kuinka paljon keliakia muutti ruokavaliotasi ?

utelen

Tarkoitan siis sitä, että vaihdoitko vain leivät, pastat, yms vain gluteiinittomiin vaihtoehtoihin määrien pysyessä suht samoina, vai poistitko viljatuotteet kokonaan/suurelta osin pois ruokavaliostasi ?

4

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hyväolo

   No minä jätin pois melkein kokonaan,pari kertaa olen tehnyt itse gluteiinitöntä leipää.Jätin kauran,koska se näkyy passaavan.Eli hyvin on pärjätty ilman leipää ja pullaa!Pari kk on nyt oltu ilman.

   • Epäterveellistäkaikki

    Ei muut ymmärrä,millasta toisella on.Minkälainen tilanne.Mää oon aatellut,jos lopettas kokonaan syömisen.


   • helppoo

    Niin mutta kun ei se käy.Älä tee asiasta vaikeaa!Aamulla kaurapuuroa sopalla tai voisilmällä,hunajaa,pellavasiemenrouheseosta,kananmuna,porkkanaa,pähkinöitä,tuoremehua.Välipala rahkaa,ananasmurskaa,1tl vaniljasokeria,pellavasiemenrouhetta,banaani.Lämmin ruoka,keittoa,broileria,salaattia,perunaa,lihaa...iltapäivällä puolet aamuista rahkavälipalaa,illalla riisikakkua,leikettä,juustoa,hedelmää,pähkinöitä...Vettä joka välissä...ja kasviksia ujuttaa joka aterialle!Pellavasiemenrouheseoksia löytyy monenlaisia,niistä saa omegoja ja kuituja.Syöminen on paljon haastellisempaa kun joutuu katsomaan mitä suuhunsa pistää!Hk-sininen lenkkikin on sallittujen listalla!


  • kunnonruokaatarjolla

   Harva ruoka sisältää luonnostaan gluteenia!

   http://safkatutka.fi/harva-ruoka-sisaltaa-luonnostaan-gluteenia/


   Suomessa margariinileipä, puuro ja rasvaton maito perustuu maatalouspolitiikkaan, EI terveyttä edistävään ruokavalioon, tieteellisestä tutkimuksesta puhumattakaan.

   Viljavalmisteita ei raavaskaan mies tarvitse kahta leipäpalaa, yhtä pasta-annosta tai yhtä puurolautasellista enempää päivässä, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla puolet aterian koosta.

   Terveelliset ravitsemussuositukset yli 1-vuotiaalle ovat:

   Päivittäisestä energiasta lähes 40% pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.

   Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut LUOMU kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Sekä eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia tai muitakaan prosessoituja kasviöljyjä (pullomargariini, kasvirasvakermat jne...).

   Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää n. 20 grammaa proteiinia (riippuen lihan tai kalan rasvaprosentista), yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa.

   Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.

   Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

   Syöthän D-vitamiinia?

   Iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä, jopa 500µg puolessa tunnissa (elimistö hajottaa ylimäärän, joten liikaa sitä ei saa). Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

   Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg/vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 25-30µg/vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

   D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan. EFSA:n turvallinen saantisuositus on yli 1-vuotiaalle 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   316
   2493
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   31
   2122
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   217
   836
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   314
   757
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   41
   737
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   691
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   44
   657
  Aihe