Näin Yhteiskuntasopimus huijaa älä usko!

SyrjäytettyjenHuijausta

Joku sentään osaa asiat Tampereella:
"EU:n talouspolitiikan ainoa vaihtoehto erityisesti euro-maissa näyttää olevan ns. sisäinen devalvaatio. Sen ydin on sosiaaliturvan leikkaamisessa, palkkojen alentamisessa, julkisten palvelujen kilpailuttamisessa ja yksityistämisessä. Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh kiteyttää hyvin sisäisen devalvaation toteamalla, että kansalaisille annettuja lupauksia on peruttava eli julkista sektoria on leikattava.

Sisäisen devalvaation vaatimus tulee Saksan johtamasta Euroopan talous- ja rahaliitosta (EMU). Kun euron arvoa suhteessa muiden EMU-maiden talouteen ei voida muuttaa, on muiden yritettävä tehdä taloutensa yhteensopivaksi Saksan talouskehityksen kanssa sisäisellä devalvaatiolla. Sisäinen devalvaatio on leikkauspolitiikkaa ja siksi se on talouskasvun ja työllisyyden kannalta turmiollista. Se tuhoaa ihmisten ostovoiman ja kulutuskysynnän.

Eikö nykyhallituksen ns. yhteiskuntasopimus ole juuri sisäisen devalvaation politiikkaa? Se on toki yritetty naamioida jonkinlaiseksi pelastusrenkaaksi, rakenteelliseksi uudistuskeksi, mutta kyllä sen ydin on sosiaaliturvan, eläkkeiden ja palkkojen alentamisessa.

Mutta mitä jos katse suunnattaisiin sosiaaliturvan ja palkkojen leikkauksen sijaan olennaisimpaan suomalaisen yhteiskunnan muutoksen, joka alkoi jo vuoden 1990-luvun lamasta: työn ja pääoman välisen funktionaalisen tulonjaon syvälliseen muutokseen. Pääomatulojen osuus kasantulosta on kasvanut voimakkaasti palkkatuloihin nähden.

Samaan aikaan pääomiin kohdistunut verotus on Suomessa liukunut huomattavasti alhaisemmalle tasolle kuin EU-maissa keskimäärin. Jos niiden osuus meillä Suomessa olisi sama kuin EU-maissa, olisi pääomaveroja perittävä noin 5, 5 miljardia euroa enemmän. Summa on muuten suunnilleen sama, jonka valtio ottaa velkaa ensi vuonna. Sen sijaan kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista on meillä keskimääräistä suurempi. Eli olisikohan sisäisen devalvaation (ja yhteiskuntasopimuksen) sijaan tai ainakin rinnalla syytä nostaa erityisesti suuromistajien osinkotulojen verotusta jo ihan oikeudenmukaisuuden vuoksi.
Edelleen voi kysyä, missä ovat EMU-puskurit. Näitähän alettiin kerätä euroon liittymisen jälkeen työttömyysvakuutusrahastoon (suhdannepuskurit) ja yksityisen työeläkejärjestelmän tasausrahastoon. Onko näitä olemassa, vai joko ne on syöty?"

Lisää järkikirjoituksia Heinoselta löytyy mm. Aamulehden blogeista
( http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yhteiskuntasopimus-osa-sis-ist-devalvaatiota) Jos pidät kirjotuksesta, jaa sitä!

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        161
        2784
      2. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        88
        2000
      3. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        13
        1897
      4. Mikä tekee kaivatustasi

        haluttavan?
        Ikävä
        105
        1637
      5. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        97
        1607
      6. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        9
        1444
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        67
        1256
      8. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

        Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
        Sinkut
        114
        1143
      9. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        12
        1114
      10. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        45
        1064
      Aihe