Kaikkien aikojen puhallus....

Faktaa

...tämä raha seuraa potilasta. Kun yksi lääkärillä käynti (15 min) maksaa esim. Mehiläisessä yli 10-kertaa enemmän, kuin julkisella puolella, niin mitä tulee yhteiskunnalle maksamaan jos potilas käy vuodessa vaikkapa 20 kertaa Mehiläisessä ja samalla yhteiskunta maksaa myös labrakulut, jotka ovat julkisella puolella ilmaiset, mutta maksavat Mehiläisessä maltaita.

Stubb jeesusteli, että alalle voi tulla satoja yksityisiä naisyrittäjiä. Niitä on tullut ennenkin, mutta isot firmat ostavat ne järjestään pois ja hyvin menetyneistä yhden naisen yrityksistä on maksettu miljoonia, koska ne ovat jo tuottaneet isoja lähes miljoonan voittoja jo vuositasolla.

Kun yrittäjänaiselle, tai miehelle lyödään miljoonien ostotarjous pöytään, niin tyhjästä aloittanut yrittäjä ei pitkään mieti myykö vai ei. Ostajatahon on tietenkin saatava miloonat takaisin ja se onnistuu parhaiten hintoja vähitellen nostamalla, tai palvelutasoa heikentämällä.

Kokoomus sai tahtonsa läpi ja se tulee maksamaan Suomelle vuosien mittaan miljardeja, kun mummelit, vaarit ja kaikki muutkin aiemmin terveyskeskuksissa ehkä viikkoja aikoja ja pääsyä lääkärille jonottaneet pääsevät marssimaan jonottamatta Mehiläiseen ja vastaaviin paikkoihin, jossa tuntevat olevansa ns. parempaa väkeä.

123

1522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gdhhjjk

      Ai sun mielestä julkisella puolella on ilmaiset labrakulut, kas kun eivät ole palkatta kadull työskentelevät ihmiset vielä menneet Sipilän puheille.

      Ilmaista ei ole , kysymys on vain siitä kuka maksaa, ja ehkä yksityispuolelta saadaan todella yhteiskunnalle halvempi vaihtoehto sairaanhoitoon. En tiedä, mutta varmaan kilpailutetaan.

      On ollut pakko välillä käydä yksityiselläkin (sasin tehokasta hoitoa nopeasti), enkä muuttunut kyllä yhtään hienommaksi väeksi, vähän köyhemmäksi kyllä, kun laskun maksoin.

      • tewretuloa

        Taisivat nämä mehiläiset ja terveystalotkin siirtää verotekniset juttunsa veroparatiisien kautta. Kilpailuetu se on verovilppikin.


      • Uusköyhä

        Kaikilla ei ole varaa maksaa sitäkään laskua ..


      • Hinta.muuttuu.matkalla

        Kun "yksityislääkäri" päivystää päivällä terveyskeskuksessa, hän on yksi arvauskeskuksen epäpätevistä ja huonomaineisista lääkäreistä, status heikko. Eikä sitä kiinnosta Muussalon mummon kihti kuin muutkaan vähäosaisten vaivat - paitsi jos saa tehtailtua lähetteen kalliisiin yksityistutkimuksiin ja määrättyä "oman" lääketehtaansa korruptiopillereitä.
        Mutta kun hän illaksi menee päivystämään yksityiselle vaikkapa Mehiläiseen, hän panostaa potilaisiinsa huolella ja enemmän ja hänen statusarvonsa on huippulääkäri. Mutta asiakaskäynnin hintakin on sitten huippua.


      • totuus.tässäkin

        Joo, jos nyt ihan järjellä ajateltais tätä asiaa. Millaisilla faktoilla se yksityinen toimii. No ensinnäkin se yksityinen on joku keskisuuri tai iso jopa kansainvälinen yritys jonka tehtävä on jakaa voittoja omistajilleen. Mitä enemmän sen parempi. Puhutaan siis ainakin miljoonista ellei jopa miljardeista jos kyseessä tosi iso kansainvälinen taho.

        Kun lähtökohta koko touhulle on tuo niin varmaa on ainakin se, että ne lääkäripalkkiot, labra- ym kulut on ihan eri kokoluokkaa verrattuna julkisen puolen vastaaviin. Mistä sitten karsitaan jos halutaan kilpailla julkisten toimijoiden rinnalla. No tietysti palkkakustannuksilla se on se ensimmäinen. Olisi ihan kivaa tietää millaista palkkaa maksetaan julkisella ja millaista yksityisellä vaikkapa sairaanhoitajille. Onko paljon ns. ilmaista työvoimaa kuten työharjoittelu tai ns. kuntouttavassa olevia (työttömien joukossahan on paljon todella hyviä työntekijöitä jotka saadaan näin hyvin resursoitua jotakin yritystä hyödyntämään ilmaiseksi).


      • ami-go

        Kyllä näin se vaan menee, tässä sote-hommassa. Miksi näitä ei voi hoitaa järjellä. Miksi voitot ovat niin älyttömät yklsityisillä vastaanotoilla, vastaan, kun voittoa ptää saada älyttömästi, et saadaan rahat nauru-saarille piiloon. Miksi näin ?. Eikö suosi suomalaista, enää kiinnosta.


      • Tottaon

        Olen käynyt julkisella puolella labrassa Marevan arvoja tarkastamasa yli 30 kertaa vuodessa, eikä kertaankaan ole tarvinnut maksaa mitään.


      • Tottaon kirjoitti:

        Olen käynyt julkisella puolella labrassa Marevan arvoja tarkastamasa yli 30 kertaa vuodessa, eikä kertaankaan ole tarvinnut maksaa mitään.

        Samoin minä


      • Perseestä

        Yhtä hyvin voitaisi vero€urot antaa suoraa yhteiskunnalle eikä jakaa niitä firmojen johtajille. Varsinkin kun hoito on huonoa ja kallista!


      • kiitiliini

        Suositut hyvät lääkärit vie asiakkaat myös arvauskeskuksesta hyvä näin


      • kotosuomi

        kohta tulee pitkät ajomatkat suomessa.ajetaan ympäri suomea sairaita milloin mihinkin.itse siirryin naapurimaan asiakkaksi,ei ole aika varausta,tiskillä sanoo mikä vaivaa,ja lääkkeet saa samantien mukaan käteismaksu ja koto suomeen takaisin.matkoineen menee aikaa 5.30 lähtö ja on jo kotosuomessa 11.30.ja ruokaostokset tehty jo kahdessa kaupassa viikoksi


      • kokoomusjeppe

        nyt on kohta yhtä pitkä matka synnyttämää.ajaako kuopioon tai lahteen tai viipurin sairaalaan.ja mikä etu viipurissa synnyttämisessä saadaan paluumuuttajia heti takaisin tänne kotosuomeen.ja syntymäpaikkana onkin venäjä.


      • petterijolupukki

        nyt meidän päättäjät väittää ettei sotapakolaisia sovi suomeen kun ei ole asuntoja.se on puppua.meillekkin sopii 5 henkeä asumaan koko talon alakerta tyhjillään.on keittö kaksi kamaria,kun vain löytyy maksaja 300 euroa hengeltä kuussa niin sopii sotapakolaiset asumaan.ja kylät tyhjillään olevia asuntoja jopa kokonainen kerrostalo tässä vieressä.että tyhjää löpinää hallituksen miehiltä.kuka uskoo joulupukkia höh


      • Itse6663333654654
        tewretuloa kirjoitti:

        Taisivat nämä mehiläiset ja terveystalotkin siirtää verotekniset juttunsa veroparatiisien kautta. Kilpailuetu se on verovilppikin.

        Verosuunnittelu on laillista. Jos itse et pysty siihen ei se tarkoita ettei muut saisi tehdä sitä.


      • disposed

        Porvari on yhteiskunnan syöpä !


      • kelaEiKorvaaJoMaksettua

        Julkisista maksetaan jo veroina. Sitä veroa ei pois saa. Jos lisäksi tulevat vielä kuluttajan kukkarosta vietävät yksityiskulut, meno on järjetöntä.


    • Lääkärissä_100_vu_sitte

      Minä siirryn omahoitoon. Sain tarpeeksi, kun ei annettu lääkäriaikaa ja oli pakko mennä päivystykeen, kaheli lääkäri hössösi. Yritti muutamassa minuutissa ajaa ulos, ei se pystynyt mitään kunnollista päättelemään. Kunhan jonkun reseptittömän lääkkeen seuraavan version määräsi. Se oli hyvin masentava liukuhihna, illallakin vielä väsytti. Äijä oli kamala, hösö, hösö, ovet kävi, vauhti ja viuhka.

    • Vastuun_kannon_ennätys

      Kyllä tämän hommelin seuraus on puoskaritoiminta. Joka suunnalla nousee puoskareita. Mutta kuka kokoomus-kepusta ottaakaan vastuun? Katainenhan se oli niitä kovia vastuunkantajia.

      • vääryys

        Käteinen otti vastuun ja sai hyvästä toiminnasta uuden viran 25 tuhatta e kk. EU- johtaa todellinen koplaus eivät halua tehdä mitään pakolaistulvalle.


      • liuskisläiskis

        Nii lähti ja jätti pzgat toisten korjattavaksi. Olis joutunu pesemään kätensä. hahahahahaaa


    • kjgjjkll

      Vähän säälittääkin ihmiset, joille sosiaalisen elämän tähtihetki on, kun saa kehua, että kävin oikein YKSITYISLÄÄKÄRISSÄ ja hienompaa on vain käydä Meilahdessa yksityislääkärissä.

      • htgrbehtthght

        Pkkohan siellä on nykyään persaukisnkin käydä, ottaa vaikka sitten lainaa. Terkkarit on varattu allahin sotureille.


      • gdffggg

        Allahin sotureilla on terveydenhoito YKSITYISESSÄ Terveystalossa.


      • voisaatanat

        no kyllä sinne nyt yksi aivoinvalidi vielä mahtuu. ei muuta kuin sekaan vaan.


      • gdffjne
        htgrbehtthght kirjoitti:

        Pkkohan siellä on nykyään persaukisnkin käydä, ottaa vaikka sitten lainaa. Terkkarit on varattu allahin sotureille.

        Joo sori tarkoitin turvapaikanhakijoita. Ja todellakin pakko on käydä yksityisellä, kun vaihtoehtoa ei ole.


      • SuomalaisetEnsin

        Siis onhan myös sellaista lääkäreitä joita ei kunnallisella puolella ole ollenkaan. Ei ainakaan meidän terveyskeskuksessa, jossa on ainoastaan yleislääkäri. Esimerkiksi gynekologit, silmälääkärit jne. ovat aina yksityisiä ja hinnat sen mukaiset. Mutta kun on pakko mennä niin on pakko. Vaikka usein tulee mieleen että oisko tässä kaikessa takana se, että saataisiin minun kaltaiset ensin kyykytettyä ja sitten päättämään päivänsä tai kuolemaan johonkin sairauteen johon ei ole vara hakea hoitoa. Pakostikin suuttutta että minä ja moni muu jotka olemme maksaneet työstämme veroa Suomelle niin joudumme kumartelemaan elintasopakolaisten edesssä ja päästämään heidät jonossa edelle ja he sinne menevät ILMAISEKSI.


      • ihana_monikuttuuri-suomi
        gdffggg kirjoitti:

        Allahin sotureilla on terveydenhoito YKSITYISESSÄ Terveystalossa.

        Allahin isis sotilaat on sentään kunniakansalaisia ja sotaveteraaneja.
        Ei ole pinintäkään syytä kadehtia heidän hyvää kohteluaan.Se kuuluu
        heille kovia kokeneille sotureille.


    • missä_faktat

      "maksaa esim.Mehiläisessä yli 10-kertaa enemmän, kuin julkisella puolella"
      - niinkö tosiaan? Ja sulla on tästä varmaan faktaa?

      • tätähäntämäon

        Tottakai Mehiläisessä kaikki maksaa enemmän koska jo lääkärien palkat ovat vähintäänkin kaksinkertaisia julkiseen puoleen verrattuna. Toinen on tietysti voitto, voittoa täytyy tulla mikä sitten kaiken lisäksi siirretään verottajan ulottumattomiin veroparatiiseihin ja yksityiset lääkäritkin maksavat vain pääomaveroa tuloistaan. Siksi todellisia säästöjä ei välttämättä synny valtiolle kun tulopuoli pettää. Vähän sama kun väittäisi että säästöjä syntyy kun ei tee töitä, niin syntyykin, ei tule esim matkakuluja, sehän on sinällään totta.


      • xvcbgffd
        tätähäntämäon kirjoitti:

        Tottakai Mehiläisessä kaikki maksaa enemmän koska jo lääkärien palkat ovat vähintäänkin kaksinkertaisia julkiseen puoleen verrattuna. Toinen on tietysti voitto, voittoa täytyy tulla mikä sitten kaiken lisäksi siirretään verottajan ulottumattomiin veroparatiiseihin ja yksityiset lääkäritkin maksavat vain pääomaveroa tuloistaan. Siksi todellisia säästöjä ei välttämättä synny valtiolle kun tulopuoli pettää. Vähän sama kun väittäisi että säästöjä syntyy kun ei tee töitä, niin syntyykin, ei tule esim matkakuluja, sehän on sinällään totta.

        Hyvä kommentti.


      • 1214
        tätähäntämäon kirjoitti:

        Tottakai Mehiläisessä kaikki maksaa enemmän koska jo lääkärien palkat ovat vähintäänkin kaksinkertaisia julkiseen puoleen verrattuna. Toinen on tietysti voitto, voittoa täytyy tulla mikä sitten kaiken lisäksi siirretään verottajan ulottumattomiin veroparatiiseihin ja yksityiset lääkäritkin maksavat vain pääomaveroa tuloistaan. Siksi todellisia säästöjä ei välttämättä synny valtiolle kun tulopuoli pettää. Vähän sama kun väittäisi että säästöjä syntyy kun ei tee töitä, niin syntyykin, ei tule esim matkakuluja, sehän on sinällään totta.

        Olet oikeassa, juuri näin siinä käy.
        Tämä on Suomen tulevaisuudenkuva ja vähän jo nykyisyydenkin.
        Raha tulee rahan luo ja jättää vähävaraisen. Varakkaat saavat palveluita ja elävät hyvää elämää, vähävaraisten ja duunareiden elämä koko ajan huononee. Voiko porvarilliselta päättäjäkunnalta muuta odottaakaan?


      • missä_faktat
        tätähäntämäon kirjoitti:

        Tottakai Mehiläisessä kaikki maksaa enemmän koska jo lääkärien palkat ovat vähintäänkin kaksinkertaisia julkiseen puoleen verrattuna. Toinen on tietysti voitto, voittoa täytyy tulla mikä sitten kaiken lisäksi siirretään verottajan ulottumattomiin veroparatiiseihin ja yksityiset lääkäritkin maksavat vain pääomaveroa tuloistaan. Siksi todellisia säästöjä ei välttämättä synny valtiolle kun tulopuoli pettää. Vähän sama kun väittäisi että säästöjä syntyy kun ei tee töitä, niin syntyykin, ei tule esim matkakuluja, sehän on sinällään totta.

        onko faktaa?


    • world_wide

      "Kokoomus sai tahtonsa läpi ja se tulee maksamaan Suomelle vuosien mittaan miljardeja, kun mummelit, vaarit ja kaikki muutkin aiemmin terveyskeskuksissa ehkä viikkoja aikoja ja pääsyä lääkärille jonottaneet pääsevät marssimaan jonottamatta Mehiläiseen ja vastaaviin paikkoihin, jossa tuntevat olevansa ns. parempaa väkeä."

      Mites ko net kaikki änkee sinne? Eiks se jono muka siirrä vaan paikkaa? No, se on kyl hyvä juttu, mä pääsen julkiselle nopeemmin ja usein viel samalle (erikois)lekurille ko mehiläises. Itellä kokemusta ortopedian osaajista.

    • Itse666666

      Toivon että julkinen terveyden huolto loppuu tähän ja yksityinen oikeasti potilaiden hoitamisesta kiinnostunut hoitohenkilökunta tulee tilalle. Kaikilla tulee tietenkin olla vakuutukset ja sellaisille jotka eivät osaa hoitaa asioitaan tarjotaan minimihoito valtion kustannuksella. Tietenkin hoidamme lapset ja vanhukset mutta 18 - 60 vuotiaat ovat omillaan.

      • mitenköhän.lie

        Olen itse käynyt Mehiläisessä työterveyshuollossa ja pakko sanoa, ettei edes julkisella puolella ole olleet lääkärit yhtä heikkoa tasoa. Tylyjä ja epäystävällisiä lääkäreitä joita ei tuntunut vähempää kiinnostavan potilaiden asiat. Kaikki lasketaan minuutteina. Saat jonkun varttitunnin ajan ja siinä sitten pitäis selvittää terveysasiat.


      • Faktatietoa
        mitenköhän.lie kirjoitti:

        Olen itse käynyt Mehiläisessä työterveyshuollossa ja pakko sanoa, ettei edes julkisella puolella ole olleet lääkärit yhtä heikkoa tasoa. Tylyjä ja epäystävällisiä lääkäreitä joita ei tuntunut vähempää kiinnostavan potilaiden asiat. Kaikki lasketaan minuutteina. Saat jonkun varttitunnin ajan ja siinä sitten pitäis selvittää terveysasiat.

        Taisi sinun lääkärisi olla kuusankosken aluesairaalasta.
        He ovat tunnetusti niin tylyjä potilailleen,että kouvolalaiset monet eivät tahdo heitä lääkäreikseen.


    • awertg84pröö

      Mitä puhutaan naisista erikseen tuut tuut kulttuurimarksismia tuut tuut

    • Ccchjhbvxf

      Verorahat menee ulkomaille miksi tähän ei puututa ja siihen miksi rahat menee ulkomaille. Olisiko suomen verotus.

      • Kokkarit_on_hanurista

        Suomessa yhteiskunnan rahaa kylvetään kaikkeen joutavaan, kuten mamujen elättämiseen. Se on pohjaton kaivo, joten raha ei meinaa riittää enää mihinkään oikeasti tarpeelliseen, kuten vaikkapa julkisten terveyspalvelujen rahoittamiseen. Ei varsinkaan, kun kokkarikusipäät ovat vain laskeneet hyvätuloisten veroja. Silti nämä paskiaiset jaksavat vinkua nykyään koko ajan, kuinka raskasta verotus on. Ja samalla harrastetaan tietenkin aggressiivista verosuunnittelua, jota ennen sanottiin veronkierroksi ja joka oli häpeä, mutta nykyisessä oikeistopaska-Suomessa itsekkyys on hyve.

        Tämä on sairas yhteiskunta.


    • periferiasta_ääni

      Valintavapaudesta on aivan turha pitää ääntä. Eihän terveyskeskuksen kandilääkäreiltä saa edes lähetettä kunnon erikoislääkäriinkään.
      Ja maan parhaimmat lääketieteen asiantuntija tohtorit, vakuutuslääkärit ja professorit on käytännössä varattu yhteiskunnan ylintä eliittiä varten. Ei n. 1000 euron eläkettä saavalla ole edes varaa maksaa niiden palkkioita.
      Kyllä kai valtioneuvoston ja Eduskunnan työterveysasemalla on jatkuva 24/7 päivystys kaikilla lääketieteen erikoisaloillakin?

      Tavallinen duunari saa vakuutuslaitoksilta tavallisimmin päätöksen "et voi olla sairas, olet täysin työkyinen, olet vain työtävieroksuva veltto laiskuri, mene töihin". Kun lääkärikandeille valittaa jostakin kaikkea pidetään vain potilaan luulosairautena. Erikoislääkärit eivät taida edes lukea lähetteitä kovin tarkasti?

      Eikä käytännössä lääkäreitä voi VALITA, vaan on tyydyttävä niihin lääkäreihin joita terveyskeskuksessa sattuu olemaan taikka keitä kulloinkin on sairaalan osastolla tai poliklinikalla. Politiikkojen ajatuskyky EI riitä käytännön tajuamiseen vaan hokevat jotakin kummallista valinnan vapautta.

      Maakuntien periferiassa EI valita lääkäreitä vaan tyydytään siihen kuka kulloinkin on paikalla tai kelle on saatu ajanvaraus. (lääkäri valikoima on todella suppea)

      Älkää olko typeriä, käytännössä se valinta vapaus on varsin minimaalista. Helsingin Aalto yliopisto saisi lakkauttaa lääketieteellisen tiedekunnan kun se tuottaa vain pääkaupunkiseudulla viihtyviä lääkäreitä. Nämähän hyvin koulutetut vieroksuvat työtä maakuntien periferiassa. Pääkaupunki seudulla toimii valinta vapaus koska siellä ON riittävästi lääkäreitä mistä valita.

      • tarkkana_täytyy_olla

        "Älkää olko typeriä, käytännössä se valinta vapaus on varsin minimaalista. Helsingin Aalto yliopisto saisi lakkauttaa lääketieteellisen tiedekunnan kun se tuottaa vain pääkaupunkiseudulla viihtyviä lääkäreitä. Nämähän hyvin koulutetut vieroksuvat työtä maakuntien periferiassa. Pääkaupunki seudulla toimii valinta vapaus koska siellä ON riittävästi lääkäreitä mistä valita."

        Helsingin Yliopistossa koulutetaan lääkäreitä, ei Aalto yliopistossa.
        -------------
        - Minä vielä toivon, että tämä kokoomuksen tempaus voidaan jotenkin peruuttaa.


      • valehtelin

        terveyskeskuslääkärit ovat käyttäneet jo kauan tätä valintavapautta,mitä köyhempi potilas sitä huononpi hoito


      • Tiedätaidatajua

        Joo-o, saattaa ollakin. Mutta "köyhempi" ei tarkoita rahaköyhää vaan köyhää sillä lailla, että lääkäri näkee jo päältä, ulkonäöstä ja habituksesta, että terveysasioista ei ole mitään tietoa eikä mitään väliä.

        Sellaisiin on sangen turhaa vähiä resursseja tuhlata, koska yksi tai montakaan lääkärikäyntiä ei auta yhtään mitään jos ihminen ei itse tiedä eikä taida eli terveystieto ja -käyttäytyminen on olematonta tai sitä ei ole olemassakaan.

        Tietoinen ihminen osaa myös kysyä ja vaatia lääkärissä käydessään oikeita asioita. Hyvä lääkäri tekee siitäkin johtopäätöksiä, olettaisin.


    • niilotajljlkjk

      lääkäreillä muutenkin rahaa ja vielä Mehiläinen olisi erityisasemassa? On aika laskeutua.

      EU:n kermat paksunevat ja kotimaassa. Köyhän on leikattavaa siitä paloja.

    • sieLUU

      Jumalalle eläminen on ainoa suoja

    • saas-nähdä-tuleva

      Ei kyllä pitäisi ostaa yksityisiltä lääkäripalveluja kuin ihan viime hädässä, sillä yksityinen joutuu ottamaan voiton vaikka kuinka tehokkaasti toimisi. Julkinen voi toimia tehottomastikin, ja silti se yhteiskunnalle tulee halvemmaksi, kun ei tarvitse voittoa tuottaa.

      On aivan eriasia nykyisin, kun maksetaan yksityiselle omalla rahalla. Jos nämä omalla rahalla nykyisin maksavat siirtyvät julkisen rahoitettavaksi, niin tietysti menot kasvavat.

      • norsunen

        Saatana mitä touhua


    • VOISAATANASENTÄÄN

      Kyllä. Kaikkien aikojen suomalainen kusetus!! Kiittäkää arvoisat äänestäjät nyt näitä maanpettureita. Onhan se suurimmalle osaaa suomalaisia hienoa lähteä 200-300 km:n päähän hakemaan sairaanhoitoa (erikois). Jokainen suomalainen joutuu jossain elämänsä vaiheessa leikkauspöydälle, se on varma. Osa meistä kuolee matkanvarrelle, kun on menossa hoitoon. Kuka maksaa taksimaksut? Veronmaksajat vai pitääkö jokaisen maksaa itse? "Luonnollinen" poistuma on siinä tapauksessa satavarma ennen aikaisena. No, tottahan siinä säästöä tulee jo eläkkeiden (jota jokainen on ITSE maksanut). Kokkareet ja kepu. PETTÄJIÄ ja VALEHTELIJOITA ja MAANPETTUREITA!!! Muistakaa kansalaiset. Tästä ei tavalliselle kansalle eikä työntekijöille ole mitään hyvää. Vain rikkaat ja hyväosaiset saavat lisää rahaa ja hoitoa. Pistetään loputkin Slummi-Suomessa matalaksi. Ei kiinnosta enää edes yrittää. Alan harkita erittäin vakavasti ryhtymistä sosiaalipummiksi, hassaanhan sitten omia maksamiani verorahoja. Muistakaa, ketä äänestitte ja tulette äänestämään. Nämä poaskaaivot on pistäneet tämän maan lopullisesti matalaksi ja tappavat alkuperäiskansan ja kielen.

      • pusdkkg

        Kyllä sen kerran elämässä leikkaukseen pitää jaksaa ja kannattaa mennä vaikka helikopterikyydillä leikkaukseen etemmäksi, tulee halvemmaksi kuin joka kylässä oma kirurginen sairaala.
        Hätätapaukset on ihan erikseen.


      • VOISAATANASENTÄÄN
        pusdkkg kirjoitti:

        Kyllä sen kerran elämässä leikkaukseen pitää jaksaa ja kannattaa mennä vaikka helikopterikyydillä leikkaukseen etemmäksi, tulee halvemmaksi kuin joka kylässä oma kirurginen sairaala.
        Hätätapaukset on ihan erikseen.

        Halvemmaksi?? Sinulla ei liene laskutaito hallussa. Siellä kokkareenpaskiainen yrittää selitellä. Ei mene läpi. Tämä on suuri kusetus, jossa vain hyväosaiset voittavat ei enemmistö eli tavallinen ALKUPERÄISkansa. Sen verran on elämää jo nähty, että kokkareet ja kepulaiset ovat valehtelijoista pahimpia, ja ovat vieneet maan täydelliseen katastrofiin ja eu:n paskaläjäksi


      • Tää_on_totuus

        Älä valita. Joutuuhan nytkin lähtemään, vaikka Rovaniemeltä esim, elin siirtoon Helsinkiin. Matkan maksaa kela, itse maksat matkasta saman omavastuuosuuden kun muistakin kela kyydeistä. Ei ole joka kirkonkylässä näitä erikois-sairaan hoidon ammattilaisia. Paljonko on tullut aikaisempien hallitusten Sote harjoittelu jo näiden 15v aikana. Jotain on tehtävä. Edellinen sixpack hallitus ei saanut edes paskaakaan aikaiseksi. Mutta rahaa paloi todella paljon tyhjästä. Nää edes tekevät jotain, ennen kunn ollaan Kreikan tasolla, vai ollaanko jo menty ohi. Edellisen hallituksen ansiosta.


    • kxkzkkfkdldlx

      älä huoli. ei maakäräjät kilpailutuksessa mehiläistä valitse, jos se palveluitaan noin moninkertaisella hinnalla tyrkyttää.
      muuten, tk:ssa ne kulut ei ole sen, mitä käynnistäsi maksat vaan monin kerroin enemmän.

      kilpailu pitää hinnat kyllä kurissa!

      • voiollataisittenei

        Terveyskeskuksissa hoito on halvempaa, enemmän menee asiakkaita läpi. Tästä on tullut useita dokumentteja, tai oikeastaan dokumenttiohjelmia joissa kerrotaan ettei terveyskeskuksiin saada lääkäreitä työn kuormittavuuden takia, asiakkaita on pirusti eikä aikaa jää per asiakas kuin nimeksi, stressi tulee lääkärille ja palkkakin on pienempi kuin yksityisellä.

        Niin että mikä kilpailu? ei taida yksityinen oikeasti päästä niin alas hinnoittelussaan, politiikka kuitenkin ajaa tämän ohi, hyvävelisysteemi.


      • nxmxnlxckföklx
        voiollataisittenei kirjoitti:

        Terveyskeskuksissa hoito on halvempaa, enemmän menee asiakkaita läpi. Tästä on tullut useita dokumentteja, tai oikeastaan dokumenttiohjelmia joissa kerrotaan ettei terveyskeskuksiin saada lääkäreitä työn kuormittavuuden takia, asiakkaita on pirusti eikä aikaa jää per asiakas kuin nimeksi, stressi tulee lääkärille ja palkkakin on pienempi kuin yksityisellä.

        Niin että mikä kilpailu? ei taida yksityinen oikeasti päästä niin alas hinnoittelussaan, politiikka kuitenkin ajaa tämän ohi, hyvävelisysteemi.

        julkisella puolella on myös valtava määrä turhia virkaloisia. niille pitää maksaa palkkaa, vaikkei ne mitään teekään. kotikunnassani tk yksityistettiin. nämä turhat vitkaloiset sai lähteä, lisää palkattiin uusi lääkäri ja uusi sairaanhoitaja. tuolla pienellä muutoksella kulut PIENENIVÄT ja jonot poistui täysin.
        ennen yksityistämistä siitä oli hirveää rutinaa, yksityistämisen jälkeen on ollut hyvin hiljaisia jopa ne pahimmat änkyrätkin.


      • Siinä_se_oli
        voiollataisittenei kirjoitti:

        Terveyskeskuksissa hoito on halvempaa, enemmän menee asiakkaita läpi. Tästä on tullut useita dokumentteja, tai oikeastaan dokumenttiohjelmia joissa kerrotaan ettei terveyskeskuksiin saada lääkäreitä työn kuormittavuuden takia, asiakkaita on pirusti eikä aikaa jää per asiakas kuin nimeksi, stressi tulee lääkärille ja palkkakin on pienempi kuin yksityisellä.

        Niin että mikä kilpailu? ei taida yksityinen oikeasti päästä niin alas hinnoittelussaan, politiikka kuitenkin ajaa tämän ohi, hyvävelisysteemi.

        "Terveyskeskuksissa hoito on halvempaa, enemmän menee asiakkaita läpi. Tästä on tullut useita dokumentteja, tai oikeastaan dokumenttiohjelmia joissa kerrotaan ettei terveyskeskuksiin saada lääkäreitä työn kuormittavuuden takia, asiakkaita on pirusti eikä aikaa jää per asiakas kuin nimeksi, stressi tulee lääkärille ja palkkakin on pienempi kuin yksityisellä."

        Mutta ongelma onkin sinne hoitoon pääsy. Miten, missä, milloin, ei ole kyytiä jne?

        Siinä se kokoomuslainen terveydenhoito. Vitut miten vihattava koko sakki, pärkeles.

        Vielä imuroineet tänne arabeja, voi v--u mitä sotapettureita täynnä koko sakki. Wahlroosi taisi saada gangstalkereita, kun oli lähdettävä. Niin, kyllä tämä yhden jos toisenkin hermot repii Saulin ja Paavon euro-pasta-keissi. Haistaakaa pasta!


      • VOISAATANASENTÄÄN
        nxmxnlxckföklx kirjoitti:

        julkisella puolella on myös valtava määrä turhia virkaloisia. niille pitää maksaa palkkaa, vaikkei ne mitään teekään. kotikunnassani tk yksityistettiin. nämä turhat vitkaloiset sai lähteä, lisää palkattiin uusi lääkäri ja uusi sairaanhoitaja. tuolla pienellä muutoksella kulut PIENENIVÄT ja jonot poistui täysin.
        ennen yksityistämistä siitä oli hirveää rutinaa, yksityistämisen jälkeen on ollut hyvin hiljaisia jopa ne pahimmat änkyrätkin.

        Julkisella puolella on kyllä virkaloisia eli johtajia, pienempiä johtajia ja vähän vielä pienempiä johtajia, mutta EI NIITÄ oikeita työntekijlitä. Mistäköhän johtuu? No siitä, että kaikille näille vaaleissa (kunnallis- ja valtakunnallis) pudonneille luusereille pitää saada suojatyöpaikka ja jos virkaa ei ole, se tehdään, oli työpaikka mikä tahansa ja jos sitä työpaikkaa ei ole perustetaan uusi hallinnonala.


    • ihanhyvädeali

      Periaatteessa tuo on ihan hyvä uudistus, kaikkia ei voi miellyttää, ikinä.
      Joku sanoi että yksityiset veloittaa kalliisti, tiesiköhän tyyppi mitä puhui? Tässä tehdään palvelusopimus, johon yksityiset tulevat mukaan. Maksut räätälöidään käsittääkseni jonkinlaisen sabluunan läpi, eikä ne tule olemaan mitään tähtitieteellisiä, varmaan suurinpiirtein samalla tasolla kuin kunnallisella puolella. Katsos yksityisellä sektorilla on paljon löysää, siellä ei tarvitse paljon jonotella, nyt otetaan vaan (heidän)arsenaalia hyotykäyttöön. Näin olen asian ymmärtänyt.

      • VOISAATANASENTÄÄN

        Niin, mutta yksikään teistä ei ajattele sitä, että jos sinä asut keskellä Hesaa, nou hätä, mutta miljoonat ihmiset asuvat muualla kuin kehä III:n sisäpuolella, niin suurimmalla osalla lääkärimatkat kasvavat jopa 300 km/siivu. Ei auta, jos sinulla on oma auto, niin ties kuinka sairaana et pysty ajamaan, ei kulje bussi, juna (mukava varmaan matkustaa puolikuolleena, jos em julkkarit kulkee). Harvalla on rahaa pistää taksiin muutamaa saturaista, ennenkun saat kelasta takaisin. Siis lähdetään omalla autolla (jos se on), mutta mitenhän on liikenneturvallisuuden laita? Soita ambulanssi, se taitaa olla ainoa peli, mutta kun soitat häkeen, niin siellähän on "tohtoreita" linjat täynnä, jotka toteavat, ettet kuulu hätätapauksiin.


      • Nykyään
        VOISAATANASENTÄÄN kirjoitti:

        Niin, mutta yksikään teistä ei ajattele sitä, että jos sinä asut keskellä Hesaa, nou hätä, mutta miljoonat ihmiset asuvat muualla kuin kehä III:n sisäpuolella, niin suurimmalla osalla lääkärimatkat kasvavat jopa 300 km/siivu. Ei auta, jos sinulla on oma auto, niin ties kuinka sairaana et pysty ajamaan, ei kulje bussi, juna (mukava varmaan matkustaa puolikuolleena, jos em julkkarit kulkee). Harvalla on rahaa pistää taksiin muutamaa saturaista, ennenkun saat kelasta takaisin. Siis lähdetään omalla autolla (jos se on), mutta mitenhän on liikenneturvallisuuden laita? Soita ambulanssi, se taitaa olla ainoa peli, mutta kun soitat häkeen, niin siellähän on "tohtoreita" linjat täynnä, jotka toteavat, ettet kuulu hätätapauksiin.

        Et näköjään elä vielä tätä päivää. Nykyään saat sen kelakorvaus osuuden jo taksissa. Ollut jo useamman vuoden, jos et vielä sitä tiedä.


    • tuloautomaatti

      Lääkärikoulutus alkaa aivan perustasta alkaen :
      Terveys on kultaa kalliimpaa"

      Kun tämän tajuaa, pärjää hyvin yksityisen lääkäriaseman lääkärinä. Potilaat ovat halukkaita maksamaan terveydestään mitä tahansa.

      Samalla tulee hoidettua se toinenkin puoli eli lääkärin köyhyys poistuu varallisuuden kohotessa.
      Ja älkää unohtako maksaa laskua, se laskusumma nousee perinnässä. Tämän perintätaidon taas hallitsevat hyvin perintätoimistot.
      Lääkäriasema ja perintätoimisto onkin hyvä yhdistelmä varsinkin silloin kun voitot vilahtaa vikkelästi veroparatiisiin.

    • potilasX

      Suomessa terveydenhoitojärjestelmä on räikeän epätasa-arvoinen ja siksi EU syynää nyt, että se varmasti muuttuu. Vähitellen on saatava järjestelmä muun euroopan tasolle. Monessa EU maassa kun on ilmainen terveydenhoito. Suomessa julkisella tk. maksut nousseet joka vuosi, niin pakko jotain tehdä.

      • VOISAATANASENTÄÄN

        Sinäkö ihan oikeasti uskot tuohon jumalasta seuraavaan eu:hun?? Kuule, niitä vähät kiinnostaa jonkun slummin terveydenhoitoasiat, se on satavarma. Mitä tämä slummi on sieltä saanut? Ei yhtään mitään, muuta kuin maksajaa joka vuosi ja summa kasvaa vuosittain. Siinä se. Myönnä jo itsellesikin, että tästä unionista ei ole ollut mitään muuta kuin haittaa taloudelle ja ihmisten elämälle. En ikinä unohda sitä haastattelua, jota kuuntelin radiosta, kun nämä loiset pakkoveivät kansaa eu:hun (kepulaiset kierot paskat ensinenässä). Joku viisas kertoi, kuinka eu kannattaa, ei nouse kodinkoneiden hinnat ei. Mistähän helvetistä se äijä veti ne kodinkoneet siihen??!! Kuka kodinkoneita syö?


    • Kalmankauppias

      Puhallusten puhallus. Hieno näyttelijäsuoritus kuitenkin 3S:n jengiltä. Jo lähtötilanteessahan oli selvää ettei Suomen kansa hyväksy yksityistämistä eikä hoitopisteiden viemistä saavuttamattomiin. Nämä veijarit keksivät, että ollaan tappelevinamme ja sitten kumpikin saa omat tavoitteensa viedyksi sopimukseen. Molemmat näyttävät koiratappelusta tulleilta, kaikkensa antaneilta. Johan ämmät sankareita paapomaan. Minä tunnen tällaisen pelin edessä kuvottavaa myötähäpeää. Yleensäkin koohotus terveyshuollon ja sairaanhoidon alueella herättää vain epärealistisia toiveita. Luonnonjärjestystä ei voi kumota millään järjestelmillä tai ylilääkäreillä. Lykätä voi ehkä rahtusen .

    • Niinhän se on . . . Eli, yksityistäminen jatkuu . . . No, tosin en tiijä, miten se onnistuu, kun ihmisten tulot pienenee ja samoin Kela-korvaukset pienenee . . . ?

    • Vallasta

      Sotessa oteltiin. Mitkä maakunnat jaetaan kokoomukselle ja mitkä taas keskustalle.

      • hesassa

        vähän niinkö HKI;n poliittiset virat!


    • rahat.rikkaille

      Yrityksen myös soteyrityksen tarkoitus on tehdä voittoa eikä olla mikään sosiaaliaputoimisto

      • kxlxkxlzkdndkkfnxkfmdn

        voi kamalaa, yrittämisellä saa voittoa. se on kyllä tämän maan suurin epäkohta! jotenkin tästä kapitalismista olisi päästävä ja saatava maahan kommunismi pohjois-korean tapaan. sitten kaikki eläisimme onnellisina ja hyvinvointia riittäisi kaikille.


      • VOISAATANASENTÄÄN

        Terveys ei saa olla optiokauppaa, mutta se tästä on tehty. Vain rikkaille ja hyväosaisille, joka on ollut niin kauan kun muistan kepujen ja kokkareiden tarkoitus. Nämä "hyvinvointi" yhteiskunnan uudet "kokokansan" tulevat sairaalat viedään pörssiin, hinnat nousee jne. Hoitoa saat, jos sinulla on vakuutus. Tätähän esim kokkareet -ne paska-aivot- ovat ajaneet monta vuotta. Ovat apinoineet oikein ameriikan mallia. Rupusakille perustetasan omat halvat terveysasemat, joissa sitten tavallisen köyhälistö jonottaa vuoroaan vuorokaudet ympäriinsä. Jokainenhan on katsellut näitä erinäisiä amerikanidioottien lääkärisarjoja, joten siinä on kansan tulevaisuus. Kokooomuksen paska-aivo Stubbi sai tahtonsa läpi. Eiköhän se juokse kohta karkuun Merkelin lehmän selän taakse, kun huomaa että' vituiksi meni. Voi niitä sen lapsiparkoja, minkälaisen isän sai ja sama pätee trähän kusipää pääministeriin. Lapsia käy sääliksi, mutta ei hättä, isipapoilla on paksu lompakko, niin niiden osalta on kaikki ok... tosin voi vähän tulla kiusatuiksi. Valitettavasti noita paskaaivoja on siinnyt


    • EiEUlle

      tämä on EU.n politikan tulos. niin että räjähdytään kaikkialla EU.n maissa työtekijöiden edut. työnhinnan täytyy laskeaa mahdollisimaan paljon että pankit ja osakkeenomistajat saavat vielä ja vielä lisää ja työntekijät vähemmän ja vähemmän rahaa. Epä-demokraattinen Euroopan komissio järjestelee ja EUn maiden halitukset tottelevat.

    • Aika näyttää, mitä se tuo . . .
      mutta tämä on yksityistämistä . . .
      ja, ei kun köyhät kyykkyyn . . . :(

    • faktaa

      Kyllä siinä päättäjiltäkin hymy hyytyy, kun osat vaihtuvat ja yksityiset vievät valtaosan potilaista. Kaikki yksityiset firmat ovat ylistelleet, joten on selvää, että ettei samassa asiassa voi olla kahta voittajaa.

    • oasisa83

      Julkista terveydenhuoltoa haukutaan turhaan. Itse oon saanut loistavaa hoitoa julkisella puolella. Hätätapaukset on hoidettu nopeasti. Leikkaukset joita itselle on tehty on joutunut jonottamaan 6 kk, mutta ei haittaa yhtään kun ei ole akuuttitilanne. Hammaslääkärille pääsee heti seuraavana päivänä jos jotain häikkää.

      Erikoislääkäreille on kyllä vaikea päästä. Jos on joku akuutti tarve vaikka ihotautien erikoisl. niin sinne ei kyllä pääse heti vaan joutuu jonottamaan sen 3 kk.

      Hoitajat ja lääkärit tekevät parhaansa mitä noilla resursseilla on. Olen aina saanut terveyskeskuksessa ja sairaalassa hyvää hoitoa. Kiitokset heille kaikille!

      Yksi huono asia julkisella on. Psykiatrit on erittäin loukkaavia ja törkeitä sairaita ihmisiä kohtaan. Olen törmännyt jo 3 tapaukseen. En tee herkästi valituksia, mutta nyt oli pakko ottaa yhteyttä ylilääkäriin ja potilasasiamieheen.

      Harmi vain että mikään ei muutu. Psyskitreja on kans niin vähän että eivät erota niitä vaikka tekisivät mitä.

      Kokemusta löytyy myös yksityiseltä. Olen saanut sieltä yhdeltä erikoislääkäriltä todella hyvää hoitoa reumasairauksiini, mutta tuntuu että monet muut tuijotta kelloa että koska voi heittää potilaan ulos. 30 min maksaa yli 200 e!!

      Yksityiselle menen vain jos tarvin erikoislääkäriä ja siihen pitää olla säästettynä aikamoinen summa enne kun voi edes mennä.

    • kepulointia

      Kuinka monta politikkoa omistaa näiden yksityisten osakkeita?
      Muutenkin lääkäreiden toiminta on kyseenalaista. Julkisellapuolella työt tehdään silleen, et keretään jo puolilta päivin pitämään yksityis vastaan ottoa.
      Yleensäkkin miten yksityinen tulee halvemmaksi, kuin julkinen jossa tuotoksi riitäisi kulujen peitto. Eikä tolkuttomat voitot kuten yksityinen.

    • lääkäriX

      Faktat pöytään.
      Terveyskeskuksessa yksi käynti 70-130 €. 130€ sisältää labra ja röntgenkulut jos on. Harvoin tarvitaan. Mehiläinen 55 € lääkärin palkkio ja 16 € poliklinikkamaksu. Yhteensä 71€.
      Kumpi on halvempi?
      Tk on raskaine byrokratioineen niin kallis, että kunnollista tilastotietoa käyntihinnoista ei saa. Ainoastaan hintaa voidaan arvioida ulkokuntalaisten laskutusten perusteella. Jos Mehiläinen tulee samalle viivalle, joutuu tk laskemaan kulujaan PALJON ja se on veronmaksajien rahaa. Eli sun.

      • NäinoN--

        Mehiläisessä tuo 71 euroa sisältää ainoastaan yleislääkärin vastaanoton.

        Jos tarvitsee labraa tai röntgeniä siihen tehdään lähete...JULKISELLE puolelle. Eli käytännössä terveyskeskukseen.
        Mehiläinen pitäisi velvoittaa hankkimaan itse röntgenlaitteet ja labran ja sairaalan leikkausaleineen ja hoto-osastoineen jossa hoidetaan potilas alusta loppuun.

        Oliskohan se sitten halvempaa?

        Nyt Mehioläinen kuorii kerman yleislääköärin vastaanotto maksuna ja kun tarvitaan jatkohoitoa Meriläinen tekee lähetteen julkisen puolen keskussairaalaan jiss se hoito tehdään. Eli Mehiläinen rahastaa sen 71 euroa ja nakkaa potilaan keskussairaalaan hoidettavaksi. Mehiläisen osa tuossa hoidossa 15 minuuttia ensitutkimusta ja lähetteen kirjoittamista.

        Jos mehilöäisessä otetaan verikoe se lähetteään TUTKITTAVAKSI KESKUSSAIRAALAN labraan. Arvaa maksaako mehiläinen sen näytteen tutkimisen ? Ei maksa.


      • faktaa
        NäinoN-- kirjoitti:

        Mehiläisessä tuo 71 euroa sisältää ainoastaan yleislääkärin vastaanoton.

        Jos tarvitsee labraa tai röntgeniä siihen tehdään lähete...JULKISELLE puolelle. Eli käytännössä terveyskeskukseen.
        Mehiläinen pitäisi velvoittaa hankkimaan itse röntgenlaitteet ja labran ja sairaalan leikkausaleineen ja hoto-osastoineen jossa hoidetaan potilas alusta loppuun.

        Oliskohan se sitten halvempaa?

        Nyt Mehioläinen kuorii kerman yleislääköärin vastaanotto maksuna ja kun tarvitaan jatkohoitoa Meriläinen tekee lähetteen julkisen puolen keskussairaalaan jiss se hoito tehdään. Eli Mehiläinen rahastaa sen 71 euroa ja nakkaa potilaan keskussairaalaan hoidettavaksi. Mehiläisen osa tuossa hoidossa 15 minuuttia ensitutkimusta ja lähetteen kirjoittamista.

        Jos mehilöäisessä otetaan verikoe se lähetteään TUTKITTAVAKSI KESKUSSAIRAALAN labraan. Arvaa maksaako mehiläinen sen näytteen tutkimisen ? Ei maksa.

        lääkäriX on kaikea muuta kuin lääkäri, kun ei tajua edes sitä mitä kirjoitit.


      • Terkkari

        Juuri näin, ei terveyskeskus ole ilmainen vaan maksut ovat "faktat pöytään" luokkaa, mutta ne maksaa kunta laskutettujen hoitopäivien mukaisdesti. Hyvä nimimerkki, faktat pöytään, että otit asian esille.


    • Pieneläkeläinen

      Vai että julkinen terveydenhuolto on ilmaista? Me tunnolliset veronmaksajathan sen maksamme ja olemme maksaneet. Suuri osa kansalaisista ei maksa niitäkään, ulosottoon vaan kaikki maksut ja sitten sossun luukulle. Ei mikään yhteiskunta kestä tätä menoa loputtomiin. Sossu maksaa tekohampaita myöten, oma implanttihoitoni maksoi yli 9000 eur, jonka jouduin osittain maksamaan ottamallani pankkilainalla.

    • proffessori60

      En jaksanut lukea kaikkia kirjoituksia läpi, mutta lopettakaa "tiedon" jakaminen, jotka ette tiedä tästä tai muusta mitä kommentoitte, mitään. Julkinen sektori on äärimmäisen tehoton tuotto/kustannuslaskelmassa. Johtajat ovat mahdollisesti jopa poliittisesti valittuja, joilla ei ole mitään käsitystä ostamisesta ja myymisestä. Kaikki, missä raha liikkuu on ammatti-ihmisen työtä. Terveydenhoidon alalla myös, jokaisella on tavoite hoitaa potilas kuntoon. Yksityisissä firmoissa on sellainen tavoite, että ei osteta kalliita koneita ja palveluita ilman kritiikkiä. Julkisella sektorilla ostava taho saadaan ostamaan mihin hintaan tahaansa "parilla lounaalla". Sitten kun yksityiset hoitoalan yritykset kilpailevat potilaista, mukaan tulee myös hinta, mutta ennen kaikkea laatu. Myös hoitovälineiden ja lääkkeiden hinnat laskevat.
      Kilpailu on aina hyväksi, mutta pitää olla "kunnallinenkin" sektori, joka varmistaa koko pelin taustan. Tässä tämä soten lähtökohta lyhyesti on. En äänestänyt hallituspuolueita, mutta ymmärrän heidän olevan parasta, mitä jumisuomessa on vähään aikaan saatu.

      • NäinoN--

        Montako Ohituslaikkausta Ykstyinen on tehnyt omissa laitoksissaan? Ei yhtään, koska niillä ei ole leikkaussaleja. Tuo "tehoton ja kallis" Julkinen sairaanhoito maksaa hoidot joihin ykstyisellä ei ole mahdollista. Totta kai se maksaa enemmän ja näyttää jopa tehottomalta, kun ei tiedä. Esimerkiksi Mehiläisellä ei ole Suomessa yhtään leikkausalia.Ei ole kyllä Lääkäritalollakaan.

        Onhan se halpaa ja tehokasta kun ei ole investointeja eikä kiinteistökuluja muuta kuin se vuokrattu vastaanottotila jossakin kerrostalon kellarissa. Sitten vielä julkisen puolen virassa olevat lääkärit hoitelee vastaanotonkin vapaa-aikanaan-


      • VOISAATANASENTÄÄN

        "Johtajat ovat jopa mahdollisesti poliittisesti valittuja". Kyllä, kirjoitin tuosta jo aikaisemmin, että kaikille näille raakeille annetaan hyväpalkkainen virka. Oli se sitten terveydenhuolto tai mikä tahansa julkinen laitos. Viis siitä, vaikka ei ole minkään valtakunnan hajua mistään toimista. Pääasia, että tulee hyvä kuukausipalkka kultaisine kädenpuristuksineen. Ei tämä tilanne parane tällä miljardi-puhalluksella, Esim Sipilän kusipäällä on varmasti osakesalkkuja takataskussaan ja hyvä veli järjestelmä toimii kuten ennenkin. Enkä malta olla vielä mainitsematta sitä, että samat lääkärit työskentelevät sekä julkisella puolella että yksityisellä puolella (ts tavallaan kahta hommaa). Henkilökohtaisesti olen kokenut ja kuullut myös muilta, että kun menet tk:seen se lääkäri siellä tuskin vilkaisee sinua, mutta kun vaihdat yksityiselle, kas kummaa, siellä on sama lääkäri, mutta nyt oletkin hänelle se miljoona asiakas, hoidon tason on taivaissa. Tämä käytöstavan muutos on minulle täysi mysteeri ja olen aina kuvitellut, että lääkäri on omistautunut asiakkailleen, työskenteli missä tahansa.


      • VesaKaitera

        Proffessori60 kirjoitti: "Kilpailu on aina hyväksi, mutta pitää olla "kunnallinenkin" sektori, joka varmistaa koko pelin taustan. Tässä tämä soten lähtökohta lyhyesti on. En äänestänyt hallituspuolueita, mutta ymmärrän heidän olevan parasta, mitä jumisuomessa on vähään aikaan saatu."


        Nyt synnytetty SoTe-ratkaisu on todellakin paljon mainettaan parempi. Sen saamaan kovaan kritiikkiin on varmaan vaikuttanut se, että monet oppositiopuolueiden kannattajat olivat välillä jo lähes varmoja hallituksen kaatumisesta, ja kun näin ei sitten käynytkään, niin henkinen krapula on ollut hirveä.


    • oiuyttyuu

      Kyllä tässä on kyse lehmänkaupoista. Keskusta sai 18 hallintoaluettansa, eli 18 kallista turhaa johtajaa alamaisineen, kun samaan aikaan sairaanhoitopiirejä kutistetaan. Kokoomus sai tähän Suostumalla yksityisille rahansiirron yksityisille lääkäriasemille, jotka siirtävät rahansa Veroparatiiseihin. Näin tämä hallitus säästää. Kohta ulistaan taas työläisten palkoista. Herätkää nyt jo näkemään.

    • sitä.varten

      Hitonko väliä mitä suomalainen joutuu maksamaan, kunhan vaan pakolaisille taataan huippuluokan terveydenhoito.

      • Kasvajakehity

        Eiköhän se pakolainen(kin) saa huippuluokan sitä sun tätä, jos pystyy maksamaan. Ihan kuten sinäkin. Rasistista todellisuudentajuttomuutta on ikävä kuunnella ja katsella vierestä ja ihmetellä miten tyhmiä osa suomalaisista voi ollakaan.


    • laillinenverosuunnittelu

      Menikö ne Mehiläisenkin rahat ulkomaiseen veroparatiisiin pois Suomen verottajan ulottuvilta? Aivan kuin autonkatsastuksen yksityistämisessä kävi
      mikä on lakisääteinen viranomaistoimi Suomessa.

    • kaikki_verot_maksetaan

      Mm. Terveystalo julkisti vastikään verojalanjälkensä eli maksamiensa verojen määrän. Terveystalo maksaa kaikki veronsa Suomeen.

      Viime vuonna Terveystalo maksoi veroja 15,6 miljoonaa euroa, josta suurin osa liittyi arvonlisäveroihin. Arvonlisäveron lisäksi Terveystalo maksoi kiinteistöveroa, varainsiirtoveroa ja tuloveroa.

    • sairausbisnes

      tulee lopettaa heti. jos bisnespuolella vain on tieto-taitoa,miksi se puuttuu julkiselta puolelta? miksi...miksi ja miksi ?

      kaikki nykyinen sairas bisneshoitoon liittyvä "ihme" osaaminen,jos sitä edes on,pitää ottaa 100% käyttöön vain julkiseen toimintaan ja bisnespuoli kiinni. maan läpinäkyvä pienryhmäkehitys kaikkialle ja joka toimintaosastoon.
      vain näin maan terveydenhoito kehittyy ja hinta pysyy kurissa,kun kaikki hoitohlökunta osallistuu kehitykseen ILMAN oman edun tavoitteita. hoito-ja kustannustavoite oltava tuloshakuista kaikilta osin.

      lääkäri- ja hoitohlökunta on tosin hyvin eripuraista sakkia,eikä siten ole parasta mahdollista kehitysväkeä oikein mihinkään. kateus ja oman "nakin" syönti on heillä liian monella tosi syvältä. sairasta tuokin.
      heille maan etu ei ole tärkein,vain oma napa,joten koulutus mennyt todella hukkaan monelta osin.

    • nähdäänaikanaan

      Yktityisellä puolella on ensisijainen tarkoitus tuottaa voittoa yrityksen omistajille.
      Kunnallisella puolella ei ole tavoitetta tuottaa voittoa, vaan hoitaa potilaat.
      On harhaa kuvitella, että yksityinen on edullisempaa pitkässä juoksussa.
      On tietysti järkevää pitää näitä systeemejä rinnakkain. Menkööt rikkaat yksityiselle ja köyhemmät kunnalliselle.

      • Itse555

        Julkisella ei ole motiivi tarjota hyvää palvelua. Se on kankeaa kuin Neuvostoliiton viisi vuotias taloussuunnitelma.


    • Sivustaseuraajaaaa

      Julkisella puolella on varaa satsata kunnon välineisiin , yksityinen puoli pyrkii taasen säästämään kaikessa mahdollisessa, jolloin ei luonnollisestikaan saa yhtä hyvää hoitoa

    • National

      Juu ihan Kokoomus-Kepu kusetusta koko SOTE. Kaikki pienet yksityiset palveluntuottajat joutuu lopettamaan toimintansa tämän jälkeen vaikka Stubbin jutku muuta väitti ja valehteli silmät ja hampaat kirkkaana! Palvelua saavat vastaisuudessa vain ne joilla on rahaa tilillä tai vakuutukset kunnossa! Kuka hölmö uskoo väitettä että "raha seuraa potilasta"? Hölynpölyä ja Kokoomus-paskaa!

      • jeekf

        Kyllä täällä syrjäkylällä on mummot innoissaan, eivät tykkää paikallisesta terveysasemasta, jatkossa päästään yksityislääkärille kaupunkiin ilmaiseksi.
        Ja kepuloisia äänestetään edelleen maailmantappiin.


    • Perskele

      En ymmärrä, miksi Suomessa on veroparatiisista toimivaa terveydenhuoltoa!
      Veroparatiisista toimiva terveydenhuolto kilpailemassa kunnallisen terveydenhuollon kanssa samalla "kentällä" ja vielä valtion tuella.
      Veronkiertoterveydenhuolto kilpailee yhteiskuntamme tärkeimmistä palveluista valtion oman vastaavan terveydenhuollon kanssa valtion tuella.
      Se sotii kaikkea järkeä vastaan.
      Suomi on sitäpaitsi niin pieni maa, ettei täällä ole edes varaa pitää kahta järjestelmää.

      • Itse111

        Verosuunnittelu on laillista, veronkierto ei. Pidä ne erillään tai jos et ymmärrä eroa niin kannattaa pysyä sen sorvin ääressä ja pitää mölyt mahassa.


      • Perskele
        Itse111 kirjoitti:

        Verosuunnittelu on laillista, veronkierto ei. Pidä ne erillään tai jos et ymmärrä eroa niin kannattaa pysyä sen sorvin ääressä ja pitää mölyt mahassa.

        Verosuunnittelu on veronkiertoa.
        Jos et ymmärrä, niin kannattaa pysyä sen sorvin ääressä ja pitää mölyt mahassa.


    • Pörssiraketti
      • KiitosKoKjaApurit

        Raha haisee jo ahneiden sijoittajien nenässä. Veroraha.


    • kakkakikkara

      ES on ,,, hyvää

    • gkljhkfljhkfj

      Kaikella on hintalappu, kunnallisillakin palveluilla. Yksityisellä maksat kaiken omasta pussista=todelliset kulut kate. Kuka ylläpitää yritystä ilman että se tuottaa? Kunnalliset palvelut katetaan potilasmaksuilla ja verovaroilla eli kaikkien veronmaksajien taskusta lähtee jotain.
      Ne, jotka tarvitsee paljon hyötyvät ja ne jotka eivät tarvitse ovat silti maksajina. Itse sairastan niin harvoin, että silloin kun olen lääkärin tarpeessa, menen yksyiselle ja maksan siitä mukisematta. Hampaatkin olen hoidattanut yksityisesti. Olen elänyt säästeliäästi niin on ollut varaa siihen.

      Tiedän ettei kaikilla ole varaa yksityiseen ja siksi niitä kunnallisia palveluja täytyy olla sekä hoitotakuu. Kunnallinen hoito vaan monesti on niin tehotonta...

      • niinhänse

        Valtio avustaa myös yksityisiä sosiaalikorvausten muodossa.


      • Yksinkertaista

        Kunnallinen hoito ei edes ole tehotonta, vaan verrattuna moneen maahan erittäinkin tehokasta ja toimivaa.
        SE TARVITSISI VAIN LISÄÄ RESURSSEJA MUTTA NYT NE AIOITAAN HAASKATA VOITTOATAVOITTELEVIEN AHNAASEEN KITAAN.


    • SSStuhoSuomelle

      SDP:n kannatus jo kepun tasoa, persujen 6% ja kokoomuksen 14%. Veikkaan että pakkolakien ja työehtoheikennysten jälkeen SDP:n kannatus 30-35%. Sipilän, Stubbin ja Soinin kolmen korruptioroiston porvarihallitus ei ole tehnyt kuin tuhoa Suomelle ja suomalaisille elinkeinoelämää, pääomapiirejä ja rikkaita lukuunottamatta. Ja nyt SOTE:ssa SSS-porvarihallitus muuttaa Suomen kansainvälisesti edullisen terveydenhoitojärjestelmän vielä maailman kalleimmaksi. Saamme leikkausten päälle vielä erillisen SOTE-tasaveron koska tasaverot hyödyttää rikkaita. SSSuomen EK-politiikka on kuvottavaa. SSS on anti-Robinhood joka varastaa köyhiltä rikkaille.

      • Itse33

        Köyhät eivät paljoa anna kansantaloudelle. Miten köyhiltä voi varastaa jos heillä ei ole mitään? Kysyn vain. Ei se ole varastamista jos ei vapaasti jaeta verovaroja kaikille jotka kättä ojentaa.


    • wdesrfcvwwww

      LÄÄKÄRI vastaa mm:ssa hoivakodinkin hoidoista, miten on siis mahdollista että räikeät laiminlyönnit joita alkaa tulla julkisuuteenkin aina vaan enemmän, omaisten toimesta.

      • jopahan

      • Itse999

        Tai miten sitten lienee kun Ryssä hyökkää tänne kun NATOon ei uskallettu mennä. Se vasta kallista onkin, siinä menee kaikki.


    • HerraHermanni

      Kävin Turun Mehiläisessä lääkärin tutkimuksessa ja ultrassa kaksi kertaa, lääkäri X:n sopii arvailla mitä lasku teki. Sen voin kertoa että aika monelta peruspäivärahaa saavalta työttömältä nuo käynnit olisivat jääneet käymättä.

      • VesaKaitera

        Kun uusi SoTe-järjestelmä tulee voimaan, niin loppukäyttäjälle julkisen, yksityisen yrityksen ja kolmannen sektorin tuottaman SoTe-palvelun hinta on sama. Se antaa todellisen valinnnvapauden loppukäyttäjälle hänen varallisuustasostaan riippumatta.


    • Itse222

      Valtion ei tulisi järjestää mitään muuta kansalaisille kuin yksityisen liiketoiminnan valvonnan ja maan puolustuksen. Ihmisten pitää oppia pitämään huolta itsestään eikä roikkua kaiken maailman luukuilla kerjäämässä almuja.

    • spr_boikottiin

      Suurimman huijauksen nimi on SPR

      • sprlopetettava

        SPR on rasistinen järjestö suomalaisia veronmaksajia kohtaan.


    • kyllä_huono_titteli

      ""Älkää olko typeriä, käytännössä se valinta vapaus on varsin minimaalista. Helsingin Aalto yliopisto saisi lakkauttaa lääketieteellisen tiedekunnan kun se tuottaa vain pääkaupunkiseudulla viihtyviä lääkäreitä. Nämähän hyvin koulutetut vieroksuvat työtä maakuntien periferiassa. Pääkaupunki seudulla toimii valinta vapaus koska siellä ON riittävästi lääkäreitä mistä valita."

      Helsingin Yliopistossa koulutetaan lääkäreitä, ei Aalto yliopistossa."

      Eikö Helsingin Yliopisto olekaan mikään osa Aalto yliopistoa? Jos ei, niin joka tapauksessa Helsingissä koulutetaan vain pääkaupunkiseudulla viihtyviä metropolilääkäreitä.

      Tärkeintä olisi kouluttaa sellaisia lääkäreitä joilla on kykyä ja halua tehdä työtä myös maakuntien periferiassa. Nytkään monet eivät tahdo tehdä työtä kuntien terveyskeskuksisssa, miten se työhalu muka parantuisi jos nimike muuttuu maakunnanterveyskeskukseksi?
      Ei kai työhalu nimikkeestä ole kiinni? Ennen vanhaan oli kunnanlääkäreitä, miten uusi nimike itsehallinnollisen maakunnan maakunnanlääkäri olisi hienompi?
      Eikö lääkäri voisi tyytyä laillistetun lääkärin tai lääketieteen tohtorin nimikkeeseen?

      Huono tittelikö vie työhalut?

      • LääkäriEspoosta

        Eihän siellä maaseudulla kohta asu enää ketään. Parempi on lääkäreiden asua kaupungeissa ja potilaat voivat käydä hoidattamassa vaivansa kauppareissuillaan.


    • GGMAN

      Muutaman vuoden ja miljardin päästä, olllan jo sorvaamassa uutta lakia tämän raha seuraa potilasta lain tilalle.

    • urho___

      hienoa , että näinä aikoina me voimme aloittaa maksamaan hyvätuloisten terveydenhoitoa, ne kulosaaren lesket jotka toteavat että saavat ennen maksamansa yksityiset "hyvät" palvelut sitten valtion piikkiin. tällä ratkaisulla saamme siis lisää terveydenhoidon palvelun käyttäjiä valtion piikkiin . siis ne, joille ei kelpaa yhteyskunnan nykyiset palvelut ja jotka nyrpistelevät kunnalliselle terveyden hoidolle. On hienompaa käydä yksityisellä ja nyt jopa valtio maksaa senkin . hienoa takikointia ja tulonsiirtoa hyvätuloisia, jo nyt pihit rikkaat voivat maksattaa vielä lisää yhteiskunnalla ja säästää, ja ei tarvitse tinkiä terveyden hoidon tasosta pätkääkään. härski suunnitelma . ja tuntuu varmasti hyvältä nykyään yksityisen palvelua käyttävästä varakkaasta henkilöstä . Onnittelut tubbi, meni kotilaariin todellakin.

    • www2

      Muutama kohalleni osunu pelleily, Mehiläinen, tuo näyttää niin pahalt, ett lähete sairaalaan, josta Töölöön(syöpä), tutkimukset, leikkaukset, seuranta varmaan 50 tonnii, mitäköhän siit makso mehiläinen. Mehiläinen, polvivammat(urheilu) täs lähete sairaalaan. Silmälääkäri, nyt on kiire paineet 76/59, lähe heti silmäklinikalle(leikkaukset varmaan maltaita jokakuukautinen kontrolli 2v). Mehiläinen, verta oksennuksessa, paskassa jne lähete sairaalaan, josta välttömäst meilahteen.

      Kyl tol taval ns. TEHOKKUUTTA löytyy, mut en todellakaan tie kannattaaks julkisen ottaa mallii. Tai no, koha noi saa jotain omiikin investointei tehtyy, lähetteit yksityisel, rahahan seuraa potilasta. :)

    • 53ja

      joo tällä systeemillä ollaan uusi kreikka kokoomuksen ja hallituksen tekemänä

    • Perusoikeus

      Mitä vikaa on mummeleissa ja vaareissa ja jonoihin juuttuneissa sairaissa ihmisissä, keillä ei ole ollut varaa päästä äkkiä lääkärinhoitoon? Tässähän nyt puhutaan elämästä ja sen säilyttämisestä. Ole itse hoitojonossa vakavassa terveydellisessä ahdingossa ja pohdi uudelleen näkemystäsi. Mielestäni tämä on oikea suunta.

      • VesaKaitera

        Ruotsissa viisi vuotta sitten käyttöön otettu "raha seuraa potilasta" on selvästi lyhentänyt potilasjonoja. Tämä on suurin syy siihen, että Suomessakin ollaan menossa samantyyppiseen malliin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2498
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1922
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1393
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1270
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1265
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1191
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1111
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 15
      1014
    Aihe