mielikuvia jostakin sellaista profetiasta jossa pitäisi saada jotakin maailmaa mullistavaa uutta. Maailman ihmiset odottavat jotakin sellaista mistä maailmalle pyhittyneen ihmisen pitäisi jotakin saada. Ihmisen pitää ensin orientoitua uskossa Jumalaan, saadakseen lisää ja mullistavaa.- Jos 1 Tess 5:19-23 ohjeen mukaan tulkitsee, niin itse jag olen käsittänyt että, Ellen GW palveli etupäässä oman aikansa seurakunnan tarpeita profetian lahjalla.
        - Mutta se jos joku odottaa jotakin "maailmaa mullistavaa," niin minusta Ellen GW oli loistava Raamatun opettaja, joka teki täysin selväksi mitä on pyhyys, ja mitä on synti, viimeisien aikojen maailmassa. Ei sen mullistavampaa ole olemassakaan, kuin osata erottaa pyhittyneiden ja suuren babylonin väliset suhteet.


        Olen lukenut jokaisen Ellen GW kirjan 2000 luvulla, mitä Suomessa on kautta aikojen suomennettu. Kaiken keräsin hyllykkööni, ja osa on painettu viimeksi 1940 luvulla.-
        Kuulutin kaikki kirjat itselleni lehti-ilmotuksenkin kautta että pölyisiltä ullakoilta löytyivät.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • 1234567---
        Raamatunnaisia kirjoitti:

        Siihenaikaan ei ollut pappeja eikä pastoreita, oli sanan viejiä, apostoleja, jotka saarnasivat ilosanomaa ja kastoivat Jeesuksen vastaanottaneita opetuslapsiksi Jeesukselle. Magdalan Maria oli oli apostolien apostoli ja yksi varhaisen kirkon tärkeimmistä tukipylväistä. Epäilen että Paavalin Roomalaiskirjeessä mainitsema Rooman Maria on tämä Jeesuksen lähin nainen jolle hän ilmestyi ensinnä ylösnousemuksen jälkeen. Jeesus antoi lähetyskäskyn nimenomaan niille kahdelletoista ja MUILLE PAIKALLA OLLEILLE. Jeesuksella oli yhteensä 84 opetuslasta joihin kuului myös monia seurueen taloudenpidosta huoltapitäviä naisia. Koska siis oli naisapostoleja, voi olla yhtähyvin myös naispappeja ja naispastoreitakin unohtamatta keskiajan paavi Johannaa joka synnytti kesken kulkueen ja erotettiin siksi paavin virasta.

        Kyllä teitä ymmärtämättömiä näyttää riittävän ihan loputtomiin. Ymmärtäväiset tulevat olemaan vähemmistönä.


      • Hei126s
        jarinhotelli kirjoitti:

        On hienoa että joku ottaa Raamatun sanatarkkaan. Niin pitääkin, mutta pitää myös asia ymmärtää oikein.
        Usein Raamatun asioita tutkittaessa ei riitä pelkkä suomennettu yksittäinen lause, tai yksittäinen jae tulkitsemaan koko asiaa vaan pitää huomioida;

        >> Alkukielen merkitys, ja oman aikansa tapahtumakulttuurin ymmärtäminen asiayhteydessä usein auttaa. Alkukielen termin asiayhteydet voi joskus joutua tutkimaan koko Raamatun osalta että yhden sanan merkitys voisi selvitä.
        Asiayhteyden selvittäminen; Raamatun osaa tai jaetta pitää lukea edestä ja takaakin että ymmärtäisi mihin asiayhteyteen asia kuuluu. On huomioitava lisäksi mitä koko Raamattu samasta asiasta sanoo. <<

        Asiayhteydessä ei voi ajatella että naisten pitäisi laitata suu kiinni evankeliumin opetuksesta. Jos Jumala syrjisi sillä tavalla naisia, ei naisia kirkoissa ja seurakunnissa kävisi olleenkaan juurikaan.

        Naisten syrjiminen on ollut aina pakanakansoihin liittyvä piirre.
        Paavalin ajan seurakunnat eivät olleet suinkaan vapaita kaikesta ympäröivästä tapakulttuuri-vaikutuksesta.

        Jos katsoo Raamatun ajan Jumalan kansankin ajan toimintaa sellaiseen aikaan kun kansa eli hurskaasti, niin naisprofeettoja, ja jopa naistuomareitakin, joka tarkoittaa samaa kuin kansanjohtaja- oli;
        Paavalin aikainen kulttuuri alisti naisen täysin ja siksi heidän käyttökelpoisuutensa oli rajoitettu.
        Naisia ei koulutettu, mutta pian naisia toimi lahjoillaan evankeliumin palveluksessa; Room 16, Apt 18:2-3, Apt 18:24-28. Room 16 luvussa esiintyy nimiluettelossa 10 näista jotka toimivat merkittävissä tehtävissä, jopa apostoleina. Psalmi kertoo naisista ilosanoman (evankeliumin) tuojina; Ps 68:12. Raamatun uskonto ei tee erotusta miehen ja naisen välillä; Gal 3:28; "Yhdentekevää oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa olette kaikki yksi."

        Jumala on käyttänyt naisia erilaisissa tehtävissä. Profetian lahja oli lukuisilla naisilla; 2 Moos 15:20, Tuom 4:4, 2 Kun 22:14, Apt 2:17, 21:9. Paavalin mukaan nainen voisi profetoida ja rukoilla seurakunnassa; 1 Kor 11:5.
        Kaikkina aikoina on ollut myös profetian lahjan saaneita naisia; Luuk 2:36-38, Apt 21:9.

        1 Tim 2:12; "Minä en salli että nainen opettaa;" Miksi Paavali kehotti naisia olemaan vaiti seurakunnan kokouksissa? (1 Kor 14:34-35, 1 Tim 2:11-12)
        On selvää ettei naisen sovi hallita miestään. (Ef 5 :21- 25) Kun naiset pääsivät mukaan kokouksiin, he olivat kouluttamattomia, oppimattomia ja siksi innoissaan. Naiset olivat innokkaita oppimaan, ja pyrkivät ottamaan mahdollisesti heille kuulumattomia vapauksiakin. On tulkittu että naiset olisivat häirinneet kokouksia liialla erimielisyydellä.
        Kun tarkastelemme 1 Kor 14:26-40; on asiayhteydessä kysymys asiayhteydessä kokouksien järjestysasioista. Kysymys ei ole siitä kuka saa opettaa ja kuka ei saisi opettaa. Seurakunnassa oli sopimatonta käyttäytyä häiritsevästi; jae 34. Paavali antaa mm.ohjeen että 2-3 voi puhua ja muut arvosteltoot. Jatkuvat ristiriidat eivät olleet sopivia ja kaiken piti tapahtua arvokkaasti ja hyvässä järjestyksessä; 39-40.
        Paavali myös ilmeisesti varoi tarpeettomasti loukkaamasta ihmisiä jotka elivät sen ajan naista alistavassa juutalaisessa ja kreikkalaisessa kultuurissa. Kristilliseen seurakuntaan liitettyinä naiset saivat samoja armolahjoja kuin miehetkin sen mukaan sitten kun oppivat. Se on todiste Jumalan hyväksymisestä naiset työhönsä.

        Se että joidenkin on hankalaa käsittää naisia yhtä lailla innokkaina evankeliumin asioilla kuin miehiä eivät ole koskaan itse tehneet käytännön lähetykseen liittyvää työtä/ palvelua. Evankeliumin parissa aktiivisesti toimivilla ihmisillä ei ole aikaa miettiä sukupuolijakoon liittyvää- evankeliumin työ ja kiireys ja tärkeys on tärkein asia. Omat haasteelliset tavoitteet Matt 28:18-20 missiossa auttaa ymmärtämään asiaa ettei pissavehkeitä- tai avioliiton naaras- uros asioita voi ajatella evankeliumin työssä. Naiset itse tietävät rajoittuneisuutensa perheasioiden vuoksi, kun synnyttävät- ovat pakosta enemmän sidoksissa lapsiinsa. Evankeliumin työhön aktiivisesti pyhittyneeet naiset ovat vapaita paljosta perheen sidonnaisuuksista.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Onko tämä teidän ajattelutapa Jumalalta kuultuja vastauksia vai sori teidän omia mietintöjä? :((


      • Hei126s
        Hei126s kirjoitti:

        Onko tämä teidän ajattelutapa Jumalalta kuultuja vastauksia vai sori teidän omia mietintöjä? :((

        "Kun tarkastelemme 1 Kor 14:26-40; on asiayhteydessä kysymys asiayhteydessä kokouksien järjestysasioista. Kysymys ei ole siitä kuka saa opettaa ja kuka ei saisi opettaa. Seurakunnassa oli sopimatonta käyttäytyä häiritsevästi; jae 34. Paavali antaa mm.ohjeen että 2-3 voi puhua ja muut arvosteltoot. Jatkuvat ristiriidat eivät olleet sopivia ja kaiken piti tapahtua arvokkaasti ja hyvässä järjestyksessä; 39-40." Tämä on sinun omaa päättelyä, me ei saataisi lisätä itse mitään Raamattuun......


      • UusintaUutta
        jarinhotelli kirjoitti:

        On hienoa että joku ottaa Raamatun sanatarkkaan. Niin pitääkin, mutta pitää myös asia ymmärtää oikein.
        Usein Raamatun asioita tutkittaessa ei riitä pelkkä suomennettu yksittäinen lause, tai yksittäinen jae tulkitsemaan koko asiaa vaan pitää huomioida;

        >> Alkukielen merkitys, ja oman aikansa tapahtumakulttuurin ymmärtäminen asiayhteydessä usein auttaa. Alkukielen termin asiayhteydet voi joskus joutua tutkimaan koko Raamatun osalta että yhden sanan merkitys voisi selvitä.
        Asiayhteyden selvittäminen; Raamatun osaa tai jaetta pitää lukea edestä ja takaakin että ymmärtäisi mihin asiayhteyteen asia kuuluu. On huomioitava lisäksi mitä koko Raamattu samasta asiasta sanoo. <<

        Asiayhteydessä ei voi ajatella että naisten pitäisi laitata suu kiinni evankeliumin opetuksesta. Jos Jumala syrjisi sillä tavalla naisia, ei naisia kirkoissa ja seurakunnissa kävisi olleenkaan juurikaan.

        Naisten syrjiminen on ollut aina pakanakansoihin liittyvä piirre.
        Paavalin ajan seurakunnat eivät olleet suinkaan vapaita kaikesta ympäröivästä tapakulttuuri-vaikutuksesta.

        Jos katsoo Raamatun ajan Jumalan kansankin ajan toimintaa sellaiseen aikaan kun kansa eli hurskaasti, niin naisprofeettoja, ja jopa naistuomareitakin, joka tarkoittaa samaa kuin kansanjohtaja- oli;
        Paavalin aikainen kulttuuri alisti naisen täysin ja siksi heidän käyttökelpoisuutensa oli rajoitettu.
        Naisia ei koulutettu, mutta pian naisia toimi lahjoillaan evankeliumin palveluksessa; Room 16, Apt 18:2-3, Apt 18:24-28. Room 16 luvussa esiintyy nimiluettelossa 10 näista jotka toimivat merkittävissä tehtävissä, jopa apostoleina. Psalmi kertoo naisista ilosanoman (evankeliumin) tuojina; Ps 68:12. Raamatun uskonto ei tee erotusta miehen ja naisen välillä; Gal 3:28; "Yhdentekevää oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa olette kaikki yksi."

        Jumala on käyttänyt naisia erilaisissa tehtävissä. Profetian lahja oli lukuisilla naisilla; 2 Moos 15:20, Tuom 4:4, 2 Kun 22:14, Apt 2:17, 21:9. Paavalin mukaan nainen voisi profetoida ja rukoilla seurakunnassa; 1 Kor 11:5.
        Kaikkina aikoina on ollut myös profetian lahjan saaneita naisia; Luuk 2:36-38, Apt 21:9.

        1 Tim 2:12; "Minä en salli että nainen opettaa;" Miksi Paavali kehotti naisia olemaan vaiti seurakunnan kokouksissa? (1 Kor 14:34-35, 1 Tim 2:11-12)
        On selvää ettei naisen sovi hallita miestään. (Ef 5 :21- 25) Kun naiset pääsivät mukaan kokouksiin, he olivat kouluttamattomia, oppimattomia ja siksi innoissaan. Naiset olivat innokkaita oppimaan, ja pyrkivät ottamaan mahdollisesti heille kuulumattomia vapauksiakin. On tulkittu että naiset olisivat häirinneet kokouksia liialla erimielisyydellä.
        Kun tarkastelemme 1 Kor 14:26-40; on asiayhteydessä kysymys asiayhteydessä kokouksien järjestysasioista. Kysymys ei ole siitä kuka saa opettaa ja kuka ei saisi opettaa. Seurakunnassa oli sopimatonta käyttäytyä häiritsevästi; jae 34. Paavali antaa mm.ohjeen että 2-3 voi puhua ja muut arvosteltoot. Jatkuvat ristiriidat eivät olleet sopivia ja kaiken piti tapahtua arvokkaasti ja hyvässä järjestyksessä; 39-40.
        Paavali myös ilmeisesti varoi tarpeettomasti loukkaamasta ihmisiä jotka elivät sen ajan naista alistavassa juutalaisessa ja kreikkalaisessa kultuurissa. Kristilliseen seurakuntaan liitettyinä naiset saivat samoja armolahjoja kuin miehetkin sen mukaan sitten kun oppivat. Se on todiste Jumalan hyväksymisestä naiset työhönsä.

        Se että joidenkin on hankalaa käsittää naisia yhtä lailla innokkaina evankeliumin asioilla kuin miehiä eivät ole koskaan itse tehneet käytännön lähetykseen liittyvää työtä/ palvelua. Evankeliumin parissa aktiivisesti toimivilla ihmisillä ei ole aikaa miettiä sukupuolijakoon liittyvää- evankeliumin työ ja kiireys ja tärkeys on tärkein asia. Omat haasteelliset tavoitteet Matt 28:18-20 missiossa auttaa ymmärtämään asiaa ettei pissavehkeitä- tai avioliiton naaras- uros asioita voi ajatella evankeliumin työssä. Naiset itse tietävät rajoittuneisuutensa perheasioiden vuoksi, kun synnyttävät- ovat pakosta enemmän sidoksissa lapsiinsa. Evankeliumin työhön aktiivisesti pyhittyneeet naiset ovat vapaita paljosta perheen sidonnaisuuksista.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        "Naisia ei koulutettu"
        Juutalaiset naiset saivan Jeesuksen aikaan käydä Juudean alueella niin kutsuttua synagooga koulua jossa opetettiin kirjoitustaitoa ja ulkolukua aina 12 vuotiaaksi, jolloin neito tuli naimaikään ja avioitui järjestetyn avioliiton ja naimakaupan kautta. Pojat saivatvopiskella pitempään ja heille jopa opetettiintarvittavia kansanparannus ja lääkintäkeinoja. Juutalaiset olivat muutenkin keskiverroin koulutetumpaa kuin muu Rooman väestö. Tämä on kuitenkin aikaa uutta tietoa tuon ajan Juudean oloista.


      • Hei126s kirjoitti:

        "Kun tarkastelemme 1 Kor 14:26-40; on asiayhteydessä kysymys asiayhteydessä kokouksien järjestysasioista. Kysymys ei ole siitä kuka saa opettaa ja kuka ei saisi opettaa. Seurakunnassa oli sopimatonta käyttäytyä häiritsevästi; jae 34. Paavali antaa mm.ohjeen että 2-3 voi puhua ja muut arvosteltoot. Jatkuvat ristiriidat eivät olleet sopivia ja kaiken piti tapahtua arvokkaasti ja hyvässä järjestyksessä; 39-40." Tämä on sinun omaa päättelyä, me ei saataisi lisätä itse mitään Raamattuun......

        Hei!

        - Ei ole hatusta otettua omaa päättelyä, vaan perustuu asian kokonaisvaltaiseen tutkimiseen koko Raamatun ilmoituksen perusteella huomoiden alkukielen ilmaisut;

        1 Tim 2:9-14;
        Alkukielen merkitys on tärkeä, ja johtaa ongelman ratkaisuun;
        Kreikan kielen verbi ”hesuchazo” =suom. ”olla hiljaa, olla rauhallinen” käytetään viisi kertaa Uudessa Testamentissa. Subtantiivi ”hesuchia” =”hiljaisuus, lepo” käytetään neljä kertaa UT:ssä. Adjektiivi ”hesuchios” =”hiljainen, rauhallinen” käytetään kaksi kertaa UT:ssä.
        Verbin merkitystä voidaan tulkita kolmessa asiayhteydessä; 1.) ”pitää olla hiljainen välttääkseen yhteenottoa seurakunnassa.” 2.) Pitää olla ”hiljainen että yhteenotto seurakunnassa hallittaisiin ja erimielisyys loppuisi.” 3.) ”Toimia hillitysti rauhassa.”
        Pyrkiä kristilliseen ihanteeseen toimia hillitysti ja sävyisästi sovinnon rakkauden vaikuttimin. Sapattina levätä kuuliaisen käskylle. Kristillinen ihanne välttää ristiriitoja, kiistoja ja Jumalan tahdon loukkaamista.
        Kaikissa asiayhteyksissä on kyse jännitteiden ja ristiriitojen välttämisestä. Loukkaavan käytöksen välttämisestä. Sellaisen puhetavan välttämisestä joka aiheuttaisi kiistoja. Kaikki verbit, substantiivit ja adjektiivit viittaavat hillittyyn sävyisään erimielisyyksiä välttävään käytökseen.
        Esim. 1 Tim 2:2; -”Kuninkaiden ja vallanpitäjien puolesta että saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti.”
        Paavali on ollut huolissaan seurakunnissa seurakunnan yksimielisyydestä. Seurakunnissa on ollut ongelmia, eikä pakanallinen naisia alistava tapakulttuuri ole ollut ongelmaton. Mahdollisesti naiset olivat kuulleet jotakin väärää kyseenalaista opetusta josta seurasi erimielisyyksiä. Jumalan arvoon ei ole naisten alistaminen koskaan kuulunut, eikä naisten alistaminen ole Raamatullinen käytäntö. Syrjintä ja pakkovalta sammuttaa rakkauden. Paavalilla on runsaasti käytösohjeita kirjeissään miten kristillinen käytös ja seurakunnan yhteys voisi säilyä ilman erimielisyyksiä. Paavali on neuvonut käytöstapoja ja asenteita jotka edistävät seurakunnan jäsenien yhteyttä kaikkeen kristilliseen arvoon ja toisiinsa. Hillitty hengellinen käytös ja kuuliaisuuden oppimismetodi ei tarkoita sanattomuutta naisilla eikä miehillä.
        Missään yhteydessä ei ole kyse totaalisesta hiljaisuudesta ja sanattomasta käytöksestä, jossa ei mitään lausuttaisi, mutta kiistely tuo levottomuutta.
        (Luuk 23:56, Apt 11:18; 21:14, 22:2, 11:18, 1 Tess 4:11, 1 Tim 2:11-12, 1 Piet 3: 4, 2 Tim. 3:6)

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • UusintaUutta kirjoitti:

        "Naisia ei koulutettu"
        Juutalaiset naiset saivan Jeesuksen aikaan käydä Juudean alueella niin kutsuttua synagooga koulua jossa opetettiin kirjoitustaitoa ja ulkolukua aina 12 vuotiaaksi, jolloin neito tuli naimaikään ja avioitui järjestetyn avioliiton ja naimakaupan kautta. Pojat saivatvopiskella pitempään ja heille jopa opetettiintarvittavia kansanparannus ja lääkintäkeinoja. Juutalaiset olivat muutenkin keskiverroin koulutetumpaa kuin muu Rooman väestö. Tämä on kuitenkin aikaa uutta tietoa tuon ajan Juudean oloista.

        Kiitos.

        Kuitenkin olivat toisarvoisessa asemassa miehiin nähden.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Hei126s
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei!

        - Ei ole hatusta otettua omaa päättelyä, vaan perustuu asian kokonaisvaltaiseen tutkimiseen koko Raamatun ilmoituksen perusteella huomoiden alkukielen ilmaisut;

        1 Tim 2:9-14;
        Alkukielen merkitys on tärkeä, ja johtaa ongelman ratkaisuun;
        Kreikan kielen verbi ”hesuchazo” =suom. ”olla hiljaa, olla rauhallinen” käytetään viisi kertaa Uudessa Testamentissa. Subtantiivi ”hesuchia” =”hiljaisuus, lepo” käytetään neljä kertaa UT:ssä. Adjektiivi ”hesuchios” =”hiljainen, rauhallinen” käytetään kaksi kertaa UT:ssä.
        Verbin merkitystä voidaan tulkita kolmessa asiayhteydessä; 1.) ”pitää olla hiljainen välttääkseen yhteenottoa seurakunnassa.” 2.) Pitää olla ”hiljainen että yhteenotto seurakunnassa hallittaisiin ja erimielisyys loppuisi.” 3.) ”Toimia hillitysti rauhassa.”
        Pyrkiä kristilliseen ihanteeseen toimia hillitysti ja sävyisästi sovinnon rakkauden vaikuttimin. Sapattina levätä kuuliaisen käskylle. Kristillinen ihanne välttää ristiriitoja, kiistoja ja Jumalan tahdon loukkaamista.
        Kaikissa asiayhteyksissä on kyse jännitteiden ja ristiriitojen välttämisestä. Loukkaavan käytöksen välttämisestä. Sellaisen puhetavan välttämisestä joka aiheuttaisi kiistoja. Kaikki verbit, substantiivit ja adjektiivit viittaavat hillittyyn sävyisään erimielisyyksiä välttävään käytökseen.
        Esim. 1 Tim 2:2; -”Kuninkaiden ja vallanpitäjien puolesta että saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti.”
        Paavali on ollut huolissaan seurakunnissa seurakunnan yksimielisyydestä. Seurakunnissa on ollut ongelmia, eikä pakanallinen naisia alistava tapakulttuuri ole ollut ongelmaton. Mahdollisesti naiset olivat kuulleet jotakin väärää kyseenalaista opetusta josta seurasi erimielisyyksiä. Jumalan arvoon ei ole naisten alistaminen koskaan kuulunut, eikä naisten alistaminen ole Raamatullinen käytäntö. Syrjintä ja pakkovalta sammuttaa rakkauden. Paavalilla on runsaasti käytösohjeita kirjeissään miten kristillinen käytös ja seurakunnan yhteys voisi säilyä ilman erimielisyyksiä. Paavali on neuvonut käytöstapoja ja asenteita jotka edistävät seurakunnan jäsenien yhteyttä kaikkeen kristilliseen arvoon ja toisiinsa. Hillitty hengellinen käytös ja kuuliaisuuden oppimismetodi ei tarkoita sanattomuutta naisilla eikä miehillä.
        Missään yhteydessä ei ole kyse totaalisesta hiljaisuudesta ja sanattomasta käytöksestä, jossa ei mitään lausuttaisi, mutta kiistely tuo levottomuutta.
        (Luuk 23:56, Apt 11:18; 21:14, 22:2, 11:18, 1 Tess 4:11, 1 Tim 2:11-12, 1 Piet 3: 4, 2 Tim. 3:6)

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Lukeeko siinä sanoin, että naiset häiritsivät kokousta?


      • Hei126s kirjoitti:

        Lukeeko siinä sanoin, että naiset häiritsivät kokousta?

        "Lukeeko siinä sanoin, että naiset häiritsivät kokousta?" Hei-

        En ole varmaankaan kirjoittanut kuin arviona että yksi syy olisi voinut olla ko. häiriö, sillä asian kokonaisvaltainen tutkiminen on osoittanut että kokouksien järjestysasioista on ollut kyse.
        - Ei siis siitä etteikö naiset saisi osallistua evankeliumin työhön, tai siitä etteikö nainen saisi avata suutaan kouksissa, että naisten pitäisi olla hiljaa seurakunnassa.
        Yhtä hyvin tuo kokouksien järjestysasia koskee miehiäkin, mutta jollakin tavalla se liittyi asiayhteydessä naisiin.

        Olen tässä ketjussa asiasta enemmän kirjoittanut mitä alkukielen tutkimus, -kun huomioidaan kaikki sen alkukielen sanan käyttö mitä Raamattu käyttää;
        Tässä; "Kreikan kielen verbi ”hesuchazo” =suom. ”olla hiljaa, olla rauhallinen” käytetään viisi kertaa Uudessa Testamentissa. Subtantiivi ”hesuchia” =”hiljaisuus, lepo” käytetään neljä kertaa UT:ssä. Adjektiivi ”hesuchios” =”hiljainen, rauhallinen” käytetään kaksi kertaa UT:ssä.
        Verbin merkitystä voidaan tulkita kolmessa asiayhteydessä; 1.) ”pitää olla hiljainen välttääkseen yhteenottoa seurakunnassa.” 2.) Pitää olla ”hiljainen että yhteenotto seurakunnassa hallittaisiin ja erimielisyys loppuisi.” 3.) ”Toimia hillitysti rauhassa.”

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • 1234567---
        Hei126s kirjoitti:

        Lukeeko siinä sanoin, että naiset häiritsivät kokousta?

        Heillä on vielä paksu peite silmillä, sillä he koettavat keksiä vaikka mitä, naiset muka häiritsivät kokousta. . Todellisuudessa heillä on niin paksu peite silmillä, että eivät näe ja ymmärrä, että pappeus ei kertakaikkian kuulu naisille.


      • 1234567--- kirjoitti:

        Heillä on vielä paksu peite silmillä, sillä he koettavat keksiä vaikka mitä, naiset muka häiritsivät kokousta. . Todellisuudessa heillä on niin paksu peite silmillä, että eivät näe ja ymmärrä, että pappeus ei kertakaikkian kuulu naisille.

        "Heillä on vielä paksu peite silmillä, sillä he koettavat keksiä vaikka mitä, naiset muka häiritsivät kokousta. Todellisuudessa heillä on niin paksu peite silmillä, että eivät näe ja ymmärrä, että pappeus ei kertakaikkian kuulu naisille."

        Ymmärrän hyvin monien visaisien pulmien itselleen selvittämistä. Raamatun kysymykset eivät usein avaudu heti, vaan kun aika on kypsä, ja vain vilpittömälle tutkijalle, jolla on rehellisyys itsensä ja Jumalan edessä vilpittömyydessä.
        Tällä en tarkoita henkilökohtaista arvostelua. Tiedän hyvin miten kova työ on "kaikentietäväisyyden hankkiminen." Että ymmärtää isosta kirjasta "kaiken."

        Naisasia ei selviä kuitenkaan ellei itse ole motivoitunut evankeliumin työhön, tai ellei itse arvosta evankeliumin käytännön työtä. Vasta sitten tajuaa ettei se voi olla sukupuolesta kiinni. Eli joitakin porsaanreikiä täytyy olla että naiset saavat avata suunsa seurakunnassa, ja ettei naisten tarvitse olla hiljaa seurakunnassa, ja että naistenko pitäisi kehoittaa ihmisiä kääntymään miesten puoleen Raamatun kaikessa kysymyksessä ja asioissa, koska on nainen eli syntynyt sitten vääräksi sukupuoleksi evankeliumille?

        Tutki rauhassa Raamatun kysymyksiä. Kysymykset avautuvat ajallaan vilpittömille ja kiinnostuneille, uskossa.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Hei126i
        jarinhotelli kirjoitti:

        "Lukeeko siinä sanoin, että naiset häiritsivät kokousta?" Hei-

        En ole varmaankaan kirjoittanut kuin arviona että yksi syy olisi voinut olla ko. häiriö, sillä asian kokonaisvaltainen tutkiminen on osoittanut että kokouksien järjestysasioista on ollut kyse.
        - Ei siis siitä etteikö naiset saisi osallistua evankeliumin työhön, tai siitä etteikö nainen saisi avata suutaan kouksissa, että naisten pitäisi olla hiljaa seurakunnassa.
        Yhtä hyvin tuo kokouksien järjestysasia koskee miehiäkin, mutta jollakin tavalla se liittyi asiayhteydessä naisiin.

        Olen tässä ketjussa asiasta enemmän kirjoittanut mitä alkukielen tutkimus, -kun huomioidaan kaikki sen alkukielen sanan käyttö mitä Raamattu käyttää;
        Tässä; "Kreikan kielen verbi ”hesuchazo” =suom. ”olla hiljaa, olla rauhallinen” käytetään viisi kertaa Uudessa Testamentissa. Subtantiivi ”hesuchia” =”hiljaisuus, lepo” käytetään neljä kertaa UT:ssä. Adjektiivi ”hesuchios” =”hiljainen, rauhallinen” käytetään kaksi kertaa UT:ssä.
        Verbin merkitystä voidaan tulkita kolmessa asiayhteydessä; 1.) ”pitää olla hiljainen välttääkseen yhteenottoa seurakunnassa.” 2.) Pitää olla ”hiljainen että yhteenotto seurakunnassa hallittaisiin ja erimielisyys loppuisi.” 3.) ”Toimia hillitysti rauhassa.”

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Eli päättelit sen itse...


      • Eli siis kattelet taaksepäin ketjussa missä olen perustellut.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Hei126i kirjoitti:

        Eli päättelit sen itse...

        "Eli päättelit sen itse..."

        Eli siis saattaa tietysti olla että olet mustasukkainen mistä saan tietoa.


        Olen 200 opintopistettä yliopistokursseja lukenut elämässäni, joka ei ole mikään suuri saavutus toki, mutta jokainen joka on opiskellut osaa hakea tietoakin.
        Netti on täynnä tietoa, ja hyllykössäni on 15 metriä kirjallisuutta, josta 11 metriä hengellistä.
        Hakuteoksia. mm. kahdet kreikan ja yhdet hebrean sanakirjat.
        Niistäkin voi päätellä, ja ristin sielukaan ei ole ilman opettajia selviynyt mistään tietäväiseksi. Maailmaan ei ole kirjoitettu edes montaa satukirjaa, missä ei olisi monta sivua lähdeaineistoa viimeisinä lehtinä. Ristin sielukaan ei kirjoita kirjoaa ilman lähdeaineistoa.

        Netti on täynnä tietoa.

        Tiedosta ei kannata olla mustasukkainen. Päätellä pitää aina itse.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Exap
        jarinhotelli kirjoitti:

        "Eli päättelit sen itse..."

        Eli siis saattaa tietysti olla että olet mustasukkainen mistä saan tietoa.


        Olen 200 opintopistettä yliopistokursseja lukenut elämässäni, joka ei ole mikään suuri saavutus toki, mutta jokainen joka on opiskellut osaa hakea tietoakin.
        Netti on täynnä tietoa, ja hyllykössäni on 15 metriä kirjallisuutta, josta 11 metriä hengellistä.
        Hakuteoksia. mm. kahdet kreikan ja yhdet hebrean sanakirjat.
        Niistäkin voi päätellä, ja ristin sielukaan ei ole ilman opettajia selviynyt mistään tietäväiseksi. Maailmaan ei ole kirjoitettu edes montaa satukirjaa, missä ei olisi monta sivua lähdeaineistoa viimeisinä lehtinä. Ristin sielukaan ei kirjoita kirjoaa ilman lähdeaineistoa.

        Netti on täynnä tietoa.

        Tiedosta ei kannata olla mustasukkainen. Päätellä pitää aina itse.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Ahaa... nyt valkeni. Eli se mitä ei löydy Raamatusta hakemallakaan, löytyy yliopisto-opiskelun kautta. Jännää.


      • totean
        jarinhotelli kirjoitti:

        "Heillä on vielä paksu peite silmillä, sillä he koettavat keksiä vaikka mitä, naiset muka häiritsivät kokousta. Todellisuudessa heillä on niin paksu peite silmillä, että eivät näe ja ymmärrä, että pappeus ei kertakaikkian kuulu naisille."

        Ymmärrän hyvin monien visaisien pulmien itselleen selvittämistä. Raamatun kysymykset eivät usein avaudu heti, vaan kun aika on kypsä, ja vain vilpittömälle tutkijalle, jolla on rehellisyys itsensä ja Jumalan edessä vilpittömyydessä.
        Tällä en tarkoita henkilökohtaista arvostelua. Tiedän hyvin miten kova työ on "kaikentietäväisyyden hankkiminen." Että ymmärtää isosta kirjasta "kaiken."

        Naisasia ei selviä kuitenkaan ellei itse ole motivoitunut evankeliumin työhön, tai ellei itse arvosta evankeliumin käytännön työtä. Vasta sitten tajuaa ettei se voi olla sukupuolesta kiinni. Eli joitakin porsaanreikiä täytyy olla että naiset saavat avata suunsa seurakunnassa, ja ettei naisten tarvitse olla hiljaa seurakunnassa, ja että naistenko pitäisi kehoittaa ihmisiä kääntymään miesten puoleen Raamatun kaikessa kysymyksessä ja asioissa, koska on nainen eli syntynyt sitten vääräksi sukupuoleksi evankeliumille?

        Tutki rauhassa Raamatun kysymyksiä. Kysymykset avautuvat ajallaan vilpittömille ja kiinnostuneille, uskossa.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää.


      • "Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää."

        Sinulle pitäisi selvitä hyvin että pitää keksiä jotakin omaa tekemistä evankeliumin asioilla. En ole kenenkään alainen enkä alamainen.
        Herra taivaassa on se johon katson. En ihmispalvontaa suorita. Esimiehiä en pidä eläkepäivilläni, on liian raskasta taikinoida ihmisten kanssa jotka eivät johtamista mitään ymmärrä. Ihmiset uskonelämässä pettyvät ja loukkaantuvat monen sortin "pomoon" ja seurakunnan penkit harvenevat poropeukaloiden johtamisesta.
        Nämä kulkevat tavallisesti itseään viihdyttelemässä, valitsevat itse ystävänsä missä mukavinta, ajavat oman perhepiirinsä edut, vetävät perhevaalileirinsä, -että ajavat myös Herran asioita. Tietenkin Jumala vahvistaa sitä olemassa olevaa kykyä mikä on. Seurakunnan kaitsijaksi minä pidän vain Pyhän Hengen- ja Jeesuksen, kuin ihmisiä joilla ei mitään ymmärrystä johtamisesta ole.
        Hengellinen johtaja ei voi koskaan toiselle ihmiselle olla. Yhdistystoiminta vaatii monenlaista, ja seurakunnassa on kaitsijan virka lähinnä sellainen että kykenisi suorittamaan kaiken mahdollisen ohjelman tarvittaessa.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • totean kirjoitti:

        Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää.

        Lisäys siihen mitä kirjoitin;

        Käytin hiukan sarkastista kieltä.

        Vertikaalinen järjestys on minulle outo ja mahdoton kuitenkin järjestö-yhdistystoiminnassa. Muutenkin raskaista rakenteista pyritään aina eroon kustannustehokkuuden vuoksi.

        Adventtikirkollakin on kansainvälisenä jäjestönä organsaation rakenne demokratian mallin mukaan. Ilman rakennetta ei kirkkoa olisi olemassa.

        >>> On tärkeätä että ymmärrätte että jokaisen tulee olla toimielimen alaisuudessa!
        Jokaisen tulee oppia kantamaan vastuuta toimielimen alaisuudessa, jos on toimielimen jäsen. Kaikki mikä ei ole yhdistystoiminnassa ei ole toimielimen päätöstä on mielivaltaa, johon ei kenenkään tarvitse orientoitua mielivallalle mieluisaksi.
        Toimielimen jäsenet käyttävät itsenäisen toimivaltansa -oman äänestyslappunsa toimielimen päätöksenteossa. Esimies-johtaja-tuomari-pomoa ei toiselle ole toimielimessä, ja jokainen on toimielimen alainen. Henkilökohtainen vastuu on korkea ja juridinen ryhmän toiminnan päätöksien vaikuttavuuden tuloksista.
        Vastuutaan pitää oppia käyttämään toimielimen alaisuudessa. Kun puhutaan "vanhemmistosta" tarvittaessa on pakko olla kyse toimielimestä, -ei vanhuksien mielivallasta.
        Esimiesasema suhteessa toiseen ihmiseen kuuluu työelämään, ja siellä vastike-suorite perusteisiin sopimuksiin perustehtävien mukaan, joissa vuorovaikutusasiat ovat sovittu ja kunnossa.

        Hengellinen yhdistys järjestötoiminta on atu-arvo-järjestö harrastustoimintaa vapaaehtoista jäsenyysasioissaan. Näissä ei voi olla omaa kunniaansa ja arvoansa keräämässä evankeliumin kustannuksella. Vain tasa-arvoisia ihmisiä voi olla.

        Kaikenlainen pomon virka uskonnollisessa elämässä tahtoo olla käytännössä sitä että mennään ihmisen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin.
        Jokainen arvostelee sitten toista ja kolmatta persoonaa oman elämänkatsomuksensa käytännön ja kokemuksiensa muovaamien ihanteiden ja arvostuksien läpi. Toisaalta monet pomot jäävät sitten liian etäisiksi.
        Ihmisen on itse huolehtidittava toki itsensä viihdyttämisestä ja hyvinvoinnista kohtuudella. Johtajat vastaavat itsestään tässä asiassa, ja yhteisönsä hyvinvoinnista. Järjestö-yhdistyustoiminnassa on paljon työtä, ja palvelua.

        Hengellisessä elämässä törmäilevät niin monet erilaiset yksilölliset tarpeet ja toiveet ja tunneherkkyys. Niin nöyrää ja köyhää on hankalaa olla ettei toinen loukkaannu.

        Adventtikirkon presidentti käyttää oman itsenäisen toimivaltansa -äänestyslappunsa kirkon ylimmän toimielimen päätöksenteossa, ja johtaa kokouksien puheen toimikautensa määräajan.
        Kirkolla on rakenteet ok, demokratian mallin mukaan. Asennekysymyksiä on aina, ellei suju.

        Arvostan jokaisen ammattitaidon, ja vaivannäön vapaaehtoistoiminnassa.
        Maantieteellisistä ja inhimillisistä syistä ei kaikki ole ryhmässä-; Joh 10:16.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Hei126i
        jarinhotelli kirjoitti:

        Lisäys siihen mitä kirjoitin;

        Käytin hiukan sarkastista kieltä.

        Vertikaalinen järjestys on minulle outo ja mahdoton kuitenkin järjestö-yhdistystoiminnassa. Muutenkin raskaista rakenteista pyritään aina eroon kustannustehokkuuden vuoksi.

        Adventtikirkollakin on kansainvälisenä jäjestönä organsaation rakenne demokratian mallin mukaan. Ilman rakennetta ei kirkkoa olisi olemassa.

        >>> On tärkeätä että ymmärrätte että jokaisen tulee olla toimielimen alaisuudessa!
        Jokaisen tulee oppia kantamaan vastuuta toimielimen alaisuudessa, jos on toimielimen jäsen. Kaikki mikä ei ole yhdistystoiminnassa ei ole toimielimen päätöstä on mielivaltaa, johon ei kenenkään tarvitse orientoitua mielivallalle mieluisaksi.
        Toimielimen jäsenet käyttävät itsenäisen toimivaltansa -oman äänestyslappunsa toimielimen päätöksenteossa. Esimies-johtaja-tuomari-pomoa ei toiselle ole toimielimessä, ja jokainen on toimielimen alainen. Henkilökohtainen vastuu on korkea ja juridinen ryhmän toiminnan päätöksien vaikuttavuuden tuloksista.
        Vastuutaan pitää oppia käyttämään toimielimen alaisuudessa. Kun puhutaan "vanhemmistosta" tarvittaessa on pakko olla kyse toimielimestä, -ei vanhuksien mielivallasta.
        Esimiesasema suhteessa toiseen ihmiseen kuuluu työelämään, ja siellä vastike-suorite perusteisiin sopimuksiin perustehtävien mukaan, joissa vuorovaikutusasiat ovat sovittu ja kunnossa.

        Hengellinen yhdistys järjestötoiminta on atu-arvo-järjestö harrastustoimintaa vapaaehtoista jäsenyysasioissaan. Näissä ei voi olla omaa kunniaansa ja arvoansa keräämässä evankeliumin kustannuksella. Vain tasa-arvoisia ihmisiä voi olla.

        Kaikenlainen pomon virka uskonnollisessa elämässä tahtoo olla käytännössä sitä että mennään ihmisen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin.
        Jokainen arvostelee sitten toista ja kolmatta persoonaa oman elämänkatsomuksensa käytännön ja kokemuksiensa muovaamien ihanteiden ja arvostuksien läpi. Toisaalta monet pomot jäävät sitten liian etäisiksi.
        Ihmisen on itse huolehtidittava toki itsensä viihdyttämisestä ja hyvinvoinnista kohtuudella. Johtajat vastaavat itsestään tässä asiassa, ja yhteisönsä hyvinvoinnista. Järjestö-yhdistyustoiminnassa on paljon työtä, ja palvelua.

        Hengellisessä elämässä törmäilevät niin monet erilaiset yksilölliset tarpeet ja toiveet ja tunneherkkyys. Niin nöyrää ja köyhää on hankalaa olla ettei toinen loukkaannu.

        Adventtikirkon presidentti käyttää oman itsenäisen toimivaltansa -äänestyslappunsa kirkon ylimmän toimielimen päätöksenteossa, ja johtaa kokouksien puheen toimikautensa määräajan.
        Kirkolla on rakenteet ok, demokratian mallin mukaan. Asennekysymyksiä on aina, ellei suju.

        Arvostan jokaisen ammattitaidon, ja vaivannäön vapaaehtoistoiminnassa.
        Maantieteellisistä ja inhimillisistä syistä ei kaikki ole ryhmässä-; Joh 10:16.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Me ei saataisi lisätä mitään omaa Raamattuun


      • "Me ei saataisi lisätä mitään omaa Raamattuun"

        Joo, ei älä hyvä ihminen vaan lisää mitän Raamattuun. Raamattu on jo kirjoitettu ja sitä on hankalaa yhden ihmisen saada painoon uusissa puissa.

        Raamatun kirjoituksiin löytyy erilaisia näkökulmia, ja tutkimista ja mielenmuutosta tiedon mukaan riittää ajassa ilman että ryhtyy tekemään omaa Raamatunkännöstä, jossa lisäisi Raamattuun sinne ennen kuulumatonta.,

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • opiheiltäraamattua
        jarinhotelli kirjoitti:

        "Me ei saataisi lisätä mitään omaa Raamattuun"

        Joo, ei älä hyvä ihminen vaan lisää mitän Raamattuun. Raamattu on jo kirjoitettu ja sitä on hankalaa yhden ihmisen saada painoon uusissa puissa.

        Raamatun kirjoituksiin löytyy erilaisia näkökulmia, ja tutkimista ja mielenmuutosta tiedon mukaan riittää ajassa ilman että ryhtyy tekemään omaa Raamatunkännöstä, jossa lisäisi Raamattuun sinne ennen kuulumatonta.,

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Miksi sinulle ei naispastorit kelpaa opettajiksi?


      • totean kirjoitti:

        Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää.

        Hep-


        Kuule seuraava; - Kirkko ei ole tehnyt mitään sopimuksia minun kanssani eikä kenenkään muunkaan jäsenen kanssa kirkon ja seurakunnan demokratian tehtävistä.
        Yksikään uskonnollinen tai hengellinen järjestö ei tee mitään sopimuksia jäseniensä kanssa, ja ovat jättäneet järjestö-yhdistys-toiminnan säännöt kirjoittamatta. Käsikirjoista ei ole sopimuksia, että jäsenen pitäisi niitä noudattaa. Käsikirjojen sisältöjä ei esitellä kun jäseniä otetaan. Seurakuntaan tulon hetkellä kastesopimus on suullinen sopimus.
        Adventtikirkko on esitellyt hyvin organisaation arvot ns. 28-opinkohdassaan, mutta Adventtikirkko, eikä yksikään muukaan uskonnollinen tai hengellinen organisaatio ei ole kirjoittanut sääntöjä jäsenilleen. Jäseniä koskevat säännöt ovat kirjoittamatta. Jäsenet ovat mielivallan armoilla siksi. Mielivallan käyttäjiä on iso määrä. Lähes joka toinen on jollakin tavalla organisaatiojohtaja.

        Ko. organisaatioiden on esiteltävä jäseniä koskevat vaatimukset, -mutta on mahdotonta, koska sääntöjä ei ole jäsenille kirjoitettu.

        Jäseniä koskevat säännöt olisi kirjoitettava. Ko. säännöt joita voi olla esim. tusina esitellään aina hyvin kun otetaan jäseniä. Nämä säännöt ovat sitten perustana jäsenkelpoisuuteen jäsenyyden alkaessa ja jäsenyyden jatkuessa toistaiseksi. Jäsenyys myös organisaatio-yhdistys-toiminnan johtokunnassa/ hallituksessa voitaisiin purkaa ko. sääntöihin vetoamalla. Muutoin ollaan aina jonkun intuitiivisen näkemyksen mielivallan armoilla.
        .
        Kaikki mikä antaa jotakin valtaa toiseen jäseneen pitää poistaa.
        Sellaista valtaa ei voi yhdistys- järjestö toiminnassa olla mikä antaisi mielivaltaa arvioida toista jäsentä.
        Toimielin tekee päätökset. Toimielimen hallitus/ johtokunta jäsenet ovat jokainen toiminnasta vastaavia johtajia, joilla on jokaisella juridinen vastuu päätöksien vaikuttavuuden tuloksista.
        >>> Siksi on tärkeätä ymmärtää että toimielimen jäsenien äänivalta on yhtä suuri.
        Toimielimeen pöytään ei voi kukaan siksi istua johtajaksi jonka ääni kaataisi kaikkien muiden jäsenien äänet. Organisaatiossa toimielimien päätösvalta on mitoitettava sellaisella tavalla, ettei pöydässä istu johtajaa toisille jäsenille. Istuva puheenjohtaja vastaa kokousasiakirjojen kasaamisesta päällimmäisenä koska johtaa puhetta. Istuva ko. puheenjohtaja käyttää oman itsenäisen toimivaltansa = äänestyslappunsa päätöksenteossa. Äänestyslappu on itsenäinen toimivalta järjestö yhdistystoiminnan jäsenillä.
        Säännöt on oltava, joihin vedotaan. Ihminen ei voi joutua yhtäkkiä jonkun yhdistyksen jäsenen intuition vallanpidon armoille. Sellainen on mahdotonta.
        Jos on alaisena jollekin on pakko olla työsopimus alaisella. Työsopimuksessa lukee alaistaito vaatimukset.
        Se ei vaan käy että ihmisiä "otetaan" alaisiksi ilman sopimuksia.
        Monet luulevat itsellensä alaisia jopa alamaisia. Alamaisia ei saa laillisin keinoin edes rahalla sopimuksilla Suomessa. Alaisia saa palkanmaksaja ja työnjohdollisessa asemassa oleva esimies, mutta ollaksensa alaisena on pakko alaisella olla työsopimus, josta näkee mistä on sovittu ja miksi maksetaan palkkaa -työn perustehtävä seisoo työsopimuksessa.

        Kirkko ja muut vastaavat tekevät vain työsopimuksia henkilökuntaansa oton yhteydessä.

        Esimies-alais-suhteet kuuluvat kaikki palkkahenkilöstöjen sisälle.
        Organisaatiojohtajien ainoat alaiset löytyvät organisaatioiden palkkahenkilöstöistä.



        Jumalan siunausta


      • jarinhotelli kirjoitti:

        "Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää."

        Sinulle pitäisi selvitä hyvin että pitää keksiä jotakin omaa tekemistä evankeliumin asioilla. En ole kenenkään alainen enkä alamainen.
        Herra taivaassa on se johon katson. En ihmispalvontaa suorita. Esimiehiä en pidä eläkepäivilläni, on liian raskasta taikinoida ihmisten kanssa jotka eivät johtamista mitään ymmärrä. Ihmiset uskonelämässä pettyvät ja loukkaantuvat monen sortin "pomoon" ja seurakunnan penkit harvenevat poropeukaloiden johtamisesta.
        Nämä kulkevat tavallisesti itseään viihdyttelemässä, valitsevat itse ystävänsä missä mukavinta, ajavat oman perhepiirinsä edut, vetävät perhevaalileirinsä, -että ajavat myös Herran asioita. Tietenkin Jumala vahvistaa sitä olemassa olevaa kykyä mikä on. Seurakunnan kaitsijaksi minä pidän vain Pyhän Hengen- ja Jeesuksen, kuin ihmisiä joilla ei mitään ymmärrystä johtamisesta ole.
        Hengellinen johtaja ei voi koskaan toiselle ihmiselle olla. Yhdistystoiminta vaatii monenlaista, ja seurakunnassa on kaitsijan virka lähinnä sellainen että kykenisi suorittamaan kaiken mahdollisen ohjelman tarvittaessa.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Lisäys;


        Käsikirjoissa on järjestö-yhdistys-toiminnan demokratia. Sopimukset aina suullisia ja tilannekohtaisia.
        Saattaa olla ettei käsikirjoja ole enää olemassa?
        Demokratian toiminnan säännöt ovat käsikirjoissa ja on oltavakin ennalta säännöissä normitettu erilaiset demokratian määräaikaiset tehtävät.
        Kukaan ei tiedä ennakolta jäseniksi liittyessään järjestö-yhdistys-toiminnan ko. demokratia säännöistä. Kuitenkin on niin ettei kansalaisten harrastus-arvo-pohjaisissa etujärjestöissä -toiminnoissa voi olla esimiestä toiselle, vaan toimielin (hallitus/johtokunta) -on toiminnan moottori ja toiminnan johtaja -päätöksentekijä.

        En ole ollut itse koskaan valitsemassa ainuttakaan seurakunnan kaitsijaa, -enkä ole ottanut itselleni ketään "vanhemmaksi" tai esimies-johtaja-tuomariksi.
        Minuun ei ole kukaan pitänyt yllä mitään sellaista ihmis-suhdetta missä olisi ollut "hyvää päivää -siunausta" kummempaa koskaan. -Ei puoleksi päiväksi ystävää yhdistyksestä, -joidenkin työasioita hetki pikaisesti, ja aikoinaan omaa demokratian aiheuttamaa palvelua, joissa kannoin 100% vastuuni, ja olen vastuuni jättänyt -hengelliset maallikkovastuuni 1.6.2006, 2006.
        Olen ollut vuosikymmenen erossa Adventtikirkosta.

        Olen keskustelija PL 11-12§ kansalaisten perusoikeuksia koskevilla kansalaisen mielipide-lausunnoilla ns. luonnollisena henkilönä.

        En ole julkisen oikeushenkilöiden palveluksessa. Julkinen oikeushenkilö= järjestöt, yhdistykset, yhtiöt.

        Siunauksia


      • totean kirjoitti:

        Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää.

        >> "Opiskeltavaa viellä näemmä riittää. " ??

        - Näemmä opiskeltavaa riittää sillä puolella saattamaan paremmin lailliseen ja ajantasaiseen ja ajan tasaiseen järjestykseen.

        Ihmisiltä ei voi vaatia sellaista mistä ei ole sopimuksia, saati esitelty jäsenille.

        Monet tarttuvat innokkaasti puikkoihin ihmisten suuriksi johtajiksi jopa ihmisen omantunnon asioita koskevissa asioissa, -mutta eivät ymmärrä ihmisten johtamisesta mitään.

        - Niinpä ihmisiä joutuu "uskovaisten tuomioistuimiinkin" missä lainkuuliainen kansalainen, joka on kymmeniä vuosia noudattanut oikeusvaltiossa lakisäädöksiä, -joille ei voi sakkolappua mistään kirjoittaa maan perustuslain mukaisissa tuomioistuimessa, -voivat joutua rikollisiksi, vaikka sakkolappua ei voida rikoslakien nojalla kirjoittaa mistään.

        -Saati että uutta elämää Kristuksessa syntinsä unohtanut olevainen persoona ei saakaan syntejään anteeksi yhdistys-väeltä. Että harmaapäinen ukko, on tuomiolla 35-45 vuotta vanhoista pillun nuolemisista, ja nuorten ihmisten käytöshäiriöistä -kymmenien vuosien takaisista. Pillun nuoleminen ajoittuu 1974-1984 väliseen aikaan -tiukkojen pimujen aikakauteen nuoruuteeni päiviin.
        En ole koskaan kuullut että miehet "nuolevat persettä" vuosikymmenestä toiseen päivästä päivään.
        Kyllä minä olen nuollut nuoria ihmisiä nuorena aikoinaan. Nuoret eivät koskaan nuole vanhoja ihmisiä.

        Minua on rikoslakien nojalla voitu tuomita (koko maan lakisäädösmassa huomioiden) rattijuopumuksesta 1986. 1986.
        - Ei muusta, koska en ole ollut suorittamasta rikosta missään muussa asiassa.
        Armaassa maassa ihmisiä tuomitaan rikoslakien nojalla vain rikoksien suorittamisesta.


      • Elämän_matkamies
        Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Lisäys;


        Käsikirjoissa on järjestö-yhdistys-toiminnan demokratia. Sopimukset aina suullisia ja tilannekohtaisia.
        Saattaa olla ettei käsikirjoja ole enää olemassa?
        Demokratian toiminnan säännöt ovat käsikirjoissa ja on oltavakin ennalta säännöissä normitettu erilaiset demokratian määräaikaiset tehtävät.
        Kukaan ei tiedä ennakolta jäseniksi liittyessään järjestö-yhdistys-toiminnan ko. demokratia säännöistä. Kuitenkin on niin ettei kansalaisten harrastus-arvo-pohjaisissa etujärjestöissä -toiminnoissa voi olla esimiestä toiselle, vaan toimielin (hallitus/johtokunta) -on toiminnan moottori ja toiminnan johtaja -päätöksentekijä.

        En ole ollut itse koskaan valitsemassa ainuttakaan seurakunnan kaitsijaa, -enkä ole ottanut itselleni ketään "vanhemmaksi" tai esimies-johtaja-tuomariksi.
        Minuun ei ole kukaan pitänyt yllä mitään sellaista ihmis-suhdetta missä olisi ollut "hyvää päivää -siunausta" kummempaa koskaan. -Ei puoleksi päiväksi ystävää yhdistyksestä, -joidenkin työasioita hetki pikaisesti, ja aikoinaan omaa demokratian aiheuttamaa palvelua, joissa kannoin 100% vastuuni, ja olen vastuuni jättänyt -hengelliset maallikkovastuuni 1.6.2006, 2006.
        Olen ollut vuosikymmenen erossa Adventtikirkosta.

        Olen keskustelija PL 11-12§ kansalaisten perusoikeuksia koskevilla kansalaisen mielipide-lausunnoilla ns. luonnollisena henkilönä.

        En ole julkisen oikeushenkilöiden palveluksessa. Julkinen oikeushenkilö= järjestöt, yhdistykset, yhtiöt.

        Siunauksia

        Olisitko veli toivonut, että sinut olisi nimitetty vanhemmiston jäseneksi?


      • Elämän_matkamies kirjoitti:

        Olisitko veli toivonut, että sinut olisi nimitetty vanhemmiston jäseneksi?

        "Vanhemmistoa" ei voi olla oikeusvaltiossa olla päätöksentekijänä kansalaisia koskevissa asioissa.

        Päätöksenteko kuuluu johtokunnalle/hallitukselle mikä nyt lähin onkin.
        "vanhemmistoksi" jos sellaista pitäisi olla, on mahdollista että vanhemmistona voidaan pitää vain johtokuntia/hallituksia. Näissä (johtokunnissa/hallituksissa) juridiset päätökset ja juridinen vastuu kannetaan.
        Jäsenille ei ole esitelty "vanhemmistoa" -että jäsenet eivät voi tietää minkälaisille tahoille on
        päätöksentekoa annettu.


        Jos nyt ajatellaan että organisaatio-rakenne olisi sellainen että jokaiselle palkkapapille pitää jäsenen olla alaisena, ja että yhdistystasossa on seitsemän johtajaa jotka vastaavat toiminnasta laillisessa järjestyksessä aivan oikein, ja sitten olisi vielä erityistehtäviä lukuisilla jäsenillä joiden ensisijainen tehtävä olisi toisen ihmisen arviointi, niin miten luulet, miten joku olevainen yksilöparka voi selviytyä sellaisesta " johtaja-esimies-tuomari" joukosta -määristä.


        Suomessa 1970 luku oli herätyksen aikaa, jolloin kaikki protestanttiset järjestöt nostivat jäsenlukujaan huimasti. Viidenkymmenen vuoden aikana näiden 1970 luvun käännynnäisten
        jäsenien yhteisöllisyys on vahvaa tietysti. Perhe-traditiota 50- vuoden perinteillä.

        Niin moni on yrittänyt olla 50- vuoden aikana.


        Monille perhe-tradition perinteen sijasta hengellinen yhdistystoiminta jää yhdistys-toiminnaksi, jossa ihmiset kokoontuvat ja hajaantuvat säännöllisesti, mutta eivät elä yhdessä.
        En ole koskaan arvostellut ketään sanallakaan ketään, kun olen toiminnassa ollut aikoinaan, enkä syyttänyt ketään.
        En ole puhunut yhdestäkään ko. järjestön ja näiden seurakuntien jäsenistä koskaan missään sanaakaan riippumatta järjestöstä ja seurakunnista. Nämä ovat saaneet viettää omaa henkilökohtaista uskon- ja perheensä elämää minun arvostelematta ja mitään puhumatta, -siis omaansa-.

        "Olisitko veli toivonut, että sinut olisi nimitetty vanhemmiston jäseneksi? "
        - Olen ollut paljon enemmässä, kuin sellaisessa toimielimessä mihin ei ole laillista valtuutta alistaa kansalaisten asioita. Olen ollut johtokunnan jäsen, eli yksi toiminnasta vastaava johtaja määräajan aikoinaan.

        -- Minulla on ollut kaikki tulevaisuus ja sen hetkinen tilanne kaikessa tavoitteessani hengelliseen pyhitys-arvoon sovitettuna. En kuitenkaan ole asettanut itselleni tavoitteita johtajuudesta. Olen saattanut olla pettynyt johtajiksi ryhtyneiden määrään, koska en jaksa eläkepäivilläni -eikä ole velvollisuuksia alaistaitoihin kenellekään.
        Jäseniä koskevat säännöt siis pitää olla -ja kaikki päätöksenteko johtokuntiin ja hallituksiin niin kuin esitin. -Ei yhden sun ja toisen mielivallan intuititoon, varsinkaan kun ei mitään sopimuksia ole koskaan tehty, eikä esitelty jäsenille silloin kun jäseniä otetaan mukaan toimintaan.

        28- opinkohtaa, siis ovat arvoja, eivät sääntöjä. Arvot aina kertovat missä asioissa organisaation toiminnan on oltava sovussa. Sääntöjä arvot eivät ole.
        Minulla ei ole mitään vaikeuksia ymmärtää 28- kohtaa, -mutta sanoisin ettei jäsenillä ole aikaa ja voimia ja perheiltään ja työltään ymmärtää niin paljon teologiaa.

        Olen korvat heiluen valehdellut aikoinaan että ymmärrän niin sanonut "kolminaisuus-opin" -mutta yksikään pastori eikä pappi ei osannut minulle opettaa kolminaisuutta.

        Kolminaisuuden salaisuus oli minulle ristinuskon vaikein kysymys, -ja mietin sitä toistakymmentä vuotta, kunnes osasin kolminaisuuden selittää -asian jota yksikään pappi ei osaa selittää.
        - Siis tarkoitan ihmisjärkeen mahtuvalla tavalla- tätä tarkoitan.

        >>> Olen toistaiseksi poissa jäsenyydestä mm. liikarasitus- syistä, -mutta en sano etteikö uuden jäsenyyskauden neuvottelu olisi mahdollinen asia, mutta ei lähiaikoina kuitenkaan.
        Ihmisiä omassa himassa istuu Raamattunsa kanssa, kaikki eivät ole samalla penkkirivillä, samassa huoneistossa, tai samoilla jäsenkirjoilla._

        Vietän eläkepäiviäni harrastuksieni parissa.

        >>> Olen ollut aina lainkuuliainen kansalainen arvoiltani. Rikoksien suorittaminen ei ole koskaan ollut minun harrastuksiani ja arvojani.
        >>> Minun elämäni jokaisen vuosikymmenen jokainen mahdollinen seksikontakti, ja seksisuhde -kaikki nämä kontaktit- jokaisen kontaktin jokainen mahdollinen osapuoli joka on ollut minua nuorempi on tänään isovanhemman ikäinen ihminen -50- villityksessään.
        Nuoriso-seksin kanssa minulla ei ole mitään tekemistä. Olen esimerkiksi viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana torjunut monia kymmeniä nuorten seksitarjoiluja, -en ole yhteenkään sellaiseen ryhtynyt. -Olin komea mies, mutta en enää, -60- vuotias harmaapää.


        --- Oppikaa kaikki asiat mitä olen vastannut kommenttiin jossa kysytään seurakunnan kaitsijan asiaa..... En pidä sopivana minun härnäämistä vuosikymmenestä toiseen nimimerkkien takaa -tuiki tutut ihmiset. -Ainoa yhteydenpito minuun -Tuiki tuttuja ihmisiä jotkut- nimimerkin takaa foorumilla, ?!

        Olen täällä keskusteluja PL 11-12§ valtuuksilla, -en yhdistysväen alaisena.


      • Elämän_matkamies kirjoitti:

        Olisitko veli toivonut, että sinut olisi nimitetty vanhemmiston jäseneksi?

        … Minulla ei ole tietoa "vanhemmistosta" -ei ole koskaan esitelty minulle sellaista metodiikkaa minulle, eikä harmaata hajuakaan mahdollisista henkilöistä ko. hämärässä joukossa.
        Kaikista mahdollisista kansalaista koskevista päätöksistä on aina tehtävä ilmoitus kansalaiselle. -ketä -keitä asia koskee.

        Eli jos ko. salainen toimielin, josta ei minulla harmaata hajua, on istunut kokouspöydässä pj-nuija kädessä, niin minulle ei ole mahdollisista päätöksistä mitään ilmoitettu jos minua koskevaa, eikä minulla tietoa mahdollisesta salaa toimivasta toimielimestä ole.
        Yhdistystoiminnan päätökset kuuluvat aina toimielimeen -johtokuntaan tai hallitukseen -mikä nyt on lähin. Kaikki vastuunkanto ja johtajuus on aina tämän toimielimen alaisuudessa (johtokunnan tai hallituksen) -- .

        Laillisia päätöksiä voi suorittaa vain johtokunta/ hallitus.


      • totean kirjoitti:

        Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää.

        Minä en ole valtuuttanut ketään mihinkään itsenäiseen minun henk koht asiaan.

        Tekstiviesti kännykkään todistettavalla tavalla, eli niin että viestin lähettäjä saa viestilleen - asialleen vastsuksen, eli että on saanut viestin, ja ymmärtänyt viestin.

        Pohjalaista miestä ei voi noin vain ryhtyä " pitämään" ja " ottamaan" Hämeestäkään, eikä yhdistyksistä mihinkään - sivistys- oikeusvaltiossa vuorovaikutus ja sopimuksellisuus on avainasia.

        Keisarin valta päättyi 1918 Suomessa. Siitä lähtien pitää olla subjektin suostumus ja sopimuksellisuus ihmisten henkilökihtaisen ja yksityisen asioiden, ja tietysti kaiken yhteisen toiminnan asioissa.


      • totean kirjoitti:

        Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää.

        .....Ei pidä luulla että olisi pakko apinoida Jeesuksen ajan hallintopalvelukulttuurin päätöksentekoa.. Aika on muuttunut
        Jeesukselle ja Paavalille esim. saattaisi sopia vallan mainiosti tänään esim. että "vanhemmisto" on johtokunta.
        "Olkaa alamaiset" -sanoisi Paavali tänään; "Olkaa lainkuuliaiset "

        Aikamme asettaa uusia käytäntöjä yhdistys-seurakuntatoimintaankin.

        Kun joka kolmas henkilö on jollakin tavalla organisaatiojohtajiin kuuluva, niin mitä tapahtuu sitten kun jonakin kauniina päivänä ei ole jollekin mielivallan mieluisuuden mukaan mieluisassa tilassa?

        Minulle kirjoitti juuri eräs historian tuntija, että puolet Turun tuomiokirkkoon haudatuista ihmisistä on minun sukulaisia ja /tai esipolvi isiä joista polveudun alas isä-äiti linjaa pitkin.
        Heh- Olen mm. Flemingien dynastiaa, heh.
        Suomen komeimmissa kartanoissa ja kivilinnoissa -sta ihka oikeista ritareista ylhäisaatelisista aikansa 1300-1400 luvun vallanpitäjistä- heh.


      • kaikkipappeja
        Jarinhotelli4 kirjoitti:

        "Vanhemmistoa" ei voi olla oikeusvaltiossa olla päätöksentekijänä kansalaisia koskevissa asioissa.

        Päätöksenteko kuuluu johtokunnalle/hallitukselle mikä nyt lähin onkin.
        "vanhemmistoksi" jos sellaista pitäisi olla, on mahdollista että vanhemmistona voidaan pitää vain johtokuntia/hallituksia. Näissä (johtokunnissa/hallituksissa) juridiset päätökset ja juridinen vastuu kannetaan.
        Jäsenille ei ole esitelty "vanhemmistoa" -että jäsenet eivät voi tietää minkälaisille tahoille on
        päätöksentekoa annettu.


        Jos nyt ajatellaan että organisaatio-rakenne olisi sellainen että jokaiselle palkkapapille pitää jäsenen olla alaisena, ja että yhdistystasossa on seitsemän johtajaa jotka vastaavat toiminnasta laillisessa järjestyksessä aivan oikein, ja sitten olisi vielä erityistehtäviä lukuisilla jäsenillä joiden ensisijainen tehtävä olisi toisen ihmisen arviointi, niin miten luulet, miten joku olevainen yksilöparka voi selviytyä sellaisesta " johtaja-esimies-tuomari" joukosta -määristä.


        Suomessa 1970 luku oli herätyksen aikaa, jolloin kaikki protestanttiset järjestöt nostivat jäsenlukujaan huimasti. Viidenkymmenen vuoden aikana näiden 1970 luvun käännynnäisten
        jäsenien yhteisöllisyys on vahvaa tietysti. Perhe-traditiota 50- vuoden perinteillä.

        Niin moni on yrittänyt olla 50- vuoden aikana.


        Monille perhe-tradition perinteen sijasta hengellinen yhdistystoiminta jää yhdistys-toiminnaksi, jossa ihmiset kokoontuvat ja hajaantuvat säännöllisesti, mutta eivät elä yhdessä.
        En ole koskaan arvostellut ketään sanallakaan ketään, kun olen toiminnassa ollut aikoinaan, enkä syyttänyt ketään.
        En ole puhunut yhdestäkään ko. järjestön ja näiden seurakuntien jäsenistä koskaan missään sanaakaan riippumatta järjestöstä ja seurakunnista. Nämä ovat saaneet viettää omaa henkilökohtaista uskon- ja perheensä elämää minun arvostelematta ja mitään puhumatta, -siis omaansa-.

        "Olisitko veli toivonut, että sinut olisi nimitetty vanhemmiston jäseneksi? "
        - Olen ollut paljon enemmässä, kuin sellaisessa toimielimessä mihin ei ole laillista valtuutta alistaa kansalaisten asioita. Olen ollut johtokunnan jäsen, eli yksi toiminnasta vastaava johtaja määräajan aikoinaan.

        -- Minulla on ollut kaikki tulevaisuus ja sen hetkinen tilanne kaikessa tavoitteessani hengelliseen pyhitys-arvoon sovitettuna. En kuitenkaan ole asettanut itselleni tavoitteita johtajuudesta. Olen saattanut olla pettynyt johtajiksi ryhtyneiden määrään, koska en jaksa eläkepäivilläni -eikä ole velvollisuuksia alaistaitoihin kenellekään.
        Jäseniä koskevat säännöt siis pitää olla -ja kaikki päätöksenteko johtokuntiin ja hallituksiin niin kuin esitin. -Ei yhden sun ja toisen mielivallan intuititoon, varsinkaan kun ei mitään sopimuksia ole koskaan tehty, eikä esitelty jäsenille silloin kun jäseniä otetaan mukaan toimintaan.

        28- opinkohtaa, siis ovat arvoja, eivät sääntöjä. Arvot aina kertovat missä asioissa organisaation toiminnan on oltava sovussa. Sääntöjä arvot eivät ole.
        Minulla ei ole mitään vaikeuksia ymmärtää 28- kohtaa, -mutta sanoisin ettei jäsenillä ole aikaa ja voimia ja perheiltään ja työltään ymmärtää niin paljon teologiaa.

        Olen korvat heiluen valehdellut aikoinaan että ymmärrän niin sanonut "kolminaisuus-opin" -mutta yksikään pastori eikä pappi ei osannut minulle opettaa kolminaisuutta.

        Kolminaisuuden salaisuus oli minulle ristinuskon vaikein kysymys, -ja mietin sitä toistakymmentä vuotta, kunnes osasin kolminaisuuden selittää -asian jota yksikään pappi ei osaa selittää.
        - Siis tarkoitan ihmisjärkeen mahtuvalla tavalla- tätä tarkoitan.

        >>> Olen toistaiseksi poissa jäsenyydestä mm. liikarasitus- syistä, -mutta en sano etteikö uuden jäsenyyskauden neuvottelu olisi mahdollinen asia, mutta ei lähiaikoina kuitenkaan.
        Ihmisiä omassa himassa istuu Raamattunsa kanssa, kaikki eivät ole samalla penkkirivillä, samassa huoneistossa, tai samoilla jäsenkirjoilla._

        Vietän eläkepäiviäni harrastuksieni parissa.

        >>> Olen ollut aina lainkuuliainen kansalainen arvoiltani. Rikoksien suorittaminen ei ole koskaan ollut minun harrastuksiani ja arvojani.
        >>> Minun elämäni jokaisen vuosikymmenen jokainen mahdollinen seksikontakti, ja seksisuhde -kaikki nämä kontaktit- jokaisen kontaktin jokainen mahdollinen osapuoli joka on ollut minua nuorempi on tänään isovanhemman ikäinen ihminen -50- villityksessään.
        Nuoriso-seksin kanssa minulla ei ole mitään tekemistä. Olen esimerkiksi viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana torjunut monia kymmeniä nuorten seksitarjoiluja, -en ole yhteenkään sellaiseen ryhtynyt. -Olin komea mies, mutta en enää, -60- vuotias harmaapää.


        --- Oppikaa kaikki asiat mitä olen vastannut kommenttiin jossa kysytään seurakunnan kaitsijan asiaa..... En pidä sopivana minun härnäämistä vuosikymmenestä toiseen nimimerkkien takaa -tuiki tutut ihmiset. -Ainoa yhteydenpito minuun -Tuiki tuttuja ihmisiä jotkut- nimimerkin takaa foorumilla, ?!

        Olen täällä keskusteluja PL 11-12§ valtuuksilla, -en yhdistysväen alaisena.

        Ei tarvita palkkapappeja, kaikki ovat pappeja. Kaikki papit pitää kymmenysrahat itsellään. Kaikki on pappeja, ei tarvita kymmenysjärjestelmää enää.


      • kaikkipappeja kirjoitti:

        Ei tarvita palkkapappeja, kaikki ovat pappeja. Kaikki papit pitää kymmenysrahat itsellään. Kaikki on pappeja, ei tarvita kymmenysjärjestelmää enää.

        Totta että kaikki "pappeja" 1 Pt 2:9 mukaan.
        Kuitenkin ainoa pappi on Jeesus Kristus Hb 5-10,
        8.2.

        Pappi ja pastori ovat ammatteja tiedollisuuden vaatimus teologisesta tiedekunnasta, ja viranhaku työnantajilta.
        Ammatti niin kuin nosturin kuljettaja, ja varastomies, heh.
        Erotusta on vain että on yliopisto tutkinto, ja noilla kahdella muu oppilaitos.


      • ihmistenkeksintöjä
        Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Totta että kaikki "pappeja" 1 Pt 2:9 mukaan.
        Kuitenkin ainoa pappi on Jeesus Kristus Hb 5-10,
        8.2.

        Pappi ja pastori ovat ammatteja tiedollisuuden vaatimus teologisesta tiedekunnasta, ja viranhaku työnantajilta.
        Ammatti niin kuin nosturin kuljettaja, ja varastomies, heh.
        Erotusta on vain että on yliopisto tutkinto, ja noilla kahdella muu oppilaitos.

        Koko elämä on yhtä yliopistoa ja oppimista. Kaikki on pappeja ei siinä mitään yliopistoja ja kouluja tarvita.


      • totean kirjoitti:

        Jarille on moni asia selvinnyt raamatusta, mutta ei seurakunnan kaitsijan virka.
        Opiskeltavaa viellä näemmä riittää.

        Keskeisin hautapaikka Turun kirkon keskikäytävällä alttarin edessä on Klaus Djäknillä perheineen. Klaus Djäkn asusteli Kuitian kartanossa, ja Djäkn oli Suomen alueen korkein viranhaltija oman aikana hallinnossa.
        Djäknin tyttäret naivat Suomen mahtavimpien perheiden kersoja, joiden isillä oli maineikas aristokraattinen perinne monta sukupolvea ollut.
        Polveudun isä-äiti linjassa kahdesta Klaus Djäknin tyttärestä Marghareta Märtasta ja Annasta.
        Mm. Tawasteilla on oma hauta Turun kirkossa, toinen tyttäristä nai Jöns Tawastin jonka poika oli Suomen suurin katolinen piispa Maunu Tawast. Näin se muistaakseni oli. En polveudu kuitenkaan Suomen suurimmasta piispasta, vaan tämän toisesta sisaruksesta.
        En polveudu Marsalkka Flemingistä, vaan edellisessä sukupolvessa taaksepäin. Henrik Fleming on minun ja marsalkka Mannerheimin yhteinen esipolvi isä.
        Mtös Ahvenanmaan kivilinnan- ja Hämeenlinnan kivilinnan päälliköistä polveudun.


      • perseaatelinen
        Jarinhotelli4 kirjoitti:

        .....Ei pidä luulla että olisi pakko apinoida Jeesuksen ajan hallintopalvelukulttuurin päätöksentekoa.. Aika on muuttunut
        Jeesukselle ja Paavalille esim. saattaisi sopia vallan mainiosti tänään esim. että "vanhemmisto" on johtokunta.
        "Olkaa alamaiset" -sanoisi Paavali tänään; "Olkaa lainkuuliaiset "

        Aikamme asettaa uusia käytäntöjä yhdistys-seurakuntatoimintaankin.

        Kun joka kolmas henkilö on jollakin tavalla organisaatiojohtajiin kuuluva, niin mitä tapahtuu sitten kun jonakin kauniina päivänä ei ole jollekin mielivallan mieluisuuden mukaan mieluisassa tilassa?

        Minulle kirjoitti juuri eräs historian tuntija, että puolet Turun tuomiokirkkoon haudatuista ihmisistä on minun sukulaisia ja /tai esipolvi isiä joista polveudun alas isä-äiti linjaa pitkin.
        Heh- Olen mm. Flemingien dynastiaa, heh.
        Suomen komeimmissa kartanoissa ja kivilinnoissa -sta ihka oikeista ritareista ylhäisaatelisista aikansa 1300-1400 luvun vallanpitäjistä- heh.

        "Heh- Olen mm. Flemingien dynastiaa, heh.
        Suomen komeimmissa kartanoissa ja kivilinnoissa -sta ihka oikeista ritareista ylhäisaatelisista aikansa 1300-1400 luvun vallanpitäjistä- heh."

        Tuohan selittää hyvin sen, miksi olet tuollainen mulkku äijäksi.


      • Anonyymi
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei!

        - Ei ole hatusta otettua omaa päättelyä, vaan perustuu asian kokonaisvaltaiseen tutkimiseen koko Raamatun ilmoituksen perusteella huomoiden alkukielen ilmaisut;

        1 Tim 2:9-14;
        Alkukielen merkitys on tärkeä, ja johtaa ongelman ratkaisuun;
        Kreikan kielen verbi ”hesuchazo” =suom. ”olla hiljaa, olla rauhallinen” käytetään viisi kertaa Uudessa Testamentissa. Subtantiivi ”hesuchia” =”hiljaisuus, lepo” käytetään neljä kertaa UT:ssä. Adjektiivi ”hesuchios” =”hiljainen, rauhallinen” käytetään kaksi kertaa UT:ssä.
        Verbin merkitystä voidaan tulkita kolmessa asiayhteydessä; 1.) ”pitää olla hiljainen välttääkseen yhteenottoa seurakunnassa.” 2.) Pitää olla ”hiljainen että yhteenotto seurakunnassa hallittaisiin ja erimielisyys loppuisi.” 3.) ”Toimia hillitysti rauhassa.”
        Pyrkiä kristilliseen ihanteeseen toimia hillitysti ja sävyisästi sovinnon rakkauden vaikuttimin. Sapattina levätä kuuliaisen käskylle. Kristillinen ihanne välttää ristiriitoja, kiistoja ja Jumalan tahdon loukkaamista.
        Kaikissa asiayhteyksissä on kyse jännitteiden ja ristiriitojen välttämisestä. Loukkaavan käytöksen välttämisestä. Sellaisen puhetavan välttämisestä joka aiheuttaisi kiistoja. Kaikki verbit, substantiivit ja adjektiivit viittaavat hillittyyn sävyisään erimielisyyksiä välttävään käytökseen.
        Esim. 1 Tim 2:2; -”Kuninkaiden ja vallanpitäjien puolesta että saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti.”
        Paavali on ollut huolissaan seurakunnissa seurakunnan yksimielisyydestä. Seurakunnissa on ollut ongelmia, eikä pakanallinen naisia alistava tapakulttuuri ole ollut ongelmaton. Mahdollisesti naiset olivat kuulleet jotakin väärää kyseenalaista opetusta josta seurasi erimielisyyksiä. Jumalan arvoon ei ole naisten alistaminen koskaan kuulunut, eikä naisten alistaminen ole Raamatullinen käytäntö. Syrjintä ja pakkovalta sammuttaa rakkauden. Paavalilla on runsaasti käytösohjeita kirjeissään miten kristillinen käytös ja seurakunnan yhteys voisi säilyä ilman erimielisyyksiä. Paavali on neuvonut käytöstapoja ja asenteita jotka edistävät seurakunnan jäsenien yhteyttä kaikkeen kristilliseen arvoon ja toisiinsa. Hillitty hengellinen käytös ja kuuliaisuuden oppimismetodi ei tarkoita sanattomuutta naisilla eikä miehillä.
        Missään yhteydessä ei ole kyse totaalisesta hiljaisuudesta ja sanattomasta käytöksestä, jossa ei mitään lausuttaisi, mutta kiistely tuo levottomuutta.
        (Luuk 23:56, Apt 11:18; 21:14, 22:2, 11:18, 1 Tess 4:11, 1 Tim 2:11-12, 1 Piet 3: 4, 2 Tim. 3:6)

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Kuten Jari edellä on maininnut, HESUCHIA tarkoittaa lepoa ja rauhallista oloa, eikä suinkaan puhumattomuutta.
        Paavali kehotti Timoteusta jättämmän naiset rauhaan kokouksessa siinä mielessä, että ei antanut heille kokousten johtoa ja saarnaamista tehtäväksi.
        Naisilla oli silloin usein montakin lasta ja kodinhoitoa vastuullaan, joten Paavalin mielestä se riitti heille. He saivat levätä kokouksissa.
        Jos nainen sai profetian, hän saattoi tuoda sen esiin, joten ei tarvinnut olla mykkinä. Samoin kielilläpuhumisen ja sanoman tulkitseminen oli yhtä hyvin naisten kuin miesten tehtävä, eihän Jumalan Henkeä ihminen voi pakottaa johonkin kaavaan. Kyllä Jumala tietää kenelle antaa sanoman milloinkin.
        Paavali kehotti miehiä rakastamaan vaimojaan, hän jopa vertasi sitä suhdetta Jeesuksen ja seurakunnan suhteeseen, kuvailemalla toistensa pesua kylpytilanteessa:
        Ef.5:25-33
        Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta pyhittääkseen sen. Hän pesi sen puhtaaksi vedellä ja sanalla voidakseen asettaa sen eteensä kirkkaana, pyhänä ja moitteettomana, vailla tahraa, ryppyä tai virhettä. Samoin aviomiehenkin velvollisuus on rakastaa vaimoaan niin kuin omaa ruumistaan. Joka rakastaa vaimoaan, rakastaa itseään. Eihän kukaan vihaa omaa ruumistaan, vaan jokainen ravitsee ja vaalii sitä. Juuri niin hoitaa Kristuskin seurakuntaansa, omaa ruumistaan, jonka jäseniä me olemme. »Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.» Tämä on suuri salaisuus; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa. Mutta se koskee myös kaikkia teitä: jokaisen tulee rakastaa vaimoaan niin kuin itseään, ja vaimon tulee kunnioittaa miestään.


    • Lisään vielä siihen mitä edellä juuri kirjoitin tasa-arvon näkökulmasta;


      Monet kriitikot haluavat tarttua kaikkeen jakeeseen tai lyhyeen kappaleeseen omasta näkökulmastaan, huomioimatta mitä asiasta kokonaisvaltaisesti Raamatussa opetetaan.

      Paavalin sanat: "Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristus on seurakunnan pää; onhan hän seurakunnan, oman ruumiinsa pelastaja. Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon." (Ef 5:22-24, Tit 2:5, 1 Piet 3:1)
      Monet miehet vetoavat näihin sanoihin pyrkimyksissään alistaa vaimoaan. Eikö vaimolla saa olla omaa tahtoa?

      Raamatun opetus on varsin selvä, kunhan se ensin ymmärretään oikein. Raamattu sanoo selvästi että mies on perheen pää. Jumala on tarkoittanut miehen vaimon pääksi huolehtimaan rakkaudessa vaimosta. Kun luemme myös jakeen 22; loppuosankin"-niin kuin Herran tahtoon," ja jakeen 21; "Alistukaa toistenne tahtoon Kristusta totellen" Sekä Kol 3:18-19, ja myös Ef 5 jakeet 25,28-29,33 "Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta. Samoin aviomiehenkin velvollisuus on rakastaa vaimoaan niin kuin omaa ruumistaan. Joka rakastaa vaimoaan, välittää itsestäänkin. Jokaisen tulee rakastaa vaimoan niin kuin itseään, ja vaimon tulee kunnioittaa miestään" Miehen tulee nähdä vaimo- ja vaimon nähdä mies osana itseään. (Matt 19:5, 1 Moos 2:23)

      Jos mies tahtoo alistaa vaimonsa suomatta hänelle oikeutta mielipiteeseen ja omaan tahtoon, mies asettaa vaimonsa asemaan joka ei ole Raamatun mukainen. Jumalan sana on selvä, ja käskee miehiä rakastamaan vaimojaan niin kuin itseään, niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa. Miten Kristus rakasti seurakuntaa?
      - Hän antoi henkensäkin alttiiksi seurakunnan puolesta. Hän oli rakastava ja armollinen Vapahtaja, ja niin tulee miehenkin perheessä olla.

      Miehet jotka eivät kaikessa alistu Kristukselle, tahtovat rajatonta valtaa. Kristus oli nöyrä, palveli ja piti hyvää huolta. Kristus huomioi toiveet ja tarpeet. On tärkeätä miettiä Vapahtajan itsensä uhraavaa luonnetta, miten Hän rakasti seurakuntaa ja soveltaa samaa perhe-elämään, jotta toteuttaisi jakeen Ef 5:21 loppuosaa: "Niin kuin sopii Herrassa."

      Hengelliset kristityt ovat nöyriä ja rakastavia sukupuolesta riippumatta. Virkojen myötä kasvaa nöyryys, vastuu, palvelu ja rakkaus.Avioliittiitto, työ ja palvelutehtävät pitää osata eriyttääkin sopivassa suhteessa.

      Jumalan tarkoitus avioliiton suhteen on tasavertainen kumppanuuus. Pelko ja autoritaarinen käskyvalta sammuttaa rakkauden, eikä se ole Jumalan tarkoitus. Rakkaus ollakseen rakkautta on aina vapaaehtoista ja vastavuoroista. Herrassa avioliitto ja perhe-elämä on onnellista, eikä puolisoiden sopivuudesta toisilleen edes keskustella. Puolisoiden tulee pyrkiä kasvattamaan rakkauttaan Jeesukseen, niin rakkaudesta tulee perhe-elämän periaate, eikä hallintavallastakaan edes keskustella.
      Kristus sydämessä molemmat puolisot vaalivat suhdettaan rakkaudessa ja samanarvoisina Jumalan edessä. (Gal 3:28) Hellyys, kärsivällisyys ja yhteisymmärrys vallitsevat puolin ja toisin. (Kol 3:12) Jumalan Hengen vallitessa molemmat osoittavat nöyryyttä ja rakkautta, eikä vaimo tunne itseään kotiorjaksi. Jumalaa palveleva mies ei ole silloin tyranni vaimolleen. "Tasa-arvoinen" kumppanuus jota määrää rakkaus vallitsee.

      Miksi Paavali kehotti vaimoja alistumaan kun Jumalan tarkoitus on rakkaudellinen kumppanuus?
      Sen ajan pakanauskonnot, juutalainen ja kreikkalainen kultttuuri olivat kaukana Herrasta, ja miehet käyttivät käskyvaltaa ja alistivat naisen täysin kotiorjaksi. Jumalan tarkoitus sai väärät muodot. Naisia ei edes koulutettu. Kun naiset sitten hyväksyttiin kristilliseen seurakuntaankin he olisivat helposti käsittäneet asemansa ensin väärin, ja seurakunnan ulkopuolelle jääneitä miehiä ylemmäksikin mahdollisesti, myös pyrkineet ottamaan sopimatonta valtaa perheissä ja seurakunnassa.
      Pakanakulttuureihin on aina liittynyt naisen alistaminen.

      Naisia on toiminut kuitenkin profeettoina, kansanjohtajina sekä tuomareina Jumalan järjestyksessä. (Tuom 4:4-22, 2 Kun 22:14-20, Apt 21:9) Pian naisia toimi seurakunnan palveluksessa. (Room 16 luku, Gal 3:28) Kristuksen tarkoitus ei ole että evankeliumi tekisi ihmisen ylpeäksi. Nöyryys, vastuu ja rakkaus on ehto aina evankeliumin palveluviroille ja niiden merkitys kasvaa aina virkojen myötä.

      Sen ajan yhteiskuntakulttuuri olisi aiheutunut tarpeettomia kiistoja jotka olisivat vain aiheuttaneet evankeliumin työlle ylimääräisiä vaikeuksia. Apostolit eivät tahtoneet ihmisten luulevan että evankeliumi tekee ihmisistä ylpeitä oman etunsa ajajia. (Matt 11:29)
      Paavali eteni varovaisin askelin joka ei aiheuttanut liikaa ärsytystä ottaessaan naisia evankeliumin käytännön työhön.


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Kysymys naispappeudesta on muutoksen asia jossa jokainen on joutunut muutosvastarintaan kun papit hame päällä yhtäkkiä?!

      Evankeliumin palvelun kannalta ei voi koskaan katsoa ihmiseen.
      Housujen ja hameiden sijasta huomio tulisi aina kiinnittyä Jeesukseen Kristukseen.
      Omaan napaan Jumalan edessä.

      Ihmiset jotka kantavat vastuuta evankeliumin palvelusta eivät katsele sukupuolta.
      Evankeliumin työllä on sen verran kiire ettei ole aikaa kiinnittää huomiota sukupuoleen.

      Kun itse olin joskus ihmetyksissäni naisten evankeliumin palveluksesta Raamatun sanaakin nähden opin asian ymmärtämään vasta kun itse kannoin vastuuuta evankeliumin käytännön palvelusta niiden hyväksi joilla ei tietoa ole, enkä katsellut vain housuja ja hameita penkillä esim. kerran vuodessa.

      Jumalan siunausta
      Jari Laurila
      keskustelija

      • Vielä;

        Hengellisissä yhdistyksissä/ kirkoissa/ seurakunnissa yhdistyksen jäsenet ovat tasa-arvoisia. Jokaista koskee samat jäsenyyden vaatimukset. Palkanmaksaja on aina työnantajan asemassa, ja hallinto on delegoitu jäseniltä kirkolle.
        Päätökset tehdään toimielimissä, jossa jokainen on tasa-arvoinen, ja toimielimissä itsenäistä toimivaltaa on äänestyslappu ryhmän päätöksenteossa. Esimiesasemaa ei voi vapaaehtoisessa harrastus-vakaumus-yhdistystoiminnassa saada suhteessa toiseen ihmiseen koskaan. Kirkko on palkannut työntekijänsä perustehtäviinsä ydinprosessissa, yksilöllisesti per/ nuppi.
        Arvot, vastuut, tavoitteet on sovittu. Kirkon esimies on ainoa esimies koska on työntekijä- virkamieskunnan työnjohtaja.
        Toimielimiin valitaan demokratian mukaan, yhdistyksillä on pakko olla säännöt jos ovat rekisterissä Suomessa, ja päätöksenteko voi perustua vain sääntöihin, ja/ koska säännöt merkitsevät yhteisiä sopimuksia jäsenille.
        Yhdistystoiminnan pyörittämiseen tarvitaan vapaaehtois-maallikko-voimia.
        Pestit ovat määräaikaisia. Luottamustehtäviä ja toimielimien jäsenyyksiä koskee henkilökohtaine vastuu, ja toimielin tekee aina päätökset, hyvän hallintotavan arvojen mukaisesti po. ja toimielimen jäsenet kantavat henkilökohtaista myös juridista vastuuta ryhmän toiminnan päätöksien vaikuttavuuden tuloksista.
        Mielivaltaa ei voi käyttää. Ihmiset liittyvät etuja, ja arvoja ajavien yhdistyksien jäseniksi.


        Vertikaaliseen nokkimisjärjestykseen ei voi jäseniä asettaa sen mukaan esim. miten kauan on istunut yhdistyksen penkillä, harmaiden hapsien mukaan, perhekoon mukaan- esim. vaan yhdistyksillä on säännöt ja demokratian vaalimenettelykäytännöt miten toimitaan. Toimielimissä on sekä maallikoita että palkattuja ihmisiä yhdessä tasa-arvoisesti äänestyslappu itsenäisenä toimivaltanaan.
        Esimiesasema suhteessa toiseen persoonaan voi koskea vain työsopimuksien ja palkanmaksun asioita jossa molemmilla osapuolilla on työsopimus ja toisella työnjohdollinen tehtävä.
        Subjektia ei voi koskaan ohittaa vuorovaikutuksessa/ sopimuksessa subjektin henkilökohtaisten ja yksityisten asioiden suhteen.

        Sukupuolesta ei ole siis kyse yhdistyksien toiminnassa. Tottakai on sitten vain naisille suunnattuja yhdistyksiä, ja miehillekin suunnattuja yhdistyksiä olemassa, ja asia mainitaan säännöissä.


        Näin se pitää toimia jos ei näin toimi.

        Jumalan siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


      • siltä.näyttää.ainakin

        Hame päällä ja nappula kaulassa onkuin pelle-hermanni.


      • kaunistelevat.papittaret
        siltä.näyttää.ainakin kirjoitti:

        Hame päällä ja nappula kaulassa onkuin pelle-hermanni.

        Papittarella pitää olla myöskin korvarenkaat, lävistykset, punaset huulet, kihara värjätty tukka ja minihame. Ei huivia koska se peittäisi ulkoisen kauneuden.


      • kukatykkää
        kaunistelevat.papittaret kirjoitti:

        Papittarella pitää olla myöskin korvarenkaat, lävistykset, punaset huulet, kihara värjätty tukka ja minihame. Ei huivia koska se peittäisi ulkoisen kauneuden.

        Melkoiselta joulukuuselta näyttää, mutta monethan joulumakunsakuusista tykkää.
        100-kilonen matami minihameessa ja niine renkaineen ja korkkarit. Siinä on vaarassa, että altarilta kupsahtaa. Joulukuuset ovat helposti kupsahtaa.


      • huivi.hyvä
        kaunistelevat.papittaret kirjoitti:

        Papittarella pitää olla myöskin korvarenkaat, lävistykset, punaset huulet, kihara värjätty tukka ja minihame. Ei huivia koska se peittäisi ulkoisen kauneuden.

        Kyllä huivit sillei leuvanalta nätisti kiinni. se olisi ilo silmälle, ja saisi monelle hymyn huulille.


      • kiltit.miehet.hameineen

        Tuo oli hauskasti sanottu: Papit hame päällä yhtäkkiä ! Jotkut miehetkin pitävät kiltti-hametta.


      • koiraihmisiä

        Sinä olet vähän niinkuin minun kaverin koira. Kun sille näyttää sormella ja käskee "tuolla! mene!" niin se vaan istuu paikallaan ja katsoo sormen päätä.


      • huivilliset.pastorit
        huivi.hyvä kirjoitti:

        Kyllä huivit sillei leuvanalta nätisti kiinni. se olisi ilo silmälle, ja saisi monelle hymyn huulille.

        Kyllä pastorilla täytyy vähintäänkin huivi olla päässä ja hame tietenkin. Ilman huivia ei ole pastori, eikä mikään.


      • ei.sukupuolta
        huivilliset.pastorit kirjoitti:

        Kyllä pastorilla täytyy vähintäänkin huivi olla päässä ja hame tietenkin. Ilman huivia ei ole pastori, eikä mikään.

        Nykyajan pastoreille kaikille hame sukupuolesta riippumatta, senverran lepsuja ovat.


      • tasa-arvoo
        huivi.hyvä kirjoitti:

        Kyllä huivit sillei leuvanalta nätisti kiinni. se olisi ilo silmälle, ja saisi monelle hymyn huulille.

        Tasa-arvon vuoksi myöskin miehille huivi päähän ja leuvanalta nätisti kiinni, niin ja tämä kilttihame myös päälle.


      • Anonyymi
        kiltit.miehet.hameineen kirjoitti:

        Tuo oli hauskasti sanottu: Papit hame päällä yhtäkkiä ! Jotkut miehetkin pitävät kiltti-hametta.

        Olen nähnyt kiltti hameen miehillä.


    • Nimimerkki ylifariseus_1 puhuu viisaita.

      • Anonyymi

        Kyllä puhuu viisaita.


    • Ylifariseus1 kirjoittaa: "On mieletöntä opettaa, että kaikki ovat pappeja, sillä mihin perustuu silloin papillinen virka yhteiskunnassa ?
      _______________________________________

      Vrt 1 Piet 2:4 Ja tulkaa hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset tosin ovat hyljänneet, mutta joka Jumalan edessä on valittu, kallis,

      2:5 ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, PYHÄKSI PAPISTOKSI , uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.
      .
      Vrt. "Elävä kivi"....
      http://otakoppi.webnode.fi/news/hyva-paimen-/

      • 1234567---

        Suomessa kirkolliskokous päätti pappisviran avaamista naisille v.1986. Liki 2000 vuoteen eivät naiset ole olleet pappeina. Vapaat suunnat seurasivat Luterilaista kirkkoa, ja niin heilläkin on naispastorit.
        Eräs vapaansuunnan pastori sanoi aikoinaan. Katsotaan ensin mitä Luterilainen kirkko tekee. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Poikkeuksen tekee Katolinen ja Ortodoksinen kirkko, heillä ei ole naispappeja.

        Elämme luopumuksen aikaa, josta on tehtävä parannus.


      • ymmärrystäD

        Otakoppi sanotaan; meidän Jumalamme palvelijoiksi.
        Armolahjat ovat erilaisia; ei kaikki ole apostoleita/pappeja/seurakunnan kaitsijoita, opettajia, profetoijia...


      • Vrt . 1 Piet 2:9 Mutta te olette "valittu suku, KUNINKAALLINEN PAPISTO , pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa;
        .
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Yleinen_pappeus


      • ymmärrystäD
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt . 1 Piet 2:9 Mutta te olette "valittu suku, KUNINKAALLINEN PAPISTO , pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa;
        .
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Yleinen_pappeus

        Vrt. 2Moos. 19:6 Ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa.' Sano nämä sanat israelilaisille."


      • Mal 2:6 Oikea opetus oli hänen suussansa, eikä vääryyttä tavattu hänen huuliltansa. Rauhassa ja vakaasti hän vaelsi minun kanssani, ja monet hän käänsi pois pahoista töistä.

        2:7 Sillä papin huulten pitää tallettaman tieto, ja hänen suustansa etsitään opetus; sillä hän on Herran Sebaotin sanansaattaja.

        2:8 Mutta te olette poikenneet tieltä, olette opetuksellanne saattaneet monet kompastumaan, olette turmelleet Leevin liiton, sanoo Herra Sebaot.


      • ymmärrystäD kirjoitti:

        Otakoppi sanotaan; meidän Jumalamme palvelijoiksi.
        Armolahjat ovat erilaisia; ei kaikki ole apostoleita/pappeja/seurakunnan kaitsijoita, opettajia, profetoijia...

        1 Kor 12:4 Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama;

        12:5 ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama;

        12:6 ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama.

        12:7 Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.

        12:8 Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;

        12:9 toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;

        12:10 toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

        12:11 Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        1 Kor 12:4 Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama;

        12:5 ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama;

        12:6 ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama.

        12:7 Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.

        12:8 Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;

        12:9 toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;

        12:10 toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

        12:11 Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.

        Ef 4:11 Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,

        4:12 tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,


    • selvää

      Täytyy todeta, että Ylifariseus_1 puhuu raamatullisesti.

      • kaikil.ei.viisautta

        ylifariseus on ykkönen pappeuden ymmärtämisessä.


    • pyhpyhpyh

      Aloittaja puhuu lööperiä. Paavalilla ei ole mitään lausuntoa mistään naispappeudesta mihinkään suuntaan.

      • tiedetään

        Eihän Paavali tunne koko naispastoriasiaa, kun ei sitä raamatusta löydy, joten sen on pitänyt tulla raamatun ulkopuolelta Paavalin jälkeiseltä ajalta.

        Ehkä ne Suomen naispastorit on tullut adventtiseurakuntaan pyhin keksisnöstä.


      • alas.ovat.vajonneet

        Kyllä täällä nämä adventtiseurakunnan vanhimmat puhuvat lööperiä naispappejensa kera.
        Näyttää siltä, että pieni vähemmistö adventisteja täällä Suomessa ymmärtää, niinkuin kirjoitettu on.


    • höpönlöpöntuuttuut2

      Ei ole olemassa mitään papillista virkaa.

      • pappeja.ihmisen.tahdosta

        Miksi niitä pappeja sitten kuitenkin on ?


      • tietoaon

        höpöttäjä-tuuttaaja
        Ei kaikki vielä tiedä, että Suomessa opiskellaan papiksi. Papittareksi ei toistaiseksi opiskella-


      • Misikä
        pappeja.ihmisen.tahdosta kirjoitti:

        Miksi niitä pappeja sitten kuitenkin on ?

        Alkuseurakunnissa ei todella ollut pappeja vaan naiset ja miehet toimivat lähetettyinä sanan tuojina eli evankeliumia julistavina apostoleina. Sitten apostoliset isät keksi perustaa pappisviran joskus 150-200 jaa välillä.


    • Vanhin

      Mieli tekee kysyä: Mikä ihmeen papillinen virka. Yritin tuolla toisessa ketjussa kysellä tekstiä sen tueksi, että kristillisellä kirkolla on pappisvirkaa. Yhtään tekstiä ei tullut, hyvästä syystä, sellaista ei ole. Uudessa testamentissa Kristus on pappi ja sitten kaikki ovat pappeja. Ylifariseus varmaankin tuntee Raamatun muita paremmin, ehkä nyt sitten tulee se UTn pappisteksti.

      Oppi siitä, että apostolinen seuranto ja pappisvihkimys siirtää apostolien auktoriteen papeille on katolinen oppi, jonka tarkoitus on perustella, miksi kirkon (katolisen) ulkopuolella ei ole pelastusta. Siellä ei ole pelastusta, koska ei ole oikeita sakramentteja, koska ei ole oikeita pappeja. Ehkä ylifariseuskin uskoo siihen, ettei Kristus riitä vaan tarvitaan pappi jakamaan pelastusta ihmisille!?

      Mutta eihän kukaan Raamattua tunteva protestantti tuollaiseen soopaan usko. Mikään kirkko ei pelasta ketään vaan vain Kristus. Siksi ei ole mitään pappisvirkaa Kristuksen ja tavallisen uskovan välissä.

      • pyhpyh

        Juuri näin.


      • ylifariseus_1ei.kirj

        Kristus on seurakunnan pää vallanalaisuudessa, eikä vallanalaisuus tunne tasa-arvoa seurakunta valinnoissa, joka johtaisi tasa-arvoon miehen ja naisen välillä.
        Jeesus valitsi apostoleikseen miehiä pysyen vallanalaisuuden perustuksella, sillä taivaallinen järjestys ei tunne tasa-arvoa, joka johtaisi sukupuolisen järjestyksen muuttamiseen, miehen ja vaimon välillä.
        Järjestys on itsensä Jumalan säätämä ja määräämä järjestelmä, joka ei tunne tasa-arvoa, taivaallisissa, eikä maallisissa olosuhteissa. Tätä järjestelmää yritetään muuttaa ristin sovituksen kautta, joka pyyhkisi pois kaikki papilliset argumentit miesten ja naisten oikeuksista vallanalaisuuden puitteissa.

        Valtavaa keskustelua on käyty naispappeudesta, jossa vallanalaisuutta poljetaan tasa-arvo perustein, ikäänkuin Jeesus olisi ristillä muuttanut asetelmaa ja tehnyt vaimosta tasa-vertaisen toimimaan seurakunnassa miehille tarkoitetulla tavalla johtaa seurakuntaa.
        Käydyissä keskusteluissa tasa-arvo ja vallanalaisuus Jumalallisena järjestelmänä on jäänyt liian vähälle huomiolle. Huomiota kiinnitetään enemmän maalliseen kuin taivaalliseen järjestykseen, jossa Yli-enkelit, Seraffit, ja muut taivaalliset palvelijat ovat erilaisissa valta-asemissa Jumalan säätämän järjestelmän mukaisesti, jossa Jeesuskin tuli Ylimmäiseksi Papiksi Melkisedekin säädöksen mukaan taivaallisissa olosuhteissa.
        Lähes kahteentuhanteen vuoteen ei ole löytynyt niin viisasta miestä tai naista, joka olisi ymmärtänyt, että nainenkin voi olla pappi. Eikä sitä ymmärtäneet Jeesus eikä apostolitkaan, mutta nythän se on aivan päivänselvää. Tälläistä se on tasa-arvo ja vallanalaisuus nykyaikana.


      • mmmmmmm-

        Mistä seurakunnasta "Vanhin" on, oletko helluntalainen?
        Helluntaiseurakunnassa ei taida pastoreita olla?
        Tiedoksi pastorit eivät jaa pelastusta ihmisille, ei myöskään ev.lut. seurakunnan papit.


      • langenneita.ovat
        mmmmmmm- kirjoitti:

        Mistä seurakunnasta "Vanhin" on, oletko helluntalainen?
        Helluntaiseurakunnassa ei taida pastoreita olla?
        Tiedoksi pastorit eivät jaa pelastusta ihmisille, ei myöskään ev.lut. seurakunnan papit.

        Helluntaiseurakunnassa on naispastoreita. He ovat näyttäytyneet TV seiskassa.


      • vai-niin
        langenneita.ovat kirjoitti:

        Helluntaiseurakunnassa on naispastoreita. He ovat näyttäytyneet TV seiskassa.

        Vai tarvii ne hlluntalaismiehetkin niitä naispastoreita, eikä ainoastaan jotkut adventistimiehet? Nykyajan miehet eivät taida joutaa raamattuun syventymään. Vai oliko se tutkimustulos päin vastoin, että nuoret miehet eivät tarvii naispastoreita, mutta keski-iässä olevat miehet kyllä?
        Esim. Jari, Vanhin ja pyh.pyh..


      • Vanhin
        ylifariseus_1ei.kirj kirjoitti:

        Kristus on seurakunnan pää vallanalaisuudessa, eikä vallanalaisuus tunne tasa-arvoa seurakunta valinnoissa, joka johtaisi tasa-arvoon miehen ja naisen välillä.
        Jeesus valitsi apostoleikseen miehiä pysyen vallanalaisuuden perustuksella, sillä taivaallinen järjestys ei tunne tasa-arvoa, joka johtaisi sukupuolisen järjestyksen muuttamiseen, miehen ja vaimon välillä.
        Järjestys on itsensä Jumalan säätämä ja määräämä järjestelmä, joka ei tunne tasa-arvoa, taivaallisissa, eikä maallisissa olosuhteissa. Tätä järjestelmää yritetään muuttaa ristin sovituksen kautta, joka pyyhkisi pois kaikki papilliset argumentit miesten ja naisten oikeuksista vallanalaisuuden puitteissa.

        Valtavaa keskustelua on käyty naispappeudesta, jossa vallanalaisuutta poljetaan tasa-arvo perustein, ikäänkuin Jeesus olisi ristillä muuttanut asetelmaa ja tehnyt vaimosta tasa-vertaisen toimimaan seurakunnassa miehille tarkoitetulla tavalla johtaa seurakuntaa.
        Käydyissä keskusteluissa tasa-arvo ja vallanalaisuus Jumalallisena järjestelmänä on jäänyt liian vähälle huomiolle. Huomiota kiinnitetään enemmän maalliseen kuin taivaalliseen järjestykseen, jossa Yli-enkelit, Seraffit, ja muut taivaalliset palvelijat ovat erilaisissa valta-asemissa Jumalan säätämän järjestelmän mukaisesti, jossa Jeesuskin tuli Ylimmäiseksi Papiksi Melkisedekin säädöksen mukaan taivaallisissa olosuhteissa.
        Lähes kahteentuhanteen vuoteen ei ole löytynyt niin viisasta miestä tai naista, joka olisi ymmärtänyt, että nainenkin voi olla pappi. Eikä sitä ymmärtäneet Jeesus eikä apostolitkaan, mutta nythän se on aivan päivänselvää. Tälläistä se on tasa-arvo ja vallanalaisuus nykyaikana.

        Olen pettynyt, ei vieläkään Raamatun tekstejä. Näytät olevan samaa mieltä siitä, että Kristus on seurakunnan pää. Erinomaista. Mutta sitten sanot, että Kristuksen alaisuus ei muuta tasa-arvoa, koska Jeesus valitsi miehiä apostoleikseen. Niin valitsi, mutta hän valitsi naisia kertomaan uutista ylösnousemuksesta, ja Filippuksen tyttäriä profeetoiksi ja Foiben Kenkrean seurakunnan edelläkulkijaksi ja ehkä Junian apostoliksi, Priscillan opettajaksi. Ja Henki vielä todistaa, ettei Kristuksen edessä ole miestä eikä naista, ei orjaa eikä vapaata, vaan kaikki ovat yhtä Kristuksessa.

        Tässä perustelussa voisi ehkä olla jotakin mieltä, jos olisimme valitsemassa apostoleita. Mutta emme ole mormoneja, joten meillä on pastoreita. Jos meillä olisi pastoreita tai vanhimpia, jotka johtavat, tässä hallintoargumentissa olisi ehkä jotakin keskusteltavaa. Adventtiseurakunnan tapa on kuitenkin se, että samoin kuin apostolien kokouksessa Jerusalemissa tai Antiokian seurakunnassa päätöksen tekee seurakunta (vaikkakin valitsemiensa edustajien kautta) ja adventtikirkon pastorit ja seurakunnan virkailijat Jeesuksen oman opetuksen mukaisesti ovat palvelijoita, joiden tehtävän pitäisi olla seurakunnan päätösten toteuttaminen. Kun kirkossa ei ole johtajia, ei vallanalaisuusargumentti, joka muutoinkin on huteralla perustalla, ole minkään arvoinen.

        Ja vastaukseksi niille, jotka aiheesta murhetta kantavat, olen adventtiseurakunnassa paikallisvanhin. Joku kiinnitti huomiota siihen, että pastorit eivät jaa pelastusta luterilaisessa kirkossa tai vapaissa seurakunnissa. Aivan totta, nimenomaan eivät jaa. Siksi katolisen pappisvihkimyskäytännön jatkuminen näissä kirkoissa onkin yllättävää samoin kuin kuvitelmat siitä, että pappis- tai vanhimmaksi vihkimisessä henkilö saa jonkinlaisen taivaallisen vallan. Raamatusta ei sellaista opetusta löydy.

        Lainaan tähän vielä vähän ystäväni mietteitä aiheesta, koska se aika hyvin vastaa omaakin kantaani. UTn seurakunnallisesta hallintomallista saa jonkinlaisen käsityksen vaikka Apt luvusta 13, jossa Antiokian seurakunta toimii. Luvussa kerrotaan, että seurakunnan keskellä, kun he olivat palvelemassa ja rukoilemassa, Pyhä Henki sanoi joillekin "opettajille" ja "profeetoille", että Paavali ja Barnabas piti lähettää lähetysmatkalle. Seurakunta kuulee tässä puheessa Kristuksen äänen ja hyväksyy ehdotuksen. He varustavat miehet matkaan ja koko seurakunta laskee kätensä Paavalin ja Barnabaan päälle ja siunaa heidät uuteen tehtävään. Päätöksenteossa ei mainita mitään vanhimpia tai apostoleita. Toisessa tapauksessa, Jerusalemin kokouksessa, pääroolissa ovat vanhimmat ja apostolit, mutta siellä pitkän keskustelun jälkeen viesti saadaan Pietarin puheesta ja ongelma ratkeaa. Päätös on kuitenkin yhteinen. Näin adventtikirkot toimivat. Joka tasolla päätösvalta on johtokunnalla, jossa maallikko, virkailija, palkattu työntekijä, mies tai nainen, kuka vaan voi kantansa esittää, ja sitten (toivon mukaan) Herra ohjaa oikeaan ratkaisuun. Kun meillä ei ole yksilöille, vanhimmille tai pastoreille annettua valtaa, on vallanalaisuusargumentti merkityksetön.


      • ohoh...-

        Hämmästelen suuresti, kun vanhin ei näytä ymmärtävän mistä ylifariseus_1 kirjoittaa.
        Vanhin on niin ympyrä pyöreä, kun olla voi.


      • tehtävät.ovat.moninaiset
        Vanhin kirjoitti:

        Olen pettynyt, ei vieläkään Raamatun tekstejä. Näytät olevan samaa mieltä siitä, että Kristus on seurakunnan pää. Erinomaista. Mutta sitten sanot, että Kristuksen alaisuus ei muuta tasa-arvoa, koska Jeesus valitsi miehiä apostoleikseen. Niin valitsi, mutta hän valitsi naisia kertomaan uutista ylösnousemuksesta, ja Filippuksen tyttäriä profeetoiksi ja Foiben Kenkrean seurakunnan edelläkulkijaksi ja ehkä Junian apostoliksi, Priscillan opettajaksi. Ja Henki vielä todistaa, ettei Kristuksen edessä ole miestä eikä naista, ei orjaa eikä vapaata, vaan kaikki ovat yhtä Kristuksessa.

        Tässä perustelussa voisi ehkä olla jotakin mieltä, jos olisimme valitsemassa apostoleita. Mutta emme ole mormoneja, joten meillä on pastoreita. Jos meillä olisi pastoreita tai vanhimpia, jotka johtavat, tässä hallintoargumentissa olisi ehkä jotakin keskusteltavaa. Adventtiseurakunnan tapa on kuitenkin se, että samoin kuin apostolien kokouksessa Jerusalemissa tai Antiokian seurakunnassa päätöksen tekee seurakunta (vaikkakin valitsemiensa edustajien kautta) ja adventtikirkon pastorit ja seurakunnan virkailijat Jeesuksen oman opetuksen mukaisesti ovat palvelijoita, joiden tehtävän pitäisi olla seurakunnan päätösten toteuttaminen. Kun kirkossa ei ole johtajia, ei vallanalaisuusargumentti, joka muutoinkin on huteralla perustalla, ole minkään arvoinen.

        Ja vastaukseksi niille, jotka aiheesta murhetta kantavat, olen adventtiseurakunnassa paikallisvanhin. Joku kiinnitti huomiota siihen, että pastorit eivät jaa pelastusta luterilaisessa kirkossa tai vapaissa seurakunnissa. Aivan totta, nimenomaan eivät jaa. Siksi katolisen pappisvihkimyskäytännön jatkuminen näissä kirkoissa onkin yllättävää samoin kuin kuvitelmat siitä, että pappis- tai vanhimmaksi vihkimisessä henkilö saa jonkinlaisen taivaallisen vallan. Raamatusta ei sellaista opetusta löydy.

        Lainaan tähän vielä vähän ystäväni mietteitä aiheesta, koska se aika hyvin vastaa omaakin kantaani. UTn seurakunnallisesta hallintomallista saa jonkinlaisen käsityksen vaikka Apt luvusta 13, jossa Antiokian seurakunta toimii. Luvussa kerrotaan, että seurakunnan keskellä, kun he olivat palvelemassa ja rukoilemassa, Pyhä Henki sanoi joillekin "opettajille" ja "profeetoille", että Paavali ja Barnabas piti lähettää lähetysmatkalle. Seurakunta kuulee tässä puheessa Kristuksen äänen ja hyväksyy ehdotuksen. He varustavat miehet matkaan ja koko seurakunta laskee kätensä Paavalin ja Barnabaan päälle ja siunaa heidät uuteen tehtävään. Päätöksenteossa ei mainita mitään vanhimpia tai apostoleita. Toisessa tapauksessa, Jerusalemin kokouksessa, pääroolissa ovat vanhimmat ja apostolit, mutta siellä pitkän keskustelun jälkeen viesti saadaan Pietarin puheesta ja ongelma ratkeaa. Päätös on kuitenkin yhteinen. Näin adventtikirkot toimivat. Joka tasolla päätösvalta on johtokunnalla, jossa maallikko, virkailija, palkattu työntekijä, mies tai nainen, kuka vaan voi kantansa esittää, ja sitten (toivon mukaan) Herra ohjaa oikeaan ratkaisuun. Kun meillä ei ole yksilöille, vanhimmille tai pastoreille annettua valtaa, on vallanalaisuusargumentti merkityksetön.

        Vanhin, oletko tietoinen siitä, että naiset ovat vieneet evankeliumia ylösnousseesta Vapahtajasta, vaikka eivät ole pastoreina/pappeina olleetkaan kaikkina aikoina aina Jeesuksen ylösnousemuksesta lähtien.
        Monet ovat tulleet uskoon tai herätykseen. Vaatimattomien naisten todistus on ollut voimakas, siihen ei ole aina edes sanoja tarvittu. On ollut voimakkaita rukoiljoita jne.

        Nyt sitten 1990-luvulla piti saada naispastorit ilman mitään raamatullista perustetta asialle. Nuo sinun perustelut näyttää todella huterilta.


      • pyhpyhpyhpyhpyh

        Kaikki nämä "vain mies voi olla pastori/pappi" opit ovat potaskaa eikä niillä ole mitään tekemistä apostolisen uskon kanssa. Ne ovat vain katolisuuden hapatetta, josta on päästävä eroon!


      • pyhpyhpyhpyhpyh
        ylifariseus_1ei.kirj kirjoitti:

        Kristus on seurakunnan pää vallanalaisuudessa, eikä vallanalaisuus tunne tasa-arvoa seurakunta valinnoissa, joka johtaisi tasa-arvoon miehen ja naisen välillä.
        Jeesus valitsi apostoleikseen miehiä pysyen vallanalaisuuden perustuksella, sillä taivaallinen järjestys ei tunne tasa-arvoa, joka johtaisi sukupuolisen järjestyksen muuttamiseen, miehen ja vaimon välillä.
        Järjestys on itsensä Jumalan säätämä ja määräämä järjestelmä, joka ei tunne tasa-arvoa, taivaallisissa, eikä maallisissa olosuhteissa. Tätä järjestelmää yritetään muuttaa ristin sovituksen kautta, joka pyyhkisi pois kaikki papilliset argumentit miesten ja naisten oikeuksista vallanalaisuuden puitteissa.

        Valtavaa keskustelua on käyty naispappeudesta, jossa vallanalaisuutta poljetaan tasa-arvo perustein, ikäänkuin Jeesus olisi ristillä muuttanut asetelmaa ja tehnyt vaimosta tasa-vertaisen toimimaan seurakunnassa miehille tarkoitetulla tavalla johtaa seurakuntaa.
        Käydyissä keskusteluissa tasa-arvo ja vallanalaisuus Jumalallisena järjestelmänä on jäänyt liian vähälle huomiolle. Huomiota kiinnitetään enemmän maalliseen kuin taivaalliseen järjestykseen, jossa Yli-enkelit, Seraffit, ja muut taivaalliset palvelijat ovat erilaisissa valta-asemissa Jumalan säätämän järjestelmän mukaisesti, jossa Jeesuskin tuli Ylimmäiseksi Papiksi Melkisedekin säädöksen mukaan taivaallisissa olosuhteissa.
        Lähes kahteentuhanteen vuoteen ei ole löytynyt niin viisasta miestä tai naista, joka olisi ymmärtänyt, että nainenkin voi olla pappi. Eikä sitä ymmärtäneet Jeesus eikä apostolitkaan, mutta nythän se on aivan päivänselvää. Tälläistä se on tasa-arvo ja vallanalaisuus nykyaikana.

        Ei ole olemassa mitään sellaista apostolista oppia, jonka mukaan nainen on miehen alapuolella. Sellainen oppi on tahallista Raamatun vääristelyä.


      • pyhpyhpyhpyhpyh
        tehtävät.ovat.moninaiset kirjoitti:

        Vanhin, oletko tietoinen siitä, että naiset ovat vieneet evankeliumia ylösnousseesta Vapahtajasta, vaikka eivät ole pastoreina/pappeina olleetkaan kaikkina aikoina aina Jeesuksen ylösnousemuksesta lähtien.
        Monet ovat tulleet uskoon tai herätykseen. Vaatimattomien naisten todistus on ollut voimakas, siihen ei ole aina edes sanoja tarvittu. On ollut voimakkaita rukoiljoita jne.

        Nyt sitten 1990-luvulla piti saada naispastorit ilman mitään raamatullista perustetta asialle. Nuo sinun perustelut näyttää todella huterilta.

        "Nyt sitten 1990-luvulla piti saada naispastorit ilman mitään raamatullista perustetta asialle. Nuo sinun perustelut näyttää todella huterilta."

        Omat väitteesi ovat perusteetonta paskaa.


      • 1234567---
        pyhpyhpyhpyhpyh kirjoitti:

        "Nyt sitten 1990-luvulla piti saada naispastorit ilman mitään raamatullista perustetta asialle. Nuo sinun perustelut näyttää todella huterilta."

        Omat väitteesi ovat perusteetonta paskaa.

        pyhillä näyttää olevan vaikeuksia ymmärtää Raamattua kaikilta osin, mutta eiköhän se vielä kuitenkin aukea ymmärryskin ymmärtämään, että eihän nainen voi millään pastori olla.


      • onlyatardoman

        Vain täysi retardi käyttää nimimerkkiä "Vanhin"


      • onlyatordoman
        onlyatardoman kirjoitti:

        Vain täysi retardi käyttää nimimerkkiä "Vanhin"

        Sama "vanhin" myös aiemmassa keskustelussa sanoi että kertoo että minkä seurakunnan vanhin muka on jos minä tunnistaudun. Hyväksyin nämä ehdot ja totesin että tehdään niin mutta vastausta ei kuulunut.


    • tehtävät.ovat.moninaiset

      Ylifariseus_1 kirjoittanut asiat selkeästi ja raamatun hengen mukaisesti.
      Seurakunnasta puuttuu Henki ja siksi "naispastorius" on saanut jalan sijan ja sitä puolustetaan mitä ihmeellisimmillä keinoilla kaihtamatta sitä, että seurakuntalaiset hajaantuu. Jeesus sanoo etsivänsä omat lampaansa, vaikka ovat hajantuneet.

      Kaikki tietävät sen, että naispappius ja sen puolustajat ovat lähteneet maalisesta maailmasta ja he ovat levittäneet uskoville tietoa tasa-arvosta ym. Maalliset opettaneet uskovia, jotta tähän pisteseen on tultu. Nämä kiistat el.lut. seurakunnassa ratkaistaan maallisessa tuomioistuimessa tasa-arvolakiin nojaten.

      Tasa-arvolla myös homo- ja lesboliitot on virallistettu ja suvaitsevaisuus mottona.

      Kristus-suhteen katketessa hyvätkään opetukset eivät enää saa jalansijaa seurakunnassa, koska ei ole voimaa niiden noudattamiseen, ei perhe-elämässä, ei seurakunnassa. Vain Kristuksen rakkaututta kokeneet ja sitä saavat miehet voivat jakaa rakkautta vaimoilleen ja Kristuksen rakkauden voimasta voi nainen olla alamainen miehelleen. Ylifarisuksen tuoma selkeä malli raamatusta: "Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää mies vaimon pää ja tämä asetelma ei tuo naisille saarnaamisoikeutta seurakunnassa".

      Kun rakkaus puuttuu ihmiset alkavat tekemään tekoja ilman raamatuun sitoutumista ja sen arvovaltaa.
      Tähän on tultu adventtiseurakunnassa naiset eivät tule luopumaan "pastorinvirasta" vaan taistelevat siitä kynsin ja hampain mistään piitaamatta.
      Töitä seurakunnassa löytisi jokaiselle armolahjojen mukaan. Pitää kuitenkin huomata, että naispastorius ei ole armolahja, vaan lupumus.

      Teologiaa opiskelivien nuorten miesten joukosta, joka viides ei hyväksy naispappeutta.

      • pyhpyhpyhpyhpyh

        Puhut potaskaa.


    • pyhpyhpyhpyhpyh

      "Apostolit valitsivat miehen Juudaksen tilalle ja perinne jatkuu katolisissa kirkoissa apostolisena seurantona edelleen."

      Tuo on tuota babylonin huorauskonnon oppia.

      • hyi.hyi.hyi.hyi

        Niin, mutta naispappeus on hengellistä haureutta.


    • löytyi.sattumalta

      Löytyy vielä näköjään mies, joka puhuu asiaa, mitä pappeuteen tulee.

    • satunnainen.lukija

      Todellakin täytyy sanoa, että vesitetty on. Oikeassa olet ylifariseus.

    • pyhpyh

      Paavalilla ei ole mitään naispappeuskantaa, koska hänellä ei ole mitään miespappeuskantaakaan. Ainoa pappi on JEESUS. Teillä on vain omat väärät perinnäissääntönne, joiden mukaan raiskaatte Raamattua.

    • JokoNäet

      Nyt on peto voittanut puolelleen nämä naispappeudesta riitaa lietsovat ihmiset.
      Sääli, että ette näe totuutta kiihkonne läpi. Nöyrtykää Jumalan edessä, pyytäkää Jumalalta ymmärrystä!

      Kaikki "Paavalin kirjeet," jotka alistavat naista hiljenemään Jumalan työssä on Paavalin koulukunnan kirjallisuutta. Ei Paavalin! Jos Paavali olisi sanonut, että: "Seurakunnanpalvelijan on oltava yhden vaimon mies, ja hänen on pidettävä hyvää huolta lapsistaan ja perheväestään." hän olisi kieltänyt itsensä pätevänä seurakunnanpalvelijana. Samaten hän olisi kieltänyt kirkot Isineen, kuoripoikineen, nunnineen ja munkkeineen. Kukaan sinkku, leski tai lapseton ei olisi pätevä palvelemaan seurakunnassa. Nyt en ota kantaa pappeuteen, sillä mainitut kohdat eivät myöskään ota kantaa pappeuteen. Kristityillä ei ole pappeja, koska enää ei ole "alttariuhria." Jeesus on ylipappi ja seurakunta papisto.

      Papeista on kirjoitettu VT mm. 4. Moos. 3:5-13:
      Herra sanoi Moosekselle: "Kutsu koolle Leevin heimon miehet ja vie heidät pappi Aaronin luo. Heidän tulee olla hänen apulaisinaan ja huolehtia hänen puolestaan ja koko kansan puolesta niistä tehtävistä, jotka on toimitettava pyhäkköteltan edessä ja telttamajassa. Heidän tulee myös pitää huolta kaikista pyhäkköteltan varusteista ja hoitaa pyhäkössä ne tehtävät, jotka israelilaisille on säädetty. Määrää leeviläiset Aaronin ja hänen poikiensa alaisiksi, sillä heidät on israelilaisten joukosta asetettu Aaronin avustajiksi. Käske Aaronin ja hänen poikiensa pitää huolta papintehtävistä, mutta jokainen ulkopuolinen, joka niihin puuttuu, on surmattava." Ja Herra sanoi Moosekselle: "Minä otan israelilaisten joukosta omikseni leeviläiset, kaikkien Israelin esikoisten, kaikkien äitinsä kohdusta ensimmäisenä tulleiden asemesta. Leeviläiset ovat minun, sillä jokainen esikoinen kuuluu minulle. Sinä päivänä, jona surmasin Egyptissä esikoiset, minä pyhitin omikseni kaikki Israelin esikoiset, niin ihmisten kuin karjankin. Ne ovat minun. Minä olen Herra."

      UT mm. Room. 15:15-17, Hepr. 10:5-21, 1. Piet. 1-10, Ilm. 20:6,
      Ilm. 1:1-6 Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle näyttääkseen palvelijoilleen, mitä pian on tapahtuva. Jumala lähetti enkelinsä ja ilmoitti kaiken tämän palvelijalleen Johannekselle, joka nyt omalla todistuksellaan vahvistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken minkä on nähnyt. Autuas se, joka tämän toisille lukee, autuaat ne, jotka kuulevat nämä ennussanat ja ottavat varteen sen, mitä tähän kirjaan on kirjoitettu, sillä hetki on lähellä. Johannes tervehtii Aasian maakunnan seitsemää seurakuntaa. Armoa ja rauhaa teille häneltä, joka on, joka oli ja joka on tuleva, ja niiltä seitsemältä hengeltä, jotka ovat hänen valtaistuimensa edessä, ja Jeesukselta Kristukselta, luotettavalta todistajalta, joka on esikoisena noussut kuolleista ja on maailman kuninkaiden hallitsija! Hänelle, joka rakastaa meitä ja on verellään vapauttanut meidät synneistämme, hänelle, joka on tehnyt meidät kuningassuvuksi ja Jumalan, Isänsä, papeiksi, hänelle kunnia ja valta aina ja ikuisesti! Aamen.

      Todella julkeaa vedota Paavalin koulukunnan kirjoituksiin, mitä tehtäviä nainen ei saa suorittaa ja mitä saa. Siinä tehdään tyhjäksi koko Raamatun sanoma.
      Suurin pedon merkki näiden kiivailijoiden kohdalla on se, että samalla he kieltävät tajuamattaan Jeesuksen Kristuksen työn ja opetuksen. Se on törkeä valhe - tarkoitus sotkea koko Raamatun sanoma! Jumalako olisi itse sanonut nuorille naimattomille, että tehkää niin kuin sanon, vaikka he eivät olisi kelvollisia palvelemaan Jumalaa? Mites Aabraham? Ei hänkään olisi ollut kelvollinen palvelemaan Jumalaa kuin vasta vanhana miehenä, saatuaan esikoisensa. Nämä kiivailjat väittävät nyt Aabrahamin olleen pätemätön palvelemaan Jumalaa. Mites naisprofeetta Hanna? Neitsyt Maria? Entä enkelit?

      Peto hyökkää nyt voimalla naisia vastaan, aivan niin kuin on kirjoitettu!
      Ei ihme, että peto vihaa naisia. Eevan peto onnistui puhumaan puolelleen ja sitä myötä myös Aadamin. Yhden ihmisen takia peto heitettiin taivaasta alas! Ei todellakaan ihme, että pedon viha ihmistä ja erityisesti naista kohtaan on suuri. Raamatussa ilmoitetaan: syy ei ollut Eevan vaan Aadamin. Niin moni mies syyllistyy naisvihaan, koska uskoo valheita. Heikot miehet vihaavat naisia, koska Raamatun mukaan heidän tulee olla valmiita antamaan henkensä vaimonsa puolesta.

      Em. kirjoituksiin vetoajat todellakin ovat katkeroituneita naisia kohtaan. Oman ylpeytensä tähden. Sen saman ylpeyden, jonka takia Saatana lensi ulos taivaasta. Huomatkoon lukija tämän: kirjoituksissa sanotaan, että enkelit ihastuivat ihmisten tyttäriin ja saivat näiden kanssa lapsia. Eli nämä langenneet enkelit, jotka ottivat miehen muodon ja saivat naisten kanssa lapsia täyttävät mm. Tit. ja Tim. kirjeiden määräyksen siitä, ketkä ovat soveliata palvelemaan, ketä?

      Vain Jumala voi avata ymmärryksenne, en minä! Minun tehtävä on pyytää teitä nöyrtymään Jumalan edessä, ja pyytämään Häneltä viisautta ja ymmärrystä. Aamen!

      • Jumala.ei.epäjärjes.J

        Nykyään hyökätään Raamatun sanaa vastaan kaikin voimin, ja tehdään naisista pastoreita. Mitä tämä naispappeus on saanut aikaan muuta kuin riitaisuuksia joka puolella.


      • nähty.on
        Jumala.ei.epäjärjes.J kirjoitti:

        Nykyään hyökätään Raamatun sanaa vastaan kaikin voimin, ja tehdään naisista pastoreita. Mitä tämä naispappeus on saanut aikaan muuta kuin riitaisuuksia joka puolella.

        On naispappeus/-pastorius saanut myös aikaiseksi lankeemusta.


    • ttkkl

      Miten siinä käy,kun hylkää Jumalan Sanan"
      " Joka Lain rikkoo yhdessä kohden, ylitsekäy kaikessa!"

    • rakkauspeittääsynnin

      Vanhaliitto vanheni Jeesus tuli jo. Naiset pitää suunsa kiinni seurakunnissa tarkoittaa ettei juorua tai höpötä kun saarnataan. Eikä opeta koska miehet johtaa paimenina laumaansa. Tai ainakin ennen piti johtaa. Yhden vaimonmies. Yhden seurakunnan johtaja . Yhden muijan Mies jonka lapset pysyy Jeesuksessa . Ei saa olla juoppo . Raamatussa kyllä on näitä naimattomia sekä avioliittoon kelpaamattomia silti kristittyjä. Monenlaisia Jeesuksen perheeseen kuuluu kuninkaallisista köyhimpiin orvoista suurperheellisiin . Olihan alussakin naisavustajat sekä evankeliumin tukijanaiset jotka varoillaan palveli. Sitten tuli muut avustustehtävät näitähän katoliset on kouluttanut aina myös suomessa. Heikoista huolehtiminen. Hellareissa on naispastorit ja vanhimmat siivoojia suuri osa ja bussikuskeja. Hellarit eivät kasta vauvojakaan. Vain uskoontulleet. Sitten tanssitaan hebrealaisia vanhanliiton tansseja ja kaivellaan syntejä uudelleen ja uudelleen siihen psykologiat päälle ja musabisnes myyntityö. Kabbalaanewagea. Moosesta.Selvänäkijää. Rahankeruuta ja armotonta lakia.Jeesus nousi kuolleista eikä enää kuole. Parhaat evankelistat ovat edelleenkin Apostolit jotka olivat Jeesuksen kanssa . Puhuivat Hänen kanssaan näkivät ihmeet ja ylösnousemuksenkin . Olivat siis paikanpäällä kun Jeesus sovitti syntimme. Silloin ei ollut autoja liikuttiin aaseilla hevosilla . Sanoma Jeesuksesta on kulkenut maan ääriin. Jeesus on sapatinkin Herra sapatti on ihmistä vatten. Sunnuntai on taivaaseen ottamisen muistojuhla. Jeesuksen kunniaksi.

      • MitäSanoiJeesus

        Miehen tulee olla naiselle pää kuten Jeesus on Seurakunnan pää. Jeesus ei tullut palveltvaksi vaan palvelemaan ja hän uhrutui rakkaimpiensa tähden. Jeesus oli sulhanen ja seurakunta morsian ja niinkauan kuin sulhanen on talossa ei hääväkikään paastoa. Raamatun UT myös opettaa että naisten on tultava miehen vertaisiksi jotta heille olisi sija taivaanvaltakunnassa. Tuli Jeesus ja uudisti VT naiskuvan, teki naisista miehen vertaisia ja miehistä naisen palvelijoita. Jeesus siis käänsi kaiken nurinkurin.


      • täysi.epäjärjestys
        MitäSanoiJeesus kirjoitti:

        Miehen tulee olla naiselle pää kuten Jeesus on Seurakunnan pää. Jeesus ei tullut palveltvaksi vaan palvelemaan ja hän uhrutui rakkaimpiensa tähden. Jeesus oli sulhanen ja seurakunta morsian ja niinkauan kuin sulhanen on talossa ei hääväkikään paastoa. Raamatun UT myös opettaa että naisten on tultava miehen vertaisiksi jotta heille olisi sija taivaanvaltakunnassa. Tuli Jeesus ja uudisti VT naiskuvan, teki naisista miehen vertaisia ja miehistä naisen palvelijoita. Jeesus siis käänsi kaiken nurinkurin.

        Ilmankos ne naiset ovat niin miehekkäitä nykyään, kun kaikki on nurinkurin.


      • nykyaikaa
        täysi.epäjärjestys kirjoitti:

        Ilmankos ne naiset ovat niin miehekkäitä nykyään, kun kaikki on nurinkurin.

        Naiset ovat niin miehekkäitä, että heitä alkaa olla kohta enemmistönä pappeina. Näin uutisissa 30.5.16 Naispappeja on kohta enemmän kuin miespappeja, kertoo Savon Sanomat. Miespappien määrä on vähentynyt.


    • Hei!

      En ole katsonut vastauksia kun viesti ketju on niin pitkä.

      Ihmiset kuitenkin käsittivät väärin Jumalan järjestelmän miehenä perheen päänä ja alistivat naisen mielivaltaisesti. Jumalan profetian lahja on toiminut yhtä hyvin naisten kuin miestenkin kautta.

      Jumala on käyttänyt naisia erilaisissa tehtävissä. Profetian lahja oli lukuisilla naisilla; 2 Moos 15:20, Tuom 4:4, 2 Kun 22:14, Apt 2:17, Luuk 2:36-38, Apt 21:9.
      Paavalin mukaan nainen voisi profetoida ja rukoilla seurakunnassa; 1 Kor 11:5


      Kuule, naisten hiljaa olossa ei ole ollenkaan kyse etteikö nainen puhua ja Raamattu-tehtäviäkin hoitaa.

      Jos naisen tulisi vaieta seurakunnassa tarkoittaisi se käytännössä että Jumalan hyvyys loppuisi naisen astuessa seurakuntaan. Jumalan hyväksyntä päättyisi jos nainen avaisi suunsa seurakunnassa? Nainen voisi kuitenkin puhua evankeliumista seurakunnan ulkopuolella mitä olisivat miehiltään oppineet?
      Naiset olisivat kadonneet kirkosta kokonaan jos Paavalin sana että naisen on vaiettava seurakunnassa olisi tulkittu kirjaimellisesti. Tämä ei voisi olla Raamatun arvojen mukaista.

      Se mitä Paavali sanoi sopii yhtä hyvin miehille- ensin on ymmärrettävä mistä on kyse asiayhteydessä;

      Kun tutkitaan alkukielen sanaa koko Raamatussa käy ilmi että koskaan ei ole kyse etteikö saisi puhua, vaan kyse on menettelytavasta jolla seurakunnan krisytitty laukaiseen ja välttää olemassa olevia ristiriitoja ja vaaroja ristiriidoista.
      Seurakunnassa oli ongelmia ja ristiriitoja.
      Kyse on hillitystä käytöksestä, ja tuo sopii kaikille, mutta ilmeisesti kyse oli juuri sillä hetkellä naisia koskevasta kiistasta.

      Miksi Paavali kehotti naisia olemaan vaiti seurakunnan kokouksissa; 1 Kor 14:34-35, 1 Tim 2:11-12;?

      Korinttin seurakunnassa oli jotakin erimielisyyttä. Erimielisyyteen viittaa; 1 Kor 1:10-11, 14:26. Paavalin oli saatava järjestys seurakuntaan. Saattaa ollaettä kyseessä oli erimielisyys johon naiset pyrkivät saamaan selvyyttä. Paavali neuvoi naisia kääntymään miestensä puoleen.

      Paavali käsitteli jotakin tiettyä yksittäistä ongelmaa ja erimielisyyttä. Paavali ei puhunut ja tarkoittanut ohjeeksi siitä pitäisikö naisen olla saarnaajina ja johtajina.
      Kysymys olisi siitä miten naisten tulisi oppia jotakin asiaa;
      Että naiset oppisivat kokouksissa orientoitumalla hiljaa annettuun opetukseen. Ajan kulttuurissa ei ollut sopivaa keskeyttää opettajaa antamaan vastauksia. Että Paavali neuvoi naisia olemaan keskeyttämättä opetusta kysymyksillään. Naiset voisivat kysellä lisää miehiltään. Seurakunnissa on ollut jännitteitä ohjaajien ja naisten välillä. Paavali piti hiljaisista naisista etteivät naiset hälinällään häiritsisi kokouksien kulkua. Aviomiesten tulisi olla naisten tukena oppimisessa.

      1 Tim 2:9-14;
      Alkukielen merkitys on tärkeä, ja johtaa ongelman ratkaisuun;
      Kreikan kielen verbi ”hesuchazo” =suom. ”olla hiljaa, olla rauhallinen” käytetään viisi kertaa Uudessa Testamentissa. Subtantiivi ”hesuchia” =”hiljaisuus, lepo” käytetään neljä kertaa UT:ssä. Adjektiivi ”hesuchios” =”hiljainen, rauhallinen” käytetään kaksi kertaa UT:ssä.
      Verbin merkitystä voidaan tulkita kolmessa asiayhteydessä; 1.) ”pitää olla hiljainen välttääkseen yhteenottoa seurakunnassa.” 2.) Pitää olla ”hiljainen että yhteenotto seurakunnassa hallittaisiin ja erimielisyys loppuisi.” 3.) ”Toimia hillitysti rauhassa.”
      Pyrkiä kristilliseen ihanteeseen toimia hillitysti ja sävyisästi sovinnon rakkauden vaikuttimin. Sapattina levätä kuuliaisen käskylle. Kristillinen ihanne välttää ristiriitoja, kiistoja ja Jumalan tahdon loukkaamista.
      Kaikissa asiayhteyksissä on kyse jännitteiden ja ristiriitojen välttämisestä. Loukkaavan käytöksen välttämisestä. Sellaisen puhetavan välttämisestä joka aiheuttaisi kiistoja. Kaikki verbit, substantiivit ja adjektiivit viittaavat hillittyyn sävyisään erimielisyyksiä välttävään käytökseen.
      Esim. 1 Tim 2:2; -”Kuninkaiden ja vallanpitäjien puolesta että saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti.”

      Mahdollisesti naiset olivat kuulleet jotakin väärää kyseenalaista opetusta josta seurasi erimielisyyksiä. Jumalan arvoon ei ole naisten alistaminen koskaan kuulunut, eikä naisten alistaminen ole Raamatullinen käytäntö. Syrjintä ja pakkovalta sammuttaa rakkauden. Paavalilla on runsaasti käytösohjeita kirjeissään miten kristillinen käytös ja seurakunnan yhteys voisi säilyä ilman erimielisyyksiä. Paavali on neuvonut käytöstapoja ja asenteita jotka edistävät seurakunnan jäsenien yhteyttä kaikkeen kristilliseen arvoon ja toisiinsa. Hillitty hengellinen käytös ja kuuliaisuuden oppimismetodi ei tarkoita sanattomuutta naisilla eikä miehillä.
      Missään yhteydessä ei ole kyse totaalisesta hiljaisuudesta ja sanattomasta käytöksestä, jossa ei mitään lausuttaisi, mutta kiistely tuo levottomuutta.
      (Luuk 23:56, Apt 11:18; 21:14, 22:2, 11:18, 1 Tess 4:11, 1 Tim 2:11-12, 1 Piet 3: 4, 2 Tim. 3:6)


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • pyhpyh

      "On mieletöntä opettaa, että kaikki ovat pappeja, sillä mihin perustuu silloin papillinen virka yhteiskunnassa ?"

      Ai mihin? No tähän:

      1. Piet. 2:5, 9 "Ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi rakennukseksi, pyhäksi PAPISTOKSI, toimittaaksenne hengellisiä uhreja, jotka ovat Jumalalle otollisia Jeesuksen Kristuksen tähden ... Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen PAPISTO, pyhä heimo, Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa."

      Ilm. 1:5-6 "Hänelle, joka rakastaa meitä ja on verellään vapauttanut meidät synneistämme, hänelle, joka on tehnyt meidät kuningassuvuksi ja Jumalan, Isänsä, PAPEIKSI, hänelle kunnia ja valta aina ja ikuisesti! Aamen."

      Yhteiskunnan papisto perustuu tasan Raamatun opin hylkäämiseen ja ihmisoppeihin. Niillä ei ole mitään virkaa!

      uskova = pappi

    • Jes. 40:11 Niinkuin paimen hän kaitsee laumaansa, kokoaa karitsat käsivarrellensa ja kantaa niitä sylissään, johdattelee imettäviä lampaita.

      Jumala on langettanut miehelle päävastuun työnteosta (perheen elättämisestä) vastuusta. Raamatun mukaan mies on perheen pää. Jumala Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää ja mies vaimon pää.
      Nainen luotiin miehen kylkiluusta ja on heikompi astia. Nainen lankesi ennen miestä syntiin ja mies naisen vaikutuksesta.
      Aadam oli varmaan kaikin puolin hyvä mies, miksi siis piti hedelmään tarttua?

      Seurakunnan johtaminen (seurakunnan kaitsijan virka/pastori) on hengellistä sodankäyntiä, vaativaa työtä. Hengellinen sodankäynti ei ole pientä. Jumalan laumaa on kaatunut ja kaatuu naispappien myötä. Jos joku ei ole nähnyt mikä alennustila on, niin on täysin sokea.

      Ei ihme, että Paavali täsmentää:
      Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen. Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon MIES, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, (1.Tim. 3:1-2)

      Miltä kuulostaa; jos sanoo vaikka, ei rouvana halliten niitä....
      Pietari kirjoittaa: ”kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta,
      ei herroina halliten niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, vaan ollen laumalle esikuvina,” (1.Piet. 5:2-3)

      Jeesus ei asettanut yhtään naisapostolia itselleen. Eikä raamatu tunne yhtään naisapostolia, naisprofetoita löytyy.

      Naisen arvo ei alenne siinä, että ei lähde pastoroimaan, vaan päinvastoin seurakunnan alamäki alenee entisestään. Nainen on yhtä arvokas, kun mies ja yhdenvertainen pelastukseen nähden. Luodessaa Jumala teki miehen ja naisen erilaisiksi täydentämään toisiaan.

      Olen kuullut joidenkin naisten sanovan, että adventtiseurakunnassa ei ole miehiä, niin miksi sitten ei nainen käy pastorin tehtäviin?

      Parempi vaihtoehto on se, että ollaan sitten ilman seurakuntatiloja kotona hiljetyen, kun lähdetään raamatun sanaa muokkaamaan naiskaitsijoille/-pastoreille sopivaan muotoon.

      Naisille löytyy tehtäviä, vaikka millä mitalla ilman, että lähtevät pastoroimaan/seurakuntaa kaitsemaan. Naisen alistaminen ei millään tapaa liity seurakunnan kaitsijaan virkaan. Alistajat löytyy muualta, kun meistä, jotka emme raamatun perusteella "naispastorieta" hyväksy seurakuntaa kaitsemaan.

      Tähän on tultu:
      Jes. 3:12 Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan.

      Tähän kuohuvaan maahan Jeesus pelastuksen toi, mutta se taistelu käydään jokaisesta ihmisistä. Raamattua ei tule muuttaa, vaan ojentautua Sanan mukaan. Pelastuksen päivä on lähellä.

      • pyhpyh

        Höpönlöpön.

        Tuo on tuota tyypillistä Raamatun raiskaamista ja naisten sovinistista alistamista, jolle Raamattu ei anna mitään tukea.

        Se, että mies on perheen pää, EI TEE miehestä pappia ja naisesta orjaa.


      • Jaa-a Jaspis_1 ..
        Vastaahan tähän kysymykseen: "Tulisiko naisten (alamaisuudessaan) uskoa valheeseen vain siksi, että mies vakuuttaa sen olevan totta"?

        alex


    • Tavallisesti kun puhutaan miesten pappeudesta tai pappeudesta yleensäkin - silloin on puhe sellaisesta mitä ei Uudentestamentin mukaan enää ole käytössä - nimittäin pappeudesta ihmisen ja Jumalan välillä.

      Unohdetaan että meillä on se AINOA pappimme jonka me tarvitsemme - nimittäin Lunastajamme .. hän jolla ainoalla on valta antaa synnit anteeksi .

      Vaikka ihmiset yhä niin mielellään asettelevatkin itselleen omia välikäsiä Jumalan ja itsensä välille - niin se ei enää ole tarpeellista .. se voi jopa olla vahingollista jos ihminen ajattelee että pappi voi antaa hänen syntinsä anteeksi - sillä Raamatun mukaan vain Jeesus voi antaa synnit anteeksi .. hän joka maksoi omalla elämällään ja kuolemallaan niiden seuraukset ..

      Toisin sanoen se systeemi joka oli vallalla Israelissa Jeesusta odotellessa ja mikä oli vain esikuva ja osoitus siitä mikä tuleman piti .. loppui kun se OIKEA tuli. Enää ei tarvita uhrilampaita joilla vain esikuvattiin sitä todellista lunastusta joka täyttyi Jeesuksen ristin kuolemassa - Jeesus täytti sen täydellisesti - ja on esikuva siitä mitä iankaikkinen elämä tarkoittaa.

      Meillä miehillä on YLEENSÄKIN kova halu pitää yllä sitä ammoin hankittua valta asemaamme naisten yli - ja sitä puolustellaan sitten vaikka millä - ja selitellään jopa Raamatulla. Jotkut syyttävät naisia jopa syntiinlankeemuksesta .. :( . Ja sellaisille miehille naisten tulisi sitten olla alamaisia.. Hmm..

      Siitä mitä esimerkiksi Paavali sanoi otetaan omiin tarkoituksiin sopivat osat ja loput jätetään (unohdetaan) pois kun Paavalin kirjoituksiin vedotaan miehen valta-aseman säilymiseksi naisten yli.

      Mitä Raamattu siis oikeastaan sanoo miehille ... ja naisille?

      Juu että me kulkisimme Jeesuksen jalanjäljissä .. ja esimerkiksi että me miehet rakastaisimme vaimojammekin NIINKUIN Jeesuskin rakasti ..

      Rakasta Jumalaa yli kaiken ja ihmisiä niinkuin itseäsi .. se on elämää Jumalan tahdossa - ja Jumalan tahdosta saimme hyvän esimerkin Jeesuksessa ..

      Totuus on, että päämäärä meille kaikille on, että kenenkään ei koskaan tarvitse olla kenellekään muulle alamainen kuin Jumalalle .. koko tämä miesten valta-aseman pönkittäminen muiden ihmisten ja erikoisesti naisten yli (jopa Raamatun avulla) on vain osa tätä maailmanlaajuista systeemiä jolla miesten valtaa yritetään ylläpitää, mutta se on ajatukseltaan ja sisällöltään täysin Raamatun vastainen - Raamatussa on vain Jumalan tahto - ja miesten tahto ei ole sama asia ..

      Jeesus sanoi : Matt. 24:14
      Ja tämä VALTAKUNNAN EVANKELIUMI pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, TODISTUKSEKSI kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

      Siis miksi evankeliumia saarnataan? Juu, todistukseksi - minä todistan sitä että Jeesus on lunastanut maailman sen synneistä ja että jokainen kerran herätetään kuolleista (tosin ei jokainen voi saada iankaikkista elämää) .

      Siis meidät tulisi nähdä pääasia - evankeliumi ..

      Antoiko Jeesus tämän todistamistyön työn vain miehille?
      Ja nainen vaietkoon seurakunnassa .. ja olkoon miehille alamaisia ..?

      Ef. 5:25
      Miehet, rakastakaa vaimojanne, NIINKUIN Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä ALTTIIKSI sen edestä .. sanoi Paavali .. ja se on aivan eri asia kuin jos sanottaisiin että määrätkään mitä nainen saa tehdä tai minne mennä tai muuten hallitkaa naisten elämää ..

      Totuus on että me ihmiset olemme vajavaisia - mutta Jumala, evankeliumi ja Jeesuksen antama lunastus on sama .. aina ... kuka siitä sitten kertookin ja se on sitä ihan ilman muuta pappeutta kuin Jeesuksen - meidän Vapahtajamme - ja evankeliumin levittäminen on kaikkien asia - TODISTUKSEKSI kaikille kansoille - ja se etenee kaikkialle juuri niin kuin Jeesus sen sanoikin etenevän - tänään esimerkiksi Internetin välityksellä - kaikkeen maailmaan.

      Mitä miesten voisi pappeus tehdä - mitä ei Jumalan Sana saa aikaan ..
      Kaikki kirkkorakennuksetkin ovat vain rakennuksia - niitä ostetaan ja myydään - se on niiden arvo .. mutta ikuinen pappeus on annettu sille joka on arvollinen siihen tehtävään.

      Joten aikansa kutakin - nyt mennään lopun ajassa ja evankeliumia levittävät kaikki ihmiset koko maailmaan - eivät vain miehet ..

      alex :)

      • - ””Vastaahan tähän kysymykseen: "Tulisiko naisten (alamaisuudessaan) uskoa valheeseen vain siksi, että mies vakuuttaa sen olevan totta"? ””

        Usko, miksi pitäisi uskoa valheeseen. Enhän nytkään usko, että seurakunnan kaitsijan tehtävät ovat naisille tarkoitettu?

        Jeesus oli alamainen vanhemmilleen kaikessa. Oliko se Jeesukselle turmiollista tai uskoiko Jeesus valhetta?

        ””Antoiko Jeesus tämän todistamistyön työn vain miehille? ””

        Seurakunnan virat ovat moninaiset, samoin kuin armolahjat. Evankeliumin vienti kuuluu kaikille uskoville, ei vaan seurakunnankaitsijoille.

        Seurakunnan kaitsijan tehtävässä on kyse vastuusta Herran seurakunnassa ja sen opettamisesta jne.
        Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut. (Ap.t. 20:28)

        sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?(1.Tim. 3:5)

        Laitako Alex päävastuun perheestäsi vaimosi harteille ja samoin ajattelet, että päävastuu seurakunnasta kuuluu yhtä hyvin naiselle, kun miehelle?


      • jaspis_1 kirjoitti:

        - ””Vastaahan tähän kysymykseen: "Tulisiko naisten (alamaisuudessaan) uskoa valheeseen vain siksi, että mies vakuuttaa sen olevan totta"? ””

        Usko, miksi pitäisi uskoa valheeseen. Enhän nytkään usko, että seurakunnan kaitsijan tehtävät ovat naisille tarkoitettu?

        Jeesus oli alamainen vanhemmilleen kaikessa. Oliko se Jeesukselle turmiollista tai uskoiko Jeesus valhetta?

        ””Antoiko Jeesus tämän todistamistyön työn vain miehille? ””

        Seurakunnan virat ovat moninaiset, samoin kuin armolahjat. Evankeliumin vienti kuuluu kaikille uskoville, ei vaan seurakunnankaitsijoille.

        Seurakunnan kaitsijan tehtävässä on kyse vastuusta Herran seurakunnassa ja sen opettamisesta jne.
        Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut. (Ap.t. 20:28)

        sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?(1.Tim. 3:5)

        Laitako Alex päävastuun perheestäsi vaimosi harteille ja samoin ajattelet, että päävastuu seurakunnasta kuuluu yhtä hyvin naiselle, kun miehelle?

        Höpö höpö :))
        Kuule jaspis_1 .. kysymys oli pappeudesta .. eikö ? tai oletko sinä kotonasikin pappi ? ja vaimo sitten vaietkoon .. :).

        Se mitä halusin kysyä ja kysinkin - vaikka sen kiersitkin aika hyvin - on että kun miehet ottavat vallan .. ja eivät enää seuraa Jumalan tahtoa .. tuleeko naisen olla kuuliainen miehelleen vaikka se onkin Jumalan tahdon vastaista?

        Vastaus on luonnollisesti, että jokaisen ihmisen tulee kuulla Jumalaa ja Jumalan tahtoa enemmän kuin ketään ihmistä .. eikö niin ..

        Ja silloinhan asia on aivan selvä .. Jumalan tahto vallitsee .. ja mies rakastaa vaimoaan niinkuin Raamatussa opetetaan ja vaimo rakastaan miestään samalla tavalla .. Kukaan ei ole toisen vallan alla .. vaan Jumalan tahdossa ..

        Nyt sitten tulee arkipäivä eteen ja molemmat ovat väärässä - antaako se miehelle oikeuden hallita naista? EI ANNA. ja tämä on täysin selvä asia ..

        Totuus on - kiellä se jos haluat - että miehet yleensä eivät seuraa Jumalan tahtoa mutta haluavat kuitenkin että naiset seuraisivat heidän tahtoaan. Ja se ei luonnollisesti voi olla Jumalan tahto . Siis mitä se sitten on ? Juu, Raamatun väärinkäyttöä ..

        Lue mitä kirjoitin tuossa toisessa vastauksessani siitä mikä on tärkeää ja miksi .

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Höpö höpö :))
        Kuule jaspis_1 .. kysymys oli pappeudesta .. eikö ? tai oletko sinä kotonasikin pappi ? ja vaimo sitten vaietkoon .. :).

        Se mitä halusin kysyä ja kysinkin - vaikka sen kiersitkin aika hyvin - on että kun miehet ottavat vallan .. ja eivät enää seuraa Jumalan tahtoa .. tuleeko naisen olla kuuliainen miehelleen vaikka se onkin Jumalan tahdon vastaista?

        Vastaus on luonnollisesti, että jokaisen ihmisen tulee kuulla Jumalaa ja Jumalan tahtoa enemmän kuin ketään ihmistä .. eikö niin ..

        Ja silloinhan asia on aivan selvä .. Jumalan tahto vallitsee .. ja mies rakastaa vaimoaan niinkuin Raamatussa opetetaan ja vaimo rakastaan miestään samalla tavalla .. Kukaan ei ole toisen vallan alla .. vaan Jumalan tahdossa ..

        Nyt sitten tulee arkipäivä eteen ja molemmat ovat väärässä - antaako se miehelle oikeuden hallita naista? EI ANNA. ja tämä on täysin selvä asia ..

        Totuus on - kiellä se jos haluat - että miehet yleensä eivät seuraa Jumalan tahtoa mutta haluavat kuitenkin että naiset seuraisivat heidän tahtoaan. Ja se ei luonnollisesti voi olla Jumalan tahto . Siis mitä se sitten on ? Juu, Raamatun väärinkäyttöä ..

        Lue mitä kirjoitin tuossa toisessa vastauksessani siitä mikä on tärkeää ja miksi .

        alex

        Eriasioista puhutaan. Joten höpöttele vaan.
        Kirjoitin seurakunnan kaitsijan virasta, josta myös käytetään nimitystä pastori tai toisissa seurakunnissa pappi.

        Miten mies naista hallitsee. Vastaus ei mitenkään!
        Me puhumme ihan eriasioista, kuten toteatkin.


      • jaspis_1 kirjoitti:

        - ””Vastaahan tähän kysymykseen: "Tulisiko naisten (alamaisuudessaan) uskoa valheeseen vain siksi, että mies vakuuttaa sen olevan totta"? ””

        Usko, miksi pitäisi uskoa valheeseen. Enhän nytkään usko, että seurakunnan kaitsijan tehtävät ovat naisille tarkoitettu?

        Jeesus oli alamainen vanhemmilleen kaikessa. Oliko se Jeesukselle turmiollista tai uskoiko Jeesus valhetta?

        ””Antoiko Jeesus tämän todistamistyön työn vain miehille? ””

        Seurakunnan virat ovat moninaiset, samoin kuin armolahjat. Evankeliumin vienti kuuluu kaikille uskoville, ei vaan seurakunnankaitsijoille.

        Seurakunnan kaitsijan tehtävässä on kyse vastuusta Herran seurakunnassa ja sen opettamisesta jne.
        Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut. (Ap.t. 20:28)

        sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?(1.Tim. 3:5)

        Laitako Alex päävastuun perheestäsi vaimosi harteille ja samoin ajattelet, että päävastuu seurakunnasta kuuluu yhtä hyvin naiselle, kun miehelle?

        jaspis_1 esitti minulle kysymyksen : ## Laitako Alex päävastuun perheestäsi vaimosi harteille ja samoin ajattelet, että päävastuu seurakunnasta kuuluu yhtä hyvin naiselle, kun miehelle?##

        :)) No katsos jaspis - kun meillä toimii yhteishenki kaikkien kesken - on kolme aikuista lasta ja yhä toimii ... vaikka eivät edes asu meidän kanssamme enää (siis vaimoni ja minun) .

        Jokainen perheessä auttaa, kehuu, moittii toistaan ja ennen kaikkea nostaa toinen toistaan - rakkaudessa - kaikki on vapaaehtoista ja mitään pakkoa ei ole, eikä ole koskaan ollut ja pomoja ei ole - eikä tule - vaan vastuuta kantaa jokainen kykyjensä mukaan ja toisen auttaminen on selviö - näin se menee meidän perheessä.

        Kun tapasin vaimoni ja rakastuin .. niin minä KYSYIN häneltä että mitä jos pantais hynttyyt yhteen ja mentäisi naimisiin ja vaimoni katseli minua hetken aikaa ja sanoi sitten että ok .. :) ja me muutimme yhteen .. aivan yhtä tasa-arvoisina kuin aina ennenkin olimme olleet toistemme kanssa .. avioliitto ei muuttanut mitään siinä suhteessa .

        Kun me (vaimoni ja minä) hankimme lapsia niin me teimme senkin yhteisellä päätöksellä - emme koska vain jompi kumpi meistä halusi .

        Kun me kasvatimme lapsemme me teimme senkin yhteisellä linjalla - vapaus, vastuu ja keskinäinen rakkaus - tapahtuu sitten mitä vain - kenenkä perheenjäsenen elämässä vain . Esimerkkinä voin sanoa että meillä ei esimerkiksi rahaa ole koskaan piiloteltu edes lapsilta - sen sijaan on opetettu rahan vastuullista käyttämistä.

        Nyt monia vuosia myöhemmin - esimerkiksi on vanhin tyttö lääkäri ja jos/kun lääkärin apua tai neuvoja tarvitaan - olisi aika typerää alkaa kinaamaan hänen kanssaan asioista - poika (joka muuten lukee parhaillaan lääkäriksi) on pätevä tietokoneiden kanssa .. olisi typerää alkaa kinaamaan hänen kanssaan siitä, kolmas on oppikoulun opettaja ja varmasti pätevämpi omalla alallaan kuin miehensä joka on kohta valmis matemaatikko .. ja hänkin varmasti parempi omalla sarallaan kuin kuukaan meistä muista .

        Ketä minun pitäisi tai olisi pitänyt "hallita" .. ?
        Vaimoni tekee sosiaalityötä ja minä hoitelen omia asioitani ... ja viihdymme keskenämme oikein hyvin .. ja kukaan ei hallitse ketään ..

        Koko tuo kyhäelmä "miesten oikeudesta hallita" maailmassa - perhettään ja kaikkea muutakin on vain miesten epätoivoinen viimeinen oljenkorsi yrittää pitää valtaa itsellään ja estää muita ajattelemasta omilla aivoillaan - ja samalla estää ihmisiä kehittymästä .. pienentää heidän itseluottamustaan ja siten yrittää tehdä heistä "kuuliaisia" .. sen sijaan että mentäisi Raamatun opetuksien mukaan.

        Mitä moraali on ?
        Juu, se on sitä mitä Jeesus meille opetti: Oikeudenmukaisuutta, rakkautta, vapautta, vastuuta ja raitista elämänkatsomusta.

        Kuinkahan monet miehet ovat pilanneet esimerkiksi lastensa elämää vain koska miehet ovat aina oikeassa (vaikka eivät ole) ja kuka siitä kärsii jälkeenpäin - kantavatko miehet vastuun hallinnastaan jälkeenpäin - eivät kanna .. koska JÄLKEENPÄIN ei asioille useinkaan voi enää paljoakaan tehdä. Seuraukset kantaa heidän lapsensa ...

        Joten älä kerro satujasi minulle.. :) ..

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        jaspis_1 esitti minulle kysymyksen : ## Laitako Alex päävastuun perheestäsi vaimosi harteille ja samoin ajattelet, että päävastuu seurakunnasta kuuluu yhtä hyvin naiselle, kun miehelle?##

        :)) No katsos jaspis - kun meillä toimii yhteishenki kaikkien kesken - on kolme aikuista lasta ja yhä toimii ... vaikka eivät edes asu meidän kanssamme enää (siis vaimoni ja minun) .

        Jokainen perheessä auttaa, kehuu, moittii toistaan ja ennen kaikkea nostaa toinen toistaan - rakkaudessa - kaikki on vapaaehtoista ja mitään pakkoa ei ole, eikä ole koskaan ollut ja pomoja ei ole - eikä tule - vaan vastuuta kantaa jokainen kykyjensä mukaan ja toisen auttaminen on selviö - näin se menee meidän perheessä.

        Kun tapasin vaimoni ja rakastuin .. niin minä KYSYIN häneltä että mitä jos pantais hynttyyt yhteen ja mentäisi naimisiin ja vaimoni katseli minua hetken aikaa ja sanoi sitten että ok .. :) ja me muutimme yhteen .. aivan yhtä tasa-arvoisina kuin aina ennenkin olimme olleet toistemme kanssa .. avioliitto ei muuttanut mitään siinä suhteessa .

        Kun me (vaimoni ja minä) hankimme lapsia niin me teimme senkin yhteisellä päätöksellä - emme koska vain jompi kumpi meistä halusi .

        Kun me kasvatimme lapsemme me teimme senkin yhteisellä linjalla - vapaus, vastuu ja keskinäinen rakkaus - tapahtuu sitten mitä vain - kenenkä perheenjäsenen elämässä vain . Esimerkkinä voin sanoa että meillä ei esimerkiksi rahaa ole koskaan piiloteltu edes lapsilta - sen sijaan on opetettu rahan vastuullista käyttämistä.

        Nyt monia vuosia myöhemmin - esimerkiksi on vanhin tyttö lääkäri ja jos/kun lääkärin apua tai neuvoja tarvitaan - olisi aika typerää alkaa kinaamaan hänen kanssaan asioista - poika (joka muuten lukee parhaillaan lääkäriksi) on pätevä tietokoneiden kanssa .. olisi typerää alkaa kinaamaan hänen kanssaan siitä, kolmas on oppikoulun opettaja ja varmasti pätevämpi omalla alallaan kuin miehensä joka on kohta valmis matemaatikko .. ja hänkin varmasti parempi omalla sarallaan kuin kuukaan meistä muista .

        Ketä minun pitäisi tai olisi pitänyt "hallita" .. ?
        Vaimoni tekee sosiaalityötä ja minä hoitelen omia asioitani ... ja viihdymme keskenämme oikein hyvin .. ja kukaan ei hallitse ketään ..

        Koko tuo kyhäelmä "miesten oikeudesta hallita" maailmassa - perhettään ja kaikkea muutakin on vain miesten epätoivoinen viimeinen oljenkorsi yrittää pitää valtaa itsellään ja estää muita ajattelemasta omilla aivoillaan - ja samalla estää ihmisiä kehittymästä .. pienentää heidän itseluottamustaan ja siten yrittää tehdä heistä "kuuliaisia" .. sen sijaan että mentäisi Raamatun opetuksien mukaan.

        Mitä moraali on ?
        Juu, se on sitä mitä Jeesus meille opetti: Oikeudenmukaisuutta, rakkautta, vapautta, vastuuta ja raitista elämänkatsomusta.

        Kuinkahan monet miehet ovat pilanneet esimerkiksi lastensa elämää vain koska miehet ovat aina oikeassa (vaikka eivät ole) ja kuka siitä kärsii jälkeenpäin - kantavatko miehet vastuun hallinnastaan jälkeenpäin - eivät kanna .. koska JÄLKEENPÄIN ei asioille useinkaan voi enää paljoakaan tehdä. Seuraukset kantaa heidän lapsensa ...

        Joten älä kerro satujasi minulle.. :) ..

        alex

        Alex hyvä, että olet saanut maistaa onnea ja yltäkylläisyytä.
        Jos tie painuu alaspäin, niin Herra auttaa nöyrtyväistä.
        Herran kädet ovat puhtaat, hän pelastaa senkin, joka ei ole viaton, kun vaan kääntyy Vapahtajan puoleen.

        Herra siunatkoon ja varjelkoon perhettäsi kaikkina elonpäivinä. Hän olkoon teidän kansanne!

        Myös te, jotka koette epäonnistuneen ja tai "olette pilanneet lasten elämän". Teillekin ja teidän lapsillanne on toivoa paremmasta. Jeesus voi kääntää kaiken voitoksi. Tämä maailma ei ole mitään tulevaan verrattuna. Jääkäätte hänen käsivarsilleen!


      • jaspis_1 kirjoitti:

        Alex hyvä, että olet saanut maistaa onnea ja yltäkylläisyytä.
        Jos tie painuu alaspäin, niin Herra auttaa nöyrtyväistä.
        Herran kädet ovat puhtaat, hän pelastaa senkin, joka ei ole viaton, kun vaan kääntyy Vapahtajan puoleen.

        Herra siunatkoon ja varjelkoon perhettäsi kaikkina elonpäivinä. Hän olkoon teidän kansanne!

        Myös te, jotka koette epäonnistuneen ja tai "olette pilanneet lasten elämän". Teillekin ja teidän lapsillanne on toivoa paremmasta. Jeesus voi kääntää kaiken voitoksi. Tämä maailma ei ole mitään tulevaan verrattuna. Jääkäätte hänen käsivarsilleen!

        Kiitos jaspis, tosin nyt oli kyse hieman eri asiasta mutta kiitos kuitenkin.

        Olen luonnollisesti tietoinen, että jos ihmisillä on vaikeaa elämässään on kaikki luonnollisesti tukalampaa - mutta sitä ei ratkaise sen paremmin miesten valta kuin naistenkaan... olen yhä sitä mieltä, että nainen on periaatteessa ihan yhtä pätevä kuin mies ihan mihin tehtävään vain - että se riippuu enemmän yksilön sopivuudesta riippuen mitä tehtäviä tulee eteen - ei siitä mitä sukupuolta ihminen on.

        Maailmassa on yhä sellaisiakin maita joissa naiset eivät saa jonkinlaisen normin seurauksena edes minkäänlaista koulutusta (esimerkiksi) - ja se helpottaa tietenkin sellaisen maan miehiä pitämään valtaa käsissään. Tässäkin historia opettaa meille sen, että sillä ei ole mitään väliä jos se on mies tai nainen joka jää ilman koulutusta - molemmista tulee yhtä oppimattomia - ja tätä en sano mitenkään ketään arvostellen vaan vain toteamuksena.

        Ennen aikaan olivat papit niitä jotka osasivat lukea ja kirjoittaa ja osa sen ajan systeemiä - kansa koostui oppimattomista hattu kourassa kirkkoherran ovella seisovista ja hänen apuaan tarvitsevista uskovaisista .. Se ei ole Raamatun opetuksen mukaista .. vaikka sitä sellaiseksi väitetäänkin ..

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Kiitos jaspis, tosin nyt oli kyse hieman eri asiasta mutta kiitos kuitenkin.

        Olen luonnollisesti tietoinen, että jos ihmisillä on vaikeaa elämässään on kaikki luonnollisesti tukalampaa - mutta sitä ei ratkaise sen paremmin miesten valta kuin naistenkaan... olen yhä sitä mieltä, että nainen on periaatteessa ihan yhtä pätevä kuin mies ihan mihin tehtävään vain - että se riippuu enemmän yksilön sopivuudesta riippuen mitä tehtäviä tulee eteen - ei siitä mitä sukupuolta ihminen on.

        Maailmassa on yhä sellaisiakin maita joissa naiset eivät saa jonkinlaisen normin seurauksena edes minkäänlaista koulutusta (esimerkiksi) - ja se helpottaa tietenkin sellaisen maan miehiä pitämään valtaa käsissään. Tässäkin historia opettaa meille sen, että sillä ei ole mitään väliä jos se on mies tai nainen joka jää ilman koulutusta - molemmista tulee yhtä oppimattomia - ja tätä en sano mitenkään ketään arvostellen vaan vain toteamuksena.

        Ennen aikaan olivat papit niitä jotka osasivat lukea ja kirjoittaa ja osa sen ajan systeemiä - kansa koostui oppimattomista hattu kourassa kirkkoherran ovella seisovista ja hänen apuaan tarvitsevista uskovaisista .. Se ei ole Raamatun opetuksen mukaista .. vaikka sitä sellaiseksi väitetäänkin ..

        alex

        Eri asioista puhutaan, koska en tuohon valtakeskusteluun lähde. Se on loputon suo. Ehkä nyt lyhyesti.
        Valtaa on niin monenlaista tässä maailmassa. Työnantajilla on oma valta-asemansa. Hallituksilla oma. Opettajilla oma. Rikkaat käyttävät valtaa. Velkojat käyttävät valtaa. Naiset käyttävät valtaa ja miehet käyttävät valtaa. Jne. valtaa siis käytetään, eikä valtaa käytetä aina oikein. Heikompia sorretaan.

        Kaikki valta on hänellä, joka valtaistuimella istuu.
        "Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti!" (Ilm. 5:13).

        Minä pysyn raamatussa. En mene ihmisten mielipiteiden mukaan. Raamatun mukaan seurakunnan kaitsija/pastori on mies. Ei nainen.
        Minkälaista valtaa seurakunnan kaitsijalla on? Se on vastuuta, opettamista, esikuvana olemista ym.

        Jeesus osasi lukea ja kirjoittaa. Hyvä esikuva kaikille seurakunnille. Alkuseurakunnan palvelijat ovat parempia esikuvia: Paavali, Timeteus, apostolit. Ei kaikista papeista tarvitse mallia ottaa.


      • jaspis_1 kirjoitti:

        Eri asioista puhutaan, koska en tuohon valtakeskusteluun lähde. Se on loputon suo. Ehkä nyt lyhyesti.
        Valtaa on niin monenlaista tässä maailmassa. Työnantajilla on oma valta-asemansa. Hallituksilla oma. Opettajilla oma. Rikkaat käyttävät valtaa. Velkojat käyttävät valtaa. Naiset käyttävät valtaa ja miehet käyttävät valtaa. Jne. valtaa siis käytetään, eikä valtaa käytetä aina oikein. Heikompia sorretaan.

        Kaikki valta on hänellä, joka valtaistuimella istuu.
        "Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti!" (Ilm. 5:13).

        Minä pysyn raamatussa. En mene ihmisten mielipiteiden mukaan. Raamatun mukaan seurakunnan kaitsija/pastori on mies. Ei nainen.
        Minkälaista valtaa seurakunnan kaitsijalla on? Se on vastuuta, opettamista, esikuvana olemista ym.

        Jeesus osasi lukea ja kirjoittaa. Hyvä esikuva kaikille seurakunnille. Alkuseurakunnan palvelijat ovat parempia esikuvia: Paavali, Timeteus, apostolit. Ei kaikista papeista tarvitse mallia ottaa.

        #Minkälaista valtaa seurakunnan kaitsijalla on? Se on vastuuta, opettamista, esikuvana olemista ym.#
        Juu, näin kaikkien meidän tulisi toimia olla vastuuta kantavia, opettaa sitä mikä on totta, ja toimia tällä tavalla esikuvana muille- nyt se on valitettavasti niin harvinaista että näin tapahtuu, missä sitten ollaankin ja toinen asia on että käsitykset miehen paremmuudesta eivät jää seurakuntaan, vaan leviävät muualle yhteiskuntaan - jopa sinne missä ei edes uskota Jumalaan. Naisia on kautta aikojen pidetty jotenkin huonompana kuin miestä .. Ei siksi että naiset olisivat jotenkin huonompia vaan koska siitä on kerran tehty eräänlainen systeemi.. Näin se valitettavasti . Huono mies valitaan tehtävään mieluimmin kuin hyvä ja tehtävään sopiva nainen.

        Olen samaa mieltä että turha meidän on tästä kinata me tulkitsemme Raamattua eri tavalla tässä asiassa .. joten se siitä ..

        alex :)


      • selkeästi
        jaspis_1 kirjoitti:

        Eri asioista puhutaan, koska en tuohon valtakeskusteluun lähde. Se on loputon suo. Ehkä nyt lyhyesti.
        Valtaa on niin monenlaista tässä maailmassa. Työnantajilla on oma valta-asemansa. Hallituksilla oma. Opettajilla oma. Rikkaat käyttävät valtaa. Velkojat käyttävät valtaa. Naiset käyttävät valtaa ja miehet käyttävät valtaa. Jne. valtaa siis käytetään, eikä valtaa käytetä aina oikein. Heikompia sorretaan.

        Kaikki valta on hänellä, joka valtaistuimella istuu.
        "Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti!" (Ilm. 5:13).

        Minä pysyn raamatussa. En mene ihmisten mielipiteiden mukaan. Raamatun mukaan seurakunnan kaitsija/pastori on mies. Ei nainen.
        Minkälaista valtaa seurakunnan kaitsijalla on? Se on vastuuta, opettamista, esikuvana olemista ym.

        Jeesus osasi lukea ja kirjoittaa. Hyvä esikuva kaikille seurakunnille. Alkuseurakunnan palvelijat ovat parempia esikuvia: Paavali, Timeteus, apostolit. Ei kaikista papeista tarvitse mallia ottaa.

        jaspis_1 kirjoittaa asiaa.


    • pyhpyh

      Toistan. Paavalilla ei ole mitään naispappeuskantaa lainkaan. Ihan tyhmää sellaista edes väittää.

      • niinpä.-

        Paavli pysyykin Sanan mukaisessa järjestyksessä.


      • pyhpyh

        Aivan. Mutta te ette pysy kieltäessänne Jumalan valitsemilta naisilta puhumisen.


    • mies.paikallaan

      Pahasti vesitetty on. Oikeassa olet ylifariseus.

      • joskonytuskoisit

        Ei ole miespappia eikä naispappia. Siksi väitteenne on höpönlöpöä. On vain Jeesus-pappi.


    • Lisäys;

      Opiskelin hallintotieteitä julkisen johtajuuden asioita parin lukuvuoden oppimäärän 2010 luvulla, -perus- ja aineopinnot yliopistossa muita lähelle liittyviä kursseja työmäärältään 70 opintopisteen verran.

      Kokemusta on kertynyt elämän varrella lukuisista alaistaitoja vaativista työtehtävistä, sekä myös tulospanos yksikön hallinnollisisista, ostoista ja myynnistä vastaavana esimies-johtajana, sekä yli tusinasta luottamustehtäviä, (yhdistystoiminnassa; hengellisessä yhdistyksessä, sekä kunnallisessa hallinnossa, että suuren vuokrayhtiön asukasdemokratiassa) että myös T:mi muotoisesta ammattinharjoittaja toiminnasta.
      Kokemukset eivät ole pitkiä, eikä niistä yksikään ole päättynyt nolosti, (vain yksi työsuhde joka päättyi uupumukseen päättyi jaksamisen loppumiseen monenlaisen liikarasituksen, ihmissuhdeasioiden epärationaalisuuden, uskonnollisten ristiriitojen aiheuttamiin) vastuuni olen kantanut 100% kaikessa tarvittavan ajan, mutta nuorempana monenalaisen asian kesto jäi lyhyemmillään n. 2 vuoden pituiseksi mistä mainitsen. Pätkätöitä kuitenkin oli 3 -6 kk mittaisia yhtyeen aikaan.
      Vastuuni luottamustehtävissäni kannoin 100% joka päivä, kunnes vastuuni määräaika päättyi, tai sanoin vastuuni päättyneeksi itse.
      Elämässäni en kaatunut edes viinaan koskaan, mutta naisiin sen sijaan ja ihmissuhdeasioihin olen aina poikkeuksetta kaatunut, ja uupumuksen aiheuttamaan, jos jostakin kaatunut ja kompastunut olen.

      Olen miettinyt mitä merkitsee Raamatun "alamainen" ja todennut, että hebrean "bd;" tarkoittaa "työtekoa, palvelua, "orjatyötä" ja orajtyötä oli kahta eri laatua, nk. meillä on ollut renkejä ja piikoja, nämä saattoivat olla kuin perheenjäseniä ja kohdeltiin hyvin. Pakkotyö oli sitten toinen orjuuden muoto. Myös temppelissä- ja Jumalan palvelua.
      "kbs;" -"alistaa, ottaa omaan käyttöönsä, myydä orjaksi, pakottaa, tehdä väkivaltaa."
      "sm;" "kuulla, olla kuuliainen." "Misma;" "alamainen, alistettu kansa"-Näin erilaisissa asiayhteyksissä on käännetty hebreaa.
      Kreikankielellä "hypotasso;" - "alamainen" -"alistaa jonkun vallan alle, olla jonkun alamainen, olla alistettu, kuuliainen."

      Alamaisten pitäminen ole laillista puuhaa edes työsopimuksilla ja rahallakaan Suomessa tänään. Korkeintaan yhteistyöhön orientoituneita kumppaneita voi saada työsopimuksilla ja palkanmaksulla sopimuksen vastike-suorite perusteisten perustehtävien mukaan.
      Sellaista viranhaltijan paikkaa ei missään ole, missä voisi subjektin ohittaa subjektia koskevassa asiassa ja päätöksenteossa. Toisen henkilökohtaisilla asioilla hyppääminen autoritaarisena hallitsijana ja vallitsijana, ilman tilivelvollisuutta puheistaan ja toimistaan ei ole laillista puuhaa sekään.
      Yhdistystoiminnassa ja julkisten oikeushenkilöiden (järjestöt, yhtiöt) voi päätöksiä tehdä vain toimielin, johtokunta/ hallitus/lautakunta, ja tietenkin työnantaja.
      Esimiehellä prätkähtää aina ensimmäiseksi mieleen tietenkin informaalisuus, sopimuksellisuus ja vuorovaikutus asiat kun ihmisten kanssa ollaan tekemisissä ja sopimuksissa. Kaikki mikä ei yhdistystoiminnassa ole toimielimen päätöstä on mielivaltaa. Toimielin voi tehdä vain sääntöjen mukaisia päätöksiä. Toimielimen jäsenet kantavat juridista, ja henkilökohtaista vastuuta ryhmän toiminnan päätöksien vaikuttavuuden tuloksista. Esimiestä toiselle ei ryhmässä ole. Jokaista koskee sama itsenäinen päätösvalta; äänestyslappu ryhmän päätöksenteossa. Puheenjohtajalla on joskus kaksi äänestyslappua, jos äänet menevät tasan, jos säännöt sanovat
      että pj:n ääni ratkaisee. Pitää oppia kantamaan vastuutaan ja toimimaan toimielimen alaisuudessa. Esimiesasemassa suhteessa toiseen ihmiseen ei voi olla yhdistystoiminnassa. Esimieasema suhteessa toiseen ihmiseen kuuluu työelämään ja sopimuksissa on oltava uros- ja naaraskappaleet missä on sovittu osapuoleten kesken perustehtävät että toisella on työnantajan tai työnjohdollinen tehtävä, ja toinen osapuoli on orientoitunut sopimuksen mukaan vastiketta vastaan määrättyyn perustehtävään. Sopimuksessa lukee aina perustehtävä eli miksi joku maksaa rahapalkkaa.
      Hengellisessä kansainvälisessä järjestössä on rakenteet demokratian mukaan, ja yhdessä sovitut säännöt. Korkeimman elimen puheenjohtaja, A-kirkossa Adventtikirkon presidentti käyttää oman itsenäisen toimivaltansa; äänestyslappunsa pääkonfrenssin päätöksenteossa. Puheenjohtaja johtaa puheen toimikautensa istuvana puheenjohtajana.
      On tärkeätä ymmärtää toimielimen ryhmien jäsenien vastuu, sillä nämä ovat juridisessakin vastuussa ryhmän päätöksien tuloksista.

      Pappis- pastorikunta on koulutettu teologissa tiedekunnissa. Teologiset tiedekunnat sisällyttävät tutkintoihinsa Raamatun teologian asioita, sekä erilaisia valmiuksia yhteensä kuudessa kielessä.

      Mielivallalle mieluisaksi ei tarvitse orientoitua! -Aika on muuttunut -alamaisia ei ole olemassa.

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

      • kukakorottisinut

        Etkö ole Jeesuksen alamainen?


      • NurinkurinJaToisipäi
        kukakorottisinut kirjoitti:

        Etkö ole Jeesuksen alamainen?

        Jeesus ei tullutpalveltavaksi vaan palvelemaan ja tämä sama koskee miehiä joiden tulee olla naisten pää kuten Jeesus o,i seurakunnan pää. Samoin naisten on tultava miehiksi (tasa-arvoisiksi) saadaksen paikan taivaassa.


      • kukakorottisinut kirjoitti:

        Etkö ole Jeesuksen alamainen?

        "kukakorottisinut
        24.5.2016 23:03
        Etkö ole Jeesuksen alamainen?"

        - Taas joku vallanhimoinen häiriintynyt "adventisti" jopka luulee että yhdistystoiminnassa- arvo-etujärjestössä pitäisi ihmiset laittaa vertikaaliseen nokkimisjärjestykseen; -että ihmisten pitäisi rientää osoittamaan kunnioitusta kunniankipeille- jotka pyytävät itselleen kunniaan evankeliumista.

        Minä en ota yhdistystoiminnassa esimiestä- sellaista moraalista tai juridista velvollisuutta ei minulla ole, että minun pitäisi pitää eläkepäivilläni, tai yhdistystoiminnassa esimies-johtaja-tuomaria autoritaarisena hallitisijana ja vallitsijana, joilla ei tavallisesti ole mitään ymmärrystä ryhmän johtamisesta.

        Ihmiset ovat useimmin tänään koulutettuja ja yhteistyökykyisiä, joista ei saa alamaisia itsellensä "joo-joo-miehiksi" mielivallalle.
        Tämä mielivalta tahtoo käyttää päviät pitkät muiden henkilökohtaiseen arvosteluun.
        - Ei moraalista eikä juridista velvollisuutta ole ryhtyä alamiaseksi mielivallalle.
        Kaikki mikä ei ole toimielimen päätöstä, on mielivaltaa yhdistystoiminnassa.
        Yhdistystoiminnassa on vain tasa-arvoisia ihmisiä.

        >>>>>>>>>>> Tämä on Suomi24.fi foorumi, jossa kansalaiset käyvät vapaata keskustelua.
        Tänne ei tarvitse kenenkään "korotusta."

        Sorvaa vaikka kynttilänjalkoja, tms. mitä osaat. Hiero vaikka ihmisiä, jos sitä osaat.
        Neulo vaatteita, jos sitä osaat, mutta älä ryhty toisen esimies-johtaja-tuomariksi.
        Jos olet suorittanut teologisen tiedekunnan tutkinnon- neuvo hengellisiä Raamatun teologian asioita- siihen olet koulutettu, mutta älä ryhdy toisen ja kolmannen persoonan esimies-johtaja-tuomariksi yhdistystoiminnassa, tai Suomi24.fi foorumeilla.

        Nimimerkkejään on hyvä kekkailla sen mukaan ettei niillä osoittele ja vihjaile muille ihmisille tyhmyyttäänkään.
        Laita vaikka oma nimimerkki rekisteröitynä, ja mielellään omalla nimelläsi.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • Penuela

      Välillä tulee mieleen...saiko "Paavali" näkönsä takaisin? . Voisi luulla että nimet olisivat sekoittuneet. . Paavali ei ole edelleenkään Jumala eikä myöskään Poika. Tulkitse miten haluat.. hirvittää ja hävettää..että moni lahko elää vieläkin alistaen naista. " mies erotkoon perheestään ja yhtyköön vaimoonsa" jo tuo miten ilmaiset asian. Kertoo sinusta paljon. Ymmärrätkö yhtään mitä Jeesus tarkoitti avio rakkaudella? ! Pelottavaa ajatella mitä vaimosi ja tyttäresi joutuvat kokemaan..Tiedätkö mitä? .... seuraava tulee naisen hahmossa. Tiedätkö miksi? Totuus tuli jo.. nyt on Rakkauden vuoro. Mitä!? Etkö voi ymmärtää että jos on Jumalan Poika on myös Tytär. Uskotko oikeasti että se miten on naista alistettu!!!?? Mene ja lue.. Sanassa ei missään muualla sanota kuten Paavali sanoo ! Öö.. "heikompi astia"... kyllä..tunteilla osattava. .jos mies suhtautuu järjellä..tunteettomasti
      Nainen sovittaa sen tunteella..Rakkaudella. Paavalin mukaan ootte ottaneet opin joka sanoo että nainen on tyhmä..alistettava. .kaikintavoin..vähempiarvoinen. Säälin sinua mies joka näin ajattelet.."Jumala loi ihmisen..mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi." Rukoilen puolestasi.

      • PaavalinTila

        Saattoi olla että Paavali sai kokonaan tai osittain näkönsä takaisin mutta yhden selityksen mukaan kärsi fyysisen vamman aiheuttamista kivuista kun puhi paholaisen enkelin pistävän häntä peitsellään. Samaten Paavalin mukana kulki pitkään Antiokialainen lääkäri Luukas, joten tulisiko ymmärtää että Paavali tarvitsi jatkuvaa pätevän lääkärin läsnäoloa vai miksi hän valitsi matkakumppnikseen Antiokiassa juuri lääkärin. Asioitaha voi aina syvästi pohtia.


      • Exap

        Tässä asiassa mennään kummankin kannan osalta äärimmäisyyksiin, ja toinen puoli vastaa syytöksin. Tarkoitan esimerkiksi tätä:
        " Paavalin mukaan ootte ottaneet opin joka sanoo että nainen on tyhmä..alistettava. .kaikintavoin..vähempiarvoinen."
        En kyllä todellakaan tiedä kuka näin ajattelisi; ei ainakaan kukaan jonka tunnen. Mutta kenties tälläkin tavalla ajattelevia on - ehkä joku äärimmäisen pieni joukko ?
        Voisiko asiaa ajatella siltä kannalta, että tyydytään siihen osaan joka ihmiselle on annettu ? Jumalalla on aina ollut järjestys ja malli ihmiskuntaa varten, ja ongelmat nousevat aina siitä kun ihminen alkaa järkeillä sitä mallia vastaan. Sama asia näkyi jo alussa, kun sielunvihollinen alkoi järkeillä asioita oman mielensä mukaan ja oli sitä mieltä että joku toinenkin olisi sopiva Jumalan osaan.
        Mutta Jumalan järjestyksessä on aina hierarkia: MIKÄÄN Jumalan asettama asia ei ole demokratiaa ! Jumala on asettanut tuomareita, profeettoja, kansan johtajia, kuninkaita ja apostoleja oman valtansa nojalla. Papeiksi Hän asetti leeviläiset, ei minkään paremmuuden perusteella vaan siksi että Hän niin näki hyväksi. Se on sitten ihan yksi ja sama vaikka joku Juudan heimosta olisi ollut sitä mieltä että juudalainen on aivan yhtä hyvä pappi kuin leeviläinen ja täysin yhdentekevää vaikka ruubenilaiset olisivat olleet todistetusti ihmisten mielestä sata kertaa parempia pappeja kuin leeviläiset !
        Ja vaikka naiset olisivat olleet tuhat kertaa parempia leeviläispappeja kuin miehet, entä sitten ? Onko se syy asettua haastamaan Jumalan asettamaa järjestystä ?
        Voisiko siis harkita sitä, että jos kerran Paavali on julistanut "pääsyvaatimukset" vaikkapa kaitsijan virkaan, ne luettaisiin ja niitä noudatettaisiin ? Eli toisin sanoen naimattomat ja lapsettomat voidaan karsia pois heti kättelyssä. Molemmille näistä nimittäin on myös helposti ihmisjärjellä ymmärrettävä peruste. Mutta nykyään kun monessa seurakunnassa vanhimmaksi ja pastoriksikin pääsee ihan ilman mitään kokemusta ja näyttöä siitä että osaa hoitaa perhettään ja vastata perheestään !!!
        Kuka sitten voi "hallita oman kotinsa" - jollei perheen pää ? Kertokaa nyt hyvät ihmiset edes JOKU minulle, miten nainen jolla on mies ja lapset, voisi Raamatun mukaisesti olla perheen päänä ja hallita hyvin perhettään, jos Paavali kerran sanoo että mies on vaimon pää ?


      • mietiskelijä-
        Exap kirjoitti:

        Tässä asiassa mennään kummankin kannan osalta äärimmäisyyksiin, ja toinen puoli vastaa syytöksin. Tarkoitan esimerkiksi tätä:
        " Paavalin mukaan ootte ottaneet opin joka sanoo että nainen on tyhmä..alistettava. .kaikintavoin..vähempiarvoinen."
        En kyllä todellakaan tiedä kuka näin ajattelisi; ei ainakaan kukaan jonka tunnen. Mutta kenties tälläkin tavalla ajattelevia on - ehkä joku äärimmäisen pieni joukko ?
        Voisiko asiaa ajatella siltä kannalta, että tyydytään siihen osaan joka ihmiselle on annettu ? Jumalalla on aina ollut järjestys ja malli ihmiskuntaa varten, ja ongelmat nousevat aina siitä kun ihminen alkaa järkeillä sitä mallia vastaan. Sama asia näkyi jo alussa, kun sielunvihollinen alkoi järkeillä asioita oman mielensä mukaan ja oli sitä mieltä että joku toinenkin olisi sopiva Jumalan osaan.
        Mutta Jumalan järjestyksessä on aina hierarkia: MIKÄÄN Jumalan asettama asia ei ole demokratiaa ! Jumala on asettanut tuomareita, profeettoja, kansan johtajia, kuninkaita ja apostoleja oman valtansa nojalla. Papeiksi Hän asetti leeviläiset, ei minkään paremmuuden perusteella vaan siksi että Hän niin näki hyväksi. Se on sitten ihan yksi ja sama vaikka joku Juudan heimosta olisi ollut sitä mieltä että juudalainen on aivan yhtä hyvä pappi kuin leeviläinen ja täysin yhdentekevää vaikka ruubenilaiset olisivat olleet todistetusti ihmisten mielestä sata kertaa parempia pappeja kuin leeviläiset !
        Ja vaikka naiset olisivat olleet tuhat kertaa parempia leeviläispappeja kuin miehet, entä sitten ? Onko se syy asettua haastamaan Jumalan asettamaa järjestystä ?
        Voisiko siis harkita sitä, että jos kerran Paavali on julistanut "pääsyvaatimukset" vaikkapa kaitsijan virkaan, ne luettaisiin ja niitä noudatettaisiin ? Eli toisin sanoen naimattomat ja lapsettomat voidaan karsia pois heti kättelyssä. Molemmille näistä nimittäin on myös helposti ihmisjärjellä ymmärrettävä peruste. Mutta nykyään kun monessa seurakunnassa vanhimmaksi ja pastoriksikin pääsee ihan ilman mitään kokemusta ja näyttöä siitä että osaa hoitaa perhettään ja vastata perheestään !!!
        Kuka sitten voi "hallita oman kotinsa" - jollei perheen pää ? Kertokaa nyt hyvät ihmiset edes JOKU minulle, miten nainen jolla on mies ja lapset, voisi Raamatun mukaisesti olla perheen päänä ja hallita hyvin perhettään, jos Paavali kerran sanoo että mies on vaimon pää ?

        Kaikki eivät halua ymmärtää.
        Kuten Penuela " mies erotkoon perheestään ja yhtyköön vaimoonsa".
        Ehkä jotkut naiset haluaa, että mies roikkuu vielä äidissään eikä ota vastuuta perheestään, vaan juoksee äidin helmoihin. Ehkä Penuela haluaa, että mies viettää aikaansa enemmän äitinsä helmoissa, kun vaimonsa luona?

        Mamman poikia saattaa jokunen olla, että ihan tarpeen se on muistuttaa, että miehen pitäisi ottaa vastuu (perheen päänä) puolistaan ja lapsistaan ja antaa äitinsä ja iskansa elää omaa elämää.

        Pakosti sitä nykyään joutuu vaimot olemaan perheen päänä, jos mies häipyy tai juo kaiken aikaa. Helppoa se ei ole ja saattaa olla sekasortosta/raskasta.

        Hyvä, jos vielä löytyy vastuullisia miehiä, jotka haluvat ottaa perheen pään vastuun kantaakseen. Alistamiset ovat oma luku sinänsä, eivätkä ne liity mitenkään perheen pään tehtäviin. Alistaja voi olla mies tai nainen.

        Pastorin/seurakunnan kaitsijan tehtävät kuuluvat miehelle raamatun mukaan.
        Voisiko joku ajatella näin,että pastorin tehtävä on olla alistaja ja siksi pitää tasa-arvoisesti valita miesalistaja ja naisalistaja seurakunnan kaitsijan tehtävään?


    • Puhuvainen.Patriarkka

      Naisen paikka on keittiössä ja aviovuoteessa!

    • Naisen.paikka

      Nainen luotiin miehelle pelkästään AVUKSI. Ei miksikään muuksi.
      Nykyään nainen haluaa olla suuna ja päänä ja tehdä miehestä itselleen avun.
      Nainen yrittää siis vesittää Jumalan luomistyönkin tarkoituksen, nostamalla omaa statustaan.

    • Esa_S

      Vai, että Paavalin kanta?

      Uuden testamentin aikana ei ollut olemassa kirkkoja eikä niiden organisaatioita, ei papin eikä pastorin virkoja. Niin miehet kuin naisetkin levittivät Jumalan sanaa ja toimivat seurakunnassa. Nainen ei kuitenkaan hengellisesti tarkasteltuna ollut heikompi kuin mies. Jos ajatellaan asian teologista puolta, niin ehkä merkittävimmät uuden testamentint teologiset keskustelut käytiin juuri naisten kanssa (vrt esim. nainen Psyykkarin kaivolla).

      Naisten pitäminen vähempiarvoisina kuului tuon ajan kieroituneeseen kulttuuriin, jota Jeesus, päin vastoin kuin monet naispappeuden kannattajista, vastusti. Jeesus yritti useaan otteeseen muuttaa noita vääristyneitä asenteita naisia kohtaan ja näyttää ihmisille, miten väärässä he asian suhteen olivatkaan. Tuo kulttuuri ei näköjään ole vieläkään muuttunut. Jumala loi ihmiset tasa-arvoisiksi, jos ajatellaan asiaa rakkauden näkökulmasta. Kun Jumala on rakkaus, pitäisikö hän ihmisiä epätasa-arvoisina sukupuolen takia? Ei varmasti! Estäisikö hän naisia toimimasta Jumalan työssä? Ei todellakaan. Mutta joillakin miehillä on tähän asiaan niin pahoja ennakkoluuloja, että he eivät edelleenkään pysty näkemään asiassa muuta kuin oman napansa. Voit teitä veljiä, missä on teidän kunnioituksenne lähimmäistä kohtaan?

      Kun raamattu ei suoraan puutu tähän asiaan ja kun Uuden testamentin ajan seurakunnissa ei ollut hierarkisia organisaatiorakenteita, joissa olisi edes esiintynyt nykyajan pappia tai pastoria vastavaa virkaa, niin nykyajan papin tai pastorin virkaa ei edes pysty vertailemaan tuon ajan apostolisen seurakunnan vanhinten ja opettajien tehtävien kanssa. Asia on siksi irrelevantti. Kun raamattua pitäisi tutkia aikansa kulttuuria, elintapoja yms vastaan ja niin useat tekevätkin, miksi kulttuuri kuitenkin niin usein unohdetaan tässä asiassa?

      Eikö pitäisi ennemmin keskittyä naisen tärkeään tehtävään perhe-elämän, seurakuntaelämän ja omankin elämänne rikastuttajana.

      • Esa_S

        Kirjoitusvirhe...piti sanoa, että Jeesus vastusti tuota kieroutunutta kulttuuria halveksua naisia, toisin kuin nykyään useat naispappeuden VASTUSTAJAT tekevät.


      • 1234567--
        Esa_S kirjoitti:

        Kirjoitusvirhe...piti sanoa, että Jeesus vastusti tuota kieroutunutta kulttuuria halveksua naisia, toisin kuin nykyään useat naispappeuden VASTUSTAJAT tekevät.

        Mieheksi pukeutunut nainen on kauhistus Jumalalle. Raamattu ei tunne tasa-arvoa, vaan vallanalaisuuden säätämän järjestyksen, jonka Jumala on itse säätänyt ja määrännyt. Naiset halveksivat Jumalan tahtoa nousemalla naisina papeiksi, vastoin Jumalan säätämää järjestystä.


      • mmmmmwhat
        Esa_S kirjoitti:

        Kirjoitusvirhe...piti sanoa, että Jeesus vastusti tuota kieroutunutta kulttuuria halveksua naisia, toisin kuin nykyään useat naispappeuden VASTUSTAJAT tekevät.

        Raamatusta voimme lukea, että Jumala loi heidät mieheksi ja naiseksi.
        En ole löytänyt kohtaa, että Jumala loi heidät tasa-arvoisiksi.
        Jumalan kaltaiseksi hän heidät loi ja yhdenvertaiseksi Luojaansa nähden. Todellakin heidät luotiin mieheksi ja naiseksi, eli erilaisiksi täydentämään toisiaan, mutta nykyään on tämä sukupuoleton eliitti/sukupuolineutraaleja, jotka painostaa tasa-arvo periaatetta ilman sukupuolta. Luominen oli täydellinen, mestariteos, kunnes synti tuli kuvioihin.

        Nyt menit sanomaan väärin, ei naipappeuden vastajat haveksi naisia. En ole vielä yhtäkään sellaista tavannut, joka naispastoreita vastustaisi sen takia, että halveksii naisia? Naisten halveksijoita löytynee enemmän sieltä puolelta, jossa naispappeutta kannatetaan. Vai onko Esa S. erimieltä?

        Jeesus ei valinnut yhtään naisapostolia itselleen, mutta osasi kohdata ihmisen.
        Kuka sitten miestä halveksii, niin että piti Jeesuksenkin ristiinnaulita. Halveksiiko miehet miehiä? Vai huutivatko naisetkin, että ristiinnaulitse?

        2Tim. 3:1-6 Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
        Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
        rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
        pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.
        Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja,

        Ei ole tämä parempi sukupolvi.
        Melkein kaikki maalliset maailman ihmiset haluaa naispapit kirkkoihin, että tasa-arvo tulisi täydelliseksi ja neutralius toteutuisi.
        Eli miten Esa S. oikein on? Ovatko nämä kaikki heitä, jotka naisia eivät halveksi tai alista?

        Esa S:n mielestäkö he, jotka puolustavat raamatun arvoja, että miehen pitäisi perheen päänä hyvin kotinsa halita ja rakastaa vaimojaan kuten Jeesus rakasti ja ottaa vastuu seurakunnan kaitsijan tehtävästä. Siis tämä ihmiset ovat Esa S:n mielestä naisten halveksijoita?

        Jumalan työssä riittää tehtävää niin naiselle, kun miehelle, mutta seurakunnan kaitsija olkoon nuhteeton yhden naisen mies.


      • Esa_S

        Niin, molemmille näkökannoille löytyy uskottava teologinen selitys; naispappeuden puolesta ja sitä vastaan. En lähde keskustelemaan teologiasta sen syvällisemmin. Tarkoitus oli tuoda oma mielipiteeni esille.

        Mutta jos Jeesus tulisi ensimmäistä kertaa kuolemaan syntiemme puolesta nyt ja vielä tänne Suomeen, sen sijaan että hän tuli maapallolle jo vuoden nolla tienoilla, niin eläisikö hän tässä kulttuurissa, joka on sukupuolitasaarvoisempi vai tuon ajan kultuurissa, johon hän syntyi. Raamattu näyttäisi todennäköisesti melko erilaiselta jos se olisi kirjoitettu tällä vuosisadalla, sillä se peilaisi meidän kulttuuriamme ja elintapojemme sen tähden takia juuri tätä aikaa. Jeesus olisi varmasti tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolestapuhuja ja kantaisi huolta vähän eri asioista nyt kuin uudentestamentin aikoihin...esimerkiksi ympäristöasioista.

        Minä en ole löytänyt rakastavasta Jumalasta sellaista puolta, että hän olisi pitänyt naista alempiarvoisena kuin miestä. En vaikka olen lukenut koko raamatun läpi. Päin vastoin; hänen lähimmät ihmisensä olivat naisia ja hän kohteli heitä hyvin rakastavasti. Paavali sen sijaan sanoi itsekin olevansa roomalaisille roomalainen, juutalaisille juutalainen jne... ja näiden kultuurien mukaisesti hänen asenteensa naisiin heijasteli tuon ajan kultuuria, sitä asiaa vastaan mitä vastaan Jeesus Psyykkarin kaivolla taisteli.

        Tasa-arvoinen nainen ja mies-ajattelu ei sulje pois sitä ajatusta, että Jumala loi naisen miehen kumppaniksi ja avuksi hänelle, kuten 1Moos 1 kertoo. Yhtähyvin mies on naiselle kumppani ja hänelle avuksi. Naisen tulee rakastaa miestään ja miehen vaimoaan. Mitä tulee miehen päänä olemiseen, 1.Kor 11 luvusta voidaan selvästi huomata, että kyseessä on tuon ajan ohjeita tuon ajan ihmisille. Eihän kukaan nykyaikana vakavissaan noudata tuon saman luvun pään peittämisohjeitakaan. Edelleen ollaan tietyssä kultuurissa ja tiettyyn aikaan. Enemmänkin tästä voisi kirjoittaa mutta kun tarkoitus oli oikeastaan vain tuoda tietty näkökanta esille kun sitä ei vielä ollut mainittu.


      • Exap
        Esa_S kirjoitti:

        Niin, molemmille näkökannoille löytyy uskottava teologinen selitys; naispappeuden puolesta ja sitä vastaan. En lähde keskustelemaan teologiasta sen syvällisemmin. Tarkoitus oli tuoda oma mielipiteeni esille.

        Mutta jos Jeesus tulisi ensimmäistä kertaa kuolemaan syntiemme puolesta nyt ja vielä tänne Suomeen, sen sijaan että hän tuli maapallolle jo vuoden nolla tienoilla, niin eläisikö hän tässä kulttuurissa, joka on sukupuolitasaarvoisempi vai tuon ajan kultuurissa, johon hän syntyi. Raamattu näyttäisi todennäköisesti melko erilaiselta jos se olisi kirjoitettu tällä vuosisadalla, sillä se peilaisi meidän kulttuuriamme ja elintapojemme sen tähden takia juuri tätä aikaa. Jeesus olisi varmasti tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolestapuhuja ja kantaisi huolta vähän eri asioista nyt kuin uudentestamentin aikoihin...esimerkiksi ympäristöasioista.

        Minä en ole löytänyt rakastavasta Jumalasta sellaista puolta, että hän olisi pitänyt naista alempiarvoisena kuin miestä. En vaikka olen lukenut koko raamatun läpi. Päin vastoin; hänen lähimmät ihmisensä olivat naisia ja hän kohteli heitä hyvin rakastavasti. Paavali sen sijaan sanoi itsekin olevansa roomalaisille roomalainen, juutalaisille juutalainen jne... ja näiden kultuurien mukaisesti hänen asenteensa naisiin heijasteli tuon ajan kultuuria, sitä asiaa vastaan mitä vastaan Jeesus Psyykkarin kaivolla taisteli.

        Tasa-arvoinen nainen ja mies-ajattelu ei sulje pois sitä ajatusta, että Jumala loi naisen miehen kumppaniksi ja avuksi hänelle, kuten 1Moos 1 kertoo. Yhtähyvin mies on naiselle kumppani ja hänelle avuksi. Naisen tulee rakastaa miestään ja miehen vaimoaan. Mitä tulee miehen päänä olemiseen, 1.Kor 11 luvusta voidaan selvästi huomata, että kyseessä on tuon ajan ohjeita tuon ajan ihmisille. Eihän kukaan nykyaikana vakavissaan noudata tuon saman luvun pään peittämisohjeitakaan. Edelleen ollaan tietyssä kultuurissa ja tiettyyn aikaan. Enemmänkin tästä voisi kirjoittaa mutta kun tarkoitus oli oikeastaan vain tuoda tietty näkökanta esille kun sitä ei vielä ollut mainittu.

        "Raamattu näyttäisi todennäköisesti melko erilaiselta jos se olisi kirjoitettu tällä vuosisadalla, sillä se peilaisi meidän kulttuuriamme ja elintapojemme sen tähden takia juuri tätä aikaa."
        Olisikohan syntiinlankeemuskertomus mielestäsi myös kirjoitettu uusiksi ?
        "Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva""
        Jännityksellä odotan miten mielestäsi tuo "hän on sinua vallitseva" kirjoitettaisiin nyky-yhteiskunnan valossa ?
        "Naisen tulee rakastaa miestään ja miehen vaimoaan."
        Ei minun Raamatussani kyllä noin sanota. Naisen tulee KUNNIOITTAA miestään ja miehen rakastaa vaimoaan. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä että mies antaa vaikka henkensä vaimon edestä, ja vaimo puolestaan kunnioittaa miestä ja sitä kautta myös miehen asemaa perheen päänä. Se on win-win.


      • mmmmmwhat
        Esa_S kirjoitti:

        Niin, molemmille näkökannoille löytyy uskottava teologinen selitys; naispappeuden puolesta ja sitä vastaan. En lähde keskustelemaan teologiasta sen syvällisemmin. Tarkoitus oli tuoda oma mielipiteeni esille.

        Mutta jos Jeesus tulisi ensimmäistä kertaa kuolemaan syntiemme puolesta nyt ja vielä tänne Suomeen, sen sijaan että hän tuli maapallolle jo vuoden nolla tienoilla, niin eläisikö hän tässä kulttuurissa, joka on sukupuolitasaarvoisempi vai tuon ajan kultuurissa, johon hän syntyi. Raamattu näyttäisi todennäköisesti melko erilaiselta jos se olisi kirjoitettu tällä vuosisadalla, sillä se peilaisi meidän kulttuuriamme ja elintapojemme sen tähden takia juuri tätä aikaa. Jeesus olisi varmasti tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolestapuhuja ja kantaisi huolta vähän eri asioista nyt kuin uudentestamentin aikoihin...esimerkiksi ympäristöasioista.

        Minä en ole löytänyt rakastavasta Jumalasta sellaista puolta, että hän olisi pitänyt naista alempiarvoisena kuin miestä. En vaikka olen lukenut koko raamatun läpi. Päin vastoin; hänen lähimmät ihmisensä olivat naisia ja hän kohteli heitä hyvin rakastavasti. Paavali sen sijaan sanoi itsekin olevansa roomalaisille roomalainen, juutalaisille juutalainen jne... ja näiden kultuurien mukaisesti hänen asenteensa naisiin heijasteli tuon ajan kultuuria, sitä asiaa vastaan mitä vastaan Jeesus Psyykkarin kaivolla taisteli.

        Tasa-arvoinen nainen ja mies-ajattelu ei sulje pois sitä ajatusta, että Jumala loi naisen miehen kumppaniksi ja avuksi hänelle, kuten 1Moos 1 kertoo. Yhtähyvin mies on naiselle kumppani ja hänelle avuksi. Naisen tulee rakastaa miestään ja miehen vaimoaan. Mitä tulee miehen päänä olemiseen, 1.Kor 11 luvusta voidaan selvästi huomata, että kyseessä on tuon ajan ohjeita tuon ajan ihmisille. Eihän kukaan nykyaikana vakavissaan noudata tuon saman luvun pään peittämisohjeitakaan. Edelleen ollaan tietyssä kultuurissa ja tiettyyn aikaan. Enemmänkin tästä voisi kirjoittaa mutta kun tarkoitus oli oikeastaan vain tuoda tietty näkökanta esille kun sitä ei vielä ollut mainittu.

        Raamattusta emme löydä yhtään nais-seurakunnan kaitsijaa, eikä yhtään naispappia, jos ei Iisebelia lasketa.

        Totta on että tasa-arvoa on enempi nyt, kun Jeesuksen aikaan. Sukupolista väkivaltaa koki Suomessa 2012, 1,3 % naisista ja 1,1 % miehistä.
        Vuonna 2008 perheessä törkeän pahoinpitelyn tai henkirikoksen yrityksen kohteeksi joutui 116 miestä ja 111 naista.
        Miehiä surmataan toistaiseksi vielä enemmän, kun naisia, mutta eiköhän tässäkin kohtaa pian lähennellä tasa-arvoa.
        Myös viinan käytössä on tullut tasa-arvoa.
        Tasa-arvoinen avioliittolaki on saatettu voimaan, neutraali sukupuoli (ei miestä, ei naista Jumalan luomana)
        Palkoissa naiset ovat edelleenkin miestä alemassa-asemassa, eikä tarkoitus olekaan sitä saavuttaa.

        Koko tasa-arvo sana pitäisi poistaa, koska sitä ei raamatusta löydy ja se lihallisesta maailmasta saanut alkunsa.

        Synti on ollut syntiä Jeesuksen aikaan ihan yhtälailla, kun nytkin. Jeesus tietää miten syvällä synnissä tänä aikana eletään

        Kristinusko on tuonut hyvää ihmisten elämään pakanuuden jälkeen.

        ""Minä en ole löytänyt rakastavasta Jumalasta sellaista puolta, että hän olisi pitänyt naista alempiarvoisena kuin miestä. """
        Onkos joku löytänyt?

        Synti ja raamatun vääristely lisätyy loppua kohti.
        Eikös se ole menneillään Iisebelin hengen aikaa.

        Tähän on tultu. Tänä päivänä elämme Iisebelin hengen aikaa.
        Ahab oli ollut Iisebelin vallan ja vaikutuksen alla, siksi hän piti Eliaa Jumalan todellista profettaa vihollisenaan. Samoin tänä aikana ihmiset, jotka ovat Iisebelin vallan alla tukevat häntä ja pitävät Jumalan todellisia palvelijoita vihollisinaan.

        Jos Jeesus olisi tullut vasta nyt, ei olisi ollut varmaankaan mitään pelastettavaa, eikä Sana olisi pitänyt paikkaansa. Jeesus tuli oikealla ajalla tuomaan pelastusta ihmisille. Raamatusta ovat ihmiset voineet laskea Jeesuksen tulon, "kuten itämaan tietäjät". Uskovan ei tarvitse kulkea pimeydessä tänäkään aikana, kun Sana todistaa mitä tulee tapahtumaan.

        Matt. 24:22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

        Naispastorius ei ole raamatun hengen mukaista!


      • ymmärrys.kohdallaan
        mmmmmwhat kirjoitti:

        Raamattusta emme löydä yhtään nais-seurakunnan kaitsijaa, eikä yhtään naispappia, jos ei Iisebelia lasketa.

        Totta on että tasa-arvoa on enempi nyt, kun Jeesuksen aikaan. Sukupolista väkivaltaa koki Suomessa 2012, 1,3 % naisista ja 1,1 % miehistä.
        Vuonna 2008 perheessä törkeän pahoinpitelyn tai henkirikoksen yrityksen kohteeksi joutui 116 miestä ja 111 naista.
        Miehiä surmataan toistaiseksi vielä enemmän, kun naisia, mutta eiköhän tässäkin kohtaa pian lähennellä tasa-arvoa.
        Myös viinan käytössä on tullut tasa-arvoa.
        Tasa-arvoinen avioliittolaki on saatettu voimaan, neutraali sukupuoli (ei miestä, ei naista Jumalan luomana)
        Palkoissa naiset ovat edelleenkin miestä alemassa-asemassa, eikä tarkoitus olekaan sitä saavuttaa.

        Koko tasa-arvo sana pitäisi poistaa, koska sitä ei raamatusta löydy ja se lihallisesta maailmasta saanut alkunsa.

        Synti on ollut syntiä Jeesuksen aikaan ihan yhtälailla, kun nytkin. Jeesus tietää miten syvällä synnissä tänä aikana eletään

        Kristinusko on tuonut hyvää ihmisten elämään pakanuuden jälkeen.

        ""Minä en ole löytänyt rakastavasta Jumalasta sellaista puolta, että hän olisi pitänyt naista alempiarvoisena kuin miestä. """
        Onkos joku löytänyt?

        Synti ja raamatun vääristely lisätyy loppua kohti.
        Eikös se ole menneillään Iisebelin hengen aikaa.

        Tähän on tultu. Tänä päivänä elämme Iisebelin hengen aikaa.
        Ahab oli ollut Iisebelin vallan ja vaikutuksen alla, siksi hän piti Eliaa Jumalan todellista profettaa vihollisenaan. Samoin tänä aikana ihmiset, jotka ovat Iisebelin vallan alla tukevat häntä ja pitävät Jumalan todellisia palvelijoita vihollisinaan.

        Jos Jeesus olisi tullut vasta nyt, ei olisi ollut varmaankaan mitään pelastettavaa, eikä Sana olisi pitänyt paikkaansa. Jeesus tuli oikealla ajalla tuomaan pelastusta ihmisille. Raamatusta ovat ihmiset voineet laskea Jeesuksen tulon, "kuten itämaan tietäjät". Uskovan ei tarvitse kulkea pimeydessä tänäkään aikana, kun Sana todistaa mitä tulee tapahtumaan.

        Matt. 24:22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

        Naispastorius ei ole raamatun hengen mukaista!

        Täyttä asiaa, joka sana.


    • nostoon

      nostetaan uudelleen tutkittavaksi.

    • vesittelijät

      Nähtäväksi jää kuinka kauan malttavat vesittää. Voipi olla, että ajan loppuun asti.

      • pyhpyhjapyh

        No te naisten vihaajat todellakin olette vesittäneet Raamatun.


      • 1234567---
        pyhpyhjapyh kirjoitti:

        No te naisten vihaajat todellakin olette vesittäneet Raamatun.

        Mistä sinä tuon vihan keksit ? Riihen seinästäkö repäisit ?


      • PYHPYHJAPYH
        1234567--- kirjoitti:

        Mistä sinä tuon vihan keksit ? Riihen seinästäkö repäisit ?

        Teidän kirjoituksistanne.


      • 1234567---
        PYHPYHJAPYH kirjoitti:

        Teidän kirjoituksistanne.

        On valheellisia poliiseja jotka esiintyvät poliiseina, ja pyytelevät vanhuksilta ja monilta muilta pankkitunnuksia. Monet antavatkin ne sitten heille.
        On myöskin valhetta rakastavia pappeja, jotka julistavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Monet myöskin julistajista opettavat, että naiset voivat olla pappeja/ pastoreita. Näin he hienovaraisesti johdattava monia kuulioitansa harhaan.. . Löytyy myöskin tarkkoja kuulioita joilla nämä harhaisten opettajien opetukset menevät ohi korvien.


    • 212121212

      Ei hätää! Jopa vapaa-ajattelijat ovat naispappeutta vastaan. Tätä ei kuitenkaan saa sanoa, koska Tampereen yhdistyksen puheejohtajan Jori PäinMäntysaloa on kiusaantunut omista näkemyksistään. Vielä vähemmän hän kykenee niitä perustelemaan, mistä syntyy ikävästi vaikutelma tarkoitus pyhittää keinot -moraalista. vapaaajattelijatsuomi24.wordpress.com/jori-mantysalo-ja-naispappeus/

      • 1234567---

        Itse Antikristuskaan ei hyväksy naispastoreita.


    • Olen varmasti minäkin vastannut jo tähän, mutta haluan nyt sanoa että mistä intoa pappien perään, kun pappisjärjestelmä on päättynyt ristille !

      Ei olla nähty pappeja 2017 vuoteen !

      Pappisnimike on ammattinimike tänään, johon voi pätevöityä jokainen kansalainen suorittamalla teologian maisterin tutkinnon. Jokainen teologian maisteri kantaa "teologin" arvonimeä Suomessa. Ei ne tuon kummempia ole, eikä Raamatun pappisjärjestelmän kanssa mitään tekemistä nykyajan "papilla."

      Gal 3:28

      t. jarinhotelli

      • 1234567---

        Maria vei sanaa Jeesuksen ylösnousemuksesta opetuslapsille. Mutta ei pastorina toiminut synägoogassa.
        Kaikki nämä nykyajan naispastorit, jokainen heistä joutaisivat mennä Islamistisiin maihin ja siellä Marian tavoin toreilla ja kujilla kertoisivat Jeesuksen ylösnousemuksesta.

        Täällä Suomessa jokainen tietää, että Jeesus on ylösnoussut kuolleista. Täällä heitä ei tarvita, ei muutakuin naiset matkaan vaan.


      • näinsemeneeee

        Seurakunnassa nainen ei saa opettaa, ei saa saarnata eikä johtaa seurakuntaa. Tämä on Jumalan käsky. Joka ei tunnusta tätä asiaa, Jumala ei tunnusta häntä. Seurakunnan johtajaksi kelpaa vain sellainen mies, jossa on enintään yksi vaimo.

        1 Kor 14:33 sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala.

        Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa, 34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. 35 Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa. 36 Teidänkö luotanne Jumalan sana on lähtenyt liikkeelle? Tai onko se tullut pelkästään teidän luoksenne?

        37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky. 38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.


      • kannatetaan.kannatetaan
        1234567--- kirjoitti:

        Maria vei sanaa Jeesuksen ylösnousemuksesta opetuslapsille. Mutta ei pastorina toiminut synägoogassa.
        Kaikki nämä nykyajan naispastorit, jokainen heistä joutaisivat mennä Islamistisiin maihin ja siellä Marian tavoin toreilla ja kujilla kertoisivat Jeesuksen ylösnousemuksesta.

        Täällä Suomessa jokainen tietää, että Jeesus on ylösnoussut kuolleista. Täällä heitä ei tarvita, ei muutakuin naiset matkaan vaan.

        Hauska ajatus naiset Islamistisiin maihin kertomaan ylösnousemuksesta.


      • "Ei olla nähty pappeja 2017 vuoteen !"

        Hömppä on taaskin hömppä Kerropa koska Kaifas oli ylipappina ? Tai hänen lukuisat veljensä ?

        Oliko paljonkin yli 2017 vuotta sitten ??? Tai 2019 vuotta sitten, ottaen huomioon että seniili kommenttisi on yli 1.5 vuotta vanha.


      • ensimmäiset.jäännösläjät
        1234567--- kirjoitti:

        Maria vei sanaa Jeesuksen ylösnousemuksesta opetuslapsille. Mutta ei pastorina toiminut synägoogassa.
        Kaikki nämä nykyajan naispastorit, jokainen heistä joutaisivat mennä Islamistisiin maihin ja siellä Marian tavoin toreilla ja kujilla kertoisivat Jeesuksen ylösnousemuksesta.

        Täällä Suomessa jokainen tietää, että Jeesus on ylösnoussut kuolleista. Täällä heitä ei tarvita, ei muutakuin naiset matkaan vaan.

        "Täällä Suomessa jokainen tietää, että Jeesus on ylösnoussut kuolleista. Täällä heitä ei tarvita, ei muutakuin naiset matkaan vaan."

        Sinäkin jäännösläjä voit painua sinne! Kyllä se lähetyskäsky koskee yhtä hyvin sinuakin.

        Vai etkö raukka uskalla? Ei taida usko riittää muuhun kuin tällä kuppasella palstalla horisemiseen!


    • 1234567---

      Paljon asiaa kirjoittaa ylifariseus, mitä pappeuteen tulee.

    • Erkkimerkkii

      Se on yksi vitun maku pelastuksen kannalta onko pappi tai pastori nainen vai mies. Senkus kinastelette mitättömistä asioista.

    • pyhpyh2738273

      Paavalilla ei ole mitään naispappeuskantaa ollenkaan.

      • 1234567---

        Saas nähdä koska vesittely loppuu, vai loppuuko milloinkaan. Seurakunnan kaitsijan tulee olla yhden vaimon mies. Nainen ei koskaan pastori.


      • pyhpyh2347234923
        1234567--- kirjoitti:

        Saas nähdä koska vesittely loppuu, vai loppuuko milloinkaan. Seurakunnan kaitsijan tulee olla yhden vaimon mies. Nainen ei koskaan pastori.

        Valheesi ei merkitse meille yhtään mitään. Vääristelet vain Paavalin tekstejä.


      • 1234567---
        pyhpyh2347234923 kirjoitti:

        Valheesi ei merkitse meille yhtään mitään. Vääristelet vain Paavalin tekstejä.

        Ymmärtäväisiä löytyy mutta vähemmistönä !

        Nykyaikalehdestä 12/2018 luettua: Valtaenemmistö jäseniä Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Australiassa kannattaa naispastoriutta, kun taas valtaosa afrikkalaisista vastustaa sitä. Muu maailma jakautuu tasaisemmin kahtia. Mm. Etelä-Amerikan osaston jäsenistä 52 % puoltaa ja 48 % vastustaa naisten toimimista pastorina.

        Täällä Suomessa on täydellinen lankeaminen, vain pieni vähemmistö adventisteja ymmärtää, että nainen ei voi toimia pastorina.


    • Keskusteluketjuja on samoista aiheista ajan mittaan.
      Suomi24 omalla hakukoneella voi etsiä vastauksia.

    • Suomi 24. fi omalla hakukoneella voi etsiä vastauksia.

      Samoista aiheista on keskusteltu ajassa.

      Hakukone kaivaa keskusteluja kuukausienkin takaa.

      Kokeile.

    • vesittelijöille

      Lukemista viikonlopuksi.

    • pyhpy2398479237489

      Aloittaja vääristelee tahallaan Paavalin tekstiä.

    • Kiitos keskustelusta.

      Terveisin
      Ala*Kiikkalan pappilan Saarenpään torpan sepän pojantyttären poika.
      Ala-Taloselan virkatalon Kurpan torpan sepän pojanpojanpojanpoika

      • Ala-Kiikkalan pappilan Saarenpään seppä polveutuu nuijasotapäällikkö Jaakko Ilkasta minuun asti


    • Olen eronnut Adbenttikirkosta vuosilymmen takaperin.
      Hengelliset maallikko talkootyö
      vastuuni sanoin irti 1.6.2006.

      Olen elämäni aikana suorittanut vain yhden rikoksen -rattijuopumys 1986.
      Armaassa maassa oikeusvaltiossa rikokseen syyllinen ei ole jos sakkolappuakaan ei maan petustuslain mukaisessa tuomioistuimessa voida rikoslakien ja koko lakisäädösmassan nojalla- huomioiden-
      kirjoittamaan.

      Minulla ei ole mitään tekemistä nuorisoseksin kanssa.
      Jokainen elämäni seksikontaktien osapuoli on vähintään idovamhemman ikäinen tänään.
      Olen torjunut joka ainoan varhaisnuoren seksotarjoilun esim. viimeisen 30 vuoden aikana kun olen ollut 30 vuotta yli 30 vuotias, -nyt 60.

      Olen ollut luterilaisten kirjoilla 1970- 1980 luvuilla, mutta en ns uskovainen.
      Olen eronnut lut kirkosta 1980 luvun puolessa välissä, ja liittynyt uudelleen luterilaiseen kirkkoon noin 1995.
      Adventtikirkossa 2000 alusta seitsemän vuotta, ja etossa nyt 12 vuotta 12.
      Olen kirkoton ja Rasmattu himassa kotitarpeiksi

      Esimerkiksi vuodesta 1989 jos aikoisi minua moralisoida tai syyttää, niin olisi oikeusvaltiossa pitänyt syyttää kovtuullisen ajan kuluessa joka tarkoittas vuoteen 1989 nähden, että moralisointi olisi pitänyt suorittaa viimeiatään 25 vuotta sitten 25.
      Selväjärkisissä vaikuttimissa oleva ei kykene moralisoimaan niin kaukaisia aikoja nuorten käyttäytymishäiriöistä, joista on omana aikanaan ymmärretty vuosikymmeniä sotten ettei ole tuomioistuimessa mahdollisuutta tuomiota pöytään kopauttaa nuijalla.
      Minuun olisi pitänyt olla yhteydessä viimeistään 25 vuotta sitten.


      Uskonnollinen syytöshurmion vaikutin ei ole maan oikeismoraalietiikkaa.
      Ihmisen hurskaus ei nouse paheksumalla 1980 luvun nuorten käytöshäiriöitä henkseleitä paukutellen 30-40 vuotta liian myöhään.


      Ihmiset kokevat ihka omat omantunnon syytöksensä, itsekin niin että olen elänyt uutta elämää Kristuksessa syntini kokonaan unohtaneena jo vuosikymmeniä sitten.


      Minun rikosrekisteri on puhdas..
      En voi ryhtyä rikolliseksi mistään.
      Ainoa tuomittavissa oleva asia on ollut rattijuopumus.

    • Olen torjunut joka ainoan varhaisnuoren seksitarjoilun esim. viimeisen 30 vuoden aikana, kun olen ollut 30 vuotta nyt yli 30 vuotias.
      Jokainen mahdollinen elämäni seksikontaktini on tänåän isovanhemman ikäinen ihminen 50 villityksessään.
      50 päivien kynnyksellä ja 50-60 vuotta täyttäneitä ihmisiä.
      Minun 50 villitys oli 47-53 iässä. Tätä ikää tarkoitan 50 villityksellä.

    • En kuullut kenenkään puhuvan ainuttakaan sanaa 20 vuoteen 20 vuoteen mistään asiasta joka liittyy minun 20-30 ikäni 1980 luvun 1980-1989 aikaan.

      Olen liittynyt Jumala uskon myötä evankelis luterilaiseen kirkkoon 1995.
      Olen syntini unohtanut kokonaan tuolloin.
      Uusi elämä Kristuksessa 1995.

      Nyt 2010 luvulla minut on oikein urakalla haukuttu 1980 lukuni aikajaksosta hienojen oerheiden kersojen naimisten, ja paaparaisten perikuntien vuoksi kaiketi, sekä kaiketi ihmisten johtajiksi ryjtyneiden vuoksi jotka eivät ihmisten johtamisesta mitään ymmärrä.
      Joka kolmas ihminen on ryhtynyt organisaation johtajaksi.
      Mitään sopimuksia ei ole kuitenkaan koskaan allekirjoitettu, eikä jäseniä koskevia sääntöjä joihin voisi vedota.
      Mielivallan mieluisuus on missio.

    • Aloitusviestiin nähden sanoisin että Paavali ei ole antanut naisten pappeudesta mitään kantaa.

      Paavali oli muutosjohtaja joka taisteli vanhan liiton kansalle tuttujen perinteiden poistamiseksi.
      Pappeusjärjestelmä on päättynyt Golgatalle.

      Yleinen pappeus on jokaisella miehellä ja naisella uskovaisten kirjoilla 1 Piet 2.9.
      Ainoa pappi Melkisedekinkin järjestyksessä on Jeesus Kristus Hb 5-10. 8.1-2.
      Vain Jeesus Kristus on välittäjä Jumalan ja ihmisen välillä.
      Pappi ja pastori on ammattinimike samalla tavalla kuin veturin kuljettaja ja ompelija esim. tänään. Eivät ole välittäjiä ihmisen ja Jumalan välillä. Tiedollinen vaatimus teologisesta tiedekunnasta, ja työnhaku työnantajilta. Noudattavat pakosta työnantajiensa arvoja ja vaatimuksia rahapalkkaa vastaan. Evankeliumin työn rahapalkalle on puolustusta 1 Kr 9 luvussa.
      Palkka in elannon -ei henk koht vaurastumisen vuoksi.
      Viisas taloudenhoitaja saa olla mielellään.

      Keslustelun avaus on vuosia vanha.
      Olen ottanut naisasiaan kantaa keskustelijana vuosia sitten.

      • ei.kymmenyksille

        Kaikki pappeja. Myöskin kymmenysjärjestelmä on päättynyt.


      • Anonyymi
        ei.kymmenyksille kirjoitti:

        Kaikki pappeja. Myöskin kymmenysjärjestelmä on päättynyt.

        Pitääpi paikkansa !


    • Armaassa oikeusvaltiossamme kaikki ne ihmiset joille "Ei oikeudessa voida mitään" ovat syyttömiä.
      Uskonnollisia ja hengellisiä organisaatioita ei ole tarkoitettu " armottomien tuomareiden" pesäpaikaksi ja elättämiseksi. Evankeliumin missio on aivan toinen: Joh 3:16, 14 luku.
      Matt 7:1.

      Kun rikoksien suorittamisesta puhutaan on ainoa mitta maan rikoslait. Ei hienohelma vanhat piikaset. Ei paaparaiset.
      Koko lakisäädösmassa ja olemassa ilevainen tapahtumafakta huomioidaan.
      On erikoislakeja ja yleislakeja, eri aikaan annettuja. Olemassa olevainen pätee.

      • ...olemassa olevainen måste vara pitää olla.
        ...


    • "Papeille" on annettu hengellinen tehtävä.
      Ei muuta.

      Uskonnollisille tai ja hengellisille organisaatioille -järjestöyhdistys ko uskonnollinen etujärjestö kirkko toiminnoille ei ole oikeusvaltiossa armaassa Suomen maassa annettu tuomiovaltaa.
      Säännöt ko. järjestöillä jokaisella on kirjoittamatta suhteessa jäseniin.
      Mielivallan mieluisuus lukuisille organisaatiojohtajille ei voi olla nykyajan missio.
      Armaassa maassa eduskunta toimii lainsäädännän ylimpänä. Ministeriö toimeenpanee eduskunnan säätämiä lakeja. Tasavallan presidentillä ja ministeriöllä on veto oikeutta lakialoitteiden uudelleen kierrättämiseksi valiokuntiin ja kyselytunneille lausuntokierroksille laissa tarkemmin säädetyllä tavalla.
      Euroopan Unionin ministerikokous voi yhdessä kokouksessaan säätää EU alueen direktiivejä.
      Lain valvontavalta on poliisivoimilla ja rajavartiolaitoksella. Kouluttavat itse työvoimaansa. Armaassa maassa tuomiovaltaa käyttää vain maan perustuslain mukainen tuomioistuin. Tiedollisuuden vaatimus virkoihin oikeustieteellisistä hyväksytyistä tiedekunnista.

      Korvaa ei tarvitse lopsauttaa erilaisille virattomille ilman työnantajaa oleville luottamustoimien haltijoille. Toimielimiin valitaan äänestyslapuilla ilman tiedollisuuden vaatimuksia henkilöitä määräajaksi kunkin demokratian sääntöjen mukaisesti. Näiden itsenäinen toimivalta on äänestyslappu.
      Toimielin on aina päätöksentekijä.
      Kaikessa kunnallisessa hallinnossa on ko. paikkoja puoluepolitiikan kunnallisvaaliäänien paikkajakojen mukaan vaalikausittain.
      Yhtiöissä, taloyhtiöissä, etujärjestöissä ja yhdistystoiminnoissa myös toimielimet; hallitus, johtokunta tai lautakunta.
      Toimielin on toiminnan moottori ja päätöksentekijä. Jäsenillä äänestyslappu itsenäistä toimivaltaa.
      Jokaisella jonkun alaisella on poikkeuksetta työsopimus. Työsopimuksesta selviäää perustehtävä ja alaistaitojen vaatimus.
      Alaistaitojen vaatimuksia on vain työelämässä kun molemmilla osapuolilla on työsopimus. Kaikki muut kirjoittavat säännöt joihin vedotaan mm. jäseniä koskevissa asioissa.
      Uskonnolliset organisaatiot esittelevät organisaation arvot, mutta säännöt on kirjoittamatta jokaisella.
      Käsikirjoja on toiminnan ohjauksessa ja normituksessa. Ne eivät saa antaa valtaa suhteessa toiseen jäseneen, käsikirjoja ei esitellä kun jäseniä otetaan. Valta kuuluu toimielimiin; johtokunnat, hallitukset. Jokainen johtaja on toimielimen alainen.
      Toimielin valitsee ja erottaa johtajat ja vastuunkantajat.
      Organisaatiojohtajien ainoat alaiset ovat organisaation palkatuissa henkilöissä.

      - Oppikaa tämä lapsukaiset.

      Aamen

      • Lisäys;

        Vianhaltijapäätöksiä kansalaiset saavat tämän tästä. Esimerkiksi KELA antaa jatkuvasti paljon viranhaltijapäätöksiä. Usein viranhaltijapäätökset tekee toimielin. Viranhaltija antaa päätöksiä säädettyjen lakinormituksien mukaisesti.

        Toimihenkilöillä viranhallinnassa on usein valmiit laskurit viranhaltijapäätöksiin.
        Näitä laskureita voi kansalainenkin tänään käyttää itse netissä.


        > Viranhaltija ei koskaan ohita kansalaista kansalaista koskevassa asiassa.

        Virahaltijapäätöksiin voi aina hakea muutosta. Tuomioistuimien päätöksiinkin on tavallisemmin muutoksenhakuoikeus.


    • Anonyymi

      nostetaan

      • Anonyymi

        Miksi? Paavalilla ei ole sellaista kuin naispappeuskanta. Hän ei ota kantaa asiaan lainkaan.


    • Anonyymi

      Lukemisia.

      • Anonyymi

        Edelleenkään Paavalilla ei ole mitään naispappeuskantaa.


    • Lisäystä kahteen edelliseeni;

      Paavali kehotti naisia olemaan vaiti seurakunnan kokouksissa; 1 Kor 14:34-35, 1 Tim 2:11-12;
      > Jos naisen tulisi vaieta seurakunnassa tarkoittaisi se käytännössä että Jumalan hyvyys loppuisi naisen astuessa seurakuntaan. Jumalan hyväksyntä päättyisi jos nainen avaisi suunsa seurakunnassa? Nainen voisi kuitenkin puhua evankeliumista seurakunnan ulkopuolella mitä olisivat miehiltään oppineet?
      Naiset olisivat kadonneet kirkosta kokonaan jos Paavalin sana että naisen on vaiettava seurakunnassa olisi tulkittu kirjaimellisesti. Tämä ei voisi olla Raamatun arvojen mukaista.

      1.) Korinttin seurakunnassa oli jotakin erimielisyyttä. Erimielisyyteen viittaa; 1 Kor 1:10-11, 14:26. Paavalin oli saatava järjestys seurakuntaan. Saattaa ollaettä kyseessä oli erimielisyys johon naiset pyrkivät saamaan selvyyttä. Paavali neuvoi naisia kääntymään miestensä puoleen.
      2.) Kysymys ei ollut siitä pitäisikö naisen saarnata ja olla johtotehtävissä, vaan kyse oli oikeista asenteista seurakunnassa kun ohjetta annetaan. Paavali käsitteli jotakin tiettyä yksittäistä ongelmaa ja erimielisyyttä. Paavali ei puhunut ja tarkoittanut ohjeeksi siitä pitäisikö naisen olla saarnaajina ja johtajina.
      3.)Kysymys olisi siitä miten naisten tulisi oppia jotakin asiaa;
      Että naiset oppisivat kokouksissa orientoitumalla hiljaa annettuun opetukseen. Ajan kulttuurissa ei ollut sopivaa keskeyttää opettajaa antamaan vastauksia. Että Paavali neuvoi naisia olemaan keskeyttämättä opetusta kysymyksillään. Naiset voisivat kysellä lisää miehiltään. Seurakunnissa on ollut jännitteitä ohjaajien ja naisten välillä. Paavali piti hiljaisista naisista etteivät naiset hälinällään häiritsisi kokouksien kulkua. Aviomiesten tulisi olla naisten tukena oppimisessa.

      1 Tim 2:9-14;
      Alkukielen merkitys on tärkeä, ja johtaa ongelman ratkaisuun;
      Kreikan kielen verbi ”hesuchazo” =suom. ”olla hiljaa, olla rauhallinen” käytetään viisi kertaa Uudessa Testamentissa. Subtantiivi ”hesuchia” =”hiljaisuus, lepo” käytetään neljä kertaa UT:ssä. Adjektiivi ”hesuchios” =”hiljainen, rauhallinen” käytetään kaksi kertaa UT:ssä.
      Verbin merkitystä voidaan tulkita kolmessa asiayhteydessä; 1.) ”pitää olla hiljainen välttääkseen yhteenottoa seurakunnassa.” 2.) Pitää olla ”hiljainen että yhteenotto seurakunnassa hallittaisiin ja erimielisyys loppuisi.” 3.) ”Toimia hillitysti rauhassa.”
      Pyrkiä kristilliseen ihanteeseen toimia hillitysti ja sävyisästi sovinnon rakkauden vaikuttimin. Sapattina levätä kuuliaisen käskylle. Kristillinen ihanne välttää ristiriitoja, kiistoja ja Jumalan tahdon loukkaamista.
      Kaikissa asiayhteyksissä on kyse jännitteiden ja ristiriitojen välttämisestä. Loukkaavan käytöksen välttämisestä. Sellaisen puhetavan välttämisestä joka aiheuttaisi kiistoja. Kaikki verbit, substantiivit ja adjektiivit viittaavat hillittyyn sävyisään erimielisyyksiä välttävään käytökseen.
      Esim. 1 Tim 2:2; -”Kuninkaiden ja vallanpitäjien puolesta että saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti.”
      Paavali on ollut huolissaan seurakunnissa seurakunnan yksimielisyydestä. Seurakunnissa on ollut ongelmia, eikä pakanallinen naisia alistava tapakulttuuri ole ollut ongelmaton. Mahdollisesti naiset olivat kuulleet jotakin väärää kyseenalaista opetusta josta seurasi erimielisyyksiä. Jumalan arvoon ei ole naisten alistaminen koskaan kuulunut, eikä naisten alistaminen ole Raamatullinen käytäntö. Syrjintä ja pakkovalta sammuttaa rakkauden. Paavalilla on runsaasti käytösohjeita kirjeissään miten kristillinen käytös ja seurakunnan yhteys voisi säilyä ilman erimielisyyksiä. Paavali on neuvonut käytöstapoja ja asenteita jotka edistävät seurakunnan jäsenien yhteyttä kaikkeen kristilliseen arvoon ja toisiinsa. Hillitty hengellinen käytös ja kuuliaisuuden oppimismetodi ei tarkoita sanattomuutta naisilla eikä miehillä.
      Missään yhteydessä ei ole kyse totaalisesta hiljaisuudesta ja sanattomasta käytöksestä, jossa ei mitään lausuttaisi, mutta kiistely tuo levottomuutta.
      (Luuk 23:56, Apt 11:18; 21:14, 22:2, 11:18, 1 Tess 4:11, 1 Tim 2:11-12, 1 Piet 3: 4, 2 Tim. 3:6)

      Yhteiskunnallisia rajoituksia ei ole olemassa nykyaikana. Naiset voivat käyttää.kaikkia Herran antamia lahjojaan evankeliumin työssä lähimmäistensä hyväksi ja Herran kunniaksi.
      >>> Ei kai Jumalan antamien lahjojen kieltäminen ole annettu kenenkään tehtäväksi että vastustaisi Jumalan antamien lahjojen käyttöä naisilta joilla Hengen lahjoja on.

      • Anonyymi

        Vallanalaisuus on Jumalan antama ja säätämä järjestys, niin maan päällä kuin taivaassakin. Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää, ja mies vaimon pää.

        Vallanalaisuudesta luopuminen on tapahtunut kun naisista on tehty pappeja.

        ylifariseus_1


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vallanalaisuus on Jumalan antama ja säätämä järjestys, niin maan päällä kuin taivaassakin. Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää, ja mies vaimon pää.

        Vallanalaisuudesta luopuminen on tapahtunut kun naisista on tehty pappeja.

        ylifariseus_1

        Ettäkö ihmisten pitäisi alistua toisten ihmisten vallan alle vertikaalisessa (pystysuorassa) järjestyksessä?
        Älä nyt puhu paskaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vallanalaisuus on Jumalan antama ja säätämä järjestys, niin maan päällä kuin taivaassakin. Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää, ja mies vaimon pää.

        Vallanalaisuudesta luopuminen on tapahtunut kun naisista on tehty pappeja.

        ylifariseus_1

        > Ainuttakaan naispappia ei ole olemassa.
        > Ainuttakaan miespappia ei ole olemassa.

        >>> Pappisjärjestelmä on päättynyt pyhäkön seremonian mukana Golgatalle!

        "Pappi" on ammattinimike tänään. Ammattinimikkeen voi saada kun suorittaa teologisen tiedekunnan asetetun tutkintosuorituksen, ja sitten hommia pitää työnhaun kautta hakea.

        Ainoat yleiset papit ovat 1 Piet 2:9 mukaiset papit. Papiksi riittää vaikka kirkon rappujen harjaamisen tehtävät, eikä rappujen harjaajaksikaan tarvitse ryhtyä. - Riittää papiksi kun uskossa istut penkillä. - Ei tuon kummempaa ole pappeus.

        Erityinen pappeus on vain Jeesuksella Kristuksella, -Jeesus Kristus on ylipappina taivaan palveluksessa ihmisten uskoon tulon ja uskon ylläpitämisen eteen enkelijoukkojensa kanssa taivaan kirjoja kirjoitellen.

        < Ei tuon kummempaa ole pappeus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vallanalaisuus on Jumalan antama ja säätämä järjestys, niin maan päällä kuin taivaassakin. Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää, ja mies vaimon pää.

        Vallanalaisuudesta luopuminen on tapahtunut kun naisista on tehty pappeja.

        ylifariseus_1

        Ihmisiä ei alistamalla alistaen siis alistaa voi vallan alle.

        Suomessa jokaista kansalaista, jokaista viranhaltijaa, ja jokaista valtion toimielintä koskee perustuslain asetukset; " -Kaikessa on noudatettava tarkasti lakia, totuutta ja oikeutta."

        Aina jos ihminen on jonkun alaisena on ko. ihminen itse solminut sopimuksen niin että on sopimuksien toisena osapuolena.

        Kaikessa ihmisiä henkilöinä koskevassa päätöksenteossa on aina muutoksenhakuoikeutta.

        Ihmiset eivät koskaan joudu kenenkään vallan alle.

        Eduskunta säätää lakia, ja eduskunnan säätämän lain valtioneuvosto toimeenpanee virastoille. Virastot antavat koko ajan viranhaltijapäätöksiä, joihin on aina muutoksen hakuoikeus, eikä niitä henkilöitä joita asia koskee voida koskaan sivuuttaa. (mm. Kela- Verohallinto- jne.)

        Ikäänkuin kyllin olen saanut asenteista joilla luullaan että ihmisiä voisi alistaa oman vallan alle.

        Jokaisella jonkun alaisella on poikkeuksetta työsopimukset Suomessa.


      • Anonyymi
        Piruntorjuntabunkkeri kirjoitti:

        > Ainuttakaan naispappia ei ole olemassa.
        > Ainuttakaan miespappia ei ole olemassa.

        >>> Pappisjärjestelmä on päättynyt pyhäkön seremonian mukana Golgatalle!

        "Pappi" on ammattinimike tänään. Ammattinimikkeen voi saada kun suorittaa teologisen tiedekunnan asetetun tutkintosuorituksen, ja sitten hommia pitää työnhaun kautta hakea.

        Ainoat yleiset papit ovat 1 Piet 2:9 mukaiset papit. Papiksi riittää vaikka kirkon rappujen harjaamisen tehtävät, eikä rappujen harjaajaksikaan tarvitse ryhtyä. - Riittää papiksi kun uskossa istut penkillä. - Ei tuon kummempaa ole pappeus.

        Erityinen pappeus on vain Jeesuksella Kristuksella, -Jeesus Kristus on ylipappina taivaan palveluksessa ihmisten uskoon tulon ja uskon ylläpitämisen eteen enkelijoukkojensa kanssa taivaan kirjoja kirjoitellen.

        < Ei tuon kummempaa ole pappeus.

        Ymmärtämättömät naiset vaan huhkivat pastoreina. Kun itse menin aikoinani kasteelle, eivät naiset pastoreina hääräilleet.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtämättömät naiset vaan huhkivat pastoreina. Kun itse menin aikoinani kasteelle, eivät naiset pastoreina hääräilleet.

        1234567---

        Sinä se ymmärtämätön olet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä se ymmärtämätön olet.

        Nykyään kaikki on toisin, kuin ennen. Nykyään ymmärtämättömät naiset ovat pastoreina.

        Ensin vihittiin Luterilaiseen kirkkoon naispappeja. Vapaat suunnat ottivat Luterilaisilta mallia, ja niin vapaissa suunnissa ymmärtämättömät naiset syöksyivät pastorin virkoihin, sankoin joukoin.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä se ymmärtämätön olet.

        Sinä olet niin ymmärtämätön, ettet ymmärrä, että olet ymmärtämätön.

        1234567---


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olet niin ymmärtämätön, ettet ymmärrä, että olet ymmärtämätön.

        1234567---

        Miten ne munilla alttarilla heiluva on parempi, kuin ilman munia?
        Toimiiko munalliset sitten raamatun mukaan, vai onko munallisilla vain liha - jolla he haluavat puhua. Ei munallisilla ole sitä pyhyyttä, mitä haet - senhän näkee siitä saastasta - minkä munalliset ovat kirkkohistoriassa saaneet aikaan.
        Eli 1234567 sinun puheissasi ei oikein ole paukkua, vaan tuuleenpuhumista kyllä.
        Taidat vain olla kuohittu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten ne munilla alttarilla heiluva on parempi, kuin ilman munia?
        Toimiiko munalliset sitten raamatun mukaan, vai onko munallisilla vain liha - jolla he haluavat puhua. Ei munallisilla ole sitä pyhyyttä, mitä haet - senhän näkee siitä saastasta - minkä munalliset ovat kirkkohistoriassa saaneet aikaan.
        Eli 1234567 sinun puheissasi ei oikein ole paukkua, vaan tuuleenpuhumista kyllä.
        Taidat vain olla kuohittu

        Lopun aikana ymmärrys lisääntyy !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopun aikana ymmärrys lisääntyy !

        Ei siltä näytä, että lisääntyisi ymmärrys.


    • Anonyymi

      Suurin osa naispapeista on homoja ihannoivia Vihreitä.

      • Anonyymi

        Päivi Räsänen on oikeassa.


    • Anonyymi

      Aloittaja kourii housujaan ja vahtii heppipappeuttaan.
      Leeviläisyys on kuollutta aikaa - Myös kymmenessä käskyssä - kielletään naisen vihaaminen. Eli kunnioita isääsi ja äitiäsi - toisessa kohti - Sinä pelkää jokaista ihmistä - hänen äitiään ja sisäänsä - tämä laina juutalaisuudesta.
      Vanhempien kunnioituksestahan on kyse. Isä mainitaan ensin, ja heille johtuvassa kunnioituksessa - äiti mainitaan ensin. Eli juutalaisten opissa nähdään, että molempia kunnioitetaan ja kunnioitetaan yhtä paljon. Eli näin ollen - se, mitä toisesta vanhemmasta sanotaan, koskee yhtä lailla toista vanhempaa.

      Siis nyrkki ja hella - akan paikkana on pakanallisen savolais- luulon oppi, ei Jumalan.
      Nainen voi profetoida tuollaisen ukon kohdalla, varoittavan sanan helvetin tuleen.

      Nainen voi kirkossa aloittajalle profetoida vaikka kunnioituksesta.
      Mikä on se kunnia? "Heille on tarjottava ruokaa ja juomaa, vaatteita jotta ne voidaan viedä kotiin, otta ne ulos, nousta heidän eteensä. Eli tarpeitten täyttäminen.
      Se on kunnia asia. Huonosta armosta seuraa rokottamispappimihelle tuomio - nyrkkisankarille. luulopapin voipaisuuteen.
      Eli papin tehtävä on laaja. Jos aloittaja tätä ei tajua - kuka pelastaa tuollaisen aloitusnyrkki rynkyttäjän pahimilta kohtaloilta.
      Tavallaan näemme nämä roikottimilta varustetut papit ja vuosisadat?
      Mihin on päästy? Ei mihinkään, tyhjäpuhujia kaikki tyynni ja kehtaavat aatamoida edelleen - rikkoa käskyjä vastaan.

    • Anonyymi

      Kyllä ylifariseus tietää.

    • Anonyymi

      Nainen olkoon hiljaa. Hänen tulee vaieta miesten ja seurakunnan edessä.
      Joka kapinoi sitä periaatetta vastaan, kapinoi Jumalaa vastaan.
      Kapina Jumalaa vastaan on kuoleman synti.

      • Anonyymi

        Sinä puhut ihan höpöhöpöä. Väitteesi on aivan puhdasta Raamatun vääristelyä.

        Paavalilla ei ole mitään naispappeuskantaa niissä jakeissa, joita naisia sortavat väärin käyttävät.


      • Anonyymi

        Se olet sinä, joka kapinoi Jumalaa vastaan.


    • Anonyymi

      "On mieletöntä opettaa, että kaikki ovat pappeja, sillä mihin perustuu silloin papillinen virka yhteiskunnassa ?"

      Tytärkirkot ovat perineet papin virkansa Katoliselta Äitikirkoltaan.

      Raamattu sen sijaan todellakin opettaa "mieletöntä" kaikkien pappeutta, vaikka se ei ylifariseusten tapaisten muinaisjäänteiden korvasyyhyä miellyttäisikään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe