kuka loi jumalan

skinnybob

syntyikö jumala tyhjästä

22

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brina

      Ei, vaan "tyhjä" ilmeni Jumalasta! Tyhjällä tarkoitan energioiden tasapainotilaa eli nollakenttää josta - ja polaritettiset energiat ovat lähtöisin ja muodostavat kaiken havaittavan (ja huomattavasti enemmänkin) maailmankaikkeudessamme.
      Ihmismielen on lähes mahdoton tajuta, että jotain voisi olla ikuisesti ja joka ei olisi mitään materiaalisesti tai olemuksellisesti ja joka silti voisi olla kaiken alkulähde, syy ja tietoinen voima josta kaikki ilmennyt maailmankaikkeus on saanut alkunsa. En minäkään sitä tajua vaikka olen koettanut etsiä vastauksia Jumalasta ja jumaluudesta lähes koko elämäni ajan. Jonkunlaisen itseäni tyydyttävän vastauksen olen kuitenkin löytänyt sitä mukaa kun olen oppinut ymmärtämään, että myös me olemme yhtä Jumalan kanssa ja siis meissäkin on sama ikuinen olemuspuoli kuin Kaikkiallisessa Alkulähteessämmekin ja jota siis Jumalaksi kutsumme .

      • skinnybob

        oletko pappi jotta hyödyt jotain olemattoman levityksestä vai hullu jolle kaikki mikä liittyy jumalaan on totta


      • Brina

        "oletko pappi jotta hyödyt jotain olemattoman levityksestä"
        En todellakaan ole pappi enkä kuulu edes mihinkään uskontoon tai lahkoon! Olen vain oman tieni kulkija joka vain vastailee ihmisten kysymyksiin oman näkemyksensä mukaisesti. Mitään ajatustani en tarkoita uskottavaksi enkä viimeiseksi totuudeksi. Koska itse olen löytänyt rauhan ja ilon elämässäni alkaessani lopulta ymmärtää jumaluuden=henkisyyden merkityksen ihmisen elämässä, niin sitä samaa toivoisi kanssaihmisilleenkin.

        Jos tarkoitat "olemattomalla" sellaista mitä ei voi havaida, niin voin kertoa, että maailmankaikkeuden koostumuksesta nykytiedon mukaan vain noin 0,5% on ns. normaalia materiaa ja siitäkin vain 0,5% on kuuluu sähkömagneettisen valon puolelle (on näkyvää). Loppu eli 95% on PIMEÄÄ (=havaitsematonta) energiaa ja materiaa.

        " oletko hullu "
        Hulluudesta en tiedä...voi olla, mutta itseäni se ei häiritse ;)

        "kaikki mikä liittyy jumalaan on totta"
        Jumala on ainoa TOTUUS. Me, "luodut", elämän kokijat, emme vain tiedä siitä kuin pieniä osatotuuksia kukin oman tietoisuutensa tason mukaisesti. Jokaisella on oma näkemyksensä Jumalasta, mutta kukaan ei tiedä kaikkea Jumalasta...ei edes Jeesus , vaikka raamatun mukaan tiesi olevansa "yhtä Isän kanssa" !


      • hänontäällätänään

        Nihin sitten uskontoa tarvitaan jos kerran olemme osa tuota jumalaa,

        MiKSI ME OLISIMME OSA TUOTA JUUTALAISTEN KEKSIMÄÄ JUMALAA,JONKA KRISTITYT OVAT OMINEET ITELLEEN.


    • Voihanvitalis

      Näin Raamattu. Jes.43:10. Loppulauseet: Ennen minua ei ole luotu yhtäkään jumalaa, eikä minun jälkeeni toista tule. Biblia. Ei yhtään Jumalaa ole minun edelläni tehty, ei myös kenkään tule minun jälkeeni. Siis loi ja teki itsensä.

    • skinnybob

      mitenkä jumala loi maailmankaikkeuden jos se on niin suuri ja rajaton kun tiede todistaa yksi planeetta nimeltä maa ja ihmisen omaksikuvakseen mitä niillä muilla tähdillä ja planeetoilla jumala ajatteli tehdä

    • Jumala on luoja, niin kukaan ei voi luoda häntä, koska sillon hän ei olisi se todellinen luoja joka on luonut kaiken. Jumala on aina ollut olemassa.

      Tyhjyys ei ole tyhjyyttä, koska jos se on kaikki mitä on olemassa, se on kaikki, samaa aikaan kun se ei ole mitään. Tyhjyys sisältää kaikkeuden näkymättömässä ilmenemättömässä muodossa, koska kaiken voi kuvitella tyhjässä kosmisessa tietoisuudessa (Jumala on kosminen tietoisuus).

      Katso myös:
      Empty space is not empty:
      https://www.youtube.com/watch?v=J3xLuZNKhlY

      • skinnybob

        ei se jumaluus usko mitään häiritse mutta se levitys , rahastus ja uskovaisten lisääntyminen en viitsisi elää pertti kurikoiden ympäröimänä.


      • nää_on_näitä
        skinnybob kirjoitti:

        ei se jumaluus usko mitään häiritse mutta se levitys , rahastus ja uskovaisten lisääntyminen en viitsisi elää pertti kurikoiden ympäröimänä.

        Meistä jokainen itse valitsee mihin tai mistä syystä häiriintyy. Se on se "vapaa" tahto. Itselleni on selviö että näissä piireissä, tässä elämässä on minun mahdollisuuteni.

        Asiasta sivuun, meilläpäin varhaisjakelu -siis lehti - ei millään tule ajoissa kun lehtiyhtiö ei saa ketään jakamaan lehteä riittävän halvalla. Siis lehtiyhtiö haluaa rahastaa jotakuta joka jakaisi lähes korvauksetta ja nauhalta tulee viesti "meillä on rekrytointiongelmia sillä alueella, lehti tulee myöhemmin päivän mittaan".

        Onkohan siellä Jumala vai kurikka vai kenties lehtiyhtiön osakkeenomistajat joiden kanssa nyt vain on tultava juttuun? Kenties siellä on uskovainen.
        On ainoastaan mahdollisuuksia.


      • skinnybob

        aika ajaa asioiden ohi jos et sopeudu niin kärsit neuvostoliitossa oli lossivahti töissä vuosikaudet vaikka silta oli rakenettu sosialismissa voi palkan maksaa turhasta työstä jos sen rahan ensin joku vapaaehtoisesti antaa pois


    • nää_on_näitä

      Mikä on turhaa

      Ja asiaan, kuka loi tyhjän, sitten Jumala huomasi että tuostahan minä luon maailman ja tyhjän propellipään/ihmisen kyselemään tyhjiä kysymyksiä

    • nää_on_näitä

      skinnybob osuit jälleen asian ytimeen kirjoittaessasi:
      "jos et sopeudu niin kärsit"
      Siis kärsimys kaiken muun ohella on oma valinta, päätös olla sopeutumatta kärsimykseen saakka.
      Muuten sitten kun on luotu jumala tyhjästä kysellään että kuka loi tyhjän, se on juuri se lossivahti siellä jo muinoin rakennetun sillankorvassa. Lapatossulta kyseltiin minne hän juhannuksena menee lumilapion kanssa, no aseman vaihteita puhdistamaan tietenkin. On näitä tyhjänLuojia joka järjestelmässä, siksi kai jumaliakin on niin paljon

    • Muri

      Ei kukaan ole luonut mittään jumalia,ihmiset vain ovat kuvitelleet.Sen sijaan university on olemsssa. Mikä on senalkuperä?

    • Alku_ja_toinen_alku

      "Syntyikö jumala tyhjästä?" Ennen kaikkea "jumala" on tulkinnanvarainen sana. Siihen voi ammentaa koko joukon asioita maailmankaikkeudesta, sen synnystä, sen tekijästä ynnä muusta suuresta ja lopullisesta.

      "Jumala" on myös sana, jota ei koskaan muisteta selventää. Mitä minä tarkoitan jumalalla ei taatusti ole sama kuin mitä sinä tarkoitat, tai sitten olet jotenkin lukenut ajatuksiani. Jokaisella on sanasta omanlainen näkemys.

      Aloituksen kysymys "Syntyikö jumala tyhjästä?" onkin hyvin kinkkinen, koska minun pitäisi ymmärtää mitä aloittajan kuvittelema jumala sisältää. "Jumala" on sanana kuin vaatekorin sisältö, minun pitäisi kurkistaa mitä vaatekori tällä kertaa sisältää. Onko siellä iso J-kirjain-tooga, jossa lukee pienellä kristinusko, lahko se ja se? Vai onko siellä t-paita, jossa on kuvattu kosminen avaruus?

      Miksi kaikki päättömästi kuvittelevat, että puhuja puhuu juuri sinun jumalastasi. Eikö olisi loogisempaa ajatella, että kun henkilö puhuu, puhutaan hänen jumalasta, mikä se sitten lieneekään? Joten mikä on aloittajan jumala?

      • skinnybob

        ei ole mitään jumalaa ellei se ole minä


    • MEläjä

      Hämmennystä lisää, jos väitetään että materiamaailma kaikessa valtavuudessaan ja käsittämättömyydessään on harhamaailma?
      Myös meille opetettu Jumala ei olekaan 'oikea' Jumala....eli sellaista Jumalaa ei ole jota meille materiamaailmassa opetetaan? Ymmärtääkseni pitää irtautua kaikesta materiasta, ennen kuin edes on mahdollista yrittää sisäistää 'oikeaa' Jumaluutta. Ei kaikkein korkein 'tietoisuuden' maailma tai oleminen voi olla materiamaailmasta tai vastuussa mitenkään materiassa tapahtuvista suhteellisista oikeista tai vääristä tapahtumista. Siis voisi sanoa, materiajumalan on luonut ihminen omiin tarpeisiinsa ja sillä ei ole mitään tekemistä kaikkein hienoimpaan olemisen tasoon....siellä 'ollaan' yhtä ja samaa autuaallista jumaluutta?

    • yli-ihminen

      Tunnustan. Se olin minä. Minä loin jumalan. Antakaa anteeksi. Perun tekoni ja poistan jumalan. Noin. Nyt jumalaa ei ole enää.
      Voitte lopettaa jumalasta väittelyn ja keskittyä muihin asioihin. Loin jumalan ihan huvikseen. Oli tylsää.

      T. Jumalan luoja. Yli-ihminen.

      • skinnybob

        nietzschen yli ihminen ei ole vielä syntynyt ja yli ihminen on vain tavoite johon ei koskaan päästä


      • MEläjä

        Materiajumala on materiamaailmalle....kuinka sen voisi muuten ilmentää?


      • skinnybob

        elää täällä muitakin kun materiaa palvovia


      • MEläjä
        skinnybob kirjoitti:

        elää täällä muitakin kun materiaa palvovia

        Varmasti elääkin, mutta kysymys on 'tilasta' jota nimitetään materiamaailmaksi?


    • valistunut

      Tyhjä on ainut olemassa oleva ääretön koskaan synjtymätön ja kuolematon tietoisuus jonka osa me olemme.IIhminen on ainut eläin JOKA ELÄÄ HENKISESTI AJASSA JA AINEESSAKAIKKI MUUT elävät olennot, ovat suorassa yhteydessä tuohon ajatomaan.

      Paratiisitilasta karkoitus tarkoittaa, ihmisen sitoutumista henkisesti aikaan , joten sen seurauksena, yhteys ajattomaan katkesi

      Uskonnot oli alunperin sitä varten, että voitaisiin palata takaisin äärettömän yhteyteen, mutta ovat ajautuneet ajan myötä vain tämän vallitsevan tilan säilyttämiseen jotta voisivat hallita meitä ikuisesti

      Kiitos elämälle kaiken lähteelle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1797
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1292
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe