Tuleeko viiniä jos puristan ylikypsistä puolukoista mehua ja hiiva sekaan.?
Tuleeko viiniä puolukasta ilman sokeria?
9
1631
Vastaukset
- Ankeeagneslosista
Aika happamalta voi maistua ja kai se hiiva tarvii käydäkseen sokeria..Jos jotain kysyttävää,ota yhteys viiniasiantuntijoihin suoraan.Kyllä ne vastaa,kiperiinkin kysymyksiin.Täältä vaikee löytää asianosaavia.
- Bewer
Toki puolukassa on sokeria siinä kuin viinimarjoissa tai rypäleissäkin. Tulee viiniä tai jotain sen suuntaista. Suosittelen silti lisäämään sokeria ja esim mustikoita tulee muuten aika tömäkän makuista. Puolukka pitää esikäyttää ennen hiiva lisäämistä. Netistä löytyy hyvää tietoa, hakusanat varmaankin osaat.
- Sohollow
Ikävää,kun tuntuu epäluulo valtaavan alaa kuin alaa.Jokapuolella.Ei se viinin valmistus mitään rakettiteidettä ole,siitä vaan kokeilemaan rohkeasti,ei siinä mikään mene pieleen.
- Enuskallaenäätäällä
Jokainen voi kokeilla,jos haluaa,ketään ei voi pakottaa mihinkään.Voihan sitä pureskella ajan kanssa,uskaltautuuko vai ei.Ei se ole niin vaikeaa,kun sen päässään kuvittelee,sen voin sanoa.Hyvää päivän jatkoa,kaikille tasapuolisesti.
- alkosta_parempaa
Aika mietoa tulee viinistäsi ilman sokeria. Puolukassa on hiilihydraatteja vain vajaa seitsemän prosenttia, joten 25 litran käymissangossa vajaa 1,5 kiloa.
- alkostaparepaavastaus
71% hiilihydraatteja puolukassa
- Kandeekokeilla
Ainakin niin,kun kaadat puolukoita lasiin ja vaikka kossua perään;)Saa valita jotain muutakin toki,puolukat vaan pakollisia
- Bryggmestare
Lisää viinipohjaan pektolaasi entsyymiä, hiivaravinne suolaa, panimo sokeria ja toivo ettei puolukoiden luonnolliset karboksyylihapot haittaa liikaa käymistä. Hiivaksi suosittelen samppanja hiivaa, jotta puolukan hyvä maku pääsee esiin(neutraali hiiva)
- ekakertaatekemässä
Sattuuko jollain olemaan resepti.
Jos otan pakkasesta vaikka 5 desiä puolukoita, sulatan ja lisään sitten 5 dl sokeria ja hiivaa ja haaleaa vettä vaikkapa kaksi litraa ja laitan käymään lämpöpatterin viereen, - niin onnistuisikohan?
En oo vielä ikinä tehnyt kotiviiniä, mutta olishan kiva kokeilla.
Sitten minulla on vaikka minkä verran mustikoita pakkasessa. Samalla reseptillä? Jos laittaisi vielä sitruunaa joukkoon?
On mulla tuolla kaapissa yksi kotiviinin tekokirja, mutta vaikuttaa monimutkaiselta, kun on niin paljon tietoa siinä ja pitäis hankkia erikokoisia pulloja ja muita vempeleitä.
Luki vielä, että pitää seisottaa monta kuukautta!
Kiitti etukäteen tiedoista!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 372310
- 551327
- 841303
Mies mä oon ihan helppo
Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...361266- 631191
Mies olen aika erakko nykyään
Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä39904Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?
Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.121788- 31751
Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas
Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi23596Skenaario
Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan55575