Millainen paikka

kuinkasuhtautuisitte

Raasepori on asua? Ruotsinkielisiä on paljon, enemmistö. Hyväksytäänkö sinne asukkaaksi täysin suomenkielinen. Koulussa ruotsia lukenut, mutta ei enempää.
Kartoittelen tässä paikkakuntia, mihin keväällä muuttaisin. Olen eläkeläinen, joten työpaikkoja en vie.

38

7917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • T-Saari

      Minut on hyväksytty hyvin jopa Tammisaareen, joka on alueen ruotsinkielisin paikka (n. 80%). Käytännössä kaikki täällä osaavat myös suomea. Vaikka muuta väitetään, jokainen kaupan myyjä puhuu suomea hyvin, eikä mua ainakaan ole suomenkielisyyteni takia karsastettu.

      • T-Saari

        Jaa niin, vanhemmat ihmiset Tammisaaressa ovat huomattavasti vahvemmin yksikielisesti ruotsinkielisiä. Vanhusten joukossa on myös sellaisia, jotka eivät juuri suomea puhu. Olen kyllä vanhempiinkin ihmisiin täällä tutustunut, ja kyllä heilläkin suomi alkaa kulkemaan pienen tutustumisen jälkeen.

        Ihan vinkkinä: koira on hyvä tapa tutustua monenlaisiin ihmisiin.


    • yksiehdotus

      Raaseporin Karjaa on tosi kiva idyllinen ja KAUNIS paikka ja koiraihmisiä siellä paljon ja muutenkin eläinrakkaita, leppoisia, ystävällisiä ihmisiä jotka taitaa suomen ja ruotsinkielen. Kaupassa puhutaan esim sujuvasti sekä että. Asiakaspalvelu aivan omaa luokkaansa kaupoissa, todella ystävällistä!
      Vanhustenhoito ja vanhuskodit tasokkaita, eläkeläisiä aika paljon tuntuu olevan mutta palvelut pelaa ja kaikenlaista toimintaa järjestetään senioreille täällä.

    • livetiNyland

      kYLLÄ on parempi muuttaa hankoon, lohjalle tai porvoon taakse....tai riihimäelle

      siellä vanhaakaan ei pidetä 2 lk kansalaisena.....

    • OPSERV

      KUN VALITSET KUNTAA NIIN TARKISTA ENSIN KUINKA VELKAINEN KUNTA ON ...

      http://yle.fi/uutiset/kirottu_kuntavelka__paljonko_minulla_sita_on_ja_onko_silla_valia/6955750



      Raasepori: velkaa 3 506 € / asukas

      Raasepori on sijalla 280/320, jos Suomen kunnat laitetaan järjestykseen sen mukaan, paljonko velkaa asukasta kohden niillä on.


      Velan suhde asukaslukuun on kasvanut vuodesta 2011, jolloin se oli 2 902 €.

      •Suomen keskiarvo on 2 262 € / asukas.
      •Suomessa on viisi kokonaan velatonta kuntaa.
      •Eniten velkaa on reisjärveläisillä (5 472 € / asukas).

      Luvut on saatu jakamalla kunnan vuoden 2012 lainakanta vuoden vaihteen 2012/2013 asukasmäärällä. Vuoden 2012 luvut perustuvat Tilastokeskuksen kesäkuussa 2013 julkaisemiin kuntien ennakollisiin tilinpäätöstietoihin vuodelta 2012. Konsernitilinpäätöksiä ei ole vertailussa käytetty, sillä ne valmistuvat kalenterivuoden loppupuolella. Näin ollen koko maata koskevat vertailukelpoiset luvut perustuvat kunkin vuoden kesäkuun tilastotietoihin.Kuntajako perustuu vuoden 2012 tilanteeseen. Tiedot vuosilta 2011 ja 2012.Lähde: Valtiovarainministeriö

      • PANKROTTI

        MUITA
        Lohja: velkaa 1 662 € / asukas

        Lohja on sijalla 106/320, jos Suomen kunnat laitetaan järjestykseen
        Riihimäki: velkaa 3 514 € / asukas
        Porvoo: velkaa 2 664 € / asukas
        Loviisa: velkaa 1 056 € / asukas
        Luumäki: velkaa 0 € / asukas
        Hyvinkää: velkaa 2 088 € / asukas
        Hanko: velkaa 5 478 € / asukas


      • KRIISIKUNNAT

      • MauMau1

        Juu velkaa meillä on, mutta Karjaalla variksetkin flyger väärin päin kun eivät viitsi katsoa alaspäin (lol).Ja Ekenäsborna on ollut aina kateellisia när dom hamnar köra puoli tuntia innan dom e ute i havs.


    • kaksio

      Mulla olisi keväällä kaksio myytävänä uimarannan ja venesataman läheisyydessä.Rauhallinen talo ja hyvät naapurit.

    • Evakonpoika

      Tammisaaressa kävin kesällä tutkailemassa paikkoja. Kaikki puhuivat ruotsia.
      Torin vieressä oli jäätelökioski, myyjä oli vanhahko mies, joka ei osannut sanaakaan suomea. Kahvilasta sai lohisoppaa suomeksi.
      Hyvin nuivan tuntuinen kaupunki.

      • T-Saari

        Ei se jätskikiskan myyjä muuten oikein ruotsiakaan osaa, siksi itse asioin tämän erittäin mukavan herrasmiehen kanssa englanniksi (en muista mistä on kotoisin). Kaikki muut kauppiaat kyllä puhuvat suomeakin, vaikka tietenkin oletuskieli ruotsinkielisessä (70%) kaupungissa on ruotsi. Eikös se nyt ole aika itsestäänselvää. Jos aloitat suomella, niin kaikki vaihtavat kuitenkin suomeen.

        Pienet kaupungit ovat yleensäkin vähän sisäänpäinlämpiäviä, mutta Tammisaari turistikaupunkina on kokemukseni mukaan huomattavasti ulkopaikkakuntalaisystävällisempi kuin useimmat muut pikkukaupungit.

        Sen jätskikiskan takana muuten ois ollut kahvila-baari, jonka omistaja on syntyperäisestä tammisaarelaisuudestaan huolimatta ihan suomenkielinen.


    • Kotimaanionpisuomi

      Raasepori on ihan hyvä paikka asua. Kesäkaupunkina ihan loistava, kohtalaisen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudustakin.
      Maahantunkeutujat on tällä hetkellä ainoa, mikä itseäni kismittää, vaan ei kai maastamme enää löydä kolkkaa, jossa noita ei tarvitsisi nähdä.

      • kivapaikka

        Raasepori on tosi kiva paikka, vielä kun muutama rasittava naamaansa jatkuvasti länkyttävä rasisti muuttaisi kauas pois niin tämä olisi melkein paratiisi.


      • Hullujapuhut

        Suvakki, sä siis oikeesti haluat raiskaavia pommimiehiä tänne meidän elätettäväksi?


      • 25vtammisaaressa

        Eläkeläisen on huomattava että Raaseporin vero % on peräti 22%, eikä helpotusta näy - vaikka kovasti toivotaan. Suomella pärjää hyvin. Terveyskeskus Tammisaaressa nyt sairaalan yhteydessä, Karjaalla ja Pohjassa. Siten erkoissairaanhoitoakin saa, sydän polia ei ole, lähin Lohjalla. Kauppoja riittävästi 2x Kesko, S-market Alko, Lidl, Gigantti... Karjaalla sama juttu. Siedettävä asuinpaikka ex. helsinkiläisellekin.
        Hanko kyllä vähemmän innostava, talous vielä enemmän kuralla kun väkiluku vähenee edelleen.


      • Anonyymi

        Muutaman kerran Raaseporin linnaan käynyt tutustumassa. Aina joku mustilaissakki kytiksellä parkkipaikan tuntumassa ja ainakin kerran oli viereiseen autoon murtauduttu. Kertoivat, että mustilaiset. Ja polliisit perässä... Kuppilassa kävin kaffeet juomassa. Viereisessä pöydässä namusetä lipevästi hypnotisoi pikkulikkaa mukaansa. Ja likka näytti uskovan kaiken...


      • Anonyymi
        Hullujapuhut kirjoitti:

        Suvakki, sä siis oikeesti haluat raiskaavia pommimiehiä tänne meidän elätettäväksi?

        Et sä vajakki ainakaan ketään elätä, edes itseäsi. Käsi ojossa luukulla, peruskoulukin jäänyt näemmä kesken. Voi sua.


    • mamut-ja-mustalaisetkin

      hyväksytään paremminkuin suomea molottava pottunokkainen takapajulanjussi

    • tervetuloaraaseporiin

      "Kuin KGB" - verisen julkisivun takana ISIS:iä johtaakin Saddam Husseinin tiedustelupalvelu

      verkkouutiset

      19.11.2015

      ISIS-järjestön taustalla naruista vetelee joukko Irakin entisen diktaattorin Saddam Husseinin tiedustelu-upseereita.

      Saksalainen Der Spiegel julkaisi huhtikuussa useita paljastuksia ISIS-jihadistijärjestön sisäisestä rakenteesta ja sen toiminnasta. Lehden tutkimusten perusteella järjestön hallintorakenne on hienostunut ja tarkasti suunniteltu.

      Laajaa mediahuomiota saaneet tiedot perustuivat pitkälti Pohjois-Syyriassa sijainneesta vaatimattomasta talosta löytyneeseen asiakirjakokonaisuuteen.

      Suunnitelmat oli laatinut ISIS:n strateginen johtaja Haji Bakr. Hänen oikea nimensä on Samir Abd Muhammad al-Khlifawi. Ennen terroristiuraansa hän palveli everstinä Saddam Husseinin asevoimissa ja myöhemmin Irakin diktaattorinpahamaineisessa tiedustelupalvelussa.

      http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_saddam_tiedustelupomot-43340

    • Vihainenminä

      Tammisaari on paskapaikka,muutin pois aikoja sitten. Nurkkapatriootteja ja ylimielisiä.Naapurit kyttäävät toisiaan: Valitsevat asikkaita kaupoissa. Ainakin minun kokemukseni Tammisaaren urheilukaupassa. Asiakaspalvelu on muuten ok.

    • Poismuuttanut

      Raaseporissa Tsaari yli 25v.asunut...ylimielisiä,huono palvelu kaupoissa,itsekeskeisiä...

    • Salolaistunut

      Ruotsinkielisiä suositaan ja palveluita / kauppoja ei juurikaan ole. Tapahtumatkin on aina vaan ruotsiksi. Muuten todella kaunis ja rauhallinen paikka. Mikäli kuitenkin olet suomenkielinen, kaipaat omaa rauhaa ja tilaa kuitenkin palveluiden läheisyydestä ja toivot hyviä kulkuyhteyksiä ja edullisia asuntojen hintoja, kannattaa ennemmin suunnata Saloon tai jos kaipaa vielä enempi omaa rauhaa niin Perniöön. Perniössä suomenkielisiä ei syrjitä, asunnot on edullisia, kaunis luonto on ympärillä ja Perniössä paljon eri harrastusmahdollisuuksia lapsille. Mitä ei Perniöstä löydy, löytyy Salosta. Saloon ajaa Perniöstä vain sen 15-20 min. ja sieltä löytyy kaikki mahdolliset kaupat. Myös Raaseporiin ja Kemiöön lyhyt ajomatka, Turkuunkin ajaa reilusti alle tunnissa. Itsekin olen tänne Saloon Helsingistä suunnannut. Enkä ole katunut päivääkään.

    • Veroleimasin

      Lisäksi Salossa paljon pienempi veroprosentti verrattuna Raaseporiin.

    • tämätaivas

      Tämähän on Suomi Finland, jos joku ei pidä suomalaisista mitä asua Suomessa, helppoa, maailmassa on noin 200 maata valitsee sieltä

    • Anonyymi

      Entäs Horsbäckän teollisuusalue? Häiritseekö se yhtään? Siellä sijaitsee kuulemma kaatopaikka ja pari jäte(poltto?)asemaa sekä betonitehdas.

      Jos joku asuu siellä Horsbäckän alueen vieressä, voitteko kertoa, minkälaista se on? Onko päästöjä / pahaa hajua ilmassa tai jotain muuta, mitä en osaa edes ajatella?

      Kiitos vastauksesta etukäteen.

      • Anonyymi

        Itse en ole ainakaan kokenut niistä haittaa.
        Rauhallinen ja mukava paikka on


    • Anonyymi

      Osaako joku paikallinen Tammisaarelainen sanoa mihin kannattaisi laittaa ilmoituksen ostettavasta asunnosta, tai talosta? Etsimme epävirallisempiakin kanavia käyttäen asuntoa Tammisaaren keskustasta, mutta emme löytäneet yhtään ilmoitustaulua (esim kaupoista) johon olisi voinut jättää ilmoituksen.
      Missä siis Tammisaarelaiset liikkuvat niin, että kiinnostuksemme tulisi nähdyksi?
      Kiirettä ei ole, mutta eläköitymisen lähestyessä haluaisimme veneilijöinä lähelle merta ja kaupunkiin jossa palvelut ovat lähellä.
      Myös yv:llä voi kontaktoida [email protected]

    • Anonyymi

      Täysin suomenkielisenä pari vuotta nyt Karjaalla ja ei mitään pahaa sanottavaa,hyvin saa palvelua ja pärjää.

    • Anonyymi

      Raaseporissa on hyvin erilaisia alueita. Jos haluaa olla kovin yhteisöllinen, niin kannattaa ottaa selvää kunkin paikan 'kriteereistä'. Jos taas mieluusti elelee omaa elämäänsä, niin valinnanvaraa on enemmän. Luonto on upeaa ja paljon harrastusmahdollisuuksia, palveluita ihan tarpeeksi. Sijainti mainio lähimatkailun tai työssäkäynnin kannalta. Auto kannattaa olla.

    • Anonyymi

      Joskus asunut Pohjassa ja Karjaalla työssä käyneenä, sanon vaan hyvät muistot jäi ja harmitus kun tulikin pois muutettua.
      Sumenkielisenä pärjäilin erittän hyvin

    • Anonyymi

      Mahdatko jo asua täällä,itse täysin suomenkielisenä täällä ollut muutaman vuoden ja ihan ok on ollu asua.

    • Anonyymi

      Muuta Pohjan kuntaan. Jos sinulla itselläsi on mielenterveysongelmia, niin viihdyt siellä varmasti. En tiedä koskeeko sama koko Raaseporia.

      • Anonyymi

        Voi helvetti somppu puukotti toista festareilla?


    • Anonyymi

      Raasepori on taajamien ulkopuolella ihastuttava ja kaunis paikka. Kaikki taajamat ovat mopohelvettejä. Kaikkina vuorokaudenaikoina. Jos ei mopolla rällätä raitilla tai taloa ympäri omalla pihalla niin samojen kloppien neljäkymmentäviisitoistavuotiaat iskät ajaa mönkijällä edestakaisin huvin vuoksi. Kunniamianinnan pohjanoteerauksena saa Pohjan kirkonkylä ja sen aivottomat asukit. Ja koska tiet ovat mutkaisia ja motoristien mieleen niin pääkaupunkiseudulta asti tullaan tänne päristelemään pakoputkettomilla moottoripyörillä tai muuten vaan keulimaan. Viimeaikainen villitys ovat moottoripyörässä kaiuttimet, joista pauhaa mauton saatatnanpalvontaränttätänttä. Polttoaineiden hinta ei näemmä ole vielä riittävän korkealla. Jos muutat tänne niin kuulosuojaimet mukaan.

    • Anonyymi

      Asunut pian 15 vuotta ja valitettavasti en voi suositella, jos et ole a) ruotsinkielinen b) koiraihminen. Kun et näitä kriteereitä täytä, olet kakkosluokan ihminen, vaikka toisit veroeuroja kuinka paljon kaupunkiin ja yrittäisit tarpeen mukaan puhua ruotsiakin. Lähden täältä heti pois, kun vain perhe-elämä ja työt sallivat. Itse yrittänyt olla ystävällinen, mutta nyt paukut loppuneet. Ei jatkoon, enkä suosittele.

      Tulin avoimin mielin, mutta tosiasiat myönnettävä: ruotsinkieliset hyvin ikävää ja sisäsiittoista sakkia. Eivät edes tervehdi naapureita, vaikka lapset tervehtisivät. Oma häpeänsä, surkeaa suorastaan. Täällä voi opettaa lapsille, miten toisia ihmisiä EI kannata kohdella.

    • Anonyymi

      Sain työpaikan Karjaalta ja nyt kiireesti haussa asunto sieltä. Mitään tuntemusta itse kaupungista ei ole. Osaako joku sanoa mistä paikasta kannattaa huhuilla esim: lenkkeilyseuraa? Ja onko tietoa löytyykö kaupungista kimppakyyti mahdollisuutta? Itselläni ei ole ajokorttia

    • Anonyymi

      Suomen Tasavallan Presidentti niin kuin muut Ministerit eivät maksa veroja kuin nimellisesti.
      Ilmaiset taksi kyydit. Verovapaat vähennykset - 0 heidän maksamiset. S....nan loiset.
      Saati sitten konsuli tuonnit.
      Eihän konsulia saa tutkia. Konsulilla on koskemattumuus ja tavaraa tulee rajan yli rahan arvosta.

    • Anonyymi

      376 Markus Kuotesaho

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe