Kirkko ei luovu arkipyhistä

hjkhps

Joku "lähetystö" oli käynyt kysymässä josko kirkko suostuis siirtämään joitain pyhiään pysyvästi viikonloppuun, mutta Kirkko, Määkinen, kieltäytyi jyrkästi.

Miksi edes kysellä, Kirkko piotäköön puyhänsä silloin kuin huvittaa, yhteiskunta ja työmarkkinajärjestöt päättävät työ. ja vapaapaäivstä. Mikis sotkea toisiinsa asioita jotka eivät yhtaan kuulu?

Talo elää tavallaan, vieraat kulkee ajallaan.

29

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirkko voi pitää arkimessunsa tyhjille kirkoille jos se niin haluaa.

    • Frans_2

      Merkillistä, että Suomessa täytyy joltakin uskonlahkolta kysellä lupaa tehdä järkeviä muutoksia työaikalakiin tai työehtosopimuksiin.

      • Epäjumalienkieltäjä

        Kirkkolain on Suomen demokratian häpeäpilkku. Olisi korkea aika lopettaa valtionkirkko-järjestelmä ja erottaa kirkko ja valtio kokonaan ja lopullisesti. Länsimainen demokratia on hyvä järjestelmä ihan sellaisenaan ilman puolivillaisia kompromisseja.


      • töihinvaan

        Merkillistä, että kirkkoon kuulumattomatkin pitää kirkollisia arkipyhiä???


    • kjl586

      Aivan järjetön tilanne. Suomen eduskunta ja hallitus joutuu aika ajoin olemaan lakki ojossa kirkkoon päin eikä voi päättää ilman kirkon suostumusta tasa-vallan asioista. Nykyinen tilanne on demokratian pilkkaamista. Nykymeno ei voi jatkua. Hallituksen ja eduskunnan pitää välittömästi aloittaa työ Perustuslain muuttamiseksi. Kirkollislaki on poistettava kokonaan Perustuslaista, jotta eduskunta voi päättää kaikista tasavallan asioista. Tässä olisi oiva tilaisuus Vapaa-ajattelijoille vaatia muutosta demokratian kunnioittamisen nimissä.

      • SanonVaan

    • loveyourfriends

      Kyse on Kristuksen muistopäivistä ja kiittäkää niistä sillä muuten joutuisitte tekemään töitä joka päivä . Suut kiinni. Muilla uskonnoilla on omat juhlansa vallankin arabiassa ja Intiassa saavat viettää niitä siellä . Jeesus syntyi jouluna ihmiseksi joten ala kiittää tästä lahjasta viettää lepoa perheesi kanssa ja kiitä syntiesi sovittajaa . Pidä huoli perheestäsi jouluna . Rakkaus on Jeesus.

      • Et sitten kunnioita muslimien perjantaita? Mun mielestä kaikille kuuluisi myös perjantai vapaaksi!

        Samoin tietysti lentävän spagettihirviön torstai pitää muuttaa vapaapäiväksi.

        Eiköhän näitä löydy lisääkin.


      • lakista
        he-ma kirjoitti:

        Et sitten kunnioita muslimien perjantaita? Mun mielestä kaikille kuuluisi myös perjantai vapaaksi!

        Samoin tietysti lentävän spagettihirviön torstai pitää muuttaa vapaapäiväksi.

        Eiköhän näitä löydy lisääkin.

        Sinulle ei sitten kuulu yhtään vapaapäivää! Vapusta ehkä tehdään kuitenkin pakollinen palkaton vapaapäivä. Näin maailman ja kannattavuuden laki vaatii.


      • lakista kirjoitti:

        Sinulle ei sitten kuulu yhtään vapaapäivää! Vapusta ehkä tehdään kuitenkin pakollinen palkaton vapaapäivä. Näin maailman ja kannattavuuden laki vaatii.

        Oletko jotenkin uskonnonvapautta vastaan?

        Olen tässä saanut oikealta julmalta viestejä ja niissä sanotaan kristittyjen joutuvan harhaisesta kolmioepäjumalauskostaan juuri siihen paikkaan, jota he pahiten pelkäävät. Nolo juttu sitten selittää oikealle julmalle epäjumalan palvaamista.

        Nyt pitää vaan mennä päälääkäriin, että selviän tuosta jumalharhastani.


      • Jos kristinuskon mukaan mentäisiin, niin töitä tehtäisiin kuusi päivää viikossa. Pidän enemmän ei-kristillisestä viisipäiväisestä työviikosta. Minulla on ei-kristillisesti myös vuosilomaa.

        Mikä sinua siinä vaivaa, jos helluntai ja loppiainen siirretään takaisin lauantaille ja helatorstaista tehdään helalauantai? Eikö eri viikonpäivänä voi enää sitä Kristustasi muistaa?

        Jeesus ei syntynyt jouluna. Joulu on ihan muu juhla, jonka perintein kristityt haluavat jostain syystä juhlia eri aikaan syntynyttä Jeesustaan.


    • ahne-ahneempi-kirkko

      Kirkon jyrkkä kanta oli osasyy yhteiskuntasopimuksen kaatumiseen. Kirkko ei halua osallistua taloustalkoisiin millään tavalla, päinvastoin se karhuaa koko ajan lisää rahaa (ja saikin sitä valtiolta 20 miljoonaa ensi vuodeksi).

      • hjkhps

        On se kumma että kirkolla, sen edustajilla ei ole mitään häpyä. Kaikki muuta tahot joutuvat lhallituksen laikkausten kohteiksi, mutta kirkko se sen kun porskutaa ja saa lisää rahaa valiolta. korutta valton tukeen 20Me:lla.

        Varmaan on kirkollaki tiukaa talouden osalta niin on muillakin, Ei ole valtion tehtävä paikata krkin rahavaraston vajetta, jonka kirkko on saanut ihan itse aikaan vastuuttomalla tominnallaan taloudenhoidossaan.

        Ja sitä kautta että kirkon toiminta tyydyttää yhä harvempia jäseniä, jonka seurauksena kirkon jäsenmäärä on laskussa, ja kirkollisverotuotto näin ollen trendinomaisella lasku-uralla, toki yksittäisten vuosien osalta voi olla nousuakin jos ja kun talous toipuu ja työttömyys hellittää ja palkat nousevat.

        Ei ole yhteiskunnan tehtävä paikata kirkon taloutta sitä mukaa kun se heikkenee, kirkon arvostuksen ja jäsenmäärän laskiessa, ja kirkon jatkaessa vastuutonta taloudenpitoan, siis ihan kirkon omasta syystä.

        Jos tuo ylimääräinen 20Me euroa ohjattaisiin vaikkapa pieneläkeläisille, niin sillä olis paljon suurenppi posittivinen vaikutus koko Suomen kannalya kuin etä tuo 20Me annetaa evlut. kirkolle.

        Tuosta ylimääräisestä 20Me:sta, jonka kirkko ensi vuonna saa tähän kuluvaan vuoteen verrattuna, menee hädänalaisten auttamiseen, murusia, jos yhtään mitään. Taitaa olla ihan muuhun korvamerkittyä koko 120Me:n valtiontuki.


    • kirkko_maksajaksi
    • Kyse on siitä, että hallitus oli kysynyt kirkon kantaa siihen, voidaanko loppiainen ja helatorstai siirtää viikonloppuun. Nuo päivät ovat ns. arkipyhiä. Ne ovat tällä hetkellä palkallisia vapaapäiviä.

      Kirkon vastaus on se, että loppiaista ja helatorstaita ei voida siirtää. Niiden aika kalenterissa muodostuu tiettyjen periaatteiden mukaan. Helatorstai on aina 40 päivää pääsiäisestä ja loppiaista vietetään läpi kristikunnan 6.1.

      Hallitus voi muuttaa päivät työpäiviksi tai palkattomiksi vapaapäiviksi. Päivien ajankohtaa ei kuitenkaan voi muuttaa.

      Tässä jotain taustaa asialle:
      http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/72EC86246A291E1EC2257C5F0044E87A


      Vilppu H.
      pappi

      • Kuitenkin Loppiainen on ennenkin ollut lauantaisin. Ei ollut ollenkaan mahdoton siirtää. Mutta niinhän se menee, että haluatte viettää samaan aikaan eri maissa. Ymmärrän kyllä sinällään. Olisi varmaan järkevin luopua kristillisten pyhäpäivien arkipyhästatuksesta ja sopia vapaat toisin. Silloin näistä ongelmista päästäisiin.


      • Mikä on oma kantasi: Tuleeko kristittyjen (muodollisen enemmistön ja tosiasiallisen vähemmistön) vuoksi koko maassa määrätä esimerkiksi peruskoulut suljettavaksi helatorstaina?


      • eikö-hävetä-yhtään

        Vilppu, toisin sanoen typerä työnantajasi ei halua luopua omista eduistaan yhteisen hyvän eteen. Miten kehtaatte kutsua itseänne yleishyödylliseksi järjestöksi? Suomalaisista ja myös eduskunnasta valtaosa olisi ollut valmis siirtämään arkipyhät viikonlopulle, kirkko harasi väkisin vastaan.


      • "Kuitenkin loppiainen on ennenkin ollut lauantaisin. Ei ollut ollenkaan mahdoton siirtää."

        Tämä on totta. (Muistinvaraisesti) vuosina 1975-1991 loppiainen oli siirretty lauantaille. Silloin syynä oli työmarkkinajärjestöiltä tullut toive. Näinä vuosina kuitenkin myös todettiin, että siirto oli virhe. Tämän takia siirrosta luovuttiin.

        Jori kysyi omaa kantaani asiaan. Ajattelen niin, että juhlapyhät on hyvä pitää niillä paikoilla mihin ne kuuluvat. Suomen ev.-lut. kirkko on osa maailman kristikuntaa ja koko kristikunnan näkökulmasta olisi hassu ajatus siirrellä pyhiä yhdessä maassa. Kärjistäen, joulu ei siirry heinäkuulle vaikka jossain maassa niin äkkiä päätettäisiinkin.

        Toinen kysymys sitten on, pitääkö päivän olla yleinen vapaapäivä. Siihen minulla ei ole vahvaa mielipidettä. Vaikka loppiaisesta ja helatorstaista tehtäisiin työpäiviä, se ei kirkollisesta näkökulmasta katsoen vähentäisi tai muuttaisi päivien merkitystä.
        Tämä asia puolestaan on myös täysin hallituksen ja eduskunnan käsissä. Vaikka loppiainen ja helatorstai säilyvät paikallaan, hallitus voi esittää että niistä tehdään työpäiviä.

        Sekulaarista näkökulmasta katsoen arkipyhien siirrossa ja/tai muuttamisessa työpäiviksi on kyse työajan lisäämisestä ja siten työntekijöiden oikeuksien heikentämisestä. Kansainvälisesti katsoen arkipyhien määrä ei Suomessa ole mitenkään poikkeuksellisen suuri (muistaakseni noin keskitasoa, esimerkiksi Saksassa lomapäiviä arkipyhiä on keskimäärin yhteensä 40 päivää vuodessa, kun Suomessa se on 34 päivää).

        Sekulaarista näkökulmasta katsoen voi siis kysyä
        - Mikä on oikeudenmukainen tai reilu määrä loma/vapaapäiviä vuodessa?
        - Millainen vapaiden jakaantuminen vuoden mittaan tukee hyvinvointia?

        Koska lomien ja vapaapäivien määrä ei kansainvälisesti katsoen ole Suomessa mitenkään poikkeuksellisen suuri, olen sitä mieltä, että Suomella on kyllä varaa nykyisiin päiviin, jos niin halutaan. Ihminen tarvitsee työn rinnalla myös vapaata.

        Ihmisten hyvinvoinnin kannalta katsoen kaikkein huonoin ratkaisu olisi se, jos ajan myötä valutaan amerikkalaismalliseen systeemiin, jossa osalla (siis parhaiten ansaitsevilla) on mahdollisuus parin viikon lomaan ja vähätuloisilla ei ole mahdollisuutta lomaan käytännössä yhtään.

        Vilppu H.
        pappi


      • illfg

        Todettiin että siirto oli virhe. Kuka totesi ja kenen kannalta virhe?


      • jatkuvasti_vapaalla
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        "Kuitenkin loppiainen on ennenkin ollut lauantaisin. Ei ollut ollenkaan mahdoton siirtää."

        Tämä on totta. (Muistinvaraisesti) vuosina 1975-1991 loppiainen oli siirretty lauantaille. Silloin syynä oli työmarkkinajärjestöiltä tullut toive. Näinä vuosina kuitenkin myös todettiin, että siirto oli virhe. Tämän takia siirrosta luovuttiin.

        Jori kysyi omaa kantaani asiaan. Ajattelen niin, että juhlapyhät on hyvä pitää niillä paikoilla mihin ne kuuluvat. Suomen ev.-lut. kirkko on osa maailman kristikuntaa ja koko kristikunnan näkökulmasta olisi hassu ajatus siirrellä pyhiä yhdessä maassa. Kärjistäen, joulu ei siirry heinäkuulle vaikka jossain maassa niin äkkiä päätettäisiinkin.

        Toinen kysymys sitten on, pitääkö päivän olla yleinen vapaapäivä. Siihen minulla ei ole vahvaa mielipidettä. Vaikka loppiaisesta ja helatorstaista tehtäisiin työpäiviä, se ei kirkollisesta näkökulmasta katsoen vähentäisi tai muuttaisi päivien merkitystä.
        Tämä asia puolestaan on myös täysin hallituksen ja eduskunnan käsissä. Vaikka loppiainen ja helatorstai säilyvät paikallaan, hallitus voi esittää että niistä tehdään työpäiviä.

        Sekulaarista näkökulmasta katsoen arkipyhien siirrossa ja/tai muuttamisessa työpäiviksi on kyse työajan lisäämisestä ja siten työntekijöiden oikeuksien heikentämisestä. Kansainvälisesti katsoen arkipyhien määrä ei Suomessa ole mitenkään poikkeuksellisen suuri (muistaakseni noin keskitasoa, esimerkiksi Saksassa lomapäiviä arkipyhiä on keskimäärin yhteensä 40 päivää vuodessa, kun Suomessa se on 34 päivää).

        Sekulaarista näkökulmasta katsoen voi siis kysyä
        - Mikä on oikeudenmukainen tai reilu määrä loma/vapaapäiviä vuodessa?
        - Millainen vapaiden jakaantuminen vuoden mittaan tukee hyvinvointia?

        Koska lomien ja vapaapäivien määrä ei kansainvälisesti katsoen ole Suomessa mitenkään poikkeuksellisen suuri, olen sitä mieltä, että Suomella on kyllä varaa nykyisiin päiviin, jos niin halutaan. Ihminen tarvitsee työn rinnalla myös vapaata.

        Ihmisten hyvinvoinnin kannalta katsoen kaikkein huonoin ratkaisu olisi se, jos ajan myötä valutaan amerikkalaismalliseen systeemiin, jossa osalla (siis parhaiten ansaitsevilla) on mahdollisuus parin viikon lomaan ja vähätuloisilla ei ole mahdollisuutta lomaan käytännössä yhtään.

        Vilppu H.
        pappi

        Eikös se teidän jumalanne tehnyt kuusi päivää töitä ja lepäsi seitsemännen päivän. Nykyjeesustelijat lepäävät jo kaksi päivää viikossa ja hinkuvat vielä lisää lepopäiviä, vaikka on jo kesä- ja talvilomatkin. Voisiko kirkko osallistua esim. arkipyhien palkkojen maksuun, koska minusta uskonnollista syistä pidettyjen vapaapäivien maksajaksi ei kuulu työnantaja.


      • JeesusNasaretilainencc
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        "Kuitenkin loppiainen on ennenkin ollut lauantaisin. Ei ollut ollenkaan mahdoton siirtää."

        Tämä on totta. (Muistinvaraisesti) vuosina 1975-1991 loppiainen oli siirretty lauantaille. Silloin syynä oli työmarkkinajärjestöiltä tullut toive. Näinä vuosina kuitenkin myös todettiin, että siirto oli virhe. Tämän takia siirrosta luovuttiin.

        Jori kysyi omaa kantaani asiaan. Ajattelen niin, että juhlapyhät on hyvä pitää niillä paikoilla mihin ne kuuluvat. Suomen ev.-lut. kirkko on osa maailman kristikuntaa ja koko kristikunnan näkökulmasta olisi hassu ajatus siirrellä pyhiä yhdessä maassa. Kärjistäen, joulu ei siirry heinäkuulle vaikka jossain maassa niin äkkiä päätettäisiinkin.

        Toinen kysymys sitten on, pitääkö päivän olla yleinen vapaapäivä. Siihen minulla ei ole vahvaa mielipidettä. Vaikka loppiaisesta ja helatorstaista tehtäisiin työpäiviä, se ei kirkollisesta näkökulmasta katsoen vähentäisi tai muuttaisi päivien merkitystä.
        Tämä asia puolestaan on myös täysin hallituksen ja eduskunnan käsissä. Vaikka loppiainen ja helatorstai säilyvät paikallaan, hallitus voi esittää että niistä tehdään työpäiviä.

        Sekulaarista näkökulmasta katsoen arkipyhien siirrossa ja/tai muuttamisessa työpäiviksi on kyse työajan lisäämisestä ja siten työntekijöiden oikeuksien heikentämisestä. Kansainvälisesti katsoen arkipyhien määrä ei Suomessa ole mitenkään poikkeuksellisen suuri (muistaakseni noin keskitasoa, esimerkiksi Saksassa lomapäiviä arkipyhiä on keskimäärin yhteensä 40 päivää vuodessa, kun Suomessa se on 34 päivää).

        Sekulaarista näkökulmasta katsoen voi siis kysyä
        - Mikä on oikeudenmukainen tai reilu määrä loma/vapaapäiviä vuodessa?
        - Millainen vapaiden jakaantuminen vuoden mittaan tukee hyvinvointia?

        Koska lomien ja vapaapäivien määrä ei kansainvälisesti katsoen ole Suomessa mitenkään poikkeuksellisen suuri, olen sitä mieltä, että Suomella on kyllä varaa nykyisiin päiviin, jos niin halutaan. Ihminen tarvitsee työn rinnalla myös vapaata.

        Ihmisten hyvinvoinnin kannalta katsoen kaikkein huonoin ratkaisu olisi se, jos ajan myötä valutaan amerikkalaismalliseen systeemiin, jossa osalla (siis parhaiten ansaitsevilla) on mahdollisuus parin viikon lomaan ja vähätuloisilla ei ole mahdollisuutta lomaan käytännössä yhtään.

        Vilppu H.
        pappi

        Vilppi Pappi terve!

        Sun viinanjuontisi jatkuu entistä pahempana, huomaan. Nyt kyllä kannattaa unohtaa sekä juomat että taikausko ja lompsia ammattiavun pariin.

        Vai pitääkö meidän palstalaisten auttaa sinua ja kysellä josko jeesuskirkkosi puitteissa olisi jonkinlaista ensiapua tarjolla?


      • kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        "Kuitenkin loppiainen on ennenkin ollut lauantaisin. Ei ollut ollenkaan mahdoton siirtää."

        Tämä on totta. (Muistinvaraisesti) vuosina 1975-1991 loppiainen oli siirretty lauantaille. Silloin syynä oli työmarkkinajärjestöiltä tullut toive. Näinä vuosina kuitenkin myös todettiin, että siirto oli virhe. Tämän takia siirrosta luovuttiin.

        Jori kysyi omaa kantaani asiaan. Ajattelen niin, että juhlapyhät on hyvä pitää niillä paikoilla mihin ne kuuluvat. Suomen ev.-lut. kirkko on osa maailman kristikuntaa ja koko kristikunnan näkökulmasta olisi hassu ajatus siirrellä pyhiä yhdessä maassa. Kärjistäen, joulu ei siirry heinäkuulle vaikka jossain maassa niin äkkiä päätettäisiinkin.

        Toinen kysymys sitten on, pitääkö päivän olla yleinen vapaapäivä. Siihen minulla ei ole vahvaa mielipidettä. Vaikka loppiaisesta ja helatorstaista tehtäisiin työpäiviä, se ei kirkollisesta näkökulmasta katsoen vähentäisi tai muuttaisi päivien merkitystä.
        Tämä asia puolestaan on myös täysin hallituksen ja eduskunnan käsissä. Vaikka loppiainen ja helatorstai säilyvät paikallaan, hallitus voi esittää että niistä tehdään työpäiviä.

        Sekulaarista näkökulmasta katsoen arkipyhien siirrossa ja/tai muuttamisessa työpäiviksi on kyse työajan lisäämisestä ja siten työntekijöiden oikeuksien heikentämisestä. Kansainvälisesti katsoen arkipyhien määrä ei Suomessa ole mitenkään poikkeuksellisen suuri (muistaakseni noin keskitasoa, esimerkiksi Saksassa lomapäiviä arkipyhiä on keskimäärin yhteensä 40 päivää vuodessa, kun Suomessa se on 34 päivää).

        Sekulaarista näkökulmasta katsoen voi siis kysyä
        - Mikä on oikeudenmukainen tai reilu määrä loma/vapaapäiviä vuodessa?
        - Millainen vapaiden jakaantuminen vuoden mittaan tukee hyvinvointia?

        Koska lomien ja vapaapäivien määrä ei kansainvälisesti katsoen ole Suomessa mitenkään poikkeuksellisen suuri, olen sitä mieltä, että Suomella on kyllä varaa nykyisiin päiviin, jos niin halutaan. Ihminen tarvitsee työn rinnalla myös vapaata.

        Ihmisten hyvinvoinnin kannalta katsoen kaikkein huonoin ratkaisu olisi se, jos ajan myötä valutaan amerikkalaismalliseen systeemiin, jossa osalla (siis parhaiten ansaitsevilla) on mahdollisuus parin viikon lomaan ja vähätuloisilla ei ole mahdollisuutta lomaan käytännössä yhtään.

        Vilppu H.
        pappi

        Kiitoksia vastauksesta. On tosiaan teknisesti totta, että evlut kirkko voi pitää loppiaisen paikallaan riippumatta valtion kannasta. Mutta jos valtio päättää vaikkapa että ensimmäinen tammikuun viidennen jälkeinen perjantai on yleinen vapaa, niin kyllä siitä kulttuurisesti tulee "loppiainen".

        Kysyt "Millainen vapaiden jakaantuminen vuoden mittaan tukee hyvinvointia?" Näkisin, että nyt ollaan ytimessä. Nähdäkseni asiaa ei voi auttaa se, että on valittu nimenomaan kirkollinen vapaapäivä. Esimerkiksi "ensimmäinen tammikuun viidennen jälkeinen perjantai" nähdäkseni olisi parempi kuin "tammikuun kuudes".

        Olennaista on se, esitämmekö kysymyksen noin maallisesta lähtökohdasta. Vai pitäisikö sittenkin katsoa mitkä ovat uskonnollisesti merkittäviä päiviä ja sovittaa yleiset vapaat niihin?


    • karppa2

      Irvokasta asiassa on juuri se, että kirkko huutaa kurkku suorana, että Loppiaista ja Helatorstaita ei saa siirtää viikonlopulle, mutta laskun tästä lystistä maksaa AINA työnantaja, eikä koskaan kirkko.

      Itse olen työntekijä, enkä valita kun näistä päivistä saa palkan, mutta ymmärrän myös työnantajan kannan asiaan. Kun näitä säästöjä kerran haetaan, niin juuri näistä palkallisista vapaista olisin valmis luopumaan. Kirkon kanta on enemmän kuin jääräpäinen.

      Esim. helatorstai on aivan hulluun aikaan viikosta. Onneksi itselläni on ollut hyvin joustava työnantaja, ja olen aina saanut pitää pekkasen helatorstain jälkeisenä perjantaina. Tiedän myös työpaikkoja jossa on yhdessä sovittu, että helatorstaina ollaan töissä, mutta perjantaina koko työpaikka on vapailla.

      • Humanisti-vapari

        Pekkanen on sekulaaristi sovittu mahdollisuus vuosityöajan lyhentämiseen rationaalisella tavalla niin että vapaapäivien ajoista sovitaan.


      • Tällainen järjestelyhän voi toki toimia hienosti. Paitsi kun jollain työntekijällä on koululaisia.

        Minusta kaikkein ensimmäinen hallituksen päätettävä asia olisi koulujen pakolliset vapaat. Sitten vasta päästään muuhun.


      • Tunnustaa

        Helatorsai ja loppiainen on ihan hyvään aikaan viikosta, vaikken kirkkoon kuulukkaan. Niiden yhteyteen saa usein rakennettua itselle pidemmän vapaan ja välillä sama onnistuu kavereiltakin, jolloin voi lomailla yhdessä tärkeiden ystävien kanssa. Eikä Suomi noihin pysähdy.

        Hullunpaa on juhannus tai vaikka heinäkuu, jolloin iso osa toimialoista on ihan toimintakyvyttömässä tilassa. Siis koko heinäkuu!?!

        Jos haluat luopua vapaapäivistäsi, ja samaan aikaan kunnioittaa muiden halua viettää vapaa päiviään, niin eikös pekkaset ole silloin se paras tapa? Eli luovu pekkasesta tai parista.

        Välillä minäkin luovun vapaapäivästäni, kun lähden työmatkalle jo loppiaisena. Pidän vapaan sitten joskus toiste. Sellaista se on. Toki mä vähän otan siinä takkiin kun en voi olla perheen kanssa yhtäaikaa vapaalla. Onneksi edunvalvojani ja itsekin, olen tätä vähän hinnoitellut sopimuksissani työnanatajani kanssa. Kaikki tämä ihan ilman kirkkoa.


    • sdtyh

      KIrkko aina seli-selittelee ja puolustelee kantaansa kaikella mulla kuin kirkon edulla vaikka sehän se on se suurin vaikutin kirkon mielipiteisiin asiassa kuin asiassa.

      Kirkko valehtelee että se olisi huolissaan työntekijöiden jaksamisesta ja ties mistä - ei vakuuta. Omaa itsekästä etuaan se ajaa aina ja ikuisesti.

    • eroaValtiokirkosta

      Oli kiva käydä loppiaisena kaupoissa, kun olivat auki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      93
      3213
    2. Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.

      Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda
      Maailman menoa
      299
      1787
    3. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      246
      1647
    4. Minkä merkkisellä

      Autolla kaivattusi ajaa? Mies jota kaipaan ajaa Mersulla.
      Ikävä
      90
      1480
    5. IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!

      Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel
      Maailman menoa
      405
      1457
    6. Nyt kun Pride on ohi 3.0

      Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että
      Luterilaisuus
      409
      1354
    7. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      2
      1270
    8. Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa

      Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1127
    9. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      344
      959
    10. Miksi Purra-graffiti ei nyt olekkaan naisvihaa?

      "Pohtikaapa reaktiota, jos vastaava graffiti olisi tehty Sanna Marinista", kysyy Tere Sammallahti. Helsingin Suvilahden
      Maailman menoa
      272
      946
    Aihe