Miksi tartutitte syyhypunkin?

Pohjoinenkalifaatti

" Hennalan hätämajoitusyksikön johtaja Markku Heikkilä SPR:n liivijengistä kertoo Ylelle ihan vakavissaan, että syyhypunkki voi olla suomalaisten Hennalaan tuoma tauti, eikä kehitysmaalaisten.

“Voi olla, että tauti ei ole tullut turvapaikanhakijoiden mukana, vaan esimerkiksi lahjoitetuissa vaatteissa tai tavaroissa”, sanoo Heikkilä."

28

816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nerokasta(!)

    • jhgkj

      Markku Heikkilälle tiedoksi, että syyhypunkkinaaras säilyy ilman ihmiskontaktia hengissä 2-3 vuorokautta.

      SPR on itkenyt vapaaehtoistyöntekijöitä lajittelutehtäviin, kun lahjoitustavaroita on kertynyt varastoihin seisomaan. Että eiköhän siellä varastoinnin aikana ole mahdolliset syyhypunkit kuolleet. Suomalaisilla ei myöskään ole tapana lahjoittaa pesemättömiä vaatteita.

      Kyllä se syyhypunkkiepidemia on kaikella järjellä tullut ihan jostain muualta kuin suomalaisista lahjoitustavaroista.

      Mutta älkää nyt levittäkö tautia edemmäs! Kuulin, että on suunniteltu jotain konserttireissua jne. Bussin istuimissa ja teatterin istuimissa ne punkit säilyvät ihan yhtä kauan hengissä kuin vaatteissakin.

      • juutinrauma

        Hyvä huomio! Kyllä aika vahvasti epäilys kohdistuu nyt enää johtaja Heikkilän perskarvoihin..


    • Karvatpois

      Kautta historian täisaunat ja höyrypaljut ovat hehkuneet Suomessa kuolemaa syöpäläisille. Mikä ujous nyt on vallannut terveysintoilijat kun maahantunkeutujia ei voida upottaa desinfiointi aineeseen tai pakottaa saunan löylyihin. Palvelukseen astuvat varusmiehetkin laitettiin säätyrajoista pittaamatta ensin tulikuumaan saunaan ennekuin heille jaettiin valtionvarusteet päälle ja kirjattiin päivärahojen saajiksi.

    • jojåå

      Karanteeniin koko helahoito.

    • karanteenihälytys

      Kaikki vokit karanteeniin välittömästi. Sitten asukit yksitellen ulos kun on tutkittu mitä saiksia kantavat, tippurista koleraan.

    • mamuloiset

      Ennen vanhaan tapettiin pakkasen avulla punkit, torakat, luteet ja kaikki muutkin loiset. Pätiskö tänäänkin...

    • jyjyrjyy

      Kylä korpeaa kun muistaa vielä reippaat varusmiehet noilla kulmilla ja isänmaan ylpeys oli vielä rinnassa.Nyt häpeällinen alueen alasajo ghettoutumisella kun vetkuttelullla ei tuo väki tule poistumaan enään vuosiin alueelta jos koskaan ja kiinteistöjen arvo jo sulanut silmissä kun nuorilla naisilla enään mitään asiaa yksin kohta olla iltaisin ulkona.

    • lioitre
    • nytonkaikkinähty

      Sekalaista väkeä eri maista ja kulttuureista läpi likaisimman kaakkois-Euroopan tulee tänne suihkunraikkaana hotelliturneelta niin johan se lopussa täällä tarttui sitten saivari ja punkki ulvovan muslimijoukkion alushousuun.

      Onko tämä Äpy-lehden juttuja?

      vai

      Onko tuo SPR:n kaveri karannut jostakin himmeiden hoitolaitoksesta?

    • Pohjoinenkalifaatti
    • syyhystä.suihkuun

      Alkaa näkymään todellinen tarve desinfiointiin. Suuressa mittakaavassa siihen on käytettävä tehokkaita aineita. Historiaa vääristellen samasta asiasta aikanaan tehtiin tänäkin päivänä voimissaan oleva myytti jonka mukaan tarkoitus oli hävittää ei syöpäläisiä vaan syöpäläisten kantajat.

    • vainmummiko

      Kyllä tästä syyhystä on joskus tässä jo puhuttu/kirjoitettu. Silloin tuli kuvaa noista tulevista tunkeutujista. Silloin kerrottiin osalla heistä olevan syyhyä. Ja heille oli laitettu keltainen ranneke, koska tämä juuri oli tarttuvaa. No kaikkihan tietää, etteivät näitä "merkkejä" pidä, vaan repivät pois. Ja olishan sen saanut hihan kanssa peitettyä. Mutta eihän näitä voi noin kohdella, taas huudetaan rasismista! Syyhy olisi heti pitänyt pysäyttää, nyt kukaan ei tiedä kuinka on levinnyt ja taas kustannukset kasvaa!

    • skunkkiki

      Saksalaisilla oli aikoinaan jouku keksintökin tähän syöpäläisten torjuntaan. Ehkä pitäisi ottaa käyttöön nykysuomessa.

    • viattomat

      Tässä lähikuukausina, kun Suomessa alkaa esiintyä tuberkuloosia, poliota, tuhkarokkoa ja ruttoa, niin varmaan meidän pitäisi alkaa miettiä miten voisimme estää niiden tarttuminen myös turvapaikanhakijoihin. On se nimittäin niin väärin, että ensin nämä viattomat tappavat äitinsä ja sisarensa, räjäyttävät omat ja naapureidensa talot mäsäksi ja vaeltavat ryöstellen ja raiskaten koko Euroopan halki Suomeen saakka ja sitten me sikamaiset finnit tartutamme heihin taudin.

      Ei mulla muuta.

    • NytJoSyyhyy

      Odotan sitä kun Lalli ottaa kirveen ja alkaa tappaa syyhypunkkeja

    • SyyhynnytJoKauan

      No kappas kehveliä kun syyhy sattuu olemaan ihan yleinen ongelma ihan suomalaisten keskuudessa, ollut vuosikausia. Mutta teidän kaltaisten urpojen takia sitä ei ikinä saa hoidettua pois koska eihän TEILLÄ sitä voi olla. Kiitos kun tartutatte sen takaisin ainavain uudelleen ja uudelleen koska kuvittelette että saunomisen ansiosta teillä ei sellaisia loisia ole. Teidän kaltaisillenne talipalloille kuuluu se kiitos monen sadan euron kuolemasta ja köyhääkin köyhemmästä joulusta taistelussa syyhyä vastaan. Koska ette näe itsessänne vikaa saati hoida omia asioitanne!

    • ihonsisällä

      http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=kop00123

      On oikeastaan kummallista, että syyhypunkki kykenee pysymään hengissä ja lisääntymään kehittyneiden maiden korkeasta hygieniatasosta huolimatta. Taudin aiheuttaja on 0,3–0,5 mm pitkä hämähäkkieläimiin kuuluva punkki. Se näkyy juuri ja juuri paljain silmin. Sitä ei voi kuitenkaan tunnistaa paljain silmin tai edes luupilla. Siihen tarvitaan mikroskooppi. Ihmisen syyhypunkki ei tartu eläimiin. Monilla eläinlajeilla on omat punkkinsa, mutta ne eivät tartu ihmiseen.

      Syyhypunkin aiheuttamaa tautia, syyhyä, esiintyy epidemioina 20–30 vuoden välein. Sellainen oli 1970-luvulla ja taas 1990-luvun puolivälissä. Vaikka nyt eletään huippukausien väliä, pieniä epidemioita on käynnissä eri puolilla Suomea koko ajan.

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00507
      Syyhyn aiheuttaa 0,3–0,5 mm:n pituinen hämähäkkieläimiin kuuluvan syyhypunkki (lat. Sarcoptes scabiei), joka leviää ihmisestä toiseen läheisen kosketuksen kautta. Tartuntaan riittää yksikin punkkinaaras, muttakättely tai muu lyhyt kosketus ei riitä punkin siirtymiseen henkilöstä toiseen. On mahdollista, että syyhyn saa myös syyhyä sairastavan lakanoista tai muista vaatteista, sillä punkkinaaras elää 1–2 vuorokautta ihon ulkopuolella.
      Oireet

      Syyhyn pääoire on kova iltakutina. Ihossa ei näy alkuvaiheessa juuri mitään. Kutinan ja raapimisen jatkuessa etenkin sormiväleihin, kämmeniin ja ranteisiin, pikkulapsilla myös jalkapohjiin, ilmestyy punkkinaaraan kaivamia, 0,5–1 cm:n pituisia käytäviä, joiden toisessa päässä punkin voi erottaa pienenä harmaana pisteenä

      Taudin toteaminen

      Nuoren, muuten terveen henkilön yllättäen alkaneen iltakutinan taustalla on tavallisesti joko syyhy tai piirtopaukamointi eli dermografismus (ks. «Dermografismi eli piirtopaukamointi»3). Karstasyyhy alkaa salakavalammin, ja sitä saatetaan pitää kuukausien ajan ekseemana tai raapimisen aiheuttamina muutoksina kuivassa vanhuksen ihossa. Syyhyssä lääkäri pyydystää punkkinaaraan nuppineulalla tai muulla tylpällä neulalla sormissa, kämmenissä, ranteissa tai jalkapohjissa olevan käytävän päästä. Joskus se on yllättävän vaikeaa, sillä kovasta kutinasta huolimatta punkkeja voi olla vain 5–10 kpl koko ihossa. Punkki tunnistetaan mikroskoopilla. Miehillä peniksen varressa tai kivespussissa on usein taudille ominaisia nystyröitä (kuva 4). Ne riittävät diagnoosin tekoon ilman punkin näkemistäkin.

    • eienääneikäkoskaan

      Ei enään senttiäkään Joulupatoihin sun muihin keräyksiin, muistakaa se.

    • lpfpfp

      Lainaus artikkelista, joka kertoo Calaisin leirillä olevista pakolaisista:

      Elikä syyhy (scabies), punatauti ja kuoliot ovat yleisiä.

      Scabies, dysentery and gangrene are common. A recent analysis revealed the water supply was infected with E. coli. Torrential rain has made the site a quagmire.

      Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3356845/My-week-

      hell-Jungle-Murder-Extortion-Dysentery-terrifying-dispatch-Calais-growing-camp-migrants-dicing-death-reach-Britain.html#ixzz3ueauuFPQ
      Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

      • Syyriasta levinnyt ainakin Turkkiin asti jokin lihaa syövä bakteeritauti. Leasn...en enää nimeä muista mutta karseen näköisiä oli matujen kädet ja kasvot...

        Voisikohan tuo kuoliot Calaisin jutussa liittyä tähän?


    • sihteerikkö

      Kyllä se voi olla ihan meidän suomalaisten ikioma syyhypunkki. Niitähän on tämän tästä liikkeellä samoin kuin täitä. Niihin ei kuole, ne vaan hoidetaan. Pahempi tauti on toi vihapuhe ja ruokottomuudet, milläs niitä hoidat????

    • Anonyymi

      Onko maahantulijat syyhypunkin tuojia, uskon näin.

    • Anonyymi

      Heikkilä on väärässä.
      Lääkäreiden mukaan tartunta tapahtuu melkein aina ihokosketuksen kautta.

    • Anonyymi

      Ei latin latia ikinä SUOMEN PUNAISELLE PUOLIKUULLE!

    • Anonyymi

      Onhan se varmaan tarttunut vaatteista, mutta kuka ne on vaatteisiin tartuttanut! Veikkaan, että se se on levinnyt isojen mamuperheiden mukana joka paikkaan. Ainakin mediassa on kerrottu, että iso perheet ovat liemessä, koska lääkkeet maksavat paljon. Suomalaisille on yleensä maksimi kaksi lasta.

    • Anonyymi

      ja jeesus nousi taivaisiin 🤣 SuomenParasiittiRahtarit

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe