Haaste kvasille

Kvasi kirjoitti eräässä toisessa keskustelussa: "Genomin koko korreloi vain Shannon-informaation kanssa. "

Minua jäi vaivaamaan mitä nerokasta kvasi tarkoittu tuolla älynsä hiomalla timantillaan?

Joten selittäisitkö meille kvasi mitä tuo oikein tarkoittaa? Vai kirjoititko tuon lauseen ymmärtämättä itsekään mitä se oikeasti tarkoittaa? Halusit vain esittää, että muka jotain ymmärtäisit informaatioteorioista.

Samaisessa kommentissa kvasi nosti esiin taannoisen avauksensa. Siinä hän esittelee kreationistisen käsitteen "rajoitettu monimutkaisuus". Hän väitti seuraavaa:

Kvasi: "Esimerkiksi kirjainjonot

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ (toisto rajattu pois) ja

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA (rajoittunut vain A-kirjaimeen)

ovat rajoitetusti monimutkaisia."

Ja perusteluna hän esitti:

Kvasi: "Kyseisillä merkkijonoilla on pieni todennäköisyys tulla arvotuksi jos arvotaan merkkejä satunnaisesti."

Ja sitten se haaste kvasille: Kerrotko kvasi meille onko merkkijono:

KIRGÖSNQASOODKVASIONTOLLOZXA

myös rajoitetusti monimutkainen?

Sillä kun on täsmälleen yhtä pieni todennäköisyys tulla arvotuksi kuin merkkijonolla "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ" tai merkkijonolla "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" tai ylipäätään millä tahansa merkkijonolla, joka on 25 merkkiä pitkä ja koostuu merkeistä, jotka arvotaan suomen kielen aakkosten joukosta.

Todella nerokas juttu tämä sinun "rajoitettu monimutkaisuus". Se selvästikin korreloi rajoittaman typeryytesi kanssa. Vai mitä?

Ei ihme kvasi, että sinä olit ainoa typerys, joka menit uskomaan JC:n typeröinteihin.

15

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • melkein.säälittää

      Kvasi on kretupelle, joka kovasti yrittää näyttää syvälliseltä älyköltä. Todellisuudessa hänen yrityksensä tuon tavoitteensa suhteen on kiusallista myötähäpeää aiheuttavaa älyllistä räpiköintiä.

      • Samaa mieltä, mutta annoin haasteellani hänelle mahdollisuuden osoittaa älyllistä rehellisyyttä.

        Toisaalta halusin osoittaa miten naurettavia, virheellisiä ja älyllisesti epärehellisiä kreationistien ja älykkään suunnittelun kannattajien ideat ovat.


    • Siikajoen-filohsoovi

      Antaa kvasin vaan rauhassa haihatella. Minusta hän on harmiton tappaus. Minkäs hän pöljyydelleen voi. Ei hän ainakaan tehtaile kreationista sontaa pursuavia avauksia niinkuin esmes Jyrbä, Torppa ja tämä viimeaikainen Bible-valehtelija.

    • Taitaa meni kvasi solmuun, kun ei uskalla eikä osaa puolustaa väitettään.

      • kruuti

        Odottele rauhassa, että kretulla pamahtaa päälle se maaninen vaihe.


      • Huppu.heilumaan
        kruuti kirjoitti:

        Odottele rauhassa, että kretulla pamahtaa päälle se maaninen vaihe.

        Maanisen aivopiereskelyvaiheet ovat tosiaan tyypillisiä kreationisteille. Lähes kaikilla kretuilla on ollut sellaisia. Viimeksi sellainen on ollut päällä sillä Raamatusta-valheilla-pellellä.


    • kyökkisykolooki

      Syynä siihen, että kretut esittelevä tuollaisia ”rajoitetun monimutkaisuuden” esimerkkejä taitaa olla se, että kretuista valtaosa on intuitiivisiä ajattelijoita ja lähes kykenemättömiä analyyttiseen ajatteluun. Ihmisen intuitio on kehittynyt sellaiseksi, että merkkijono, jolla on hänelle itselleen jokin merkitys, tuntuu muita epätodennäköisemmältä, erityiseltä. Merkkijono:
      KVASIONKREATIONISTI vaikuttaa intuitiolla epätodennäköisemmältä kuin
      ADLSFSDKKIKLSDWPEO tai
      MSDÖIPOWEPVWVOPI tai
      ÖVQIÅWTRCQVITUQIEL koska vain sillä on merkitys lukijalle.
      Miksi sitten merkityksen omaava merkkijono tuntuu erityiseltä ja tuntuu siltä, että sellaisen tulo sattumalta olisi muita jonoja epätodennäköisempää? Siksi, koska sellainen ”pomppaa” kaikkien satunnaisten merkkijonojen joukosta katsojan silmissä esiin erityisenä. Sen sijaan muut, katsojalle merkityksettömät jonot tuntuvat olevan vain massaa ja yksikään niistä ei erotu ja on aivan sama, mikä niistä tulee. Muista erottuvasta, erityiseltä tuntuvasta jonosta intuitio kysyy heti, miksi juuri tuo? Miten juuri se voi sattua? Olipas kummallista, että juuri se tuli.
      Intuitiivinen ajattelija ei vaan tajua, että hänelle erityisessä jonossa ei ole mitään erityistä todennäköisyydelle. Että todennäköisyys on neutraali tässä suhteessa.
      Miksi sitten juuri kreationisteista on valtaosa analyyttiseen ajatteluun kykenemättömiä intuistiivisia ajattelijoita? No siksi, koska intuitiivinen ajattelu johtaa kreationismiin. Tästä on mainio esimerkki: Jaakob/Obadja/Mark5. Otetaan hänen väitteitään:
      Tyhjästä ei synny mitään, siksi Jumala. Järjestystä ei synny ilman järjestelijää, siksi Jumala. Ateistit eivät usko Jumalaan vaikka minä uskon, siksi että ateistit eivät tahdo Jumalaa. Ateistit eivät tahdo Jumalaa, koska pelkäävät Jumalan tuomiota. Raamatussa on Jumalan Totuus, siksi tiede täytyy olla väärässä, jos on Raamatun kanssa ristiriidassa.
      Tyypillisiä intuitiivisen ajattelun tuotteita.

      • "Syynä siihen, että kretut esittelevä tuollaisia ”rajoitetun monimutkaisuuden” esimerkkejä taitaa olla se, että kretuista valtaosa on intuitiivisiä ajattelijoita ja lähes kykenemättömiä analyyttiseen ajatteluun. Ihmisen intuitio on kehittynyt sellaiseksi, että merkkijono, jolla on hänelle itselleen jokin merkitys, tuntuu muita epätodennäköisemmältä, erityiseltä. "

        Kyllä. Juuri näin. Kreationistien kyky loogiseen, analyyttiseen, kyseenalaistavaan ja rationaaliseen ajatteluun on poikkeuksetta varsin heikko.


    • Eikö kvasi tosiaan uskalla puolustaa aivopiereskelyään?

      Googlasin kvasin kommenteja liittyen matematiikkan ja informaatioteorioihin ja löysin seuraavan helmen (http://keskustelu.suomi24.fi/t/11646979/empiirista-kolikonheittoa), joka todistaa millaisesta wannabe-matemaatikko-pellestä on kvasin kohdalla kysymys.

      Nimimerkki 'huutonaurua' kommentoi. "Ehkä sulla ei ole ihan riittäviä lahjoja matematiikkaan, tosin voi olla että olet liian älykäs kreationistiksi. Ehkä kannnattaisi harkita jotain muuta."

      Siihen kvasi nolosti elvisteli:

      "Lähinnä Paul Davies on henkilö, jota arvostan. Tee siitä johtopäätökset."

      Johon BWM puolestaan kuittasi:

      "Se, että yrität (olemattomia) matemaattisia lahjojasi todistella kertomalla arvostavasi Paul Daviesia, kertoo kyllä varsin selkeästi sen, että sinulla niitä lahjoja ei ole."


      Ja juuri tuotahan kvasi on: Pelle, joka vain esittää ymmärtävänsä jotain ymmärtävänsä. Luulisi kvasille olevan suuri häpeä, että hän on ainoa palstalainen joka valehtelee JC:n olevan oikeassa.

      • tieteenharrastaja

        Jos nykyinen kvasi2 on sama kuin parin vuoden takainen kvasikide, on hänen tilansa valitettavasti tällä välin kovasti huonontunut. Kiteen kanssa pystyi aidosti keskustelemaan, vaikka hän välillä kirjoittelikin vähän outoja.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Jos nykyinen kvasi2 on sama kuin parin vuoden takainen kvasikide, on hänen tilansa valitettavasti tällä välin kovasti huonontunut. Kiteen kanssa pystyi aidosti keskustelemaan, vaikka hän välillä kirjoittelikin vähän outoja.

        Eipä ole minun palstalla olo aikana kvasikide kirjoitellut, joten en voi vertailla.


    • Eipä ole löydy kvasilta älyllistä rehellisyyttä ja rehtiyittä puolustaa väitteitään. Todennäköisimmin (no pun intended) hän itsekin tiedostaa höperöivänsä, mutta ei kreationistisen epärehellisyytensä vuoksi ja omahyväisenä jeesuksenomana myöntää olevansa väärässä.

      • Siteeraan toista kirjoittajaa: "Antaa kvasin vaan rauhassa haihatella. Minusta hän on harmiton tappaus. Minkäs hän pöljyydelleen voi. Ei hän ainakaan tehtaile kreationista sontaa pursuavia avauksia niinkuin esmes Jyrbä, Torppa ja tämä viimeaikainen Bible-valehtelija."

        Arvostamani nimim. tieteenharrastaja on jo aikoja sitten ollut sitä mieltä, että tuollaisten on paras antaa kaikessa rauhassa itsensä kanssa.


      • salmiakkisaluki kirjoitti:

        Siteeraan toista kirjoittajaa: "Antaa kvasin vaan rauhassa haihatella. Minusta hän on harmiton tappaus. Minkäs hän pöljyydelleen voi. Ei hän ainakaan tehtaile kreationista sontaa pursuavia avauksia niinkuin esmes Jyrbä, Torppa ja tämä viimeaikainen Bible-valehtelija."

        Arvostamani nimim. tieteenharrastaja on jo aikoja sitten ollut sitä mieltä, että tuollaisten on paras antaa kaikessa rauhassa itsensä kanssa.

        Siis ...kaikessa rauhassa keskustella itsensä kanssa.


      • tieteenharrastaja
        salmiakkisaluki kirjoitti:

        Siis ...kaikessa rauhassa keskustella itsensä kanssa.

        Toinen vastaava tapaus on pakstori/krevo/akiV/.. Sivunikit muistaen voi kummankin taidon keskustella itsensä (ja toisen vastaavan) kanssa vahvistaa lähes jokaisesta ketjusta, jossa he esiintyvät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      908
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe