Usko jumalaan vähenee aivoja stimuloimalla

Mitäpä tuoreesta tiedeuutisesta pitäisi sanoa? Jumalista pääsee eroon aivoja ramplaamalla. Ei kovin hyvältä vaikuta, jumalien näkökulmasta katsoen:

http://yle.fi/uutiset/tutkimus_ihmisen_uskoa_jumalaan_voidaan_vahentaa_aivoja_stimuloimalla/8389090

<<
Testiin osallistuneen vertailuryhmän aivoja stimuloitiin alhaisemmalla magneettikentällä, jolla ei ollut ollut vaikutusta aivojen toimintaan.

Koehenkilöistä, joiden aivoalueen toiminta oli estetty, noin kolmannes uskoi vähemmän jumalaan, enkeleihin ja taivaaseen kuin vertailuryhmän jäsenet. Sen sijaan heidän uskonsa saatanan tai helvetin olemassaoloon ei kasvanut. Ennen kysymyksiä koehenkilöiden uskonnollisia ajatuksia heräteltiin laitettamalla heidät ajattelemaan omaa kuolemaansa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös koehenkilöiden suhtautumista maahanmuuttajiin, jotka olivat arvostelleet Yhdysvaltoja. Voimakasta stimulaatiota saaneiden tuntemukset tällaisia maahanmuuttajia kohtaan olivat lähes 30 prosenttia myönteisemmät kuin vertailuryhmän.>>>

Toki tutkimus sai heti kriittikkiäkin osakseen, mutta samansuuntaisia tuloksia on saatu aiemminkin, eli määrättyjä aivojen alueita stimuloimalla on saatu ihmisen ajattelutoimintaan suuriakin muutoksia.

Ovatko jumalkokemukset vain aivotoiminnan häiriöitä joka voidaan oikealla ärsykkeellä poistaa?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • stimulaatiot.pyh.minulta

      Stimuloi sinä vain aivosi helvetin tuleen, sillä maailma ei parane sinun stimuloinnillasi vaan pahenee. Miksi sitä pahaa et saa stimuloitua pois, mieti sitä.

    • lobotomia.esimerkki

      Toisaalta tieteesi lobotomia stimuloi ihmisiä josta on luovuttu. Se siitä stimmasta.

    • Edellä viitattiin lobotomiaan, eikä tuosta nyt niin järin kauan aikaa ole vierähtänyt, kun Suomessakin ko. "hoitomuotoa" harrastettiin:
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1445044360839.html
      Mitä tuohon bushmannin tekemään aloitukseen tulee, niin saattaa hyvin olla myös niin, että jonkun onnettomuuden seurauksena, jossa ihminen saa voimakkaan iskun päähänsä, hän alkaakin kiinnostumaan yksipuolisesti vain jostain määrätystä osa-alueesta elämässä. Jostain asiasta tulee ylipääsemättömän tärkeä, kun taas toinen asia menettää samalla kokonaan merkityksensä?
      Voi hyvin olla, että esim. eräs USA:sta kotoisin oleva rouva, joka sai lapsena kivestä otsalohkoonsa menettäen samalla empatiakykynsä tyystin, mutta kiinnostui sitten erään kirjan tarinoista niin, että pakkomielteisesti alkoi kirjoittamaan tulkintojaan siitä tekeleestä? Tässä tapauksessa enkeleistä, "maahisista" ja kuvitteellisista jumalista tuli kiinnostuksen kohteita.

      • iloinen_naurajaa

        Ellen G. White sai kivestä päähänsä ja sairastui mielisairauteen nimeltä uskonto. Sen jälkeen hän sekoili niin vitusti ja luuli olevansa joku vitun profeetta hahahahahahahahahahahahahaaa!!! :-):-):-)


    • pyhpyhpyhpyhpyh

      Olet aika tyhmä jos uskot tuollaisiin hoopouutisiin.

      • En suinkaan. Onhan se jo pitkään tiedetty että jumalat loisivat määrättyjen ihmistyyppien aivoissa. Pienellä ärsykkeellä ne saadaan pois. Kun ärsyke lopetetaan, jumalat palaavat loisimaan.


      • Etkö sitä edes "pyhpyhpyhpyhpyh" tiedä, että aivoja voidaan stimuloida eri tavoin?
        Mm. määrätyillä luonnosta saatavilla tai teollisesti valmistettavilla "lääkeaineilla" voidaan esim. stimuloida aivoja niin, että stimuloinnin kohteena oleva henkilö saadaan täysin jonkun ulkopuolisen tahon hallintaan. Kohde menettää oman tahtonsa ja häntä voidaan ohjailla mielin määrin niin kauan, kuin vaikuttavaa ainetta on verenkierrossa. Em. keinoa käyttävät mm. nykyään rikollisryhmät, jotka haluavat anastaa joltain ihmiseltä omaisuutta.
        Uskonlahkoissa käytetään menetelmää, jolla ihmisen mieleen pastoreiden toimesta iskostetaan/aivopestään Raamatun tarinoita ja niiden tulkintoja niin kauan, että henkilö alkaa vähitellen uskomaan todeksi ne asiat, mitä pastori on kertonut.


    • Miten tuohon havaintoon/tutkimustulokseen sitten suhtaudutaan niin sen pohjalta voi tehdä erilaisia päätelmiä. Teisti voi sanoa, että Jumala on asettanut kyseiseen aivokuoren alueeseen sen välineen, jonka avulla ihminen uskoo ja on yhteydessä Jumalaan.
      Ateisti voi sanoa kaikkea teismiä vain aivojen tuotokseksi ja sitä myöten kiistää Jumalan olemassaolon.

      • >> Teisti voi sanoa, että Jumala on asettanut kyseiseen aivokuoren alueeseen sen välineen, jonka avulla ihminen uskoo ja on yhteydessä Jumalaan. >>

        No jospa totuusfriikki ajattelisi tätä versiota pari sekuntia pidempään, niin voisi tulla mieleen ensimmäinen sudenkuoppa, eli miten ihmeessä tällaisen jumalallisen kaikkivaltiaan hienon viestikanavan voi sitten ihminen vaimentaa magneettikentällä tai jopa hiljentää kokonaan?

        Eikö sen jumalan voimat kykene kilpailemaan magneettikentän kanssa?

        Ja sitten voi tietenkin kysyä, että mahtaakohan se jumala, joka ei kykene kumoamaan pienen magneettikentän vaikutusta, kyetä sitten tarjoamaan kuoleman jälkeistä ikuista elämää, sillä se on sitten melkoinen temppu biologian ja tiedetyn valossa?

        Eli jos jo yksinkertainen magneettikenttä on sinun jumalallesi liian suuri vastus, niin jotenkin veikkaan, että ikuinen elämäkin jää haaveeksi, sillä eipä sen jumalan voimat taida mahtaa kuoleman aiheuttamille voimille mitään, jos kerran jo pieni magneettikenttäkin on liian suuri vastus.

        Asiaa mutkistaa toki sekin, että ihminen tietää jo jotain magnetismin kumoamisesta, mikä ainakin tämän kokeen mukaan on jumalasi tiedoista vielä pimennossa, eli hänen kannattaisi välillä vilkaista vaikkapa meidän ihmisten yliopistoihin, niin voisipa olla, että tämä testi olisi kääntynyt jumalallesi voitolliseksi:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Diamagnetismi

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Meissnerin_ilmiö

        >>> Ateisti voi sanoa kaikkea teismiä vain aivojen tuotokseksi ja sitä myöten kiistää Jumalan olemassaolon. >>

        No eipä tätäkään tarvitse käyttää minkään jumalan olemassaolon kiistämiseksi sinällään, sillä ei sellaista tarvitse kiistää aikuisten maailmassa, jonka olevaisuudesta ei ole edes yhtä luotettavaa todistetta.

        Eli taitaa olla vähän niin, että jos ei tämä jumala ala sieltä piilostaan pilkistää kohta puoliin, niin sille käy vähän samoin kuin maahiselle, jonka joku väittää olevan huosujensa vasemmassa etutaskussa.

        Ihminen katsoo sitä henkilöä hetken, joka väittää maahisen olevan vasemmassa etutaskussaan, mutta ei suostu näyttämään sitä ja sanoo "vai niin" ja jatkaa matkaa.


    • HooMiinus

      "When we disrupted the brain region that usually helps detect and respond to threats, we saw a less negative, less ideologically motivated reaction to the critical author and his opinions." - Dr. Keise Izuma, tutkimuksen toteuttaja

      Tuloksia siis saatiin kun häirittiin aivojen aluetta joka normaalisti auttaa havainnoimaan uhkia ja vastaa niihin. Uhkien havaitseminen ja niihin vastaaminen on kuitenkin olennainen osa lajin säilymistä. Miksi tämä osa aivoista pitäisi kytkeä pois päältä? Kaikilta vai vain osalta, ja millä perusteella? Kuka määrittelee mikä on negatiivista ajattelua, ja millä auktoriteetilla? Kunhan leikittelen ajatuksilla, eli ei kannata pillastua. Ymmärrän kyllä että tarkoitus on tutkia aivojen toimintaa, mutta tiedostan myös transhumanismin sudenkuopat. Samansuuntaisia tutkimuksia on tehty aikaisemminkin joten ei tuo mikään uusi juttu ole. Termit "valikoiva lobotomia" ja "ajatuspoliisin paras ystävä" käväisivät mielessä silloinkin.

      • >>> Tuloksia siis saatiin kun häirittiin aivojen aluetta joka normaalisti auttaa havainnoimaan uhkia ja vastaa niihin. Uhkien havaitseminen ja niihin vastaaminen on kuitenkin olennainen osa lajin säilymistä. Miksi tämä osa aivoista pitäisi kytkeä pois päältä? Kaikilta vai vain osalta, ja millä perusteella? >>

        Evoluution näkökulmasta jumalien piilopaikka voisi hyvin olla aivojen siinäkin osassa, joka vastaa uhkien havainnoimisesta.

        Sillä tämä osa aivoista on juuri sellainen, joka pistää ihmisen mieluummin näkemään/kokemaan/kuulemaan jotain olematonta, kuin että ihminen menisi ja ottaisi asiasta selvää, että mikä siellä rapisee.

        Sillä silloin kun ihmisellä oli vaikkapa isoja kissapetoja vastaan käytettävissä vain kivi tai keppi, oli syytä nähdä vaikkapa leijona sellaisessa paikassa ja sellaisessa rapinassa, jossa sitä varsinaisesti ei vielä nähnyt, jotta sai edes muutaman sekunnin etumatkaa ennen kuin se leijona sieltä kahinasta pisti päänsä esiin.

        Sitten jos sen kahinan tai rapinan aiheuttikin peipponen, niin ei se kovin paha virhe ollut kuitenkaan kuulla siellä leijonaa, sillä jos se olisi ollut leijona, se olisi ollut viimeinen rapina, jonka se ihmisparka olisi kuullut.

        Eli ihminen on lajina säilynyt aika pitkälti sen ansiosta, että ihminen on kuvitellut olemattomia ja nähnyt/kokenut asioita, joita ei ole välttämättä olemassa, mutta joka saattoi olla olemassa.

        Nyt tilanne on toinen, kun meillä on jotain muutakin tarjolla isompia vastaan kuin kivi ja keppi, joten nyt me voimme mennä rohkeasti katsomaan, että mikä siellä pusikossa rapisee ja toimimme vasta sen jälkeen.

        Tämän evolutiivisen jäänteen voi lähes jokainen havaita itsestään menemällä vaikka näin syyspimeällä yksin pimeään metsään hetkeksi kuuntelemaan sen rapinoita, suhauksia, vinkunoita ja metsän muita ääniä. Karvat nousevat pystyyn kovemmallakin tyypillä ja puiden oksat yms alkavat näkökentässä muuttua joksikin ihan muuksi, kuin mitä ne todellisuudessa ovat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      304
      1889
    2. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      110
      1765
    3. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      126
      1720
    4. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      73
      1625
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      31
      1567
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      69
      1285
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      89
      1038
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      23
      1035
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      22
      1002
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      100
      948
    Aihe