Mikähän tämä kohtaus joka iski?

tietämätönuorihminen

Oliko tämä paniikkikohtaus? En ymmärrä yhtään mitä tapahtui, en ole ikinä ennen kokenut vastaavaa, paljon lievempänä kyllä, enkä siksi kiinnittänyt siihen juuri huomiota jälkikäteen. Ajattelin sen hengenahdistuksen liittyvän vain runsaaseen itkemiseen.

Päätin siis kokeilla puhua hetken itsekseni menneisyydestäni helpottaakseni oloani ja yrittääkseni tehdä sovinnon itseni kanssa, itkeskelin siinä vähän väliä ja lopulta sanoin ääneen lauseen, joka tuntui todella pahalta. Suurimman pelkoni, lauseen jota olen pelännyt sanoa ääneen ja se todella iski tajuntaan.

Aloin itkemään kunnolla ja hautasin pääni hetkeksi peittoon, ja kun nostin kasvoni hengitykseni muuttui todella raskaaksi, nopeaksi hönkimiseksi, kuin en saisi henkeä, sydän hakkasi ja tärisin. En pystynyt lopettamaan sitä, vaikka kuinka yritin rauhoittua ja hengittää rauhassa syvään. Pian hönkimiseni muuttui erilaisiksi ääniksi, kuten huulien päristely ja viheltely, joita en myöskään pystynyt lopettamaan. Sitten tuli nauru ja taas nuo ihmeelliset hallitsemattomat äänet. Ja taas oikein makea, jopa hieman ilkeä nauru. Nauru, joka ei tuntunut miltään, koska minua ei oikeasti naurattanut yhtään mikään. En voinut kontrolloida sitä, odotin sen loppumista ja ajattelin, mitä helvettiä minulle oikein tapahtuu. En tuntenut olevani itseni sillä hetkellä.
Sitten iski kauhun- ja pelontunteet, katselin hädissäni ympärilleni ja hoin "mitä tapahtuu mitä tapahtuu mitä tapahtuu" Mielessäni kävi, että nyt tapahtuu jotain todella kauheaa, esim. murhaaja tulee avonaisesta huoneen ovestani. Pakokauhu iski ja itseni satuttaminen ja itsemurhakin käväisivät mielessä.
Tämä kaikki kesti noin 5 min.

Todella pelottava, outo kokemus. Miksi tällaista tapahtuu minulle! Olenko todella jo näin sekaisin, koska vietän aikani pääosin yksin??

4

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paniikkihäiriöstä

      Oireet kuullostaa tutulta mutta toi että murhaaja tulee tai että tekee mieli tappaa tai satuttaa itteä tai nauraminen ei kyllä kuullosta tutulta ennemmin tulee mieleen että nyt kuolen tai oon tulossa hulluksi... Kuolla siihen ei voi enkä enää ajattele että kuolen siihen vaan että tuun hulluks käy enemmän mielessä.

    • aloitttaja

      En tiedä mistä se murhaaja-ajatus siinä tuli, siinä tilassa vaan kun katseli ympärilleen, kaikki alkoi näyttämään jotenkin uhkaavalta, taistele tai pakene - fiilis siis. Tuntui että mun pitää taistella jotain vastaan tai paeta, mutta en tiennyt mitä. Hulluksi tulemisen pelko oli myös vahvasti, pelkäsin ettei se kohtaus lopu ikinä, vaan jatkuu ikuisesti ja joudun johonkin hoitoon...
      En ole ikinä kokenut tuollaista, etten hallitse itseäni enkä koe olevani minä. Aivan kuin joku muu olisi nauranut sisältäni ja tehnyt kaikki ne oudot äänet, koska en pystynyt niihin vaikuttamaan.

    • luontaistuoasiantuntija

      D-vitamiini 100 µg/päivä, Omega rasvat EPA 2000mg ja DHA 1000mg per päivä. Tähän päälle joku passeli multivitamiinivalmiste tai yksinkertaisesti kaupan multivitamiinimehua iso lasillinen aamuisin. Alkaa kaikki oireet kaikota varsin nopeasti. Tämä ei tosin auta välittömästi vaan helpottaa viikkojen-kuukausien kuluessa, kun aivot saavat tarvitsemansa raaka-aineet normaaliin aivotoimintaan.

      Välittömään hätään väliaikaisesti lääkäriltä diapam resepti, vahvempia bentsoja en suosittele kenellekään ja masennuslääkkeet/neurlopetit kannattaa suosiolla unohtaa. Poislukien tapaukset joissa yksinkertaisesti mikään muu ei auta kuin zombiksi lääkitseminen.

      Voit lisäksi kokeilla luonnon omia rauhoittavia, kuten valeriaana, kamomillatee & GABA valmisteita ovat verrattain tehokkaita. Nukkumiseen tarvittaessa lisäksi melatoniini 1-3mg/ilta.

      Jokainen joka uskaltaa väittää tämän tekstin olevan puppua ja kärsii mielenterveysongelmista niin kokeilkoot itse. Takaan että jokainen suomalainen saa hämmästyä. Saamme aivan liian vähän D-vitamiinia ja elintärkeitä omega3 rasvoja ja yllättäen edustamme kärkeä mielenterveysongelmissa.

      • luontaistuoasiantuntija

        Unohtui mainita B6 ja B12 vitamiinit. Ovat myös erittäin tärkeitä aivoille, mutta yleensä täällä suomessa tuppaamme puputtamaan sen verran leipää, että harvemmin ongelma niiden puutteessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe