LOHJALLE TANSKAN MALLI

DANSKEMOD

Tanska: Tulijat halutaan raiskauskursseille

Koulutus


01-11-2015


Enemmistö Tanskan valtiopäivillä istuvista haluaisi aloittaa maahantulijoille pakolliset seksuaalimoraalikurssit, jotta tulijoiden tekemien raiskausten määrä saataisiin laskuun. Aihe on ajankohtainen, kun kolme eritrealaista napattiin juuri kiinni maannaisensa joukkoraiskauksesta.

Kaikille asyylipaikanhakijoille ja perheenyhdistämisen varjolla maahan tuleville tulisi opettaa tanskalaista seksuaalimoraalia jokaisen tulijan saamaan kielikoulutuksen yhteydessä. Ajatuksella on enemmistön tuki Tanskan kansankäräjillä.

Tulijat ja heidän jälkeläisensä ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa ja asialle haluttaisiin tehdä jotain. Tanskassa vuosien 2004 ja 2013 välisenä aikana 615 henkilöä on tuomittu raiskauksesta ja heistä 212, eli 34,5%, oli tulijoita tai heidän jälkeläisiään.

Norjassa vastaava koulutus käynnistyi jo 2011, jolloin vastaanottokeskuksissa alettiin pitämään viiden tunnin mittaisia raiskauksenestokursseja. Kursseilla tulijoille opetetaan muun muassa, että pusu ei tarkoita seksiin myöntymistä.

”Todellisuudessa teemme tulijoille karhunpalveluksen, mikäli emme opeta heille näitä asioita. He juttelevat mielellään ja ovat halukkaitta saamaan oppia tästä aiheesta. Heillä on paljon seksuaalimoraaliin liittyviä kysymyksiä”, Linda Hagen 34:ää vastaanottokeskusta Norjassa pyörittävästä Hero Kompetancesta kertoo.

Viime viikonloppuna kolme 21 – 27-vuotiasta eritrealaista pidätettiin, kun he olivat raiskanneet 25-vuotiaan maannaisensa Hjørringissä.

”Voin vahvistaa, että kaikki pidätetyt uhrin lailla ovat turvapaikanhakijoita Eritreasta”, poliisikomisario Peter Skovbak sanoo.

Viime vuonna ainakin viisi asylanttia joutui syytteeseen raiskauksesta Tanskassa.

Valtiopäiväpuolueista neljä olisi valmis aloittamaan maahanmuuttajien raiskauskurssit.

”Olemme valmiita tekemään kaikkemme raiskausten vähentämiseksi, vaikkakin mielestämme ei pitäisi olla tarpeellista opettaa sellaisia asioita, kuin että lakeja pitäisi noudattaa”, Trine Bramsen demareista toteaa.

Tanskan kansanpuolueen puheenjohtaja Peter Skaarup puolestaan haluaa hallituksen välittömästi miettimään kurssien aloittamista.

”Jos homma on toteutettu jo Norjassa ja se toimii, niin meidän ei tarvitse kuin kopioida se tänne”, hän sanoo.

Myös Konservatiivipuolue ja liberaalipuolue Radikaalit kannattavat raiskauskursseja.

RPNET

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylttyrclub

      Pori. Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa alkoi maanantaina porilaisen lenkkeilijätytön surman käsittely. 25-vuotiasta miestä syytetään myös törkeästä raiskauksesta, mutta tämä syytekohta käsitellään kokonaan suljetuin ovin.

      Syytteen mukaan mies aiheutti iskulla tytölle päähän ruhjevamman.
      Sitten hän vei tajuttoman uhrin autolla tyhjään rakennukseen, valeli bensiiniä hänen päälleen ja sytytti hänet. Tyttö oli tuolloin vielä elossa.

      Syytteen mukaan motiivina miehen teolle oli se, että tyttö oli lopettanut suhteen miehen kanssa. Syyttäjän mukaan teko oli harkittu ja sitä edelsi etukäteissuunnittelu.

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1305964715260

    • Ihania_mamuja_RAKASTAN
    • Ihanaa_mamua

      Nainen yritettiin raiskata Forssassa – kimppuun käynyt mies vapautettiin




      Forssalaisen naisen kimppuun käynyt mies on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Poliisin mukaan hän on kuitenkin todennäköisesti syyllistynyt rikokseen, joten asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

      Naisen kimppuun käytiin Turuntie 1:ssä sijaitsevan rakennuksen takana. Nainen oli kävellyt Loimijoen varressa kulkevaa kevyen liikenteen väylää keskustasta pois päin, kun mies kävi naiseen kiinni.

      Nainen oli alkanut huutaa, mutta oli pystynyt rimpuilemaan irti. Tämän jälkeen hän oli juossut Turuntien varteen eikä enää nähnyt kimppuunsa käynyttä miestä. Nainen ei saanut fyysisiä vammoja tilanteesta.

      Poliisi otti tapauksen tutkinnan yhteydessä kiinni 20-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen. Mies kiisti kuulusteluissa osuutensa epäiltyyn rikokseen, ja mies vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

      Polisii tutki tapausta raiskauksen yrityksenä.

      http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/nainen-yritettiin-raiskata-forssassa-kimppuun-kaynyt-mies-vapautettiin/2167041?pwbi=cebfaf4b4881ce7c60f41303c6389e26

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe