Millaista olisi onnellinen elämä?

onnionkositä

Mitä siihen kuuluisi?

Onko onnellisen elämän malleja vaikka kuinka paljon?

Mitä sinulta puuttuu ollaksesi onnellinen?

Onko sellainen täydellinen onni edes mahdollista ollenkaan?

Mitkä asiat sinulla on jo hyvin?

Mitä voi tehdä itse oman onnensa eteen?

Voiko onnea suunnitella?

6

708

Vastaukset

 • Kovin paljon elämästäni puuttuu että voisi olla edes huoleton. Olen ikämies, vaimo sairastunut pysyvästi.
  Taloudellinen tilannekin melko heikoissa kantimissa. Onnellisuudesta olen aina sanonut, että hyvä mielen tasapaino riittää kyllä.

 • Pohdin samaa kaksi vuotta sitten. Ihmettelin ihmisiä jotka hehkuttivat onnellisuuttaan ja hyvää oloaan. Toisille sen teetti raakaruuat. Toisille terveysboomit. Toisilla vaan menee aina hyvin.
  Olin ärsyyntynyt. Pidin hehkutusta teennäisenä.
  Vaikka aina vastustin ajatusta. Päätin kokeilla kuntosalia. Tykkään liikkua, mutta motivaatio on ollut turhan usein kateissa. Siellä tapahtui päässäni jotain kummaa. En kehdannut muiden edessä jättää mitään puolitiehen. Tiesin ettei kukaan seuraa tekemisiäni, mutta käytin sitä itseni psyykkaamiseen. Rapakuntoisena asetin mielessäni tavoitteita. "Jaksa edes viisi minuuttia, hyvä, voit hyvin jatkaa vielä hetken". Kun jotain saavutin, tein uuden tavoitteen. Voi veljet kun sai ensimmäisen kerran selkälihaksia tehtyä täyden sarjan. Jos olisi kehdannut, olisin tuulettanut.
  Nyt käyn säännöllisesti pitääkseni kuntoani yllä. Pikkutavoitteita mitä milloinkin pystyy tekemään.
  Kun on itsensä eteen tehnyt hyvää niin osaa nauttia muustakin. Onko sitten vaikka palava kynttilä. Puhdas koti. Ystävät. Joskus vaikkapa lukeminen voi luoda hyvän hetken.
  Toki jos olisi kiva parisuhde niin olisi varmssti kivaa. Mutta koen, että se oma onnellisuus täytyy tulla ensin jostain muusta. Ja eniten itsestä ja siitä miten itseään kohtelee. Jos langettaa toiselle vastuun omasta onnellisuudesta niin eikös se ole aika iso vastuu?
  Nyt olen onnellinen. Elämääni ei kuulu enää ihmisiä jotka ahdistavat. Jos huomaan jostain uudesta yuttavasta sellaista. Väistän. Elämä on kuitenkin liian lyhyt tullakseen kiusatuksi.

  • Hyvin kirjoitettu Ritarx.


 • Kommuuniasuminenkin paree kuin tämä itsekseen asustelu. Ja tämä ikuinen pienillä tuloilla kituuttaminen.
  Kuitenkin eletään mustan marraskuun päiviä.Luulen että nyt menee äijällä paremmin kuin vuosi sitten.

  Kaheli mun täytyy olla kun kuvittelen että kevätpuolella kulkisi jo paremmin. Yleensä kevätpuoli on tunnemyrskyisää aikaa.

 • Että saisi teurastaa pahaa tekevät ihmiset hitaasti ja kivuliaasti ja pitkään. Kannattaa skarpata media.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.