Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Moottoriöljyjen lisäaineista

Vertasonnassa

Mitä mieltä olette moottoriöljyyn sekoitettavista lisäaineista.Onko minkälaisia kokemuksia tiedossa?Itsellä käytössä nyt kaasutinexpertin i-Magnet p 14 lisäaine,joka tarkoitettu näiden ohuiden nykyöljyjen kanssa toimivaksi.Kovat on ainakin mainospuheet aineesta,kokemuksia kertoilen myöhemmin.

8

2304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ProOil

      Hyvä moottori öljy on valmiiksi lisäaineistettua, joten ei tarvitse mitään lisäaineita. Lisä lisäaineiden lisääminen voi aiheuttaa öljyssä ei toivottuja reaktioita, joten niitä käyttämällä turha syyllistää sitten öljyä jos ongelmia syntyy...

      Esim vaahtoutuminen= kavitaatio korrosioita, jähdytys teho laskee, suodatin joutuu koville, öljy hapettuu nopeammin yms.

      Lisäaineistus zddp korotus=liian suuri määrä muuttaa öljyn happamaksi, korrosiota ja ennen aikaista kulumista.

      Tässä muutama ajatus siitä miksi kannattaa harkita kannataako ruveta "Nilsiän" sheikiksi itse...

    • ei-lisäaineita

      Moottoriöljyn lisäaineet ovat tarpeettomia. Laadukas moottoriöljy sisältää jo kaiken tarvittavan aineistuksen, eikä sitä tarkasti pohdittua tasapainoa ole mitään mieltä mennä itse sotkemaan. Sama kuin ammattikokin valmistamaan ravintola-annokseen heittäisi käsivaralta suolaa ja pippuria lisää: pilallehan se menee.

      Netin foorumilta löytyi kuuluisaan ZDDP-myyttiin liittyen jokun tekemää testiä, missä määritellään mm. öljyn lisäaineen vaikutuksia öljyn voitelevuuteen. Tapauksessa 20w-50 API SN-tasoisen öljyn alkuperäinen pintapaine (öljykalvon kestävyys) on 83 487 psi, zinc 588 ppm, phos 697 ppm ja moly 0 ppm. Sekaan heitetään ZDDP-öljyn lisäaine ja testissä öljyn ominaisuudet muuttuvat 63 595 psi (lasku 19 892 psi), zinc 2436 ppm (lisäys 1848 ppm), phos 2053 ppm (lisäys 1356 ppm) ja moly = 2 ppm (lisäys 2 ppm).

      Summa summarum kun lisäaine lisättiin öljyyn, öljykalvon paineenkesto romahti 24%. Öljykalvon paineenkestävyys täten putosi luokasta Hyvä luokkaan Keskitaso - jopa lähelle Heikkoa. Lisäaineistetun öljyn suojaava öljykalvo on heikompi, mikä sallii metallikosketuksen helpommin: se siis huonontaa öljyn keskeisintä suojaavaa ominaisuutta huomattavasti(!). Tämä vain siksi, että öljyn lisäainetasapainoa horjutettiin.

      Sen vuoksi ei autonvalmistajat, eivätkä öljynvalmistajat, suosittele mitään öljyn lisäaineita käytettäväksi. Järkevämpää on ostaa sillä lisäainepurkin hinnalla jo alunperin pykälää laadukkaampi moottoriöljy.
      /////////////////////////
      Alkuperäinen artikkeli / Lähde: http://www.chevelles.com/forums/13-performance/443674-zinc-myth-test-data-dozen-more-oils.html

      • 5634634

        Tuossa esimerkissä lisäainetta laitetaan ihan likaa, ei se tarkoita että lisäaineistus olisi huono asia. Esim kilpamoottoriöljyissä zddp on 1500ppm paikkeilla, huomattavasti parempi paineenkesto kuin 588 ppm:llä. Oikealla annostuksella lisäaineista on hyötyä. Onkohan tuostssakin tarkoituksella laitettu ihan likaa niin että lisäaineet vaikuttaa huonoilta, jos noudattaa annostusohjeita, todennäköisesti saisi paremman paineenkeston.


      • 1500ppm

        ihan turhia ne lisäaineet on, moottori yleensä kestää 600-800tkm ihan normaali öljyillä, eikö riitä? Mistä normaali tavan tallaaja tietää paljonko ostamassaan öljyssä on zddp:tä? ja paljon kaadetaan lisäainetta että ollaan 1500ppm paikkella. Sitten jos mennään vahingossa jonnekkin 1700ppm ja YLI, katti ei tykkää ja paineenkesto romahtamaa? KANNATTAAKO?


      • 23534634
        1500ppm kirjoitti:

        ihan turhia ne lisäaineet on, moottori yleensä kestää 600-800tkm ihan normaali öljyillä, eikö riitä? Mistä normaali tavan tallaaja tietää paljonko ostamassaan öljyssä on zddp:tä? ja paljon kaadetaan lisäainetta että ollaan 1500ppm paikkella. Sitten jos mennään vahingossa jonnekkin 1700ppm ja YLI, katti ei tykkää ja paineenkesto romahtamaa? KANNATTAAKO?

        niin ennen mentiin 600-800tkm ennen kuin tuli kulumisenestoaineita rajusti rajoittavat API SM/SN ja ACEA c luokat. Nyt mennään ehkä 200-300tkm.


      • jepjepjepjuu

        höpöhöpö plääh. pihassa seisoo 526 tkm. ajettu auto. Moottorissa aina C-luokan öljyt,. Hyvin toimii, ei ole konetta aukaistu, eikä vie öljyä. Ubaani legendaa tuo tarve suurelle määrälle sinkkiä.


    • jokakerta

      Itse laitan aina oiltreamenttia esim stp..uusien öljyjen joukkoon vaikka on täyssynttiiset tehnyt jo niin monta vuotta << ja alla on monesti uusiauto
      huollot teen itse ei koskaan ongelmia ollut.

    • Motonomi

      Hyvä öljy ei tarvitse mitään lisäaineita. Näiden STP:n käyttäjien kannattaisi hankkia parempia tuotteita jos täytyy tuota viskositeetin parantajaa käyttää. Olen minäkin sitä joutunut 70-luvulla käyttämään kun öljyt oheni käytössä todella nopeasti. Nykyään on saatavana parempia öljyjä kuin 40 vuotta sitten, miksi siis ei kannattaisi niitä käyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe