007 Spectre (2015)

Veteranfan

Sam Mendesin toinen Bond ohjaus on mielenkiintoisin James Bond elokuva kautta historian.
Spectre heijastelee vahvasti nykyistä maailman tilannetta,jossa salainen tiedustelupalvelukin saatetaan kuntaliitos/Sote tyyppiseen hallinnollisen vallan alle.
Rikollisjärjestö Spectre hallitsee kaikkia lääketeollisuuden markkinoita miljardi luokan bisneksillä.

Daniel Graigin 4 Bond elokuva on hieno teos,joka yhdistää 3 edellistä Graigin Bondia yhdeksi samaksi kokonaisuudeksi.
Spectre on siis ollut läsnä taustalla Casino Royalista lähtien.
Juonellisesti yllättämätön 007 elokuva toki on,mutta elokuvasta löytää monia tasoja jopa yhteiskunnalliseen sanomaan liittyen,joita ei voida löytäneen vanhemmista Bond elokuvista.

Onneksi James Bond elokuva ei rymistele kuin hetkittäin,suvanto kohtia löytyy kiitettävästi enemmän,joten henkilöhahmot ovat tärkeällä sijalla edelleen.
Mielestäni Spectre on Bond elokuvien parhaimmistoa joka kestää aikaa pitkään.

TÄHTIÄ ¤¤¤¤¤

11

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rtgrt

      Pikkusen realismia ei olisi pahitteeksi action kohtauksiin. Uskottavuutta sadun sijaan. Ei se toki huono ole.

    • yksi_tähti

      Filmiä on hehkutettu, mutta juonellisesti yhä täyttä roskaa. Perustelemattomia toimintakohtauksia toinen toisensa perään. Ihmetyttää, että ikärajaksi on laitettu vain 12 vuotta.

      • Blofeldin_kissa

        Itse kyllä tykkäsin. Varmaan oma suosikkini ainakin näistä Daniel Graigin Bondeista. Ainoa mikä vähän mietityttää, että oliko se Graigin Bond-putki nyt tässä, vai millä ilveellä ne meinaavat kyhätä tälle rainalle jatko-osan, kun tämä oli niin selvästi mietitty jonkin sortin päätökseksi Bondin character-arcille?
        Tuosta olen kyllä yhtä mieltä, että mitähän siellä ikärajahautomossa on taas ajateltu, kun leffalle lätkäisty vaivainen 12-vuoden ikäraja? Olen nähnyt elokuvia ja pelejä, joissa on peräti k18-merkintä paljon kesympien kohtauksien perusteella, kuin tässä rainassa esitetty porakone-kohtaus.


      • surkeinbond120

        Huonoin 007 -elokuva mitä on ikinä tehty. Laadullisesti samaa luokkaa kuin englantilaiset rikossarjat, joita pyörii lauantai-iltaisin televisiossa.

        Joku lastenohjelmakin kuten esim. Winx-klubi tai PACMAN on paljonkin parempi.

        Ja näyttelijäkin näyttää aivan KGB:n tai FSB:n agentille...


    • wedfcwwww

      Bond on selkeesti muuttunut niistä klassikko bondeista, hyvä näin varmaan mutta mutta. Uusi bond spectre 2015 sanoisin myös että juoni on vähän hukassa, ainakin leffateatterissa kärryillä pysyminen oli vähän vaikeaa että onko tässä mitään ns juonta vaan että mennään vaan.

    • bondaristi

      Tykkäsin minäkin aika paljon,onneksi ei niin paljon rymistelyä kuin yleensä vaikka sitäkin oli.Paras Bond-tyttö kuin koskaan,söötti ja hyvä näyttelijä rooliinsa,hyvä tunnari ja muutenkin parhaimpia Bondeja

    • Herrasmieskatsoja

      Herrasmies agenttileffassa voisi olla vielä vähemmän väkivaltaa. Enemmän elämyksiä upeilla pitkillä maisemakuvilla ja musiikilla sekä glamourelämästä.

    • Lappivapaaksimamuista

      Aivan hirveää kuraa. Totaalinen pettymys. Sekava bullshitti.

    • Okulaari

      Erittäin huono. Hypetettyä skeidaa. Sekava juoni tai paremminkin juonentynkä. Jos et ole nähnyt aikaisempia Bondeja niin tuskin tajusit tuosta yhtään mitään.

      Jos Bond-tyttö kiinnosti, kannattaa katsoa elokuva Blue is the warmest color. Hieman erilainen rooli.

    • MyNameIsPalm_Face_palm

      Bond is dead. JB:sta on tehty tunkkainen zombien, Batmanin ja Jackalin ristisiitos. Action-figuuri, josta ei tiedä tykkääkö vai sääliikö. Todella ikävä Conneryn ja Mooren ajan värikästä draamalla maustettua toimintakomediaa ja teknoleluja. Menee hyvä näyttelijä hukkaan surkeassa ohjauksessa.

      Spectre oli niin karmeeta kuraa alusta loppuun, että alkoi ihan vituttamaan. (3/10 tähteä). SPECTRE... mutta missä oli SPECTRE? Ainiin... sehän on näkymätön salaseura ja se vaikuttaa piilosta, mutta silti "on kaikkialla". Näytetäänpäs yksi pikku skene tätä mahtavaa maailmaa rulettavaa rikollisjärjestöä, ja sitten jätetään loppuleffan ajaksi katsoja sen varaan. Ja tämän sitten pitäisi luoda leffanautiskelijalle silmäkarkkia ja jännitystä? No eipä toiminut. Ei ollenkaan. Ernst Stavro Blofeldt... tuo silmävammainen kissaa hinkkaava... hetkinen missä silmävamma? Hmmm... mitähän kohta tapahtuu, että ESB saa legendaarisen silmävammansa? Hmmm... tulihan se sieltä. Räjäytettiin koko v#tun tukikohta, joka oli yllättäen täynnä kaasua, bensaa tai muuta räjähtävää ainetta... ja ainoa vamma, mitä ESB sai oli haava pläsissä. Nyt muuten jännittää, että miten ESB kurmoottaa maailmaa seuraavassa Bondissa. Maximum security vankilasta käsin, vai auttaako vankilassa töissä oleva SPECTREn jäsen ESB:n karkuun? Veikkaan jälkimmäistä.

      Ja miksi JB:lle porattiin reikiä päähän? Kuka helvetti rakentaa sängyn, jossa on kauko-ohjattu pieni pora, jota ohjataan muutaman metrin päästä tietokoneella? Mikä idea koko hommalla? No ei mitään ideaa. Kuten ei silläkään, että Bondia kuljetetaan koko leffan läpi juuri tuollaisten "läheltäpititilanteiden" kautta toiseen, joista se tietysti aina selviää. Pelkkiä täytekohtauksia ja irtoideoita, joita ripotellaan pitkin leffaa, joista yritetään kursia kokoon jänskä leffa. Sitten vihdoin saavutaan spektaakkelimaiseen loppukohtaukseen... paitsi, että mitään spektaakkelia ei edes ollut. Leffa vain yhtäkkiä loppui. Jäi sekava fiilis, että mistä tää leffa oikein kertoi ja mitä siinä oikein tapahtui. Paljon, ja ei mitään.

      Lopulta SPECTRE ei ollut sitä mitä odotti, maailmanlaajuinen uhka. Eikä JB ja kumppanit taistellut SPECTREä vastaan, vaan muutamaa aseistettua pukutyyppiä, Oddjobin veljeä ja Blofeldtia vastaan. Se, että jossain salaisessa kokouksessa kuuluu repliikkejä siitä, miten SPECTRE hallitsee eri asioita maailmassa, ei tuonut SPECTREä yhtään odotetunlailla esiin. Yritys hyvä, että yritetään maustaa vähitellen raiskattua vakoojatoimintakomediaa vanhoilla tutuilla asioilla, mutta kun se paska ei sokeroimalla parane.

      Toivottavasti ohjaaja vaihtuu tämän fiaskon jälkeen. Hyhhyh!

      • Naurunpyrskähdyksiä

        MyNameIsPalm_Face_palm: Arvostelusi oli niin erinomaisesti kirjoitettu, kiitos oikein paljon näistä makeista nauruista mitkä tulivat, oli erinomaista settiä tästä surkimuselokuvasta!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe