Aiheeton lasku - kotirauhan häirintä - korvaus!

Mrs.Hood

Onko Suomessa nykyään laillistettu rikoll!nen toiminta, koska perintäyhtiöt saavat jatkaa rikoll!sta toimintaansa. Eikös se ole yleensä ennen ollut maan tapa, että vilpilliset firmat tulee asettaa liiketoimintakieltoon?
Niin moni suuri ja pieni perintäyhtiö laskutta virheellisesti kuten jo maksettuja laskuja uudelleen esim. itse jälkiperintänä tai myyvät ne edelleen toiselle perintäfirmalle tai laskuttavat käräjäoikeuden perintäkieltoon asettamia laskuja itse tai myyvät ne edelleen toiselle perintäyhtiölle.

Tämä toiminta on pyramidihuijaus! Itse ulosotto on yhdistynyt toimintaan!

Kuluttaja-asiamiehet antavat nootteja, kuluttajariitalautakunta on täys työllistetty ja käräjäoikeudet tukossa näiden huijareiden toimiesta. Poliisi ei enää edes lähde tutkimaan näiden huijareiden toimintaa.

Minne pitäisi tehdä ilmoitus, että saataisiin laki, joka velvottaa aiheettoman laskun lähettäjän korvaamaan uhrin kärsimykset?

Kyseessähän on täysin kotirauhan häirintään verrattava r!kos!
He soittelevat puhelimeen, lähettelevät uhkauskirjeitään ja sähköpostejaan.
Uhkailevat luottotietojen menettämisestä tms.
Luottotietojen menetys voi maksaa työpaikan, velkojen lyhennysoikeuden eli esim. asuntovelka vaaditaan kerralla maksettavaksi, joka tarkoittaa sitä, että asuto on myytävä pikaisesti ja muutettava taivasalle. Sillä luottotiedoton ei saa vuokra-asuntoa kohtuullisessa ajassa.

Minne ja miten tulee tehdä valitus, että häirikkökirjeen lähettäjä joutuu vastuuseen teoistaan? Mielestäni 1000 euroa per lasku olisi oikea summa.
Siitähän traumatisoituu todella pahasti, jos uhataan ajaa perhe kodittomaksi!

8

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AnnaMunKaikkiKestää

      Jep, miksei....

      Mutta luoton saanti muuttuisi sitten mahdottomaksi.
      Köyhän olisi pakko maksaa kaikki laskut etukäteen....

      Laskutus siirtyisi luottokortilla tapahtuvaksi, saadaksesi kortin, pitäisi olla 4000-5000€/kk tulot.

      Joten velkaveijareiden pitää vaan maksaa laskut ajoissa ja olla itkemättä.

      Jos perintä vaikeutuu, muuttuu kaikki kortilla / etukäteen maksettavaksi.

      Katsokaapa vaikka UK:n laskutuskäytäntöä.

      • JokoSelkis

        Perintä on aiheuttanut ongelmia. Ei ollut ennen ongelmia samaan tahtiin. Kun perintäyhtiöt nousivat "valtaan" niin alkoi talous laskea. Totuus on se, että korkojen kerääminen korkojen päälle aiheuttaa maksuongelmia.

        Nyt, kun perintäyhtiöt ovat käyneet ahneiksi ja röyhkeiksi, olisi heidän aika jo poistua manalaan. Kyllä ne alkuperäiset laskuttajat ovat ennenkin saaneet rahansa. Nämä perintäyhtiöt ovat vain käärmeen juonittelua, häpäistä ja aiheuttaa kansalaisille ongelmia. Iljettäviä olentoja kaikki, jotka menevät töihin firmaan, joka ei kestä päivänvaloa.

        Näkemykseni mukaan perintäyhtiöt ovat syy maailmanlaajuiseen talousahdinkoon.
        Se on tehokkaasti sekoittanut koko rahoitusjärjestelmän. Ei yksityiset ihmiset tässä sitä suurinta taakkaa kanna vaan yritykset, jotka tekevät pirunsopimuksen huijarifirmojen kanssa. Itsekin joutuvat maksamaan näille kohtuuttomia summia sen sijaan, että toimisivat niin kuin ennen eli laskuttaisivat, ja tarvittaessa valtion verokassasta vähennys myyntitappioina. Samaa tekevät perintäfirmat, mutta ottavat verottajalta kaiken nelinkertaisena. Eli kansalaisilta, jälleen kerran. Näiden perintäfirmojen takia joudutaan leikkaamaan sairaanhoitokuluja, lasten- ja nuorten koulutuksesta, eläkkeistä jne.

        Valtio on ihan okei tämän asian kanssa. Jos ei olisi niin pysäyttäisi nämä huijarit niin kuin pysäytti pyramidihuijaritkin. Sama juttu tässä on kyseessä kuin pyramidihuijauksessa.

        Kyllä tämä on nyt nähty. Meitä kaikkia koetellaan, että miten toimitaan ahdingossa. Käärmeen sikiöt lähtee rikollisten kelkkaan ja Herraa pelkäävät vaikka kuolevat nälkään ennemmin kuin myyvät sielunsa pirulle.


      • Maksa laskusi ajoissa ja kunnolla äläkä hauku muita. Siitä oman vastuun ottamisesta se asioiden selviäminen alkaa.


    • onneksi_loppui

      TV-lupakäytäntö oli ennen vielä törkeämpää kotirauhan häirintää, jos et maksanut tv-lupaa syystä että sulla ei ollut televisiota tai digiboksia niin silloin tällöin poliisimies tuli ovellesi kuulustelemaan että miksi ei ole tv-lupamaksu maksettuna ja todistaaksesi ettei sulla ole televisiota sinun tuli suostua kotietsintään.

      • Gingero

        "Perintä on aiheuttanut ongelmia. Ei ollut ennen ongelmia samaan tahtiin. Kun perintäyhtiöt nousivat "valtaan" niin alkoi talous laskea. Totuus on se, että korkojen kerääminen korkojen päälle aiheuttaa maksuongelmia."

        Pitäisi mitoittaa velkansa niin, että pystyy ne maksamaan ajoissa. Jos on yrittäjä ja kyseessä on yrityksen velat, pitäisi hakeutua konkurssiin ajoissa ja selvittää, miten minimoidaan aiheutunut vahinko. Yrittäjiä ymmärrän, mutta yksityishenkilöitä jotka ostavat kulutushyödykkeitä velalla niin paljon, että eivät pysty maksamaan, saavat kärsiä omasta tyhmyydestään.


    • Gingero

      "Minne pitäisi tehdä ilmoitus, että saataisiin laki, joka velvottaa aiheettoman laskun lähettäjän korvaamaan uhrin kärsimykset?"

      Normaaliälyinen henkilö ottaisi yhteyttä tahoon, joka aiheettoman laskun on lähettänyt. Jos asiaa ei saa sitä kautta ratkaistua, kuluttajasuoja-asiamieheen, lakimieheen tai poliisiin. Riippumatta tilanteesta, jos asia ei sitä ennen ratkea, kannattaa aiheetonkin lasku maksaa ja vaatia sitten rahat takaisin tarpeen vaatiessa vaikka oikeustoimin.

      • skjfklsjfklsdkj

        Aiheetonta laskua ei koskaan kannata maksaa vaan se pitää riitauttaa.


      • Uhri21

        Aiheettomasta laskusta pitäisi saada korvaus. Nyt tämä meno näyttää ennemmin petokselta, joku saattaa ajattelematta maksaa laskun. Aiheeton lasku: reklamaatio ja saman tien laskuttajalta saman summan suuruinen korvaus, kun itse virheellisesti perivät.

        Nyt taas tulee uusia tapauksia ilmi: Nyt yksityiset parkkipirkot laskuttavat autoja, joilla on maksut kunnossa. Ihan vain kokeillakseen, josko joku vahingissa maksaisi. Se on petosta! Nämä vastaavat lisääntyvät päivä päivältä, jos lakiin ei merkitä vakiosummaa petosyrityksestä. Kun laskun summa muuttuisi perittävästä maksettavaksi niin jo katoais petolliset perintäfirmat.

        Laskuttajan täytyy olla rehellinen ja luotettava. Tällä tavalla saataisiin paljon rikollisuutta kuriin.

        Gingero: on se hyvä, että olet rikkaiden vanhempien kasvatti ja töitä on ollut aina.
        Kaikilla ei ole mahdollista saada heti uutta työpaikkaa, kun vanha menee alta. Kaikilla kun ei ole rahaa edes ruokaan tai mahdollisuutta ruokajonoon.

        Katos, kun kaikilla "normaaliälyisillä" ei ole rikkaita vanhempia, ja se reklamaatio ei näille viheliäille pedoille riitä. Heille ei edes riitä kuluttaja-asiamiehen ohjeistus eikä rikosilmoitus, kun poliisilla ei ole aikaa tutkia. Tarvitaan ensin laki, johon tukeutua, ennen kuin poliisi ottaa nämä huijarit tosissaan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe