Suomi - tuo maailman kansanvaltaisin

an_arkisti

Suomen ongelma oikeusvaltiona pähkinänkuoressa, selitettynä

Tehdään aluksi joitain määrittelyjä ja alkuoletuksia. Nämä on tehty siten, että käsitteet olisivat kaikille selvät ja samat kirjoituksen valossa. Jos jo näistä löytää (tai haluaa löytää) virheitä ei tarvitse lukea tämän pidemmälle. Lähtökohtaiset, periaatteelliset ja ennalta päätetyt kiistämiset varmaan rakentavat maata tehokkaammin?

1. Maa tai valtio koostuu paitsi alueestaan myös joukosta ihmisiä.
2. Ihmisiä ovat kaikki, siis rivikansalaisista virkamiehiin ja poliitikkoihin.
3. Ihminen on inhimillinen, vahvuuksineen ja heikkouksineen.
4. Ihmiselle tulee sallia tietyt inhimilliset ominaisuudet (so. heikkoudet ja vahvuudet) sekä erehtyminen.
4. Inhimillisiä vahvuuksia voivat olla mm. ennakointi, älykkyys, aitous, vilpittömyys ja rehellisyys.
5. Inhimillisiä heikkouksia voivat olla mm. lyhytnäköisyys, tyhmyys, teeskentely, valehteleminen ja ahneus.
6. Edellä mainitut inhimilliset ominaisuudet ovat poissulkevia (esim. ei voi olla yhtä aikaa viisas ja tyhmä)
7. Virkamiehet ja poliitikot ovat ihmisiä; elleivät ole he eivät ole oikeustoimikelpoisia (!) eivätkä he voi edustaa ihmisiä nykyisen perustuslain mukaan
8. Jos virkamiehet ja poliitikot ovat ihmisiä tulee heille sallia edellä mainitut ihmisen ominaisuudet.
9. Edellä sanottu oikeuttaa loogisesti virkamiehen ja poliitikon heikkoudet, kuten mm. valehtelemisen ja epärehellisyyden.
10. Mikään laki tai muu vaatimus virkamiehen tai poliitikon 'nuhteettomuudesta' tms. ei voi kumota hänen ihmisyyttä (so. inhimillisyyttä)

Nämä oletukset ovat voimassa kaikkialla missä on ihmisiä. Niin ikään ovat oletukset voimassa valtiomuodosta, hallintotavasta tai harjoitettavasta politiikasta riippumatta. Jos poliitikolle on siis sallittava epärehellisyys (ks. ed.) asettaa tämä vaaleilla valitsemisen uuteen valoon. Vaaleilla valittu poliitikko saa kerrassaan kansan mandaatin harjoittaa omaa ahneuttaan, epärehellisyyttään ym., siis kansan luvalla ja kustannuksella. Koska Suomessa lait hyväksytetään eduskunnassa, eli siis virkamiesten ja poliitikkojen pesäkkeessä ei tälle ole odotettavissa muutosta; kukapa sahaisi itse omaa oksaansa (ja kun sallitaan inhimilliset ominaisuudet kuten ahneus ja itsekkyys).

Loogista pulmaa seuraa siitä että virkamiehille ja poliitikoille ei voi työnantaja antaa potkuja vahingonteosta, epäpätevyydestä tai rikollisuudesta. Yleensä työnantajaksi oletetaan se joka maksaa palkan ja teettää työn, ts. työllistää. Jos oletetaan että valtionhallinto pyörii suurelta osin verorahoilla saadaan virkamiesten ja poliitikkojen työnantajaksi (so. palkanmaksajiksi) kansa ja yritykset. Yritys toimii tehokkuusperiaatteiden mukaan ja hanakasti kilpailuttaa 'palkansaajiaan'. Pitääkö kansalaisten muuttua yrityksiksi? Tästä on kyllä havaintoja.

Lisäksi: koska perustuslain mukaan "...valta on kansalla, ja tätä valtaa käyttää vaaleilla valittu eduskunta" on tämä lyhyesti yhtä kuin kansa jonka valta on ulkoistettu. Siispä kansalla ei ole lain mukaan valtaa tähteellä. Kun valta on valita hymyilevä, tuntematon, epäilyttävä tai jo valmiiksi rikolliseksi todetun naama, epäkohdat jäävät korjaamatta eli jatkuvat. Tämä asettaa yhteiskuntasopimukset (ja sillä nimellä ratsastavat hankkeet) uuteen valoon. Loppujen lopuksi kukaan ei voi toimia valtionhallinnon yläpuolella tai valvoa sitä, edes oma kansa. Valtiovalta valvoo, säätelee ja suojelee itse itseään [miltä?]. Tämä saattaa normaalissa elämässä haiskahtaa jääviydeltä ja SAATTAA VAIKUTTAA KANSAN ETUUN.

1

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joulupukki_eduskuntaan

      Uskoakseni tämä karkeasti ottaen sopii "anarkismi"-osastolle.

      Mitä kansaan tulee, on suuri osa äänestäjistä siihen kykenemättömiä. Kukaan ei koskaan, koskaan kyseenalaista äänestäjää siitä mitä hän kriittisellä hetkellä on oikeastaan tekemässä ja millä lihaksilla. Jos äänestämällä voi vaikuttaa eikö maamme tila ole siten sen porukan tekosia ja se porukka taitaa olla sitten tyytyväinen. Lahjakkaita ja älykkäitä ihmisiä on aina vähemmistössä, päinvastaisesta ei ole näyttöä tai kokemusta. Koska tohvelieläin tai alkumätä elää ja voi oikein hyvin suotuisissa olosuhteissa (tai sosiaaliturvassa) ei edes evoluutio (tai sosiaalidemokratia) välttämättä edellytä älykkyyttä eloonjäämiseen. Lopputuloksen kannalta harva seikka puhuu Gaussin käyrää vastaan. Ei voida myöskään tulkita että ihmiset peruskoulun jälkeen vain huvikseen jättäytyvät kouluttautumatta tai muutoin sivistämättä itseään. Jos Suomen väkiluku jaettaisiin kahtia Gaussin mukaan voitaisiin sen alapuoliskon turvin muodostaa hallituspuolue tai pari. Mikäli äänestämällä voisi vaikuttaa eikö kaiken pitäisi olla hyvin; johtaen siitä että joka iikka tietää epäkohtia. Muttet silti voikaan (tai vain huvikseen viitsi?) ykskaks' vaikuttaa. Monella voisi olla hyviäkin parannusehdotuksia mutta niitä ei kukaan kuuntele, usko, ymmärrä tai välitä (tästä alempana lisää). Todellinen viisaus alistuu mahdottoman edessä ja vaikenee. Rautakangenkin saa mutkalle kun tarpeeksi monta tolloa kankeaa, koska viisaampi antaa periksi. Hämmästyttävää, merkillepantavaa ja huolestuttavaa on se, miksi älykkäät ihmiset edes äänestäisivät lainkaan edellä sanotun valossa. Suomalaiset ovat ahkeria lottoamaan: äänestävät sokkona tuntematonta, pelkkää hymyilevää naamaa tai jotakuta jo valmiiksi epäilyttävää. Osa myös vain siksi että niin vain kuuluu tai muutoin heti evätään kyseinen, kyseenalainen oikeus.

      Lopulta mitä tulee parannusehdotuksiin: toki minun tulisi nyt sellainen esittää. Niin että kaikki pääsisivät päätään vaivaamatta valmiiseen pöytään. Syntyykö yhtään lähtökohtaista, periaatteellista, ennalta päätettyä kiistämistä? Harteilleni siirtyikin nyt melkoinen vaatimus: Suomen valtionjohto, alkaen antiikin Kreikasta (tai NYKYtulkinnasta demokratiasta, kansasta, maailmankaikkeudesta ja kaikesta) uusiksi tänne mulle heti nyt. Muuten ei kelpaa. Ja niin, että jos yksikin epäkohta, asiavirhe, epätarkkuus, ristiriita tai särö löytyy on ehdotus heti kumottava jotta sama meno voisi vain jatkua. Tai voihan ehdotukseni olla vaan tylsää luettavaa tai liian pitkä sille näennäisen kiireiselle iPhonen nyplääjälle. Suomessa taitaa olla tätä kirjoittaessani kuusi miljoonaa ihmistä. YHDENKIN heistä löytämä vika - iso tai pieni - vieläpä toisen kuin itsensä ehdotuksessa johtaa hylkäämiseen jolloin vaikeaa tätä maata on kehittää, kenenkään, yhdenkään (!) ja kun merkittävä osa äänestäjistä uskoo joulupukkeihin ja ikilikkujiin. Vaatimus on kohtuuton jopa sille nykyhallituksellenne.

      Kieltäydyn esittämästä ehdotustani tässä valtakunnassa, ainoastaan hoidan asiani oman ehdotukseni mukaisesti niin kuin ne muutoin esittäisin. Kieltäydyn sellaisten edessä jotka vain saavat kiksejä siitä heikkouksien (ei siis vahvuuksien) etsinnästään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe